Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 21:15   #3151
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Nie mam juz siły pisać ale wiem, ze sporo osób kibicuje Adasiowi i czeka na nowe informacje.

Cewniki, który założyli Adasiowi w niedzielę przestał działać. Za godzinę Adaś będzie miał zakładany kolejny cewnik. Znowu narkoza, znowu rozcinanie szyji.
Ja naprawdę staram sie wierzyć

Dzisiaj to ja podpisałam zgodę na zakładanie cewnika. Wcześniej, wszystkie 3 formularze podpisywał mąż. Jeśli coś sie stanie Adasiowi to będzie to tylko moja wina bo ja podpisalam. Wbrew sobie ale podpisałam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Boże ile można męczyć takie małe dzieciątko jedyne pocieszenie, to że jak będzie duży niczego nie będzie pamiętał nieustająco wierzę w siły Adasia i Wasze!

magolina
zdrówka i za jutrzejszą wizytę w poradni

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Nie wiem co z Małym..obudził się na I karmienie, zjadł..niby zasnął, za chwilę popłakiwanie, wzięłam go na dokarmienie, zjadł, ale wiercił się troszkę przy piersi..ponosiłam chwilę, zasnął..odłożyłam..oczy wielkie i płacz.. wzięłam na ręce i się rozglądać zaczął.. bąka takiego siłowego puścił..nie wiem czy go brzuszek boli czy co... mąż już 2 podejścia do niego robił..na rękach mu Mały zasypia, ale w łóżeczku zaraz się budzi..

Jutro jeszcze szczepienie mamy, a on taki jakiś nie swój

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:16   #3152
paulinka777
Raczkowanie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Kiepsko tzn jak? Na co trzeba być wyczulonym podczas ekspozycji dziecka na gluten? Wysypki? Inne reakcje?

Tak z ciekawości- ile wasze maluchy śpią na dobę? Z tego,co liczyłam Gabi śpi około 13-14 godzin.
Miał delikatną wysypkę, ale nie była pewna czy na 100% to od tego. Poza tym był bardzo "nieswój"- problemy brzuszkowe. Jak to ona określiła- widziała, że ewidentnie jest coś "nie tak".

Amelka śpi różnie, od 11 do 14 godz.

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
moja teściowa ostatnio chwaliła się, że po 3mc kp zaczela dawac tzowi zupy, bo sie nie najadał

i sprzedała mi super informacje, że jak już mały będzie miał stałe pory pobudek, to moge zaczac go dopajac woda w nocy, zeby nieco oszukac zoladek masakra, a to całkiem młoda babka
Jeśli chodzi o tą wodę to czytałam w necie, że wiele mam zaczęło "oszukiwać "dzieci wodą w nocy, ale to najszybciej po 5-6 miesiącu, żeby dłużej przesypiały i ponoć skutkuje
Stary 2013-10-30, 21:19   #3153
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Neni a jak się Kubuś obudzi po tych 12godz to bardziej głodny niż np za dnia? Okazuje to jakoś?
Ale on nie śpi ciągiem 12 h - je w nocy normalnie, więc nie jest jakoś bardziej głodny.
Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Hahaha wiedzialam ze tak bedzie Leo zdazyl sie juz obudzic dojesc do konca pogugac i zasnac

Pyt czy jesli niechcacy wypilam trzy lyki drinka tz'ta to moge podac malemu moj pokarm????
Wiem ze ostatnio napilam sie troche winka ale winko a whiski to jednak roznica ok 35%

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
3 łyki to już nie niechcący
Myślę, że możesz.
Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
A no to tak jak my Juz sie balam ze jestem nudna matka
Ale nikt nie powiedział, że nudna nie jesteś- jesteśmy obie nudne po prostu

Dzoan za szczepionki

Super! Pokłóciłam się właśnie z TŻ i teraz mogę spokojnie iść spać
Pa
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:21   #3154
skylie
Wtajemniczenie

GHIA- brawa dla Antka za zacne wymiary i wage

NENI- cwiczenia poszly w pi.zdu, bo Ola ma skok ale za to chudne

KAROLAJN- unormowalo sie u Was z jedzeniem? U nas ostatnio dramat. Po poludniu Ola nie chce nawet spojrzec na piers tylko jak widzi ze chce ja karmic to wyje nawet nie placze. Nawet nie probuje chwycic piersi. A napewno jest glodma. Z butelli za to pije az jej sie uszy trzesa, zarowno moje mlek jak i mm osiwieje przez nia. Daje butle w razie potrzeby ale karmienie ostatnio to dramat. no i dzisiaj maruda caly dzien.
Wstala dzisiaj tez na 2 karmienie o 4:19 i ani myslala spac dalej Pogadala 1,5h, troche pomarudzila i padla na nastepne 1,5h. Moze to wina zmiany czasu. Oby.

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:26   #3155
paulinka777
Raczkowanie

Straw, Neni- jest nas trzy nudne matki... chociaż ja swojej jeszcze śpiewam piosenki z reklam. Pierwszy śmiech w głos taki, który brzmi naprawdę jak śmiech usłyszelismy z TŻ podczas śpiewania Małej "Przebojowe warzywa Bonduelle..." (drugi rodzaj śmiechu to ten przypominający kaszel )

Domi- u nas podobne problemy jak u Ciebie pojawiły się po tym jak odstawiłyśmy u Amelki DEBRIDAD. Przed jego podawaniem Amelka dużo stękała i się wierciła (chociaż częściej w dzień niż w nocy). Dostałyśmy debridad i po ok tygodniu przyjmowania naprawdę się poprawiło. Chciałam sprawdzić czy to dzięki lekowi czy już "organizm dojrzał" no i nie poszłam po drugą receptę. 3 dni bez leku i noc za nocą coraz gorsza... Od poniedziałku znowu dostaje debridad i mam nadzieję, że znowu wrócimy na prostą.

Edytowane przez paulinka777
Czas edycji: 2013-10-30 o 21:36
paulinka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:27   #3156
angelak86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Miał delikatną wysypkę, ale nie była pewna czy na 100% to od tego. Poza tym był bardzo "nieswój"- problemy brzuszkowe. Jak to ona określiła- widziała, że ewidentnie jest coś "nie tak".

Amelka śpi różnie, od 11 do 14 godz.

Jeśli chodzi o tą wodę to czytałam w necie, że wiele mam zaczęło "oszukiwać "dzieci wodą w nocy, ale to najszybciej po 5-6 miesiącu, żeby dłużej przesypiały i ponoć skutkuje

U nas pediatra też poleciła jakis czas temu oszukiwać wodą, bo mały chciał jeść więcej niż zalecane jest na mm, powiedziała żeby starać się póki co dawać tyle ile pisze na mm, a raczej nie więcej. Niestety albo i stety Piotruś okazał się na tyle mądry że skutecznie odmawiał picia wody. Teraz owszem jak chce mu się pić to się napije ale na pewno nie jestem w stanie wcisnąć mu wody zamiast mleka kiedy zwyczajnie jest głodny. No i postanowiłam się kierować swoją intuicją i potrzebami synka- jeśli potrzebuje 180mm to mu tyle daje, przy kolejnym karmieniu zje mniej.
Powiedzcie mi czy Wasze dzieciaczki też potrafią w ciągu dnia przespać tylko godzinę? Piotruś ostatnio sypia w dzień tylko przy okazji spacerków a tak to tylko jakaś drzemka 15 minutowa w domu, no ale może to przez nocki bo przesypia 12, 13 h
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 21:48   #3157
czerwony_balonik
Zadomowienie

Neni aha,myślałam że 12godz ciągiem.

Fajnie opisane o pierwszych zupkach z instrukcjami:

http://mamdziecko.interia.pl/kuchnia...oku,nId,618671

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 22:04   #3158
mela1234
Zakorzenienie

Byłam z Małgosią u pediatry. Prywatnie, o 19 przez co Alicja dopiero o 21 była karmiona przed spaniem. Niby spała w aucie, ale jednak obudziła się jak wyjmowałam ją z fotelikiem z auta i koniec spania. A tu jeszcze Małgosi leki podać, temp zmierzyć itd. Ale zjadła, pogadała w miedzy czasie i zasnęła. Ciekawe o której I karmienie będzie?
Pani dr poradziła, abym, o ile mogę to żebym zabrała Małgosię ze szkoły. W sumie mogę, ale ona będzie się strasznie nudziła. Muszę to z mężem przemyśleć i podjąć jakąś decyzję.
A teraz idę spać. Choć wiem, że nie pośpię bo zawsze jak Małgoś jest chora to ja pięćset razy sprawdzam jej temp.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 22:13   #3159
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Karmienie poraz pierwszy
Kto da więcej?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 22:16   #3160
ita83
Wtajemniczenie

Neni...pije tego drinka myslac ze to sok...po dwoch lykach mysle sobie co ten sok tak dziwnie smakuje moze zepsuty po trzecim sie skaplam...chyba za dlugo alkoholu mocniejszego nie pilam :-X

nie wiem czy klasc sie czy nie bo karmienia albo 23 albo 24

Domi jak tam nocka z Sara??
a probowalas lawendy???do kapieli lub do pokoju

Stary 2013-10-30, 22:18   #3161
lachryma
Zakorzenienie

Ita, jak można niechcący wypić 3 lyki drinka?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 22:18   #3162
ita83
Wtajemniczenie

olsnilo mnie mam ambipur do kontaktu z zapachem lawendy w saloniie - lece po niego i wpinam u nas w sypialni ciekawe czy cis pomoze

Stary 2013-10-30, 22:29   #3163
Agrafka86
Wtajemniczenie

BALONIKU ja przeczytałam jutro dokładnie zliczę ile Młody śpi i Ci podam.

STRAWBERRY trzymam kciuki żeby wszystko było ok u neurologa.
Misiu rano po przebraniu i nakarmieniu rozmawia z karuzela. Jak w końcu mu się znudzi to ja glaszcze Go, mówię, opowiadam jak poznałam tatę, co robiłam i takie pierdy. On się cieszy. Jak się rozkręci to zaczynam śpiewać. Jak leży na brzuchu to ja razem x nim. Turlam się i ogólnie robię z siebie głupka A jak ma bardzo dobry humor to uwielbia jak robię mu masaż. Była taka ulotka "masaż z miłością" i robię tak jak to opisują i On to uwielbia. Uwielbia jak noszę go do siebie plecami i On ogląda sobie wszystko dokładnie. A najbardziej lubi włącznik światła chyba elektryk mi rośnie

ITA trzymam kciuki żeby lawenda pomogła.

Młody za nic nie chciał iść spać gugal, śmiał się i oczy wieeelkie. Przed chwilą zakryl się pielucha i odlecial.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 22:40   #3164
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Katerine- super ze Chrzciny sie udaly i ze niunia byla grzeczna.
A kogo wzieliscie na matke?
Dobrze ze Tz siostra nie zostala bo naprawde zal

Co do synka to nie pomoge bo sie nie znam. Powiem szczerze ze przeraza mnie to, ze i ja kiedys bede musiala stanac twarza w twarz z takimi problemami. Niewyspanie to chyba pikus w porownaniu z tym. Mysle, ze Twoj Tz powinien jakos zadzialac
Oby szybko sie to rozwiazalo

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Tysia - trzymaj sie

Sent from my iPhone using Tapatalk
Na chrzestna Justysi wzielismy mojego teścia brata synowa, fajna dziewczyna tzn ciut gwiazdorzy ae da się przezyc. Ma tak samo na imie jak ja no i po slubie odziedziczylysmy takie same nazwiska a hajtalysmy się w tym samym roku.

Oj nie jest latwo jak już dziecko pojdzie do szkoły bo nie ma się wpływu na wiele rzeczy a jak jeszcze takiego się kłamczuch ma jak mój to na zebraniach czerwien nie schodzi z twarzy.

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Poszlabym do psychologa po porade. Moze zmiana w domu (pojawienie sie Justynki) czy po prostu jakis etap rozwojowy. moze nie umie poradzic sobie z emocjami. W kazdym razie napewno doradzilaby Ci psycholog jak postepowac, a moze i zauwazy cos co Tobie ucieka
Dziekuje za porade. Szczerze to mi także to przez myśl już nie raz przeszlo. Tylko myslalam ze może dam jednak rade go naprostować ale nie daje rady jednak...co wieczor zasypiam i rozmyślam co robic i obiecuje sobie ze następnego dnia poswiece mu więcej uwagi i tak robie a wieczorem i tak wychodzą kwiatki. Np. dziś pojechałam po niego do szkoły pomogłam z plecakiem, przez droge gadaliśmy co było w szkole. Potem zjedliśmy obiad i mimo tego ze niunia zawodzila w pokoju to poszlam do niego poprosiłam żeby naszykowal to co ma do odrobienia i pokazal mi to mu pomoge i wytlumacze jeżeli czegos nie rozumie. Wszystko ze stoickim spokojem przytuliłam go jak skonczylam i powiedziałam ze ide usypiac niunie. Narysowal dla mnie rysunek podziekowalam pocalowalam, slyszalam ze odrabia lekcje a mi się film urwal bo zasnelam. Jak się ocknelam to było już ciemno slyszalam ze maz mu cos tam jeszcze tlumaczyl. Wiec ok. Przyszedl do mnie pow ze już wszystko odrobil plecak spakowal. Przyszedl pokazac mi jak czyta czytanke i myslalam ze naprawdę jest poprawa. Do końca dnia spedzil czas ze mna i niunia. A o godzinie 21 jak już się wykapal przychodzi i mowi ze jeszcze jednego zadania nie zrobil a okazało się ze cala strona do odrobienia jeszcze
I tak jest codziennie, a ja tyle tlumacze tak się staram pomagam i nie wiem czemu tak. Nigdy go w niczym nie wyreczylam zawsze naprowadzam żeby się uczyl myslec i na marne wsio...

A dzisiaj się wzielam na sposób i oszukałam go ze inna mama mi pow ze on dokucza jej synowi i co i wyszlo szydlo z worka bo się przyznal ze dokucza a ja tak tylko chciałam wybadać grunt. Boze przecież ja go czegos takiego nie uczylam.

Nie wiem może zreczywiscie to ze jest niunia z nami jednak go przerosło w jakiś sposób chociaż ja nie widze żeby to przez to. W pierwszej klasie było podobnie ale zadko się tak zdarzalo a jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży to poswiecalam mu jeszcze więcej uwagi uczylam ogarniania się bo wiedziałam ze później może być roznie z czasem u mnie. Boje się ze po prostu on ma taki charakter i choćbym na uszach stanela to nic nie zrobie.

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Gotuje obiad na jutro i musze jeszcze poprasować ciuchy dzieciaczkow nie mam sily jestem wykonczona ale nie fizycznie tylko psycha siada.

Chcialabym ponadrabiac trochę i poodnosic się do postow jeśli bym miała cos do powiedzenia ale nie wiem czy moje gadanie jest madre bo sama nie potrafie sobie poradzić ze swoim dzieckiem..
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 23:27   #3165
ita83
Wtajemniczenie

pierwsze...Leo sam trzyma butle wiec jeszcze z dwa miesiace i samoobsluga ;-)

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

katerine - u mnie tez dwa dzieciaki i mimo ze tez tlumacze i widze ze Xawi kocha brata i sie ciesszy ze go ma to czasami zaluje ze nie mam 4 par rak i oczu

jedyne co Ci moge poradzic to
Cierpliwossci - rob tak dalej jak teraz robisz...poswiecaj mu czas ...jak masz mozliweosc zostaw mala z tz'tem a ty i synus zrobcie sobie dzien we dwoje ...poobserwuj go moze w koncu cos drgnie do przodu

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Domi czyzbys spala???

---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

pytanie z cyklu glupie

jesli Leo je i moje mleko i mm to kiedy mam mu wprowadzic gluten po 4 czy po 5 mcu???

Stary 2013-10-30, 23:29   #3166
tweedledee
Zakorzenienie

A ja muszę wam się wygadać, bo powrót mojego dzieciaczka olśnił mnie macierzyńsko
Kocham karmić piersią kluskę, ten moment, w którym zapach jego ciałka miesza się z zapachem mleka, kiedy wzdycha cichutko, bo tak mu smakuje, przymyka oczka z tego samego powodu, łapie mnie mocno, żebym przypadkiem z tą pysznością mu nie uciekła No w życiu nie pomyślałabym, że to może dawać mi tyle przyjemności Już wiem, czemu niektóre kobiety chcą karmić jak najdłużej, bo chociaż to ciężka robota, sama postaram się walczyć, ile wlezie dla siebie i dla Alika

Uprzedzam, nic nie piłam
Teraz mogę iść spać
Stary 2013-10-30, 23:38   #3167
ita83
Wtajemniczenie

tweedler no ja czasami zazdroszcze ze mozecie karmic prosto z cyca...Xawiego karmilam 7,5mca...6 z cyca i 1,5 z butelki bo wrocilam do pracy i mu odciagalam mleczko....
no ale kazde dziecko jest inne i Leo je tylko z butelki...nie powiem provowalam przystawiac z mniejszymi i wiekszymi sukcesami ale zawsze od urodzenia ta butelka sie pojawiala no i juz teraz nie ma sily by chwycil cycka...:-(
wiem ze pewnie krocej pokarmie przez to ze musze odciagac ...trudno sie mowi...mimo ze mi przykro

Stary 2013-10-31, 00:16   #3168
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

I kurde pierwsze..eh

KATERINE pisz pisz jak najwiecej i powodzenia ze starszakiem

TWEED mam takie same odczucia odnosnie kp. Dla mnie to niesamowite uczucie

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 00:25   #3169
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
A ja muszę wam się wygadać, bo powrót mojego dzieciaczka olśnił mnie macierzyńsko
Kocham karmić piersią kluskę, ten moment, w którym zapach jego ciałka miesza się z zapachem mleka, kiedy wzdycha cichutko, bo tak mu smakuje, przymyka oczka z tego samego powodu, łapie mnie mocno, żebym przypadkiem z tą pysznością mu nie uciekła No w życiu nie pomyślałabym, że to może dawać mi tyle przyjemności Już wiem, czemu niektóre kobiety chcą karmić jak najdłużej, bo chociaż to ciężka robota, sama postaram się walczyć, ile wlezie dla siebie i dla Alika

Uprzedzam, nic nie piłam
Teraz mogę iść spać
Podpisuje sie pod tym, czuje dokladnie to samo

Edziu ma nadal wysypke, wyglada okropnie, na szczescie tylko na buzi, wiec alergia to chyba nie jest, pewnie chwilowo cos mu zaszkodzilo. Juz od dwoch godzin meczy sie z brzuszkiem i nie moze zasnac. Dalam mu espumisan, od razu walnal kupke, nadal nie odbija normalnie i probuje zasnac. A ja jestem na siebie zla, bo nie trzymam sie scislej diety, skoro Edziu tak reaguje. Do tego znow sie nie powstrzymalam i zjadlam 2cukierki Nienawidze siebie za lakomstwo! Juz zastanawiam sie czy moj wegetarianizm nie szkodzi Malemu... Tak bardzo chce karmic piersia i tak bardzo jest mi przykro, ze Edziu jest wrazliwy na to co jem. U lekarza oczywiscie jak zwykle jedna odpowiedz 'Dzieci tak maja. To jest normalne' Poobserwuje jeszcze pare dni, jak nie przejdzie to znow sie wybierzemy do lekarza. Mam dola :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 00:26   #3170
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Ale zimna noc.
Po 2 karmieniu jestem

Stary 2013-10-31, 00:27   #3171
misiaczka555
Wtajemniczenie

Kładę się już/dopiero spać.
Majeczka grzecznie śpi, chyba poprostu czekała na tatusia bo długo nie wracał z pracy, a przecież zawsze czyta jej na dobranoc i całuje szyjke a ona udaje że tego nie lubi

Nie chwaliłam się. Moja córeczka zadziera główkę pięknie do góry leżąc na brzuszku TZ mnie wolał gdy byłam w kuchni, jak to zobaczyłam to sie poplakalam. Moja córeńka kochana. Tak szybko się zmienia, rozwija
Chwyciła też gryzaczek w rączkę i pare minut nim machala a potem wpakowała go sobie do paszczy co ją ogromnie zdziwiło bo chyba sama się tego nie spodziewała

I właśnie ten rozwój mnie zaskoczył. Dzisiaj spadłaby mi z sofy. Zawsze ja kładę wzdłuż oparcia i nie ma szans żeby zleciała...a przynajmniej tak myślałam. Odwróciłam sie na 3 min do komputera i usłyszałam marudzenie. Patrzę a Maja leżąc na plecach zwisa nogami z sofy nie mogę już jej z oka spuścić. Moje dziecko jest mobilne. Nie wiem jak to robi ale na plecach odpychając sie nogami jest w stanie sie poruszać gdzie chce

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 00:32   #3172
kubus puchatek
Rozeznanie

Pierwsze.

CYNAMONKU nie pisz tak prosze! Adasiowi nic sie nie stanie! Nie ma takiej drugiej wielkiej sily w kosmisie,ktora dysponuje teraz Adam! Ma magiczne wsparcie cioc I dzieciaczkow wizazowych( I nie tylko),podola napewno! Tylko niech te chu..nie rzucaja Mu wiecej klod pod nogi. Myslimy o Was bezustannie! Trzymamy super mocne kciuki! Sciskamy I buziaki wysylamy!

kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 00:33   #3173
misiaczka555
Wtajemniczenie

Haha pierwsze karmienie, skąd ja to wiedziałam
Nie kumam. Jeśli zasypia o 19 i budzi sie o 1 lub 2 w nocy i jeśli zasypia o 21 to też tak sie budzi to nie ma sensu przeciągać kąpieli.

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 01:08   #3174
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ale on nie śpi ciągiem 12 h - je w nocy normalnie, więc nie jest jakoś bardziej głodny.

3 łyki to już nie niechcący
Myślę, że możesz.

Ale nikt nie powiedział, że nudna nie jesteś- jesteśmy obie nudne po prostu

Dzoan za szczepionki

Super! Pokłóciłam się właśnie z TŻ i teraz mogę spokojnie iść spać
Pa
No wiesz we dwie to juz zawsze raźniej

za klotnie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Straw, Neni- jest nas trzy nudne matki... chociaż ja swojej jeszcze śpiewam piosenki z reklam. Pierwszy śmiech w głos taki, który brzmi naprawdę jak śmiech usłyszelismy z TŻ podczas śpiewania Małej "Przebojowe warzywa Bonduelle..." (drugi rodzaj śmiechu to ten przypominający kaszel )

Domi- u nas podobne problemy jak u Ciebie pojawiły się po tym jak odstawiłyśmy u Amelki DEBRIDAD. Przed jego podawaniem Amelka dużo stękała i się wierciła (chociaż częściej w dzień niż w nocy). Dostałyśmy debridad i po ok tygodniu przyjmowania naprawdę się poprawiło. Chciałam sprawdzić czy to dzięki lekowi czy już "organizm dojrzał" no i nie poszłam po drugą receptę. 3 dni bez leku i noc za nocą coraz gorsza... Od poniedziałku znowu dostaje debridad i mam nadzieję, że znowu wrócimy na prostą.
Super! 3 nudne matki Mysle ze powinnysmy zalozyc jakas grupe wsparcia dla mam nie nudnych zeby w raxie czego moc udzielac im instrukcji

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
GHIA- brawa dla Antka za zacne wymiary i wage

NENI- cwiczenia poszly w pi.zdu, bo Ola ma skok ale za to chudne

KAROLAJN- unormowalo sie u Was z jedzeniem? U nas ostatnio dramat. Po poludniu Ola nie chce nawet spojrzec na piers tylko jak widzi ze chce ja karmic to wyje nawet nie placze. Nawet nie probuje chwycic piersi. A napewno jest glodma. Z butelli za to pije az jej sie uszy trzesa, zarowno moje mlek jak i mm osiwieje przez nia. Daje butle w razie potrzeby ale karmienie ostatnio to dramat. no i dzisiaj maruda caly dzien.
Wstala dzisiaj tez na 2 karmienie o 4:19 i ani myslala spac dalej Pogadala 1,5h, troche pomarudzila i padla na nastepne 1,5h. Moze to wina zmiany czasu. Oby.
Moja tez sie wkurza przy kp ale juz chyba troche mniej. U nas szum duzo pomagal gdyby nie to mala pewnie nic by nie zjadla

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Byłam z Małgosią u pediatry. Prywatnie, o 19 przez co Alicja dopiero o 21 była karmiona przed spaniem. Niby spała w aucie, ale jednak obudziła się jak wyjmowałam ją z fotelikiem z auta i koniec spania. A tu jeszcze Małgosi leki podać, temp zmierzyć itd. Ale zjadła, pogadała w miedzy czasie i zasnęła. Ciekawe o której I karmienie będzie?
Pani dr poradziła, abym, o ile mogę to żebym zabrała Małgosię ze szkoły. W sumie mogę, ale ona będzie się strasznie nudziła. Muszę to z mężem przemyśleć i podjąć jakąś decyzję.
A teraz idę spać. Choć wiem, że nie pośpię bo zawsze jak Małgoś jest chora to ja pięćset razy sprawdzam jej temp.
Ale jak? Calkiem zrezygnować?

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
olsnilo mnie mam ambipur do kontaktu z zapachem lawendy w saloniie - lece po niego i wpinam u nas w sypialni ciekawe czy cis pomoze

Daj znac czy pomoglo? W razie czego kupie i powtykam w wszystkie gniazdga w domu a potem juz na spokojnie bede z Wani na bieżąco

Cytat:

Uprzedzam, nic nie piłam
Teraz mogę iść spać
Mam tak samo Dlatego czasem walcze jak lwica o laktacje

Po pierwszym dziec spi przy cycu. Zamiast wstawac o 3 pobudki mamy po 1. A wszystko przez... zmiane czasu!
Odkladam i ide spac do nastepnego

---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ----------

paulinka mowisz ze smiech przypominajacy kaszel? Moja czasem jak mocjo zaciesza to kaszle moze ona sie "smieje" a durna matka marudzi ze dziecko nie smieje sie w glos. A ona sie śmieje tylko troszeczke inaczej
Swoja droga czy ktores bobo majaco ok 4mz tez jeszcze nie śmieje sie w glos?

Kurde spac mi sie nie chce

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ----------

Katerine nie obwiniaj sie. Z tego co piszesz robisz wszystko co w Twojej mocy zeby Mateusza wychowac na madrego chlopca. Tez bym rozwazyla wizyte u psychologa albo chociaz oedagoda szkolnego. A co do lekcji to moze porozmawiaj z nauczycielami powiedz jaka jest sytuacja i niech mu zapisuja na karteczce albo w zeszycie zeby nie zgubil to co danego dnia jest zadane?

---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

Taa monolog tez dobra rzecz:p ide spac bo nie ma z kim pogadac a sama sobie nie bede odpowiadac na pytania Chociaz w sumie z kims inteligentnym wypadaloby od czasu do czasu pogadac ale to jutro przed lustrem

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 01:17   #3175
mela1234
Zakorzenienie

Straw calkowicie ze szkoly zrezygnowac tzn, ze Malgos jest z grudnia 2008 r wiec obejmuje ja ta nowa reforma o 6 latkach w szkole, ale ze z drugiej polowy roku to ona nie musi isc ze swoim rocznikiem do I klasy. Z nia jest taki myk ze jakby urodzila sie 5 dni pozniej juz by byla rocznikowo 2009 r. A tak to 27 grudnia ma rowne 5 lat, ale 1 stycznia, 5 dni pozniej kwalifikuja ja jako szesciolatke. Takze do wrzesnia moze posiedziec w domu. Kwestia tylko ze ona lubi szkole i dzieci, i lubi sie uczyc. Moze w zamian na angielski bym ja puscila, zobaczymy.
I karmienie za mna, ide spac.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 01:44   #3176
kubus puchatek
Rozeznanie

Drugie.

Stary 2013-10-31, 01:47   #3177
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Karmienie poraz pierwszy
Kto da więcej?

my karmilismynsie wtedy i kaemimmy teraz.

A.z.wody siw.nie.smiejscie.bo same.bedziemy tak robic za jakis.czas.zeby oduczyc nocnych karmien

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 01:57   #3178
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Po co spac jak można nie spac...

Stary 2013-10-31, 03:18   #3179
ita83
Wtajemniczenie

drugiee - zegarki mozna nastawiac wedlug Leona

Domi widze ze u Ciebie znow impteza do bialego rana....

---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ----------

ooooo dzis nasza truskawka monologi piekne nam wypisuje

Strawbery witaj w klubie mam zoombie choc ja mam nadzieje zse zaraz pojde lulu

---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ----------

kurczeee znow malo zjadl i odlecial wiec pewnie obudzi sie na dojedzenie do godz czasu....
Ide spac do sasiadow :-P

---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ----------

Cofam slowa o zegarku...maly sie obudzil i bardziej sie bawi butelka niz je ale jak zabiore jest placz....

Jak tak dalej pojdzir bedzie jadl do nastepnego karmienia

---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ----------

No to teraz impreza u mnie..mam karmi w lodowce kto chetny????

Stary 2013-10-31, 03:22   #3180
kubus puchatek
Rozeznanie

I kolejne...
Ita,ja poprosze karmi ostatnio chyba 5 lat temu pilam.

Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości