Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 16:25   #4741
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Jutro mam wizytę w Domu Małego Dziecka i dopada mnie mały stresik
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
zrobiłam dziś betę żeby zobaczyć kiedy dostanę @ no i okazuje się, że urosła...dziś jest 196 o co chodzi - 22/10 było 134, 24/10 245, 26/10 140 a dziś 196 no i oczywiście się zastanawiam czy mogło być tak, że były dwa pęcherzyki...jeden organizm odrzucił (i dlatego lekko plamiłam) a drugi został...może byłoby ok gdybym brała leki...a z drugiej strony to może jakaś pozamaciczna????
Rzeczywiście dziwneMoże zadzwoń do gina co robić?
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zgupiałam dziewczyny .... wyniki w normie, jedynie fosfataza zasadowa bliska górnej granicy (podana jest 104, a mam 91). Dzwoniłam do gina, powiedział, że w ciąży może być nawet trochę wyższa wartość, można za jakiś czas skontrolować i że wyniki wykluczyły mi cholestaze.
No to skąd to swędzenie w miejscach typowych dla cholestazy nigdy nie swędziła mnie tam skóra ...
Ciesz się skoro wyniki dobreNie doszukuj się już niczego...

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:05   #4742
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Rena a to niespodzianka... Nie mam pojęcia, co o tym sądzić.

Hosenko, przepraszam, nie chcę być źle odebrana, ale nie jest tak trochę, że jako AM i na trudnym etapie ciąży trochę sobie wmawiasz pewne objawy groźnej choroby? Nie twierdzę oczywiście, że tak jest, sama wiem, jak schizowałam w ciąży i robiłam niejeeeeedno badanie nawet po jednym objawie, dlatego bardzo dobrze Cię rozumiem. Może to faktycznie jakieś uczulenie? Grunt, że nie ch!!!

A co do siwienia/łysienia, jak Boga kocham, pierwsze po skończeniu kp (i zrobieniu badań na trombofilię oraz tatuażu na plecach) to idę do fryzjera i farbuję włosy, bo przy moim ukochanym Synusiu osiwieję. Zeberko zaczynam Cię bardzo bardzo dobrze rozumieć. Artek mi po wypiciu 50 ml wypycha smoczek i bujam się z nim godzinę, żeby dojadł.... Przybiera, wygląda OK, uśmiecha się, guga. Zrobię mu w przyszłym tygodniu badania, ale do czasu skończenia przez niego roczku będę siwiuteńka na bank.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:18   #4743
Hosenka*
Zakorzenienie

Perse,
nie, nie wmawiam sobie nic Co jakiś czas coś mnie zaswędziało wcześniej i nie pomyślałam ani raz o cholestazie, ale teraz jak mam to typowe dla niej to sie zaniepokoiłam, zwłaszcza, że od poniedziałku nie minęło.

Może to grzybica przywleczona ze szpitala? Porozmawiam z ginem jutro.

Uczulenie nie bardzo miałoby na co być, bo proszku nie zmieniałam, płynu też, nic "innego" nie jadłam itp.

Wypiję wapń, jeśli to jednak uczulenie (dzisiaj pojawiła mi się czerwona obwódka na spodzie dłoni, tak, że tylko środek, w kształcie trójkąta mam w normalnym kolorze), to może pomoże.

Siwych włosów to ja miałam trochę już od jakiś 4-5 lat, ale teraz w ciąży to plaga. Nawet takie krótkie odrosty przy czole potrafią być siwe
Po ciązy trzeba będzie zacząć farbować

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-10-30 o 17:20
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:24   #4744
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hosenko czasami uczulić może coś, czego już dawno używamy. Pewnie to zresztą wiesz... Poza tym hormony ciążowe mogą dać w kość. Ja na przykład pod koniec ciąży miałam dzień w dzień migrenę, jedną za drugą.

Co do włosów - ja też tak myślałam, ale teraz jakoś nie chcę używać za dużo chemii, to po pierwsze, a po drugie - tak strasznie mi lecą, że po farbie to bym chyba wyłysiała zupełnie. Chociaż i tak już jest trochę lepiej niż było.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:37   #4745
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
Hej, byłam dziś na wizycie bo rano zobaczyłam małą brązową klamkę na wkładce. później było jeszcze kilka takich kropli. lekarz zrobił mi usg, był niestety tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtym. lekarz powiedział, że według niego wszystko jest ok. ja miałam nadzieję choć na zarodek. przypisał lutkę, dupka, nospę, magnez. mam leżeć i nic nie robić. proponował hospitalizację, ale nie chciałam. miałabym te same leki w takich samych dawkach tyle że leżałabym w szpitalu nie w domu.
u mnie tyle.
trzymam kciuki za wszystkie staraczki, ciężarówki i maluszki
pozdrawiam
odpoczywaj, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
supperr! pochwal się! jak się mieszka ?
fotki porobię jak uporam się z anginą a mieszka się...komfortowo! !!
Cytat:
a z Adasiem cynamonowej to jakiś obłęd - po operacji serduszka czymś go najprawdopodobniej zarazili i dziecko walczy o życie. Wejdź na jej profil i poczytaj ostatnie wiadomości nie mogę przestać myśleć o niej...
o rany...
Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
MAKSI! ale super! jak się mieszka??????/
nie ma jak "u siebie"
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
maksi- witaj

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
No wrócilam, uffff

Młode sie bardzo dobrze rozwijaja, ładnie rosną, wszystko maja na miejcu i jedno jest na pewno dziewczynka a drugie nam pokazalo, ale pan dr podejrzewa, ze to chłopak
I mam sie stawiac u lekarza co 2 tygodnie

Jestem uspokojona Teraz tylko czas na ruchy :

Bardzo dziekuje za wszystkie kciuki

I dzis skonczylismy 16tc Dziewczyna jest dokladnie w terminie, a drugi Dzieć jest o 4 dni starszy
bardzo się cieszę, nie miałam okazji pogratulować.
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 17:52   #4746
rena5
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43496041]Rena a to niespodzianka... Nie mam pojęcia, co o tym sądzić.[/QUOTE]
ja też nie

dziś pytałam w diagnostyce o ceny badań na trombofilię, zespół, AMH i p/c p.plemnikowe i ANA1 i 2 ...jakieś 500 zł lżejsze konto będzie...postanowiłam, że jeszcze skonsultuję te badania z dr i zresztą chyba potrzebuję skierowanie od niego...

edit:
doktorek napisał, że mam powtórzyć betę w sobotę i dać mu znać bo to może być pozamaciczna... jeśli będę czuła ból, to mam jechać na IP...

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-10-30 o 18:51
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:00   #4747
agatkaa1
Zakorzenienie

Jestem....dziękuję za kciuki....jeszcze pauzujemy ;/

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:08   #4748
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
doktorek napisał, że mam powtórzyć betę w sobotę i dać mu znać bo to może być pozamaciczna... jeśli będę czuła ból, to mam jechać na IP...
Oby nie

Agatko jak po wizycie?

Stary 2013-10-30, 19:15   #4749
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Oby nie

Agatko jak po wizycie?
pauzujemy nadal....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-30, 19:38   #4750
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Agatko ale powiedział coś konkretniej?
Rena to naprawdę bardzo dziwne . Może jest cień szansy, nie wiem ja się nie znam.
Eliza bardzo się cieszę, że wizyta się udała tak trzymać . Niech maluchy rosną zdrowo i nie niepokoją mamy .
Hosenka dobrze, że to jednak nie żadne świństwo. Ja jestem za tym, że lepiej zrobić więcej badań i mieć spokojną głowę.
Wika trzymam

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 19:41   #4751
agatkaa1
Zakorzenienie

Edytka ...że leki mam kontynuować, obraz już jest ładny i czysty ale jeszcze leki mam brać bo jak za szybko odstawię to szybko to wróci! Przed świętami wizyta...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-30, 19:51   #4752
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Edytka ...że leki mam kontynuować, obraz już jest ładny i czysty ale jeszcze leki mam brać bo jak za szybko odstawię to szybko to wróci! Przed świętami wizyta...
To bardzo dobrze . Ja wiem, że w sercu masz pewnie nutka żalu, bo po tym co tutaj się dzieje chciałoby się już działać, a najlepiej dołączyć do zafasolkowanych, przynajmniej ja tak mam. Fajnie że wszystko zmierza u Ciebie w dobrym kierunku, wieżę, że niedługo i nam się uda . Może nawet tak jak ostatnio razem w jednym m-cu, ale tym razem ze szczęśliwym zakończeniem.

Stary 2013-10-30, 20:04   #4753
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
To bardzo dobrze . Ja wiem, że w sercu masz pewnie nutka żalu, bo po tym co tutaj się dzieje chciałoby się już działać, a najlepiej dołączyć do zafasolkowanych, przynajmniej ja tak mam. Fajnie że wszystko zmierza u Ciebie w dobrym kierunku, wieżę, że niedługo i nam się uda . Może nawet tak jak ostatnio razem w jednym m-cu, ale tym razem ze szczęśliwym zakończeniem.
Może...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-30, 20:08   #4754
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Może...

Co tak nieśmiało....Ja wierzę za Ciebie . Jeszcze wspomnisz moje słowa. Zobaczysz 2014 zostaniesz mamusią. Ja Ci to mówię .

Stary 2013-10-30, 20:11   #4755
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Co tak nieśmiało....Ja wierzę za Ciebie . Jeszcze wspomnisz moje słowa. Zobaczysz 2014 zostaniesz mamusią. Ja Ci to mówię .
Bo chyba chciałam usłyszeć co innego...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-30, 20:19   #4756
fiolusiek
Zakorzenienie

Eliza Wierze, że uda się wam ogarnąć kwestię wydatków przy bliźniakach.
Ja też mam MC Cabriofix. Kupowaliśmy nowy i wyszedł nam około 420-450zł. Mogę podać Ci namiary na sklep, bo dają rabaty na duże zakupy, kupowaliśmy tam jeszcze łóżeczko i materac.
Jedyną wadą tego fotelika jest to, że Stasio się w nim strasznie szybko pocił, nawet jak było chłodno.

Barbie Jakie wrażenie wywarł na Tobie lekarz?

Agatko Mam nadzieję, że niedługo będziecie mogli rozpocząć starania..

Alfa Widzę, że Wiktor to niezły gagatek. Przemierza świat na czworakach.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 20:34   #4757
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość

Agatko Mam nadzieję, że niedługo będziecie mogli rozpocząć starania..
W grudniu

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-30, 20:37   #4758
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Bo chyba chciałam usłyszeć co innego...

, przepraszam jeśli napisałam coś co mogłoby Cię zranić.

Ja na dzisiaj kończę i kładę się spać. Pozdrawiam

Stary 2013-10-30, 20:38   #4759
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
, przepraszam jeśli napisałam coś co mogłoby Cię zranić.

Ja na dzisiaj kończę i kładę się spać. Pozdrawiam
Daj spokój! Co miałoby mnie urazić?!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-30, 20:41   #4760
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
W grudniu

Agatko to już niedługo. Wrzesień to fajny m- c na urodzenie dziecka . Coś wiem na ten temat- mama wrześniowo- październikowa 2009

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Daj spokój! Co miałoby mnie urazić?!

No nie wiem, ale ja czasami potrafię coś palnąć. Niby żartem, a wychodzi na poważnie.

Edytowane przez edytte
Czas edycji: 2013-10-30 o 20:42
Stary 2013-10-30, 20:45   #4761
agatkaa1
Zakorzenienie

Edyta niczym mnie nie urazilas!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-30, 21:00   #4762
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
No wrócilam, uffff

Młode sie bardzo dobrze rozwijaja, ładnie rosną, wszystko maja na miejcu i jedno jest na pewno dziewczynka a drugie nam pokazalo, ale pan dr podejrzewa, ze to chłopak
I mam sie stawiac u lekarza co 2 tygodnie

Jestem uspokojona Teraz tylko czas na ruchy :

Bardzo dziekuje za wszystkie kciuki

I dzis skonczylismy 16tc Dziewczyna jest dokladnie w terminie, a drugi Dzieć jest o 4 dni starszy
baaaardzo się cieszę!

Cytat:
Dziekuje Kochane za opinie nt fotelików samochodowych. Mnie bardzo zalezy zeby kupic nowy fotelik, wiadomo, bezpieczenstwo jest najwazniejsze.. Ale moj TZ jest skapy i nic go nie przekona. Uparł sie ze nie bedzie za 2 foteliki placil 1 000 zl tylko kupi na all za 300... Ja chcialam maxi cosi cabriofix...
Po przemysleniu zakładam, ze kupie foteliki od znajomych.. Ale w zasiegu reki nie mam znajomych z malenkimi dziecmi... Oprócz Was.. Wiec jakby któras cos... To wiecie, Zapraszam na pw
poczekaj, jeszcze tż może zmienić zdanie. nam się kilka razy wszystko zmieniało wraz z nowymi opiniami znajomych, oglądaniem w sklepach, czytaniem w necie, itp. Upewnij się jeszcze, że foteliki będzie można zamontować przy pomocy adapterów na stelażu wózka bo pewnie będzie Wam to potrzebne. My chcieliśmy inny fotelik, ale nie dałoby się go zamontować na wybranym przez nas wózku i zmieniliśmy na ten maxi cosi.
ja nie będę sprzedawać.
ps. pewnie jeszcze zaq wcześnie na takie informacje, ale w Lublinie w Rampersie na inżynierskiej można się dogadać co do ceny. my kupowaliśmy jednocześnie wózek i fotelik, jedno i drugie kupiliśmy taniej. mieliśmy też (mamy nadal) kupon rabatowy na 10% na pierwszą wyprawkę (nie dotyczy wózków i fotelików) i kupon na 5% rabatu na pierwszą wyprawkę (wszystko z wyprawki). nie mają daty ważności z tego co pamiętam a ja ich nie potrzebuję. korzystniej było dogadać się w sklepie niż skorzystać z tego rabatu.

Cytat:
zrobiłam dziś betę żeby zobaczyć kiedy dostanę @ no i okazuje się, że urosła...dziś jest 196 o co chodzi - 22/10 było 134, 24/10 245, 26/10 140 a dziś 196 no i oczywiście się zastanawiam czy mogło być tak, że były dwa pęcherzyki...jeden organizm odrzucił (i dlatego lekko plamiłam) a drugi został...może byłoby ok gdybym brała leki...a z drugiej strony to może jakaś pozamaciczna????
dziwne

Cytat:
edit:
to czekamy.

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Ja też mam MC Cabriofix. Kupowaliśmy nowy i wyszedł nam około 420-450zł. Mogę podać Ci namiary na sklep, bo dają rabaty na duże zakupy, kupowaliśmy tam jeszcze łóżeczko i materac.
Jedyną wadą tego fotelika jest to, że Stasio się w nim strasznie szybko pocił, nawet jak było chłodno.
też zauważyłam, że w foteliku dziecko poci się szybciej niż w wózku, w ogóle poci się głównie w foteliku, ale nie wiem czy tak nie jest w większości fotelików, bo jednak przylega on ściśle do ciała, jest dość zabudowany, dziecko takie ściśnięte, dociśnięte pasami do oparcia
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:29   #4763
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarz ma plan to jest najważniejsze.Grudzień będzie wasz

Stary 2013-10-30, 21:42   #4764
eseska
Zakorzenienie

Czesc!!!!!!!!!
Cytat:
ELIZKA! bardzo się ciesze!!!!!!!!!!!!!!!!!!: jupi::j upi:niech Maluchy fajnie rosna. ps taka parka to było marzenie mojego Tz!

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ech... Najgorsze jest to że ja muszę jeść produkty o niskim IG (mam insulinoporność). Czyli nic dobrego nie moge Tak bardzo chce mi się bułki słodkiej z serem i snicersa ;( A za cole dałabym się pochlastać. Białego pieczywa nie moge, a od ciemnego mam mdlosci na samą myśl... Mam wyrzuty sumienia bo zjadlam jakieś listki pełnoziarniste o smaku cebulki. Były pyszne ale zjadlam całe opakowanie wiec na pewno insulina szaleje
.
KUCYK! mi migdały pomagały ciagle podjadałam i z rana przed wstaniem z łozka krakersy. a może mały kąsek tego na co masz ochote a cukier nie skoczy!

Cytat:
Napisane przez Wika28;43494730Jutro mam wizytę w Domu Małego Dziecka i dopada mnie mały stresik :brzydal:[/QUOTE
WIKA! ja miałam chwile przerwy w wizażu i na bieżąco nie jestem. staracie się o adopcje? kciuki trzymam mocno!!!

Cytat:
RENA! nic z tego nie rozumiem?:confu sed:: confused:
Cytat:
Zgupiałam dziewczyny .... wyniki w normie,iedzieć, co mi się dzieje.

Jutro mam wizytę o 14, to pogadam z ginem. On ze mną to chyba wyłysieje (bo siwy już jest )
HOSENKO! dobrze ze wyniki ok. mam nadzieje ze jutro Cie doktorek uspokoi. Trzymam kciuki za wizyte!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43496041]
bo przy moim ukochanym Synusiu osiwieję. Zeberko zaczynam Cię bardzo bardzo dobrze rozumieć. Artek mi po wypiciu 50 ml wypycha smoczek i bujam się z nim godzinę, żeby dojadł.... Przybiera, wygląda OK, uśmiecha się, guga. Zrobię mu w przyszłym tygodniu badania, ale do czasu skończenia przez niego roczku będę siwiuteńka na bank.
PERSE! na pociechę moja miała tez faze (i to dość dlud=ga nie jedzenia) a od kilku dni pochlania wszystko. np. zazwyczaj deser 190gr starczał jej na 2 dni dziś wmuciła caly. Jak Artus zadowolony , smieje się to widocznie tyle mu wystarcza!
Cytat:
edit:

Cytat:
Jestem....dziękuję za kciuki....jeszcze pauzujemy ;/
AGATKO! wyobrazam sobie jak Ci ciężko tak czekac....

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:52   #4765
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Zgupiałam dziewczyny .... wyniki w normie, jedynie fosfataza zasadowa bliska górnej granicy (podana jest 104, a mam 91). Dzwoniłam do gina, powiedział, że w ciąży może być nawet trochę wyższa wartość, można za jakiś czas skontrolować i że wyniki wykluczyły mi cholestaze.
No to skąd to swędzenie w miejscach typowych dla cholestazy i też nasilające się nocą nigdy nie swędziła mnie tam skóra ...

Powinnam się cieszyć i niby się cieszę, ale kurcze jestem dalej niespokojna. Nie lubię nie wiedzieć, co mi się dzieje.

Jutro mam wizytę o 14, to pogadam z ginem. On ze mną to chyba wyłysieje (bo siwy już jest )
Hosenko, ciesz się, ze wyniki są dobre co do swędzenia, ja mam co jakiś czas przed zbliżającą sie @ i to tylko nocą. Ale swędzi dosłownie całe ciało i to tak, że nie śpię wcale nie pomaga wapno ani żadne leki odczulające i nie mam pojęcia co to

Cytat:

-------------------------------------------------
o kurcze rena, nie chcę robić złudnej nadziei, ale może wszystko jest jednak dobrze

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43496041]
A co do siwienia/łysienia, jak Boga kocham, pierwsze po skończeniu kp (i zrobieniu badań na trombofilię oraz tatuażu na plecach) to idę do fryzjera i farbuję włosy, bo przy moim ukochanym Synusiu osiwieję. Zeberko zaczynam Cię bardzo bardzo dobrze rozumieć. Artek mi po wypiciu 50 ml wypycha smoczek i bujam się z nim godzinę, żeby dojadł.... Przybiera, wygląda OK, uśmiecha się, guga. Zrobię mu w przyszłym tygodniu badania, ale do czasu skończenia przez niego roczku będę siwiuteńka na bank.[/QUOTE]

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
WIKA! ja miałam chwile przerwy w wizażu i na bieżąco nie jestem. staracie się o adopcje? kciuki trzymam mocno!!!
Podjęliśmy taką decyzję. Ja zawsze chciałam, Mąż tak nie do końca, ale od kilku tygodni mówi o adopcji, więc pierwszy krok zrobiony Choć procedury do łatwych nie należą. No i jeszcze wymagany staż małżeński - 5 lat a my dopiero półtora roku po ślubie ale widzę życzliwość sióstr, które ciągle powtarzają, ze są wyjątki i że na niemowlę również mamy szansę
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 22:09   #4766
fiolusiek
Zakorzenienie

Wika Dobra decyzja Mam nadzieję, że da się w miarę szybko przejść te procedury, przecież dziecko adoptować może jedna osoba
Chcielibyście niemowlaka czy większe dziecko?

Hosenko
A może używasz czegoś do skóry co Ci nie służy? Może oliwka by pomogła
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 22:21   #4767
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
No to skąd to swędzenie w miejscach typowych dla cholestazy i też nasilające się nocą nigdy nie swędziła mnie tam skóra ...

Powinnam się cieszyć i niby się cieszę, ale kurcze jestem dalej niespokojna. Nie lubię nie wiedzieć, co mi się dzieje.

Najważniejsze, że wyniki dobre Poczekaj, zobaczysz co Ci lekarz powie.

Cytat:
j
dziś pytałam w diagnostyce o ceny badań na trombofilię, zespół, AMH i p/c p.plemnikowe i ANA1 i 2 ...jakieś 500 zł lżejsze konto będzie...postanowiłam, że jeszcze skonsultuję te badania z dr i zresztą chyba potrzebuję skierowanie od niego...

edit:
Kurcze, dziwne to z tą betą... czekamy na wieści
Jeej te wszystkie badania są takie drogie człowiek by chciał o siebie zadbać, dokładnie wszystko zbadać a musi wydać na to majątek - chore

Cytat:
Do świąt niedaleko Lekarz na pewno wie co robi.

Cytat:
Podjęliśmy taką decyzję. Ja zawsze chciałam, Mąż tak nie do końca, ale od kilku tygodni mówi o adopcji, więc pierwszy krok zrobiony Choć procedury do łatwych nie należą. No i jeszcze wymagany staż małżeński - 5 lat a my dopiero półtora roku po ślubie ale widzę życzliwość sióstr, które ciągle powtarzają, ze są wyjątki i że na niemowlę również mamy szansę
Trzymam mocno kciuki I życzę, żebyście szybko zostali takim wyjątkiem

Ja mam dziś taki jakiś beznadziejny dzień... wszystko wydaje mi się takie trudne, smutno mi i źle
Dzwoniła do mnie przyjaciółka i serdecznie zapraszała, żeby ich odwiedzić - jest mamą od 3 tygodni - a ja sama nie wiem... z jednej strony bardzo ale to bardzo chciałabym w końcu poznać małą Hanię a z drugiej boję się swojej reakcji, bo zupełnie nie wiem jak zareaguję, nie chciałabym im sprawić jakiejś przykrości.

Dziewczynki jakie ja powinnam zrobić sobie badania? czy w ogóle jest sens? Wyniki badań, które zrobili mi w szpitalu mam można by rzec idealne - wszystko w normie. Nie bardzo wiem od czego zacząć... ale chciałabym coś zrobić, choć spróbować znaleźć przyczynę tego co się stało...

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 22:35   #4768
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Ja mam dziś taki jakiś beznadziejny dzień... wszystko wydaje mi się takie trudne, smutno mi i źle
Dzwoniła do mnie przyjaciółka i serdecznie zapraszała, żeby ich odwiedzić - jest mamą od 3 tygodni - a ja sama nie wiem... z jednej strony bardzo ale to bardzo chciałabym w końcu poznać małą Hanię a z drugiej boję się swojej reakcji, bo zupełnie nie wiem jak zareaguję, nie chciałabym im sprawić jakiejś przykrości.

Dziewczynki jakie ja powinnam zrobić sobie badania? czy w ogóle jest sens? Wyniki badań, które zrobili mi w szpitalu mam można by rzec idealne - wszystko w normie. Nie bardzo wiem od czego zacząć... ale chciałabym coś zrobić, choć spróbować znaleźć przyczynę tego co się stało...
JOJLA!n iestety będą jeszcze takie dni.
Co do wizyty u koleżanki i dzidziusia musisz zdecydować sama ja zaraz po# bardzo zle reagowałam na małe dzieci wyłam nawet na ulicy czy w sklepie jak widziałem dzidziusia! a czy kolezanka wie o #?
jeśli chodzi o badania to chyba większość nas zaczynała od tarczycy!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 22:43   #4769
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
JOJLA!n iestety będą jeszcze takie dni.
Co do wizyty u koleżanki i dzidziusia musisz zdecydować sama ja zaraz po# bardzo zle reagowałam na małe dzieci wyłam nawet na ulicy czy w sklepie jak widziałem dzidziusia! a czy kolezanka wie o #?
jeśli chodzi o badania to chyba większość nas zaczynała od tarczycy!

Wie, to są nasi bardzo bliscy przyjaciele - są dla nas ogromnym wsparciem i dlatego też chciałabym ich odwiedzić ale boję się sama swojej reakcji...

Dzięki. Na planowaną drugą wizytę ciążową miałam przyjść z wynikami anty-TPO, nie zdążyłam ich zrobić... ale teraz na pewno zrobię to i inne badania.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 06:17   #4770
201704210903
Konto usunięte

JOLA zrób zespół antyfofo i tarczycę

AGATKO - to są dobre wieści!!
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości