|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Masz świetną figurę, u mnie też brzucha praktycznie nie ma ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43518006] ![]() ![]() Nie chciałam Was wcześniej straszyć dziewczyny- ale właśnie tak to wygląda- u mnie było tak samo jak u Trele i po 3 miesiącach wyglądałam jak wrak człowieka. Jak to powiedziała moja przyjaciółka- totalnie zniknęłam w oczach... Nie to żebym się z tego cieszyła bo nie miałam już na nic siły.Popełniałam podobne błędy i chodziłam głodna i niewyspana. Teraz wiem, że trzeba inaczej się organizować- chcecie zjeść, zjedzcie, dziecko nie zając i też nie umrze z rozpaczy w ciągu tych 5 minut gdy mama je- nawet jeśli miałoby trochę popłakać. Co do chodzenia do łazienki z dzieckiem to radzę nie przyzwyczajać A skoki rozwojowe- u nas były odczuwalne- zawsze był ryk, zły nastrój i mój rozstrój nerwowy. Ech, ale przeżyłam to i teraz przeżyję... A sytuacja na froncie u nas taka: skurcze nieregularne, czasem bolesne, bardziej uczucie kłucia. Spojenie boli cholernie, nie mogę założyć skarpetek bo nie mogę podnieść nogi, stanąć na 1... Moja babcia pyta na kiedy termin, mówię, że 23, a ona na to "eee na pewno nie, może z tydzień jeszcze maksymalnie...". Zobaczymy- czekam do 4, do wizyty i mogę rodzić. Już nawet powoli zaczynam myśleć, że co będzie to będzie, a niech tam sn, może być cc- byle mi pikawa nie wysiadła i miednica nie pękła bo nóg to nie mogę już całkiem rozłożyć na boki jeszcze chwila i bedzie dzidziuś, potem będą inne problemy ale oby jak najmniej
|
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Dzień dobry!
Aaby serce mi się kraje jak czytam o Twojej maleńkiej Rusałko zdjęcie Zuzinki- słodziutkie ![]() Domi fajny golasek i matka polka też![]() Weronisiek o to mamy podobnie, spojenie tak mnie boli, że mam wrażenie, że pęknę na pół, w nocy jak się przekręcałam z boku na bok, to chyba nawet jakaś kość mi strzeliła
|
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2644 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w dwupaku (i oby tak zostało co najmniej do poniedziałkowej wizyty
). W nocy jeszcze się wymęczyłam, zasnęłam przed 6 kiedy bóle odpuściły. Obudziłam się przed 9 i oczywiście ból wrócił, jest stały ale nie ma tragedii. Wstałam z łóżka, ale jestem taka wykończona, bez sił totalnie, dlatego też daruje sobie wychodzenie dziś i jutro z domu. Antibia za tydzień! to już lada chwila ![]() Taszanta fajnie że jesteście już w domu, zawsze to inaczej niż w szpitalu ![]() Zwariowane serduszko u mnie dziś na obiedzie rodzinnym flaki, ale gołąbka chętnie bym zjadła ![]() Trele będzie dobrze! Moim zdaniem tż powinien Cię wyciągnąć gdzieś z domu, żebyś się odstresowała Koala GRATULACJE!! ![]() Dziewczyny ale macie piękne brzuszki bez rozstępów ![]() Miki jak niziutko masz już brzuszek
|
#2645 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jak zawsze to tyłu więc przede wszystkim ogromne gratulację dla Acelinki , Iloneczki i Koali
Nie nadrabiam bo nie mam kiedy, mam jeszcze kilka spraw do ogarnięcia,doprowadzam chate do ładu,pranie,prasowanie co po chwilę coś.Od poniedziałku Tż wraca do pracy więc mam nadzieje,że jak wszystko ogarnę to będe mieć chociaż ciut więcej wolnego czasu i wtedy będe bardziej na bieżąco ![]() Buziaki Myślałam,ze wczorajszy post się nie dodał a jednak... więc sorki za spam;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-11-01 o 12:31 |
|
|
|
#2646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do pilota to ja teraz dostałam w spadku ta rainforest ale pilot się zgubił i szczere to wolałabym go mieć bo z natury leniwam:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na grob dziadka czy kolezanek szlam zawsze kiedy mialam ochote, kilka razy w roku nie tylko z okazji swieta , wiec 1 listopada zawsze sobie odpuscilam . Antibia nie dotrwasz do wywoływania. Zobaczysz wezmie Cie o czasie Cytat:
Jak fajna I cena okazyjna ja bym brała. O lezaczku juz pisalam , ja mam FP na cienkich nozkach , dziecko ruszajac sie minimalnie - samo sie buja , wibracja jest , pałak z zabawkami I melodyjkami , no I wzor w sówki . Wszystkie dzieci wkoło kochaja te lezaczki a moja ma wnerw na Sam widok .. Ten dokladnie mam ImageUploadedByWizaz Forum1383305087.989724.jpg [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43518006] ![]() ![]() Nie chciałam Was wcześniej straszyć dziewczyny- ale właśnie tak to wygląda- u mnie było tak samo jak u Trele i po 3 miesiącach wyglądałam jak wrak człowieka. Jak to powiedziała moja przyjaciółka- totalnie zniknęłam w oczach... Nie to żebym się z tego cieszyła bo nie miałam już na nic siły.Popełniałam podobne błędy i chodziłam głodna i niewyspana. Teraz wiem, że trzeba inaczej się organizować- chcecie zjeść, zjedzcie, dziecko nie zając i też nie umrze z rozpaczy w ciągu tych 5 minut gdy mama je- nawet jeśli miałoby trochę popłakać. Co do chodzenia do łazienki z dzieckiem to radzę nie przyzwyczajać A skoki rozwojowe- u nas były odczuwalne- zawsze był ryk, zły nastrój i mój rozstrój nerwowy. Ech, ale przeżyłam to i teraz przeżyję... A sytuacja na froncie u nas taka: skurcze nieregularne, czasem bolesne, bardziej uczucie kłucia. Spojenie boli cholernie, nie mogę założyć skarpetek bo nie mogę podnieść nogi, stanąć na 1... Moja babcia pyta na kiedy termin, mówię, że 23, a ona na to "eee na pewno nie, może z tydzień jeszcze maksymalnie...". Zobaczymy- czekam do 4, do wizyty i mogę rodzić. Już nawet powoli zaczynam myśleć, że co będzie to będzie, a niech tam sn, może być cc- byle mi pikawa nie wysiadła i miednica nie pękła bo nóg to nie mogę już całkiem rozłożyć na boki Fajnie ze o tym piszesz, bo przynajmniej wiem ze to nie zadne anomalia a normalna kolej rzeczy I kazda mama musi sie z tym zmierzyc. Ja tez lece na wadze na łeb I na szyje, jak tak dalej pojdzie to Chodakowska sie bedzie mogla schowac. Nic - zostaje mi walczyc. Dzis jestem wyspana I pelna siły , mam tez troche pozytywnego nastawienia. Zobaczymy jak bedzie wieczorem .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2648 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Cytat:
![]() Biorę 3x2 luteinę, 3x1 nospę i 3x2 magnes i mam wrażenie że to nie pomaga :/ Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Domii- super wyglądasz!! a Jaśko
Taszanta- jak sie czujesz? Jak sobie radzicie? ;> Weronisiek- juz niedługo ![]() Wg nie mowiłam Wam wczoraj o położnej.Ogólnie zadowolona, mały rośnie. co do karmienia powiedziała ze jeżeli mamy sie oboje męczyć to lepiej zostać na mm, skoro młody ładnie przybiera i nie ma problemów brziszkowych. Będe jeszcze dzisiaj i jutro próbować, a jak nie pójdzie to nie bedziemy sie męczyc. No a co do ulewań powiedziała ze mam dalej robic to AR a do swojego dodawać tego nutritonu i sprawdzać na wadze jak to wygląda. Ogólnie wizyta spoko ;p Wybraliśmy bujaczek leżaczek i w tygodniu zamawiamy.Oby sie sprawdził ![]() a my już po porannym spacerku, zaraz maż robi obiad, zjemy i lecimy na cmentarz, potem spacerek jakiś i do domku :P
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli wszystko ladnie idzie do przodu :ehem : Jaki wybraliscie? DOMI - widziałam fotke na FB . Bardzo ładnie wygladasz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Trele ja sie włąsnie zastanawiam, czy jak dziecko sie bardzo rusza w nim to czy nie stanie sie cos, bo te nózki to mi wygladają na mniej stabilne niż takie np. : http://allegro.pl/fisher-price-lezac...654322574.html
czy siE MYLE? ;> a ja nie trace na wadze. Znaczy sie troche straciłam po porodzie- normalne bo dziecko wody itd. ale teraz mam wrażenie ze waga mi idzie do przodu zamiast do tyłu. ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- tenco wkleiłam wczensije lub ten : http://allegro.pl/fisher-price-lezac...671348081.html ale raczej pierwszy bo to mąż wybiera tym razem. Ja mam wybrać mate dla młodego no i wlasnie mąż pyta czy te nózki co Ty masz to są stabilne? bo w sumie nad nimi tez wczesniej sie zastanawialiśmy,.. Miałam Was pytać. Mamusie- na ile minut dajecie dziecko na brzuszek? bo mój lubi tak leżec, czasem nawet sie zdrzemnie.. ale mi położna powiedziała ze on za wysoko zadziera głowe i ze mam tego pilnować .. no i nie wiem ile on moze tak sobie na tym brzuszku lezeć. Srednio daje go 2-3 razy dziennie na 15 minut ok. Myślałam ze normalne jest to że on daje głowe do góry.. no ale ona stwierdziła ze mam uważać bo daje ją wysoko jak na niecałe 4 tygodnie... ( a ja nie wiem czy faktycznie wysoko, bo nie mam porównania.)
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r...
Cytat:
Ten z Twojego linka jest dobry I dla wiekszego dziecka - taki miala dziewczynka ktora sie zajmowalam . A ile mialas na plusie do porodu? Ja to chyba rekord pobilam , ale ponad polowy juz nie mam , mialam strasznie duzo wody I to pewnie te kilogramy plus mega brzuch , nie małe dziecko. Co z tego jak ta reszta to to co w doopsko mi weszlo I jeszcze dlugo sie tego nie pozbede Za wysoko głowe daje? Maja tez trzymie głowe wysoko ale nie pomyslalabym ze to niebezpieczne w momencie kiedy lezy na brzuchu Jak ma humor to klade ja ze dwa , trzy razy po 10 min .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-01 o 13:07 |
|
|
|
|
#2653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
((Jaki wybralas lezaczek? Dziewczyn y, mylyscie kiedys materac od lozka? Bo chcialabym umyc ale nie wiem czym i czy wgl dam rade... a jak jie tak tobjaki materac polecacie do spania, nie za drogi? Lozko mam wybrane ale nie wiem jaki materac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Cytat:
Te karuzelki to trudny orzech do zgryzienia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-11-01 o 13:11 |
|||
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
w dniu porodu dokłądnie miałąm na plusie +17kg. W ostatnich dwóch tygodniach dużo przybrałam bo nawet brzuch ze 124 na 131 cm skoczył
MI tez w dupe dużo poszło, w sumie z brzuchem dam sobie rade, jak sie z blizną wszystko już zagoi dobrze to zaczne ćwiczyć jakieś brzuszki ... no ale tyłek to masakra i uda. No mi powiedziałą zeby uważać bo to źle dla kręgosłupa takiego malutkiego, bo jakieś napięcie miesniowe czy cos.. no i pytała czy też tak odgina głowe jak odbija albo jak leży na rękach..no i on tak odchyla dość mocno głowe.. kazała mi tego porządnie pilnować i uważać nie wiem, dlatego własnie pytam jak to u Was wyglada. aa no to już wiem czemu ten kupimy leżaczek. im wiekszy wagowo tym lepiej bo nie bede za 5 miesiecy zmieniać na wiekszy bujaczek bo nie ma tyle kasy. mam nadzieje ze sie sprawdzi. Kupujemy z becikowego wiec chcemy by było to porządne Mya - http://allegro.pl/fisher-price-lezac...654322574.html na 99% :P
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Ryba fajny. Podoba mi sie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
ej ja chyba źle to zrozumiałam z tą główką bo aż na necie szukać zaczęłam. Chodzi chyba o to zeby gwałtownie nie podnosić tej główki bo moze dojść do urazu kręgosłupa, a jak nie podnosi to moze być włąsnie problem z napięciem mięśniowym .. chyba o to jej chodziło, a ja głupia nie skumalam
wybaczcie
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Już tutaj kiedyś zaglądałam życząc wam powodzenia - teraz znów zaglądam zobaczyć jak nastroje w godzinie zero
no i oczywiście mega gratulacje dla tych rozpakowanych! Ja dokładnie rok temu przeżywałam to co wy teraz (termin miałam na 1 listopada - urodziłam dopiero 13;tego - poród wywoływany :P - moje dziecko bedzie miało roczek zaraz - kiedy to zleciało?) Życzę wam powodzenia i mam nadzieję, że wasze porody będą szybkie i konecznie z orgazmem Zdrowych i pięknych dzieciaczków wam życzę - dużo wzruszeń przy pierwszych kontaktach mama - dziecko Będę wam kibicować i na pewno będę 'podglądać' ten wątek teraz. Dla mnie cudownie jest powspominać.Trzymajcie się dziewczynki ![]() Jako bonus ode mnie macie zdjęcia mojej córeczki - w dniu narodzin i obecne
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2013-11-01 o 14:20 |
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie ból złapał tam na dole
normalnie zgięło mnie w pół i szczypało okrutnie w środku Zrobiło mi się słabo, łzy same leciały. Męża oczywiście nie ma, siedzi w garażu Ehh mam nadzieję, że to nie dzisiaj Póki co jest trochę lepiej. Może dziecko na dobre zagościło w kanale, bo znowu dzisiaj odszedł kawał czopa.
|
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie już niedługo my będziemy miały roczniaki ale Twoja mała jest przesłodka |
|
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miki- Ty tam uważaj, zaciskaj nogi bo dzisiaj taki niefajny dzień
|
|
#2662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba uwazac zeby dziecku glowka nie uciekala do tylu jak np trzymasz na rekach ale jak lezy I samo dzwiga to chyba dobrze nie? Niech sie doswiadczone mamy wypowiedza .. Cytat:
A poród z orgazmem? Dlaczego ja takiego nie mialam ? Helołłl !! Moze Nasturcji sie uda , za te wszystkie mieki Cytat:
Cos mi sie wydaje ze Ty urodzisz szybciej niz Ci sie wydaje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2663 |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny!
Przepraszam, że dopiero dzisiaj, ale kompletnie nie miałam okazji wcześniej Wam napisać. 23.10 o godz. 11.20 przyszła na świat Maja 54cm, 3220g 10 pkt siłami natury. Mała jest przecudowna, nawet daje nam pospać, ostatnio je jak smok, ale nic dziwnego - rośnie. Poród miałam ciężki, wody odeszły mi o 1 w nocy, ale szyjka w ogóle się nie rozwierała, nie pomogły zastrzyki rozkurczowe ani oksytocyna, więc robili mi masaże na skurczach i jakoś się udało. Gratuluje wszystkim Mamusią i trzymam kciuki za dwupaki. Załączam dwa Majeczkowe zdjęcia.
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny świetne wieści - jutro Maja wychodzi do domku
Na wczorajszym ważeniu miała 2120g Pięknie nam rośnie. Ja liczyłam na poniedziałek a tu mnie dziś miło zaskoczyli jak przyjechałam. Miałam jutro zostać na noc i ew. w niedzielę a dziś niestety pokój rodziców już zajęty. Rano ją dokładnie lekarz przebadał i wszystko jest ok Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2665 |
|
Raczkowanie
|
hmm.. nie wiem jak załączyć te zdjęcia...
muszę jeszcze raz spróbować zaraz
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
Aagateczka i Koala - Gratuluję
witamy dziewczynki na świecie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2667 |
|
Rozeznanie
|
Koala
Aagateczka gratulacje dla Was
|
|
#2668 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe słowa - dziecko moje jest bardzo kochane i nie mogę narzekać - chociaż pierwsze dwa miesiące dały mi w kość i nie wiedziałam kiedy dzień a kiedy noc - to potem było już z górki
W wieku dwóch miesięcy budziła się tylko raz w nocy na karmienie - a, gdy miała pół roku to spała już po 11h ciągiem Heh, ja wierzę, że mój poród był z orgazmem - tylko go przez znieczulenie nie czułam (tak - wymiękłam przy bólach krzyżowych i poprosiłam, by coś z tym zrobili )
|
#2670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

no nic śpieszę czytać co tam u was i postaram się napisać coś więcej o nas 

za tydzień! to już lada chwila 

Umrę tu.

Mają tempo
, a on powiedział to samo co tamta babka. Postanowiliśmy z mężem zaczekać. Ryk przy czyszczeniu oczka niesamowity 

Póki co jest trochę lepiej. Może dziecko na dobre zagościło w kanale, bo znowu dzisiaj odszedł kawał czopa.