Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-31, 15:19   #4471
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
ash..też tak myślę i chciałabym żeby jednak to wykluczyc..
Ja jestem jak najbardziej za karmieniem ale jeśli tak długo dziecie cierpi i wykorzystało się już wszystkie pomysły ..to można spróbowac również z mlekiem..
no dobrze a przykład z bodajże Motylkiem??
przecież o ile pamiętam zrezygnowali z karmienia z tytułu bakterii która szkodziła dziecku

ash przecież wiesz że chodzi mi o ostatecznośc..bo Ja też promuje mleko mamy ale dziecko i tak jest na pierwszym miejscu i trzeba szukac ulgi w jego cierpieniu nawet kosztem własnego "idealnego" pokarmu

no i pediatra obowiązkowo !!

a czy Veronic nie rozszerzała już diety??

Wiem kochana, że Ty jesteś całym sercem za KP.
Pamiętam, że Veronic dawała Wojtusiowi Nutramigen jakiś czas. Była poprawa ale tylko chwilowa. Jedyny efekt dokarmiania był taki, że Wohjtuś się obraził na pierś po piciu z butli z tego co pamiętam.
Veronic ale Cię muszą uszy piec
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 15:26   #4472
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A czy przed lub po, albo pomiędzy ma jakieś znaczenie?
Ja jestem od kawy uzależniona
myślę że zależy to od dziecka od jego wrażliwości na "wyskoki" tzn..znam mamy które zauwazyły że po kawie ich dzieciaczki były pobudzone..ale też takie które nie wiązały z tym większych przeżyc..znaczy sie nic od normy codzienności..j ak były marudne to były
czy po kawie czy przed ...
Ja kawę piłam zawsze czy w ciązy czy przy karmieniu i nie wiąże z tym żadnych gorszych zachowan

a po drugie wiele innych napojów przez nas wypitych w ciągu dnia może tak wpływac na nasze dzieci a filiżanka czy dwie kawy to nie jest dużo

słyszałam że już po upływie 15-20 minut przenika do pokarmu śladowa ilośc np.kawy(kofeiny)
nie wiem czy to prawda...
więc może wypij po karmieniu

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 15:39   #4473
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja żyrafę Sophie gryzie w pyszczek, wpycha sobie prawie cały do japki. Tlumaczę, że z kopytkami byłoby prościej, ale nie
U nas zamiennie - raz pyszczek, raz kopytka

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
my dziś spróbujemy dyni. dawałaś samą czy z ziemniakami? i ze słoiczka?
Z ziemniakiem Ze słoiczka hippa. Póki co używam tylko słoiczków bo nie mam dostępu do pewnych warzyw i owoców.
Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Moja też mam miejsce w krzesełku jeszcze. Poduszka nam nie przeszkadza. Może niektóre dzieci jeszcze zmieściłyby się z wkładką jaka jest w Polly Magic? Hela ma ponad 8kg. Ale już sobie wyregulowałam tak pasy by było wygodnie bo najpierw myślałam też że jest za mała.
Mi się dobrze karmi bo w leżaczku to nie wyrabiałam kucać koło niej, no i po pierwszej próbie leżaczek cały z marchewki był I małej się podoba że widzi wszystko z wysokości Tylko pasy też mogłyby być z jakiejś ceraty
No to u nas 6,5kg może stąd ta różnica w usadzeniu
A powiedz mi jeszcze - ta część krzesełka co jest pod pupą to już się w żaden sposób nie reguluje/nie pochyla nie?

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 15:46   #4474
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
ołł jeeeah...mnie też zadziwia to jakie ludzie mają problemy
komórkę i laptoka też niech wyj...ie za okno bo rakotwórcze
Rak.to.jest.problem.i.to. dość.duży,ale.Skoro.dla.C iebie.to.nie.jest.problem em.to.okja.staram.się.u nikać.rzeczy,które.nie.są niezbędne.do.życia,a.możn a.je.zastąpić.lepszymi.bo .w.jakimś.stopniu.szkodzą .Wystarczy,że,zewszad.ota czająnas.świństwa.Ale.sko ro.Ty.masz.inne.zdanie.to .ok.Nie.musisz.się.od.raz u.tak.wqrzać,nie.chciałam .Cię.urazić.Może.źle.sfor mułowałam.zdanie.Nie.mam. zamaru.Cie.do.niczego.prz ekonywać.Dla.mnie.to.ma.z naczenie.ale.skoro.dla.Ci ebie.nie.to.okWybacz.ja k.Cie.uraziłam

Storczykomaniaczka : 25

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-31 o 15:52
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 15:51   #4475
Budyniek
Rozeznanie

chciałam kupić żyrafkę, ale cena mnie pokonała. dlatego dzieć ssie zamiast żyrafki takie cosie :

które to krzywulce mama w pocie czoła wytwarza nocą. Oczywiście nie docenia, ślini, ostatnio okazała zainteresowanie zarzygując konika.

co do karmienia piersią
moje prywatne zdanie jest takie, że nie ma co przeginać. jeśli mamy bezproblemową laktację-karmić ile się chce. Jeśli mamy kłopoty-olać i się nie wkurzać, bo z nerwów nic dobrego nie przyjdzie.
Chciałam karmić piersią, ale teraz błogosławię butle. Raz-mogę zostawić dziecko z tatą, dwa-mogę sprzedać dziadkom, trzy-mogę jeść i pić co chcę, cztery-wiem ile i kiedy zjadła, więc mogę np wycieczkę zaplanować bez karmienia. ma to swoje plusy.

A pokarm się zgubił jak trafiłam do szpitala 3 dni po wyjściu do domu po porodzie. ropnie, rozejście rany po cesarce. w skrócie- rozcieli mi brzuch na żywca i przez tydzień miałam dziurę i mięso na wierzchu. taka prywatna kieszonka na sporego smartfona, bo cały by wlazł. po antybiotykach i pełnej narkozie przy zszywaniu już niestety nie udało się laktacji utrzymać. Szkoda, ale nie zamierzam sama tworzyć sobie ściany płaczu
Stary 2013-10-31, 15:51   #4476
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
O, też mam memo. Jeszcze gondola?

Wiem, że nasze dzieci juz duże i w ogóle, ale temat mnie nadal intryguje a mianowicie kawa. Mogłabym w dużych ilościach, ale karmię piersią. Jak sądzicie, kiedy najlepiej pić, żeby bąbel jak najmniej kofeiny dostał, bo ostatnio ma takie duracelki w dupci, że muszę się ograniczyć z kawą ... chociaż to pewnie nie przez nią, ale dla spokoju sumienia.
tak.jeszcze.gondola.ale .jużniedługo

Stary 2013-10-31, 15:56   #4477
Budyniek
Rozeznanie

Innocence, mówiłam, że jestem biedna, więc pewnie, że żydzę 2,50 na pułapki! nocą chodzę na czworakach i łapię myszy zębami, a jestem gruba, więc uciekają! bytność myszy nie jest nijak związana z ich sprytnym olewaniem 27 pułapek rozstawionych po kątach!

Jasne, że nowotwór jest poważny. Sądzę, że wszystkie dzieciaczki, które w wieku <2 lata miały nowotwory to nie powinny żreć masmixa i tyle wisieć na komórkach! jakby też nie przesiadywały cały dzień w necie to pewnie by tego uniknęły. A to wina matek, bo kupowały mieso w mięsnym, zamiast własne krowy paść i zrobić szklarnię dla własnych warzyw. to te warzywa z rynku zabijają dzieci z białaczką!

byłam dziś na wycieczce lumpeksowej Kupiłam z 9 takich jesiennych kombinezoników, zobaczę które będzie Niko nosić, a które wstawię na wymianki, bo grzech było nie brać! same Gapy, Disneye, HKM, NEXT. właśnie się piorą

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 15:56   #4478
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Naprawdę szkoda, że nie mogą przenieść Adasia do innego szpitala.. To co oni tam wyprawiają wydaje się nie możliwe..
Ja.już.tego.nie.czytam... .spać.później.nie.mogę.w. nocy.tak.mi.żal.Adasia...

Stary 2013-10-31, 15:58   #4479
vil84
Wtajemniczenie

poradźcie mi bo nie bardzo wiem jak to rozwiązać ... Przemuś ma już prawie 7 miesięcy więc większość posiłków powinien mieć stałych. nie do końca nam to wychodzi, bo mam wrażenie że jakikolwiek słoiczek dostanie to on to traktuje jak "przekąskę" przed mlekiem. dziś go trochę przetrzymałam, zjadł głodny cały słoiczek, po 1,5 zaczął marudzić, potem wyć, nie wiedziałam o co mu biega bo normalnie nie płacze, w końcu dałam mm - zeżarł całą butlę i zadowolony. a nie mogę mu dawać większych ilości ze słoiczka bo on więcej nie chce. a tak dawać mu słoiczki czy zblendowane coś co 2 h to też bez sensu chyba

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 16:03   #4480
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
myślę że zależy to od dziecka od jego wrażliwości na "wyskoki" tzn..znam mamy które zauwazyły że po kawie ich dzieciaczki były pobudzone..ale też takie które nie wiązały z tym większych przeżyc..znaczy sie nic od normy codzienności..j ak były marudne to były
czy po kawie czy przed ...
Ja kawę piłam zawsze czy w ciązy czy przy karmieniu i nie wiąże z tym żadnych gorszych zachowan

a po drugie wiele innych napojów przez nas wypitych w ciągu dnia może tak wpływac na nasze dzieci a filiżanka czy dwie kawy to nie jest dużo

słyszałam że już po upływie 15-20 minut przenika do pokarmu śladowa ilośc np.kawy(kofeiny)
nie wiem czy to prawda...
więc może wypij po karmieniu
Może właśnie znaczenie ma czy pilo się kawę w ciąży. Ja generalnie jestem bezkawowa, czasami sobie zrobie inke z mlekiem haha;-) i jak ostatnio wypiłam u mamy kawę z ekspresu to Maly nie spal od 14 do 21:30. Pare dni później spróbowałam jeszcze raz i było to samo.
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 16:05   #4481
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
No to u nas 6,5kg może stąd ta różnica w usadzeniu
A powiedz mi jeszcze - ta część krzesełka co jest pod pupą to już się w żaden sposób nie reguluje/nie pochyla nie?
No tak prawie 2 kilo różnicy to sporo
Z tego co wiem to nie pochyla się ta część krzesełka tylko oparcie i podnóżek. Ja wyregulowałam oparcie by było mniej więcej tak jak w leżaczku. A może podłóż jej pod plecki jakąś poduszkę i na to połóż tetrę? Wiem że nie po to krzesełko kupowałaś żeby prać tetrę, ale czego się nie robi żeby dziecku wygodnie było

A co do pory picia kawy to gdzieś czytałam odnośnie alkoholu, że jeśli ma się wielką ochotę raz na czas napić się wina to można sobie pozwolić na lampkę po położeniu dziecka spać wieczorem kiedy jest dłuższa przerwa w karmieniu. Idąc tym tropem Xal na noc możesz pić kawę
Stary 2013-10-31, 16:06   #4482
salviae
Zadomowienie

Heja, na szybko ponadrabiałam, bo jakos ostatnio nie miałam czasu
Budyniek witaj, widze, że porzadki tu robisz
Banka
Veronic biedni jestescie, idzcie do innego lekarza, kurde ja bym szukała jakiegos prywatnie, sa te strony ranking lekarzy mowze jakiegos prywatnie, szczerze ja tez bym nie chciała rzucac kp, ale poszłabym prywatnie do jakiegos najlepszego lekarza w okolicy, napewno jest tam taki którego wszyscy polecaja

Troche o nas Kuba nie lubi ryby dostaje szczękoscisku i nie da sie mu tego wpakowac do dziuba wiec rezygnuje z niej na razie, wczoraj bylismy na szczepieniu mały wazy 9080g a wieczorem zaczal rzygac jak kot najpierw cały obiad, pozniej mleko, a pozniej go non stop naciagało i pluł sliną, szczerze miałam mega stracha, dzwoniłąm do pediatry i powiedziała, że to wirus z przychodni bo inne dzieci tez rzygaja miałam go nie karmic, dopiero nad ranem, ale wytrzymałam do 1 w nocy i juz było ok, co nie zmienia faktu, ze spałam 2 godziny, bo pilnowałam, czy nie utopi się w rzygach
TZ był dzisiaj na rozmowie o prace, z 10 osob zostały 3 i teraz do tygodnia maja podjac decyzje, trzymajcie kciuki
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 16:09   #4483
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
poradźcie mi bo nie bardzo wiem jak to rozwiązać ... Przemuś ma już prawie 7 miesięcy więc większość posiłków powinien mieć stałych. nie do końca nam to wychodzi, bo mam wrażenie że jakikolwiek słoiczek dostanie to on to traktuje jak "przekąskę" przed mlekiem. dziś go trochę przetrzymałam, zjadł głodny cały słoiczek, po 1,5 zaczął marudzić, potem wyć, nie wiedziałam o co mu biega bo normalnie nie płacze, w końcu dałam mm - zeżarł całą butlę i zadowolony. a nie mogę mu dawać większych ilości ze słoiczka bo on więcej nie chce. a tak dawać mu słoiczki czy zblendowane coś co 2 h to też bez sensu chyba
a jaką ilość z tego słoiczka zjada ? ja bym w tym problemu nie widziała, może poprostu chce mu się pić, próbowałaś po słoiczku podać herbatkę, sok lub wodę ?

Zrobiłam dzisiaj 14 słoiczków dla Niny, większość będzie na 2 dni. Właśnie się pasteryzują, takie mi fajne smaki wyszły, że sama bym chętnie zjadła. No ale nie dla psa kiełbasa jak to mówią, i nie dla mamy cielęcinka z eko warzywami
Stary 2013-10-31, 16:10   #4484
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Ja.już.tego.nie.czytam... .spać.później.nie.mogę.w. nocy.tak.mi.żal.Adasia...
Mam to samo

Budyniek - Wow ten smok czy to krokodyl - super! Masz talent
Stary 2013-10-31, 16:11   #4485
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Budyniek Pokaż wiadomość
Innocence, mówiłam, że jestem biedna, więc pewnie, że żydzę 2,50 na pułapki! nocą chodzę na czworakach i łapię myszy zębami, a jestem gruba, więc uciekają! bytność myszy nie jest nijak związana z ich sprytnym olewaniem 27 pułapek rozstawionych po kątach!

Jasne, że nowotwór jest poważny. Sądzę, że wszystkie dzieciaczki, które w wieku <2 lata miały nowotwory to nie powinny żreć masmixa i tyle wisieć na komórkach! jakby też nie przesiadywały cały dzień w necie to pewnie by tego uniknęły. A to wina matek, bo kupowały mieso w mięsnym, zamiast własne krowy paść i zrobić szklarnię dla własnych warzyw. to te warzywa z rynku zabijają dzieci z białaczką!

byłam dziś na wycieczce lumpeksowej Kupiłam z 9 takich jesiennych kombinezoników, zobaczę które będzie Niko nosić, a które wstawię na wymianki, bo grzech było nie brać! same Gapy, Disneye, HKM, NEXT. właśnie się piorą
Jakby.dwie.osoby.z.Twojej .rodziny.zmarły.na.nowotw ór.przez.chemię.tak.jak.u .mnie.to.pewnie.byś.zrozu miała.dlaczego.wystrzegam .siebie.i.swoj.arodzin.ep rzed.wszystkim.co.chemicz ne...no.ale.co.Ci.będę.tł umaczyć.przeciez.i.tak.wi esz.lepiej...a.co.do.mysz y.u.nas.pułapki.i.trutka, .dają.rade.

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-10-31 o 16:13

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 16:12   #4486
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Banka
Veronic biedni jestescie, idzcie do innego lekarza, kurde ja bym szukała jakiegos prywatnie, sa te strony ranking lekarzy mowze jakiegos prywatnie, szczerze ja tez bym nie chciała rzucac kp, ale poszłabym prywatnie do jakiegos najlepszego lekarza w okolicy, napewno jest tam taki którego wszyscy polecaja

Troche o nas Kuba nie lubi ryby dostaje szczękoscisku i nie da sie mu tego wpakowac do dziuba wiec rezygnuje z niej na razie, wczoraj bylismy na szczepieniu mały wazy 9080g a wieczorem zaczal rzygac jak kot najpierw cały obiad, pozniej mleko, a pozniej go non stop naciagało i pluł sliną, szczerze miałam mega stracha, dzwoniłąm do pediatry i powiedziała, że to wirus z przychodni bo inne dzieci tez rzygaja miałam go nie karmic, dopiero nad ranem, ale wytrzymałam do 1 w nocy i juz było ok, co nie zmienia faktu, ze spałam 2 godziny, bo pilnowałam, czy nie utopi się w rzygach
TZ był dzisiaj na rozmowie o prace, z 10 osob zostały 3 i teraz do tygodnia maja podjac decyzje, trzymajcie kciuki

dzisiaj w DDTVN tak straszyli rybą że nie wiem czy będę podawać. Kupiłam łososia i zamroziłam ale cholera go tam wie w jakiej wodzie pływał. Wage macie imponującą
Stary 2013-10-31, 16:12   #4487
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
a jaką ilość z tego słoiczka zjada ? ja bym w tym problemu nie widziała, może poprostu chce mu się pić, próbowałaś po słoiczku podać herbatkę, sok lub wodę ?

Zrobiłam dzisiaj 14 słoiczków dla Niny, większość będzie na 2 dni. Właśnie się pasteryzują, takie mi fajne smaki wyszły, że sama bym chętnie zjadła. No ale nie dla psa kiełbasa jak to mówią, i nie dla mamy cielęcinka z eko warzywami
różnie, czasami zje cały, czasem pół.
wodę dostaje co chwila, on ogólnie popija cały dzień wodę więc dostaje kilka łyczków przy jedzeniu też. teraz też go chciałam "oszukać" wodą ale był głodny

szalejesz

Salviae a P. z kolei łososia uwielbia, jadł z Bobovity i z Hippa obiadki z łososiem i się zajada nimi

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-10-31 o 16:14
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 16:17   #4488
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Może właśnie znaczenie ma czy pilo się kawę w ciąży. Ja generalnie jestem bezkawowa, czasami sobie zrobie inke z mlekiem haha;-) i jak ostatnio wypiłam u mamy kawę z ekspresu to Maly nie spal od 14 do 21:30. Pare dni później spróbowałam jeszcze raz i było to samo.
Ja myślę że wszystko zależy od dziecka - u swojej nie widzę różnicy w zachowaniu czy piję czy nie piję kawy. W ciąży też piłam.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Salviae - o kurcze biedactwo. Dobrze, że już lepiej z Kubą. Trzymam kciuki za pracę męża!

Vil - no ja nie pomogę bo my dopiero zaczynamy rozszerzanie i po pół słoiczka mała się rzuca na pierś

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
dzisiaj w DDTVN tak straszyli rybą że nie wiem czy będę podawać. Kupiłam łososia i zamroziłam ale cholera go tam wie w jakiej wodzie pływał. Wage macie imponującą
A co mówili o rybach? Ja nie oglądam tv w ciągu dnia więc na ddtvn też się nie łapię.

Super z tymi słoiczkami - zazdraszczam. Jak będę małej przygotowywać zgłoszę się do Ciebie po przepis
Stary 2013-10-31, 16:17   #4489
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Banka

To zwolnił z kilogramami
Dobrze, że szybko pozbył się wirusa, ufff..

Trzymam kciuki za TŻ Mój póki co strażakiem nie zostanie Czeka na przyszły rok

Cytat:

Wooow

Ja dziś musze młodej jabłka zrobić, bo przywieźliśmy od siostry TŻ.

Swoją drogą mama mi powiedziała, że cielę to jedyne zwierze, które płacze idąc na rzeź i że miała ogromne wyrzuty sumienia gdy mi dawała cielęcinę...
Cytat:
Napisane przez Budyniek Pokaż wiadomość
chciałam kupić żyrafkę, ale cena mnie pokonała. dlatego dzieć ssie zamiast żyrafki takie cosie :

które to krzywulce mama w pocie czoła wytwarza nocą. Oczywiście nie docenia, ślini, ostatnio okazała zainteresowanie zarzygując konika.

co do karmienia piersią
moje prywatne zdanie jest takie, że nie ma co przeginać. jeśli mamy bezproblemową laktację-karmić ile się chce. Jeśli mamy kłopoty-olać i się nie wkurzać, bo z nerwów nic dobrego nie przyjdzie.
Chciałam karmić piersią, ale teraz błogosławię butle. Raz-mogę zostawić dziecko z tatą, dwa-mogę sprzedać dziadkom, trzy-mogę jeść i pić co chcę, cztery-wiem ile i kiedy zjadła, więc mogę np wycieczkę zaplanować bez karmienia. ma to swoje plusy.

A pokarm się zgubił jak trafiłam do szpitala 3 dni po wyjściu do domu po porodzie. ropnie, rozejście rany po cesarce. w skrócie- rozcieli mi brzuch na żywca i przez tydzień miałam dziurę i mięso na wierzchu. taka prywatna kieszonka na sporego smartfona, bo cały by wlazł. po antybiotykach i pełnej narkozie przy zszywaniu już niestety nie udało się laktacji utrzymać. Szkoda, ale nie zamierzam sama tworzyć sobie ściany płaczu
Zostałaś okrzyknięta mistrzem szmatki

Cytat:
Jakby.dwie.osoby.z.Twojej .rodziny.zmarły.na.nowotw ór.przez.chemię.tak.jak.u .mnie.to.pewnie.byś.zrozu miała.dlaczego.wystrzegam .siebie.i.swoj.arodzin.ep rzed.wszystkim.co.chemicz ne...no.ale.co.Ci.będę.tł umaczyć.przeciez.i.tak.wi esz.lepiej...a.co.do.mysz y.u.nas.pułapki.i.trutka, .dają.rade.
Nie da się konkretnie określić z jakiego powodu był nowotwór...o_0

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 16:20   #4490
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
To zwolnił z kilogramami
Dobrze, że szybko pozbył się wirusa, ufff..

Wooow

Ja dziś musze młodej jabłka zrobić, bo przywieźliśmy od siostry TŻ.

Swoją drogą mama mi powiedziała, że cielę to jedyne zwierze, które płacze idąc na rzeź i że miała ogromne wyrzuty sumienia gdy mi dawała cielęcinę...

Zostałaś okrzyknięta mistrzem szmatki

Nie da się konkretnie określić z jakiego powodu był nowotwór...o_0
Tak.lekarze.orzekli...

Stary 2013-10-31, 16:21   #4491
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
za wagę Kuby
no i
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 16:26   #4492
deb
Zakorzenienie

Motylek musiałaś pisać o tych cielaczkach zapytałam się męża czy to jedyne zwierze które płacze a on powiedział że nie ale nie pytam o nic więcej bo nie chce wiedzieć!
Stary 2013-10-31, 16:31   #4493
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Motylek musiałaś pisać o tych cielaczkach zapytałam się męża czy to jedyne zwierze które płacze a on powiedział że nie ale nie pytam o nic więcej bo nie chce wiedzieć!
Widze,że.masz.podobne.odc zucia.jak.ja.jeśli.chodzi .o.krzywde.zwierząt?:cmok :

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 16:31   #4494
Veronic
Wtajemniczenie

hej

dzisiejszy dzien to chyba jakies apogeum, biedny nie moze spac tylko płacze
dzieki dziewczyny za odzew w przyszłym tyg na pewno pojdziemy do lekarza
teraz go karmie, zeby go jakos uspokoic, potem napisze wiecej
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 16:33   #4495
salviae
Zadomowienie

Cytat:
pasteryzowałaś, te sklepowe słoiczki- hipp, bobovita?
Cytat:
widziałam reklamy, ale gadała o tym Reni Jusis a wg mnie ona jest mega nawiedzona więc nie oglądałam, tez pomroziłam łososia i chyba go sama zjem
Cytat:
Ja myślę że wszystko zależy od dziecka - u swojej nie widzę różnicy w zachowaniu czy piję czy nie piję kawy. W ciąży też piłam.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Salviae - o kurcze biedactwo. Dobrze, że już lepiej z Kubą. Trzymam kciuki za pracę męża!

Vil - no ja nie pomogę bo my dopiero zaczynamy rozszerzanie i po pół słoiczka mała się rzuca na pierś

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

A co mówili o rybach? Ja nie oglądam tv w ciągu dnia więc na ddtvn też się nie łapię.

Super z tymi słoiczkami - zazdraszczam. Jak będę małej przygotowywać zgłoszę się do Ciebie po przepis
ja tez pije kawe, jedna-dwie dziennie a o rybach mówili, że są skazone metalami ciężkimi
Cytat:
ja staram się o tym nie myslec, wiem, że glupie, no szkoda mi tych zwierzat, ale co zrobie do tego mąż wege, więc i tak nie jem ich za duzo, ciekawe jak to bedzie z małym jak zacznie ogarniac, ze tatuś nie je mieska, a wiem, że TZ mi nie pomoże w przekonaniu Kuby, że mieso jest ok, bo kiedys cos tam przebąkiwał, że chciałby zeby jego dzieci były wege, ale usłyszał, że chyba nie ze mna te dzieci...
Kubuś
Stary 2013-10-31, 16:38   #4496
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Widze,że.masz.podobne.odc zucia.jak.ja.jeśli.chodzi .o.krzywde.zwierząt?:cmok :
Ale ja hipokrytką jestem bo mięsożerna więc wolę się nie zastanawiać jak obiad trafił na talerz
Ciężko pisać że przejmuję się losem zwierząt skoro je zjadam, ale naprawdę ich krzywda nie jest mi obojętna jakkolwiek dziwnie to brzmi.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej

dzisiejszy dzien to chyba jakies apogeum, biedny nie moze spac tylko płacze
dzieki dziewczyny za odzew w przyszłym tyg na pewno pojdziemy do lekarza
teraz go karmie, zeby go jakos uspokoic, potem napisze wiecej
Biedactwo...dobrze, że ssanie piersi go uspokaja.
Stary 2013-10-31, 16:38   #4497
salviae
Zadomowienie

a co do chemii w pokarmach, ja tez jestem za zdrową żywnością, ale nie mozna przesadzac nie zjdałabym parówek z mom, czy mielonego z indyka w którym jest 60% miesa, ale mysle, ze po warzywach ze sklepu nic nikomu nie bedzie mam swoja marchewke, dynie, cukinie, ale reszte ze sklepu i jestem przekonana, ze Kuba wyjdzie z tego cało tak samo z miesem, kurczaka mu nie daje, ale indyka, cielecine i rybe ma sklepowa bo przeciez co mam zrobić... skoncza się nasze marchewki to tez dostaniete z biedronki

aaaa i jestem ze wsi i nie wiem o co chodzi z tymi myszami my nie mamy ale ostatnio upolowałam nornice, tyle, że zaniosłam ją sąsiadowi bo ja bym jej nie pokonała całkiem ładna była
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-10-31 o 16:45
Stary 2013-10-31, 16:38   #4498
Veronic
Wtajemniczenie

moja mama patrzyla dzisoaj na jego dziasełka i moiwi,ze ewidentnie niedługo pojawia sie zabki,,,,no mam taka nadzieje!
on wsztystko doslownie wszystko gryzie! lezac na puzzlach wyszarpuje je i gryzie, a jak gryzie nasze palce, to mam wrazenie,ze zARAZ połamie mi kosci.. to go uspokaja na troche, ale i tak konczy sie rykiem
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 16:38   #4499
Innocence_89
Rozeznanie

Kuzynka.mi,się.dzisiaj.py tała.czy.dajemy,.już.Małm u.rosółbo.ona.sw ojej.w.tym.wieku.już.dawa łaale.żeby.nie.było/nie.ażtak.tłusty

Stary 2013-10-31, 16:40   #4500
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Banka

Wow
za wage i dobrze, ze wirus szybko Kubusia puscil. Moze tej.nocy sie wyspicie? za TZa prace. Moj ma jutro rozmowe. Drugi.i ost etap wiec tez trzymsjcie kciuki!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

o szkoda! ale co sie odwlecze to.nie uciecze. Za rok sie uda

Budyniek szmatki swietne, ale krokodyl o mistrzostwo! podpatrzylas gdzies pomysl czy to Twoj wlasny projekt? Jakby nie bylo swietne-fajniejsze od zyrafy

Dzis moje dziecie mialo wyjatkowo dobry humor. Caly dzien sie usmiechala. Nawet przy ubieraniu na dwor i pakowaniu do wozka nie marudzila. A zwykle sa to chwile grozy. Bylysmy razem w galerii handlowej to ciagle sie o mnie usmiechala (a ona bardzo.nie lubi sklepow, biore ja tam w ostatecznosci). Do tego mialam czas umyc lodowke i posegregowac za male ciuszki. Nie wiem jak to sobie tlumaczyc ale moze moje dziecie dojrzewa i zaczyna cieszyc sie zyciem poza cyckowaniem? oby wiecej takich dni
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości