Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-02, 08:07   #1141
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Muszę kupić Darii maść majerankową, nasivin (bo już mi się kończy).
Mam w domu syropek nurofen więc chyba mogę jej podać na przeziębienie, tak??
Nie wiem co najlepiej na przeziębienie

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-11-02 o 08:09
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 08:13   #1142
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Laurko hmmm.. szczerze to próbowałam się nie przjemować ale to strasznie przykre .. i chamskie przede wszytskim..

Hje, tak się zastanawiam czemu ewulka w zaginionych mamusiach? Pisała w klubie i jej sytuacja jasna chyba, nie?
No chamskie to było, ja Ci wierzę że Ci się przykro zrobiło, ale olej babę, ona zwyczajnie chciała Ci dogryźć. Co więcej cieszyła ją Twoja reakcja. Nic nie zrobisz, taki typ człowieka.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ha ha ha idealne podsumowanie

Co do spacerówki-dopiero co pisałam jaką mam (od dziś ) to nie będę się powtarzać

Z Ola gorzej, doszedł katar taka jestem zła na moja głupia siostra przecież to od nich Ola złapała to gów..o a dziecko teraz mi się męczy, no super.
Daje jej od rana syrop, który nam ostatnio internista przepisał, a potem pediatra powiedział, że dobrze, bo on przeciwzapalny i na kaszel git. No to tak jej daje w pon trza będzie do lekarza, cholernie się boję czegoś poważniejszego byleby tylko żadnego zapalenia z tego nie było
Idę spać, bo Wam tak smęcić będę bez sensu.
Do jutra
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O kurczę, zdrówka dla Oleńki, straszne nieodpowiedzialna ta twoja siostra.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Myśmy dopiero o 21.00 do domu weszli. Daria już w samochodzie nam padła ale cały dzień grzeczna była. Tylko kurcze od rana ciągle kicha i katarek ma Boję się że jej się pogorszy przez noc.
Jak nocka?

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja dziś pół dnia przy garach, potem rodzinny spacerek i zabawy z Blanką. Miała dziś super hiper zabawę uciekanie z pokoju do kuchni, zrobiła 15 takich długości i miała wielki ubaw z tego.
Na żadnym cmentarzu nie byliśmy bo tutaj w Piasecznie nikogo nie mamy,nasze rodzinne cmenatrze 150 km od nas i nie chciało nam się jechać w sumie to nawet na paliwo nas nie stać Trochę mi smutno, że nie odwiedziłam babci, ale mam nadzieję że wie , że cały dzień o niej myśle .
Na pewno babcia wie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Jestem milion stron do tyłu i napiszę tylko, że Wojtuś wczoraj zaczął raczkować Jeszcze dość niepewnie i po kilka "kroczków", ale jednak

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Dziękuje za odpowiedź w sprawie wózka!

Charliz Zdrówka dla Oli.

Szaja Ty też zdrowiej!

Laurko dobrze że nic się nie stało

Hope co za baba! Chciala się dowartościować!

Aniołku dziecko może pominąć etap raczkowania,ale jak coś Cię martwi to może pójdź na konsultacje do jakiegoś rehabilitanta?

Lenova ja bym chętnie posiedziała w domu

Jak się wkurzylam z rana! "Koleżanka" zostawiła komentarz na fb pod moim linkiem z blogiem. Że błąd w nazwie. Co ją to obchodzi? Ona zawsze jak komentuje zdjęcie jakieś u mnie to najpierw niby fajne,ale...potem jakąś szpilka w tyłek! Mój tyłek. ona jest zazdrosna zwyczajnie. Ma córkę 2 tyg młodsza od Blanki i wszystko co ja robię to krytykuje! Bo ona ma już jedno starsze dziecko i wie lepiej. A mnie to strasznie denerwuje. A nie umiem się odgryźć. I jest mi smutno. Bo nawet jeśli jest błąd to nic jej do tego!

Nie cierpię takich ludzi. Ja też nie umiem się odgryźć

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Zuzka w nocy miała gorączkę daliśmy nurofen i zobaczymy co będzie dalej .
Mieliśmy jechać do mnie na groby no i chyba nic z tego nie będzie

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Zdrówka!

Szaja tobie też zdrowia!

Misiek obudził się po 1 i do 3 nie mógł zasnąć, wyspany raczkował po łóżku. A o 6 pobódka Jestem zombi Na szczęście mąż go wziął i godzinkę podrzemałam jeszcze. Teraz Misio śpi a starzy kawę piją
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 08:16   #1143
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Jestem milion stron do tyłu i napiszę tylko, że Wojtuś wczoraj zaczął raczkować Jeszcze dość niepewnie i po kilka "kroczków", ale jednak
Cytat:

A zapomniałam się wczoraj pochwalić. Daria pierwszy raz SAMA wstała w łóżeczku Oto dowód
ooo dla obu dzieciaków gratulacje

ja zdycham :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 08:20   #1144
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
marsi wlasnie chcialam pisac do Ciebie jak kolejna nocka, serio to dziala? bo ciezko mi uwierzyc, ze jest dla nas nadzieja

pdfa juz sciagnelam teraz tylko musze sie wziac za czytanie. a ile stosujecie ta metode?
3 dobę
nie wiem po tygodniu powiem Ci czy to przypadek czy nie
najgorzej bylo wczoraj bo musieliśmy mu poprzestawiać drzemki i naprawdę mieliśmy kryzys
Lady, jeśli u Was są długie drzemi w ciągu dnia bo pamiętam,że tak pisałaś to jest bardzo duże prawdopodobieństwo,że to jest przyczyną kiepskiego snu

wczytaj się dokładnie czego nie robić przed snem- żeby nie bujać mocno w wozku itp,
ważne jest też by robić te wykresy bo ja mam wtedy dokładny obraz jak wygląda cały dzień i potem prosciej jest przestrzegać odpowiednich pór drzemek, posiłków itp
wiecie wydawało mi się,że u nas jest rytm od urodzenia- ale okazuje się,że wcale nie a może jak nawet był to nie do końca sprzyjał maluchowi

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

acha u nas też było za dużo drzemek więc teraz są tylko dwie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 08:24   #1145
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
http://www.empik.com/kazde-dziecko-m...4049,ksiazka-p

krociutka
są tam trzy metody

jak nauczyć przesypiać noc
jak nauczyć samodzielnie zasypiać
jak oduczyć nocnego jedzenia

jak dla mnie to w gre wchodzi tylko pierwsza i trzecia metoda bo samodzielne zasypianie to oczywiście nic innego jak stara metoda na wykrzyczenie ale nie tylko bo pokazuje,że dziecko trzeba obserwować i czasem można inaczej wykorzystać czas wieczorny

książke pożyczyła mi kolezanka, której córunia zasypia prześlicznie i śpi spokojnie całą noc a jest dzieckiem piersiowym

przeczytaliśmy ją z mężem i znaleźliśmy kilka błędów odnośnie dziennych drzemek i jeśli się nie mylimy to to jest przyczyną kiepskiego snu Leosia w nocy
Kurczę, ja ją od Niny dostałam w pdf, nawet kilka mamuś ją też miało. Michał jak miał 3 miesiące to nauczył się wg niej ładnie zasypiać sam, ale coś się porobiło i jest dupka. Trzeba wrócić do korzeni
Odkopuję i lecę czytać.

Cytat:
Hej.
Daria jest chora kicha, kaszle i ma katar Nie wiem co jej mogę dać na przeziębienie. Muszę skoczyć do naszej apteczki w klubie.
Bidulka moja. W nocy prawie w ogóle nie spala przez to.

A zapomniałam się wczoraj pochwalić. Daria pierwszy raz SAMA wstała w łóżeczku Oto dowód
Oj współczuję, zdrówka. I gratulacje
Stary 2013-11-02, 08:27   #1146
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Kurczę, ja ją od Niny dostałam w pdf, nawet kilka mamuś ją też miało. Michał jak miał 3 miesiące to nauczył się wg niej ładnie zasypiać sam, ale coś się porobiło i jest dupka. Trzeba wrócić do korzeni
Odkopuję i lecę czytać.

Oj współczuję, zdrówka. I gratulacje
no właśnie ściągnęłam, zaczęłam czytać i coś mi znajomo się wydało
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 08:35   #1147
marsi11
Zakorzenienie

tylko dziewczyny pamiętajcie,że ja nie mówię o metodzie samodzielnego USYPIANIA gdzie się wychodzi i zostawia dziecko samo w łożeczku
tylko mówię o tym jak moje dziecko PRZESYPIA noc
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 08:36   #1148
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzięki dziewczyny! Głupia jestem że się tak przejmuje. Jedynie wkurza mnie zachowanie takich ludzi. Ona jest z tych mam co ubierają dzieci w welurowy pajac kiedy jest 30stopni. Aj,szkoda gadać. Kochane jesteście

Blanka ma od paru dni dwie drzemki,jedną 30min między 9-10,potem dłuższą ok 1h między 12-13 i koniec. Usypia właściwie sama kotłując się po łóżku między 19.30 a 20. No i widzę ogromną poprawę w nocy,ma około 2 pobudki w nocy,wstaje o 6. Więc mimo że jest lepiej,będę czytać książkę żeby spala troszkę dłużej

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 08:36   #1149
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Halo!!!!
M y dzisiaj cudowny dzien, babel w nosidle na cmentarzu, potem szalal w domu i ma spacere padl to 1, 5godz spal, znowu szalal w domu i w drodze powrotnej padl w foteliku moment, spiacego odlozylismy do lozeczka i dalej spal ; ooo anioleczek

Pisze z taba malza i szlag mnie trafia...

Jutro jedzoemy do bedzina na wycieczke mam nadzieje, ze pogoda dopisze

Hope no co za baba!!!!! Ewidentnie chce sie dowartosciowac wredne babsko!!!!

Charlizz buziak dla Olci, niech zdrowieje malenstwo, szkoda slow na niektorych nieodpowiedzialnosc....

W ogole myslalam ze mnie rozniesie tzn ja wiem, ze to wszystko z milosci do babla ale szlag mnie trafil, otoz

Piotrus zasnal w aucie w drodze na cmentarz i spal szalone 10min, bo tyle trwala droga od nas. Zaparkowalismy maly dalej spal i przekladamy go do nosidla. Otworzyl oczki ale udalo sie go zawiazac w mt mowie ddo malza bujaj go to buja, mlody aaczal odlatywac i co??? Sped tesciowie dziadki malza i tylko zobaczyli ze Pietraszko lekko uchylone oczki to oooooo dziecie nie spi dzien dobry kochanie iii po spaniu :p ja wiem ze sie ciesza no ale pierona, daliby dziecku pospac nie?

No, idu spac, dobranoc lejdism

U mnie jak mama uśpi Olę to dopilnuje, żeby nikt jej nie obudził, a jak otworzy oczka to jeszcze ulula, by dłużej spala. ale czasem zapomni jak to jest i walnie tekstem "no ile ona będzie spala"

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
aaaaaaaa weszłam na stronę "przytulenie ma znaczenie" a tam proszę ja Was w gronie ekspertów moja "ukochana" pani pediatra, co Wam o niej mówiłam że sucz niesamowita....no wielka Pani ekspert! I na dodatek ona w serwisie Bobovita i w Pytaniu na Śniadanie za eksperta robi, phiiiii

już bym jej opinię napisała!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43525025]Przeleciałam i idę spać, KOSZMARNIE boli mnie gardło [/QUOTE]

o przybij piąteczke

Cytat:
Ja tez sadzam na nocnik Mały wyraźnie sygnalizuje, ze zaraz bedzie kupka, wiec sadzam i oszczędzam sobie i jemu brudnej roboty przy zmianie pieluchy po kupie Z córką robiłam tak samo i tez nie obyło sie bez krytyki, ale szczerze mówiąc nie znam nikogo kto wysadza wczesnie dziecko na nocnik i żałowałby tego
Śliczna jesienna Paulinka

Moj tez nie chce nic pic poza UU

Ja zdecydowałam o odstawieniu w zasadzie z dnia na dzień. Bardzo mnie to juz męczyło, szczególnie te nocne pobudki (wówczas juz od roku chodziłam do pracy!) a poza tym córka juz ssała pierś z taka siłą i miała tyle zębów, że to zwyczajnie bolało. Akurat bylismy wtedy na świętach u rodziców i po powrocie powiedziała małej, że cyc został u babci Była na tyle duża, że zrozumiała i na tyle mała, że uwierzyła Dwie nocki troche popłakiwała i kreciła sie, a potem juz ładnie spała cala noc bez jedzenia w sumie poszło dość gładko, a ile to ja sie wczesniej nasłuchałam jak ja ją odstawie do piersi.... a wiec nie ma sie co martwić na zapas, życie i intuicja same Wam podsuną rozwiązanie jak odstawić dziecko od piersi, jeśli juz oboje bedziecie na to gotowi

dla Wojciecha

Cytat:
Dzień dobry!

Dziękuje za odpowiedź w sprawie wózka!

Charliz Zdrówka dla Oli.

Szaja Ty też zdrowiej!

Laurko dobrze że nic się nie stało

Hope co za baba! Chciala się dowartościować!

Aniołku dziecko może pominąć etap raczkowania,ale jak coś Cię martwi to może pójdź na konsultacje do jakiegoś rehabilitanta?

Lenova ja bym chętnie posiedziała w domu

Jak się wkurzylam z rana! "Koleżanka" zostawiła komentarz na fb pod moim linkiem z blogiem. Że błąd w nazwie. Co ją to obchodzi? Ona zawsze jak komentuje zdjęcie jakieś u mnie to najpierw niby fajne,ale...potem jakąś szpilka w tyłek! Mój tyłek. ona jest zazdrosna zwyczajnie. Ma córkę 2 tyg młodsza od Blanki i wszystko co ja robię to krytykuje! Bo ona ma już jedno starsze dziecko i wie lepiej. A mnie to strasznie denerwuje. A nie umiem się odgryźć. I jest mi smutno. Bo nawet jeśli jest błąd to nic jej do tego!

szkoda, że nie umiesz się odgryźć, ja mam tak, że "na gorąco" nie umiem odpowiedzieć, a jak już za późno to zawsze żałuję, że mogłam powiedzieć to i to

Cytat:
Hej.
Daria jest chora kicha, kaszle i ma katar Nie wiem co jej mogę dać na przeziębienie. Muszę skoczyć do naszej apteczki w klubie.
Bidulka moja. W nocy prawie w ogóle nie spala przez to.

kochana, witamina C, wapno, sol morska, nasivin, dziewczyny polecają Katarek (Pstryku ),masc majerankowa, ja stawiam w pokoju garnek z gorącą woda i krople do inicjacji leje. Nurofen przeciwzapalenie

I dla Darii

Btw flegaminę takiemu dziecku można? Bez recepty jest?

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 08:40   #1150
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, witamina C, wapno, sol morska, nasivin, dziewczyny polecają Katarek (Pstryku ),masc majerankowa, ja stawiam w pokoju garnek z gorącą woda i krople do inicjacji leje. Nurofen przeciwzapalenie

I dla Darii

Dziękuję
A flegaminę można bo Daria brała jak miała 2 miesiące. Nie wiem czy na receptę bo nie pamiętam ,ale chyba bez.
Stary 2013-11-02, 08:53   #1151
Konto usunięte

Flegamina, nam lekarka też pozwoliła gdy miała Dorka 8,5mca lipomal, który teoretycznie po 1rż jest, ale kazała sprawdzić po 2,5ml po prostu. I fajnie pomógł.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 08:54   #1152
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
tylko dziewczyny pamiętajcie,że ja nie mówię o metodzie samodzielnego USYPIANIA gdzie się wychodzi i zostawia dziecko samo w łożeczku
tylko mówię o tym jak moje dziecko PRZESYPIA noc
Tak tak, wiem Tylko u nas się nie sprawdzi, młody nie umie sam zasnąć. Nauczyłam go wg tej książki, ale nie do końca, nigdy go nie zostawiłam płaczącego. Zawsze jak płakał na ręce, a jak tylko marudził to dawałam czas na samodzielne uspokojenie się. I działało. No ale się popsuło coś, więc muszę doczytać co źle robimy. Zdesperowana już jestem, bo noce mamy coraz gorsze, mnóstwo pobudek i łóżko dzielę z młodym nie mężem.
Stary 2013-11-02, 08:55   #1153
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję
A flegaminę można bo Daria brała jak miała 2 miesiące. Nie wiem czy na receptę bo nie pamiętam ,ale chyba bez.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
U mnie jak mama uśpi Olę to dopilnuje, żeby nikt jej nie obudził, a jak otworzy oczka to jeszcze ulula, by dłużej spala. ale czasem zapomni jak to jest i walnie tekstem "no ile ona będzie spala"

już bym jej opinię napisała!!

o przybij piąteczke

dla Wojciecha

szkoda, że nie umiesz się odgryźć, ja mam tak, że "na gorąco" nie umiem odpowiedzieć, a jak już za późno to zawsze żałuję, że mogłam powiedzieć to i to

kochana, witamina C, wapno, sol morska, nasivin, dziewczyny polecają Katarek (Pstryku ),masc majerankowa, ja stawiam w pokoju garnek z gorącą woda i krople do inchalacji leje. Nurofen przeciwzapalenie

I dla Darii

Stary 2013-11-02, 08:55   #1154
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Znowu ma gorączkę.
Jak długo na własną rękę mogę podawać środki przeciw gorączkowe ???
Nie kaszle, nie ma kataru, nic. Więc albo zęby, albo trzydniówka albo coś się rozwinie dopiero

Silver zdrówka dla Darii.
Szaja zdrowiej nam.

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 08:58   #1155
blogerka
Wtajemniczenie

mam takie pytanie, bo choruje juz od tygodnia no i niestety Borysa tez zaczelo lapac i nie wiem co robic, bo on nigdy wczesniej nie byl przeziebiony, a przychodnia dzisiaj zamknieta - goraczki nie ma, ale nosek zatkany, gile mu splywaja, czasem slysze ze mu sie trudniej oddycha.
Polecicie jakies lekastwo dla dziecka na przeziebienie? Wiem, ze pewnie temat ten juz byl walkowany wczesniej, ale czy mozecie mi tak na szybko cos doradzic?
Stary 2013-11-02, 09:04   #1156
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
super chłopaki, Kubuś zdecydowanie do Ciebie podobny
i nie gadaj, tylko swoją fotę wrzucaj
Mow tak daaaalej
Zdecydowanie? Jestes JEDYNA osoba, ktora tak twierdzi

Cytat:
nawijko oszinki to takie ciasteczka z kleiku ryżowego o coś takiego
http://www.mojewypieki.com/przepis/c...leiku-ryzowego
z tym, że ja robiłam bez dżemu i bez sezamu
Aaaa wiem, nie kojarzylam, ze maja taka nazwe.

Widze, ze na tapecie temat nocnego snu.
Ja po dzisiejszej nocy wysiadam
Nawet nie chodzi o czestosc pobudek (co 1,5-2h), ale o usypianie...
Widze, ze Kubus nie jest glodny, ale ma straszny problem z usnieciem.
Biore go na rece, chwile pociumka, a potem zaczyna sie kopanie mnie po brzuchu, wyginanie calego cialka, szczypanie po sutkach (tego nienawidze najbardziej), drapanie. Jak odloze do lozka w takim stanie to zaraz wlacza sie syrena.
Wiec znow biore na rece i czesto gesto bez lulania sie nie obejdzie. I schodzi nam co najmniej 30min. Dzis dodatkowo za kazdym razem byly 2-3 proby odlozenia, bo inaczej budzil sie i od rana marud.
A po 1,5h pobudka i znow od nowa...

W takich chwilach mam dosc kp...
Ale z drugiej strony nie mam zadnej pewnosci, ze przejscie na mm rozwiaze sprawe...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:11   #1157
charlizz
Zadomowienie

Ola śpi to i ja się zdrzemnę.

Stary 2013-11-02, 09:19   #1158
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Z Ola gorzej, doszedł katar taka jestem zła na moja głupia siostra przecież to od nich Ola złapała to gów..o a dziecko teraz mi się męczy, no super.
Daje jej od rana syrop, który nam ostatnio internista przepisał, a potem pediatra powiedział, że dobrze, bo on przeciwzapalny i na kaszel git. No to tak jej daje w pon trza będzie do lekarza, cholernie się boję czegoś poważniejszego byleby tylko żadnego zapalenia z tego nie było
Idę spać, bo Wam tak smęcić będę bez sensu.
Do jutra
Zdrówka dla Oli!!
Cytat:

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Mam pytanko. Moja Marti skończyła kilka dni temu 9 miesięcy i nadal nie raczkuje ]

Daria ma 9,5 miesiąca a zaczęła raczkować dopiero tydzień temu i to z dnia na dzień
Ale są też dzieci które w ogóle nie raczkują ( pomijają ten etap).
Cytat:
Mieliśmy jechać do mnie na groby no i chyba nic z tego nie będzie

Zdrówka życzę
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43526038]

ja zdycham :/[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
mam takie pytanie, bo choruje juz od tygodnia no i niestety Borysa tez zaczelo lapac i nie wiem co robic, bo on nigdy wczesniej nie byl przeziebiony, a przychodnia dzisiaj zamknieta - goraczki nie ma, ale nosek zatkany, gile mu splywaja, czasem slysze ze mu sie trudniej oddycha.
Polecicie jakies lekastwo dla dziecka na przeziebienie? Wiem, ze pewnie temat ten juz byl walkowany wczesniej, ale czy mozecie mi tak na szybko cos doradzic?
Ja właśnie przed chwilą o to pytałam bo Daria od wczoraj przeziębiona.
Charlizz mi napisała to:
" witamina C, wapno, sol morska, nasivin, dziewczyny polecają Katarek (Pstryku ),masc majerankowa, ja stawiam w pokoju garnek z gorącą woda i krople do inicjacji leje. Nurofen przeciwzapalenie "

Tż zaraz idzie do apteki po ,
wit. C
maść majerankowa pod nosek
Nasivin soft
Calcium Sanosvit

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Mieliśmy dziś z mężem jechać do jego rodzinki na groby ale jak Daria przeziębiona to sam pojedzie. Teraz moja kruszynka śpi ale męczy ją ten katar strasznie

Czas edycji: 2013-11-02 o 09:16
Stary 2013-11-02, 09:23   #1159
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja właśnie przed chwilą o to pytałam bo Daria od wczoraj przeziębiona.
Charlizz mi napisała to:
" witamina C, wapno, sol morska, nasivin, dziewczyny polecają Katarek (Pstryku ),masc majerankowa, ja stawiam w pokoju garnek z gorącą woda i krople do inicjacji leje. Nurofen przeciwzapalenie "

Tż zaraz idzie do apteki po ,
wit. C
maść majerankowa pod nosek
Nasivin soft
Calcium Sanosvit

ja jeszcze polecam maść rozgrzewającą Pumo Vap i kropelki Olbas Oil.
no i of kors katarek

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:28   #1160
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Hej. Myśmy dopiero o 21.00 do domu weszli. Daria już w samochodzie nam padła ale cały dzień grzeczna była. Tylko kurcze od rana ciągle kicha i katarek ma Boję się że jej się pogorszy przez noc.
Biedna ta wasza Daria, co chwile cos caluski od kluski, zagapila sie na Darie stojaca w lozeczku

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Nie, nie ja tylko takich używam do kawy też mam taki ręczny młynek, teraz jestem na etapie szukania żeliwnej maszynki do mięsa, takiej która mi będzie odpowiadać elektryczne mi się zawsze psują

Zapomniałam, Meneq cieszę się, że Yae zaakceptowała wujka Ewa szaleje za moimi braćmi, zresztą z wzajemnością Miłego spędzania czasu z bratem!

Ja dzisiaj na cmentarzu widziałam dwa wisiadła, śmignęły mi gdzieś między alejkami

Właśnie udało mi się odłożyć Ewcię do spania. Bidulka zaś nie umiała zasnąć, pewnie niedługo się obudzi z paniką, bo zaś lęk separacyjny się daje we znaki...

U nas tez jak mloda z wujami to szal A w mojego brata ktory praktycznie olewa dzieciaki, wpatrzona jak w obrazek, a on wtedy mieknie

Debrah co z tym windowsem?

Nie mialam komputera, tzn mialam ale czekalam na kuriera od poniedzialku, zeby zabral do serwisu i co? Gowno, nie przyjechal do teraz W☠☠☠☠ilam sie bardzo. Chyba bede musiala isc zaniesc go do sklepu, niech oni to ograniaja ;/ ale na pewno nie w najblizszym czasie....

Aaaa za tydzien chrzciny. Na 7 osob. Zrobie schabowe i klopsiki. Myslicie, ze cos jeszcze? Bo nie mam pomyslu.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-11-02 o 09:31
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:29   #1161
mala_19kw
Zakorzenienie

Zdrówka dla naszych maluszków i dla mam. Kurujcie się

Wczoraj Oskar usnął mi na noc o 16
W międzyczasie się przebudził,trochę popłakał i w końcu usnął. O godz 21 obudził się na mleko i musiałam go przebrać no i się trochę rozbudził. Położyłam się z nim w łóżku i pamiętam tylko jak powiedziałam mężowi: chodź do niego bo ja nie mam już sił i usnęłam. Jak kamień. Nie wiem co dalej się działo. Mąż mówi że nosił go godzinę bo spał ale nie dał się odłożyć do łożeczka.
Kuuurna cuda niewidy
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:43   #1162
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!

jejku, 2 zmiany zafajdanej pieluszki w ciagu 2 minut to jak dla mnie samej za duzo
malz pojechal do tesciow a ja sama - w chalupie balagan jakby fewcia ze 30 lat nie sprzatala, obiadki mldemu sie skonczyly, ja do spr mam pierdyliard klasowek i cwiczeniowek ehhhhhhhh

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
MOŻE NA CIEBIE BĘDZIE DOBRY?
ciota!!!!!

Cytat:
zdrowka!!!!

Cytat:
o jejciu, nastepna biedulka.... zdrowka!!!!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43525025]Przeleciałam i idę spać, KOSZMARNIE boli mnie gardło [/QUOTE]

-II- zdrowka!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Hello
Pamięta mnie ktoś jeszcze? Ja znowu z doskoku i na chwilkę. Melduję, że żyjemy i mamy się dobrze
Mam pytanko. Moja Marti skończyła kilka dni temu 9 miesięcy i nadal nie raczkuje Po podłodze przemieszcza się pełzając do tyłu, a dokładniej to odpychając się rączkami i "ślizgając się" po podłodze do tyłu. Od czasu do czasu buja się na rączkach i kolankach, ale tylko chwilę i potem pada. Do tego jeszcze nie siada Jak ją posadzę (a staram się tego nie robić zbyt często), to ładnie siedzi dosyć stabilnie, czasami zdarzają się jej zawahania. Poza tym nic a nic nie próbuje wstawać. Czy to normalne, czy mam zacząć się bać? Może powodem jest brak dywanu, wykładziny i na panelach się ślizga, chociaż zawsze rozkładam koc i matę, i na tym kładę Małą. Już sama nie wiem
jak wykonuje ruchy dżejkoba to jest szansa na raczkowanie... spokojnie, i na nia przyjdzie czas!!!! jak bedzie gotowa to nawet panele jej nie powstrzymaja

Cytat:
zdrowka! zdrowie najwazniejsze, na groby jeszcze zdazycie jechac

Cytat:
a co to takiego?
zwykly kurczak

Cytat:
pdfa juz sciagnelam teraz tylko musze sie wziac za czytanie. a ile stosujecie ta metode?
podrzuc linka
tez bym chciala zeby mlody przesypial nocki...

dzis na sniadanie chcialam mu dac samo mleko w butli -
i jak tu go odstawic w nocy od cyca?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:51   #1163
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
ja jeszcze polecam maść rozgrzewającą Pumo Vap i kropelki Olbas Oil.
no i of kors katarek
Przeczytałam w necie o tej maści i kropelkach i pisze że dla dzieci powyżej 3rż . Hm
Stary 2013-11-02, 09:57   #1164
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu ma gorączkę.
Nie kaszle, nie ma kataru, nic. Więc albo zęby, albo trzydniówka albo coś się rozwinie dopiero
mojemu jak zaczelo go pobierac to dawalam IBUM przez 3 dni, ale on nie mial goraczki. nie wiem czy przy goraczce jest tak samo

Cytat:

i teraz hop lozeczko na sam dól

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

http://demotywatory.pl/4229968/Niektore-spojrzenia

http://demotywatory.pl/4230283/Czase...-malej-zamiany

http://demotywatory.pl/4229784/Pamietaj-

http://demotywatory.pl/4229619/Radosc-bycia-matka

http://demotywatory.pl/4229626/Plan-jest-taki

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 09:58   #1165
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Przeczytałam w necie o tej maści i kropelkach i pisze że dla dzieci powyżej 3rż . Hm

Kropelkę dajesz jedną- przynajmniej ja tak dawałam- do kubka z gorącą wodą.
A maści też smarujesz mniej- wiem, że niektóre dziewczyny też tej maści używały. U nas ani jedno ani drugie nie zaszkodziło.

a tak w ogóle to
nie było mnie kilka dni, ale same złe rzeczy się dzieją...

a z dobrych to od wczoraj Julas sylabizuje : be be be be oczywiście nie ciagle ale co jakiś czas jej sie przypomni i sobie bebuje
brava dla Darii i dla reszty dzieciaczków z nowymi umiejętnościami

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 10:17   #1166
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
i teraz hop lozeczko na sam dól
No właśnie Mam teraz łóżeczko na średniej wysokości ale dziś Tż je obniży.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Kropelkę dajesz jedną- przynajmniej ja tak dawałam- do kubka z gorącą wodą.
A maści też smarujesz mniej- wiem, że niektóre dziewczyny też tej maści używały. U nas ani jedno ani drugie nie zaszkodziło.
Dziękuję

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hejka!

malz pojechal do tesciow a ja sama - w chalupie balagan jakby fewcia ze 30 lat nie sprzatala, obiadki mldemu sie skonczyly, ja do spr mam pierdyliard klasowek i cwiczeniowek ehhhhhhhh

Dziewczyny które z Was używają ten odciągacz katarek???
Trochę się tego boję

Czas edycji: 2013-11-02 o 10:18
Stary 2013-11-02, 10:18   #1167
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

co się przejmujesz? musi się baba doczepić, Ty jesteś piękną mamą a ona (wiem to wredne) wygląda jak 15 latka z zerowym poczuciem gustu i nie rozumiem pisania po ang na swoim profilu

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Biore go na rece, chwile pociumka, a potem zaczyna sie kopanie mnie po brzuchu, wyginanie calego cialka, szczypanie po sutkach (tego nienawidze najbardziej), drapanie. Jak odloze do lozka w takim stanie to zaraz wlacza sie syrena.
Wiec znow biore na rece i czesto gesto bez lulania sie nie obejdzie. I schodzi nam co najmniej 30min. Dzis dodatkowo za kazdym razem byly 2-3 proby odlozenia, bo inaczej budzil sie i od rana marud.

Ale z drugiej strony nie mam zadnej pewnosci, ze przejscie na mm rozwiaze sprawe...

U Nas ( w zależności od dnia ) też czasem tak bywa, mała się wygina jęczy nie da się jej utrzymać. Smoczek nie pomaga, przytulać się nie chce, w łóżeczku histeria i zasnąć nie umie. Budzi się w nocy bawi.... A jesteśmy na mm i co najmniej 2 razy musi jeść czasem więcej. Chociaż dziś np raz. A jesteśmy na MM......

My wczoraj byliśmy na cmentarzu pojechaliśmy do rodziców w nosidle a z tamtąd wzięliśmy wpakowaliśmy Hanie w wózek ten stary co gondolką nim jeździliśmy. Na początku niby fajnie a potem już na rękach wracąła bo tak w nim płakała :/ w zappie nigdy się to nie zdarzyło ! pozatym jest jakiś dziwny z tyłu ma siatkę któej nie da się zasłonić budka która wcale nie chroni od wiatru no i przez tą siatke tez będzie zimno zimą..... tak więc nie wiem co teraz chyba czeka nas kupno spacerówki na zime tak to jest chciałam zaoszczędzić a dupa.....no i hamulec nie działa... ni iem teraz jaką spacerówkę zimową kupić ???????
Stary 2013-11-02, 10:20   #1168
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak, wiem Tylko u nas się nie sprawdzi, młody nie umie sam zasnąć. Nauczyłam go wg tej książki, ale nie do końca, nigdy go nie zostawiłam płaczącego. Zawsze jak płakał na ręce, a jak tylko marudził to dawałam czas na samodzielne uspokojenie się. I działało. No ale się popsuło coś, więc muszę doczytać co źle robimy. Zdesperowana już jestem, bo noce mamy coraz gorsze, mnóstwo pobudek i łóżko dzielę z młodym nie mężem.
u nas identyko i przez to z mężem jest niefajnie :/
Cytat:
Znowu ma gorączkę.

Szaja zdrowiej nam.

może Nurofen nam pediatra kazała dawać przez 3 dni...
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mow tak daaaalej
Zdecydowanie? Jestes JEDYNA osoba, ktora tak twierdzi

Aaaa wiem, nie kojarzylam, ze maja taka nazwe.

poważnie?
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Biedna ta wasza Daria, co chwile cos caluski od kluski, zagapila sie na Darie stojaca w lozeczku

U nas tez jak mloda z wujami to szal A w mojego brata ktory praktycznie olewa dzieciaki, wpatrzona jak w obrazek, a on wtedy mieknie

Debrah co z tym windowsem?

Nie mialam komputera, tzn mialam ale czekalam na kuriera od poniedzialku, zeby zabral do serwisu i co? Gowno, nie przyjechal do teraz W☠☠☠☠ilam sie bardzo. Chyba bede musiala isc zaniesc go do sklepu, niech oni to ograniaja ;/ ale na pewno nie w najblizszym czasie....

Aaaa za tydzien chrzciny. Na 7 osob. Zrobie schabowe i klopsiki. Myslicie, ze cos jeszcze? Bo nie mam pomyslu.
a ile dań chcesz zrobić? Tylko obiad? Z deserem? Czy też jakieś sałatki, wędliny?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 10:23   #1169
Konto usunięte

Cytat:
Muszę kupić Darii maść majerankową, nasivin (bo już mi się kończy).
Mam w domu syropek nurofen więc chyba mogę jej podać na przeziębienie, tak??
Nie wiem co najlepiej na przeziębienie
Cytat:
a ja wolę z Dorką spać, lepiej się wysypiam, nie ma bitwy o kołdrę

Cytat:
Znowu ma gorączkę.

Szaja zdrowiej nam.

3 doby, i polecam nurofen/ibum, nie paracetamol, bo on nie działa p.zapalnie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Spokojnie.
Wyżej pisałam - u nas świetnie sprawdził się lipomal, on po 1rż (dupochron bo nie testowany na niemowlakach), lekarka pozwoliła i powiedziała, że po prostu patrzeć - jeśli jakaś wysypka to odstawić. Ale w sumie tam nie ma niczego z chemii, co by nie było dla niemowlaków też. Podaj przeciwzapalnie coś, może być w syropie, może być czopek tylko tu musisz sprawdzić jaka wielkość, bo różne dawki są, ja mam większe i kawałek odcinam po prostu. Do noska nasivin niemowlęcy lub euphorbium (ale to homeopatyk, nie wiem, czy wierzysz w skuteczność), pod nosek maść majerankowa - ułatwia oddychanie i leczy podrażnienia, w pokoju miska z wrzątkiem + kilkanaście kropli olbas oil ew. do spania na róg poduszki 3-4 krople, też ułatwią oddychanie.

-----------------
Neti urocza, prawda?

http://img96.imageshack.us/img96/4108/73x5.jpg
Stary 2013-11-02, 10:42   #1170
Konto usunięte

Neti, i takie:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości