|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() To się rozgość Cytat:
Diabełek wygląda jak ufo ![]() Przeczytałam "o kolejkach w ciąży" Cytat:
|
|
#4172 | ||
|
Moderator
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
A tak powaznie to najbardziej chcialabym juz zaspokoic ciekawosc - do reszty przywykne Grunt zeby zdrowe dzieciatko bylo.
|
||
|
|
|
#4173 |
|
Raczkowanie
|
A co z Cobrą?? Mam nadzieje że ok i za niedługo sie odezwie z dobrymi wiadomościami! Trzymam za Nią i Dzidziusia mocno kciuki!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście dziś chyba dzien siusiaka
![]() a na canal+family2 Zmierzch.Przed świtem cz.1 właśnie oglądam jednym okiemCytat:
Byliśmy dziś w Tesco, jutro po grobach jedziemy odwiedzić Gabrysie-bratanice męża, pierwszy raz więc kupilismy dla niej prezent ciuszkowy. Do tego jeszcze mamy odwiedzić za jakiś czas córkę kuzynki i dla niej tez coś kupiliśmy. A żeby nasz chłopczyk nie był poszkodowany to skorzystaliśmy z przecen i kupiliśmy 3-pak piżamek-pajacyków i zestaw pajac-body-czapka- śliniak w srebrne gwiazdeczki mąż mnie musiał od półek odganiać bo jeszcze był coś chciała kupić.Byliśmy też w Pepco i zakochałam się w leginsach brokatowych i kupiłam córce kuzynki-no mówię wam boskie są! W takich momentach troszkę mi szkoda, że chłopcy w takich ciuchach nie chodzą |
|
|
|
|
#4175 |
|
Wtajemniczenie
|
justine witaj na starych śmieciach
![]() kolba wiesz, że ja dopiero zajarzyłam że TY to TY? ![]() jak tam twoja Oleńka? jak się chowa? zdrowa? chodzi do przedszkola? nie wiem czy mnie pamiętasz ale udzielałyśmy się w tym samym wątku 03.2011 i pamietam że urodziłaś jako jedna z pierwszych - chyba w styczniu?![]() witaj . pamiętam do dziś jej włoski |
|
|
|
#4176 |
|
Raczkowanie
|
No jasne ze Cie pamietam
) Juz nawet wspominałam, ale musialas przeoczyć![]() Ja to do dziś wspominam Twój autobus - hehe )Ola ma taką czuprynę, że już od dawna nie ogarniam tych jej włosów, warkocze po łopatki Chodzi do żłobka, szaleje, wariuje i jest na 90centylu wagowo i wzrostowo - taki z niej wczesniak ))A Twoja Malwinka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4177 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Superaśne ![]() Właśnie oglądam ![]() Cytat:
Cytat:
Boję się żeby ktoś mnie w brzuch nie uderzył Na tym cmentarzu co mam bliskich pochowanych to się dantejskie sceny dzieją. Cytat:
![]() Cytat:
headzik śliczny brzusiu a dzieciątko cudowne ![]() Co do chust do karmienia to mi się pomysł bardzo podoba. Czułabym się bardziej komfortowo Bo taki wstydniś ze mnie raczej.
Impossible is nothing I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r. I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r. Sławcio Edytowane przez agunia4ever Czas edycji: 2013-10-31 o 21:54 |
|||||
|
|
|
#4178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haaha autobus był niezły ![]() Malwinka siedzi ze mną w domu, nie dostała się do przedszkola a u mnie na wsi żłobków brak no ale ma iść od stycznia niby jako 3-latka - zobaczymy. ona bardzo by już chciała bo uwielbia dzieci. także mam nadzieję że ją przygarną w końcu ![]() ja też myślałam właśnie że ekonomicznie to druga córa by się przydała. wszystko na każdą porę roku by pasowało ![]() patrz jak to zleciało. nasze panny będą miały już 3 lata a autobus tak jakby wczoraj ruszył ![]()
|
|
|
|
|
#4179 |
|
Raczkowanie
|
Przesiadlysmy sie do następnego i kurna gna tak samo szybko
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Choć mam nadzieje ze moj bus trochę zwolni i nie będę miała kolejnego wczesniaka (a muszę przyznać ze tego najbardziej sie boje). Trzymam kciuki zeby Malwinka dostała sie do przedszkola bo to naprawdę fantastyczna sprawa dla takiego dzieciaka. Ja w sumie nie musiałam Oli dawać, bo byłam na wychowawczym, ale dostała sie i chodziła na 3 albo 4h - rewelacyjnie odnalazła sie wsród dzieci i niesamowicie rozwinęła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój mąż zabrał mnie dzisiaj na cmentarz żebym miała szansę odwiedzić groby Później pojechaliśmy do Tesco i Maja jest bogatsza w 5 nowych bodziaków i dwie czapeczki ![]() Dobra dziewczynki uciekam spać buziaczki |
||
|
|
|
#4181 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno coś zamówię z takich używanych rzeczy. Teraz tak liczę, że za pajacyka, za którego zapłaciłam prawie 50zł miałabym tyyyyle wcale nie gorszych jakościowo rzeczy, to ![]() Ale niech syn ma coś nowego od matki i ojca Cytat:
Cytat:
Kupiłam za to dwie pary body (ale chyba wzięłam zły rozmiar |
|||
|
|
|
#4182 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakie wstydnisie wszystkie
zobaczymy jak będziecie śpiewać, gdy wam się dzieciak na spacerze rozedrze, aż zsinieje Pierwsza lepsza ławka, cyc na wierzch i zatkać buzię krzykaczowi Lewek pokaż brzusia! Bo ja tez 16 tydzień i ciekawa jestem, czy masz większy ![]() Justine witaj wśród leniących się ![]() Nie wyobrażam sobie teraz powrotu do pracy... codziennie śpię po 2-3 godziny w dzień, a potem całą noc! Myślałam, że w II trymestrze mi przejdzie, ale gdzie tam. Poszłam na długi spacer, żeby się dotlenić, ale zahaczyłam o Biedronkę i wyszłam stamtąd z tabliczką czekolady krówkowej... zostały 3 kostki Mój dzieciak jest leń - albo śpi albo wcina słodyczeSerdeczne gratulacje dla mam chłopaczków!!!!!! aleście się zmówiły jednego dnia i dla jednej mamy dziewczynki
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-10-31 o 22:18 |
|
|
|
#4183 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja sie tez dzisiaj wscieklam Na nerwy mi dziala to Halloween, dzieciaki milion razy dzwonia do drzwi po cukierki albo co gorsza kase Jak wracalam ze sklepu to taki jeden szczyl mi pod maske wylecial, prawie zawalu dostalam Z kolezkami byl i jeszcze probowal ode mnie cos wysepic
|
|
|
#4184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet się nie obrażę (u mnie Igor na 100% albo Lena / Ewa po 50%)
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem tak szczęśliwa, że aż muszę się podzielić
Poczułam smyranko w brzuszku. Jestem tak podekscytowana, że chyba nie usnę dziś
|
#4186 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Dzieki dziewczyny za wsparcie
|
|
|
|
|
#4187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Slicznosci
|
|
#4188 |
|
Moderator
|
Otworzyl
![]() Zabrali go na izbe - tak pijany byl, ze nawet rozmawiac z nim sie nie dalo ![]() Dobranoc dziewczynki Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-10-31 o 23:32 |
|
|
|
#4189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma dnia godz co bym nie pomyslała o mamie---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Cytat:
![]() gratuluje kochaane dobrych wiadomosci od ginów .. za ujawnienie plci no i zycze wam szybkiego podniesienia hemoglobiny ......
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2013-11-01 o 01:02 |
|||
|
|
|
#4190 |
|
Moderator
|
Dzien dobry
My juz gotowi do drogi Kate jak sie czujesz dzisiaj? |
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Super ![]() Też byłam taka podekscytowana przy pierwszym. A wyobrazcie sobie ze ja juz chyba czuje ruchy od jakichs dwóch tygodni. Bardzo delikatne więc sama nie jestem pewna, ale to musi być to. wysłane z fona
|
|
|
|
|
#4192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem, że będę musiała robić to na ławce, ale na pewno jakoś się przykryję, albo obrócę tyłem do wszystkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4193 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak wczesnie > Cytat:
![]() u mnie tak samo, niewazne co przyjdzie, bylebym juz wiedziala ![]() Cytat:
![]() dzis tu pewnie beda pustki Ja w Pl mam 2 gorby, oba dziadkow, dalszej rodziny nie licze A tz ma i dziadkow i babcie Wszystkie groby w innych miejscach, wiec napewno musielibysmy to rozlozyc na raty A tutaj chodzimy na cmentarz i pod krzyzem zapalamy symboliczne swiatelko Choc dzisiaj chyba nie pojdziemy, nie chce Natalii ciagnac bo jeszcze jej nie przeszlo Tak sobie policzylam i juz 10 lat nie bylam w Pl na Swiecie Zmarlych
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj cały dzień w domu
![]() Ale muszę podmiankę zrobić w akwarium, poprzycinać roślinki. Może nawet coś sprzątnę. Nie lubię świąt. Cisza, spokój i leżenie cały dzień jakoś mi się nie widzi
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() A u nas dziś napięty program, msza na cmentarzu, gdzie leży teściowa, odwiedziny u małej Gabrysi, potem może na chwilę do kuzynki, po drodze odwiedzić kolejne groby, a na końcu jeszcze zapalić znicze u nas na cmentarzu. Cały dzien z głowy |
|
|
|
#4196 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() magduś2 wstydniś/sia z tego Twojego dziecka, ale niespodzianki też są fajne śliczne zdjęciaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4197 |
|
Zadomowienie
|
Jejku- trzy dni mnie nie było, a tu sie powoli watek kończy.
Ide zaraz na USG- odpowiednik połówkowego, więc tylko szybko skrobne. Byłam u koleżanki- 150 km samochodem w jedna strone i wczoraj jak wracałam, to pół drogi miałam podbrzusze twarde jak kamień. Na poczatku nie bolało, ale potem pojawił sie dyskomfort. Zatrzymałam się i na szczęście po zmianie pozycji przeszło, ale myslałam, że te przepowiadające to tak max 2-3 minuty trwają.. A tu nie. Moze dlatego, że prowadziłam samochód. Zapytam dzisiaj gina. Za to wieczoram mała kopała, że aż miło, nawet tz poczuł 4 kopniaki Widze, że moja Emilka będzie miała w czym wybierać- tyle chłopaków. Postaram sie Was nadrobić jak wróce od gina. Na razie buziaki.
|
#4198 | |
|
Moderator
|
Takie z nas cwaniaczki, korzystmy z tego ze na ogol ludziom sie nie chce wczesnie wstawac i od rana jest o polowe mniejszy tlok
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4199 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja też dzisiaj nie uczestniczę w "święcie" mieszkam w mieście, gdzie nie mam rodziny, nie pojechałam też do miasta rodzinnego, nie lubię takich spędów.. Groby powinno się odwiedzać nie tylko 1.11. A ten armagedon, który się dzieje podczas Wszystkich Świętych - tłok, ścisk i krzyki na cementarzu - dziękuję nie skorzystam ![]() Trisdom napisz koniecznie co powiedział Twój gin - u mnie ostatnio też brzuch był nieprzyjemnie napięty i twardy... Niby nic poważnego, ale napisz proszę co Ci powie, ja mojego zobaczę dopiero za 2 tygodnie
|
|
|
|
#4200 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam was mamuśki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale to dobrze, bo i tak zapomniałam o tym zwyczaju i nie miałam żadnych cukierków Cytat:
Oby tak dalej Cytat:
A nie boicie się, że was teraz sąsiedzi będą ścigać ![]() Cytat:
Bez kitu już prawie koniec wątku ![]() Daj znać co gin powiedział o tym twardnieniu brzucha A my już po cmentarzu. Pojechaliśmy rano i nie było, aż tak źle. Potem idziemy do babci na obiad i wieczorkiem jeszcze raz na cmentarz. Lubię iść potem na spokojnie jeszcze wieczorem |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

Smutne jest to ze ludzie sa tak zdesperowani zeby miec prace ze sie na to godza 

), w środku dzisiejsze poślady i siusiak zaznaczony strzałeczką, a z prawej tak przy okazji moje ulubione zdjęcie usg z 14tc na którym nasz diabełek machał grabulą. 
jakaś taka wstydnisia jestem 
Grunt zeby zdrowe dzieciatko bylo.

. pamiętam do dziś jej włoski 
Na szczescie nic powaznego, ale przeciez on moze komus wieksza krzywde zrobic w takim stanie
Na tym cmentarzu co mam bliskich pochowanych to się dantejskie sceny dzieją.