Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,56%
Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile 6 15,38%
Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy 3 7,69%
Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy 19 48,72%
Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie 5 12,82%
Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi 1 2,56%
Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę 4 10,26%
Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-31, 20:03   #1561
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hej

ja na chwilkę...

z pozdrowieniami dla wszystkich teściowych
https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1
muszę mojej posłać.

Ostatnio zadzwoniła oburzona do TŻ, że ja do NIEJ nie skajpuje codziennie pokazać Kornela. No taaa, bo ja nie mam co robić tylko dzień w dzień dzwonić. POza tym TŻ chce niech dzwoni, ja nie zamierzam.
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
TASSIA No jest szau aktualnie na lisa

Ej na tvp rozrywka czar par leci Ibisz starszy niż teraz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ostatnio widziałam na wp Pieńkowską 10 lat temu, tak samo stara jak teraz młoda.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 20:03   #1562
Madziuchna27
Zakorzenienie

Heeej!

Na razie wpadam na chwilę i lecę kończy mycie szafek w kuchni. Bo młody obudził się przed 19, pociumkał kilka minut i znów w kimę Już się boję wieczoru i nocy.
TŻ mój pojechał dziś do stolycy i wróci pewnie około północy. Tak myślę, że może dziś sama spróbuję Julka wykąpać

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
no ja po tygodniu uzywania mialam brzuch jak przed ciaza
ale ogolnie mi szybko spadl brzuch
dalej nosze bo mama mi zmniejszyla ten pas i jak wychodze gdzies to dziala jak pas wyszczuplajacy
Ja olałam pas i teraz żałuję, bo bęben jest jak w czwartym miesiącu ciąży, a za trzy tygodnie chrzest Julka i muszę się wbić w małą czarną

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

Po wczorajszej wizycie wszystko ok, Antek wazy 5,15kg wiec przybiera prawidłowo Przy szczepieniu bidulek strasznie płakał a ja razem z nim, tak go to wykończyło że spał cały dzień i budził się tylko na jedzenie
Na kolki pediatra zaleciła biogaie, więc podaje od wczoraj.
Nie dostaliśmy skierowania na usg bioderek, poniewaz podobno za darmo maja tylko dzieci u których podejrzewa sie wade.. :/ wiec musimy zrobic odpłatnie.

haha musze sie pochwalic ze wczoraj po kąpieli młody leżąc u mnie na rekach walnął taką kupe ze wylała sie z pampersa po samą szyje i brzebiła przez śpiochy na moją bluzkę musiałam go kąpać jeszcze raz myslalam ze padne ze śmiechu
Strange

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a ja od soboty zaczynam silownie na maksa
w plabie mam 3razy w tygodniu
raz dancehall plus aqua aerobic
raz aeroby plus basen
i raz modelowanie na maszynach plus cardio

ale pki co bez przerwy glodna jestem

ZAZDROSZCZĘ!

Cytat:
aaaa i jeszcze musze sie pochwalic ze znowu mam sporo mleka
pije herbatke laktacyjna i karmi

aha wazyłam sie wczoraj u pediatry i waga pokazuje 58kg
chciałabym co najwyżej 55..
wzięłabym sie za siebie bo mam motywacje do ćwiczeń tylko jedynym problemem jest to ze ciągle jestem głodna, a nie moge sie głodzić przy kp
Ja też I chyba to działa, ale wolę nie zapeszać

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja do Tusi mówię Lilka, do Lilki Tusia. Zdarza się. Natomiast do obu mówię np."chodź do mamusi"
A ja na mojego czasem mówię Jula

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 20:19   #1563
kaska87
Zakorzenienie

hejoszka

Motyl bo ja spamuje emotkami

czy ktoś ma ochotę wysadzić w powietrze pocztę polską? jak oni mnie wkurzają
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
bez urazy ale czy to takie waxne pisac codziennie o ktorej byly pobudki
serio xo 3 post jest o tym:p
oj tam, oj tam

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Wczoraj mineło 7 tygodni od porodu.Czy nie powinnam już dostać @??Ostatnio jak tak nie dostawałam to sie okazała kolejna ciąża...
nie kracz bo wykraczesz
Cytat:
Po wczorajszej wizycie wszystko ok, Antek wazy 5,15kg wiec przybiera prawidłowo Przy szczepieniu bidulek strasznie płakał a ja razem z nim, tak go to wykończyło że spał cały dzień i budził się tylko na jedzenie
Na kolki pediatra zaleciła biogaie, więc podaje od wczoraj.
Nie dostaliśmy skierowania na usg bioderek, poniewaz podobno za darmo maja tylko dzieci u których podejrzewa sie wade.. :/ wiec musimy zrobic odpłatnie.
za wagę i szczepienie
co do bioderek to ja dostałam normalnie skierowanie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie takie spodnie
fajne i kolor ciekawy
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
chociaż ja też nie narzekam, dzisiaj jedna pobudka w miarę krótka, chociaż czasem jest tak że jak się obudzimy to Ola nie zaśnie przez godzinę... dwie.. czasem trzy i tu też nie wiem jak Wy to robicie że dzieć obudzi się, zje i kima dalej.
ja chyba muszę docenić mojego synka, bo 2 pobudki widzę są spoko, a po jedzonku od razu kima więc nie ma źle, ale ja śpioch jestem więc bym chciała żeby spał do 10:00 czy coś

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z USG, wszystko w normie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, byłam z Olą u pediatry. Normalnie szok, muszę się wyżalić. Trafiłam na jakąś stuletnią babcię, któa wiedzę miała chyba sprzed 40 lat. Zaczęłą wypytywać, co Ola je i co ile i czy ją dopajam i co ja jem. Powiedziałam, że jej daję od 3 dni herbatkę koperkową z BD zaparzaną a nie granulat. To spytała, czy dosłądzam glukozą i mnie opieprzyła, że nie dosładzam, a dziecko nie może być na diecie jako rozwiązanie wszystkich moich problemów zaproponowała, żeby Olę karmić częściej mniejszymi ilościami mleka, bo może się przejada i żeby na dopajanie jej dawać kleik ryżowy (ch.. wie po co), tylko żeby go koniecznie POSOLIĆ, bo przecież musi to mieć jakiś smak Potem przeszła do mojej diety i spytała co piję do śniadania. Kazała mi pić normalną herbatę SŁODZONĄ Po tym tekście przestałam się wdawać z panią w polemikę, bo nie było sensu. Ola wyaą jak opętana u lekarza, uspokoiła się może w sumie na minutę, więc pani stwierdziłą, że skoro się w ogóle uspakaja, to nie może to być od mleka. Jak jej sposoby nie pomogą, to mamy przyjść za 3 tygodnie znowu. A dziecko się w nocy rzuca i krzyczy, bo może jest jej zimno (stwierdzone, bo zapytałam o zimne ręce). Czyli podsumowując - żeby rozwiązać problem wycia i bólu brzucha muszę dziecku dać trochę cukru, trochę soli i przegrzać na maksa, wtedy jej przejdzie
nie, błagam
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nie myślałam wcześniej,że ten temat będzie mnie tak cieszył, ale kiedy Tuśka od rana była marudna i nie mogła zrobić kupki w końcu ją zrobiła po powrocie ze spaceru-i to taką konkret-to strasznie się ucieszyłam, a jej od razu lepiej

Możliwe, moja rusza świadomie, łapie zabawki, moje włosy, moją koszulkę i tetrę. Oczywiście jak chce złapać zabawkę to nie idzie jej tak od razu, chwilkę się namacha zanim złapie
ja też nie

Miki mi wyrywa włosy jak go karmię skubany silny jest
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
anoooo no nie mogę się przyzwyczaić do imienia Mikołaj do obu Filip mówię

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 20:25   #1564
kaska87
Zakorzenienie

my na Mikiego czasem mówimy Mietek z Wongi albo samo Mietek
Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
pindziulinki spia, wiec lece sie od dolu ogarniac bo zona ma w drodze jest wiec musze zadzialac z zaskoczenia

a ja jestem za☠☠☠...ta bo połóg za nami, a my dalej nie teges jak my to drugie dziecko spłodzimy

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
A ja na mojego czasem mówię Jula

aha! i muszę napisać jaki test robiłam na mym dziecku otóż on jest jak jego matka-czyt. Kasiunia- bo nie lubi chodzić po chatach... jak idziemy tylko na spacer to ok, a jak pójdziemy np. do moich rodzicó, teściowej to wieczorem po powrocie ok 17-18 jest płacz myślałam, żeto kolka, ale jednak nie także wczoraj zarządziłam, że dziadki do nas przychodzą jak chcą Mika ujrzeć bo ja nie chcę mu stresu serwować

Stary 2013-10-31, 20:27   #1565
bajka1807
Zakorzenienie

Logoasiu kochana wlasnie dostalam diagnoze logopedyczna Blanki
1. BLANKA - 3L.

Zamiana głosek szeregu szumiącego : [sz] na [s], [cz] na [c], [ż/rz] na [z], [dż/drz] na [dz]. Opuszczanie i przestawianie głosek w niektórych wyrazach. Sprawność ruchowa języka osłabiona.

Wskazana opieka logopedyczna ze względu na słabą sprawność ruchową języka.

to ze zamienia gloski to wiem, ale jak cwiczyc ten oslabiony jezyk? tzn chce w domku cwiczyc, bo do logopedy w przedszkolu bedzie oczywiscie chodzila.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 20:36   #1566
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Dlaczego tak? gdzie chodzicie do lekarza jesli moge wiedziec?
my na komorowskiego..
pediatra poleciła nam zrobić na Wiślnej i tam pojedziemy, bedzie ns to ponoc kosztowalo 80zl..
Mieszkam w Skawinie i tu też chodzę do lekarza, no i na usg
Cytat:
anoooo no nie mogę się przyzwyczaić do imienia Mikołaj do obu Filip mówię

Co ty, serio aż tak? Muszę dziś spróbować.
Cytat:
ja na Amelke gadam Blanka

na kota tez wolam Blanka czesto
Mi też się czasem myli, tyle, że do Emilki mówię Kamil a dziś mi się wyrwało Kodi jak ją przewijałam, a Kodi to nasz pies
Stary 2013-10-31, 20:51   #1567
tassia
Zakorzenienie

co do usg bioderek to chyba jakies wytyczne z nfz do krakowa przyszly bo mbie mowili ze nie ma.opcji i w szpitalu i w dwoch przychodniach i dwie polozne
wiec cos jest na rzeczy

a co do mylenia imion to ostatnio jak maciek sie rozwyl a ja juz sily bie mialam to.odruchowo powiedzialam mu jak do mojego psa: KLARA SPOKOJ
dopiero po ladnych paru sekundach sie zlapalam ze ani klara z macka bie jest ani powiedzenie spokoj nie pomoze

matal a co.do.laktozy to u nas napewno jest problem bo jak tylko zjem nabial to sie sajgpn zaczyna
dlatego.myslalam ze ten delicol cuda zdziala
ale bez sensu bo jak.nie jem laktozy?
i bobotic to moje must have dzieciowe

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 20:51   #1568
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Logoasiu kochana wlasnie dostalam diagnoze logopedyczna Blanki
1. BLANKA - 3L.

Zamiana głosek szeregu szumiącego : [sz] na [s], [cz] na [c], [ż/rz] na [z], [dż/drz] na [dz]. Opuszczanie i przestawianie głosek w niektórych wyrazach. Sprawność ruchowa języka osłabiona.

Wskazana opieka logopedyczna ze względu na słabą sprawność ruchową języka.

to ze zamienia gloski to wiem, ale jak cwiczyc ten oslabiony jezyk? tzn chce w domku cwiczyc, bo do logopedy w przedszkolu bedzie oczywiscie chodzila.
dziwna ta logopedka
z tego co pamiętam Blanka ma 3 latka dopiero, głoski szumiące [sz, ż, cz, dż] występują w formie głosek,syczących lub ciszących [s, z, c, dz, ś, ź, ć, dź] do 5 rż!! i nie ma potrzeby ćwiczyć ich do tego czasu bo to norma rozwojowa choć jeśli bardzo chcesz to z przyjemnością rozpiszę terapię
a co do sprawności języka to jak tylko znajdę chwilę to napiszę Ci na fb, to wtedy sobie pogadamy chwilę, tu na wizażu ciężko mi idzie z tymi prywatnymi wiadomościami

edit. już widzę, że 3 latka i że terapia ze względu na słabą sprawnosć języka

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2013-10-31 o 20:53
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 20:56   #1569
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
chociaż ja też nie narzekam, dzisiaj jedna pobudka w miarę krótka, chociaż czasem jest tak że jak się obudzimy to Ola nie zaśnie przez godzinę... dwie.. czasem trzy i tu też nie wiem jak Wy to robicie że dzieć obudzi się, zje i kima dalej.
już wspominałam - nie zapalam światła, nie mówię nic do Hani, nie przewijam, nie odbijam

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
no na początku sobie myśle co jest grane że ściągnęłam np 30ml a młody potrafił ciągnąć przez 10min non stop no i tak doiłam tego pustego cyca i zaczęło lecieć później znowu zastój i znowu leciało...
chyba że ja jestem jakimś dziwnym przypadkiem
ja też tak mam w trakcie jednego karmienia mleko potrafi mi kilkakrotnie napłynąć

Inwersja, zaskoczyłaś mnie, zawsze mi się wydawało że to na czymś innym polega.. ale człowiek uczy się całe życie

stesa mam, Marysia wymiotowała 3 razy wieczorem trzęse portkami że to wirusówka i że zarazi Hanię

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:13   #1570
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
dziwna ta logopedka
z tego co pamiętam Blanka ma 3 latka dopiero, głoski szumiące [sz, ż, cz, dż] występują w formie głosek,syczących lub ciszących [s, z, c, dz, ś, ź, ć, dź] do 5 rż!! i nie ma potrzeby ćwiczyć ich do tego czasu bo to norma rozwojowa choć jeśli bardzo chcesz to z przyjemnością rozpiszę terapię
a co do sprawności języka to jak tylko znajdę chwilę to napiszę Ci na fb, to wtedy sobie pogadamy chwilę, tu na wizażu ciężko mi idzie z tymi prywatnymi wiadomościami

edit. już widzę, że 3 latka i że terapia ze względu na słabą sprawnosć języka
mloda juz chodzila na zajecia logopedyczne, teraz sie babka zmienila i od nowa diagnoza te gloski to zostawiam ze swoje strony naturalnemu rozwojowi, nie wiem jak ta babeczka. czy cos tam ich bedzie pod tym katem wspierac. ale jak sie bawie z Blanka w wymawianie wyrazow np z "cz" to po kilku probach gada ze nie potrafi chociaz ostatnio wyrobilysmy slowo marchewka, teraz mowi wyraznie bo wczesniej mafefka

glownie rozchodzi mi sie o cwiczenie tego oslabionego jezyka, wiec jak bedziesz miala chwilke to daj znac na fb

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
już wspominałam - nie zapalam światła, nie mówię nic do Hani, nie przewijam, nie odbijam

stesa mam, Marysia wymiotowała 3 razy wieczorem trzęse portkami że to wirusówka i że zarazi Hanię
hehe ja tez po ciemku w nocy ogarniam tyle ze ja mloda przewijam, karmie i nie odbijam

mam nadzieje ze to nie wirus i sie Hania nie zarazi ale tez mialam taka schize jak mi Blanka przez dwa tygodnie sraczkowala na zmiane z rzyganiem
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:20   #1571
ewacia85
Wtajemniczenie

i jak tu sie do was wbic jak tak zapierdzielacie ze nie nadążam:co nfused:
mały mi mało śpi w dzień .nie wiem co jest ale karmie sebe co godzine z zegarkiem w receb przy cycu mi zasypia jak o odkładam to sie budzi i ryk . widac po nim że zmeczony a i tak ciezko mi go uśpić...dopiero po kapieli pada.na dodatek wydaje mi sie że mleka mam coraz mniej ;/
sterta prania czeka na mnie i bajzel w domu i sama do siebie mam pretensje. adi budzi sie o 5 rano codziennie i pyta czy idzie do przed
szkola a nie idzie bo kaszle brzydkodzis mnie rozwalił mówiąc o 5 rano ; adi; mamo jutro bedę umierał
ja; dlaczego
adi; bo jestem stary

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2013-10-31 o 21:21
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:27   #1572
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
i tak całą noc bez przewijania?

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:32   #1573
matallewar
Zakorzenienie

TASSIA a może to nie laktoza a białko mleka? Wtedy delicol nic nie zdziala...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:34   #1574
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
i jak tu sie do was wbic jak tak zapierdzielacie ze nie nadążam:co nfused:
mały mi mało śpi w dzień .nie wiem co jest ale karmie sebe co godzine z zegarkiem w receb przy cycu mi zasypia jak o odkładam to sie budzi i ryk . widac po nim że zmeczony a i tak ciezko mi go uśpić...dopiero po kapieli pada.na dodatek wydaje mi sie że mleka mam coraz mniej ;/
sterta prania czeka na mnie i bajzel w domu i sama do siebie mam pretensje. adi budzi sie o 5 rano codziennie i pyta czy idzie do przed
szkola a nie idzie bo kaszle brzydkodzis mnie rozwalił mówiąc o 5 rano ; adi; mamo jutro bedę umierał
ja; dlaczego
adi; bo jestem stary
Dobry jest

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:42   #1575
kaska87
Zakorzenienie

ja Mikiemu w nocy zawsze przed karmieniem zmieniam pieluszkę, lampkę nocną zapalam i na szczęście jak zje to od razu śpi (czasem też zasypia przy cycu) ja bym się bała, że pupa mu się odparzy

Stary 2013-10-31, 21:42   #1576
ladanseuse14
Zakorzenienie

moje dziecko od 18 non stop placze. nic na nia nie dziala. a ja placze razem z nia. mam dosc. chcialabym cos zrobic ale nie umiem. za cgwile bedzie D. i moze on da rade. co ze mnie za matka
Stary 2013-10-31, 21:52   #1577
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
moje dziecko od 18 non stop placze. nic na nia nie dziala. a ja placze razem z nia. mam dosc. chcialabym cos zrobic ale nie umiem. za cgwile bedzie D. i moze on da rade. co ze mnie za matka

Próbowałaś metode Karpa?? u nas się sprawdza jak nic inne nie działa.
W skrócie
1. Otulasz dziecko ciasno otulaczkiem albo kocykiem
2. Przytulasz tak pionowo do siebie
3. Mówisz "ciii" czy inaczej, musi być jakiś szum
4. I kołyszesz (przynajmniej ja tak robię)
i ew. smoczek daje

Może u Ciebie też się to sprawdzi, powodzenia
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:53   #1578
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Kupkaaaaa!

Cytat:

wczoraj płakałam razem z Jasiem, więc rozumiem
mam nadzieję że zaraz przejdzie!

Jaś miał słaby dzień spal malutko, teraz dostał jednego cyca i zasnął więc wróżę mu max. 3o minut snu.

bardzo, ale to baaardzo boli mnie głowa, wzięłam apap ale nie pomógł. az mi nie dobrze

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:59   #1579
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
i tak całą noc bez przewijania?
no
Marysie przestałam przewijac jak miała 3 miesiące, bo wtedy przesypiała noce.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja Mikiemu w nocy zawsze przed karmieniem zmieniam pieluszkę, lampkę nocną zapalam i na szczęście jak zje to od razu śpi (czasem też zasypia przy cycu) ja bym się bała, że pupa mu się odparzy
a jak będzie przesypiał całą noc ?

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-10-31, 22:05   #1580
nephelim89
Rozeznanie

hejka
ja tylko na chwilkę, bo mały jojczy cały dzisiejszy dzień, a ja głupia myślałam, że skok już za nami dziś nawet na spacer nie dał wyjść- nakarmiony, przewinięty a darł się jak tylko wyjechałam 10 metrów od domu Najgorsze jest to że od porodu siedze z nim non stop i nawet jak tż się nim zajmuje to wiecznie prosi mnie o pomoc. Jestem już tak zmęczona psychicznie takim siedzeniem w 4 ścianach że mam ochote wyć w weekend planuje iść na jakieś zakupy to może odpocznę i ochłonę
Podczytuje na bieżąco ale macie mega tempo i nie zdążam się wbić w temat
Mam pytanie do mam używających smoczków uspokajaczy:
jaki dokładnie smoczek zaakceptowało Wasze dziecko ?
Mój mały ma Lovi i tomme tippee i ten pierwszy czasem załapie a czasem się nim krztusi i ma odruch wymiotny a ten drugi dla niego za mały i mu wylatuje Nie wiem jakiego powinnam jeszcze spróbować

PS. halloweenowa niespodzianka w K.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 22:07   #1581
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
dalej? biedna, oby D. coś poradził

Cytat:
a jak będzie przesypiał całą noc ?
a nastanie kiedyś taki czas w czasie kiedy będzie nosił pampy? myślałam, że dzieci dopiero tak w wieku 3-4lat śpią całą noc

mój mąż ma beznadziejny grafik na listopad

Stary 2013-10-31, 22:15   #1582
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
a nastanie kiedyś taki czas w czasie kiedy będzie nosił pampy? myślałam, że dzieci dopiero tak w wieku 3-4lat śpią całą noc
haha, no co Ty Marysia przesypiała jak miała 3 miesiące, ale po 3 tygodniach bodajże wróciła do jedzenia w nocy. na dobre zaczęła przesypiać jak miała 11 miesięcy - no oprócz rzecz jasna ząbkowania czy chorób

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-10-31, 22:19   #1583
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
haha, no co Ty Marysia przesypiała jak miała 3 miesiące, ale po 3 tygodniach bodajże wróciła do jedzenia w nocy. na dobre zaczęła przesypiać jak miała 11 miesięcy - no oprócz rzecz jasna ząbkowania czy chorób
ale czad

Mikulec się śmieje na głos przez sen

Stary 2013-10-31, 22:31   #1584
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

kasia no raczej. moj filip szybko spal cale noce.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 22:38   #1585
inwersja
dryfuję słowami

Byliśmy u Pani doktor
Zbadała Miłoszka od czubka głowy, po koniuszki palców u stóp

A tak serio, serio, to wiedziałam do kogo idę, że Pani doktor ma serce na dłoni, a przy okazji jest świetnym lekarzem
wypytała o wszystko, która ciąża, poród, jak poród wyglądał, więc zahaczyliśmy i o wywoływanie porodu, zielone wody, poprzez moje problemy z piersiami i karmieniem, aż do kwestii tego jakie mleczko pije teraz i dlaczego miał ostatnio zmienione
Osłuchała brzuszek, płucka, serduszko, plecki od tyłu. Wypatrzyła u bobasa jakieś zmiany skórne, na buzi, za uszami, których myśmy w ogóle nie widzieli
nic nie trzeba było dopowiadać czy ściemniać, fotka kupy i samo badanie dzieciątka starczyło

Rozpoznanie: Atopowe zapalenie skóry - alergia pokarmowa - do obserwacji
(sama stwierdziła, że alergie, które ujawniają się tak szybko są bardzo ciężkie i tym bardziej trzeba reagować szybko)

Zalecono: Nutramigen 1 do 5m-ca, potem Nutramigen 2
(wyjaśniła mi nawet dlaczego uważa, że Pepti u niego może nie zadziałać, już nawet nie pamiętam jak to leciało, dość skomplikowane to; z resztą też już sama tak podejrzewałam, Hipp Comfort też ma hydrolizat z białka krowiego, z serwatki, tak jak Pepti, a skoro mały dalej ma coraz rzadsze kupki, to Pepti tu raczej cudów nie zdziała; człowiek w takich chwilach sam staje się specjalistą)
dodatkowo wypisała maść do pielęgnacji całego ciała, robiona na recepte
opisała jak rozszerzać dietę malucha, o tym, że niektóre produkty powinniśmy wprowadzać później żeby uniknąć wystąpienia alergii na nie np. gluten nie od 4 m-ca tylko po 6 m-cu
pytałam ją o co kaman i dlaczego, to ładnie wyjaśniła, że jesli jest dziecko alergiczne (a generalnie diagnoza od razu taka też, bo oboje rodziców alergicy, więc tutaj wywiad od razu obciążony), to układ immunologiczny może bronić się w ten sposób wywołując alergię, jeśli produkty alergizujące wprowadzamy później, zmniejszamy to ryzyko, dajemy więcej czasu na rozwój organizmowi - oczywiście może byc tak, że podamy wczesniej i nic nie będzie, ale pani dr b. ostrożna (i tak np. do 1 rż bez mleka krowiego i białka jaja, unikać soi, ryb, orzechów, miodu, słodyczy, owoców cytrusowych i wędzonych mięs)

i mamy mieć po 6 m-cu jakies badania diagnostyczne zgodnie z zaleceniami, ale to pewnie przy okazji którejś kontroli się omówi dokładniej
no i Dicoflor pijemy dalej, na razie 5 kropli żeby się unormowały kupki, a potem na stałe po 3 dziennie

dostaliśmy zaświadczenie, bo pani dr ma dwie specjalizacje - pediatra i alergolog
Łojciec spróbował tego mleka z puchy i wywalił jęzor z obrzydzeniem, a Miłosz już pierwszą porcję Nutramigenu wypił jak smok, aż mu się z buzi pieniło
mam nadzieję, że teraz z czasem ustąpią wszystkie brzuszkowe problemy a przynajmniej te najbardziej dotkliwe

a tak w ogóle, to jak pani dr usłyszała, że za dzisiejszą wizytę musielismy płacić normalnie, i dopiero od grudnia maluch będzie w pakiecie, to powiedziała, że jakby cokolwiek działo się w listopadzie zanim pakiet do Lux Medu zacznie działać to mam się nigdzie nie zapisywać tylko walić prosto do gabinetu

także Papalinka, Matal zapraszam do Łodzi do lekarza
dr Brzozowska jest najlepszym lekarzem pod słońcem, nigdy w życiu lepszego nie spotkałam (sama w ciązy też u niej byłam), bardzo dokładna, ostrożna, najmniejszy szmerek wysłucha w malutkim dziecięcym serduszku i takie dobre zdanie mają o niej też inni lekarze

PS. w Da Grasso rzucił mi pizzerman garść całą darmowych Orbitek, z okazji Halołin z tekstem "żeby pani psikusów nie robiła"

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-10-31 o 22:46
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 22:38   #1586
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
motyl przez takie podarki lekarze wlasnie staja sie gruboskorni chamscy i wogole co to za lekarz co bierze koperty¿ czy przed czy po
przeciez oni maja wynagrodzenie i to w wiekszosci nie male
sory ale wkurzam sie na sama mysl

też tego nie lubię.
ludzie sami lekarzy tego nauczyli a później gadanie że lakarze łapówkarze czy że się nic bez kasy nie załatwi.
no nie dziwne

Cytat:

a to takie buty... tylko ja nie wiem jak ogarnę po ciemku, ale spróbuje jakoś może dzisiaj
żeby Hania nic nie załapała!

Cytat:
hehe ja tez po ciemku w nocy ogarniam tyle ze ja mloda przewijam, karmie i nie odbijam
wy cwaniary hehe dzisiaj próbuje

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Próbowałaś metode Karpa?? u nas się sprawdza jak nic inne nie działa.
W skrócie
1. Otulasz dziecko ciasno otulaczkiem albo kocykiem
2. Przytulasz tak pionowo do siebie
3. Mówisz "ciii" czy inaczej, musi być jakiś szum
4. I kołyszesz (przynajmniej ja tak robię)
i ew. smoczek daje

Może u Ciebie też się to sprawdzi, powodzenia
nie wiedziałam, że to jakaś metoda, sama to wyczaiłam, że Ola jak nie może zasnąć to marudzi albo płacze okropnie, to wtedy bach w rożek, tetra obok buźki, przytulam mocno że tylko główkę jej widać i mówię ciiiiiii czy tam szzzzzz blisko uszka, kołyszę i odpływa bardzo szybko
Stary 2013-10-31, 22:44   #1587
inwersja
dryfuję słowami

aaa, i pochwaliła mi synka, że się ładnie rozwija i że ciekawski bardzo, to i ja też się chwalę, a jak!
Stary 2013-10-31, 22:54   #1588
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
kasia no raczej. moj filip szybko spal cale noce.
ej! uwielbiam Was czyli wyśpię się wcześniej niż za 8 lat
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Byliśmy u Pani doktor
Zbadała Miłoszka od czubka głowy, po koniuszki palców u stóp

A tak serio, serio, to wiedziałam do kogo idę, że Pani doktor ma serce na dłoni, a przy okazji jest świetnym lekarzem
wypytała o wszystko, która ciąża, poród, jak poród wyglądał, więc zahaczyliśmy i o wywoływanie porodu, zielone wody, poprzez moje problemy z piersiami i karmieniem, aż do kwestii tego jakie mleczko pije teraz i dlaczego miał ostatnio zmienione
Osłuchała brzuszek, płucka, serduszko, plecki od tyłu. Wypatrzyła u bobasa jakieś zmiany skórne, na buzi, za uszami, których myśmy w ogóle nie widzieli
nic nie trzeba było dopowiadać czy ściemniać, fotka kupy i samo badanie dzieciątka starczyło

Rozpoznanie: Atopowe zapalenie skóry - alergia pokarmowa - do obserwacji
(sama stwierdziła, że alergie, które ujawniają się tak szybko są bardzo ciężkie i tym bardziej trzeba reagować szybko)

Zalecono: Nutramigen 1 do 5m-ca, potem Nutramigen 2
(wyjaśniła mi nawet dlaczego uważa, że Pepti u niego może nie zadziałać, już nawet nie pamiętam jak to leciało, dość skomplikowane to; z resztą też już sama tak podejrzewałam, Hipp Comfort też ma hydrolizat z białka krowiego, z serwatki, tak jak Pepti, a skoro mały dalej ma coraz rzadsze kupki, to Pepti tu raczej cudów nie zdziała; człowiek w takich chwilach sam staje się specjalistą)
dodatkowo wypisała maść do pielęgnacji całego ciała, robiona na recepte
opisała jak rozszerzać dietę malucha, o tym, że niektóre produkty powinniśmy wprowadzać później żeby uniknąć wystąpienia alergii na nie np. gluten nie od 4 m-ca tylko po 6 m-cu
pytałam ją o co kaman i dlaczego, to ładnie wyjaśniła, że jesli jest dziecko alergiczne (a generalnie diagnoza od razu taka też, bo oboje rodziców alergicy, więc tutaj wywiad od razu obciążony), to układ immunologiczny może bronić się w ten sposób wywołując alergię, jeśli produkty alergizujące wprowadzamy później, zmniejszamy to ryzyko, dajemy więcej czasu na rozwój organizmowi - oczywiście może byc tak, że podamy wczesniej i nic nie będzie, ale pani dr b. ostrożna (i tak np. do 1 rż bez mleka krowiego i białka jaja, unikać soi, ryb, orzechów, miodu, słodyczy, owoców cytrusowych i wędzonych mięs)

i mamy mieć po 6 m-cu jakies badania diagnostyczne zgodnie z zaleceniami, ale to pewnie przy okazji którejś kontroli się omówi dokładniej
no i Dicoflor pijemy dalej, na razie 5 kropli żeby się unormowały kupki, a potem na stałe po 3 dziennie

dostaliśmy zaświadczenie, bo pani dr ma dwie specjalizacje - pediatra i alergolog
bardzo się cieszę, że trafiliście na taką lekarkę i oby Miłoszek już teraz nie miał brzuszkowych problemów

Stary 2013-10-31, 23:04   #1589
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
ej! uwielbiam Was czyli wyśpię się wcześniej niż za 8 lat

bardzo się cieszę, że trafiliście na taką lekarkę i oby Miłoszek już teraz nie miał brzuszkowych problemów
pamiętaj, że planujesz drugiego bobasa, który też będzie robił Ci nocne pobudki
Stary 2013-10-31, 23:17   #1590
kama1987
Rozeznanie

Cytat:

nie wiedziałam, że to jakaś metoda, sama to wyczaiłam, że Ola jak nie może zasnąć to marudzi albo płacze okropnie, to wtedy bach w rożek, tetra obok buźki, przytulam mocno że tylko główkę jej widać i mówię ciiiiiii czy tam szzzzzz blisko uszka, kołyszę i odpływa bardzo szybko

hihi ja też kiedyś nie wiedziałam że jest to jakaś metoda, dziewczyny kiedyś o niej pisały ale ważne że na większość dzieci działa

mam nadzieję że moje dziecko po masakrycznym tygodniu da mi się dziś wyspać, skończyła dzisiaj 6 tygodni to skok też powinien minąć, tak się pocieszamy z TZ
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości