|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Piszę z mieszkania rodziców..zabrałam Olka ze sobą, męża nawet nie pytałam czy jedzie z nami, pewnie i tak by odmówił..niech sobie siedzi sam i się cieszy ciszą i spokojem..może zatęskni.
Wchodząc tutaj byłam przerażona, bo kot nas w drzwiach nie przywitał, a po całej samotnej nocy raczej powinien koło nas pomiaukiwać i ocierać się o moje nogi. Tylko w myślach prosiłam, żeby był zdrowy..żebym go czasami martwego nie znalazła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Będę mu 2x dziennie aplikować te świństwa i jakoś dociągnie do powrotu rodziców..a może jeśli to przeziębienie minie mu ![]() Sorry, że ja tak o tym kocie tylko nawijam na siuśkowe tematy jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Dzoan fajnie, że udało się kotkowi leki zaaplikować
![]() Jak dla mnie możesz pisać o kindziorku non stop ![]() Hej ![]() Ale znów spamu ![]() Mój TŻ już nigdy nie uwierzy mi w ciężkie dni z dzieckiem ![]() Mały pospał do 6.30, pogugał, o 9tej ładnie zasnął na 40 minut i zajmuje się sam sobą do teraz ![]() No idealne dziecko, a ja cały tydzień tak marudziłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43516803]
Arturkowi spuchła nóżka po pierwszym szczepieniu, przykładałam okład z rumianku i zeszło.[/QUOTE] rumianku nie mam, tylko Altacet..też może być? przykładałam mu wieczorem, ale na nóżkę, bo malutka bańka się zrobiła, a na rączce dopiero rano zauważyłam większe opuchnięcie obok wkłucia. Cytat:
![]() ![]() A kotu co jakiś czas zdarza się przeziębić pęcherz..on taki delikatny..tylko na balkon wychodzi i już coś łapie..ale przechodzi i jest spokój na dłuższy czas. Powiedzcie mi co Wy takiego czytacie, że Roxu zachwalacie..chyba pominęłam.. też chcę przeczytać...... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaz u nas dzisiaj tez nia ma co narzeka, więc nie psioczę ![]() A no i muszę pochwalić tżta, bo latał wczoraj ciągle do małego, później poszłam się trochę przekimać,a on pilnował kulkę ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz czas na chwalenie, jestem Alek, mam 2 miesiące, w wolnym czasie lubię sobie kimać gdzie bądź ![]()
![]() |
#3545 | |
Zakorzenienie
|
I kto to mówi
![]() Cytat:
![]() Tweed śliczny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Zadomowienie
|
Tweed,
![]() ![]() Dzoan, kot sie wylize z tego, super ze wszystko z nim ok ![]() Do nas wlasnie przyszla arka (po miesiacu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3547 |
Zakorzenienie
|
Jakierka brawa za kilogramy
![]() Też myślałam, że same nie polecą a jednak ![]() Dzoan super, że tak zajmujesz się kotkiem ![]() A może w jakimś większym kartonie przewieź go? Nam ktoś ukradł transporter i mamy teraz kartonowy ![]() Wzmocniliśmy dno i wyścieliliśmy podkładem Seni ![]() My dziś nie jeździmy po grobach ![]() Nie chcę dziecka po cmentarzach ciągać (bez chrztu ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-01 o 11:14 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3548 |
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Chcialam wczoraj z wami pospamowac, ale mialam jazde bez trzymanki i nie dalam rady ![]() Tweed- ![]() Neni- Kubuś cwaniak przed tata sie popisuje ![]() Roxy- Gratuluję wygranej! Przeczytalam i magicznie to opisalas ![]() ![]() Padlam jak opisalas wczoraj historię z dzieciakami ![]() U mnie tez lazili Jakierka- wspolczuje nocki, u nas czasem tez bokiem wyplynie. Zauważyłam ze dzieje sie to w te nocki kiedy Hanka chce non stop cycka Tz poszedl na spacer z mala a ja odpoczywam. Potem do jego babci na obiad idziemy Aaa i dzwonila do mnie pediatra moja, bo wczoraj mama moja byla z jej mezem na imprezie ![]() Babeczka sie przejela, pocieszyla mnie ze ta neurolog jest dobrym specjalista ale czesto straszy pacjentów i wyolbrzymia. Jesli chce to moze mnie do innego neurologa skierowac, ale w sumie ufam jej opinii i rehabilitantki wiec odpuszczę. Zmienimy to co mamy zmienić i będziemy zwracać uwage bardziej na pewne rzeczy i Hania dogoni rowiesnikow ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Aaa domcia- zapomnialam wczoraj! Jak Sara ladnie siedzi! W ogóle uwielbiam jej fotki na blogu oglądać ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() ![]() Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-11-01 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zakorzenienie
|
Spadam coś zjeść i na spacer
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Zakorzenienie
|
Hej zabcie. My dzis odpoczywamy.Pozniej pojdziemy na pobliski cmentarz zapalić znicze za bliskichMieliśmy jechac na groby ale nie mamy przegladu w aucie :/
A wczoraj zrobiliśmy z sasiadami Halloween. Fajnie bylo ![]() ![]() ![]() Odwiedzilo nas troszke dzieci w przebraniach pod wieczor.To byl super dzien i nocka ![]()
#3551 |
Zakorzenienie
|
tweed, jakierka ale fajne te Wasze maluszki
![]() Neni na razie i tak do weta go nie zawiozę, bo dzisiaj do 11 był.. ale dzięki za pomysł w razie czego ![]() ![]() ![]() A my jeszcze trochę tu posiedzimy, wypiję herbatę i zawijam Małego do domu..wieczorem i tak znowu muszę przyjechać. Może upiekę ciasto z jabłkami i powidłami.. jakiś przepis mam nowy i chodzi za mną od tygodnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
hej
nie ma mnie tu ostatnio. Wpadam tylko zobaczyc czy cynamonowa cos pisala i uciekam. jakas taka do ![]() Wczoraj wyrwalam zeba - dzis spuchnieta jestem. Samo wyrwanie luzik. Rano skoczylam tu niedaleko na cmentarz, bo tesciowa prosila, zeby tesciowi kwiaty polozyc na grobie, bo ona dopiero na 11 na msze szla. Zimno i nie bylo gdzie stanac, ale udalo mi sie w miare blisko, bo ta wielka wiazanka ciezka jak nie wiem. Do swojego taty albo pojade po obiedzie, albo w niedziele jak juz bedzie TZ. Marysia od rana lobuzuje, juz mi cierpliwosci brakowalo. Ale po 12 zapytalam czy idzie spac i o dziwo sama poszla do pokoju i usnela. Ja z Aleksem sie polozylam na lozku w sypialni i odplynelam, wlasnie sie obudzilam, a aniolek spi. Ponadto popsula mi sie gondola w Navingtonie ![]() ![]()
#3553 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do skoku to sama nie wiem teoretycznie Igi pomiedzy jednym a drugim jest bo 17tydzien mu leci. Mysle ze moze te mokre ciuszki go budza. Dzisiaj juz zmienialam o polnocy, o 3 sucho, a o 6 kupe walnal. Na szczescie po przebraniu zasnal na godzinke jeszcze. Normalnie miedzy 12-13 wychodzimy na spacer dlugi i Galganek dluzsza drzemke ucina. Dzisiaj chcielismy z mezem szybko zupe przed wyjsciem zjesc,a Igi sobie na matce lezal poszlam rzesy pomalowąac a tu maz wchodzi i mowi ze chyba nici ze spaceru bo Igus zasnal;-) na podlodze..o!! Otworzyl oczko to lece..ciekawe czy po polgodzinnej drzemce jeszcze zasnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3554 |
Zakorzenienie
|
elaine gdzies mi sie rzucilo, ze pytalas czy wiem co z Dominiczkiem Kallisto. Pisalam do niej na poczatku tyg i nie odpisala, wiec nic nie wiem. sprobuje znow na poczatku tyg.
![]()
#3555 | ||||
Wtajemniczenie
|
Boże co za gów.no teraz się kupuję, robię spagetti z mięsem mielonym, wrzuciłam mieso na patelnie i jak wyjęłam to już cos waliło, smaże, smaże chyba z 10 minut a mięso dalej pięknie różowe i wali amoniakiem w całej kuchni
![]() ![]() Adaś dzis marudny i boję się, żeby to nie było choróbsko jakieś ale na razie katarku nie ma, kaszlu też nie, temp w porządku. Zobaczymy. Leży teraz w łóżeczku i zaciesza do karuzeli. Założyłam mu na nią dodatkowo taką pluszową większą rybę, która grała jak ją sie pociągnęło za ogon, ale matka tak się bawiła namiętnie że ten ogon urwałam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3556 |
Zakorzenienie
|
A my wróciliśmy ze spaceru. Zimno, szaro i ponuro. Teraz Igi się wietrzy dalej w pokoju przy otwartym oknie, a my kombinujemy drugą część obiadu. Jak dobrze mieć męża chociaż na chwilę.
W ogóle Igi się tak fajnie tuli ostatnio jak go się weźmie na ręce (aaa no i próbuje też mnie zjeść ![]() Ev: tak tak pytałam. Jak się odezwie to daj znać ![]() Magolinka: brzmi obrzydliwie.. co tylko potwierdza że dobrze że mięsa nie jem. A Adaś może po prostu ma taki dzień marudny... Weszłam z kompa to i dzieci oblookam ![]() Jakierka: widzę że Edzio ma taką samą koszulkę jak mój Igi ![]() Tweed: ale Twój Alik podobny na tym ujęciach do naszego.. aż mąż podszedł się przyjrzeć, czy mu nie ściemniam, że to nie Igi ![]()
#3557 |
Wtajemniczenie
|
hej my po wizycie u lekarza mam angine ropna jestem na antybiotykach po przejsciach no ale od poczatku
ja: bardzo boli mnie gardlo lekarz: prosze otworzyc buzie...hmmm angina j: karmie piersia l: to ja nie mam co przepisac j: moze amoxicilina bo jest w miare bezpieczna l: no ja nie wiem i tak przenika do pokarmi j: to co moge wziasc l: nie wiem skieruje cie na badania do szpitala moze podadza kroplowke j: ale ja karmie wiec nie moge isc do szpitala moze jednak ta amoxicilina l: no dobrze to augumentin ale prosze dzis go nakarmic raz jutro dwa razy itd i obserwowac.... ![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#3558 |
Zakorzenienie
|
Ita
A nie masz jakiegoś mleka w lodówce odciągnietego? Kurcze, obserwuj leosia. Bo co innego ci zostało Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja z tego samego powodu lubie gdy Edziu na mnie zasypia po cycoleniu, bo tak ladnie obejmuje raczkami ![]() Tak poza tym od dzis zaczelam jadac ryby i owoce morza, po 2 latach wegetarianizmu. Mam nadzieje, ze choc na to Edziu zareaguje bez problemu ![]() ![]() Edziu od rana jeszcze nie spal, juz 7h ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3560 |
Zakorzenienie
|
My po spacerku i zaraz będziemy szykować kąpiel
![]() Ita to Ci lekarz doradził ![]() ![]() Kuruj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ita- to chyba Ty w tej rozmowie byłaś lekarzem. Współczuję anginy, ja ją strasznie źle przechodzę. Bez antybiotyku się nie obędzie. Dzoan dawaj przepis na zapiekankę ![]() Jak tu dzisiaj pusto. My wróciliśmy ze wsi. Młody 4h na powietrzu spędził aż kolorków dostał ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3562 |
Zakorzenienie
|
ITA oj zdrowka! Mam nadzieje ze szybko wyzdrowiejesz a Leosiowi nic nie bedzie
TARI super ze bransoletka sie znalazla. A z ciekawosci jak zbierasz grzyby z Malym? W chuscie z przodu czy na plecach? Wygodnie ci sie schylac? JAKIERKA aa moze wstawie do klubu;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 |
Zakorzenienie
|
Aa i my w tym roku tez nie jestesmy na grobach...
I brakuje mi tego bo bardzo lubie to swieto. Szczegolnie ze juz 3lata nie bylam na grobach u moich kochanych dziadkow..a to niestety pod poznaniem. Plan jest na nastepny rok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3565 |
Zadomowienie
|
Witamy
![]() Ja się tylko witam, nadaję od teściów bo jesteśmy na weekendzie. Podczytałam troszkę, ale jakoś nie mam nic ciekawego do powiedzenia. Tymuś uśpiony przez Babcię, TŻ wybrał się na popołudniową drzemkę. Teściowie pojechali jeszcze na cmentarz. A ja jakaś zblazowana siedzę. Nudy tutaj. A dopiero w nd wracamy do naszego domku. Edit: nudy tutaj to miałam na myśli, że nudy u teściów, nie mam nic do roboty, Tymusiem się dziadkowie zajmują dużo, nie chcę też im odbierać przyjemności z opieki nad Nim, więc większość czasu siedzę bezczynnie.
Edytowane przez Ewusia709 Czas edycji: 2013-11-01 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Lila dzisiaj zaczyna 5 miesiąc swojego życia ![]() Odwiedziliśmy 3 cemntarze i powiem szczerze, że jestem zmęczona ![]() Przeczytałam was, ale nie mam jakoś siły cytować. Twe Super Alik ![]() Jaskierka też muszę kupić jakiś pałąk z zabawkami nad magtę ![]() Ita zdrówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43514786]Misia miałam nawet płytę Natalii Oreiro. Kupiłam ją na odpuście
![]() Też oglądałam. Mało tego mój TŻ oglądał jak się poznaliśmy. Jak TŻ zabrał mnie pierwszy raz do swojego domu rodzinnego to w jego pokoju na drzwiach ujrzałam plakat Natalii Oreiro z napisem Żona MOJA ![]()
![]() |
#3568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Zakorzenienie
|
Margosia, Straw coś mnie chyba zaraziłyście z tą piersią. Od kilku dni mnie pobolewała, ale myślałam, że to po prostu jak pełna jest. Dzisiaj mąż chcial mnie przytulić jakoś mocniej i co.. i boli.. jakaś grudkę mam. Wieczorkiem czeka mnie ciepły prysznic z masażem i ibuprom. I niech sobie diabelstwo idzie precz.
Surka: wszystkiego najlepszego dla Lilki! Cytat:
hahahha:P
![]() |
#3570 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Surka 100 lat dla kruszynki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.