Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-30, 22:09   #2431
_nouvelle_
Rozeznanie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7

Cytat:
Napisane przez MOgrama Pokaż wiadomość

Zaprosicie ?
Ba, otwarte party.
Cytat:
Co do mojej pierwszej rozmowy.... to sama nie wiem , raczej jestem rozczarowana swoją postawą ... chyba muszę nad sobą mocno popracować w tej kwestii Pomieszanie z poplątaniem.. jeszcze ze stresu poszłam w totalny luz i prawie poderwałam rekrutera Ma dostać znać do środy.... oczywiście w sprawie pracy Niech mi na litość... nie wysyłają przystojnych brunetów...jestem za długo sama.
I zupełnie nie wiem jakie zarobki oferują, jakoś nie zapytałam
Oł jeee Może zamiast pracy, trafi Cię w serducho.

Cytat:
Napisane przez Apelly
_nouvelle_ mam nadzieje, że zadzwonił do Ciebie ten telefon.
Właśnie gó**0, dupa. :
Stary 2013-10-30, 22:10   #2432
DsC
Zakorzenienie

Jakbym miała przystojnego rekrutera to też bym się zaplątała i stresowała

Powiem Wam, że fajnie było dziś na tym szkoleniu z UP. Jutro też idę, na 9 i będę rozwiązywać test kompetencji. Pełną parą zaczynam warsztaty od poniedziałku. Codziennie po 4 godzinki. Mam nadzieję, że szybko zleci ...

Tyle rzeczy mam upatrzonych na allegro ...

BTW. Piszę się na imprezę! Zawsze

nouvelle a może trafi w jej serducho i przy okazji da pracę. Ale miałabyś fajnie!

Edytowane przez DsC
Czas edycji: 2013-10-30 o 22:11
DsC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-30, 22:24   #2433
_nouvelle_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DsC Pokaż wiadomość

też...

Cytat:
Wbijaj

Cytat:
nouvelle a może trafi w jej serducho i przy okazji da pracę. Ale miałabyś fajnie!
Taaak!
Stary 2013-10-30, 22:30   #2434
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez _nouvelle_ Pokaż wiadomość

Kurde.
miałam dziś rozmowę. i powiem wam, że nastawiłam się, choć sklep w CH, nic nadzwyczajnego, to w końcu coś, nie przepracowałabym się.
babka mną zachwycona, że od 3 h czekała na mnie, bo jako jedyna mam aż takie doświadczenie. chciała na jutro żebym zarezerwowała sobie czas od 12-16 i że dziś zadzwoni, żeby w tym przedziale umówić się z 3-4 dziewczynami na dodatkową rozmowę. po mnie miały być 3 kandydatki, tyle też dostała CV. i co? miała dzwonić wieczorem, w sprawie rozmowy też dzwoniła PÓŹNO. i jest 21:30 i CISZA.

w takich przypadkach czuję się jakbym dostała w twarz...
To mnie najbardziej wkurza, robią ludziom wodę z mózgu

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez MOgrama Pokaż wiadomość
Popieram facet plus talent to już bardzo dużo Ja ani jednego ani drugiego

Bardzo fajnie, aż mnie zazdrość złapała w łydce Też chce taką ofertę Niestety to jeszcze sporo pracy przedemną

Zaprosicie ?

Co do mojej pierwszej rozmowy.... to sama nie wiem , raczej jestem rozczarowana swoją postawą ... chyba muszę nad sobą mocno popracować w tej kwestii Pomieszanie z poplątaniem.. jeszcze ze stresu poszłam w totalny luz i prawie poderwałam rekrutera Ma dostać znać do środy.... oczywiście w sprawie pracy Niech mi na litość... nie wysyłają przystojnych brunetów...jestem za długo sama.
I zupełnie nie wiem jakie zarobki oferują, jakoś nie zapytałam
Uwielbiam pisać z telefonu wychodzą cuda czasem miało być, że na stole tańczymy

Haha dobre ja w sumie nie pamiętam by na jakiejś rozmowie był przystojny pan

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Jakbym miała przystojnego rekrutera to też bym się zaplątała i stresowała

Powiem Wam, że fajnie było dziś na tym szkoleniu z UP. Jutro też idę, na 9 i będę rozwiązywać test kompetencji. Pełną parą zaczynam warsztaty od poniedziałku. Codziennie po 4 godzinki. Mam nadzieję, że szybko zleci ...

A ja nie wiem czy bym chciała mojego faceta na mojego szefa

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 07:09   #2435
martuha20
Rozeznanie

hej dziewczyny cały czas Was podczytuję, chociaż się nie udzielam zbytnio.
Chciałabym zacząć czegoś szukać, bo nie mam nic do roboty zbytnio, raz kiedyś na uczelnię jadę. A i trochę kasy by się przydało na własne wydatki...
ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać czy wysyłać maile, czy roznosić. A największym problemem jest to gdzie roznosić- mieszkam w mieście studenckim, ale planuję się stąd wyprowadzić za kilka miesięcy i wrócić na stare śmieci. Więc nie wiem czy szukać tutaj, czy w mieście rodzinnym.
Poza tym, już mam stres- że nikt nie zadzwoni-mam tak ubogie CV a jak już zadzwoni, to że w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej wyjdę na głupią ( pod wpływem stresu, strasznie dziwnie się zachowuję )
no to się wygadałam

Maniaczka Yankee Candle

Jestem kierowcą
martuha20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 09:43   #2436
kathy8998
Rozeznanie

Widzę, że wczoraj poimprezowałyście Ja też sobie otworzyłam winko, ale w samotności. U mnie dalej cisza. Postanowiłam, że czekam jeszcze dwa tygodnie, a potem idę do 2 miejsc, do których iść nie chciałam, bo mimo, że w zawodzie, to płacą słabo, nieregularnie, a praca jak dla mnie stresująca i wymagająca. I pewnie nie na etat, tylko jakieś zlecenie albo dzieło. O ile w ogóle kogoś teraz potrzebują. Ach te media ;(
kathy8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 09:51   #2437
marlenqa22
Zadomowienie

Hej laski
dawno nie pisałam. Dzisiaj kończy się mój 3 miesiąc pracy nie wiem kiedy to zleciało. Póki co jestem naprawdę zadowolona
Ale dzisiaj siedzę nieprzytomna w pracy bo mam grypę w nocy dostałam gorączki ponad 39, zbiłam ją jakoś tabletkami. A teraz znowu rośnie, znowu tablety w ruch ale nie pomaga. Mam dreszcze,bolą łopatki i mięśnie oraz gardło.
Chyba po pracy pójdę do lekarza, bo potem święta i już nikt mnie nie przyjmie. A żeby było ciekawie- sama w biurze pracuję, bo szefostwo ma tylko u nas oddział a główna siedziba jest na Śląsku i nawet nie ma kto mnie zastąpić więc muszę do 17:00 się męczyć, nie wiem jak bo ledwo siedzę..

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:02   #2438
ytaaa
Zadomowienie

Czytam ogłoszenie hosstesy do biura podróży

Od kiedy są hosstesy w biurach podróży
ytaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 10:14   #2439
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Hej laski
dawno nie pisałam. Dzisiaj kończy się mój 3 miesiąc pracy nie wiem kiedy to zleciało. Póki co jestem naprawdę zadowolona
Ale dzisiaj siedzę nieprzytomna w pracy bo mam grypę w nocy dostałam gorączki ponad 39, zbiłam ją jakoś tabletkami. A teraz znowu rośnie, znowu tablety w ruch ale nie pomaga. Mam dreszcze,bolą łopatki i mięśnie oraz gardło.
Chyba po pracy pójdę do lekarza, bo potem święta i już nikt mnie nie przyjmie. A żeby było ciekawie- sama w biurze pracuję, bo szefostwo ma tylko u nas oddział a główna siedziba jest na Śląsku i nawet nie ma kto mnie zastąpić więc muszę do 17:00 się męczyć, nie wiem jak bo ledwo siedzę..
witaj w klubie
Stary 2013-10-31, 10:58   #2440
blekitnams
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BalbinaZwanzig Pokaż wiadomość
Na tablicy nie ma nic sensownego,ja szukam tam od dawna i mogę podzielić ogłoszenia na kategorie:
-ładnie brzmiące ,,manager/visual merchandiser/accountant/doradca/specjalista"... itp itd,za wszystkimi tymi profesjonalnie brzmiącymi nazwami kryje się nic innego jak zwykły naganiacz,który szuka jeleni i to co im wciśnie to jakiś procent z tego zarobi
-praca fizyczna,raczej dla mężczyzn
-hostessy
-inne,za którymi się kryje naciągactwo lub niekompetencja osoby poszukującej pracowników

Sama odpowiadam na dużo ogłoszeń z tego portalu,więc już się przekonałam. Jak ktoś szuka pracownika na to samo stanowisko 3 razy w ciągu miesiąca,to nie może być kompetentny ani uczciwy. Są też fajne ogłoszenia,ale jak patrzę,że mają po ponad 1000 wyświetleń,to wiem że oni pewnie nawet nie czytają tych odpowiedzi,tylko wybiorą kogoś pierwszego z brzegu lub znajomego,a ogłoszenie jest dla picu.
Ja znalazłam prace właśnie przez tablice. W bibliotece, więc nie jakieś ambitne stanowisko, no ale pracodawca okazał się solidny.

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43492214]no to... wita was asystentka prezesa zarządu!!!

jestem przerażona.. trzy dni intensywnej nauki ang mnie czeka....[/QUOTE]

Ogromne gratulacje! Z pewnością dasz radę.
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 11:32   #2441
_nouvelle_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Ja znalazłam prace właśnie przez tablice. W bibliotece, więc nie jakieś ambitne stanowisko, no ale pracodawca okazał się solidny.
Teraz wszystkie rozmowy jakie miałam były z Tablicy. Na Gumtree zawsze najwięcej ogłoszeń jest z mazowieckiego, później z małopolski, często powtarzają się z tymi z T.. Fakt, że są zazwyczaj to praca fizyczna, call center i kelnerowanie, ale w moim województwie czasem, jak widać coś się zdarza sensowniejszego.

P.S Pipa ciągle nie zadzwoniła, załamka...

Edytowane przez _nouvelle_
Czas edycji: 2013-10-31 o 11:35
_nouvelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 12:11   #2442
BandytkaD
Rozeznanie

Właśnie przeglądam ogłoszenia o pracę i staże. Przedstawię wam kilka perełek wśród wymagań:

1) Asystenta/ki biura
Mile widziane:
- status emeryta

2) sekratarka

Od Kandydata na w/w stanowisko oczekujemy:
- bardzo dobrej umiejętności organizacji pracy własnej, dyspozycyjności i elastyczności -> czyli oczekujemy że zrobisz znacznie więcej i zostaniesz po godzinach znacznie dłużej niż myślałeś i nie upomnisz się o dodatkowe pieniądze

3) Promotor Marki
doświadczenie w pracy na analogicznym stanowisku w branży elektro -> nie wiem w sumie co to za branża elektro :p

4) Recepcjonistka - oczywiście umowa zlecenie

studentka pierwszego roku studiów zaocznych
wysoka kultura osobista, lojalność, dyskrecja

5) Płatny staż w dziale e-commerce: Webmaster
Oczekujemy:
• Znajomość HTML, CSS i systemów CMS.
• Znajomość programów graficznych GIMP lub Photoshop.
• Podstawy znajomości PHP i baz danych

jak dla mnie staż ma za zadanie nauczyć, a tu wychodzi na to, że szukają pracownika za darmo...

no to takie najciekawsze perełki. zostaje tylko
BandytkaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:13   #2443
An Ka
Zadomowienie

Cytat:

Powodzenia i dużo siły. Z dziećmi już nie można szachować pracą, ale obyś szybko znalazła coś dużo lepszego
Najwazniejsze by była w miare spokojna

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;43492214]no to... wita was asystentka prezesa zarządu!!!

jestem przerażona.. trzy dni intensywnej nauki ang mnie czeka....[/QUOTE]

Gratuluję
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 14:49   #2444
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laski
A w jakiej branży pracujesz? umowa o pracę ? To fajnie, że jesteś zadowolona
Ostatnio też dopadła mnie choroba, w piątek nie dałam rady wstać. U mnie na szczęście nie było problemów, że nie mogłam przyjść do pracy
Cytat:
- bardzo dobrej umiejętności organizacji pracy własnej, dyspozycyjności i elastyczności -> czyli oczekujemy że zrobisz znacznie więcej i zostaniesz po godzinach znacznie dłużej niż myślałeś i nie upomnisz się o dodatkowe pieniądze
Oj tam nie przesadzajmy, że od razu może tak być
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 15:09   #2445
Doncia125
Raczkowanie

A słyszałyście coś o pracy w AEGON?
Stary 2013-10-31, 15:55   #2446
Dagusia18
Raczkowanie

Dziewczyny, znalazłam nową pracę, ale sama jeszcze nie mogę w to uwierzyć! Zaczęło się od tego, że na portalu mojego miasta znalazłam ogłoszenie o treści "Zatrudnię sprzedawcę do salonu meblowego" wraz z podanym numerem telefonu. Zadzwoniłam i zapytałam się w jaki sposób należy składać aplikację. Okazało się, że salon mieści się praktycznie obok mojego domu, więc postanowiłam osobiście zanieść CV. Będąc na miejscu zostawiłam CV i dowiedziałam się, że nie będą przeprowadzali żadnych rozmów kwalifikacyjnych, właścicielka sklepu dokona wyboru na podstawie CV. Kilka dni później zadzwoniłam do salonu z pytaniem o postęp w wyborze kandydata, niestety właścicielka powiedziała, że jeszcze nie podjęła decyzji, w następnym dniu sytuacja się powtórzyło, zadzwoniłam i dowiedziałam się, że nadal nic nie wiadomo. Dzisiaj dostałam telefon od właścicielki, powiedziała, że wybrała mnie, przede wszystkim dlatego, że byłam najbardziej dociekliwa . Otwierają nowy salon, który również mieści się niedaleko mojego domu, zaproponowała umowę o pracę, najniższa krajowa + premie za sprzedaż (ok. 50zł za mebel). Jest to salon z ekskluzywnymi meblami "po przejściach" - wybrakowane, z wadami lub używane, ale ceny są i tak wyższe od mebli ze znanych sklepów. Coś mi się wydaje, że będę miała mały ruch . Co myślicie dziewczyny ??
Dagusia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 16:12   #2447
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
A w jakiej branży pracujesz? umowa o pracę ? To fajnie, że jesteś zadowolona
Ostatnio też dopadła mnie choroba, w piątek nie dałam rady wstać. U mnie na szczęście nie było problemów, że nie mogłam przyjść do pracy
Pracuje w branży finansowej (chwilówki, pożyczki). mam dwa plany sprzedażowe, jeden wyrabiam, drugi nie, ale i tak jak dla mnie wypłata jest ok
Mam umowę zlecenie, ale urlopy i chorobowe płatne. Jest jeden minus że w biurze siedzę sama i jeśli chcę wolne to muszę mówić z wyprzedzeniem tygodniowym żeby ktoś ze Śląska przyjechał mnie zastąpić.
Jakoś dzisiaj dałam radę, od razu po pracy pędzę do lekarza!

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Dagusia18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znalazłam nową pracę, ale sama jeszcze nie mogę w to uwierzyć! Zaczęło się od tego, że na portalu mojego miasta znalazłam ogłoszenie o treści "Zatrudnię sprzedawcę do salonu meblowego" wraz z podanym numerem telefonu. Zadzwoniłam i zapytałam się w jaki sposób należy składać aplikację. Okazało się, że salon mieści się praktycznie obok mojego domu, więc postanowiłam osobiście zanieść CV. Będąc na miejscu zostawiłam CV i dowiedziałam się, że nie będą przeprowadzali żadnych rozmów kwalifikacyjnych, właścicielka sklepu dokona wyboru na podstawie CV. Kilka dni później zadzwoniłam do salonu z pytaniem o postęp w wyborze kandydata, niestety właścicielka powiedziała, że jeszcze nie podjęła decyzji, w następnym dniu sytuacja się powtórzyło, zadzwoniłam i dowiedziałam się, że nadal nic nie wiadomo. Dzisiaj dostałam telefon od właścicielki, powiedziała, że wybrała mnie, przede wszystkim dlatego, że byłam najbardziej dociekliwa . Otwierają nowy salon, który również mieści się niedaleko mojego domu, zaproponowała umowę o pracę, najniższa krajowa + premie za sprzedaż (ok. 50zł za mebel). Jest to salon z ekskluzywnymi meblami "po przejściach" - wybrakowane, z wadami lub używane, ale ceny są i tak wyższe od mebli ze znanych sklepów. Coś mi się wydaje, że będę miała mały ruch . Co myślicie dziewczyny ??
Ja bym brała tą pracę

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 16:26   #2448
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Dagusia, no pewnie, że bierz

Wymiana
Stary 2013-10-31, 16:37   #2449
MiniMonix
Zakorzenienie

Ja wysiadam już powoli. Idzie listopad i za nim już 6 miesiąc bez pracy.

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 16:52   #2450
kathy8998
Rozeznanie

Dagusia Super! Bierz, zwłaszcza, że odpada Ci kasa za dojazdy, np. w moim przypadku byłoby to około 150 złotych miesięcznie. Ale kurcze, czyli jesteś przykładem na to, że warto dzwonić i nękać pracodawców. Ja chyba w przyszłym tygodniu zadzwonię do tej księgarni i zapytam, czy podjęli decyzję. Zawsze uważałam, że to tak głupio... Ale w sumie, co mi szkodzi?

MiniMonix Głowa do góry, w końcu na coś trafisz

Ja dziś wysłałam jedno CV (sekretariat) i dostałam jedną odmowę ;(
kathy8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 17:12   #2451
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Ja wysiadam już powoli. Idzie listopad i za nim już 6 miesiąc bez pracy.
U mnie wybił rok właśnie :-(

Wymiana
Stary 2013-10-31, 17:49   #2452
slonecznikow_a
Zadomowienie

Cytat:
Hej laski
Współczuję

Cytat:
Jeżeli dobrze pamiętam - teraz masz pracę fizyczną, na produkcji? Jeśli tak to spróbuj, nie masz nic do stracenia

To nowo otwarty salon? Nie chcę Cię zniechęcać, ale w takim przypadku musisz wziąć pod uwagę, że biznes może nie kręcić się tak dobrze, jak zakłada właścicielka (trochę zaniepokoiły mnie te wybrakowane meble po wysokich cenach ).

Cytat:
Pracuje w branży finansowej (chwilówki, pożyczki). mam dwa plany sprzedażowe, jeden wyrabiam, drugi nie, ale i tak jak dla mnie wypłata jest ok
Mam umowę zlecenie, ale urlopy i chorobowe płatne. Jest jeden minus że w biurze siedzę sama i jeśli chcę wolne to muszę mówić z wyprzedzeniem tygodniowym żeby ktoś ze Śląska przyjechał mnie zastąpić.
Jakoś dzisiaj dałam radę, od razu po pracy pędzę do lekarza!
A jeżeli rano zadzwoniłabyś z informacją, że nie jesteś w stanie przyjść do pracy, to...
Rozumiem, że koszty zatrudnienia pracownika są duże, że nie ma sensu zatrudniać dwóch osób, jeżeli jedna wyrabia się z pracą, ale... Moim zdaniem to straszne obciążenie dla pracownika - nic nie może stać się z dnia na dzień, bo trzeba zawsze być w gotowości do pracy
slonecznikow_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 18:10   #2453
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doncia125 Pokaż wiadomość
A słyszałyście coś o pracy w AEGON?
Unikaj jak ognia!
Stary 2013-10-31, 18:24   #2454
ytaaa
Zadomowienie

Było takie ogłoszenie:

Firma zatrudni Panie w Solarium - sieć na terenie woj. lubelskiego. Prosimy o przesłanie CV, swoje foto i nr telefonu na email (aplikacje bez foto nie będą rozpatrywane).

Wysyłam jedno zdjęcie twarzy takie same jak mam w Cv , ale większy format. Oni mi odpisują , że proszą o więcej moich zdjęć na meila.

:conf used:

Czy oni są normalni?

Nie spotkałam się nigdzie z takim wysyłaniem zdjęć w sprawie pracy , no chyba , że to jakaś praca z zabawieniem erotycznym i obawiam się tego samego w tym przypadku .... niby solarium...
Stary 2013-10-31, 18:52   #2455
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ytaaa Pokaż wiadomość
Było takie ogłoszenie:

Firma zatrudni Panie w Solarium - sieć na terenie woj. lubelskiego. Prosimy o przesłanie CV, swoje foto i nr telefonu na email (aplikacje bez foto nie będą rozpatrywane).

Wysyłam jedno zdjęcie twarzy takie same jak mam w Cv , ale większy format. Oni mi odpisują , że proszą o więcej moich zdjęć na meila.

:conf used:

Czy oni są normalni?

Nie spotkałam się nigdzie z takim wysyłaniem zdjęć w sprawie pracy , no chyba , że to jakaś praca z zabawieniem erotycznym i obawiam się tego samego w tym przypadku .... niby solarium...
Widziałam to ogłoszenie
Bez urazy ale w większości solarium pracują tapeciaro solary chcą cię dogłębnie zobaczyć

Edytowane przez kasia1608
Czas edycji: 2013-10-31 o 18:53
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 19:42   #2456
ytaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
Widziałam to ogłoszenie
Bez urazy ale w większości solarium pracują tapeciaro solary chcą cię dogłębnie zobaczyć
Może trochę , ale nie zawsze , może też w miarę normalne laski znaleść. Chociaż te co zostają to zawsze takie spalone są

Też korzystam z solarium, ale nie jestem skwarkiem , więc chyba nie mam za wielkich szans niestety Mojej tapety nie widać za bardzo i nie robię makijażu oczu, jedynie tuszu używam.

Kurcze może wyślę jej jeszcze jakieś zdjęcia , bo nie chcę dłużej w domu siedzieć . Każdy tylko pyta , czy już znalazłam pracę.

Oczywiście w ramach pracy mogę pobyć trochę spalonych skwarkiem ;D Takim średnio wysmażonym.

Edytowane przez ytaaa
Czas edycji: 2013-10-31 o 19:43
Stary 2013-10-31, 20:05   #2457
Doncia125
Raczkowanie

Cytat:
Unikaj jak ognia!
Dlaczego? Dzisiaj dostałam od nich propozycję pracy jako doradca klienta
Stary 2013-10-31, 20:12   #2458
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

jestem wypluta... uczylam sie dzis cale 8 godzin. no z przerwami dwiema na wyjscie na dwor z dziewczynami. zespol fajny, szef wydaje sie spoko. generalnie mega duzo papierologii, kilka marek, kazda z nich ma inna ksiegowosc, inne raporty sie robi, inaczej sie rozlicza klientow. dzis z szefem usiadlam i zrobilismy plan na kolejny tydzien. dostalam tez jedno zlecenie i musze sie zaglebic ostro. nie ma czasu na nude! jestem ciut przerazona, ale zapowiada sie pracowicie. mam telefon i kompa do uzyku.dostalam tez juz klucze do biura. podpisalam juz umowe
poszlismy na obiad uczcic prace

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:

Oczywiście w ramach pracy mogę pobyć trochę spalonych skwarkiem ;D Takim średnio wysmażonym.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Było takie ogłoszenie:

.
wrzuc fote frytki
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 20:13   #2459
pulinaj
Rozeznanie

A więc stało się to, co przewidywałam. Nie przedłużą mi umowy. Jestem zwolniona z obowiązku wykonywania pracy, więc zapłacą mi za pół miesiąca, ale nie muszę już przychodzić.
A ja się tak starałam....Niestety polityka firmy. Dwa lata temu i rok temu też zatrudnili pracownika tylko na 3 miesiące. Porażka. Szkoda, że za późno się zorientowałam o co w tym wszystkim chodzi, bo kilka tygodni temu odezwała się do mnie właścicielka firmy, w której byłam na rekrutacji z 4 miesiące wstecz. Wtedy wybrali kogoś innego, ale widocznie coś było nie tak, bo zapytała czy nadal szukam pracy, a ja że już mam Jestem wściekła na siebie, na firmę i w ogóle....
Byłam też dziś na rozmowie kwalifikacyjnej, koleś podsunął mi jakieś pierdołki do obliczania, a ja z matmy kiepska jestem
Stary 2013-10-31, 20:24   #2460
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Doncia125 Pokaż wiadomość
Dlaczego? Dzisiaj dostałam od nich propozycję pracy jako doradca klienta
nawet nie mysl!

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:
Napisane przez slonecznikow_a Pokaż wiadomość
Współczuję

A jeżeli rano zadzwoniłabyś z informacją, że nie jesteś w stanie przyjść do pracy, to...
Rozumiem, że koszty zatrudnienia pracownika są duże, że nie ma sensu zatrudniać dwóch osób, jeżeli jedna wyrabia się z pracą, ale... Moim zdaniem to straszne obciążenie dla pracownika - nic nie może stać się z dnia na dzień, bo trzeba zawsze być w gotowości do pracy
ja tak mialam, przez 5 lat.
praca podczas choroby to sredni interes

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
U mnie wybił rok właśnie :-(

ruszaj z ta DG od stycznia

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
idź!!! masz rzut beretem! lepsza to niż produkcja!

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez BandytkaD Pokaż wiadomość
bez przesady, nie chodzi wcale o to.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Teraz wszystkie rozmowy jakie miałam były z Tablicy. Na Gumtree zawsze najwięcej ogłoszeń jest z mazowieckiego, później z małopolski, często powtarzają się z tymi z T.. Fakt, że są zazwyczaj to praca fizyczna, call center i kelnerowanie, ale w moim województwie czasem, jak widać coś się zdarza sensowniejszego.

P.S Pipa ciągle nie zadzwoniła, załamka...
ja mam już trzecią pracę z gumtree
ale tym razem dzownili z tablica.pl i jak zawsze z pracuj.pl (dziś odebralam 3telefony!)

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez pulinaj Pokaż wiadomość
A więc stało się to, co przewidywałam. Nie przedłużą mi umowy. Jestem zwolniona z obowiązku wykonywania pracy, więc zapłacą mi za pół miesiąca, ale nie muszę już przychodzić.
A ja się tak starałam...
co jak co, bylam pewna, ze Ci przedluza!
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości