|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Powiedziałam ostatnio tż, że do dnia mamy będę wyglądała jak przed ciążą
|
|
|
#1772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wagi to się nie przejmuj. Czytałam, ze od chyba 18tyg powinno się przybierać ok.0,45kg/tydzien. Mi wychodziło 1kg/tydz ale teraz mimo tego samego odżywiania schudłam 1kg a od 2 tygodni waga stoi. Więc może to być woda. Jest sporo stron o zdrowym odżywianiu dla ciężarnych, są gotowe jadłospisy warto poszukać na google i poczytac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1773 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
poza tym w PL utrzymanie się z jednej pensji jest na prawdę bardzo ciężkie. Cytat:
Robię podobnie jak Ty - koty mają możliwość zapoznania się z każdą nową rzeczą, która jest w mieszkaniu. Mam nadzieję, że jakoś sobie poradzą z przybyciem nowego członka rodziny ![]() Cytat:
my niestety od nikogo nic nie dostaliśmy.Co do fotelika to ja mam łagodnie mówiąc zboczenie na punkcie bezpieczeństwa i też bym się bała wozić dziecko w zniszczonym foteliku. Za dużo się naoglądałam skutków wypadków Cytat:
na szczęście minęło.
Edytowane przez Nemezis23 Czas edycji: 2013-10-30 o 23:39 |
|||||
|
|
|
#1774 |
|
Zadomowienie
|
Nemezis jestem już w Lubinie i jutro uderzam na sklep na Towarowej
Przyjechałam do rodziców, mój pies o mało nie umarł ze szczęścia Właśnie swoimi pięknymi oczętami zaprasza mnie do łóżka ![]() Aaa i jeszcze wieści z planu... 'cycek' - opuchlizna już prawie w całości zeszła
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-10-30 o 23:45 |
|
|
|
#1775 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Zgadzam sie. Tzn wiadomo,ze sa tez acy ktorzy sporo zarabiaja i dadzxa rade z jednej pensji. Jak zylam w Polsce to i ja i maz pracowalismy,mielismy jedno dziecko wtedy i zle nam sie wiodlo.
|
|
#1776 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Uderzaj, mam nadzieję, że będziesz zadowolona. W tej hurtowni mówiła mi sprzedawczyni, że na Jedo się czeka bardzo długo i radziła zamawiać dużo szybciej, o ile zdecydujecie się na ten wózek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1777 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny w jakiej dawce przyjmujecie magnez?
Zamowilam wlasnie,ale taki po 100 mg,Neo Mag Forte chyba sie zwie...
|
#1778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1780 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry! Jadę właśnie na wizytę do okulisty a potem do pracy.
Kupiłam wczoraj polecanego rogala do spania i już nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie, na pewno bardzo się przyda. Kliknę chyba też podlinkowaną wczoraj kołyskę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Milka--- ciekawy artukuł. Znam tą dziewczynke co to pisała bo robili mi dwa razy zabezpiecznia na okna i balkon. Bardzo pozytywnie zakreceni ludzie
![]() Le La-- dużo zdrowia dla małża O co sie focham- o to że dwa dni temu mój maz wrócił z pracy i zalegl na kanapie a ja zapier... Po mieszkaniu łącznie z lataniem po taborecie i majstrowaniu na górze szafy. Mój książe nawet nie zapytal czy cos pomóc a jak cos sie odezwalam to cos tsm burknął mało milego. Osyczalam go wiec plujac jadem i sie nie odzywam. Ja dzis komunikacja jade bo małz samochod zabral dzis. Kurde odzwyczaiłam sie od tych śmierdzacych ludzi
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry z rana
![]() zaszalałam i wstawiłam już pranie ![]() ambitny plan na dzisiaj - wstać przed 9 wyjść z psem na spacer i małe zakupy koło domu
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was
![]() Dziewczyny wy się wagą tak nie przejmujcie, przestaniecie tyć i będzie się martwić. Nam się nie dogodzi ![]() od 8 msc nie tyje się już podobno tak jak wcześniej. Ja znów szukam inspiracji i myślę, co tu w mieszkaniu zmienić. Dziewczyny mi siara leciała od ok 18 tc, ale z przerwami, teraz już długo nic, to normalne? Czy coś ze mną nie tak?
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
coś dzisiaj spokojnie na wątku
a pewnie jak na zakupy wyjdę to 10 stron napiszecie
|
|
#1785 |
|
Wtajemniczenie
|
Naszło mnie z rana na placuszki z jabłkami...zaraz biorę się za smażenie.
|
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry, ale mialam dzisiaj pobudke
Obudzilam sie z zapchanym nosem, ale tak dziwnie, wiec dotykam a ja mam cala twarz we krwi i w ustach tez pelno krwi, masakra jakas. Biegiem do lazienki, wyplulam i wysmarkalam to wszystko, w zyciu takiego krwotoku nie mialam Mam nadzieje, ze to nic powaznego. Kurcze od razu pomyslalam o Emmie, bo ona tez ostatnio takie krwotoki miewala.... |
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Przespałam się z tym wszystkim i sama do siebie stwierdziłam że przecież co ja się przejmuje, przecież to co robimy i jakie decyzję podejmujemy ma wpływ na to jak postrzegają i jakie zdanie na nasz temat mają inni.....to co ja się będę przejmować, moje sumienie jest czyste, zrobiłam co mogłam żeby mu podpowiedzieć co jest właściwe a co nie, a skoro on albo jego dziewczyna nie znają takiej wartości jaką jest rodzina to jest ich problem, może kiedyś zrozumieją tylko żeby nie było za późno ![]() Na chwilę obecną nie chcę żeby jako ojciec chrzestny przekazywał takie wartości naszej córce, nie chcę jej tłumaczyć co urodzinki i święta dlaczego jej wujek nas olał i nie przyjechał, ktoś inny zostanie chrzestnym....a jak się zapyta dlaczego...to powiem żeby sobie sam odpowiedziała na to pytanie, chyba przez 4 miesiące nie zapomni co robił w 1 listopada. Ja też mam dziś ambitny plan, robię na jutro biszkopt z kremem i galaretką i gołąbki, mąż wraca wieczorem ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
lolita co do brata to przykre , że jego dziewczyna nim tak manipuluję .
U nas przed ślubem jak byliśmy parą zazwyczaj było tak , że każe osobno było na swoich grobach a wieczorem TŻ przyjeźdzał i jechaliśmy razem nocą połazić . Później już jako narzeczeni jeździliśmy rano do mojej rodziny na cmentarz a później do TŻ . I ze świętami było tak samo najpierw u jednych rodziców później u drugich . Np w wigilię najpierw u teściów później u nas . Pierwszy dzień świąt teściowie , potem moi rodzice . zawsze dużo wcześniej już mamy z bratem zapowiedziane na którą u nas jest wigilia żebyśmy mogli dogadać z teściami ![]() W tym roku wyjątkowo na groby jedziemy tylko do nas ale tylko ze względu na ciążę wiem , że będę bardzo zmęczona bo takiej wyprawie na cmentarz . wiadomo , że przy grobach trochę postoje co mi bardziej doskwiera nich chodzenie . Ale w niedziele jedziemy do TŻ . Jeszcze oczywiście wszystko zależy od pogody bo jeśli będzie zimno to sobie darujemy . Ale jeśli będzie pogoda w miarę to jedziemy . Nie wiem czy uda mi się całą msze wystać ale może jakoś dam radę . W kościele już od dawna nie daje rady Mama odebrała wyniki prób wątrobowych i wyniki w normie A co do zdjęć z porodów mnie one nie ruszają w ogóle nawet mi się po części podobają . Ale ja to dziwna jestem i może też bardziej na ie patrzę jak na dzieło .A i miło jest z rana usłyszeć " Boże jaka Ty już gruba jesteś ! " - właśnie ciotka mnie odwiedziła |
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
to mnie naszło koło lustra
![]() 27 TC
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wynikilepiej to niż nie słyszeć nic - mój znowu pierwsze zmiany więc do godziny 16 gadam tylko z psem...
|
|
|
#1791 |
|
Konto usunięte
|
Ech dziewczyny a ja zrobiłam krok w tył jeśli chodzi o asertywność. Po wizycie u okulisty chciałam jeszcze oddać mocz do analizy. I pani w ciąży zgrabnie się udało wejść przede mną, chyba za słabo mówiłam że ja też jestem w ciąży
A czekałam 20 minut ![]() Byłam u swojej okulistki i dostałam wskazania do cc. Teraz muszę ustalić z lekarzem prowadzącym co i jak. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 Czas edycji: 2013-10-31 o 08:48 |
|
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
senira u mnie nigdy nie wiadomo kiedy mąż wróci . Teoretycznie pracuje od 8-16. Ale w domu zazwyczaj jest między 17-19.
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- w ogóle jaki zgrabny masz brzuszek |
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
no u mnie podobnie z tym że jak pierwsza zmiana to pracuje od 6 do najczęściej 16 a czasem dłużej czasem krócej ...
jak ma drugą zmianę to jest prościej bo od 14 - 24 później nie wraca, czasami wróci wcześniej Dziękuje
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My w tym roku mamy 3 cmentarze do objechania, podejrzewam ze nie ustoję na każdym cmentarzu na 1,5 h mszy, bo nie oszukujmy się...ze względu na mój stan nie ustoję, dlatego postanowiliśmy ze chociaż po pół godziny spędzimy na każdym cmentarzu z rodziną, myślę ze to będzie sprawiedliwe i nikt nie będzie miał pretensji
|
|
#1795 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Sen działa cuda ![]() Super że wyniki wyszły w normie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1796 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lolita co do sytuacji z bratem, to często jest tak, że mężczyźni więcej są u rodzin swoich dziewczyn/żon niż u siebie. Nie usprawiedliwiam Twojego brata, bo u Ciebie pryszcz jest a nie odległość, ale widzę np. że mój mąż czy mój brat więcej jest w rodzinie swojej kobiety niż u siebie. My dziś zaczynamy SR z Tż- ciekawe czy nam się spodoba... |
||
|
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Mój kiedyś pracował od 6-14 i wstawał o 5 rano
a teraz wstajemy razem o 7 jemy śniadanie i jakoś dzień lepiej sie zaczyna ![]() W sumie nawet dziś do męża się śmiałam , że w ciąży sądziłam , że będę spać do 10 a tu proszę 7 już na nogach jestem a nawet chwile przed 7 już się budzę
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Senira--- super brzuszek
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam śniadanko i powinnam zebrać się do sklepu ale taaaaaaaaak mi się nie chce ... !!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

i w razie jakby nie zeszlo po porodzie to do lata tyle czasu, ze zgubimy z nadwiazka. Uroki zimowych ciaz
Powiedziałam ostatnio tż, że do dnia mamy będę wyglądała jak przed ciążą 

. Tylko co teraz powiedzieć kuzynowi?) Dostaniemy jeszcze jeden fotelik od kolegi i najwyżej jeden będzie u mnie w aucie, a drugi u tżta, a w dalsze trasy będziemy brali ten lepszy
. Później przyszedł jakiś lekarz i stwierdził, że tętno jest ale słabe. Później ten lekarz napisał mi maila, że mam przyjść na badanie, ale tym razem mam się dokładnie .... ogolić 
+11 kg, a to dopiero 26 tc ;/ Czyli do 20 kg pewnie dojadę ;/ Cholera no nigdy nie miałam tendencji do tycia i myślałam, że w ciąży też mnie to nie spotka 
poza tym w PL utrzymanie się z jednej pensji jest na prawdę bardzo ciężkie. 

16.06.2012