|
|
#571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ślubne DIY - czyli zrob to sama!
Cytat:
|
|
|
#572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
ja najprawdopodobniej Porcelain
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
I dziękuje
, jak bede w domu z chęcią przegladne jak te czcionki wyglądają . Tylko o to mi chodziło, chyba nie bolało? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
boleć nie bolało, ale szczerze wątpie czy to Ci coś pomoże. Ja mam zaproszenia w stylu rystykalnym, w innym ta czcionka może poprostu nie pasować. Ale to już Twój wybór.
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mowilam, ze chodzi tylko o ogólne rozeznanie, co wg innych pasuje i dobrze wyglada
. Sama na pewno tez bede szukać, bardzo mozliwe, ze jeszcze dzisiaj .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
Chopin Script http://www.dafont.com/chopin-script.font
![]() Coneria Script http://www.dafont.com/coneria-script.font ![]() Scriptina Pro http://www.dafont.com/scriptina-pro.font ![]() Great Vibes http://www.fontsquirrel.com/fonts/great-vibes ![]() Allura http://www.fontsquirrel.com/fonts/allura ![]() Italianno http://www.fontsquirrel.com/fonts/italianno ![]() Plus wiele więcej
Edytowane przez Elrosa Czas edycji: 2013-11-24 o 17:13 |
|
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Fajna stronka . Ciężki w sumie wybór, bo tyle różnych czcionek, a z drugiej strony tyle podobnych czcionek...
|
|
|
|
#579 |
|
Raczkowanie
|
Ja ściągałam cały pakiet EFN i używałam EFN Celine i Monotype Corsiva. Spełniają moje wymagania estetyczne i są w miarę proste i czytelne. Jeżeli ktoś nie ma zamiaru pomóc to po co pisać głupie komentarze, które nic nie wnoszą?
|
|
|
|
|
#580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czcionka great vibes - polskie znaki
|
|
|
|
#581 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
My zamawiamy gotowe zaproszenia, ale myślałam o wykonaniu stempelków na koperty itd. i użyłam do tego takiej czcionki:
Nazywa się "KG HARD CANDY"
|
|
#583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Loneliness18 pochwal się zaproszeniami! ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
, planujesz zamówić na All pieczątkę z takim motywem czy jak taki stempelek chcesz zrobić?
|
|
|
|
#584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak go można wykorzystać: - przybijacie na kopercie - przybijacie na odwrocie RSVP, mapki, zaproszenia, na księdze gości itp - ozdabiacie nim papierowe torebki z zawartością dla gości (np. z ciastami, które zostały... ja rozważam torebki z czereśniami - moja paleta kolorystyczna to kremowy-beżowy-bordo-złoty)
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a tak w ogóle właśnie to robicie rzeczy typu Save the date czy mapki?
I RSVP planujecie jako wkładkę do zaproszenia? czy po prostu tekst gdzieś na dole zaproszenia, prosimy o potwierdzenie blablabla?
|
|
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
U mnie prośba o potwierdzenie wraz z naszymi numerami telefonów będzie dołączona na osobnej wkladce. Będzie tam tez informacja o noclegu (dla gości zamiejscowych), poprawinach, a także prośba o książki zamiast kwiatów. Planowałam mapkę, ale gdybym chciała zachować skalę, robi się bardzo nieczytelna, więc jednak z niej zrezygnujemy.
Z ciekawych czcionek mogę jeszcze polecić Hiatus, Bombshell Pro czy Carolyna Pro Black (tej ostatniej użyłam w swoim projekcie), ale to już czcionki komercyjne i trzeba się trochę naszukać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mapki w naszym przypadku nie będą konieczne, ale jakby była taka potrzeba to na pewno byśmy dodali jakieś namiary.
|
|
|
#588 |
|
Zadomowienie
|
U nas będzie osobno RSVP, prośba o wino i mapka. Rozważamy też dodawanie naszych zdjęć z sesji narzeczeńskiej, ale chyba się na to nie zdecydujemy...
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jakiś czas temu zasubskrybowałam wątek a dzisiaj mając chwilę czasu przeglądnęłam cały Świetne inspiracje!! ![]() 1. Ja od siebie mogę dodać że jako winietki chcę zrobić truskawki w czekoladzie na patyczku (chciałam patyczki lodowe na których chciałabym napisać imiona i nazwiska osób) - TŻ z teściem jakiś czas temu założyli plantację truskawek, weselicho mamy w sezonie, więc aż żal tego nie wykorzystać do tego truskawki będą w misach na stołach2. Będę robić na pewno różne wąsy, usta, okulary dla zabawy dla gości żeby robić zdjęcia. Podoba mi się też pomysł z ramką z obrazu w której stają rodziny, przyjaciele żeby zrobić fotkę ![]() 3. sama chcę zrobić bukiet ale sama jeszcze nie wiem z czego nie zależy mi na jakimś wymyślnym bukietem za 300 zł :P dlatego kupię kwiaty, dobrze je przewiążę wstążką w kolorze butów i tadam ![]() 4. TŻ co roku robi nalewki i wino więc dołączę do stolika alkoholowego własne wyroby ![]() 5. podkradnę chyba pomysł z papierowymi torbami na ciasta i dodam napis jakiś fajny 6. chcę zrobić jakieś coś fajne za stół za nami (ale jeszcze nie mam pomysłów, jakieś tylko inspirację) 7. chcę zrobić na nasz stół nasze inicjały (tym bardziej że chcemy przy stoliku siedzieć tylko we dwoje) 8. być może uda mi się zrobić zaproszenia, jeśli nie znajdę firmy która robi zaproszenia które mnie zauroczyły (w sensie cały tekst zaproszenia "wykrajany" na kartce )9. Na pewno zrobię koszyczek ratunkowy dla kobiet do toalety ![]() 10. Będziemy też dołączać dla gości mapę - pewnie wymyślimy coś śmiesznego ![]() Save the date chyba nie będziemy robić- znajomi i najbliżsi już wiedzą o dacie i o ślubie, dalsza rodzina zobaczymy
Edytowane przez joasia-a Czas edycji: 2013-10-31 o 20:54 |
|
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie mi się podoba, już mam tyle obrazków do drukowania zapisanych, że będę musiała wybierać I rama też mi się podoba bardzo, ale żeby była taka duuuuża, a takie mogą być bardzo drogie ...Punkt 6- Mam ten sam dylemat ... niby coś bym chciała za nami, ale ani nie mam pomysłu, ani nawet pewności czy będzie się dało coś za nami postawić, więc pewnie odpuszczę .Punkt 7- też planuję ale nie wiem czy po prostu kupię tekturowe i pomalujemy, czy tak jak tutaj wcześniej super i tańszy pomysł się pojawił- ze styropianem . Choć bardzo też mi się podobają drewniane litery, ale to już więcej roboty .Punkt 9- też całkiem mi się to podoba i też mam zapisane to jako "must have" weselny hehe
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc dodatkowo będzie oryginalne ![]() 7. Czytałam o tym styropianie - ale nigdy w życiu!! nie potrafię znieść styropianu, tego dźwięku, a podejrzewam że przy wycinaniu to skrzypi, piszczy strasznie, na samą myśl mam ciarki!! ![]() 9 - ja też od dawna mam jako must have rok temu na weselu koleżanka potrzebowała igły i nitki, ile się nachodziła zanim dodarła do kogoś kto je posiadał :P
|
|
|
|
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie powiedzieli nic ? Bo chyba coś wiedza ... Chyba że to prowizorka i farby i kafle wybiera ekipa remontowa podle promocji w sklepie (często to takie wrażenie sprawia)Ja bym sie bała rezerwowac sale nie widząc jak bedzie wyglądać
|
|
|
|
|
|
#593 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanko do was
jak się nazywają takie jakby gąbeczkowe "dystanse" używane do produkcji kartek itp. Widywałam czasem takie kartki i były to takie małe białe kwadraciki stwarzające dystans między jedną a drugą kartką papieru. Chodzi mi o to jak można uzyskać taki efekt jak w załączniku
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziewczyny, nie wiecie czy ze sklejki brzozowej (takiej 2 albo 2,5 mm grubość), jakbym kupiła sobie całą taką "tablicę" czy potrzebny jest do tego cały jakiś sprzęt żeby wyciąć coś w niej? Bo w sumie tak wczoraj sobie pomyślałam że fajnie jakby cały napis, nasze nazwisko wspólne napisać (tym bardziej że ja do TŻta często mówię po nazwisku :P) i fajnie to ozdobić.. ale nie wiem czynie porywam się z motyką na słońcę
Edytowane przez joasia-a Czas edycji: 2013-11-02 o 14:17 |
|
|
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sa rożne wielkości i grubości . Nie wiem w sumie co chcesz osiągnąć, bo zdjęcia na tel nie widze, ale rozumiem z opisu, ze o to Ci chodzi .Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#598 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie na zaproszeniu bedzie tylko prosba o potwierdzenie przybycia do danego dnia wraz z numerami do Nas Cytat:
Nie uszczęśliwiaj na siłe ludzi tymi Waszymi zdjęciami.
|
|
|
|
#599 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym dodała mniej wypukłych elementów ale i tak super ![]() Cytat:
![]() mysle że zdjecia możesz dołączyć dla babć i rodziców żeby je mogli oprawic w ramke, reszcie gosci zapewne wystraczy oglądniecie ich w Internecie Cytat:
![]() ja bałabym sie że wyjdzie koszmarek ,wolałbym nie sprawdzona obsługę ale każdy wybiera według swoich kryteriów
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

. Nie wiem ciezko napisać np "mi sie podoba taka a taka" czy "ja użyłam takiej a takiej"? Nikt tez nie powiedział, ze wlasnie takiej użyje, jedynie chetnie bym zobaczyła co inne osoby uważają za stosowne do zaproszeń itp. 

I RSVP planujecie jako wkładkę do zaproszenia? czy po prostu tekst gdzieś na dole zaproszenia, prosimy o potwierdzenie blablabla?

...
ale nie wiem czy po prostu kupię tekturowe i pomalujemy, czy tak jak tutaj wcześniej super i tańszy pomysł się pojawił- ze styropianem
(często to takie wrażenie sprawia)