Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 23:29   #1771
Akkma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość

A 11 kg to nie koniec swiata. Sama jestem na podobnym etapie tycia. Od poczatku nie chudne, ale i rewelacje zoladkowe mnie ominely - cos za cos i w razie jakby nie zeszlo po porodzie to do lata tyle czasu, ze zgubimy z nadwiazka. Uroki zimowych ciaz
U mnie to samo Powiedziałam ostatnio tż, że do dnia mamy będę wyglądała jak przed ciążą
Stary 2013-10-30, 23:32   #1772
The light
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Moja koleżanka była bardzo napalona na ten model, jednak po obejrzeniu go na żywo stwierdziła, że wydaje jej się taki hmm.. 'zabawkowy'.

Mam nadzieję, że wprowadzą to dopiero w marcu

Ja łącznie mam 23 pieluchy.

Dostałam dzisiaj 'dary' od kuzyna Dali nam matę edukacyjną ( jest super), bujaczek (nie bardzo rozumiem sensu jego używania więc zostanie u rodziców - u nas nie ma miejsca na te wszystkie gadżety ) no i fotelik ( no i tutaj jest problem, bo niestety fotelik jest już dosyć leciwy i po paru dzieciach. Mnie absolutnie nie przeszkadza jego wygląd, ale trochę jednak boję się o bezpieczeństwo Blanki w nim . Tylko co teraz powiedzieć kuzynowi?) Dostaniemy jeszcze jeden fotelik od kolegi i najwyżej jeden będzie u mnie w aucie, a drugi u tżta, a w dalsze trasy będziemy brali ten lepszy

Miałam dzisiaj okropny sen Śniło mi się, że pojechałam na IP i badała mnie jakaś praktykantka. Stwierdziła, że nie ma tętna i płód obumarł . Później przyszedł jakiś lekarz i stwierdził, że tętno jest ale słabe. Później ten lekarz napisał mi maila, że mam przyjść na badanie, ale tym razem mam się dokładnie .... ogolić Napisałam mu, że jak ma taką ochotę to niech se sam z wielkim brzuchem codziennie jajka goli!

Aha i stanęłam na wagę +11 kg, a to dopiero 26 tc ;/ Czyli do 20 kg pewnie dojadę ;/ Cholera no nigdy nie miałam tendencji do tycia i myślałam, że w ciąży też mnie to nie spotka Zważę się jeszcze rano, może będzie odrobina mniej
Sen-rewelacja,tzn z tymi jajkami oczywiście

Co do wagi to się nie przejmuj. Czytałam, ze od chyba 18tyg powinno się przybierać ok.0,45kg/tydzien. Mi wychodziło 1kg/tydz ale teraz mimo tego samego odżywiania schudłam 1kg a od 2 tygodni waga stoi. Więc może to być woda.

Jest sporo stron o zdrowym odżywianiu dla ciężarnych, są gotowe jadłospisy warto poszukać na google i poczytac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 23:36   #1773
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny moj mąż juz w domu. Reke ma 10x bardziej porozcinana, bo musieli znalezc sciegna i zszyc ze soba, ale bedzie dobrze
Uff ochlonelam troche, bardziej sie chyba przejmowalam tym jego pobytem w szpitalu, niz on sam, ale ja tak nie cierpie szpitali, ze szok. W swoim zyciu juz sie bardzo duzo w szpitalach wylezalam (3 operacje) wiec mam teraz alergie....

lolita no podejscie brata faktycznie niefajne

magnusia dobry foch, nie jest zly
Dobrze, że już w domu, szybko go wypuścili. Oby jak najszybciej doszedł do siebie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No ale nie ma co narzekac,w Polsce to nawet na rodzinne chyba malo kto sie lapie (przynajmniej kiedys tak bylo). No i leki za darmo,pojscie dziecka do szkoly nie wiaze sie z prawie zadnymi kosztami.
Dokładnie, mało kto się łapie, nawet na becikowe (w zawrotnej kwocie 1000 zł) nie wszyscy się łapią poza tym w PL utrzymanie się z jednej pensji jest na prawdę bardzo ciężkie.

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Ja myślę, że kot to może się przestraszyć na początku takiego niemowlaka. Doszłam do wniosku, że z różnymi sprzętami i meblami będę go oswajać wcześniej, żeby po narodzinach dziecka te rzeczy nie wydawały mu się już tak bardzo interesujące.

Tak, mój też tak "szczeka" na robale i ptaki

Poszukam zaraz i wkleję fajnego artykułu o kotach i małych dzieciach.

Dzięki za aktualne info Słyszałam, że te cięcia były bardzo duże. Choć i tak moi "dzieciaci" znajomi z Londynu nie narzekają

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

"KOT I DZIECKO – CO ZROBIĆ, BY BYŁO FAJNIE
część I
Przeczytałam artykuł - bardzo ciekawy. Podesłałam też mężowi
Robię podobnie jak Ty - koty mają możliwość zapoznania się z każdą nową rzeczą, która jest w mieszkaniu. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzą z przybyciem nowego członka rodziny

Cytat:
Dostałam dzisiaj 'dary' od kuzyna Dali nam matę edukacyjną ( jest super), bujaczek (nie bardzo rozumiem sensu jego używania więc zostanie u rodziców - u nas nie ma miejsca na te wszystkie gadżety ) no i fotelik ( no i tutaj jest problem, bo niestety fotelik jest już dosyć leciwy i po paru dzieciach. Mnie absolutnie nie przeszkadza jego wygląd, ale trochę jednak boję się o bezpieczeństwo Blanki w nim . Tylko co teraz powiedzieć kuzynowi?) Dostaniemy jeszcze jeden fotelik od kolegi i najwyżej jeden będzie u mnie w aucie, a drugi u tżta, a w dalsze trasy będziemy brali ten lepszy
Miło ze strony kuzyna my niestety od nikogo nic nie dostaliśmy.
Co do fotelika to ja mam łagodnie mówiąc zboczenie na punkcie bezpieczeństwa i też bym się bała wozić dziecko w zniszczonym foteliku. Za dużo się naoglądałam skutków wypadków

Cytat:
U mnie to samo Powiedziałam ostatnio tż, że do dnia mamy będę wyglądała jak przed ciążą
To tylko pozazdrościć. Ja wymiotowałam ciągle od ok. 8 tygodnia do 18. Czasem nawet samą wodą. Cały wrzesień nie jeździłam na zajęcia, bo nie byłam w stanie na szczęście minęło.

Edytowane przez Nemezis23
Czas edycji: 2013-10-30 o 23:39
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 23:42   #1774
Akkma
Zadomowienie

Nemezis jestem już w Lubinie i jutro uderzam na sklep na Towarowej

Przyjechałam do rodziców, mój pies o mało nie umarł ze szczęścia Właśnie swoimi pięknymi oczętami zaprasza mnie do łóżka

Aaa i jeszcze wieści z planu... 'cycek' - opuchlizna już prawie w całości zeszła

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-10-30 o 23:45
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 23:43   #1775
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
poza tym w PL utrzymanie się z jednej pensji jest na prawdę bardzo ciężkie.

Zgadzam sie. Tzn wiadomo,ze sa tez acy ktorzy sporo zarabiaja i dadzxa rade z jednej pensji.
Jak zylam w Polsce to i ja i maz pracowalismy,mielismy jedno dziecko wtedy i zle nam sie wiodlo.
Stary 2013-10-30, 23:54   #1776
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Nemezis jestem już w Lubinie i jutro uderzam na sklep na Towarowej

Przyjechałam do rodziców, mój pies o mało nie umarł ze szczęścia Właśnie swoimi pięknymi oczętami zaprasza mnie do łóżka

Aaa i jeszcze wieści z planu... 'cycek' - opuchlizna już prawie w całości zeszła
Pisałaś, że dzisiaj jedziesz do rodziców
Uderzaj, mam nadzieję, że będziesz zadowolona. W tej hurtowni mówiła mi sprzedawczyni, że na Jedo się czeka bardzo długo i radziła zamawiać dużo szybciej, o ile zdecydujecie się na ten wózek

Cytat:
Zgadzam sie. Tzn wiadomo,ze sa tez acy ktorzy sporo zarabiaja i dadzxa rade z jednej pensji.
Jak zylam w Polsce to i ja i maz pracowalismy,mielismy jedno dziecko wtedy i zle nam sie wiodlo.
Oczywiście, że są. Jak mieszkałam u rodziców to było wiele takich rodzin, no ale to miasto górnicze i mężowi pracowali w kopalniach, więc wiadomo jakie mieli zarobki. My z jednej pensji byśmy się aktualnie nie utrzymali
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 23:59   #1777
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny w jakiej dawce przyjmujecie magnez?
Zamowilam wlasnie,ale taki po 100 mg,Neo Mag Forte chyba sie zwie...
Stary 2013-10-31, 00:34   #1778
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Ostatnio dostalam poduszke do karmienia. W ksztalcie polksiezyca z ekoskorki z jakims kulkowym wypelnieniem. Moja kota zrobila sobie z niej lozko ledwo sie polozy i mruczec jak traktor zaczyna. Nie wiem czy znudzi sie tym do stycznia :p chyba bede musiala znalezc na nia inny sposob coz takie uroki rozpieszczonego jedynaka z sierscia
A mojego kota ten kojec (wąż) z Motherhood nie zainteresowł Nawet wydaje mi się, że przez pierwsze 2 dni nie podobało mu się, że taki dziwny przedmiot znajduje się w naszym łóżku, bo nie chciał spać z nami

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
Przeczytałam artykuł - bardzo ciekawy. Podesłałam też mężowi
Robię podobnie jak Ty - koty mają możliwość zapoznania się z każdą nową rzeczą, która jest w mieszkaniu. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzą z przybyciem nowego członka rodziny
Ja też mam nadzieję, że mój Stefan poradzi sobie z nowym osobnikiem w stadzie
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 00:48   #1779
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny w jakiej dawce przyjmujecie magnez?
Zamowilam wlasnie,ale taki po 100 mg,Neo Mag Forte chyba sie zwie...
Ja biore 300 mg dziennie ale biora wiecej
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 07:15   #1780
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Dzień dobry! Jadę właśnie na wizytę do okulisty a potem do pracy.

Kupiłam wczoraj polecanego rogala do spania i już nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie, na pewno bardzo się przyda. Kliknę chyba też podlinkowaną wczoraj kołyskę

830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 07:16   #1781
magnusia
Zakorzenienie

Milka--- ciekawy artukuł. Znam tą dziewczynke co to pisała bo robili mi dwa razy zabezpiecznia na okna i balkon. Bardzo pozytywnie zakreceni ludzie

Le La-- dużo zdrowia dla małża

O co sie focham- o to że dwa dni temu mój maz wrócił z pracy i zalegl na kanapie a ja zapier... Po mieszkaniu łącznie z lataniem po taborecie i majstrowaniu na górze szafy. Mój książe nawet nie zapytal czy cos pomóc a jak cos sie odezwalam to cos tsm burknął mało milego. Osyczalam go wiec plujac jadem i sie nie odzywam.

Ja dzis komunikacja jade bo małz samochod zabral dzis. Kurde odzwyczaiłam sie od tych śmierdzacych ludzi
Stary 2013-10-31, 07:20   #1782
senira666
Zakorzenienie

dzień dobry z rana
zaszalałam i wstawiłam już pranie ale więcej mi się nie chce i leże w łóżeczku
ambitny plan na dzisiaj - wstać przed 9 wyjść z psem na spacer i małe zakupy koło domu
Stary 2013-10-31, 08:13   #1783
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Witam was

Dziewczyny wy się wagą tak nie przejmujcie, przestaniecie tyć i będzie się martwić. Nam się nie dogodzi
od 8 msc nie tyje się już podobno tak jak wcześniej.

Ja znów szukam inspiracji i myślę, co tu w mieszkaniu zmienić.

Dziewczyny mi siara leciała od ok 18 tc, ale z przerwami, teraz już długo nic, to normalne? Czy coś ze mną nie tak?
Stary 2013-10-31, 08:14   #1784
senira666
Zakorzenienie

coś dzisiaj spokojnie na wątku
a pewnie jak na zakupy wyjdę to 10 stron napiszecie
Stary 2013-10-31, 08:16   #1785
AgatkaL
Wtajemniczenie

Naszło mnie z rana na placuszki z jabłkami...zaraz biorę się za smażenie.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 08:21   #1786
Le La
Zadomowienie

Dzien dobry, ale mialam dzisiaj pobudke
Obudzilam sie z zapchanym nosem, ale tak dziwnie, wiec dotykam a ja mam cala twarz we krwi i w ustach tez pelno krwi, masakra jakas.
Biegiem do lazienki, wyplulam i wysmarkalam to wszystko, w zyciu takiego krwotoku nie mialam
Mam nadzieje, ze to nic powaznego.
Kurcze od razu pomyslalam o Emmie, bo ona tez ostatnio takie krwotoki miewala....
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 08:29   #1787
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
Przespałam się z tym wszystkim i sama do siebie stwierdziłam że przecież co ja się przejmuje, przecież to co robimy i jakie decyzję podejmujemy ma wpływ na to jak postrzegają i jakie zdanie na nasz temat mają inni.....to co ja się będę przejmować, moje sumienie jest czyste, zrobiłam co mogłam żeby mu podpowiedzieć co jest właściwe a co nie, a skoro on albo jego dziewczyna nie znają takiej wartości jaką jest rodzina to jest ich problem, może kiedyś zrozumieją tylko żeby nie było za późno
Na chwilę obecną nie chcę żeby jako ojciec chrzestny przekazywał takie wartości naszej córce, nie chcę jej tłumaczyć co urodzinki i święta dlaczego jej wujek nas olał i nie przyjechał, ktoś inny zostanie chrzestnym....a jak się zapyta dlaczego...to powiem żeby sobie sam odpowiedziała na to pytanie, chyba przez 4 miesiące nie zapomni co robił w 1 listopada.
Ja też mam dziś ambitny plan, robię na jutro biszkopt z kremem i galaretką i gołąbki, mąż wraca wieczorem

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Polecam Mój TZ mówi, że bardzo podobną miała kiedyś Zosia i chwalił ją sobie. Zastanawiam się nawet nad tym, by poczekać z kupnem łóżeczka, żeby nie zagracać mieszkania. My mamy niedużą sypialnię i wolałabym zachować w niej trochę przestrzeni dla siebie (bo sypialnia to także mój pokój z moim biurkiem itp.)
A kupujesz do tej kołyski jakąś pościel? Bo chyba też odświeżę naszą i tak za bardzo nie wiem jak ją uzupełnić
Stary 2013-10-31, 08:31   #1788
upadly_aniol00
Zakorzenienie

lolita co do brata to przykre , że jego dziewczyna nim tak manipuluję .
U nas przed ślubem jak byliśmy parą zazwyczaj było tak , że każe osobno było na swoich grobach a wieczorem TŻ przyjeźdzał i jechaliśmy razem nocą połazić .
Później już jako narzeczeni jeździliśmy rano do mojej rodziny na cmentarz a później do TŻ .
I ze świętami było tak samo najpierw u jednych rodziców później u drugich . Np w wigilię najpierw u teściów później u nas . Pierwszy dzień świąt teściowie , potem moi rodzice . zawsze dużo wcześniej już mamy z bratem zapowiedziane na którą u nas jest wigilia żebyśmy mogli dogadać z teściami
W tym roku wyjątkowo na groby jedziemy tylko do nas ale tylko ze względu na ciążę wiem , że będę bardzo zmęczona bo takiej wyprawie na cmentarz . wiadomo , że przy grobach trochę postoje co mi bardziej doskwiera nich chodzenie . Ale w niedziele jedziemy do TŻ . Jeszcze oczywiście wszystko zależy od pogody bo jeśli będzie zimno to sobie darujemy . Ale jeśli będzie pogoda w miarę to jedziemy .
Nie wiem czy uda mi się całą msze wystać ale może jakoś dam radę .
W kościele już od dawna nie daje rady

Mama odebrała wyniki prób wątrobowych i wyniki w normie

A co do zdjęć z porodów mnie one nie ruszają w ogóle nawet mi się po części podobają . Ale ja to dziwna jestem i może też bardziej na ie patrzę jak na dzieło .

A i miło jest z rana usłyszeć " Boże jaka Ty już gruba jesteś ! " - właśnie ciotka mnie odwiedziła
Stary 2013-10-31, 08:43   #1789
senira666
Zakorzenienie

to mnie naszło koło lustra

27 TC
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie.jpg (35,6 KB, 58 załadowań)
Stary 2013-10-31, 08:44   #1790
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość

A i miło jest z rana usłyszeć " Boże jaka Ty już gruba jesteś ! " - właśnie ciotka mnie odwiedziła
za wyniki
lepiej to niż nie słyszeć nic - mój znowu pierwsze zmiany więc do godziny 16 gadam tylko z psem...
Stary 2013-10-31, 08:47   #1791
Konto usunięte

Ech dziewczyny a ja zrobiłam krok w tył jeśli chodzi o asertywność. Po wizycie u okulisty chciałam jeszcze oddać mocz do analizy. I pani w ciąży zgrabnie się udało wejść przede mną, chyba za słabo mówiłam że ja też jestem w ciąży A czekałam 20 minut

Byłam u swojej okulistki i dostałam wskazania do cc. Teraz muszę ustalić z lekarzem prowadzącym co i jak.

Edytowane przez 830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Czas edycji: 2013-10-31 o 08:48
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 08:48   #1792
upadly_aniol00
Zakorzenienie

senira u mnie nigdy nie wiadomo kiedy mąż wróci . Teoretycznie pracuje od 8-16. Ale w domu zazwyczaj jest między 17-19.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

w ogóle jaki zgrabny masz brzuszek
Stary 2013-10-31, 08:49   #1793
senira666
Zakorzenienie

no u mnie podobnie z tym że jak pierwsza zmiana to pracuje od 6 do najczęściej 16 a czasem dłużej czasem krócej ...
jak ma drugą zmianę to jest prościej bo od 14 - 24 później nie wraca, czasami wróci wcześniej

Dziękuje
Stary 2013-10-31, 08:55   #1794
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
lolita co do brata to przykre , że jego dziewczyna nim tak manipuluję .
U nas przed ślubem jak byliśmy parą zazwyczaj było tak , że każe osobno było na swoich grobach a wieczorem TŻ przyjeźdzał i jechaliśmy razem nocą połazić .
Później już jako narzeczeni jeździliśmy rano do mojej rodziny na cmentarz a później do TŻ .
I ze świętami było tak samo najpierw u jednych rodziców później u drugich . Np w wigilię najpierw u teściów później u nas . Pierwszy dzień świąt teściowie , potem moi rodzice . zawsze dużo wcześniej już mamy z bratem zapowiedziane na którą u nas jest wigilia żebyśmy mogli dogadać z teściami
W tym roku wyjątkowo na groby jedziemy tylko do nas ale tylko ze względu na ciążę wiem , że będę bardzo zmęczona bo takiej wyprawie na cmentarz . wiadomo , że przy grobach trochę postoje co mi bardziej doskwiera nich chodzenie . Ale w niedziele jedziemy do TŻ . Jeszcze oczywiście wszystko zależy od pogody bo jeśli będzie zimno to sobie darujemy . Ale jeśli będzie pogoda w miarę to jedziemy .
Nie wiem czy uda mi się całą msze wystać ale może jakoś dam radę .
W kościele już od dawna nie daje rady
My też staramy się żeby jakoś to podzielić, żeby żadna rodzina nie poczuła się tak jak ja teraz. Ja rozumiem bardzo dużo osób ma bardzo daleko na cmentarze i chyba w 6 miesiącu ciąży też bym nie jechała, my mamy 10 km więc trasa do pokonania
My w tym roku mamy 3 cmentarze do objechania, podejrzewam ze nie ustoję na każdym cmentarzu na 1,5 h mszy, bo nie oszukujmy się...ze względu na mój stan nie ustoję, dlatego postanowiliśmy ze chociaż po pół godziny spędzimy na każdym cmentarzu z rodziną, myślę ze to będzie sprawiedliwe i nikt nie będzie miał pretensji
Stary 2013-10-31, 08:55   #1795
Konto usunięte

Cytat:
Dzien dobry, ale mialam dzisiaj pobudke
Obudzilam sie z zapchanym nosem, ale tak dziwnie, wiec dotykam a ja mam cala twarz we krwi i w ustach tez pelno krwi, masakra jakas.
Biegiem do lazienki, wyplulam i wysmarkalam to wszystko, w zyciu takiego krwotoku nie mialam
Mam nadzieje, ze to nic powaznego.
Kurcze od razu pomyslalam o Emmie, bo ona tez ostatnio takie krwotoki miewala....
LeLa spokojnie mnie się zdarzył taki krwotok w 12 tygodniu, z powodu suchej śluzówki (miałam wtedy katar)

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witam
Przespałam się z tym wszystkim i sama do siebie stwierdziłam że przecież co ja się przejmuje, przecież to co robimy i jakie decyzję podejmujemy ma wpływ na to jak postrzegają i jakie zdanie na nasz temat mają inni.....to co ja się będę przejmować, moje sumienie jest czyste, zrobiłam co mogłam żeby mu podpowiedzieć co jest właściwe a co nie, a skoro on albo jego dziewczyna nie znają takiej wartości jaką jest rodzina to jest ich problem, może kiedyś zrozumieją tylko żeby nie było za późno
Na chwilę obecną nie chcę żeby jako ojciec chrzestny przekazywał takie wartości naszej córce, nie chcę jej tłumaczyć co urodzinki i święta dlaczego jej wujek nas olał i nie przyjechał, ktoś inny zostanie chrzestnym....a jak się zapyta dlaczego...to powiem żeby sobie sam odpowiedziała na to pytanie, chyba przez 4 miesiące nie zapomni co robił w 1 listopada.
Ja też mam dziś ambitny plan, robię na jutro biszkopt z kremem i galaretką i gołąbki, mąż wraca wieczorem
Bardzo się ciszę że samopoczucie masz lepsze Sen działa cuda

Cytat:

:
Super że wyniki wyszły w normie

Stary 2013-10-31, 08:56   #1796
forester
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie co, ostatnio zauwazylam, ze Aleks mi sie coraz bardziej rozpycha Wczesniej jak czulam Jego ruchy, to byly takie " pukniecia" , a teraz to czuje pod ręka tak bardzo mocno i w ogole widac, ze np.przesuwa albo reke, albo noge, kolano ( nie umiem rozroznic co )
A tak w ogole to dzisiaj zaczynam 32 tydzien, czyli 8 miesiac
u mnie jest 28 tc, ale czasem jak Młoda śmiga to aż boli. Wczoraj Tż obserwował jej manewry i po namyślę mówi do mnie: Ty lepiej sobie sutki hartuj bo będzie bolało, jak ona już tak w brzuchu czadu daje

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
O co sie focham- o to że dwa dni temu mój maz wrócił z pracy i zalegl na kanapie a ja zapier... Po mieszkaniu łącznie z lataniem po taborecie i majstrowaniu na górze szafy. Mój książe nawet nie zapytal czy cos pomóc a jak cos sie odezwalam to cos tsm burknął mało milego. Osyczalam go wiec plujac jadem i sie nie odzywam.

Ja dzis komunikacja jade bo małz samochod zabral dzis. Kurde odzwyczaiłam sie od tych śmierdzacych ludzi
Ja w takiej sytuacji mówię, że ma ruszyć dupsko i zrobić to i tamto, zresztą u mnie Tż jak nie dostanie konkretnego zadania, to się kręci jak dziecko we mgle

Lolita co do sytuacji z bratem, to często jest tak, że mężczyźni więcej są u rodzin swoich dziewczyn/żon niż u siebie. Nie usprawiedliwiam Twojego brata, bo u Ciebie pryszcz jest a nie odległość, ale widzę np. że mój mąż czy mój brat więcej jest w rodzinie swojej kobiety niż u siebie.

My dziś zaczynamy SR z Tż- ciekawe czy nam się spodoba...
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 08:58   #1797
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
to mnie naszło koło lustra

27 TC
Piękny brzusio
Stary 2013-10-31, 08:58   #1798
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Mój kiedyś pracował od 6-14 i wstawał o 5 rano a teraz wstajemy razem o 7 jemy śniadanie i jakoś dzień lepiej sie zaczyna
W sumie nawet dziś do męża się śmiałam , że w ciąży sądziłam , że będę spać do 10 a tu proszę 7 już na nogach jestem a nawet chwile przed 7 już się budzę
Stary 2013-10-31, 08:58   #1799
magnusia
Zakorzenienie

Senira--- super brzuszek
Stary 2013-10-31, 09:08   #1800
senira666
Zakorzenienie

zjadłam śniadanko i powinnam zebrać się do sklepu ale taaaaaaaaak mi się nie chce ... !!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości