|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Sa 3 lozka na porodowce, w Minsku Mazowieckim(pod Warszawa) leze
![]() Jeju najgorsze jest to czekanie, juz bym chciala byc podpieta i tyle Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2432 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Cytat:
za wagę Tymusia. Kolejna szykuje się do porodu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas noc minęła jako tako, karmiłyśmy się tylko cyckiem więc zobaczymy czy mała coś przybrała jak się później zważymy. Ogólnie zasneła po 20 po kąpieli i jedzonku, potem pobudka przed północą, następna o 3 i później o 5:30 i od ostatniej pobudki dziecię zasnęło dopiero o 8:30 a tak to wojowała, obudziłam męża po 6 i "sprzedałam" mu małą a ja się jeszcze trochę kimnęłam. Najbardziej rozwaliła mnie o 3, przebrałam jej pieluchę, karmię i słyszę kupsko idzie, no to przerwa w karmieniu przebieramy się i powrót do karmienia, nie minęło 5 minut znowu kupsko i jak się tu karmić ![]() Coś moje dziecię niespokojnie śpi, cały czas się przeciąga i wydaje takie odgłosy jakby się z kimś siłowała
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-10-31 o 09:08 |
|||||
|
|
|
#2433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc myślę, że nie było takiej potrzeby i Cię nie kierował ![]() Teraz za to mam KTG co drugi dzień I coś czuję, że dziś mi się większe skurcze zapiszą, bo jakieś takie "spinanie" czuje od wczoraj.. zobaczymy
|
|
#2434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2435 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2436 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wam wszystkim zazdroszcze tych usg...ja od 31 tyg nie mialam juz wcale i szczerze to dla mnie nie normalne ..powinna mi dac z jedno przed samym porodem,widze ze bede musiala pomyslec o prywatnym...jak se sama nie zaplace to lipa i nic nie wiem ...
|
#2437 |
|
Zadomowienie
|
Hej babeczki!
Nadrobie Was pozniej - od poniedzialku nie bardzo mialam czas na internet, dzis mam do zrobienia babeczki na halloween no i tzowi juz skonczylo sie te pare dni wolnego snif snif. Czuje sie w miare ok. Cukier nadal szaleje. We wrorek mialam wizyte w szpitalu i klinice dietetycznej. Znowu mam zwiekszona dawke insuliny. Bywa. Przyzwyczailam sie juz. Z dolegliwosci - boli mnie krocze. Jakby kosci sie rozsuwaly. Z Zuzanka tego nie mialam, wiec dla mnie nowosc. Nie mam boli krzyza, nie puchna mi rece ani nogi. Wlasciwie procz cukru i zwiaznych z nim klopotow nie mam powodow do narzekania. No moze odrobinka wiecej snu... :-P Mam ustalona date cesarki 18/11/ ciekawe czy nie zabiora mnie wczescniej ;-) Tz juz zalatwil sobie wolne na okres okoloporodowy. Ma trzy tygodnie od 18 wlasnie. Jestem bardzo happy bo on mi duzo ppomaga przy Zuzi, wiec nie martwie sie jak to bedzie z opieka nad dziewczynkami. Rybka ja tez myslalam, ze ciaza, macierzynstwo to cud, miod i orzeszki. Ale zawsze gdzies tam w glebi wiedzialam, ze zycie nigdy nie jest tak kolorowe jak wszyscy to probuja pokazac w czasopismach czy telewizji. Nie nastawialam sie na fajerwerki, ale nie myslalam, ze bede tak jak bylo - polroczne problemy z rana po cesarce zakonczone kolejna operacja, niedobor snu (praca do 1:00-2:00 w nocy, pobudnki na karmienie, wczesne wstawanie)... Ale nigdy nie zamienlabym tego na nic innego. Kiedy tak patrze na panne Zuzanne, slucham jej i biore w ramiona jestem najszczesliwsza osoba na swiecie :-D Poza tym czasem nawet jak jestem zla to maja potrafi doprowadzic mnie do lez ze smiechu jak cos palnie. Ostatnio weszla mi pod nogi jak podawalam obiad i prawie sie przewrocilam i tz wypalil, zebym byla uwazniejsza i patrzyla co robie. Odpowiedzialam, ze nie widzialam jej bo nie mam oczu dookola glowy. Zuzia powiedziala "przepraszam cie mamus". Ja calujac ja w glowke - myszko nie zloszcze sie na ciebie tylko na tate. A ona na to "ale no Aga, przeciez ty nie potrafilas fruwac" haha nawet zlosc na tz przeszla
|
|
|
|
#2438 |
|
Wtajemniczenie
|
Daniel nocami to nie spal wogole, darl sie bo mial kolki i nietolerancje bialka. Dopiero od 3 miesiaca, jak doszlismy w koncu co mu jest, mialam usmiechniete dziecko.
ryba-zmarnowane zycie to nie jest, na pewno. Szczegolnie jak sie patrzy z perspektywy np 20 lat. Moj brat bedzie sam, bo dzieci nie ma, a ja bede miala dwoch synow. Podrozowac mozna z dziecmi, wyspimy sie pozniej Moim zdaniem zmarnowane zycie maja ci co sie nie zdecyduja na dziecko-bo nie doswiadzca cudu narodzin, rosniecia dzieci, wychowania.To najciezsza z prac. Od wielu mam slyszalam, ze one chodzac do pracy na dwa etaty nie byly tak zmeczone jak wychowujac w domu dzieci. Niedlugo bedzie latwiej-tak od 2,5-3 miesiaca dzieci sa latwiejsze w obsludze,przez wiekszoc czasu sie smieja. Kolejny ciezki okres to od roku do.....nie wiem, bo narazie caly czas go mamy ale znajomy powiedzial mi ze do ok 4,5-5 lat.Potem dzieci sa latwiejsze w obsludze do okresu dojrzewania.
|
|
|
|
#2439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z resztą u nas De pisała że po naturalnym porodzie wytrzymała 3 tygodnie :p.Nic mnie nie bolało, było baaaaaardzo przyjemnie Cytat:
Masz okazje w końcu się choć troszkę wyspać
|
|||
|
|
|
#2440 |
|
Wtajemniczenie
|
No i
![]() a przez dwa dni jak karmiłam odciągniętym mlekiem to dziennie przybywała po 30g. I co ja mam zrobić???
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
tak w ogole dzien dobry
Ciezka noc za nami, Jas obudzil sie o 0:38 na karmienie i nie spał do 3, kolejna pobudka o 6. A po 7 bylismy juz na nogach. Teraz czekamy na polozna |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2442 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry - słoneczko świeci, to musi być dobry
![]() Miki, o wózku pisałam - zamówiliśmy Tako City Move kolor chabrowy. nemosek, a to pech z tymi przytulankami. Teraz jak Cię ochota wzięła to zaś zakaz.... U mnie pewnie będzie podobnie jak znam życie ![]() aaby, no błagam ja Cię... Po tygodniu bycia matką chciałabyś wiedzieć co i jak A co kolorowości macierzyństwa - ja podchodzę do tego jakoś z dystansem bo wiem jak to wyglądało u siostry, która mi nie kolorowała i często mówiła, że jest źle, że jest ciężko, że czasami nerwy i bezsilność robią swoje. Także nie nastawiam się na same ochy i achy. Cytat:
![]() ryba, ale spacerek Ci się szykuje fajnie. Dzisiaj też bym poszła, ale nie mam z kim - dziecka jeszcze nie ma i nawet wózek nie przyszedł ( a co, poszłabym z misiem w wózeczku ) a samej tak łazić bez celu to mi się nie chce. Olenka, ja też nie miałam jeszcze KTG. Podobno jak nie ma wskazań to pierwsze KTG można mieć spokojnie dopiero po zakończonym 38 tygodniu. Dopiero jak się przeterminuje to wtedy jest zalecenie co 2-3 dni. Zdjęć niestety nie wkleję, bo mąż zabrał mój komputer do pracy dzisiaj, bo coś tam chciał porobić. Więc pewnie dopiero po weekendzie, bo jak mąż wróci z pracy to jedziemy od razu do Wałbrzycha. A tak to piszę z takiego pierdka małego i tu niewygodnie się cokolwiek robi.
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja,trzymam kciuki ![]() Lineczka sniło mi się dzisiaj jak pisałaś, że daty pomyliłaś i rodzisz jutro ![]() Jezusie, nie mam co robić... Tak mi się nudzi że szok. Chyba dokończę skręcanie mebli... |
|
|
|
#2444 |
|
Wtajemniczenie
|
maomami nie stresuj sie tylko moze skonsultuj to z polozna lub lekarzem... mysle ze jakby byla glodna i chudla to plakalaby ciagle.
|
#2445 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam i ja. Nieprzsana noc za mną. Liwka coś pobudzona była wczorajszego popołudnia i w nocy, cały czas stękała, kupy normalnie robiła ale coś było nie tak. O 3 obudziła się na jedzenie i pomomo że była nakarmiona, przebrana, wyprzytulana, płakała przez 1,5 h aż w końcu z bezsilności zabrałam ją do mamy i jakoś wspólnie ją uspokoiłyśmy.
Najgorsza jest ta bezradność, myślisz że zrobiłaś wszystko co miało być ale to nie o to chodzi. Dziś widzę że dalej pobudzona jest, ale wychodzimy dziś na spacer może się uspokoi na świeżym powietrzu Nemosek szykuj się![]() Lineczka co to za szpitak, jeszcze na schodach urodzisz Powodzenia w ogóleDe ja też wiedziała ze z dzieckiem będzie ciężko, ale nie że aż tak, tzn o ta bezsilość chodzi, jak nie wiem co mogę jeszcze zrobić
|
#2446 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko właśnie ona jest niespokojna cały czas
|
#2447 | |||
|
Rozeznanie
|
Mąż mi rano zrobił owocowy soczek, normalnie żyć nie umierać kyte wow, ale masz intensywny dzień żebyś wszystko ogarnęła, ale odpoczywaj sobie między zadaniami nemosku za wizytę i za wagę Tymusia!!! A rozwarcie 3 cm... szybciej Ci pójdzie, jak przyjdzie godzina zero ![]() Już niedługo będziesz tulić synka Eluvtus moja przyjaciółka miała tak samo-całą ciążę zagrożenie, parę pobytów w szpitalu, a jak odstawiła leki to mały 2 dni po terminie wyszedł ![]() Nie martw się, będzie dobrze i niedługo będziesz synka tulić Cytat:
Nie mów tak o sobie, jeszcze chwilka i się unormuje Dobrze, że mąż Cię wspiera ![]() lineczka ryba za nockę i oby cały dzień, a potem cały weekend był miły i przyjemny! A potem kolejne dni też ![]() Cytat:
Daj znać jak po ktg Cytat:
za wyniki, oby tak dalej! Nie dodały się zdjęcia ![]() issia88 za wizytę i tydzień Wytrzymajcie jeszcze chwilkę w dwupaku De28 ale masz małego śpioszka Odsypiaj póki możesz
|
|
#2448 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Sernik upieczony, sałatka prawie zrobiona tylko podsmażenie kurczaczka zostało i przyprawy
![]() Cytat:
Ja też nie miałam ktg od ginki... Cytat:
Cytat:
![]() Może podejdź do pediatry?Albo zadzwoń do swojej położnej? |
|||
|
|
|
#2449 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak nie masz wyciskarki to kup sobie soczek w sklepie, są takie dostępne w małych buteleczkach. A i jeszcze jakieś jogurty czy kefir. żeby pomogło, bo nie dość, że brzuszek ciężki to jeszcze jelitowy dyskomfort A co do ktg to się zgłość do szpitala, w którym masz rodzić na profilaktyczne przedporodowe dizi za wizytę! Nie płakusiaj rusałka ![]() Cytat:
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
witam się po koszmarnej nocy, najpierw mały mnie tak naciskał nisko że miałam wrażenie że będę rodzić, a potem przez 2h nie mogłam zasnąć
a no i witamy się w zaczętym 38 tyg
|
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co... Jestem taka wkur..na ze masakra... Prawdopodobnie wypisuje sie na wlasne zadanie bo oni sobie jaja robia z ciezarnych..
Wiecie co sie dowiedzialam? Ze oksy na mnie nie podzialalo bo... Mam termin na.. 8 listopada Lezalam w tym pieprzonym szpitalu tydzien bez sensu bo oni mieli taki kaprys i chcieli na sile zebym urodzila a powiedzieli ze w takim wypadku jedynie moga mi zrobic cesarke ale sie tego nie podejma bo to nie jest dobre wyjscie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2452 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za tydzień! Zjedz śniadanko i zdrzemnij się przez dzień Cytat:
Co za debile ![]() Brak słów normalnie
|
|
#2453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za tydzień
|
|
#2456 |
|
Rozeznanie
|
Lineczka A tak w ogóle powiedzieli Ci jaki mają plan związany z Tobą? Skoro cesarka nie, to co? Masz sobie leżeć w szpitalu i czekać do terminu???
|
#2457 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
witam się po wczorajszej wizycie jestem z wami na bierzaco ale jakoś nic nie pisze bo nie mogę coś się wpasowac w temat i ciężko mi coś doradzić bo czuje się daleko w tyle niż wy, ale dobrze że piszecie o swoich problemach, mi dużo to daje. A po wizycie ok, szyjka zamknięta, trzyma, było szybkie usg Bartus waży 2200g, jestem w szoku bo przez 2tyg przybrał 600g, ja na całe szczęście w ciągu msc 2kg ![]() Lineczka trzymam za was
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2458 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
codziennie jem jogurt. Chyba tez sobie takie soki zrobie moze mi tez pomoga. Jak robicie te soki, i z jakich owocow?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
współczuję ci, tylko bez sensu się nalezalas
|
|
|
|
|
#2460 |
|
Wtajemniczenie
|
Oleńka kompot z jabłek i gotowane jabłka, przedrze cie, po cc piłam codziennie i nie miałam problemów z zaparciami a wiadomo że trzeba napiąć brzuch a ja spokojnie dawałam rade
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

bo mam stresa. 

)

za wagę Tymusia.

jak do 7 listopada nie urodzę to mam wizytę u niej i zobaczymy co dalej. A w sumie chciałabym mieć to KTG , bo ciekawa jestem czy mam jakieś skurcze czy nie 

Powodzenia w ogóle