|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII
Cytat:
![]() A no, chyba że tak ![]() Dziękuję
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Po obiedzie wybieram się do babci, ona tam ostatnio malinówke zrobiła zatem może postawi i mnie na nogi
![]() Przypuszczam, że mamuśka mnie zaraziła, bo wieczorami przesiaduje ze mną a ją przeziębienie dopadło w niedziele teraz zaczyna jej przechodzić, a mnie chyba rozkładać Ty też tam zdrowiej
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tam dziś spędzę pół dnia przy piekarniku, więc nie zmarznę
![]() Ale Wam wszystkim zdrówka życzę
|
#1354 | ||
|
Zadomowienie
|
Właśnie brak mi pomysłu, kto by to mógł być- wszyscy, których pytałam są w ten dzień niedyspozycyjni
![]() [QUOTE=Kathinna;43516609] Cytat:
No i chciałabym swoją drogą mu pokazać, że nie mam klapek o nazwie Jego imienia na oczach ![]() Cytat:
Od rana w kuchni Ale lubię to ![]() Zaraz jadę do kościoła, a później na groby . Nie przepadam za tym świętem; tym bardziej, że zamienia się ono w przycmentarny odpust. Balony, cukierki, łakocie, pluszaki . Że niby święto zmarłych, tak ?
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie szkoda pieniędzy, o tym samym pomyślałam. Moja siostra miała podobny problem, rozstała się z chłopakiem dwa tygodnie przed półmetkiem, i w weekend przed imprezą jeden kolega się zgodził. Także i tobie się uda
|
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z taką urodą na pewno kogoś znajdziesz ![]() Matko, piszę prace na niemiecki, napisałam ogłoszenie, zostały jeszcze 2 listy i zaproszenie, już mi się nie chce... |
|
|
|
|
#1357 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
! Mam nadzieję, że się uda Cytat:
![]() Oh Moni, dziękuję, strasznie mi miło ![]() Poraadzisz sobie, ale znam Twój ból. Ok 17 rozpocznę weekend pod znakiem rzymskich podbojów. J.F. nie odpuści
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Na dziś w planie mam tylko oglądanie "Znachora", więc czas na eksperyment z żelem aloesowym
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=pluskotka;43427619]Ediza, wszystkiego najwspanialszego
![]() No popatrz, odkrycie Ameryki. Pewnie, że same odżywki to nie wszystko, ale gdyby koleżanka poczytała, że nakładamy oleje i większość z nas stara się wybierać kosmetyki z jak najbardziej przyjaznymi składami, to by może sama doszła do jeszcze mądrzejszych wniosków. Samo dobre odżywianie się nie zapobiegnie np. w moim przypadku rozdwajaniu włosów, a lubią się rozdwajać, bo raz, że są do ramion, a dwa są cienkie więc bardziej podatne na uszkodzenia. I z premedytacją walę chemię czyt. silikony, same badziewia, dzięki czemu mam mniej rozdwojonych końcówek niż np. za czasów nastoletnich kiedy myłam jedynie szamponem i dobrze się odżywiałam ![]() A i niech sobie koleżanka wali jajka przed każdym umyciem, zwłaszcza w wilgotne dni, to już na pewno wyciągnie najmądrzejsze wnioski na własnym przykładzie ![]() koleżanko ja nie wale jak to ty nazwalas jajek na glowe przed każdym umyciem tylko co jakiś czas robię sobie taką maskę, na codzień nie używam żadnych odżywek myje w dziecinnym szamponie i zero rozdwojonych końcówek, włosów nie prostuje bo mam naturalnie proste |
|
|
|
#1361 |
|
Zadomowienie
|
dawno mnie tu nie było, nawet nie miałam czasu podczytywać...niby stosowałam delikatną pielęgnację, starałam się co jakiś czas nakładać maski, olejowałam może raz na miesiąc :/ ale to, co mam z włosów, to masakra! cienkie jak nigdy, oklapnięte i się fatalnie strączkują... co robić?
bo już mi ręce opadają...
|
#1362 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak mi się przypomniało, wspominałam Wam może że mam wykład z doktorem który wygląda jak Craig?
![]() danielcraig08-12-08.jpg
|
#1363 |
|
Rozeznanie
|
No to ten, wróciłam..
W drodze powrotnej od koleżanki myślałam, że zejdę z tego świata. W PKS było tak cieplutko i przytulnie, że 20 minutowa drzemka mnie się przydarzyła, a w domu spędzam już 6 godzinę w łóżku z Wizażem i Trudnymi Sprawami w TV Co do samej imprezy, bardzo fajnie bo fajne towarzystwo, ale niestety muzyka była zbyt głośna jak dla mnie i dziś głowa mi pęka. M., okazał się być kochanym i niesamowitym chłopakiem A włosy co prawda ułożyły się dobrze, ale później wyglądały jak wielkie jedno dziwne, rozmemłane coś....no, ale trudno się dziwić. Ktoś wciąż uderzał mnie w głowę na parkiecie i moje włosy wówczas obrywały. To wszystko wina mojego zbyt dużego wzrostu |
|
|
|
#1364 |
|
Konto usunięte
|
Ja spędziłam dzisiejszy dzień przy garach
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Przystojny chłop
![]() Cytat:
|
|
#1366 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja spędziłam dzień przy komputerze, naciupałam sobie coś koło 30 rozdań.. Jakoś szczęściu trzeba dopomóc, nigdy jeszcze nic nie wygrałam
2 razy w miesiącu taką akcję robię i nic... Zamulam sobie, znowu doła podłapałam... ![]() Chyba pójdę sobie jakąś maseczkę na twarz pizgnąć, ale najpierw zaparzę skrzypokrzywę - włosowy wspomagacz i parówka w jednym
Edytowane przez edytah10 Czas edycji: 2013-11-01 o 18:21 |
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj na cmentarzu wiatr przeleciał, ciekawa jestem jak to wpłynie na rozwój wydarzeń w moich oskrzelach.
![]() Cytrynówka babci została zaliczona, ale nie wiem czy to wystarczy. ![]() Chyba się dzisiaj zaolejuję. Po prawie 3 tygodniach przerwy od wszystkiego włosowego.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-11-01 o 18:22 |
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Oho, pirydyna ze mnie wychodzi
|
#1369 |
|
Wtajemniczenie
|
mi w filmach też nie bardzo, ale na żywo całkiem całkiem
|
#1370 |
|
Konto usunięte
|
Wróciłam z cmentarzy
Wypizgało mnie, zaraz idę po herbate z pigwą i truskawką Chyba zaolejuje się zwykłym olejem rzepakowym, bo moje włosy dawno takiego oleju nie miały, a ostatnio trochę zbiedniały Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie on trochę przeraża
![]() Ledwo obeszłam wszystkie groby, ciągle helikoptery w głowie, bolą mnie zatoki, chyba mam gorączkę.. u babci usnęłam na siedząco. Jak żyć
Edytowane przez EdizA Czas edycji: 2013-11-01 o 19:57 |
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mnie szampon 3 Zioła podrażnia, wyrypałam się wczoraj wersją do włosów tłustych i mnie dzisiaj strasznie głowa swędzi
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Obcięłam włosy o 10 cm w wyproście, teraz idę je umyć.
To chyba była dobra decyzja
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i niech szybko rosną moje mają mega wolne tempo bo ścięciu właśnie 10cm... od końca lipca przybyły im 3 cm :<
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
Znowu siedzę z naolejowanymi włosami w czepku i ręczniku. Olejowane były na mokro. Tym razem dałam trochę więcej wody i więcej olejku, tak dwie i pół łyżki stołowej. Siedzę już prawie godzinę, dam im jeszcze niecałą kolejną, a potem nałożę maskę Biovaxa do włosów ciemnych.
Tylko co można zrobić dalej z tym roztworem? Szkoda mi go wylać. Ostatnio jak olejowałam na mokro to wyglądały średnio. Były miękkie w dotyku, ale źle się układały i trochę puszyły. Po prostu nie były takie dociążone ani sypkie. |
|
|
|
#1377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z czasem polubiłam, choć teraz z powrotem uległam urokowi domatorstwa ![]() Cytat:
![]() byłam dzisiaj w pracy, od 5:40 do 15. jutro tak samo, i pojutrze też. jak już zostanę prawnikiem dopilnuję, żeby dni wolne od pracy stały się prawem konstytucyjnie chronionym
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za tydzień idę do fryzjera i nie mam pojęcia co z włosami zrobić
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mam zdjęć doktorka kurde...
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
łoł, 10 aż?! pokazuj!
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

Od rana w kuchni 
?