|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() Wiem kochana, że Ty jesteś całym sercem za KP. Pamiętam, że Veronic dawała Wojtusiowi Nutramigen jakiś czas. Była poprawa ale tylko chwilowa. Jedyny efekt dokarmiania był taki, że Wohjtuś się obraził na pierś po piciu z butli z tego co pamiętam. Veronic ale Cię muszą uszy piec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() czy po kawie czy przed ... Ja kawę piłam zawsze czy w ciązy czy przy karmieniu i nie wiąże z tym żadnych gorszych zachowan ![]() a po drugie wiele innych napojów przez nas wypitych w ciągu dnia może tak wpływac na nasze dzieci a filiżanka czy dwie kawy to nie jest dużo ![]() słyszałam że już po upływie 15-20 minut przenika do pokarmu śladowa ilośc np.kawy(kofeiny) nie wiem czy to prawda... ![]() więc może wypij po karmieniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A powiedz mi jeszcze - ta część krzesełka co jest pod pupą to już się w żaden sposób nie reguluje/nie pochyla nie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-31 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Rozeznanie
|
chciałam kupić żyrafkę, ale cena mnie pokonała. dlatego dzieć ssie zamiast żyrafki takie cosie :
które to krzywulce mama w pocie czoła wytwarza nocą. Oczywiście nie docenia, ślini, ostatnio okazała zainteresowanie zarzygując konika. co do karmienia piersią moje prywatne zdanie jest takie, że nie ma co przeginać. jeśli mamy bezproblemową laktację-karmić ile się chce. Jeśli mamy kłopoty-olać i się nie wkurzać, bo z nerwów nic dobrego nie przyjdzie. Chciałam karmić piersią, ale teraz błogosławię butle. Raz-mogę zostawić dziecko z tatą, dwa-mogę sprzedać dziadkom, trzy-mogę jeść i pić co chcę, cztery-wiem ile i kiedy zjadła, więc mogę np wycieczkę zaplanować bez karmienia. ma to swoje plusy. A pokarm się zgubił jak trafiłam do szpitala 3 dni po wyjściu do domu po porodzie. ropnie, rozejście rany po cesarce. w skrócie- rozcieli mi brzuch na żywca i przez tydzień miałam dziurę i mięso na wierzchu. taka prywatna kieszonka na sporego smartfona, bo cały by wlazł. po antybiotykach i pełnej narkozie przy zszywaniu już niestety nie udało się laktacji utrzymać. Szkoda, ale nie zamierzam sama tworzyć sobie ściany płaczu |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Rozeznanie
|
Innocence, mówiłam, że jestem biedna, więc pewnie, że żydzę 2,50 na pułapki! nocą chodzę na czworakach i łapię myszy zębami, a jestem gruba, więc uciekają! bytność myszy nie jest nijak związana z ich sprytnym olewaniem 27 pułapek rozstawionych po kątach!
Jasne, że nowotwór jest poważny. Sądzę, że wszystkie dzieciaczki, które w wieku <2 lata miały nowotwory to nie powinny żreć masmixa i tyle wisieć na komórkach! jakby też nie przesiadywały cały dzień w necie to pewnie by tego uniknęły. A to wina matek, bo kupowały mieso w mięsnym, zamiast własne krowy paść i zrobić szklarnię dla własnych warzyw. to te warzywa z rynku zabijają dzieci z białaczką! byłam dziś na wycieczce lumpeksowej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Rozeznanie
|
Ja.już.tego.nie.czytam... .spać.później.nie.mogę.w. nocy.tak.mi.żal.Adasia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Wtajemniczenie
|
poradźcie mi bo nie bardzo wiem jak to rozwiązać ... Przemuś ma już prawie 7 miesięcy więc większość posiłków powinien mieć stałych. nie do końca nam to wychodzi, bo mam wrażenie że jakikolwiek słoiczek dostanie to on to traktuje jak "przekąskę" przed mlekiem. dziś go trochę przetrzymałam, zjadł głodny cały słoiczek, po 1,5 zaczął marudzić, potem wyć, nie wiedziałam o co mu biega bo normalnie nie płacze, w końcu dałam mm - zeżarł całą butlę i zadowolony. a nie mogę mu dawać większych ilości ze słoiczka bo on więcej nie chce. a tak dawać mu słoiczki czy zblendowane coś co 2 h to też bez sensu chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co wiem to nie pochyla się ta część krzesełka tylko oparcie i podnóżek. Ja wyregulowałam oparcie by było mniej więcej tak jak w leżaczku. A może podłóż jej pod plecki jakąś poduszkę i na to połóż tetrę? Wiem że nie po to krzesełko kupowałaś żeby prać tetrę, ale czego się nie robi żeby dziecku wygodnie było ![]() A co do pory picia kawy to gdzieś czytałam odnośnie alkoholu, że jeśli ma się wielką ochotę raz na czas napić się wina to można sobie pozwolić na lampkę po położeniu dziecka spać wieczorem kiedy jest dłuższa przerwa w karmieniu. Idąc tym tropem Xal na noc możesz pić kawę ![]()
![]() |
#4482 |
Zadomowienie
|
Heja, na szybko ponadrabiałam, bo jakos ostatnio nie miałam czasu
![]() Budyniek witaj, widze, że porzadki tu robisz ![]() Banka ![]() Veronic biedni jestescie, idzcie do innego lekarza, kurde ja bym szukała jakiegos prywatnie, sa te strony ranking lekarzy mowze jakiegos prywatnie, szczerze ja tez bym nie chciała rzucac kp, ale poszłabym prywatnie do jakiegos najlepszego lekarza w okolicy, napewno jest tam taki którego wszyscy polecaja Troche o nas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TZ był dzisiaj na rozmowie o prace, z 10 osob zostały 3 i teraz do tygodnia maja podjac decyzje, trzymajcie kciuki ![]()
![]() |
#4483 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrobiłam dzisiaj 14 słoiczków dla Niny, większość będzie na 2 dni. Właśnie się pasteryzują, takie mi fajne smaki wyszły, że sama bym chętnie zjadła. No ale nie dla psa kiełbasa jak to mówią, i nie dla mamy cielęcinka z eko warzywami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Budyniek - Wow ten smok czy to krokodyl - super! Masz talent ![]()
![]() |
#4485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-31 o 16:13 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj w DDTVN tak straszyli rybą że nie wiem czy będę podawać. Kupiłam łososia i zamroziłam ale cholera go tam wie w jakiej wodzie pływał. Wage macie imponującą ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wodę dostaje co chwila, on ogólnie popija cały dzień wodę więc dostaje kilka łyczków przy jedzeniu też. teraz też go chciałam "oszukać" wodą ale był głodny ![]() szalejesz ![]() Salviae a P. z kolei łososia uwielbia, jadł z Bobovity i z Hippa obiadki z łososiem i się zajada nimi ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-10-31 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Salviae - o kurcze biedactwo. Dobrze, że już lepiej z Kubą. Trzymam kciuki za pracę męża! Vil - no ja nie pomogę bo my dopiero zaczynamy rozszerzanie i po pół słoiczka mała się rzuca na pierś ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
Super z tymi słoiczkami - zazdraszczam. Jak będę małej przygotowywać zgłoszę się do Ciebie po przepis ![]()
![]() |
#4489 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że szybko pozbył się wirusa, ufff.. Trzymam kciuki za TŻ ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dziś musze młodej jabłka zrobić, bo przywieźliśmy od siostry TŻ. Swoją drogą mama mi powiedziała, że cielę to jedyne zwierze, które płacze idąc na rzeź i że miała ogromne wyrzuty sumienia gdy mi dawała cielęcinę... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i ![]()
![]() |
#4492 |
Zakorzenienie
|
Motylek musiałaś pisać o tych cielaczkach
![]() ![]() ![]()
#4493 |
Rozeznanie
|
Widze,że.masz.podobne.odc zucia.jak.ja.jeśli.chodzi .o.krzywde.zwierząt?:cmok :
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() dzisiejszy dzien to chyba jakies apogeum, biedny nie moze spac tylko płacze ![]() dzieki dziewczyny za odzew ![]() teraz go karmie, zeby go jakos uspokoic, potem napisze wiecej |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciężko pisać że przejmuję się losem zwierząt skoro je zjadam, ale naprawdę ich krzywda nie jest mi obojętna jakkolwiek dziwnie to brzmi. ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Biedactwo...dobrze, że ssanie piersi go uspokaja.
![]() |
#4497 |
Zadomowienie
|
a co do chemii w pokarmach, ja tez jestem za zdrową żywnością, ale nie mozna przesadzac
![]() ![]() ![]() aaaa i jestem ze wsi i nie wiem o co chodzi z tymi myszami ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-10-31 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Wtajemniczenie
|
moja mama patrzyla dzisoaj na jego dziasełka i moiwi,ze ewidentnie niedługo pojawia sie zabki,,,,no mam taka nadzieje!
on wsztystko doslownie wszystko gryzie! lezac na puzzlach wyszarpuje je i gryzie, a jak gryzie nasze palce, to mam wrazenie,ze zARAZ połamie mi kosci.. to go uspokaja na troche, ale i tak konczy sie rykiem |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Rozeznanie
|
Kuzynka.mi,się.dzisiaj.py tała.czy.dajemy,.już.Małm u.rosół
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wage i dobrze, ze wirus szybko Kubusia puscil. Moze tej.nocy sie wyspicie? ![]() Cytat:
o szkoda! ale co sie odwlecze to.nie uciecze. Za rok sie uda ![]() Budyniek szmatki swietne, ale krokodyl o mistrzostwo! podpatrzylas gdzies pomysl czy to Twoj wlasny projekt? Jakby nie bylo swietne-fajniejsze od zyrafy ![]() Dzis moje dziecie mialo wyjatkowo dobry humor. Caly dzien sie usmiechala. Nawet przy ubieraniu na dwor i pakowaniu do wozka nie marudzila. A zwykle sa to chwile grozy. Bylysmy razem w galerii handlowej to ciagle sie o mnie usmiechala (a ona bardzo.nie lubi sklepow, biore ja tam w ostatecznosci). Do tego mialam czas umyc lodowke i posegregowac za male ciuszki. Nie wiem jak to sobie tlumaczyc ale moze moje dziecie dojrzewa i zaczyna cieszyc sie zyciem poza cyckowaniem? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.