Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-01, 16:06   #2011
Muminek1991
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Niestety, będziesz go czuć pewnie coraz częściej.

U mnie zdarza się 3 dni z rzędu (mogę go porównać do takiego "czucia" jak 2czy3 dnia okresu). Po czym przechodzi, nie boli 2 dni a potem znowu.

Często jak za dużo chodzę tak mi się robi. I najbardziej na wieczór.

Wszystko się rozciąga więc, spokojnie nie stresuj się. Często rob sobie odpoczynek na leżąco.

U mnie teraz doszło sapanie jak stara babcia się czuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzięki kochana, jak pisałam nie sieje zaraz paniki ,ale chciałam wiedzieć czy ogólnie to normalne.
Jeśli wy to też przechodzicie to po prostu tak jest i już.
A co do leżenia, dosyć często i dużo leżę, bo nie pracuję a domu też nie ogarniam codziennie bo nie ma potrzeby tak więc leniuchuję ile się da jeszcze, później z maluszkiem będzie już ciężej hehe.

Cytat:
Napisane przez Nettk_a
A boli Cię w jakich sytuacjach? Jak leżysz, przekręcasz się z boku na bok, chodzisz, siedzisz?

Mnie tak od czasu do czasu boli np. przy przekręcaniu się i taki ból to prawdopodobnie spojenie łonowe i to jest normalne na tym etapie. Ja jestem w 31 tc.
wiesz co szczerze to nie zwróciłam dokładnie uwagi kiedy zaczyna mnie pobolewać, więc chyba różnie
Nie boli długo i bardzo delikatnie, dokładnie jak przy końcu okresu.

A kilka razy rano przy przekręcaniu na boki zauważyłam taki bardziej kłujący ból , więc tamten to na bank już spojenie ehhhh. Jak nie tu boli to tam i tak w kółko, czuję się staro mimo dopiero 22 lat
Jeszcze moje kolano się znowu odezwało i nie mogłam wczoraj na schody wejść, prawie się popłakałam
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 16:32   #2012
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
U mnie tz juz wyruszył na cmentarze, a ja zostałam sama z kotem :p. Zjadlam sniadanie i potem drugie sniadanie: monte z bananem.
Koncze 26 tydzień i 8kg na plusie... Jak myslicie troche duzo?

Któraś z was napisała że leżała w szpitalu z dziewczyną której dziecko było ułożone główką w dół w 29 i podobno to niedobrze ze tak dziecko ułożone jak do porodu tak wcześnie... I teraz sie martwie bo u mnie praktycznie cały czas teraz dziecko ułożone jest główką w dół....to znaczy ze mam sie martwić? :/
Ja leżałam z tą dziewczyną. Ona miała dodatkowo skurcze - pewnie przez to wzieli ją na oddział i kazali leżeć plackiem już do końca....

Aaaa i jeszcze ważna zapewne rzecz - lekarze wziąż jej mówili, że ma nie siedzieć i nie spędzać czasu w pozycji siedzącej bo to wpływa na to, że to biedne dziecie się bardziej wciska/wpycha w miednice, tzn. ze siłą grawitacji napiera na tą miednicę. Tak więc od tego momentu to leżała plackiem z tego co pamiętam.

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie Wy macie teraz ułożenia (...) ?
Moja mała ułożona miednicowo cały czas jak natazie.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Dziewczyny , czy lekki ból podbrzusza od czasu do czasu tak jak na okres jest normalny ?. Jestem teraz w 25 tyg. jakoś nie panikuje od razu ale tak dla upewnienia.
Też go czasami miewam. Nie trwa długi i co prawda nie powtarza się często, ale czasami się zdarzy.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 16:58   #2013
milka-pilka
Zakorzenienie

Ja już po odwiedzinach u Zmarłych
Jeszcze jutro lub w niedzielę pojadę do prababci (grób rodzinny), po której imię odziedziczy moja córka

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Ja miałam dziś wyjątkowo dziwny sen. Śniło mi sie, ze urodziłam już synka i on nie był dzieckiem ale krokodylem! W sensie dzieckiem krokodylim... Co najlepsze karmiłam go piersią
bardzo fantastyczny sen
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 16:59   #2014
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny , czy lekki ból podbrzusza od czasu do czasu tak jak na okres jest normalny ?. Jestem teraz w 25 tyg. jakoś nie panikuje od razu ale tak dla upewnienia.
normalny,czesto go mam ,czasem nawet mocniej niz na okres... mowilam wczoraj o tym ale mowiła ze to wszystkosie rozciaga i takie bole sa normalne-duzo odpoczywac
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 17:11   #2015
senira666
Zakorzenienie

A ja nie odwiedzam grobow w tym roku... nie chce mi sie jechac ,potem przepychac sie na tych cmentarzach... wole posiedziec w domku.
Za to wieczorkiem nie pojde robuc cmentarnych fitek bo orzyjezdza do nas moj brat: ) wiec bedziemy mieli towarzystwo na weekend: D

Stary 2013-11-01, 17:38   #2016
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzięki kochana

Wiecie co od jakiegoś czasu jestem bardzo nerwowa.
Tzn nie że cały czas,ale jest OK,a w jednej chwili coś potrafi mnie wytracić z równowagi. To jest taki impuls i niestety ale nie zawsze potrafię nad tym zapanować. Dzisiaj nakrzyczałam na Wiki Strasznie mi smutno.
I w sumie to była drobnostka,a we mnie był tak straszny gniew przez chwilę. Aż momentami sama siebie nie poznaję. I ja wiem z teorii,że co powinno się robić,żeby nie wybuchnąć gniewem(głębokie oddechy,liczenie do 10),ale w praktyce to dzieje się za szybko,chwila moment i wybucham.
Czy któraś z was ma też taki problem i jakoś sobie z nim radzi?
Bo coś muszę ze sobą zrobić,bo tak być nie może.
ja miałam tak w zeszłym tygodniu- sekunda i wybuchałam i to nie na Tż a na wspólnika. usiadłam i doszłam do wniosku, że podświadomie boję się tego co będzie działo w firmie jak dziecko przyjdzie na świat (ja ogarniam całą biurokracje, reszta ekipy walczy w terenie, z tym, że z dzieckiem nie ograne wszytskiego sama i czasem będę potrzebowała pomocy) i przez to, że się boje to się na niego dre. Może Ty tez się boisz jak będziesz radziła sobie z wesołą gromadką i próbujesz tą gromadkę trochę ogarnąć może pogadać z Wiki tak szczerze, że teraz trochę się gorzej czujesz, szybciej się męczysz a potem trochę się boisz jak to będzie jak pojawi się noworodek i przez to czasem jesteś zła, ale to nie oznacza, że mniej ją kochasz.

Cytat:
mi też się mniej więcej w 25 tc pojawiły takie bóle, myślę, że to normalne
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 17:46   #2017
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Jak Dominik na nowym oddziale? jak Ty się czujesz psychicznie i fizycznie? Leżysz na polnej?

Jacy oni są słodcy, Młody już dawano mnie zawojował. A w ogóle dzieciaki są bardzo podobne do Ciebie

Amberella ło jejku! mi by chyba serce stanęło! jestem pewna, że nie wypuścili by Cię gdyby nie byli pewni, że to polip. Raczej nikt nie ryzykuje z ciężarnymi. Będzie dobrze! nie denerwuj się, bo stres pogarsza sytuacje i spowalnia ruchy Kacperka, leż ile się da, a jakby cokolwiek Cię zaniepokoiło od razu na IP. Wierzę, że będzie super i Kacperek zdrów jak ryba

moim zdaniem jest to ok, tym bardziej, że leżysz i nie masz za bardzo jak spalać kalorie, a jeść musisz naprawdę zdrowo. Nie przejmuj się wagą, bo to błahostka. Jak zobaczysz dziecko to z radości, stracisz od razu z 5 kg

My z Tż zostaliśmy u siebie na Święto, ponieważ nie chcieliśmy wybierać między rodzinami, a nie wyobrażaliśmy sobie, żebym sama robiła w takim ruchu ponad 200 km z psem w aucie, a do niego jest 250 km i jeszcze 2 msze po 1,5 h do przetrwania, więc ten wyjazd też odpadł w przedbiegach. Ja odwiedziłam groby tydzień temu, a jego odwiedzimy za jakieś 2 tygodnie. A dzisiaj dzień lenia
Dominik sobie radzi. Łazi po inkubatorze i traci energię ale mimo wszystko przybiera. Ważymy juz 1240. Oczywiście laktacja mi pada. Jak sie wyluzowalam to myslalam ze bedzie lepiej niestety nie jest. Ale to chyba genetyczne moja mama tez bardzo krótko karmiła.
Kangurujemy sie ile wlezie ale ciezko z jednym fotelem na cały oddział
Oczywiście przy pierwszej zmianie pieluchy jaka robiłam moj syn zrobił kupę po same plecy

A ja nie leżę juz na Polnej i całe szczęście bo bym wysadziła ten oddział w kosmos.
Fizycznie jest niezle mam tylko problemy z termoregulacja i z jelitami.
A psychicznie tez nienajgorzej. Jestem dobrej myśli.

Dzięki za pozytywne myśli wysyłane w nasza stronę.
Wszystkim życzę zdrowa i zadnych niespodzianek przed terminowych!

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 17:59   #2018
The light
Zadomowienie

Kurde ja dziś też jak bomba chodzę. Wszystko mnie wkurza.

Zrobiłam sernik brzoskwiniowy, na obiad hamburgery. Mąż mi dużo pomógł ale byłam przy tym wszystkim nie do zniesienia.

powiedział tylko:"chyba hormony zaczynają się odzywać"

a teraz mi się taaak zachciało spac i poczułam się zmęczona...

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 18:30   #2019
JustiLbn
Raczkowanie

Kurczę chciałam na bieżąco być, ale znów jestem chora :-/ Jak to możliwe , że 3 raz w ciągu 8 tygodni mam zapalenie zatok? Chyba się nie obejdzie bez antybiotyku tym razem. Miałam nadzieję, że da mi spokój w ciąży, ale się myliłam
Ja mam ułożenie miednicowe póki co i coś czuję, że tak zostanie i będzie cesarka. Bardzo mnie boli brzuch jak się zmęczę, spojenie tez boli, dlatego staram się odpoczywać na bieżąco. Choć pracuję zawodowo, to ograniczyłam etat do 1/4 i w domu poleguję. Na zwolnienie od stycznia planuję iść.
Hormony buzują i u mnie. Jestem ciągle zła i nie mam ochoty na seks. A jak już mam to się okazuje, że wielorybi brzuch uniemożliwia jakiekolwiek zmiany pozycji oprócz łyżeczki i się złoszczę

iwantyou99 trzymam kciuki, nie poddajesz się, dzielna babka z Ciebie. Nie wiem czy ja bym dała radę, ale Ty nas bardziej podnosisz na duchu , niż my Ciebie. Wierzysz w swojego synka i dlatego on też daje radę .
Kiedy powiedziałam mężowi, że jedna z nas urodziła za wcześnie, to chyba pierwszy raz zdał sobie sprawę tak na prawdę, że nie znamy dnia i godziny. Do tej pory myślał, że na wszystko jest czas, a teraz już uczestniczy w naszej ciąży razem ze mną
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 18:43   #2020
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
ja miałam tak w zeszłym tygodniu- sekunda i wybuchałam i to nie na Tż a na wspólnika. usiadłam i doszłam do wniosku, że podświadomie boję się tego co będzie działo w firmie jak dziecko przyjdzie na świat (ja ogarniam całą biurokracje, reszta ekipy walczy w terenie, z tym, że z dzieckiem nie ograne wszytskiego sama i czasem będę potrzebowała pomocy) i przez to, że się boje to się na niego dre. Może Ty tez się boisz jak będziesz radziła sobie z wesołą gromadką i próbujesz tą gromadkę trochę ogarnąć może pogadać z Wiki tak szczerze, że teraz trochę się gorzej czujesz, szybciej się męczysz a potem trochę się boisz jak to będzie jak pojawi się noworodek i przez to czasem jesteś zła, ale to nie oznacza, że mniej ją kochasz.

O to widzę,że nie jestem sama...
Po fakcie to oczywiście tłumaczyłam i przepraszałam.
Ona jest mądra i naprawdę dużo rozumie. Ale i tak jestem zła na siebie.
Eryk też mnie wyprowadzał z równowagi i mało nie brakowało a na niego też bym się wydarła...
Czekam aż ten magnez przyjdzie,może podziała mi pozytywnie na system nerwowy...

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dominik sobie radzi. Łazi po inkubatorze i traci energię ale mimo wszystko przybiera. Ważymy juz 1240. Oczywiście laktacja mi pada. Jak sie wyluzowalam to myslalam ze bedzie lepiej niestety nie jest. Ale to chyba genetyczne moja mama tez bardzo krótko karmiła.
Cieszę się,że u was nieźle.
I że ty psychicznie dajesz radę,jesteś mega dzielną kobietą!
Stary 2013-11-01, 18:51   #2021
katharsist
Raczkowanie

Chciałam się przywitać i jednocześnie przeprosić i pożegnać przynajmniej na kilka... kilkanaście dni...
We wtorek zmarł mój tata, lat 49...
Ogrom planów przed sobą...
Był, zdrowy, silny i już go nie ma...
Ciężko mi cokolwiek powiedzieć, ciężko się przyzwyczaić.
Nie rozumiem i chyba nie zrozumiem dlaczego, dlaczego On, dlaczego tak wcześnie...
Mam jeszcze dwójkę rodzeństwa, siostra 18 lat, brat 15lat...
Przecież On był nam jeszcze tak bardzo potrzebny...

Cieszył się z planowanej na wiosnę budowy naszego domku...
Cieszył się z wnuczki, której nie będzie mu dane nigdy widzieć, wziąć na ręce...
Do tego myśl, że on umarł po to, by zrobić jej miejsce...
To mnie dobija, ogromnie dobija.

Staram się być silna, dla siebie, dla dzieciątka mojego, dla rodzeństwa i dla mamy....

Ale nie wiem skąd wziąć tą siłę, wytrwałość...
Jak ŻYĆ...

Przepraszam
Stary 2013-11-01, 18:58   #2022
sweet_vintage
Rozeznanie

katharsist, wyrazy współczucia. W takim momencie trudno powiedzieć cokolwiek, co mogłoby pomoc, ale mam nadzieje, ze znajdziesz w sobie sile i przetrwasz. Trzymaj sie!

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 19:17   #2023
milka-pilka
Zakorzenienie

iwantyou99 - cieszę się, że Dominik rośnie i że mogłaś go przewijać! (nawet jeśli zrobił dla Ciebie specjalnie mega-kupę )
Trzymaj się cieplutko, my cały czas trzymamy kciuki i przesyłamy duuuuużo energii

Cytat:
Napisane przez katharsist Pokaż wiadomość
Chciałam się przywitać i jednocześnie przeprosić i pożegnać przynajmniej na kilka... kilkanaście dni...
Nie rozumiem i chyba nie zrozumiem dlaczego, dlaczego On, dlaczego tak wcześnie...

Cieszył się z wnuczki, której nie będzie mu dane nigdy widzieć, wziąć na ręce...

Staram się być silna, dla siebie, dla dzieciątka mojego, dla rodzeństwa i dla mamy....

Jak ŻYĆ...

Przepraszam
Bardzo mi przykro Wyrazy współczucia
Trzymaj się jakoś
Stary 2013-11-01, 19:24   #2024
ejani
Zadomowienie

Cytat:

Jak ŻYĆ...

Przepraszam
brak mi słów, żeby Cie pocieszyć!

najszczersze kondolencje! zaglądaj do nas, kiedy będziesz mogła, ale nie przejmuj się nami, tylko bądź silna, dla małego człowieka, którego w sobie nosisz!
Stary 2013-11-01, 19:27   #2025
gosia261282
Gang Iren

Katharsist bardzo ci współczuję...
Stary 2013-11-01, 19:29   #2026
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
hej kochane Maluchy zadowolone byly z wczorajszego chodzenia-bardzo szybko zasnał z tego wszystkiego pozniej synek

miałam złą noc....nie dosc ,ze Tz sie zle czuł(spi do teraz), mnie bolała strasznie reka tam gdzie mi wczoraj dała szczepionke(do tej pory czuje-bol/kłucie),miałam straszny sen zwiazany z synkiem(ze miał prawie smiertelny wypadek) i obudziłam sie z płaczem to Tz mnie tulił do tego mała straszliwie kopała ,az mnie bolał brzuch

szkoda,ze nie mam jak isc zapalic znicza -wszystkie sa w PL.

jakas smutna dzis jestem....co do wagi-26tygodni +3kg...mała wazy ok 900gram
nie powinnaś być dziś smutna... ponieważ mamy ten sam termin porodu i dziś nasza i naszych córeczek studniówka

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Ja miałam dziś wyjątkowo dziwny sen. Śniło mi sie, ze urodziłam już synka i on nie był dzieckiem ale krokodylem! W sensie dzieckiem krokodylim... Co najlepsze karmiłam go piersią

ja też mam takie dziwne sny, szczególnie na początku ciąży często śniło mi się, że urodziłam kota i później nosiłam go w rożku i miał ubraną czapeczkę...
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 19:35   #2027
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście przy pierwszej zmianie pieluchy jaka robiłam moj syn zrobił kupę po same plecy

A ja nie leżę juz na Polnej i całe szczęście bo bym wysadziła ten oddział w kosmos.
Fizycznie jest niezle mam tylko problemy z termoregulacja i z jelitami.

Dzięki za pozytywne myśli wysyłane w nasza stronę.
Wszystkim życzę zdrowa i zadnych niespodzianek przed terminowych!

cieszę się, że coraz lepsze wieści nam tu przynosisz

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:

strasznie mi przykro, wyrazy współczucia dużo siły Ci życzę
Stary 2013-11-01, 19:35   #2028
Nettk_a
Raczkowanie

katharsist - wyrazy współczucia. Bądź silna i przetrwaj ten ciężki czas! Pamiętaj, że Twoja córeczka też odczuwa to, co Ty, więc musisz być silna dla siebie i dla Niej.

Spójrz też na to od tej strony, że chociaż Tato nie pozna Małej, to chociaż wiedział, że jesteś w ciąży, widział pewnie jej zdjęcia z USG i na pewno będzie cieszył się razem z Wami tylko z góry.
Nettk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 19:40   #2029
magnusia
Zakorzenienie

byłam na powązkach- ledwo żyję... ponad dwie godziny nam to zajęło choć mieszkamy niedaleko
Stary 2013-11-01, 19:52   #2030
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
(

bardzo mi przykro
Stary 2013-11-01, 19:55   #2031
perfuzja
Zakorzenienie

katharsis bardzo mi przykro, nie wiem co powiedzieć. Spróbuj się jakos trzymać

Ja jestem u babci, zaliczylismy 2 cmentarze rano i potem jeszcze wieczornych spacer. Strasznie lubię chodzić po cmentarzach kiedy jest ciemno.

Dzisiaj moj "wysniony" termin porodu Niby głupota, ale jednak jestem w pogotowiu. Pierwszy raz liczyłam ruchy Malego, bo wydawało mi się, ze cos mało się rusza. Ale na szczęście 10 ruchów doliczylam się w 20 minut, wiec postanowiłam nie świrowac
Stary 2013-11-01, 19:55   #2032
forester
Zadomowienie

iwantyou99 bardzo się cieszę, że u Was jest lepiej i mam nadzieję, że tak już pozostanie, nie! co ja mówie! mam nadzieję, że będzie super i z każdym dniem będzie jakiś przełom! Dobrze, ze lepiej się czujesz psychicznie i oby żadne czarne chmury się Tobie w głowie nie kłębiły! 3majcie się, cały czas mocno ściskam kciuki i śle masę życzliwych myśli!

katharsist ogromnie Ci współczuje i ściskam mocno! bądź silna i nie myśl, że ktokolwiek komukolwiek zrobił miejsce! to po prostu los bądź tam u góry tak chcieli i nic tu do tego, że jesteś w ciąży. Będziecie teraz miały opiekuna tam u góry! wracaj do nas szybko
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 20:03   #2033
milka-pilka
Zakorzenienie

Kompletuję resztę wyprawki na All i zauważyłam, że są dwa rodzaje pieluch:
gramatura 140 g klik
gramatura 115 g klik

Czy któraś z Was już je ma i może mi napisać jakie są "namacalne" różnice między nimi? Nie wiem, które mam kupić (będę kupować 20 lub 30 szt.)
Stary 2013-11-01, 20:11   #2034
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
gramatura 140 g klik
gramatura 115 g klik

Czy któraś z Was już je ma i może mi napisać jakie są "namacalne" różnice między nimi? Nie wiem, które mam kupić (będę kupować 20 lub 30 szt.)
Chodzi o grubość. Te 140 maja wiecej materiału na metr kwadratowy, czyli różnica jest taka jak miedzy badziewną koszulka bawelnianą a porządna

Ja kupiłam te 140 i wcale nie uważam, zeby były przesadnie grube, obawiam się, ze te 115 beda zupełnie szmatkowate.
Stary 2013-11-01, 20:19   #2035
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
gramatura 140 g klik
gramatura 115 g klik

Tu jestem doświadczona różnią sie grubością. 140 sa tez moim zdaniem takie bardziej przyjemne.
A i polecam krem aquastop z ziololeku. Super nawilża ma fajny skład i Dominik go używa wiec dla Wadzych dzieci napewno bedzie bezpieczny. Nie ma barwników zapachów ani innych cudów.

Stary 2013-11-01, 20:33   #2036
sadlaczyca
Raczkowanie

Hej, nie było mnie wczoraj ale nie mialam głowy do forum. Ją dalej w szpitalu, cały czas wychodzą skurcze na ktg. Dostałam więcej leków i wróciłam do fenoterolu co trzy godz. Mam nakaz lezenia imogę wstawać tylko do łazienki. Wszystko boli już od tego lezenia, łóżko szpitalne jest okropne. Dziś tz przyniósł mi mojego rogala, ciut lepiej. Najgorsze jest to, że jak tylko zmniejszą mi dawki leków to skurcze znów wracają..

Stary 2013-11-01, 20:38   #2037
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Hej, nie było mnie wczoraj ale nie mialam głowy do forum. Ją dalej w szpitalu, cały czas wychodzą skurcze na ktg. Dostałam więcej leków i wróciłam do fenoterolu co trzy godz. Mam nakaz lezenia imogę wstawać tylko do łazienki. Wszystko boli już od tego lezenia, łóżko szpitalne jest okropne. Dziś tz przyniósł mi mojego rogala, ciut lepiej. Najgorsze jest to, że jak tylko zmniejszą mi dawki leków to skurcze znów wracają..

kurcze, nooo... to nie dobrze, że zaraz te skurcze wracają. Który to tydz.?
Stary 2013-11-01, 20:40   #2038
isia4891
Zadomowienie

Lightbulb Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Ja miałam raz tak ból jajnika i brzucha jak w okres i gorąco mi było 40 min i mi przeszło.
Gosia czasem tak bywa ja dziś wstalam i zechciało mi się płakać, pochlipalam w łazience minutę i mi przeszło.
Lolita pisalas o bracie...a sama już drugi raz mówisz o zaliczeniu grobów...dziwne słowo...
My odwiedziliśmy groby mojej rodziny i męża , a później u tz rodziny siedzieliśmy było około 30 osób i gromadka dzieciaczkow. Było miło i smacznie tylko dla mnie za gorąco...chyba mam menopauze i uderzenia gorąca
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 20:51   #2039
The light
Zadomowienie

Cytat:
Tu jestem doświadczona różnią sie grubością. 140 sa tez moim zdaniem takie bardziej przyjemne.
A i polecam krem aquastop z ziololeku. Super nawilża ma fajny skład i Dominik go używa wiec dla Wadzych dzieci napewno bedzie bezpieczny. Nie ma barwników zapachów ani innych cudów.

Akurat aquastop ma niezbyt dobry skład bo zawiera olej mineralny.

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 20:59   #2040
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość

Ze spokojem. Wszystko bedzie dobrze. Dzisiaj rozmawiałam z mama u ktorej zatrzymywali akcje w 25tc. Ostatecznie urodziła w 41tc. Wszystko bedzie dobrze. Trzymamy kciuki za Was wszystkie razem z mężem i Dominikiem oczywiście
Aha dziewczyny nastawcie sie na opuchnięte nogi dość znacznie po porodzie. Ja miałam spokój bo dostałam furosemid zaraz po cięciu ale mnóstwo mam i po cc i po sn mialO z tym problem do tego stopnia ze kapci nie mogły założyć. To podobno normalne.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Akurat aquastop ma niezbyt dobry skład bo zawiera olej mineralny.

Dla wczesniakow i dzieci z bardzo sucha skóra to jedyny ratunek.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości