|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Jeśli wy to też przechodzicie to po prostu tak jest i już. A co do leżenia, dosyć często i dużo leżę, bo nie pracuję a domu też nie ogarniam codziennie bo nie ma potrzeby tak więc leniuchuję ile się da jeszcze, później z maluszkiem będzie już ciężej hehe. Cytat:
![]() Nie boli długo i bardzo delikatnie, dokładnie jak przy końcu okresu. A kilka razy rano przy przekręcaniu na boki zauważyłam taki bardziej kłujący ból , więc tamten to na bank już spojenie ehhhh. Jak nie tu boli to tam i tak w kółko, czuję się staro mimo dopiero 22 lat ![]() Jeszcze moje kolano się znowu odezwało i nie mogłam wczoraj na schody wejść, prawie się popłakałam
|
||
|
|
|
#2012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaa i jeszcze ważna zapewne rzecz - lekarze wziąż jej mówili, że ma nie siedzieć i nie spędzać czasu w pozycji siedzącej bo to wpływa na to, że to biedne dziecie się bardziej wciska/wpycha w miednice, tzn. ze siłą grawitacji napiera na tą miednicę. Tak więc od tego momentu to leżała plackiem z tego co pamiętam. ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Moja mała ułożona miednicowo cały czas jak natazie. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Też go czasami miewam. Nie trwa długi i co prawda nie powtarza się często, ale czasami się zdarzy.
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po odwiedzinach u Zmarłych
![]() Jeszcze jutro lub w niedzielę pojadę do prababci (grób rodzinny), po której imię odziedziczy moja córka ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Rozeznanie
|
normalny,czesto go mam ,czasem nawet mocniej niz na okres... mowilam wczoraj o tym ale mowiła ze to wszystkosie rozciaga i takie bole sa normalne-duzo odpoczywac
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie odwiedzam grobow w tym roku... nie chce mi sie jechac ,potem przepychac sie na tych cmentarzach... wole posiedziec w domku.
Za to wieczorkiem nie pojde robuc cmentarnych fitek bo orzyjezdza do nas moj brat: ) wiec bedziemy mieli towarzystwo na weekend: D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2016 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może pogadać z Wiki tak szczerze, że teraz trochę się gorzej czujesz, szybciej się męczysz a potem trochę się boisz jak to będzie jak pojawi się noworodek i przez to czasem jesteś zła, ale to nie oznacza, że mniej ją kochasz.Cytat:
|
||
|
|
|
#2017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kangurujemy sie ile wlezie ale ciezko z jednym fotelem na cały oddział Oczywiście przy pierwszej zmianie pieluchy jaka robiłam moj syn zrobił kupę po same plecy ![]() A ja nie leżę juz na Polnej i całe szczęście bo bym wysadziła ten oddział w kosmos. Fizycznie jest niezle mam tylko problemy z termoregulacja i z jelitami. A psychicznie tez nienajgorzej. Jestem dobrej myśli. Dzięki za pozytywne myśli wysyłane w nasza stronę. Wszystkim życzę zdrowa i zadnych niespodzianek przed terminowych! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2018 |
|
Zadomowienie
|
Kurde ja dziś też jak bomba chodzę. Wszystko mnie wkurza.
Zrobiłam sernik brzoskwiniowy, na obiad hamburgery. Mąż mi dużo pomógł ale byłam przy tym wszystkim nie do zniesienia. powiedział tylko:"chyba hormony zaczynają się odzywać" a teraz mi się taaak zachciało spac i poczułam się zmęczona... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2019 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę chciałam na bieżąco być, ale znów jestem chora :-/ Jak to możliwe , że 3 raz w ciągu 8 tygodni mam zapalenie zatok? Chyba się nie obejdzie bez antybiotyku tym razem. Miałam nadzieję, że da mi spokój w ciąży, ale się myliłam
Ja mam ułożenie miednicowe póki co i coś czuję, że tak zostanie i będzie cesarka. Bardzo mnie boli brzuch jak się zmęczę, spojenie tez boli, dlatego staram się odpoczywać na bieżąco. Choć pracuję zawodowo, to ograniczyłam etat do 1/4 i w domu poleguję. Na zwolnienie od stycznia planuję iść. Hormony buzują i u mnie. Jestem ciągle zła i nie mam ochoty na seks. A jak już mam to się okazuje, że wielorybi brzuch uniemożliwia jakiekolwiek zmiany pozycji oprócz łyżeczki i się złoszczę iwantyou99 trzymam kciuki, nie poddajesz się, dzielna babka z Ciebie. Nie wiem czy ja bym dała radę, ale Ty nas bardziej podnosisz na duchu , niż my Ciebie. |
|
|
|
#2020 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
O to widzę,że nie jestem sama... Po fakcie to oczywiście tłumaczyłam i przepraszałam. Ona jest mądra i naprawdę dużo rozumie. Ale i tak jestem zła na siebie. Eryk też mnie wyprowadzał z równowagi i mało nie brakowało a na niego też bym się wydarła... Czekam aż ten magnez przyjdzie,może podziała mi pozytywnie na system nerwowy... Cytat:
I że ty psychicznie dajesz radę,jesteś mega dzielną kobietą!
|
|
#2021 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam się przywitać i jednocześnie przeprosić i pożegnać przynajmniej na kilka... kilkanaście dni...
We wtorek zmarł mój tata, lat 49... Ogrom planów przed sobą... Był, zdrowy, silny i już go nie ma... Ciężko mi cokolwiek powiedzieć, ciężko się przyzwyczaić. Nie rozumiem i chyba nie zrozumiem dlaczego, dlaczego On, dlaczego tak wcześnie... Mam jeszcze dwójkę rodzeństwa, siostra 18 lat, brat 15lat... Przecież On był nam jeszcze tak bardzo potrzebny... Cieszył się z planowanej na wiosnę budowy naszego domku... Cieszył się z wnuczki, której nie będzie mu dane nigdy widzieć, wziąć na ręce... Do tego myśl, że on umarł po to, by zrobić jej miejsce... To mnie dobija, ogromnie dobija. Staram się być silna, dla siebie, dla dzieciątka mojego, dla rodzeństwa i dla mamy.... Ale nie wiem skąd wziąć tą siłę, wytrwałość... Jak ŻYĆ... Przepraszam
|
|
|
|
#2022 |
|
Rozeznanie
|
katharsist, wyrazy współczucia. W takim momencie trudno powiedzieć cokolwiek, co mogłoby pomoc, ale mam nadzieje, ze znajdziesz w sobie sile i przetrwasz. Trzymaj sie!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
iwantyou99 - cieszę się, że Dominik rośnie
)Trzymaj się cieplutko, my cały czas trzymamy kciuki i przesyłamy duuuuużo energii Cytat:
Wyrazy współczucia Trzymaj się jakoś |
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najszczersze kondolencje! zaglądaj do nas, kiedy będziesz mogła, ale nie przejmuj się nami, tylko bądź silna, dla małego człowieka, którego w sobie nosisz!
|
|
#2025 |
|
Gang Iren
|
Katharsist bardzo ci współczuję...
|
#2026 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że coraz lepsze wieści nam tu przynosisz ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
strasznie mi przykro, wyrazy współczucia
|
|
|
#2028 |
|
Raczkowanie
|
katharsist - wyrazy współczucia. Bądź silna i przetrwaj ten ciężki czas! Pamiętaj, że Twoja córeczka też odczuwa to, co Ty, więc musisz być silna dla siebie i dla Niej.
Spójrz też na to od tej strony, że chociaż Tato nie pozna Małej, to chociaż wiedział, że jesteś w ciąży, widział pewnie jej zdjęcia z USG i na pewno będzie cieszył się razem z Wami tylko z góry. |
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
byłam na powązkach- ledwo żyję... ponad dwie godziny nam to zajęło choć mieszkamy niedaleko
|
|
#2030 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
katharsis bardzo mi przykro, nie wiem co powiedzieć. Spróbuj się jakos trzymać
Ja jestem u babci, zaliczylismy 2 cmentarze rano i potem jeszcze wieczornych spacer. Strasznie lubię chodzić po cmentarzach kiedy jest ciemno. Dzisiaj moj "wysniony" termin porodu Niby głupota, ale jednak jestem w pogotowiu. Pierwszy raz liczyłam ruchy Malego, bo wydawało mi się, ze cos mało się rusza. Ale na szczęście 10 ruchów doliczylam się w 20 minut, wiec postanowiłam nie świrowac
|
#2032 |
|
Zadomowienie
|
iwantyou99 bardzo się cieszę, że u Was jest lepiej i mam nadzieję, że tak już pozostanie, nie! co ja mówie! mam nadzieję, że będzie super i z każdym dniem będzie jakiś przełom! Dobrze, ze lepiej się czujesz psychicznie i oby żadne czarne chmury się Tobie w głowie nie kłębiły! 3majcie się, cały czas mocno ściskam kciuki i śle masę życzliwych myśli!
katharsist ogromnie Ci współczuje i ściskam mocno! bądź silna i nie myśl, że ktokolwiek komukolwiek zrobił miejsce! to po prostu los bądź tam u góry tak chcieli i nic tu do tego, że jesteś w ciąży. Będziecie teraz miały opiekuna tam u góry! wracaj do nas szybko |
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam te 140 i wcale nie uważam, zeby były przesadnie grube, obawiam się, ze te 115 beda zupełnie szmatkowate.
|
|
#2035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
różnią sie grubością. 140 sa tez moim zdaniem takie bardziej przyjemne. A i polecam krem aquastop z ziololeku. Super nawilża ma fajny skład i Dominik go używa wiec dla Wadzych dzieci napewno bedzie bezpieczny. Nie ma barwników zapachów ani innych cudów. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2036 |
|
Raczkowanie
|
Hej, nie było mnie wczoraj ale nie mialam głowy do forum. Ją dalej w szpitalu, cały czas wychodzą skurcze na ktg. Dostałam więcej leków i wróciłam do fenoterolu co trzy godz. Mam nakaz lezenia imogę wstawać tylko do łazienki. Wszystko boli już od tego lezenia, łóżko szpitalne jest okropne. Dziś tz przyniósł mi mojego rogala, ciut lepiej. Najgorsze jest to, że jak tylko zmniejszą mi dawki leków to skurcze znów wracają..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2037 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gosia czasem tak bywa ja dziś wstalam i zechciało mi się płakać, pochlipalam w łazience minutę i mi przeszło. ![]() Lolita pisalas o bracie...a sama już drugi raz mówisz o zaliczeniu grobów...dziwne słowo... My odwiedziliśmy groby mojej rodziny i męża , a później u tz rodziny siedzieliśmy było około 30 osób i gromadka dzieciaczkow. Było miło i smacznie tylko dla mnie za gorąco...chyba mam menopauze i uderzenia gorąca |
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2040 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha dziewczyny nastawcie sie na opuchnięte nogi dość znacznie po porodzie. Ja miałam spokój bo dostałam furosemid zaraz po cięciu ale mnóstwo mam i po cc i po sn mialO z tym problem do tego stopnia ze kapci nie mogły założyć. To podobno normalne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

jak stara babcia się czuje 

z bananem.

Strasznie mi smutno.
może pogadać z Wiki tak szczerze, że teraz trochę się gorzej czujesz, szybciej się męczysz a potem trochę się boisz jak to będzie jak pojawi się noworodek i przez to czasem jesteś zła, ale to nie oznacza, że mniej ją kochasz.

Nie wiem czy ja bym dała radę, ale Ty nas bardziej podnosisz na duchu , niż my Ciebie. 

i przesyłamy duuuuużo energii
16.06.2012