Plotkowy dla dietetyczek :) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-13, 18:55   #2521
Atram
xxyy

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

a ja ide juz spac bo dzis caly dzien polprzytomna chodze moze poczyta jeszcze w lozku jakies notatki ale watpie bo oczy mi sie same zamykaja. przynajmniej bede jutro miala wiecej energi i sily jak sie dzis porzadnie wyspie

dobranoc
Stary 2007-05-13, 19:20   #2522
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
No mnie tak troszeczkę... I te biszkopty...
Muszę się w końcu przełamać, ech... Po prostu jak w składzie jakiegoś ciasta jest dużo mąki, cukru, etc... To albo staram się zmodyfikować przepis, albo po prostu rezygnuję
Przeraza mnie jeszcze póki co zbyt duża ilość kcal...

A tu akurat chodzi o biszkopty
Już od pewnego czasu bardzo mnie irytuje ta cała sytuacja... tzn. to co się ze mną dzieje :/
wlasnie zauwazylam, ze wszystko przeliczasz, a to naprawde -niby niewinne "z ciekawosci" ale dosc niebezpieczne jest..
to "moje" tiramisu do dietetycznych nie nalezy, mysle ze ten mascarpone raczej tez dietetyczny nie jest ale pomijajac ten moj przepis, to kochana moja - poprostu oducz sie liczenia bedziesz o wiele zdrowsza wtedy

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
A ja przebrnęłam przez ten post Wstyd się przyznać, ale dopiero teraz go zauważyłam

Przepis ciekawy ale ja sobie nie wyobrażam zjadać surowych jajek One koniecznie muszą być ugotowane

A u mnie piękna pogoda dzisiaj cały dzień była, noc też ma być mega ciepła A jutro zapowiadają 30 stopni Już widzę jak się gotuję w tym tramwaju przygnięciona przez ludzi Pewnie będę wracała z uczelni na nogach

Uwielbiam to świeże powietrze po burzy Idealne do spacerów

Czas na naukę

Miełgo wieczorku i nocki
hihi wiec ja wogole kiedys nie wiedzialam, ze w wiekszosci ciast - kremow - sa surowe jaja!!!!!! dopiero jak mi ta znajoma pokazywala jak sie robi tiramisu, to sie dowiedzialam... ALE podobno to bardzo zdrowa forma spozywania jajek (o ile nie sa stare itd bo wowczas salmonella jak nic). Poza tym - Milko - w tym tiramisu wogole tych jaj nie czuc, NIC A NIC, moge sobie reke uciachac, jesli bys wyczula "smrod" surowego czy jakiegokolwiek jajka

nio ale rozumiem, ja tak z "teorii wyczytanej" to bym sie pewnie za ten przepis ze wzgledu na surowizne nie brala. Ale ze najpierw jadlam to ciasto a dopiero pozniej zapragnelam zeby mnie nauczono jak to cudo zrobic, to juz wczesniej bylam przekonana ze jest OK.

PS> niestety po burzy pada,wiec nici ze spacerku.... ale powietrze i tak cudne, czuje nawet "przez okno" (otwarte )

milej nauki, ja wlasnie troche poczytalam na jutrzejsze zajecia.. i normalnie od kilku stron zrobilam sie senna jak nie wiem

Cytat:
Napisane przez Atram Pokaż wiadomość
a ja ide juz spac bo dzis caly dzien polprzytomna chodze moze poczyta jeszcze w lozku jakies notatki ale watpie bo oczy mi sie same zamykaja. przynajmniej bede jutro miala wiecej energi i sily jak sie dzis porzadnie wyspie

dobranoc
dobrej nocki
ja za jakas godzinke tez bede wdziewac pizamke i probowac usnac bo jutro chce wczesnie wstac

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-13, 20:00   #2523
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
wlasnie zauwazylam, ze wszystko przeliczasz, a to naprawde -niby niewinne "z ciekawosci" ale dosc niebezpieczne jest..
to "moje" tiramisu do dietetycznych nie nalezy, mysle ze ten mascarpone raczej tez dietetyczny nie jest ale pomijajac ten moj przepis, to kochana moja - poprostu oducz sie liczenia bedziesz o wiele zdrowsza wtedy
Hm... Póki nie dobrnę do swojego prawidłowego zapotrzebowania kalorycznego - pewnie dalej będę wszystko obliczać, oby potem mi to minęło. A przede mną jeszcze... 45 dni.

A poza tym dobrze wiedzieć ile się pochłania kcal. Czasami wiedząc że coś ma ich niewiele - można zjeśc bez wyrzutów więcej Np. ten sernik (właśnie siedzi w piekarniku - jeśli mi wyjdzie to przyznam się co z nim tak naprawdę zrobiłam szykując a jeśli nie to siedze cicho ) obliczając wyszło tych kcal niewiele, co mi pozwoli jutro zjeść sporą część na II śniadanie

Gujanko - zdrowsza ale tylko psychicznie Bo fizycznie dopiero gdy wrócę do prawidłowej kaloryczności
Chciałabym żeby to się stało jak najszybciej, ech...

BTW. dorwałam dzisiaj w sklepie (tak, robię zakupy w niedziele ) kisiel brzoskwiniowy, który ma tylko 6 g WW w 100 g i 25 kcal Po przyrzadzeniu.

Jej na pewno mi ten sernik nie wyjdzie
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-13, 21:54   #2524
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
A ja przebrnęłam przez ten post Wstyd się przyznać, ale dopiero teraz go zauważyłam

Przepis ciekawy ale ja sobie nie wyobrażam zjadać surowych jajek One koniecznie muszą być ugotowane

A u mnie piękna pogoda dzisiaj cały dzień była, noc też ma być mega ciepła A jutro zapowiadają 30 stopni Już widzę jak się gotuję w tym tramwaju przygnięciona przez ludzi Pewnie będę wracała z uczelni na nogach

Uwielbiam to świeże powietrze po burzy Idealne do spacerów

Czas na naukę

Miełgo wieczorku i nocki
Przeraża mnie że jutro ma być tak ciepło chyba nie jestem zwolenniczką śródziemnomorskich klimatów jednak zwłaszcza jeśli przy takiej temperaturze trzeba sie uczyć
Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
tez tak sądzę

Cytat:

wyjdzie Ci wyjdzie uwierz w siebie

zabrałam sie dziś za A6W, trzeba coś w końcu zrobić z tym moim sflaczałym brzuchem ciekawe ile wytrwam ale ćwiczę z siostrą i przyjaciółką, więc mam nadzieję ze będziemy się mobilizować nawzajem

późno trochę się zrobiło ale może jeszcze coś twórczego dziś zrobię, w najgorszym przypadku pójdę spać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 00:40   #2525
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

dziewczyny - ja tak ni z gruchy ni z pietruchy... ale wlasnie odkrylam ze mam w pokoju wspolokatroke!! Booooooziu jak ja tego nie lubie. A nakrylam ja jak wsuwala moje pestki z dyni bo opakowaniem szelescila Ja sie jej nie boje, ale ja jej tu nie chce niech mi ktos pomoze bede plakac a jak mi zje jakies ciuszki albo kable ?? masakra... miejsce myszkowatych jest w akwarium!!

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 05:36   #2526
Atram
xxyy

Dzien dobry

lece na uczelnie, dzis zajecia od 8 do 18 bez przerwy dluzszej:0

milego dnia
Stary 2007-05-14, 06:11   #2527
LoLcIa123
Zakorzenienie

Mamuniu jak mnie boli gardło,całą noc nie spałam i zjadłam chyba z 8tabletek na gardło dzisiaj mam prezentacje z biologii i zawale na całego,w dodatku nawet jeść nie mogę

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-14, 07:19   #2528
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Hm... Póki nie dobrnę do swojego prawidłowego zapotrzebowania kalorycznego - pewnie dalej będę wszystko obliczać, oby potem mi to minęło. A przede mną jeszcze... 45 dni.

A poza tym dobrze wiedzieć ile się pochłania kcal. Czasami wiedząc że coś ma ich niewiele - można zjeśc bez wyrzutów więcej Np. ten sernik (właśnie siedzi w piekarniku - jeśli mi wyjdzie to przyznam się co z nim tak naprawdę zrobiłam szykując a jeśli nie to siedze cicho ) obliczając wyszło tych kcal niewiele, co mi pozwoli jutro zjeść sporą część na II śniadanie

Gujanko - zdrowsza ale tylko psychicznie Bo fizycznie dopiero gdy wrócę do prawidłowej kaloryczności
Chciałabym żeby to się stało jak najszybciej, ech...

BTW. dorwałam dzisiaj w sklepie (tak, robię zakupy w niedziele ) kisiel brzoskwiniowy, który ma tylko 6 g WW w 100 g i 25 kcal Po przyrzadzeniu.

a cóż to za kisielek?jaka to firma, choć ja mam takiego schiza na punkcie tych węgli że 6 (pewnie na 100 g) to mi się wydaje dużo, bo jak zjem 300g to już jest 18 g
chyba wpadłam w jakiś oblęd z tymi węglami, niby nie jadam nic co ma dużo węgli ale za to jak się już dorwę do jakiegoś ciasta to koniec
Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
dziewczyny - ja tak ni z gruchy ni z pietruchy... ale wlasnie odkrylam ze mam w pokoju wspolokatroke!! Booooooziu jak ja tego nie lubie. A nakrylam ja jak wsuwala moje pestki z dyni bo opakowaniem szelescila Ja sie jej nie boje, ale ja jej tu nie chce niech mi ktos pomoze bede plakac a jak mi zje jakies ciuszki albo kable ?? masakra... miejsce myszkowatych jest w akwarium!!
hmm proponuje środki drastyczne- klapka na myszy

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Mamuniu jak mnie boli gardło,całą noc nie spałam i zjadłam chyba z 8tabletek na gardło dzisiaj mam prezentacje z biologii i zawale na całego,w dodatku nawet jeść nie mogę
oj bidulka, może do lekarza trzeba zdrówka życzę

orzeszku jak badania???

oreganka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 10:13   #2529
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:

a ja strasznie lubię gryzonie miałam kiedyś stadko polnych myszek które uratowałam kiedy zostawiła je matka i wykarmiłam ze strzykawki kaszką manną truskawkową mialam też 4 chomiki i zawsze marzyłam o szczurku

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 10:15   #2530
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
a ja strasznie lubię gryzonie miałam kiedyś stadko polnych myszek które uratowałam kiedy zostawiła je matka i wykarmiłam ze strzykawki kaszką manną truskawkową mialam też 4 chomiki i zawsze marzyłam o szczurku
no to mnie zszokowałaś z tymi myszami
ja tam wstrętu do gryzoni nie mam, ale takiej myszy co szaleje gdzieś w szufladach z jedzeniem mówię stanowcze nie

oreganka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 11:12   #2531
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Gryzonie to w porządku, ale pająki? Gdy widzę pająka to dostaję dreszczy i od razu mi słabo Mam taką koleżankę, która jak zobaczyła pająka (taki średni) to zemdlała. Mnie jeszcze takie coś nie spotkało. Pająków boję się strasznie. Gryzonie są ok. No prawie ok - wszelkie gryzonie z czerownymi oczami nie są za fajne
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-14, 12:18   #2532
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

heh dziewczyny ja tez miałam całe tabuny chomików mysz jako takich się nie boje, ale ich nie lubię, zdecydowanie bardziej wolę te udomowione gryzonie No faktycznie nic innego mi nie pozostaje jak klapka na myszy . Nawet moja sunia już ją obczaiła bo próbowała wejść pod szafę... najgorsze w tym wszystkim jest to ze ja ją obczaiłam jak sie położyłam spać... wiecie ciemno cicho i nagle słyszycie jakieś niezaplanowane szelesty i drapanie o jak mnie to wkurza a myszki w domu to normalka u nas często są drzwi na pole otwarte - wiec myszki czasem włażą... ale zawsze jakoś tak nietęgą mam minę jak je odkrywam no i najbardziej boje sie ze mi coś pożrą Zaraz pójdę zakupić nowa łapkę bo stara gdzieś przepadła...
miłego dnia mimo wszytko

Stary 2007-05-14, 12:47   #2533
Sathi
Zakorzenienie

dziewczyny, jak gorąco
Padam, umieram...

MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 12:59   #2534
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Kochane -= gdzie ja moge kupić książkę z testami na prawo jazdy?
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 13:22   #2535
Apiska
Zakorzenienie

nefre- u swojego instruktora, bądx na allegro albo ściągnij sobie programik z necika z testami

A u mnie własnie grzmiii.
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-14, 13:38   #2536
noseknosek

a ja odebrałam wyniki.. morfologia super, żelazo i magnez w normie.. to dlaczego do cholery wypadają mi włosy?

biegam
Stary 2007-05-14, 14:02   #2537
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Cytat:
a ja odebrałam wyniki.. morfologia super, żelazo i magnez w normie.. to dlaczego do cholery wypadają mi włosy?
a może po prostu Ci się wymieniają?? ja mam tak że 2 razy do roku zauważam zintensyfikowane wypadanie - dermatolog mi powiedziała że w sumie to normalne.... zeby Cie pocieszyć to powiem że mam 24 lata a jestem siwiutka jak jakaś 50 i musze sie farbować bo bym chyba z kompleksow umarła...

Stary 2007-05-14, 14:17   #2538
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oreganka Pokaż wiadomość
oj bidulka, może do lekarza trzeba zdrówka życzę
Lekarz mi nic nie pomoże,chodziłam już kilka razy,po prostu musze przetrwać ten okropny dla alergików okres,ale męcze się z prędkością światła,a jeszcze ta duchota na dworze

Cytat:
Boję się myszy panicznie po prostu te ich wstrętne ogony bleh.

Cytat:
a może po prostu Ci się wymieniają?? ja mam tak że 2 razy do roku zauważam zintensyfikowane wypadanie - dermatolog mi powiedziała że w sumie to normalne.... zeby Cie pocieszyć to powiem że mam 24 lata a jestem siwiutka jak jakaś 50 i musze sie farbować bo bym chyba z kompleksow umarła...
Nie strasz,mój tata w wieku 25lat był już całkowicie siwiuteńki,mój brat już ma sporo,naprawde sporo siwych włosiaków,a ma dopiero 24lata,obym się wdała w mame,chociaż w sumie ja i tak farbuje włosy.Mimo wszystko jednak podobają mi się młodzi mężczyźni z szpakowatymi włosami(chociaż oczywiście nie wszyscy).

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-05-14, 14:21   #2539
Apiska
Zakorzenienie

mi tez strasznie włosy wypadaja, az nie wiem co sie dzieje. Ale pisze pokrzywe, może pomoże.

Mój brat ma 30 lat a taaakie zakola, że hej hehe
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-14, 14:25   #2540
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

LoLcIa jaki apetyczny avatarek mniam przez tą zmianę to aż Cię nie poznałam

Stary 2007-05-14, 14:37   #2541
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
LoLcIa jaki apetyczny avatarek mniam przez tą zmianę to aż Cię nie poznałam
Dziękuje tak więc smacznego spoglądania.

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2007-05-14, 15:20   #2542
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaa ja bym umarła wyprowadziłabym sie, choćby na klatkę
brzydzę się tych chudych, łysych ogonków u gryzoni, błeeeee

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
bidulka

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość
nefre- u swojego instruktora, bądx na allegro albo ściągnij sobie programik z necika z testami

Cytat:
kochana, byłam kiedyś u dermatologa, bo mi włosy wypadały i mi powiedziała ze włosy mogą wypadać dosłownie od wszystkiego od stresu, leków, zmian hormonalnych.... i żebym sie nie przejmowała bo mi przejdzie (i miała rację )
Kup sobie wax'a

Sathi, ja też umieram z gorąca
na uczelni w ogóle nie umiałam myśleć, jeszcze u nas jest tak bardzo "nowocześnie", ze nawet żaluzji nie ma, firanek, niczego tylko południowe słońce świeci prosto w okno i nawet nie wiadomo czy lepiej jak te okna zamknięte czy jak otwarte
nie mogłoby być tak 22-24 stopnie tylko od razu 30

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 16:03   #2543
Djana
Zadomowienie

GG do Djana
Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Kup sobie wax'a
Ooo tak, ja tez gorąco polecam i tabletki Mertz Special (taka biała fiolka z pomarańczowym kwadracikiem) Ja miałam super włosy i paznokcie po tym btw. znajoma rehabilitantka mi mówiła że to jest polecane osobom po chemioterapii więc muszą być dobre

Stary 2007-05-14, 16:44   #2544
Ather
Zakorzenienie

Aaaa gorąco ! = czyli cudo

Od rana zabiegana, dopiero usiadłam przed kompem, ech...
Ale za to w całkiem dobrym nastroju - sernik mi się udał

A dodałam do niego budyń malinowy xD Na spód jabłka, cienka warstwa masy, znów jabłka, warstwa masy na wierzch kilka plasterków jabłka i rodzynki.
Aromat rumowy :P (dzisiaj kupiłam 'wiśniówkę' z tej serii )
Wyszedł pyszny

Znalazłam dzisiaj w sklepie dżem niskosłodzony kiwi z limonką

Tylko zastanawiam się kiedy będę miała okazję zjeść z nim kanapkę Skoro codziennie rano wcinam owsiankę...

A może na drugie śniadanie kanapkę z chudym twarogiem i tym dżemem...

Cytat:
Napisane przez oreganka Pokaż wiadomość
a cóż to za kisielek?jaka to firma, choć ja mam takiego schiza na punkcie tych węgli że 6 (pewnie na 100 g) to mi się wydaje dużo, bo jak zjem 300g to już jest 18 g
A jakiejś tandetnej firmy :P "Cykoria".
Kisiel o smaku brzoskwiniowym (z tym ze w sposobie przyrzadzenia sa uwzglednione 2 lyzki cukru).
100g po przyrzadzeniu: W:6, B:0,1 T:0
Stary 2007-05-14, 17:14   #2545
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Przyznam sie dziewczyny, że nagrzeszylam, wczoraj i dziś... placuszkami... moja wina, moja wina, moja bardzo... zla na siebie jestem... ale wiem że musze isc dalej i sie pilnowac a nie zalamywac rece koncze chorowanie, pomyslalam ze dzis znowu za skakanke sie wezme, a tu przed chwila wujek mi tone drewna przywiozl i sama musze to pospratac z podworka nic jak mus to mus... ide juz wspierajcie mnie duchowo, bo taaaaak mi sie nie chce buu ;/

Stary 2007-05-14, 17:49   #2546
noseknosek

Cytat:
Ooo tak, ja tez gorąco polecam i tabletki Mertz Special (taka biała fiolka z pomarańczowym kwadracikiem) Ja miałam super włosy i paznokcie po tym btw. znajoma rehabilitantka mi mówiła że to jest polecane osobom po chemioterapii więc muszą być dobre
właśnie zaczęłam je brać.. zresztą czego ja nie biorę

mam nadzieję, ze niedlugo im przejdzie..

biegam
Stary 2007-05-14, 18:26   #2547
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Cytat:
Aaaa gorąco ! = czyli cudo

Od rana zabiegana, dopiero usiadłam przed kompem, ech...
Ale za to w całkiem dobrym nastroju - sernik mi się udał

A dodałam do niego budyń malinowy xD Na spód jabłka, cienka warstwa masy, znów jabłka, warstwa masy na wierzch kilka plasterków jabłka i rodzynki.
Aromat rumowy :P (dzisiaj kupiłam 'wiśniówkę' z tej serii )
Wyszedł pyszny
Fajnie, że wyszedł Bo ja planuje zrobić z budyniem truskawkowym albo kokosowym i też z jabłkami, tylko jabłka zmiksuje z twarogiem na gładką masę
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 18:33   #2548
gujana
Wtajemniczenie

Djana,
umarlabym z tą myszą!!!!!!!!!

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 18:44   #2549
Sathi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Kochane -= gdzie ja moge kupić książkę z testami na prawo jazdy?
Nefre, google wie wszystko
http://www.google.com/search?q=prawo...netscape:en-US
Ja najcześciej korzystałam z drugiego linka

MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-14, 18:45   #2550
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
albo kokosowym

Ojej...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości