|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() ![]() ![]() magolina zdrówka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Nie wiem co z Małym..obudził się na I karmienie, zjadł..niby zasnął, za chwilę popłakiwanie, wzięłam go na dokarmienie, zjadł, ale wiercił się troszkę przy piersi..ponosiłam chwilę, zasnął..odłożyłam..oczy wielkie i płacz.. wzięłam na ręce i się rozglądać zaczął.. bąka takiego siłowego puścił..nie wiem czy go brzuszek boli czy co... mąż już 2 podejścia do niego robił..na rękach mu Mały zasypia, ale w łóżeczku zaraz się budzi.. Jutro jeszcze szczepienie mamy, a on taki jakiś nie swój ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
Amelka śpi różnie, od 11 do 14 godz. Cytat:
![]()
![]() |
#3153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Myślę, że możesz. Ale nikt nie powiedział, że nudna nie jesteś- jesteśmy obie nudne po prostu ![]() Dzoan ![]() Super! Pokłóciłam się właśnie z TŻ i teraz mogę spokojnie iść spać ![]() Pa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Wtajemniczenie
|
GHIA- brawa dla Antka za zacne wymiary i wage
![]() NENI- cwiczenia poszly w pi.zdu, bo Ola ma skok ![]() ![]() KAROLAJN- unormowalo sie u Was z jedzeniem? U nas ostatnio dramat. Po poludniu Ola nie chce nawet spojrzec na piers tylko jak widzi ze chce ja karmic to wyje nawet nie placze. Nawet nie probuje chwycic piersi. A napewno jest glodma. Z butelli za to pije az jej sie uszy trzesa, zarowno moje mlek jak i mm ![]() Wstala dzisiaj tez na 2 karmienie o 4:19 i ani myslala spac dalej ![]()
#3155 |
Raczkowanie
|
Straw, Neni- jest nas trzy
![]() ![]() Domi- u nas podobne problemy jak u Ciebie pojawiły się po tym jak odstawiłyśmy u Amelki DEBRIDAD. Przed jego podawaniem Amelka dużo stękała i się wierciła (chociaż częściej w dzień niż w nocy). Dostałyśmy debridad i po ok tygodniu przyjmowania naprawdę się poprawiło. Chciałam sprawdzić czy to dzięki lekowi czy już "organizm dojrzał" no i nie poszłam po drugą receptę. 3 dni bez leku i noc za nocą coraz gorsza... Od poniedziałku znowu dostaje debridad i mam nadzieję, że znowu wrócimy na prostą.
Maleństwo Edytowane przez paulinka777 Czas edycji: 2013-10-30 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas pediatra też poleciła jakis czas temu oszukiwać wodą, bo mały chciał jeść więcej niż zalecane jest na mm, powiedziała żeby starać się póki co dawać tyle ile pisze na mm, a raczej nie więcej. Niestety albo i stety Piotruś okazał się na tyle mądry ![]() Powiedzcie mi czy Wasze dzieciaczki też potrafią w ciągu dnia przespać tylko godzinę? Piotruś ostatnio sypia w dzień tylko przy okazji spacerków a tak to tylko jakaś drzemka 15 minutowa w domu, no ale może to przez nocki bo przesypia 12, 13 h |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zadomowienie
|
Neni aha,myślałam że 12godz ciągiem.
Fajnie opisane o pierwszych zupkach z instrukcjami: http://mamdziecko.interia.pl/kuchnia...oku,nId,618671
#3158 |
Zakorzenienie
|
Byłam z Małgosią u pediatry. Prywatnie, o 19 przez co Alicja dopiero o 21 była karmiona przed spaniem. Niby spała w aucie, ale jednak obudziła się jak wyjmowałam ją z fotelikiem z auta i koniec spania. A tu jeszcze Małgosi leki podać, temp zmierzyć itd. Ale zjadła, pogadała w miedzy czasie i zasnęła. Ciekawe o której I karmienie będzie?
Pani dr poradziła, abym, o ile mogę to żebym zabrała Małgosię ze szkoły. W sumie mogę, ale ona będzie się strasznie nudziła. Muszę to z mężem przemyśleć i podjąć jakąś decyzję. A teraz idę spać. Choć wiem, że nie pośpię bo zawsze jak Małgoś jest chora to ja pięćset razy sprawdzam jej temp.
#3159 |
Zakorzenienie
|
Karmienie poraz pierwszy
Kto da więcej? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Wtajemniczenie
|
Neni...pije tego drinka myslac ze to sok...po dwoch lykach mysle sobie co ten sok tak dziwnie smakuje moze zepsuty po trzecim sie skaplam...chyba za dlugo alkoholu mocniejszego nie pilam :-X
nie wiem czy klasc sie czy nie bo karmienia albo 23 albo 24 Domi jak tam nocka z Sara?? a probowalas lawendy???do kapieli lub do pokoju Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3161 |
Zakorzenienie
|
Ita, jak można niechcący wypić 3 lyki drinka?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3162 |
Wtajemniczenie
|
olsnilo mnie mam ambipur do kontaktu z zapachem lawendy w saloniie - lece po niego i wpinam u nas w sypialni ciekawe czy cis pomoze
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3163 |
Wtajemniczenie
|
BALONIKU ja przeczytałam
![]() STRAWBERRY trzymam kciuki żeby wszystko było ok u neurologa. Misiu rano po przebraniu i nakarmieniu rozmawia z karuzela. Jak w końcu mu się znudzi to ja glaszcze Go, mówię, opowiadam jak poznałam tatę, co robiłam i takie pierdy. On się cieszy. Jak się rozkręci to zaczynam śpiewać. Jak leży na brzuchu to ja razem x nim. Turlam się i ogólnie robię z siebie głupka ![]() ![]() ![]() ITA trzymam kciuki żeby lawenda pomogła. Młody za nic nie chciał iść spać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3164 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oj nie jest latwo jak już dziecko pojdzie do szkoły bo nie ma się wpływu na wiele rzeczy a jak jeszcze takiego się kłamczuch ma jak mój to na zebraniach czerwien nie schodzi z twarzy. Cytat:
![]() I tak jest codziennie, a ja tyle tlumacze tak się staram pomagam i nie wiem czemu tak. Nigdy go w niczym nie wyreczylam zawsze naprowadzam żeby się uczyl myslec i na marne wsio... A dzisiaj się wzielam na sposób i oszukałam go ze inna mama mi pow ze on dokucza jej synowi i co i wyszlo szydlo z worka bo się przyznal ze dokucza a ja tak tylko chciałam wybadać grunt. Boze przecież ja go czegos takiego nie uczylam. Nie wiem może zreczywiscie to ze jest niunia z nami jednak go przerosło w jakiś sposób chociaż ja nie widze żeby to przez to. W pierwszej klasie było podobnie ale zadko się tak zdarzalo a jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży to poswiecalam mu jeszcze więcej uwagi uczylam ogarniania się bo wiedziałam ze później może być roznie z czasem u mnie. Boje się ze po prostu on ma taki charakter i choćbym na uszach stanela to nic nie zrobie. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Gotuje obiad na jutro i musze jeszcze poprasować ciuchy dzieciaczkow ![]() Chcialabym ponadrabiac trochę i poodnosic się do postow jeśli bym miała cos do powiedzenia ale nie wiem czy moje gadanie jest madre bo sama nie potrafie sobie poradzić ze swoim dzieckiem..
![]() |
#3165 |
Wtajemniczenie
|
pierwsze...Leo sam trzyma butle wiec jeszcze z dwa miesiace i samoobsluga ;-)
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- katerine - u mnie tez dwa dzieciaki i mimo ze tez tlumacze i widze ze Xawi kocha brata i sie ciesszy ze go ma to czasami zaluje ze nie mam 4 par rak i oczu jedyne co Ci moge poradzic to Cierpliwossci - rob tak dalej jak teraz robisz...poswiecaj mu czas ...jak masz mozliweosc zostaw mala z tz'tem a ty i synus zrobcie sobie dzien we dwoje ...poobserwuj go moze w koncu cos drgnie do przodu Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Domi czyzbys spala??? Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- pytanie z cyklu glupie jesli Leo je i moje mleko i mm to kiedy mam mu wprowadzic gluten po 4 czy po 5 mcu??? Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3166 |
Zakorzenienie
|
A ja muszę wam się wygadać, bo powrót mojego dzieciaczka olśnił mnie macierzyńsko
![]() Kocham karmić piersią kluskę, ten moment, w którym zapach jego ciałka miesza się z zapachem mleka, kiedy wzdycha cichutko, bo tak mu smakuje, przymyka oczka z tego samego powodu, łapie mnie mocno, żebym przypadkiem z tą pysznością mu nie uciekła ![]() ![]() ![]() ![]() Uprzedzam, nic nie piłam ![]() Teraz mogę iść spać ![]()
#3167 |
Wtajemniczenie
|
tweedler no ja czasami zazdroszcze ze mozecie karmic prosto z cyca...Xawiego karmilam 7,5mca...6 z cyca i 1,5 z butelki bo wrocilam do pracy i mu odciagalam mleczko....
no ale kazde dziecko jest inne i Leo je tylko z butelki...nie powiem provowalam przystawiac z mniejszymi i wiekszymi sukcesami ale zawsze od urodzenia ta butelka sie pojawiala no i juz teraz nie ma sily by chwycil cycka...:-( wiem ze pewnie krocej pokarmie przez to ze musze odciagac ...trudno sie mowi...mimo ze mi przykro Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3168 |
Zakorzenienie
|
I kurde pierwsze..eh
KATERINE pisz pisz jak najwiecej i powodzenia ze starszakiem TWEED mam takie same odczucia odnosnie kp. Dla mnie to niesamowite uczucie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edziu ma nadal wysypke, wyglada okropnie, na szczescie tylko na buzi, wiec alergia to chyba nie jest, pewnie chwilowo cos mu zaszkodzilo. Juz od dwoch godzin meczy sie z brzuszkiem i nie moze zasnac. Dalam mu espumisan, od razu walnal kupke, nadal nie odbija normalnie i probuje zasnac. A ja jestem na siebie zla, bo nie trzymam sie scislej diety, skoro Edziu tak reaguje. Do tego znow sie nie powstrzymalam i zjadlam 2cukierki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
Ale zimna noc.
Po 2 karmieniu jestem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Wtajemniczenie
|
Kładę się już/dopiero spać.
Majeczka grzecznie śpi, chyba poprostu czekała na tatusia bo długo nie wracał z pracy, a przecież zawsze czyta jej na dobranoc i całuje szyjke a ona udaje że tego nie lubi ![]() Nie chwaliłam się. Moja córeczka zadziera główkę pięknie do góry leżąc na brzuszku ![]() ![]() Chwyciła też gryzaczek w rączkę i pare minut nim machala a potem wpakowała go sobie do paszczy co ją ogromnie zdziwiło bo chyba sama się tego nie spodziewała ![]() I właśnie ten rozwój mnie zaskoczył. Dzisiaj spadłaby mi z sofy. Zawsze ja kładę wzdłuż oparcia i nie ma szans żeby zleciała...a przynajmniej tak myślałam. Odwróciłam sie na 3 min do komputera i usłyszałam marudzenie. Patrzę a Maja leżąc na plecach zwisa nogami z sofy ![]() ![]()
![]() |
#3172 |
Rozeznanie
|
Pierwsze.
CYNAMONKU nie pisz tak prosze! Adasiowi nic sie nie stanie! Nie ma takiej drugiej wielkiej sily w kosmisie,ktora dysponuje teraz Adam! Ma magiczne wsparcie cioc I dzieciaczkow wizazowych( I nie tylko),podola napewno! Tylko niech te chu..nie rzucaja Mu wiecej klod pod nogi. Myslimy o Was bezustannie! Trzymamy super mocne kciuki! Sciskamy I buziaki wysylamy! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 |
Wtajemniczenie
|
Haha pierwsze karmienie, skąd ja to wiedziałam
![]() Nie kumam. Jeśli zasypia o 19 i budzi sie o 1 lub 2 w nocy i jeśli zasypia o 21 to też tak sie budzi to nie ma sensu przeciągać kąpieli. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3174 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Po pierwszym dziec spi przy cycu. Zamiast wstawac o 3 pobudki mamy po 1. A wszystko przez... zmiane czasu! ![]() Odkladam i ide spac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ---------- paulinka mowisz ze smiech przypominajacy kaszel? Moja czasem jak mocjo zaciesza to kaszle moze ona sie "smieje" a durna matka marudzi ze dziecko nie smieje sie w glos. A ona sie śmieje tylko troszeczke inaczej ![]() Swoja droga czy ktores bobo majaco ok 4mz tez jeszcze nie śmieje sie w glos? Kurde spac mi sie nie chce ![]() ---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ---------- Katerine nie obwiniaj sie. Z tego co piszesz robisz wszystko co w Twojej mocy zeby Mateusza wychowac na madrego chlopca. Tez bym rozwazyla wizyte u psychologa albo chociaz oedagoda szkolnego. A co do lekcji to moze porozmawiaj z nauczycielami powiedz jaka jest sytuacja i niech mu zapisuja na karteczce albo w zeszycie zeby nie zgubil to co danego dnia jest zadane? ---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ---------- Taa monolog tez dobra rzecz:p ide spac bo nie ma z kim pogadac a sama sobie nie bede odpowiadac na pytania ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Straw calkowicie ze szkoly zrezygnowac tzn, ze Malgos jest z grudnia 2008 r wiec obejmuje ja ta nowa reforma o 6 latkach w szkole, ale ze z drugiej polowy roku to ona nie musi isc ze swoim rocznikiem do I klasy. Z nia jest taki myk ze jakby urodzila sie 5 dni pozniej juz by byla rocznikowo 2009 r. A tak to 27 grudnia ma rowne 5 lat, ale 1 stycznia, 5 dni pozniej kwalifikuja ja jako szesciolatke. Takze do wrzesnia moze posiedziec w domu. Kwestia tylko ze ona lubi szkole i dzieci, i lubi sie uczyc. Moze w zamian na angielski bym ja puscila, zobaczymy.
I karmienie za mna, ide spac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3176 |
Rozeznanie
|
Drugie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A.z.wody siw.nie.smiejscie.bo same.bedziemy tak robic za jakis.czas.zeby oduczyc nocnych karmien ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3178 |
Zakorzenienie
|
Po co spac jak można nie spac...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 |
Wtajemniczenie
|
drugiee - zegarki mozna nastawiac wedlug Leona
Domi widze ze u Ciebie znow impteza do bialego rana.... Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ---------- ooooo dzis nasza truskawka monologi piekne nam wypisuje Strawbery witaj w klubie mam zoombie choc ja mam nadzieje zse zaraz pojde lulu Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ---------- kurczeee znow malo zjadl i odlecial wiec pewnie obudzi sie na dojedzenie do godz czasu.... Ide spac do sasiadow :-P Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ---------- Cofam slowa o zegarku...maly sie obudzil i bardziej sie bawi butelka niz je ale jak zabiore jest placz.... Jak tak dalej pojdzir bedzie jadl do nastepnego karmienia Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ---------- No to teraz impreza u mnie..mam karmi w lodowce kto chetny???? Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3180 |
Rozeznanie
|
I kolejne...
Ita,ja poprosze karmi ![]() Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.