|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
o tak! baba z jajami
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja.też.właśnie.jak.dam.Ma łemu.warzywka.to..po.nich .nie.chce.już.mleka ![]() ![]() Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-31 o 10:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może się mylę, ale uważam, że nawet z tak oczywistym bólem jak zębów chce walczyć, wiem, że dziecko musi to przejść ale choćbym miała co tydzień komuś tyłek zawracać to tak będę robić, po 2 wizytach u pediatry mały w końcu nie cierpi a ja czuję, że panuje nad sytuacją jeśli masujesz małemu dziąsełka gazą albo szczoteczką na palec i przestaje płakać to na pewno zęby, u nas pomaga masaż, nurofen i noszenie na samolot, zresztą pediatra zerknie i będzie wiedział u nas potwierdził że lewa jedynka w drodze
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :P
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-31 o 11:00 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy pamiętacie ale my zaliczyliśmy z młodym nawet wizytę w szpitalu jak miał 5 dni właśnie z powodu niesamowitego ryku - on ewidentnie nie mógł się załatwiać - ale dzień wcześniej byłam u lekarza i tego dnia co w nocy wyladowalismy w szpitalu tez bylam u pediatry i doopa. Dopero ten lekarz w szpitalu zajął się nami na poważnie i siedzieliśmy tam 3h. I to on zasugerował, żebym zapomniała o karmieniu piersią bo nie dość, że miałam mleka 20ml w obu cycach (5 dnia po porodzie i tak to wyglądało jeszcze 2 tyg późnej..) to możliwe że on się zwijał z bólu przez moje mleko.. Po 2 kolejnych dniach już był na mm dla alergików a po kolejnych 14stu zupełnie zrezygnowałam z kp.. Najważniejsze jest dobro dziecka i ja bym też spróbowała Veronic u innego pediatry-choćby prywatnie i nawet w innym mieści jeśli trzeba ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
komórkę i laptoka też niech wyj...ie za okno bo rakotwórcze ![]()
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
a bron boze!
![]() ![]() chcialam oznajmic, ze sloiczki hipp mlodemu najlepiej wchodza, czy to banan czy marchewka. porownywalismy z bebivita i babydream.
#4451 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- ale.pięknie! ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() i.brawo.za.6.miesiecy ![]() Karotadobrze,że.z.serduszkiem.w szystko.ok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
Zakorzenienie
|
mi lekarka mówiła żeby dawać wodę, herbatkę - daję wodę tzn. próbuje i jest zawsze krzyk
![]() W ogóle moje dziecko jest mądre - wyciągnęła sobie z puzzli V i wcina ![]()
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że nasze dzieci juz duże i w ogóle, ale temat mnie nadal intryguje a mianowicie kawa. Mogłabym w dużych ilościach, ale karmię piersią. Jak sądzicie, kiedy najlepiej pić, żeby bąbel jak najmniej kofeiny dostał, bo ostatnio ma takie duracelki w dupci, że muszę się ograniczyć z kawą ... chociaż to pewnie nie przez nią, ale dla spokoju sumienia.
![]() |
#4454 |
Rozeznanie
|
Wiadomość od Cynamonowej https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43507767
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4456 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę szkoda, że nie mogą przenieść Adasia do innego szpitala.. To co oni tam wyprawiają wydaje się nie możliwe..
#4457 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiście ze tak ![]() ale chodzi tu o pozycje kubełkową dla poprawienia pracy jelit cierpiących dzieci na wzdecia czy kolki..można zamiast fotelika ułożyc tak poduszki żeby włożyc dziecie(pod okiem rodzica) w to "gniazdo" i przybrał taką właśnie pozycję..embrionalną ....zwiniętą czy jak to wytłumaczyc ![]() veronik no proszę Cię przemyśl tą zamiane mleczka na jakiś czas..dla porównania..i tylko i wyłącznie dla dobra małego ![]() szukaj powodu jego płaczu(wołania o pomoc) w każdy możliwy sposób.... ![]() może chodzi tu o jakąs bakterie którą MOŻE masz w mleczku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Po.drugie.nie.masz.ocoty. to.nie.hoduj.czy.ja.Ci.ka że?.ja.hoduje.i.jem.zdrow e ![]() I.po.trzecie.nie.musisz.s ię.przejmować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pije kawę dwie filiżanki dziennie.. normalną..tzn po turecku ale tylko z jednej łyżeczki ![]() lubię..muszę ..nie wiem ![]() zawsze zaczynam dzień od filiżanki kawy do śniadania...uwielbiam...p otem wypijam drugą tak koło południa tłumacząc to .."mam ochotę na chwileczkę zapomnienia" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Wojtusia moze za chwile tez zaskoczy rozszerzanie diety i brzuszkowe problemy sie skoncza. A zeby swoja droga moga sprawiac, ze jego samopoczucie jeszcze dlugo bedzie kiepskie... Veronic dziewczyny dobrze radza zeby Wojtusia zobaczyl pediatra z prawdziwego zdarzenia. Powodzenia! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
czy jest ktoś tutaj kto prowadzi bloga? i chciałby się dołączyć do blogowego projektu SAMO_SIĘ?? więcej na ten temat u mnie na blogu: http://mama-w-uk.blogspot.co.uk/p/samo.html mama lipcowa 2013 (przepraszam za spam) |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ash..też tak myślę i chciałabym żeby jednak to wykluczyc.. ![]() Ja jestem jak najbardziej za karmieniem ale jeśli tak długo dziecie cierpi i wykorzystało się już wszystkie pomysły ..to można spróbowac również z mlekiem.. no dobrze a przykład z bodajże Motylkiem?? przecież o ile pamiętam zrezygnowali z karmienia z tytułu bakterii która szkodziła dziecku ![]() ash przecież wiesz że chodzi mi o ostatecznośc..bo Ja też promuje mleko mamy ![]() ![]() no i pediatra obowiązkowo !! a czy Veronic nie rozszerzała już diety?? Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-10-31 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Veronic, qrcze ja myślę że dziewczyny dobrze piszą ... zmiana lekarza i ja bym spróbowała karmić mm kilka dni ... mogłabyś odciągać w tym czasie. może faktycznie nie podchodzi mu Twój pokarm (bakteria itp)? Wojtusiowi MUSI coś dolegać, nie ma mowy że zdrowe dziecko tak by sie zachowywało, a obstawiam jak większość brzuszek. poproście o skierowania na różne badania "brzuszkowe". szkoda Małego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
Veronic - Podobnie jak Ash myślę, że nie powinnaś rezygnować z kp - skonsultuj się z innym lekarzem. Ja bym sama nie podejmowała takiej decyzji.
#4466 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() szkoda tylko, że troszkę daleko. Moje dziecko robi sobie chyba jakąś dietę i prawie nic nie chce jeść. Wczoraj o 17cyc, o 20 na dobranoc nie chciał, na siłę może łyczka wypił. Obudził się o 2 i troszkę zjadł. Potem o 3.40 też troszkę i o 6.30. O 10 nie za bardzo chciał jeść, teraz jak wróciliśmy troszkę pociumkał. Ale przed chwilką zrobił kupę po pachy, więc może to go męczyło ![]() Mysia- fotki P. zarąbiaszcze. Zwłaszcza na drugiej wygląda meeega ![]() ![]() ![]() Banieczko kochana przytulam mocno ![]() Veronic masakra... to aż niemożliwe, że tak dlugo macie ten problem ![]() ![]() Diabli- udanego wyjazdu. Zazdraszczam.. pozdrów od nas Kraków, może też niedługo się wybierzemy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby dzieciaki częściej Was/ Nas tak rozpieszczały ![]() Cytat:
![]() ![]() co do rozszerzania diety.. dziś Tż do mnie mówi, że może zaczniemy małemu marcheweczkę dawać " On taki bladziudki.. rodzice mają ciemną karnację... no tak, ale pije białe mleczko to bladziudki..." (...) "może damy mu troszkę marcheweczki ? będzie ładniutki na święta" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga sprawa, że ja po śmierci dziadków nie byłam w stanie walczyć o karmienie piersią brakowało mi sił, chęci etc. Nie mniej jednak u nas ta decyzja czy była słuszna czy nie, ale ułatwiła nam życie - nie mniej jednak młoda wiecznie łapie jakieś bakterie :| Choć nie powiem, na miejscu Veronic zrezygnowałabym z piersi na rzecz mm jeśli istniałaby szansa, że młody przestanie cierpieć. Veronic nie pocieszę Cię, ale już kiedyś pisałam, siostra TŻ miała dziecko ryczące przez ponad rok. Karmiła 18 msc piersią nie poddała się, ale tamten okres wspomina koszmarnie. A też się nachodzili po lekarzach różnych i do tego stopnia tak ryczała, że u nich pielęgniarka była co 2 dni przez 3 miesiące by jej pomóc z dzieckiem. ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Veronic robiła badania kału i wyszły OK, więc to nie bakteria. ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Ewentualnie zrobić badania na pasożyty...
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-10-31 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa następnym razem daj znać ciut wcześniej. my lada chwila jedziemy do teściów
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem od kawy uzależniona ![]()
![]() |
#4470 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.