|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Cytat:
No i tak szybko Ci poszło Teraz korzystaj i ciesz małą
|
|
|
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Cytat:
za ekspresowy poród! jestes dzielna naprawde no i dla męża za to że tak Ci pomagał czekamy na foteczki aaa no i Kornelcia ma tą samą date co moj Tż 27.10:P hihi Lineczka oj Ty biedna , grunt że wiesz że jutro będzie po wszystkim W ogóle to dzień dobry, ja nadal chora chyba jest lepiej troszke ale sama nie wiem meczy mnie teraz najbardziej katar... Jutro jedziemy do ginekologa z Tż'tem tak sie boje co tam wyjdzie wyniki i tak od razu nie będą ale mam troszke stracha... Powiem wam że od kilku dni mam wątpliwosci czy aby napewno chce dziecko... wiecie cisza spokoj , nocki przespane itp itd a z drugiej strony to juz tak dlugo walczymy o to bejbi że szkoda mi tego calego czasu zeby zrezygnowac... ehh pewnie jakas hustawka emocjonalna ... |
|
|
|
|
|
#2853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba każdą nachodzi ta myśl, czy na pewno chce dziecka. Ale jak już będzie to chyba się żałuje tych myśli
|
|
|
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i szybko fajnie poszlo, zazdroszcze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
|
#2855 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Następnego dnia rano, jak tylko przenieśli mnie z sali pooperacyjnej (po ok. 14-16 godzinach). Poproś przy kąpieli tżta o pomoc i kup sobie szare mydło (ja miałam w płynie). Ranę jak najbardziej można myć, ale nie moczyć długo. Cytat:
![]() Też zazdraszczam porodu straszliwie, wszystkie takie powinny być
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
agi pięknie to wszystko opisałaś
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki z labo i wszystko Ok
morfologia wszystko w normie I cytomegalii na szczęście nie mam
|
|
#2858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2859 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Agi i Kornelko
bardzo pozytywnie to wszystko opisałaś, aż chce się rodzić Czekam teraz na zdjęcia małej.Zadziałaliśmy dzisiaj z Concieve miał być jeszcze jeden dzień abstynencji przed owu ale już mnie naszła chcica i zaszaleliśmy
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki nie chce żebyście myślały że Was olewam ale cały dzień walcze z cycem i sił mi brak normalnie wyje przy karmieniu jak dzieciak tak mnie sutki bolą i już zaczynają pękać mimo prawie całej zużytej maści
więc teraz żeby jej nie przystawić ściągam mleczko po kropelce zobaczymy jak będzie nie chce jej odstawić bo normalnie będe się czuła jak wyrodna matka ![]() któraś mówiła o kapturkach niestety nie zdały egzaminu bo mam płaskie sutki i mała nie może zaciągnąć tego razem. zmykam dalej się doić zajrze jak dam rade wieczorkiem a jak nie to jutro rankiem.
|
|
#2861 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I to po cesarce? Mi nikt nic nie zaproponował, chyba, że robili jak byłam nieprzytomna w każdym razie z kwestią pójścia na dwójeczkę do toalety nie było łatwo, mi się udało dopiero 3 dnia po porodzie - bo bolało i się bałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może nakładki źle dobrane? Bo ja też mam płaskie sutki i jakoś dało radę. Miałam rozmiar M, może dla Ciebie S? Polecam medelę jakby co
|
|
|
#2862 |
|
Wtajemniczenie
|
ula - kurde ja taka niezorientowana... mialam rodzic tu i wszystko wiedzialam a tam to g... wiem :/ mam nadzieje tylko to przetrwac i szybko stamtad wyjsc..
agi - a z marcela mialas podobnie? moze tak jak ula radzi mniejsze nakladki ![]() linka - jak wrazenia?
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Rozeznanie
|
Ula od razu świntuszku
nie wiem czy działanie tego żelu takie powinno być ale nic ze mnie nie wypływa, poleżałam trochę po przytulankach ale później wstałam żeby się spakować i nic ze mnie nie wyciekało A z teraz znowu leżę bo zaczęło mnie w lewym boku boleć, jakby nerki ale mam nadzieję że to nie to ![]() Agi kochana nic się nie przejmuj, przecież wiadomo że teraz Kornelka najważniejsza
|
|
|
|
|
#2864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Agi piękna historia porodu, poród moich marzeń mój drugi też taki będzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
|
#2865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kinga a czemu taka chętna do lewatywki? ![]() Ja tak marzyłam o porodzie sn heh Wszystko mi się przypomniało i znowu od dwóch dni rozmyślam, aż spać nie mogę Ciekawe kiedy mi przejdzie
|
|
|
#2867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się boję, że mnie dadzą na salę na oddział ginekologiczny i tż będzie mógł być tylko w godzinach odwiedzin, że nie wiem jakie to uczucie jak znieczulenie schodzi, że podobno jak rozcinają brzuch to zapach jest niemiły z wnętrza, i że długo nie będę mogła jeść i wiele wiele innych... Ale jeszcze tydzień, niech leci szybko |
|
|
|
|
|
#2868 |
|
Rozeznanie
|
Wydaje mi się że po lewatywie eliminuje się problem z wypróżnianiem, po wszelkich operacjach i po porodzie jest to na pewno bolesne i stąd może Kinga nie ma nic przeciwko. Tak myślę.
|
|
|
|
|
#2869 |
|
Zadomowienie
|
Brilliant z własnego doświadczenia ci powiem, że jak rozetną brzuch nie czuć absolutnie żadnego zapachu, jedynie jak wyciągają dzidzię to jest takie dziwne uczucie że ktoś ci we flakach grzebie
jeżeli chodzi o puszczanie znieczulenia, to pamiętam tylko, że jak dotknęłam brzucha a nie mogłąm się podnieść żeby go zobaczyć to myślałam że zawału dostanę takie uczucie jak bym zanurzała dłonie w galaretce a w rzeczywistości był całkiem normalny. Co do jedzenia o ile dobrze kojażę to na drugi dzień już normalnie jadłam, tylko leciutko....bo przecież cycuchy muszą na czymś pracować. |
|
|
|
|
#2870 |
|
Zadomowienie
|
brilliant operacja szybko trwa, potem nie jest tak źle. A tydzień to nie tak długo
Witam się w ten piękny słoneczny dzień ![]() Wczoraj przyszła do mnie książka "Księga dziecka" (autorzy: Sears) i bardzo polecam agi jak tam Mamuśka? ![]() lineczka mooocne kciukasy!!
|
|
#2871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() agi, to dziwne bo ja też mam raczej płaskie i nakładki pomagały Kinga, a u Adasia niestety bez zmian, cały czas w szpitalu i cały czas coś nie tak, oby były już teraz tylko dobre wieści ![]() Brilliant, już niedługo, trzymam mocno kciuki za was ciekawe jak lineczka kurcze, muszę wam kiedyś ponarzekać w klubie, ale nawet na to nie mam czasu
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka lezy jak narazie na polozniczym bo jest tyle porodow ze na porodowce miejsca nie ma
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Ale mróz dzisiaj, masakra jakaś, wyszłam na chwilę na dwór i uciekłam do domku ciepłego
![]() Widzę, że przed Wami pełno pracy, pieczenia itp. My z TŻem nie jedziemy jutro do żadnej rodziny, musimy odpocząć. Tutaj nie mamy nikogo na grobach, więc nie będziemy mieli komu świeczki zaświecić.. Pewnie pójdziemy do Kościoła, a potem cały dzień leniuchować W następnym tygodniu będę mieć gości na 2 - 3 dni, więc muszę zregenerować siły![]() Miłego dnia dziewczyny! lineczka trzymam kciuki za Was
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
heyoo laski my za chwile jedziemy do ginki, ja nadal chora pogoda szkoda gadać a jutro do pracy ,jak nadal bede sie tak kiepski czuła to chyba pojde do lekarza po zwolnienie na te 2 dni…. zobaczymy jutro rano….
lineczka
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już przestaję marudzić, bo sama się tym nakręcam
natalka - daj znać oczywiście jak po wizycie yevele - długo wytrzymałaś lineczka - a dla Ciebie miejsca nie ma?? Już tyle czasu tam leżysz i nic nie robią? Jakąś decyzję podjęli lekarze? |
|
|
|
|
#2876 |
|
Podróżniczka
|
Czesc dziewczyny.Tylko tak na chwile wpadlam. Przepraszam, ze sie nie odzywalam.Ale z jelitowka mi sie pogorszylo non stop wymiotowalam i latalam do wc.Bylismy z Tztem u lekarza odwodnilam sie i schudlam dodatkowo 2 kg do tej pory nie wiem czy z dzidzia wszystko będzie ok i czy to jej jakoś nie zaszkodzilo
W kazdym razie lekarz kazal mi lerzec i wypoczywac bo dodatkowo pojawily mi siw codzienne migreny.Zlapalam dola,mam huśtawki nastrojów,placze i kloce sie z Tztem wiec nie chcialam Wam tu marudzić.Musze trochę odpoczac.Lineczka- trzymam za bezproblemowy poród.Aga- piekna relacja,a poród mialas w zasadzie wymarzony ![]() Linka- mam nadzieje,ze uda Ci sie z Concieve ![]() Dziewczyneczka,Dominika- mocne za Wasze cykle Natalka- za wizyte i dużo zdrowka
|
|
|
|
|
#2877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co... Jestem taka wkur..na ze masakra... wypisuje sie na wlasne zadanie bo oni sobie jaja robia z ciezarnych..
Wiecie co sie dowiedzialam? Ze oksy na mnie nie podzialalo bo... Mam termin na.. 8 listopada Lezalam w tym pieprzonym szpitalu tydzien bez sensu bo oni mieli taki kaprys i chcieli na sile zebym urodzila a powiedzieli ze w takim wypadku jedynie moga mi zrobic cesarke ale sie tego nie podejma bo to nie jest dobre wyjscie Lekarz powiedzial ze cesarki nie zrobia bo to jest ryzykowne wiec zrobili mi USG i tak wod jest 11 czegos tam, przeplywy w porzadku okazuje sie zw mala wazy 2600 i wychodzi na 36 tydzien powiedzieli ze wskazana jest obserwacja ale wychodze dzisiaj i mam to w dupie.. Zastanawiam sie czy nie rodzic w innym szpitalu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-31 o 11:15 |
|
|
|
|
#2879 |
|
Wtajemniczenie
|
hej . przepraszam , że rzadko piszę , ale jakoś nie mam czasu a jak mam wolne akurat dzisiaj to choróbsko się przypałętało. nie mam siły i apetytu. jakiś stan podgorączkowy na razie mam :/ super, miały być starania a chyba będzie du.. bo tż też tak kaszle , że masakra
agi:wzruszająca relacja łezka mi popłynęłamagdzia: mam nadzieję, że te wymioty nie wpłyną źle na dzidzię . trzymam ![]() linka: trzymam kciuki , żeby Wam się udało może żel pomożelineczka: ci lekarze sa jacyś niepoważni! idę leżeć...
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Hej my juz po badaniach Tz'ta dzielny był ! Pobrala mu wymazy z penisa krew itd i za 3 tyg po odczyt wyników
Kazała sie z hsg wstrzymać i chyba jednak mi poleci laparoskopie niż hsg. Jeszcze tam muszę wrócić po południu na kolejne badanie krwi na amh )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.

tż liczył mi czas pomiędzy skurczami i tak zasuwał że na zakrętach musiałam się trzymać rączki tej u góry w aucie
)
pod ktg jakieś 20 minut siedziałam i to było najgorsze chyba tej nocy
więc na porodówke, przebrałąm się w pidżame między jednym a drugim skurczem, w między czasie z 3 znowu zrobiła się 2 godzina. 

za ekspresowy poród! jestes dzielna naprawde no i 

więc teraz żeby jej nie przystawić ściągam mleczko po kropelce zobaczymy jak będzie
- 09.06.2006

Wszystko mi się przypomniało i znowu od dwóch dni rozmyślam, aż spać nie mogę
Ciekawe kiedy mi przejdzie