Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-31, 19:52   #4171
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Justine - Twoj szef jest mega Smutne jest to ze ludzie sa tak zdesperowani zeby miec prace ze sie na to godza
Niestety chyba właśnie dlatego....

Cytat:
Napisane przez headzik Pokaż wiadomość
No i mogę ogłosić wszem i wobec, że nasza dzidzia ma siusiaka którego zdjęcie wstawię albo później albo po długim weekendzie. Pani powiedziała, że tu się raczej nic nie zmieni i na ekranie pokazała piękne jajeczka i przyrodzonko Piotrusia.
następna

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
edit: zadomowilam sie
To się rozgość
Cytat:
zdjęcia w niezbyt dobrej jakości bo z telefonu, a więc od lewej mój niedzielny brzuch (jesteśmy jak konto oszczędnościowe- codziennie więcej ), w środku dzisiejsze poślady i siusiak zaznaczony strzałeczką, a z prawej tak przy okazji moje ulubione zdjęcie usg z 14tc na którym nasz diabełek machał grabulą.
Chyba maly masz brzuszek, prawda?
Diabełek wygląda jak ufo

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Przez dwie godziny była mowa o kolejnych miesiącach ciąży.
Przeczytałam "o kolejkach w ciąży"
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
-
Ja się bedę chyba wstydziła nawet przy mojej mamie jakaś taka wstydnisia jestem
Ja chyba też.... ostatnio chodze w domu w leginsach, żeby nie gnieść sie w spodniach, to nałożyłam jakąś mini (którą notabene noszą rozpietą) bo się wstydzę z gołą du.pą

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 19:54   #4172
teQiba
Moderator

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
A dzownil na policje ?? dobrze, ze nic powaznego sie nie stalo tztowi Ludzie sa nienormalni
Tak, dzwonil - teraz mamy za zadanie pilnowac jak sasiad wroci do domu, a policja szuka go na miescie.

Cytat:
Ja w przyszłym tyg. mam dwa usg, ale może być i dziewczyna u mnie. Obojętne mi to weź sobie chłopaka w nast. tyg.
Dziekuje
A tak powaznie to najbardziej chcialabym juz zaspokoic ciekawosc - do reszty przywykne Grunt zeby zdrowe dzieciatko bylo.
Stary 2013-10-31, 19:57   #4173
kolba
Raczkowanie

A co z Cobrą?? Mam nadzieje że ok i za niedługo sie odezwie z dobrymi wiadomościami! Trzymam za Nią i Dzidziusia mocno kciuki!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 20:20   #4174
baja_86
Zakorzenienie

Rzeczywiście dziś chyba dzien siusiaka gratulacje dla mam wszystkich chłopców(rośnie nam tu banda) i dla mamy dziewczynki

Cytat:
Dzisiaj na TVP2 parodia Zmierzchu jesli ktoras ma ochote
a na canal+family2 Zmierzch.Przed świtem cz.1 właśnie oglądam jednym okiem

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Aaaa zablokujcie mi allegro weszłam na te aukcje z zestawami ubranek i one są tak cudne że chętnie bym już licytowała. A nawet nie wiem ile czego mam, muszę się zabrać za to, tylko te ciuszki takie cudowne że jak tu się oprzeć
ja już nie wchodze na te mega paki, poprzestaje na jednej wygranej. Musze policzyć ile czego mam i dokupić tylko to czego mam mało

Byliśmy dziś w Tesco, jutro po grobach jedziemy odwiedzić Gabrysie-bratanice męża, pierwszy raz więc kupilismy dla niej prezent ciuszkowy. Do tego jeszcze mamy odwiedzić za jakiś czas córkę kuzynki i dla niej tez coś kupiliśmy. A żeby nasz chłopczyk nie był poszkodowany to skorzystaliśmy z przecen i kupiliśmy 3-pak piżamek-pajacyków i zestaw pajac-body-czapka- śliniak w srebrne gwiazdeczki mąż mnie musiał od półek odganiać bo jeszcze był coś chciała kupić.
Byliśmy też w Pepco i zakochałam się w leginsach brokatowych i kupiłam córce kuzynki-no mówię wam boskie są! W takich momentach troszkę mi szkoda, że chłopcy w takich ciuchach nie chodzą
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 20:39   #4175
Castia
Wtajemniczenie

justine witaj na starych śmieciach

kolba wiesz, że ja dopiero zajarzyłam że TY to TY?

jak tam twoja Oleńka? jak się chowa? zdrowa? chodzi do przedszkola?
nie wiem czy mnie pamiętasz ale udzielałyśmy się w tym samym wątku 03.2011 i pamietam że urodziłaś jako jedna z pierwszych - chyba w styczniu?
witaj . pamiętam do dziś jej włoski ta czarna gęsta czupryna
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 20:42   #4176
kolba
Raczkowanie

No jasne ze Cie pamietam) Juz nawet wspominałam, ale musialas przeoczyć
Ja to do dziś wspominam Twój autobus - hehe)
Ola ma taką czuprynę, że już od dawna nie ogarniam tych jej włosów, warkocze po łopatki Chodzi do żłobka, szaleje, wariuje i jest na 90centylu wagowo i wzrostowo - taki z niej wczesniak))
A Twoja Malwinka?

Stary 2013-10-31, 20:51   #4177
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Mój brzuch jest przeogromny jak na 16 (?) tydzień. Może w końcu zrobię foto to Wam wkleję. .
To czekamy na fotke
Cytat:
I fotki naszego chłopaka
Na ostatnim zdjęciu siusiak
Superaśne
Cytat:
Dzisiaj na TVP2 parodia Zmierzchu jesli ktoras ma ochote
Właśnie oglądam

Cytat:

A ja czekam na TZ - mial stluczke z naszym sasiadem, ktory byl pijany i uciekl, a to bylo z jego winy Na szczescie nic powaznego, ale przeciez on moze komus wieksza krzywde zrobic w takim stanie
Oj bidulka. To się pewnie zestresowałaś Ludzie są nieodpowiedzialni

Cytat:
Ja dlatego w to święto nie chodzę na groby. Tzn, ja tutaj mam tylko dziadka, drugiego mam w Łodzi, a tam byliśmy w Niedzielę. Więcej nie odwiedzam wolę dzień poza tym świętem.

Ja się bedę chyba wstydziła nawet przy mojej mamie jakaś taka wstydnisia jestem
Ja wieczorkiem w tym roku pojadę. Ruch będzie mniejszy, mam nadzieję Boję się żeby ktoś mnie w brzuch nie uderzył Na tym cmentarzu co mam bliskich pochowanych to się dantejskie sceny dzieją.

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Elunka88 - Twój TZ może dostać 2tyg L4 do opieki nad kobietą po porodzie. My z tego skorzystalismy jak Olusia się urodziła. Pomocne to było bardzo!
Oooo. Super wiedzieć. Nie wiedziałam, że jest coś takiego

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście dziś chyba dzien siusiaka gratulacje dla mam wszystkich chłopców(rośnie nam tu banda) i dla mamy dziewczynki
Hehehe Wizażowy dzień siusiaka

headzik śliczny brzusiu a dzieciątko cudowne

Co do chust do karmienia to mi się pomysł bardzo podoba. Czułabym się bardziej komfortowo Bo taki wstydniś ze mnie raczej.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio

Edytowane przez agunia4ever
Czas edycji: 2013-10-31 o 20:54
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 20:56   #4178
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
No jasne ze Cie pamietam) Juz nawet wspominałam, ale musialas przeoczyć
Ja to do dziś wspominam Twój autobus - hehe)
Ola ma taką czuprynę, że już od dawna nie ogarniam tych jej włosów, warkocze po łopatki Chodzi do żłobka, szaleje, wariuje i jest na 90centylu wagowo i wzrostowo - taki z niej wczesniak))
A Twoja Malwinka?

o kurczę to faktycznie musiałam przeoczyć
haaha autobus był niezły
Malwinka siedzi ze mną w domu, nie dostała się do przedszkola a u mnie na wsi żłobków brak
no ale ma iść od stycznia niby jako 3-latka - zobaczymy. ona bardzo by już chciała bo uwielbia dzieci.
także mam nadzieję że ją przygarną w końcu
ja też myślałam właśnie że ekonomicznie to druga córa by się przydała. wszystko na każdą porę roku by pasowało
patrz jak to zleciało. nasze panny będą miały już 3 lata a autobus tak jakby wczoraj ruszył
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:04   #4179
kolba
Raczkowanie

Przesiadlysmy sie do następnego i kurna gna tak samo szybko

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Choć mam nadzieje ze moj bus trochę zwolni i nie będę miała kolejnego wczesniaka (a muszę przyznać ze tego najbardziej sie boje).
Trzymam kciuki zeby Malwinka dostała sie do przedszkola bo to naprawdę fantastyczna sprawa dla takiego dzieciaka. Ja w sumie nie musiałam Oli dawać, bo byłam na wychowawczym, ale dostała sie i chodziła na 3 albo 4h - rewelacyjnie odnalazła sie wsród dzieci i niesamowicie rozwinęła

Stary 2013-10-31, 21:10   #4180
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
I fotki naszego chłopaka

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Klemensik (chomik) jest już w domu i aktualnie śpi. Jeden guz to był tłuszczak, a drugi nie wiadomo co. Wet mówił, że musiałby robić dodatkowe badania żeby to wiedzieć.

A jak twój brzuch? Połóż się i odpręż, mam nadzieję, że wszystko jest ok

:
To dobrze że z chomikiem ok Brzuch chyba lepiej zraz idę spać mam nadzieje że rano będzie już całkiem dobrze

Cytat:

A ja czekam na TZ - mial stluczke z naszym sasiadem, ktory byl pijany i uciekl, a to bylo z jego winy Na szczescie nic powaznego, ale przeciez on moze komus wieksza krzywde zrobic w takim stanie
O masz nie darujcie dziadowi jednemu

Mój mąż zabrał mnie dzisiaj na cmentarz żebym miała szansę odwiedzić groby
Później pojechaliśmy do Tesco i Maja jest bogatsza w 5 nowych bodziaków i dwie czapeczki

Dobra dziewczynki uciekam spać buziaczki

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:10   #4181
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Aaaa zablokujcie mi allegro weszłam na te aukcje z zestawami ubranek i one są tak cudne że chętnie bym już licytowała. A nawet nie wiem ile czego mam, muszę się zabrać za to, tylko te ciuszki takie cudowne że jak tu się oprzeć
Nie wiedziałam, że na all to największy second hand - przepiękne pajacyki są za grosze
Na pewno coś zamówię z takich używanych rzeczy. Teraz tak liczę, że za pajacyka, za którego zapłaciłam prawie 50zł miałabym tyyyyle wcale nie gorszych jakościowo rzeczy, to
Ale niech syn ma coś nowego od matki i ojca

Cytat:
Tak, dzwonil - teraz mamy za zadanie pilnowac jak sasiad wroci do domu, a policja szuka go na miescie..
Kochana, tak Ci współczuję tych nerwów...

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

a na canal+family2 Zmierzch.Przed świtem cz.1 właśnie oglądam jednym okiem

ja już nie wchodze na te mega paki, poprzestaje na jednej wygranej. Musze policzyć ile czego mam i dokupić tylko to czego mam mało

Byliśmy dziś w Tesco, jutro po grobach jedziemy odwiedzić Gabrysie-bratanice męża, pierwszy raz więc kupilismy dla niej prezent ciuszkowy. Do tego jeszcze mamy odwiedzić za jakiś czas córkę kuzynki i dla niej tez coś kupiliśmy. A żeby nasz chłopczyk nie był poszkodowany to skorzystaliśmy z przecen i kupiliśmy 3-pak piżamek-pajacyków i zestaw pajac-body-czapka- śliniak w srebrne gwiazdeczki mąż mnie musiał od półek odganiać bo jeszcze był coś chciała kupić.
Byliśmy też w Pepco i zakochałam się w leginsach brokatowych i kupiłam córce kuzynki-no mówię wam boskie są! W takich momentach troszkę mi szkoda, że chłopcy w takich ciuchach nie chodzą
O ja, a dziś byłam w Pepco i nie widziałam takich szałowych legginów...
Kupiłam za to dwie pary body (ale chyba wzięłam zły rozmiar), parę mini skarpetek i pieluszkę flanelową - normalnie szał zakupów

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-31, 21:16   #4182
bebe97
Wtajemniczenie

Jakie wstydnisie wszystkie zobaczymy jak będziecie śpiewać, gdy wam się dzieciak na spacerze rozedrze, aż zsinieje Pierwsza lepsza ławka, cyc na wierzch i zatkać buzię krzykaczowi Zreszta po szpitalnych przejściach porodowych i poporodowych z gołą pipą na zawołanie lekarzy i położnych, karmienie piersią na ulicy to będzie lajcik

Lewek pokaż brzusia! Bo ja tez 16 tydzień i ciekawa jestem, czy masz większy

Justine witaj wśród leniących się
Nie wyobrażam sobie teraz powrotu do pracy... codziennie śpię po 2-3 godziny w dzień, a potem całą noc! Myślałam, że w II trymestrze mi przejdzie, ale gdzie tam.

Poszłam na długi spacer, żeby się dotlenić, ale zahaczyłam o Biedronkę i wyszłam stamtąd z tabliczką czekolady krówkowej... zostały 3 kostki Mój dzieciak jest leń - albo śpi albo wcina słodycze

Serdeczne gratulacje dla mam chłopaczków!!!!!! aleście się zmówiły jednego dnia i dla jednej mamy dziewczynki

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-10-31 o 21:18
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:23   #4183
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio mówię do mojego, że musi mieć 2 tyg urlopu w okolicach terminu, żeby być przy porodzie. Ten zbladł jak ściana i pyta po co. Mówię,że trzeba wodę podać, bo sucho w ustach, albo pomadkę. A on "to nie zapłacimy jakiejś pani żeby Ci podawała wodę" cykor
ale wybrnal

Cytat:
Tak, dzwonil - teraz mamy za zadanie pilnowac jak sasiad wroci do domu, a policja szuka go na miescie.
to napewno mu to nie ujdzie na sucho Szkoda tylko waszych nerwow

Ja sie tez dzisiaj wscieklam Na nerwy mi dziala to Halloween, dzieciaki milion razy dzwonia do drzwi po cukierki albo co gorsza kase co to ma byc w ogole, w ameryke sie bawia Jak wracalam ze sklepu to taki jeden szczyl mi pod maske wylecial, prawie zawalu dostalam Z kolezkami byl i jeszcze probowal ode mnie cos wysepic ale go pogonilam Jutro rano pewnie bedziemy miec klamke czyms wysmarowana, albo auto bo gowniarze na zlosc robia

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:24   #4184
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny. Bardzo chcieliśmy z mężem córeczkę i teraz "przestawiamy sie" że będzie jednak chłopak. Damy jakoś radę faktycznie dużo chłopaków na liście. My nie mamy absolutnie pomysłu na imię. Ja ciągle zwracałam się do malucha per Iga, mam nadzieję że mi to wybaczy jak podrośnie
Teqiba wpisz mi prosze chłopaka i następna wizyte 27.11
To może zmień Igę na Igora Nawet się nie obrażę (u mnie Igor na 100% albo Lena / Ewa po 50%)
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 21:49   #4185
agunia4ever
Zadomowienie

Dziewczyny jestem tak szczęśliwa, że aż muszę się podzielić Poczułam smyranko w brzuszku. Jak nic to było to. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam.Tatuś przyłożył rękę i ustało Jestem tak podekscytowana, że chyba nie usnę dziś

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 22:01   #4186
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem tak szczęśliwa, że aż muszę się podzielić Poczułam smyranko w brzuszku. Jak nic to było to. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam.Tatuś przyłożył rękę i ustało Jestem tak podekscytowana, że chyba nie usnę dziś
Super

Dzieki dziewczyny za wsparcie Sasiad juz w domu i czekamy na policje, chociaz dla mnie to glupie bo wiadomo ze i tak nie otworzy, no ale zobaczymy
Stary 2013-10-31, 22:12   #4187
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
szybko melduję się po wizycie. nasiedziałam się w poczekalni ponad godzinę bo jakaś panna wrąbała się w kolejkę no ale dzidzia zdrowa rośnie, waga 518g w 23tc, jak zwykle ruchliwa- komentarz ginki "ale to twoje dziecko niegrzeczne" szyjka się nie skraca, krwi mam coraz więcej (nie przywiązuję uwagi do diety bogatej w żelazo). Co do moich skurczy to pani doktor powiedziała, że jeśli znowu się pojawią to kierunek szpital i hospitalizacja. No i mogę ogłosić wszem i wobec, że nasza dzidzia ma siusiaka którego zdjęcie wstawię albo później albo po długim weekendzie. Pani powiedziała, że tu się raczej nic nie zmieni i na ekranie pokazała piękne jajeczka i przyrodzonko Piotrusia.
Gratuluje synka
Cytat:
zdjęcia w niezbyt dobrej jakości bo z telefonu, a więc od lewej mój niedzielny brzuch (jesteśmy jak konto oszczędnościowe- codziennie więcej ), w środku dzisiejsze poślady i siusiak zaznaczony strzałeczką, a z prawej tak przy okazji moje ulubione zdjęcie usg z 14tc na którym nasz diabełek machał grabulą.
sliczny brzuszek i sliczny maluszek
Cytat:
I fotki naszego chłopaka
Slicznosci
Stary 2013-10-31, 22:19   #4188
teQiba
Moderator

Otworzyl
Zabrali go na izbe - tak pijany byl, ze nawet rozmawiac z nim sie nie dalo

Dobranoc dziewczynki

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-10-31 o 22:32
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-31, 23:52   #4189
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja również. w sumie przez lekarzy straciliśmy ojca.

i również mam podły humor - to pierwsze święto zmarłych bez niego - od nowa wszytko przeżywam
mam okropnego doła i ryczę non stop
ja tez sie z wami łacze i podpisuje sie pod kazdym słowem .. u nas 8 marca bedzie 5 lat jak mamy nie ma wsród nas ... jak to szybko zlecialo ale w sercu czas stanął daleko daleko w tyle nie ma dnia godz co bym nie pomyslała o mamie

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Tak jak najbardziej jestem spokojna .Kocham tą moją małą istotkę

Co do porodu dziewczyny Ja też się niesamowicie boję ,ale pocieszam się tym, że przecież nie jesteśmy pierwsze i nie ostatnie i każda daje radę to czemu nie my?

Dobra idę do męża poprzytulać się Dobranoc babeczki
ja juz 1 urodziłam i nie bylo zle ale teraz tez mam strasznego sstresa bo kto wie moze byc gorzej pfuj oby bylo lepiej

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Cytat:
Dzieki dziewczyny. Bardzo chcieliśmy z mężem córeczkę i teraz "przestawiamy sie" że będzie jednak chłopak. Damy jakoś radę faktycznie dużo chłopaków na liście. My nie mamy absolutnie pomysłu na imię. Ja ciągle zwracałam się do malucha per Iga, mam nadzieję że mi to wybaczy jak podrośnie
Teqiba wpisz mi prosze chłopaka i następna wizyte 27.11
sluchaj to nie ma problemu powiesz ze to skrót od igorka

gratuluje kochaane dobrych wiadomosci od ginów .. za ujawnienie plci no i zycze wam szybkiego podniesienia hemoglobiny ......

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2013-11-01 o 00:02
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-01, 05:49   #4190
teQiba
Moderator

Dzien dobry My juz gotowi do drogi Kate jak sie czujesz dzisiaj?
Stary 2013-11-01, 06:22   #4191
Lewek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

Super
Też byłam taka podekscytowana przy pierwszym. A wyobrazcie sobie ze ja juz chyba czuje ruchy od jakichs dwóch tygodni. Bardzo delikatne więc sama nie jestem pewna, ale to musi być to.

wysłane z fona
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 06:51   #4192
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje
A tak powaznie to najbardziej chcialabym juz zaspokoic ciekawosc - do reszty przywykne Grunt zeby zdrowe dzieciatko bylo.
No właśnie mi to obojetne co, ale chciałabym już wiedzieć

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Jakie wstydnisie wszystkie zobaczymy jak będziecie śpiewać, gdy wam się dzieciak na spacerze rozedrze, aż zsinieje Pierwsza lepsza ławka, cyc na wierzch i zatkać buzię krzykaczowi Zreszta po szpitalnych przejściach porodowych i poporodowych z gołą pipą na zawołanie lekarzy i położnych, karmienie piersią na ulicy to będzie lajcik
Do lasu będę szła
Wiem, że będę musiała robić to na ławce, ale na pewno jakoś się przykryję, albo obrócę tyłem do wszystkiem

Cytat:

Cytat:
Otworzyl

Dobranoc dziewczynki
Co za ludzie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 08:36   #4193
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Otworzyl

Cytat:
Dzien dobry My juz gotowi do drogi Kate jak sie czujesz dzisiaj?
tak wczesnie >

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Też byłam taka podekscytowana przy pierwszym. A wyobrazcie sobie ze ja juz chyba czuje ruchy od jakichs dwóch tygodni. Bardzo delikatne więc sama nie jestem pewna, ale to musi być to.
napewno,

Cytat:
No właśnie mi to obojetne co, ale chciałabym już wiedzieć
u mnie tak samo, niewazne co przyjdzie, bylebym juz wiedziala

Cytat:

dzis tu pewnie beda pustki

Ja w Pl mam 2 gorby, oba dziadkow, dalszej rodziny nie licze A tz ma i dziadkow i babcie Wszystkie groby w innych miejscach, wiec napewno musielibysmy to rozlozyc na raty A tutaj chodzimy na cmentarz i pod krzyzem zapalamy symboliczne swiatelko Choc dzisiaj chyba nie pojdziemy, nie chce Natalii ciagnac bo jeszcze jej nie przeszlo Tak sobie policzylam i juz 10 lat nie bylam w Pl na Swiecie Zmarlych

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 08:51   #4194
Ela87
Zakorzenienie

Ja dzisiaj cały dzień w domu
Ale muszę podmiankę zrobić w akwarium, poprzycinać roślinki. Może nawet coś sprzątnę. Nie lubię świąt. Cisza, spokój i leżenie cały dzień jakoś mi się nie widzi

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 09:09   #4195
baja_86
Zakorzenienie

Cześć
A u nas dziś napięty program, msza na cmentarzu, gdzie leży teściowa, odwiedziny u małej Gabrysi, potem może na chwilę do kuzynki, po drodze odwiedzić kolejne groby, a na końcu jeszcze zapalić znicze u nas na cmentarzu. Cały dzien z głowy
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 09:13   #4196
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Wpadam tylko szybko zdać relację z wizyty. Dzieciaczek pięknie się rozwija, ma 10cm, serduszko pięknie bije.
Ale co najważniejsze znamy płeć- oczywiście chłopak.
Fajnie, ale przyznam szczerze, że nastawiłam się na dziewczynkę i teraz muszę się przestawić.
Kolejna wizyta 27.11. lecę dalej na budowę. Od przyszłego tygodnia zapowiada się już spokojniejsze tempo więc jest szansa, że w końcu zacznę się udzielać. Kiedy się ta budowa skończy
gratuluję chłopczyka, rozumiem Twoje rozczarowanie, ale uwierz mi za parę dni się przyzwyczaisz do myśli o synu i już nie będziesz sobie wyobrażać że mogłoby być inaczej

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Co do przepisu - robię bardzo podobny Jeszcze dla łasuchów pomysł - ja dodaje czasem zamiast marmolady jedną krówkę; roztapia się w pyszne toffi

A i jeszcze Wam pokaże kocyk dla Ulki. Super wygląda, tylko trzeba go będzie chyba wyprać z jakimś płynem, bo wygląda jakby mógł się elektyzować
http://www.babyono.com/produkty/poko...rofibry-kropki
Tylko ja kupiłam w sklepie stacjonarnym za 35 zł
śliczny kocyk i ta cena

magduś2 wstydniś/sia z tego Twojego dziecka, ale niespodzianki też są fajne śliczne zdjęcia

Cytat:
szybko melduję się po wizycie. nasiedziałam się w poczekalni ponad godzinę bo jakaś panna wrąbała się w kolejkę no ale dzidzia zdrowa rośnie, waga 518g w 23tc, jak zwykle ruchliwa- komentarz ginki "ale to twoje dziecko niegrzeczne" szyjka się nie skraca, krwi mam coraz więcej (nie przywiązuję uwagi do diety bogatej w żelazo). Co do moich skurczy to pani doktor powiedziała, że jeśli znowu się pojawią to kierunek szpital i hospitalizacja. No i mogę ogłosić wszem i wobec, że nasza dzidzia ma siusiaka którego zdjęcie wstawię albo później albo po długim weekendzie. Pani powiedziała, że tu się raczej nic nie zmieni i na ekranie pokazała piękne jajeczka i przyrodzonko Piotrusia.
Cytat:
gratuluję synka, zdjęcia super, szczególnie to z antenką, nie pozostawia wątpliwości

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że jak dziś chłopców rozdawano, to w poniedziałek będą dziewczynki. Tym bardziej, że będzie to jeden dzień po moich urodzinach. A mam tylko jedno życzenie urodzinowe: zdrowa dziewczynka ewentualnie zdrowy chłopak ale ze wskazaniem na pierwszą opcję
Trzymam kciuki żeby się spełniło to o czym tak bardzo marzysz

Cytat:
Ej, ej to ja z moją dziewczynką chyba statystyk nie poprawię) Ale przynajmniej choć troszkę "żeńsko" się zrobi
Wiem juz od paru dni, ale nie miałam kiedy pisać (z czytaniem Was jestem na bieżąco). Cieszę się, że druga córeczka będzie, chociażby ze względów ekonomicznych
Gratuluję każdej z osobna poznanych płci i zdrowych dzieci - niech tak będzie juz do końca!!! Dzieciaki na wiosnę urodzą sie zdrowe jak konie)
Koziemleko przez Ciebie ja tez dziś rogaliki zrobiłam, ale z przepisu teściowej z drozdzami - właśnie lezę i kwiczę, tak sie ich objadlam
Wybaczycie to rzadkie pisanie, prawda??
Witamy kolejną dziewczynkę
Stary 2013-11-01, 10:35   #4197
Trisdom
Zadomowienie

Jejku- trzy dni mnie nie było, a tu sie powoli watek kończy.
Ide zaraz na USG- odpowiednik połówkowego, więc tylko szybko skrobne.

Byłam u koleżanki- 150 km samochodem w jedna strone i wczoraj jak wracałam, to pół drogi miałam podbrzusze twarde jak kamień. Na poczatku nie bolało, ale potem pojawił sie dyskomfort. Zatrzymałam się i na szczęście po zmianie pozycji przeszło, ale myslałam, że te przepowiadające to tak max 2-3 minuty trwają.. A tu nie. Moze dlatego, że prowadziłam samochód. Zapytam dzisiaj gina.

Za to wieczoram mała kopała, że aż miło, nawet tz poczuł 4 kopniaki

Widze, że moja Emilka będzie miała w czym wybierać- tyle chłopaków. Postaram sie Was nadrobić jak wróce od gina. Na razie buziaki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-01, 11:17   #4198
teQiba
Moderator

Cytat:
tak wczesnie >
Takie z nas cwaniaczki, korzystmy z tego ze na ogol ludziom sie nie chce wczesnie wstawac i od rana jest o polowe mniejszy tlok

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Byłam u koleżanki- 150 km samochodem w jedna strone i wczoraj jak wracałam, to pół drogi miałam podbrzusze twarde jak kamień. Na poczatku nie bolało, ale potem pojawił sie dyskomfort. Zatrzymałam się i na szczęście po zmianie pozycji przeszło, ale myslałam, że te przepowiadające to tak max 2-3 minuty trwają.. A tu nie. Moze dlatego, że prowadziłam samochód. Zapytam dzisiaj gina.

Widze, że moja Emilka będzie miała w czym wybierać- tyle chłopaków. Postaram sie Was nadrobić jak wróce od gina. Na razie buziaki.
No to w takim razie trzymamy kciuki
Stary 2013-11-01, 11:22   #4199
nivka
Raczkowanie

Witam

Ja też dzisiaj nie uczestniczę w "święcie" mieszkam w mieście, gdzie nie mam rodziny, nie pojechałam też do miasta rodzinnego, nie lubię takich spędów.. Groby powinno się odwiedzać nie tylko 1.11. A ten armagedon, który się dzieje podczas Wszystkich Świętych - tłok, ścisk i krzyki na cementarzu - dziękuję nie skorzystam

Trisdom
napisz koniecznie co powiedział Twój gin - u mnie ostatnio też brzuch był nieprzyjemnie napięty i twardy... Niby nic poważnego, ale napisz proszę co Ci powie, ja mojego zobaczę dopiero za 2 tygodnie
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 11:51   #4200
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witam was mamuśki

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Poszłam na długi spacer, żeby się dotlenić, ale zahaczyłam o Biedronkę i wyszłam stamtąd z tabliczką czekolady krówkowej... zostały 3 kostki Mój dzieciak jest leń - albo śpi albo wcina słodycze
Dobrze, że dzisiaj zamknięte, bo przez ciebie już chciałam lecieć do Biedy

Cytat:
ale wybrnal

to napewno mu to nie ujdzie na sucho Szkoda tylko waszych nerwow

Ja sie tez dzisiaj wscieklam Na nerwy mi dziala to Halloween, dzieciaki milion razy dzwonia do drzwi po cukierki albo co gorsza kase co to ma byc w ogole, w ameryke sie bawia Jak wracalam ze sklepu to taki jeden szczyl mi pod maske wylecial, prawie zawalu dostalam Z kolezkami byl i jeszcze probowal ode mnie cos wysepic ale go pogonilam Jutro rano pewnie bedziemy miec klamke czyms wysmarowana, albo auto bo gowniarze na zlosc robia
U nas chyba żadnych dzieciaków nie było Ale to dobrze, bo i tak zapomniałam o tym zwyczaju i nie miałam żadnych cukierków

Cytat:
Super
Oby tak dalej

Cytat:
Otworzyl

Dobranoc dziewczynki
Dobrze, że dziada dorwali! Oby wyciągnęli konsekwencje.
A nie boicie się, że was teraz sąsiedzi będą ścigać

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Bez kitu już prawie koniec wątku

Daj znać co gin powiedział o tym twardnieniu brzucha

A my już po cmentarzu. Pojechaliśmy rano i nie było, aż tak źle. Potem idziemy do babci na obiad i wieczorkiem jeszcze raz na cmentarz. Lubię iść potem na spokojnie jeszcze wieczorem
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości