|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7
Ba, otwarte party.
![]() Cytat:
Może zamiast pracy, trafi Cię w serducho. ![]() Cytat:
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym miała przystojnego rekrutera to też bym się zaplątała i stresowała
![]() Powiem Wam, że fajnie było dziś na tym szkoleniu z UP. Jutro też idę, na 9 i będę rozwiązywać test kompetencji. Pełną parą zaczynam warsztaty od poniedziałku. Codziennie po 4 godzinki. Mam nadzieję, że szybko zleci ... Tyle rzeczy mam upatrzonych na allegro ... ![]() BTW. Piszę się na imprezę! Zawsze nouvelle a może trafi w jej serducho i przy okazji da pracę. Ale miałabyś fajnie!
" To Twoje lęki - Ty je stworzyłaś, a to co stworzyłaś - możesz zniszczyć" ... Edytowane przez DsC Czas edycji: 2013-10-30 o 22:11 |
|
|
|
#2433 | ||
|
Rozeznanie
|
też...
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
miało być, że na stole tańczymy Haha dobre ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2435 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
cały czas Was podczytuję, chociaż się nie udzielam zbytnio.Chciałabym zacząć czegoś szukać, bo nie mam nic do roboty zbytnio, raz kiedyś na uczelnię jadę. A i trochę kasy by się przydało na własne wydatki... ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać czy wysyłać maile, czy roznosić. A największym problemem jest to gdzie roznosić- mieszkam w mieście studenckim, ale planuję się stąd wyprowadzić za kilka miesięcy i wrócić na stare śmieci. Więc nie wiem czy szukać tutaj, czy w mieście rodzinnym. Poza tym, już mam stres- że nikt nie zadzwoni-mam tak ubogie CV a jak już zadzwoni, to że w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej wyjdę na głupią ( pod wpływem stresu, strasznie dziwnie się zachowuję no to się wygadałam
|
|
#2436 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że wczoraj poimprezowałyście
Ja też sobie otworzyłam winko, ale w samotności. U mnie dalej cisza. Postanowiłam, że czekam jeszcze dwa tygodnie, a potem idę do 2 miejsc, do których iść nie chciałam, bo mimo, że w zawodzie, to płacą słabo, nieregularnie, a praca jak dla mnie stresująca i wymagająca. I pewnie nie na etat, tylko jakieś zlecenie albo dzieło. O ile w ogóle kogoś teraz potrzebują. Ach te media ;(
|
|
|
|
#2437 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski
![]() dawno nie pisałam. Dzisiaj kończy się mój 3 miesiąc pracy nie wiem kiedy to zleciało. Póki co jestem naprawdę zadowolona ![]() Ale dzisiaj siedzę nieprzytomna w pracy bo mam grypę w nocy dostałam gorączki ponad 39, zbiłam ją jakoś tabletkami. A teraz znowu rośnie, znowu tablety w ruch ale nie pomaga. Mam dreszcze,bolą łopatki i mięśnie oraz gardło. Chyba po pracy pójdę do lekarza, bo potem święta i już nikt mnie nie przyjmie. A żeby było ciekawie- sama w biurze pracuję, bo szefostwo ma tylko u nas oddział a główna siedziba jest na Śląsku i nawet nie ma kto mnie zastąpić więc muszę do 17:00 się męczyć, nie wiem jak bo ledwo siedzę..
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
Czytam ogłoszenie hosstesy do biura podróży
Od kiedy są hosstesy w biurach podróży
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43492214]no to... wita was asystentka prezesa zarządu!!! jestem przerażona.. trzy dni intensywnej nauki ang mnie czeka....[/QUOTE] Ogromne gratulacje! Z pewnością dasz radę.
|
|
|
|
|
#2441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() P.S Pipa ciągle nie zadzwoniła, załamka...
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-10-31 o 11:35 |
|
|
|
|
#2442 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie przeglądam ogłoszenia o pracę i staże. Przedstawię wam kilka perełek wśród wymagań:
1) Asystenta/ki biura Mile widziane: - status emeryta 2) sekratarka Od Kandydata na w/w stanowisko oczekujemy: - bardzo dobrej umiejętności organizacji pracy własnej, dyspozycyjności i elastyczności -> czyli oczekujemy że zrobisz znacznie więcej i zostaniesz po godzinach znacznie dłużej niż myślałeś i nie upomnisz się o dodatkowe pieniądze 3) Promotor Marki doświadczenie w pracy na analogicznym stanowisku w branży elektro -> nie wiem w sumie co to za branża elektro :p 4) Recepcjonistka - oczywiście umowa zlecenie studentka pierwszego roku studiów zaocznych wysoka kultura osobista, lojalność, dyskrecja 5) Płatny staż w dziale e-commerce: Webmaster Oczekujemy: • Znajomość HTML, CSS i systemów CMS. • Znajomość programów graficznych GIMP lub Photoshop. • Podstawy znajomości PHP i baz danych jak dla mnie staż ma za zadanie nauczyć, a tu wychodzi na to, że szukają pracownika za darmo... no to takie najciekawsze perełki. zostaje tylko |
|
|
|
#2443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43492214]no to... wita was asystentka prezesa zarządu!!! jestem przerażona.. trzy dni intensywnej nauki ang mnie czeka....[/QUOTE] Gratuluję ![]()
|
|
|
|
|
#2444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio też dopadła mnie choroba, w piątek nie dałam rady wstać. U mnie na szczęście nie było problemów, że nie mogłam przyjść do pracy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2445 |
|
Raczkowanie
|
A słyszałyście coś o pracy w AEGON?
|
#2446 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, znalazłam nową pracę, ale sama jeszcze nie mogę w to uwierzyć! Zaczęło się od tego, że na portalu mojego miasta znalazłam ogłoszenie o treści "Zatrudnię sprzedawcę do salonu meblowego" wraz z podanym numerem telefonu. Zadzwoniłam i zapytałam się w jaki sposób należy składać aplikację. Okazało się, że salon mieści się praktycznie obok mojego domu, więc postanowiłam osobiście zanieść CV. Będąc na miejscu zostawiłam CV i dowiedziałam się, że nie będą przeprowadzali żadnych rozmów kwalifikacyjnych, właścicielka sklepu dokona wyboru na podstawie CV. Kilka dni później zadzwoniłam do salonu z pytaniem o postęp w wyborze kandydata, niestety właścicielka powiedziała, że jeszcze nie podjęła decyzji, w następnym dniu sytuacja się powtórzyło, zadzwoniłam i dowiedziałam się, że nadal nic nie wiadomo. Dzisiaj dostałam telefon od właścicielki, powiedziała, że wybrała mnie, przede wszystkim dlatego, że byłam najbardziej dociekliwa
. Otwierają nowy salon, który również mieści się niedaleko mojego domu, zaproponowała umowę o pracę, najniższa krajowa + premie za sprzedaż (ok. 50zł za mebel). Jest to salon z ekskluzywnymi meblami "po przejściach" - wybrakowane, z wadami lub używane, ale ceny są i tak wyższe od mebli ze znanych sklepów. Coś mi się wydaje, że będę miała mały ruch . Co myślicie dziewczyny ??
|
|
|
|
#2447 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam umowę zlecenie, ale urlopy i chorobowe płatne. Jest jeden minus że w biurze siedzę sama i jeśli chcę wolne to muszę mówić z wyprzedzeniem tygodniowym żeby ktoś ze Śląska przyjechał mnie zastąpić. Jakoś dzisiaj dałam radę, od razu po pracy pędzę do lekarza! ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Dagusia, no pewnie, że bierz
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wysiadam już powoli. Idzie listopad i za nim już 6 miesiąc bez pracy.
|
#2450 |
|
Rozeznanie
|
Dagusia Super! Bierz, zwłaszcza, że odpada Ci kasa za dojazdy, np. w moim przypadku byłoby to około 150 złotych miesięcznie. Ale kurcze, czyli jesteś przykładem na to, że warto dzwonić i nękać pracodawców. Ja chyba w przyszłym tygodniu zadzwonię do tej księgarni i zapytam, czy podjęli decyzję. Zawsze uważałam, że to tak głupio... Ale w sumie, co mi szkodzi?
![]() MiniMonix Głowa do góry, w końcu na coś trafisz ![]() Ja dziś wysłałam jedno CV (sekretariat) i dostałam jedną odmowę ;( |
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wybił rok właśnie :-(
|
|
|
|
#2452 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To nowo otwarty salon? Nie chcę Cię zniechęcać, ale w takim przypadku musisz wziąć pod uwagę, że biznes może nie kręcić się tak dobrze, jak zakłada właścicielka (trochę zaniepokoiły mnie te wybrakowane meble po wysokich cenach ).Cytat:
![]() Rozumiem, że koszty zatrudnienia pracownika są duże, że nie ma sensu zatrudniać dwóch osób, jeżeli jedna wyrabia się z pracą, ale... Moim zdaniem to straszne obciążenie dla pracownika - nic nie może stać się z dnia na dzień, bo trzeba zawsze być w gotowości do pracy
|
|||
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
Było takie ogłoszenie:
Firma zatrudni Panie w Solarium - sieć na terenie woj. lubelskiego. Prosimy o przesłanie CV, swoje foto i nr telefonu na email (aplikacje bez foto nie będą rozpatrywane). Wysyłam jedno zdjęcie twarzy takie same jak mam w Cv , ale większy format. Oni mi odpisują , że proszą o więcej moich zdjęć na meila. ![]() :conf used: Czy oni są normalni? Nie spotkałam się nigdzie z takim wysyłaniem zdjęć w sprawie pracy , no chyba , że to jakaś praca z zabawieniem erotycznym i obawiam się tego samego w tym przypadku .... niby solarium... |
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez urazy ale w większości solarium pracują tapeciaro solary chcą cię dogłębnie zobaczyć
Edytowane przez kasia1608 Czas edycji: 2013-10-31 o 18:53 |
|
|
|
|
#2456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też korzystam z solarium, ale nie jestem skwarkiem , więc chyba nie mam za wielkich szans niestety Mojej tapety nie widać za bardzo i nie robię makijażu oczu, jedynie tuszu używam. Kurcze może wyślę jej jeszcze jakieś zdjęcia , bo nie chcę dłużej w domu siedzieć . Każdy tylko pyta , czy już znalazłam pracę. Oczywiście w ramach pracy mogę pobyć trochę spalonych skwarkiem ;D Takim średnio wysmażonym. Edytowane przez ytaaa Czas edycji: 2013-10-31 o 19:43 |
|
|
|
|
#2457 |
|
Raczkowanie
|
Dlaczego? Dzisiaj dostałam od nich propozycję pracy jako doradca klienta
|
#2458 | ||
|
Konto usunięte
|
jestem wypluta... uczylam sie dzis cale 8 godzin. no z przerwami dwiema na wyjscie na dwor z dziewczynami. zespol fajny, szef wydaje sie spoko. generalnie mega duzo papierologii, kilka marek, kazda z nich ma inna ksiegowosc, inne raporty sie robi, inaczej sie rozlicza klientow. dzis z szefem usiadlam i zrobilismy plan na kolejny tydzien. dostalam tez jedno zlecenie i musze sie zaglebic ostro. nie ma czasu na nude! jestem ciut przerazona, ale zapowiada sie pracowicie. mam telefon i kompa do uzyku.dostalam tez juz klucze do biura. podpisalam juz umowe
![]() poszlismy na obiad uczcic prace ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2459 |
|
Rozeznanie
|
A więc stało się to, co przewidywałam. Nie przedłużą mi umowy. Jestem zwolniona z obowiązku wykonywania pracy, więc zapłacą mi za pół miesiąca, ale nie muszę już przychodzić.
A ja się tak starałam....Niestety polityka firmy. Dwa lata temu i rok temu też zatrudnili pracownika tylko na 3 miesiące. Porażka. Szkoda, że za późno się zorientowałam o co w tym wszystkim chodzi, bo kilka tygodni temu odezwała się do mnie właścicielka firmy, w której byłam na rekrutacji z 4 miesiące wstecz. Wtedy wybrali kogoś innego, ale widocznie coś było nie tak, bo zapytała czy nadal szukam pracy, a ja że już mam Byłam też dziś na rozmowie kwalifikacyjnej, koleś podsunął mi jakieś pierdołki do obliczania, a ja z matmy kiepska jestem
|
#2460 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
praca podczas choroby to sredni interes ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- ruszaj z ta DG od stycznia ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
ale tym razem dzownili z tablica.pl i jak zawsze z pracuj.pl (dziś odebralam 3telefony!) ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

Pomieszanie z poplątaniem.. jeszcze ze stresu poszłam w totalny luz i prawie poderwałam rekrutera 

Też chce taką ofertę
27.03.2016
Maniaczka Yankee Candle 

. Co myślicie dziewczyny ??

Mojej tapety nie widać za bardzo i nie robię makijażu oczu, jedynie tuszu używam.