|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43501527]Ty ostatnio chyba też spóźniłaś się na promocje na żele Original Source?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] tak, też ja ![]() i kupiłam szampon Alterry na kilka dni przed promocją
|
#1232 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle to naolejowałam włosy na mokro. Zrobiłam tak - do małej miseczki nalałam trzy szklanki w miarę ciepłej wody. Do tej ilości wody nalałam jedną łyżkę stołową oleju ze słodkich migdałów. Następnie moczyłam w tym roztworze włosy. Było trudno bo było tego mało i trudno jest tak fajnie wymoczyć włosy, ale starłam się, polewałam itd i chyba w miarę równomiernie pokryłam włosy. Mam tylko jeden dylemat - czy to czasami ni za mało oleju? Mam na myśli to, ze jak nakładam olej na sucho to ta cała łyżka stołowa pokrywa moje włosy, a tutaj mimo, że wymoczę włosy dokładnie to jednak większość tego roztworu razem z olejem się wylewa. Edytowane przez Aredhel125 Czas edycji: 2013-10-30 o 23:14 |
||
|
|
|
#1233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zawsze tak robię Kupiłam sobie niebieski lakier za 3.50 zł Kurna, poznałam czterech fajnych facetów kumpli. Z trzema non stop piszę i się spotykam, ale to ten czwarty mi się podoba
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Scar, ten Life nr 22 jest zajedwabisty
Nawet mojemu "koledze" się podoba
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Ano właśnie. Przy tym zagadnieniu mam w głowie melanż o niespotykanym natężeniu. Jak dorwę kosmetyk (np. krem), który mi krzywdy nie robi, używam takowego latami, aż do momentu wycofania z produkcji. To jest nagminne. Wszędzie słyszę : zmieniać kosmetyki, bo skóra się przyzwyczaja. Natomiast osoba, której zdanie w tej kwestii wielce sobie ważę, stwierdziła : pic na wodę, fotomontaż; skóra co 28 dni linieje, obumarłe komórki gubi i jest jak nowa. A że ze mnie tępa w tym temacie istota i taka teza jest dla mnie wygodna, przyjęłam to jako pewnik .
Jaka jest prawda ? Nie ma czego. Od lat używam. Ale tylko te na bazie oleju słonecznikowego (BU). Inne dla mnie zbyt ciężkie. To samo chciałam zakrzyknąć w odpowiedzi na : edytah10 : Opowiedz, uwielbiam takie ciekawostki . Dobrze, że roztropność przeważyła. Niezbyt efektywnie on peelinguje. Mnie kiedyś, ktoś powiedział : gryzłbym cię jak surowy boczek. Po dziś dzień to pamiętam . Daj przepis, bo ja się już wśród tych internetowych szarlotkach pogubiłam. Jeśli to szarlotka, a nie - jabłecznik. Polecam rzucić okiem na Allwaves . Przecudnej urody odcienie farb. |
|
|
|
#1236 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam dziś urodziny . Chciałam się wyspać i zrelaksować, położyłam się o 21, a tu nagle dzwonek do drzwi- facet, z którym spotykałam się dwa miesiące i tydzień po tym jak wyznał mi, że się we mnie zakochał powiedział, że ma za dużo na głowie, nie ma czasu na dziewczynę i to wszystko, co mówił mu się wydawało . Wczoraj zaczął się tłumaczyć, przepraszać, mówić, że mu strasznie głupio, że nie może sobie z tym poradzić Nigdy nie miał na poważnie dziewczyny- może wystraszył się związku ? Masakra, zawsze trafiam na osiłków . A wydawał się bardzo w porządku . Ale tym sposobem zasnęłam o pierwszej, obudziłam się o czwartej Alem wypoczęta
180, 107->60 completed walka o piękne włosy ![]() ćwiczę ! Edytowane przez delightful_ Czas edycji: 2013-10-31 o 06:38 |
||
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Oliiiiwia, wszystkiego najlepszego!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Specjalnie
Nie pokryło za dobrze, bo to szamponetka Ale wieczorem cyknę przed wyjściem fotkę wyprostowanych kłaczków ![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43501319]Poka, poka! [/QUOTE] Później ![]() Cytat:
![]() To jest najgorsze, a wolny, czy zajęty? ![]() Cytat:
Idę dzisiaj godzinę później Mam nadzieję, że włosy ułożą mi się dzisiaj na imprezę, bo jak nie to
|
|
#1239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o żele/kremy/toniki typowe do skóry, bez "efektów specjalnych" - taki objaw nie występuje ![]() Cytat:
|
|
#1240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robię biszkoptowe ciasto, formę smaruję olejem, podsypuję bułką tartą, wkrajam jabłka na to, całość zalewam ciastem. A jabłecznik wyglądał tak: Piekło się biszkopt, na niego wkładało masę z jabłek (podsmażone jabłka do utworzenia ciapki, mieszane z galaretką, żeby było bardziej sztywne) i na to bita śmietana. Ale nie wiem jak u Ciebie z tym co jest jabłecznikiem a co szarlotką, bo z różnymi wersjami się spotykam ![]() Cytat:
![]() A facet dziwny ![]() Cytat:
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kobiety często oczekują po kosmetykach cudów na kiju, prania, sprzątania, gotowania i podawania kawy Przy pierwszym opakowaniu widać różnicę, a potem sytuacja się stabilizuje, i często stąd bierze się pogląd, że coś przestaje działać.
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa, że od kilku lat już dwa razy z rzędu nie kupiłam niczego tego samego
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1245 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No jedynie delikatnie nawilżał, ale to za mało na jesień. Teraz przejdę na kwas azelainowy, ponoć po tej w wersji w żelu kilka osób łuszczyło się - zobaczymy ![]() A z kremami tego nie zauważyłam, nie jestem w stanie codziennie używać kremu/serum/oleju, nawilżam kiedy widzę, że skóra tego potrzebuje i wszystko pije, czy to wrzesień czy to luty
|
|
|
|
|
#1246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przepisując z książki zmieniałam co trzecie słowo, na koniec akapitu przypis dolny z autorem i książką i heja! ![]() A tak serio, żeby wyszedł komuś plagiat w pracy to naprawdę trzeba się natrudzić. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() narazie nie widzę żadnego z tych które chciałabym. Deszczowy psie, czesc
|
|
#1248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ver, bo z tymi chłopami to tak zawsze. Nie przejmuj się. delightful, wszystkiego dobrego! Mam jakieś niezidentyfikowane parcie, żeby pomalować paznokcie. Chyba to zrobię, ale najpierw uporam się z tą górą naczyń, bo malowanie ich przed tym to głupi pomysł. ![]() No, i idę się zaolejować i natrzeć fruity passion. Mam wolny dzień i sama nie wiem, co z sobą zrobić.
|
|
|
#1249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
na szczęście, o tabsy me błogosławione, już nie muszę używać niczego antytrądzikowego
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43501319]
Będą ![]() [/QUOTE] Cytat:
![]() Właśnie wcześniej farbowałam allwaves i na prawdę mają świetne odcienie, tylko nie mogę trafić w coś co nie będzie miało rudej poświaty Wszystkiego Najlepszego kochana ! Dziękuję za wszystkie kciuki, one na prawdę są magiczne ! Pomijając fakt, że pani dyrektor na dzień dobry mnie "zgasiła" pytając czy mam nadzieję na znalezienie pracy w tym zawodzie
|
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prawda, siostro To wróży lepiej niż dobrze ![]() ![]() ![]() Lecę na korki. Profesor Kascysko in progress Swoją drogą pierwszy raz ubrałam zakolanówki, czemu nie odkryłam ich wcześniej ?
|
|
#1252 |
|
Wtajemniczenie
|
no przecież bym Cię nie okłamała
![]() delightful 100 lat pięknych włosów możecie być dumne, jestem już w pełni masażystką, egzamin zdany na 5 ![]() i jeszcze włosy wczoraj miałam takie ładne
|
#1253 | ||
|
Konto usunięte
|
Hej
Cytat:
To dobrze mi się kojarzyło versatille a z tym czwartym nie masz takiego samego kontaktu? Jakoś zakręć się koło niego ![]() delightful wszystkiego najlepszego! EdizA ![]() Cytat:
Stwierdziłam, że skoczę się do swojej przychodni po skierowanie na badanie krwi, bo dzisiaj zaspałam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1254 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna, "oficerska spódnica", chabrowy t-shirt obcisły, pasek (bo spódnica jest już ze 2 rozmiary za duża w pasie
) i baletki
|
#1256 |
|
Wtajemniczenie
|
delightful sto lat
usmiechnieteoczy gratulacjeeeeeee
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio w lidlu zakupiłam 4 pary zakolanówek, bo były po 13zł za dwie pary
![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- żanet gratuluję!
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43506025]
Super, że się udało [/QUOTE] Cytat:
|
|
|
|
|
#1259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako, że mam w domu emulgator i resztę oleju ryżowego to sobie zrobiłam wczoraj kapkę na próbę, chyba spoko, chociaż okaże się jak sobie radzi z makijażem, a będę go mogła zrobić dopiero w przyszłym tygodniu A co do peelingu to chciałam coś na odmianę, cały czas jadę na zdzierakach z ZSK - korund albo z nasion, czy w porównaniu do nich będzie słabo? Wszystkiego najlepszego ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Uśmiechięteoczy gratuluję
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

Wybieram się z rana w sprawie praktyk i chciałabym, żeby mi się udało w mojej wsi, a wiadomo jak to jest w małych szkołach.. 

powiedział, że ma za dużo na głowie, nie ma czasu na dziewczynę i to wszystko, co mówił mu się wydawało . Wczoraj zaczął się tłumaczyć, przepraszać, mówić, że mu strasznie głupio, że nie może sobie z tym poradzić 

Ale wieczorem cyknę przed wyjściem fotkę wyprostowanych kłaczków 

Nie przejmuj się.