|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cytat:
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
Ja, kiedy nie miałam środków na kosmetyki, byłam tutaj.---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
klasa 3, czyli wszystko po kolei co maja, w czwartki mają angielski dwie matmy, polski i wf, a nie przygotowuje się w ogóle, babeczka mi mówi w ten sam dzień co mam z nimi zrobić. Totalny żywioł
![]() mam sese ale czeka na swoją kolej. Jak ją używacie? Ja mam tą do wypadających włosów, ja się tylko na skalp daje? po jakim czasie efekty widzicie? Nie wiem co zrobic bo sese mam ważna do kwietnia a zaczełam już dwa razy kozieradke wcierac i nie wiem czy ta sese zacząć a kozieradke na pozniej zostawic bo ziolo to sie nie zepsuje a sesa tak. Doradzicie? Dzisiaj powycinałam sobie rozdwojone końcówki było ich bardzo mało, ale za to bardzo dużo miałam połamanych włosów z białą końcówką Nałożyłam na końce olej kokosowy wyżej winogronowy, umyłam pierwszy raz Alterra drugi raz Seboradinem, na końce nałożyłam maskę Gliss kur oil nutritive wyżej bingo drożdzowe, po spłukaniu psikłam końce sprayem oil nutritive i zabezpieczenie końcówek goodbay damage od garniera
Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2013-10-31 o 19:05 |
|
|
|
#1653 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1654 |
|
❤ bee happy ❤
|
Hej
Siedzę właśnie z naolejowanymi włosami olejkiem łopianowym, które umyję zaraz szamponem z olejkiem arganowym z Avonu, a po myciu nałożę balsam pokrzywowy Green Pharmacy
|
|
#1655 |
|
Raczkowanie
|
Ja też zgapię-myślę, że mojemu też się spodoba. Ustalimy jakąś kwotę, żeby nie było
![]() U mnie dzisiaj tak olej z orzecha włoskiego, później zwilżę je wodą szugitową i na to maska Stapiz Sleek, bo akurat to mam u rodziców. Jutro mycie i ampułka z Loreala, którą znalazłam przy okazji porządków
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Można dołączyć? Jestem włosomaniaczką ( może jeszcze nie aż tak bardzo ) od jakiegoś miesiąca, czyli jak najbardziej początkującą. Mam dość długie blond włosy i wlaczę z ich suchością i tendencja do puszenia się. Na razie zaczęłam swoją przygodę z olejami, maskami i całą resztą. Jeszcze bardzo długa droga przede mną, ale mam nadzieję, że kiedyś włosy odwdzięczą mi sie pięknym wyglądem. Chętnie poczytam Wasze rady i sposoby na włosy.
|
|
|
|
#1658 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech z olejkami nie pomogę, bo one nie dla mnie, a chciałabym wypróbować ![]() Bardzo. Musze zacząc zużywać. Ponownie chyba nie kupię. Cytat:
![]() W Rossmanie pełno promocji włosowych Byłam w Tesco, chciałam kupić maskę BingoSpa i ani jednej nie znalazłam ![]() Szukałam tam gdzie wszystkie szampony i odżywki i nic. Ech.
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-10-31 o 19:42 |
||
|
|
|
#1659 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
naoglądałam się w necie zdjęć po olejku Bhringraj i oczywiście chcę
|
|
|
|
#1661 |
|
Uzależnienie
|
U mnie jeszcze siedzi na półce nietknięty, ale jak tak powiadasz może go rusze
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym na listę wpisuję jeszcze Sesę i Khadi na porost
|
|
|
|
|
#1663 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#1664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1665 |
|
Raczkowanie
|
Drogie Panie, czy któraś używała tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...iu-wlosow.html ??
Na wątku o wypadaniu obiło mi się o uszy, że jest niezłe. Ale cena odstrasza, chociaż jak ma pomagać to może warto. Ktoś coś wie?
|
|
|
|
#1666 |
|
Przyczajenie
|
Na razie olejuję i mam nadzieję że to pomoże po dłuższym czasie. Mam zamiar tez zacząć kremować włosy, podobno dobrze przeciwdziała puszeniu.
Cóż, zobaczymy, nie chcę dawać aż tyle kosmetyków na raz na włosy, bo taka ilośc im jeszcze zaszkodzi. |
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny posiadające rosyjskie kosmetyki a dokladnie z planeta organica- nie przeszkadza wam ich zapach?
Ja dzis pierwszy raz użyłam i nie mogę znieść zapachu na włosach
|
|
|
|
#1668 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Raczkowanie
|
Moja pielegnacja dzisiaj:
-przed myciem zrobiłam maskę z nafty i żółtka do której dodałam łyżeczkę miodu i soku z aloesu. Trzymałam ok 20minut. - mycie jak zwykle szampon arganowy - kuracja elvital z ceramidami na 5 minut - odzywka ulatwiajaca rozczesywanie scandic line - i na koniec moja nowa zdobycz BB cream for hair od ucha w dół Już nie moge się doczekać aż wyschną, żeby zobaczyć efekty. |
|
|
|
#1670 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Ja jestem całkowicie zielona i szczerze nie dokońca wiem od czego zacząc pielęgnacje moich biednych zniszczonych włosów Można się przyłączyć do was ?
|
|
#1671 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No własnie, oczekiwanie na efekty, lepsze lub gorsze, ale zawsze tak samo ekscytujące ![]() Cytat:
Opiszesz swoje włosy i pielęgnację dotychczas ?
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-10-31 o 22:55 |
|||
|
|
|
#1672 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1673 |
|
Konto usunięte
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43515308]Ja mojemu Przemkowi zrobiłam tabelkę w której umieściłam nazwę produktu, markę, cenę normalną, cenę w ewentualnej promocji i gdzie można kupić
[/QUOTE]najlepszy sposób na wysłanie faceta na zakupy ;D |
|
|
|
#1674 |
|
Raczkowanie
|
Cześć pysie
Ja dziś cały dzień umieram po wczorajszej imprezie UJ, rano jechałam do domu, to tylko zwlekłam się z łóżka, umyłam włosy samą odżywką i zostawiłam do wyschnięcia, żeby zmyć z nich zapach fajek. Właśnie doszłam do siebie, więc nałożyłam olej lniany i siedzę, zaraz zmyję aloesową Equillibrą i psiknę hydrolatem z lipy wymieszanym z hydrolatem z głogu, kilkoma kroplami D-Panthenolu i dosłownie dwiema kropelkami mleczka pszczelego. Kocham półprodukty z ZSK! <3 |
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1676 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#1677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mówię, mi nie przeszkadza, ale mnie nawet pachnie, ale ja dziwna jestem
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje włosy dzisiaj wyglądają jak nie wiem co każdy w inną stronę zachciało mi się chodzić spać z mokrymi |
|
|
|
|
#1679 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bhringraj wydaje się bezpieczniejszym wyjściem
|
|||
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś z Was miała rosyjską maskę do włosów z drożdżami?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

Ale na takie podcięcie pójdę napewno w grudniu lub zaraz w styczniu. Jak zetnę wreszcie stary blond to będzie tylko lepiej
Ja, kiedy nie miałam środków na kosmetyki, byłam tutaj.

Nałożyłam na końce olej kokosowy wyżej winogronowy, umyłam pierwszy raz Alterra drugi raz Seboradinem, na końce nałożyłam maskę Gliss kur oil nutritive wyżej bingo drożdzowe, po spłukaniu psikłam końce sprayem oil nutritive i zabezpieczenie końcówek goodbay damage od garniera