|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Jestem trupem. Mlody mnie wykonczyl. Od pol godziny zasypia i sie budzi. Mam nadzieje ze w koncu padnie
![]() Cytat:
![]() ![]() Anulka podziwiam za sile ![]() Agrafka ja kaszke dam po warzywach i owocach bo boje sie o zaparcia. Tez chce jaglana Holle. Ryzowa zatwardza a kukurydza kojarzy mi sie z wysokim indeksem glikemicznym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Marika (23 tc) ![]() Edytowane przez taribari Czas edycji: 2013-10-30 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
DZOAN hehe..fajny opis to wychodzi ze maz ci wmowil;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3123 |
Zakorzenienie
|
Anulka i co kupiłaś drugie buciki?
![]() Mela zdrówka dla Małgosi-jak ona się czuje? ![]() Margosia zdrówka dla cycusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
NENI super ze kocurek lepiej
KEJT tesciowa bezbledna.. Dzieki wszystkim za kciuki. Kochane jestescie! Igi sciagnal z dwoch cycow i padl;-) czas na mnie pod prysznic i tez spac.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3126 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3127 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Też się cieszę niesamowicie, bo wyglądał jak cień cienia i aż strach pomyśleć co by było gdyby TŻ nie zażądał badań ![]() Zamiast sprawdzić przyczynę to ponad tydzień leczyli skutki narażając życie kotka a nas naciągając przy tym na dużo większe wydatki ![]() Cytat:
![]() Późno zaczęłam pić i nie chcę się nabąbić jak Karolajn ![]() Może jutro-wypiję duszkiem i będę latać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3128 |
Zakorzenienie
|
U mniej nocka sie zaczęła.
Położyłam sare spac o 19.30, spała i po pół godziny pobudka. Buuuu, super sie nocka zaczęła, ludzie.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 | ||
Zakorzenienie
|
en
![]() ![]() ![]() tweed uśmiałam się z tych testów ciążowych.. ![]() ![]() malaczarna ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Wtajemniczenie
|
Halo halo! Bo widzę, ze tu jakieś spekulacje sie odbywaja
![]() Wypilam sobie Warke ![]() ![]() ![]() Co do 'trzeźwości umysłu' po alk to odkrylam na wakacjach nowy zasób słownictwa po angielsku ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#3131 |
Wtajemniczenie
|
Domiii trzymaj sie kobieto dasz rade...zobaczysz jeszcze sama sie bedziesz w nocy budzila i nasluchiwala czy u Sary wszystko w porzadki
Mlody padl - zjadl tylko 60ml wiec pewnie zaraz bedzie glodny.... Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3132 |
Wtajemniczenie
|
Domcia- jeju wspolczuje. .
Ja bym na Twoim miejscu sprobowala woombie. Ono nie krępuje ruchów tak jak motanie w kocyk, bo jest elastyczne, ale jednak je ogranicza i moze Sara by sie tak nie budzila czesto Ej wiecie co? Tak mi sie przypomniało odnośnie rozszerzenia diety. Moja babcia mi ostatnio opowiadala, ze jej corka druga sie nie najadala i wieku 1, 5mc lekarz kazal jej podawać zupe! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3133 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wmówił i nie tylko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3134 |
Zakorzenienie
|
Nie mam weny, zeby pisac... martwie sie o Cynamonki i zawsze wchodze na forum z dusza na ramieniu, choc z calego serca i wszystkich sil tez wierze, ze bedzie dobrze, coraz lepiej, ze moj malenki zieciunio poradzi sobie ze wszystkim
![]() Cynamonku, przez to wszystko doceniam do bólu kazdą normalna, zwykla chwile, zwykla radosc, kazdy usmiech Lili; przestalo mnie zupelnie irytowac kiedy marudzi, dziekuje Bogu za to, ze jest, ze jest zdrowa, ze tacy jestesmy beztroscy i szczesliwi. Kochana, modle sie i trzymam kciuki na przemian, serce mi pęka kiedy myślę o Was, o malutkim, o Tobie, o tej gehennie, którą przechodzicie. Nie umiem nic mądrego wymyslic, wiec tylko cicho sobie czytam codzien, co u Was. Trzymaj się twardo i cieplo, jeszcze zaswieci Wam sloneczko wkrotce!
#3135 |
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam, czas na kąpiel, a potem Lilkę trzeba położyć do snu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |||
Wtajemniczenie
|
Wzięlam antybiotyk, zjadłam pół kilo winogrona i idę spać bo jutro o 6 pobudka i wyprawa z Małym do poradni
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Życzę dobrych i w miarę przespanych nocy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
Misiaczka super, że TŻ nie zrobił Ci awantury
![]() Ja też nie potrafię zebrać myśli jak Młody mi kwęka ![]() A teściówka the best ![]() Domciątko u nas takie wiercenie, stękanie i pokrzykiwanie przez sen miało miejsce przez pierwsze 2 miesiące, a potem przeszło samo. Oby i u Was przeszło jak najszybciej ![]() Kurczę, tyle naskrobałyście, że chyba nie dam rady tego nadrobić ![]() Zbieram się zaraz do spania, bo bladym świtem pobudka. ALE ALE - dziś synu dał mi pospać do 6.30 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
http://www.e-apteka.co.uk/sinlac-odz...glutenowa-500g Ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tak z ciekawości- ile wasze maluchy śpią na dobę? Z tego,co liczyłam Gabi śpi około 13-14 godzin.
a ja rosnę i rosnę... ![]() Edytowane przez czerwony_balonik Czas edycji: 2013-10-30 o 20:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | ||||
Zakorzenienie
|
w ogole nie rozumiem skad ten smiech
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() moja teściowa ostatnio chwaliła się, że po 3mc kp zaczela dawac tzowi zupy, bo sie nie najadał ![]() i sprzedała mi super informacje, że jak już mały będzie miał stałe pory pobudek, to moge zaczac go dopajac woda w nocy, zeby nieco oszukac zoladek ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Mam nadzieję, że tż tego nie doczyta, bo zauwazylam ostatnio ze cos mu sie spodobało podczytywanie ![]()
![]() |
#3140 |
Raczkowanie
|
A ja przez te wspomnienia II kreseczek zaczęłam czytać pierwszy wątek
![]() I jeszcze mi się przypomniało- ktoś (sylwia ![]() ![]()
#3141 |
Rozeznanie
|
Tweed supee ze Twoj maluch w koncu powrocil
![]() ![]() Domi ja Cie podziwiam kibieto ze Ty jeszcze funkcjonujesz Neni dobrze ze kitek zdrowieje ![]() Karo zupe?? ![]() Cos jeszcze mialam komuś napisac ale juz nie pamiętam My jutro jedziemy do neurologa. Az sie boje pomyśleć z jaka diagnoza wrócimy. ![]() Ide juz spac sloneczka bo zasypiam na stojaci, cora dala mi dzis niezly wycisk. Aaa mam jeszcze pytanie. Co robicie z dziecmi jak nie spia? Jak sie z nimi bawicie? CYNAMONKU JAK NASZ ADAS KOCHANY SIE CZUJE? Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Zakorzenienie
|
Baloniku mój śpi 12 godzin snem nocnym + przy dobrych wiatrach ok godzinki łącznie z drzemek w ciągu dnia.
Tweed to ma pomysły teściowa ![]() My w sobotę jedziemy do teściów i już nie mogę się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zadomowienie
|
Jeszcze w temacie testów-ja robiłam kilka, każdy byl pozytywny, potem bete robiłam i też b.wysoka,ale i tak nie wierzyłam,że to ciąża
![]() ![]() ![]()
#3144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ćwiczę z nim przewroty z plecków na brzuszek i na odwrót - robimy "akuku" do lusterka i Młody się śmieje wtedy w głos ![]() - noszę go w pozycji samolocika i zwiedzamy mieszkanie - wkładam go w bujaczek i daję mu zabawkę ![]() - gugamy sobie - śpiewamy piosenki dla dzieci |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 |
Zadomowienie
|
Co do testów ciążowych to ja swój zrobiłam 16 grudnia, to był dokładnie 4 tc. Przez cały tydzień bolało mnie podbrzusze i coś mnie podkusiło, żeby test zrobić. I należę do mniejszości bo mój Kubuś też nie był planowany, tzn tż bardzo chciał dziecko, ja nie, gdybym planowała to za jakieś 5 lat albo wcale
![]() ![]() Teraz to dziecko to coś najlepszego co mnie w życiu spotkało. Kocham go masakrycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zadomowienie
|
Neni a jak się Kubuś obudzi po tych 12godz to bardziej głodny niż np za dnia? Okazuje to jakoś?
#3147 |
Wtajemniczenie
|
Hahaha wiedzialam ze tak bedzie Leo zdazyl sie juz obudzic dojesc do konca pogugac i zasnac
Pyt czy jesli niechcacy wypilam trzy lyki drinka tz'ta to moge podac malemu moj pokarm???? Wiem ze ostatnio napilam sie troche winka ale winko a whiski to jednak roznica ok 35% Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3148 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3149 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
I to jak! Co tęsknota nie może ![]() Wstydzioch jestem, ale wstawię do klubu. Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43496116] Artek jak nic jest geniuszem. Nie dość, że mówi, to jeszcze CZYTA! Przeczytał, że chcę go jutro kłuć w główeczkę i wypił 120 ml za JEDNYM razem i dopił jeszcze 20. Powinnam była jak Margoś zainwestować w biurko dla dziecka, a nie w jakieś gryzaki. On niedługo siądzie do fizyki molekularnej, a ja mu tu jakieś owady w karuzelce podsuwam... (swoją drogą, kto pamięta - karuzelkę nam wymienili na nową).[/QUOTE] ![]() Co do testów, jak opisujecie swoje. U mnie to było tak. Ostatni okres miałam 18 września, później dostałam angine i brałam antybiotyk. potem rozregulował mi się cykl i nie miałam przed dwa miesiące okresu. Z tego powodu poszłam do gina bo miałam straszne bóle jajników. Najpierw byłam u takiej pani ginekolog (pierwszy i ostatni raz), zasugerowała wczesną ciąże i skierowala na bete. I kazała iśc do innego gina, bo: "Idę na urlop". Poszlam na bete, a tak uzyskałam wynik: 10. Czytałam w internecie, że wynik powyżej 5 to ciąża, więc się ucieszyłam. Zrobiłam jeszcze w domu test a tam dwie kreski. Cieszyłam się strasznie. test zrobiłam 22.11.2012 Ale ginekolog (mój obecny, prowadził ciąże) szybko sprowadził mnie na ziemie, że to nie ciąża, na usg nic nie widać. Wyszłam od niego załamana, płakałam strasznie, a popołudniu cała zaryczana siedziałam w pracy. każdy pytał co się stało, a ja w szloch, nie byłam w stanie obsługiwać klientów na kasie. Jednak dał skierowanie na kolejną bete. jeszcze tego samego dnia poszłam do laboratorium przed pracą. W mikołajki miałam wolne, więc odebrałam wyniki a tam wynik podany już w tysiącach. Cieszyłam się, a mój gin znowu sprowadził mnie na ziemie, że ostatnio ciąży nie było, więc możliwe, że ciąża może być poza maciczna, więc strasznie się bałam zanim zrobił mi w końcu usg a tak jak byk. Ciąża prawidłowo umieszczona, serduszko bije. Jego mina była bezcenna. pogratulował mi, dał zdjęcie i wyszłam prze szczęśliwa. Pojechałam do sklepu, kupiłam maleńkie buciki i razem ze zdjęciem wręczyłam je TŻ. A on: "Jeszcze jeden prezent na mikołajki, przecież rano mi dałaś", zagląda do środka i zdziwiony pyta co to za zdjęcie. Potem wiadomo, łzy szczęścia, że się udało pomimo tego, że się nie staraliśmy po moim poronieniu. Ale się rozpisałam...
![]() |
#3150 |
Raczkowanie
|
domciatko
Charlize89 mela1234 ![]() ![]() Cynamonku NIC SIĘ NIE STANIE!!!!! Adaś jest silny, pokazuje to codziennie!!! Ściskam Was mocno Ojjjj nie mam szans na to by być z Wami na bieżąco, jak jeden dzień jest luźniejszy to kolejny pełen roboty. Pietruszka moja nie może się przestawić i chodzi lulać ciągle o 19 baaaaa dziś nawet przed. Dobrze chociaż że pobudka się nie zmieniła i dalej wstajemy o 8 ![]() ![]() Spokojnych nocek życzę mamuśką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.