|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Dzień dobry
![]() Głównie na nauce do kosmicznego koła pod koniec następnego tygodnia ![]() Wstałam sobie dzisiaj wcześnie rano i już zrobiłam dobrze włosom, a teraz sobie spokojnie schną:mycie odżywką: Kallos Latte od ucha w dół: Isana z olejem arganaowym na końcówki trochę jedwabiu A na końcu glut lniany, plunking i zobaczymy, co z tego wyjdzie
|
|
|
|
#1712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba musze sobie ugotować na jutro. Włosy są po nich och i ach
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Cytat:
Jutro rano zrobię zdjęcia bo włosy pewnie będę myć pod wieczór
|
|
|
|
|
#1714 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam że dopiero dzisiaj ale ostatnio zamieszanie !
Opis moich włósów : wlosy proste chwilowo po farbowaniu , wcześniej w całości rozjaśnione ![]() szampon Mann & Schroeder, Diplona Professional ( włosy farbowane ) odzywka brak ponieważ każda jakiej używałam powodowała plątanie włosów ? maska brak wcierki brak olej brak zabezpieczenie jakiś czas jedwab na końcówki suplementy jakiś czas Onozis i Revalid tak jak mówiłam totalna zieleń i szczerze powiedziawszy nie mam zielonego pojęcia jak się za to wszytsko zabrac ![]() Pozdrawiam !
|
|
#1715 |
|
Z deszczem w butach
|
Po 3 dniach w szpitalu i myciu szamponem 2w1 + odżywka bs moje włosy wyglądały paskudnie...
Po południu poszedł Jantar, na noc olejek kokosowy, rano łagodny szampon i odżywka z Isany z olejem arganowym i jest gites chyba znowu kilka nocy z rzędu będzie szedł olej kokosowy |
|
|
|
#1716 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po 6 dniowym pobycie w szpitalu i operacji zauważyłam nadmierne wypadanie włosów
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Jestem kilka dni po podcięciu włosów i jestem bardzo zadowolona z tego jak się układają. Przy okazji - przerzuciłam się na szampon do włosów Hipp i jestem zaskoczona jak dobrze na nie działa.
|
#1718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i dużo zdrowiej wyglądają...
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ładnie Cię chłopaki załatwili.
|
|
#1720 |
|
Z deszczem w butach
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Wtajemniczenie
|
W moim przypadku suchy chleb i jogurty ... Bo ich jedzenia ( wody o smaku wody z wygotowanego ryżu ) nie dało się jeść :<
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie o niebo lepiej.
![]() Przede wszystkim nie plącze włosów podczas mycia jak w moim przypadku BD. No i nie są takie tępe przy rozczesywaniu. Wygładzenie i miękkość tutaj plus również dla Hipp.
|
#1724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1725 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ohh teraz mam dużo zapału, dziś wpiłam pierwsze porcje pokrzywy i skrzypu. Rzuciłam słodycze (ostatnio pisałam, że jem tylko słodycze, ale od czwartku nie zjadłam ani kawałeczka). Mi po operacji bardzo wszytko się posypało, zwłaszcza włosy i cera. Podobno narkoza wychodzi z organizmu do 3 miesięcy. Edytowane przez mulankasia Czas edycji: 2013-11-02 o 14:38 |
||
|
|
|
#1726 |
|
Rozeznanie
|
Ja ostatnio tylko podczytuję, jakoś nie mogę wbić się w temat
Za to dzisiaj śniło mi się, że ścięłam włosy na krótkie, tak strasznie płakałam w tym śnie, że poczułam straszną ulgę jak się obudziłam i zobaczyłam, że nadal są długie
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś pierwszy raz od pół roku wysuszyłam włosy.. i jak się okazało, chyba niepotrzebnie
zauważyłam jednak progress, nie miałam tak wielkiej szopy jak rok czy dwa lata temu - jedynie odrobinę mniejszą, za sprawą odżywki..Dziewczyny, mam do Was pytanie. Mam wybrać sobie dowolną ilość kosmetyków do włosów w łacznej kwocie do 20-25złotych (może to być też jeden). No i ja konkretnie nie wiem, bo tak dużo tego... moje włosy to typowe blond wysokoporowatki, naturalnie falowane, naturalne pod każdym względem, nie lubią aloesu, kochają emolienty. Co wybrałybyście na moim miejscu? ![]() No i żeby były dostępne stacjonarnie, do wyboru: Rossmann, Natura, Wispol, Carrefour, Biedronka. Ach, maskom i szamponom mówię nie, dość
Edytowane przez edytah10 Czas edycji: 2013-11-02 o 14:08 |
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja zamówiłam sobie na allegro masło shea do włosów,zobaczymy co to będzie,ale już chcę,żeby przyszło nie lubię czekać :P |
|
|
|
|
#1729 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. A miałyście może okazje używać szamponów Johnson's Baby? Jak się u Was sprawdziły? Bo ja aktualnie używam tego z lawendą i średnio mi pasuje...
|
#1730 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odpowiednio przygotowana skóra głowy i każda wcierka zadziała-wiem co mówię. Cytat:
Dziewczyny a ja moim włosom zafundowałam takie SPA: w piątek: olejowanie olejem z orzecha włoskiego, na to masak Stapiz Sleek i spsikanie wodą szunginową. sobota rano: mycie dwukrotne, ale przed drugim myciem zabezpieczyłam końcówki Kallosem później wtarcie ampułki z loreala na 10min odżywka b/s Marion i jedwab Efekt_piękne, błyszczące włosy i nie spuszone ![]() Jutro zrobię im to samo
|
||
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre jest też na podrażnienia po goleniu.
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1733 |
|
Raczkowanie
|
Też mi szkoda pieniędzy, więc na razie zacznę od kuracji Joanna rzepa. A myślisz, że masaż szczotką TT też może być? Czy dzik ma jakieś super właściwości? Jakie wcierki możesz polecić ?
Edytowane przez mulankasia Czas edycji: 2013-11-02 o 14:44 |
|
|
|
#1734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Robię tak codziennie, po 3 miesiącach widzę poprawę: włosy wypadają w normie, zaczęły też odrastac nowe włosy. 90% sukcesu przypisuję szczotce ![]() Polecane przeze mnie wcierki: Revitax Joanna Rzepa Jantar |
|
|
|
|
#1735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc do listy dopisuje szczotę z dzika
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Raczkowanie
|
Szczotką z dzika można się tez tak "okładac" nawet gdy nic nie wcieramy, bo to fajnie podnosi wlosy u nasady,zwłaszcza po myciu
|
|
|
|
#1738 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
KLIKCytat:
![]() Pokażę Wam wczorajsze loczki Przepraszam za jakość zdjecia, ale telefonowe.
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-11-02 o 17:36 |
||||
|
|
|
#1739 |
|
Raczkowanie
|
blondyna bardzo ładne loki
kiedyś spróbuje tej metody, chociaż mam dwie lewe ręce do fryzur więc wątpię, że mi to wyjdzie tak ładnie jak Tobie a ja ze swojej strony polecam jeszcze ten blog -> http://my-hair-secrets.blogspot.com zaczęłam wczoraj czytać i nie mogę się oderwać ![]() droga jest ta szczotka z dzika? można ją kupić w rosmannie albo naturze? ;>
bez prostownicy od 21.08.2013r. Edytowane przez paulina1347 Czas edycji: 2013-11-02 o 18:01 |
|
|
|
#1740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Metoda świetna, na pewno Ci wyjdzie Pochwal się fota jak zrobisz.Też podczytuję Polecam również BlondregeneracjaOgólnie w spisie dużo fajnych blogów jest
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-11-02 o 18:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

Jak tam wolne mija?
włosom, a teraz sobie spokojnie schną:

->70 kg

) Jest tu może ktoś z Krakowa?
zauważyłam jednak progress, nie miałam tak wielkiej szopy jak rok czy dwa lata temu - jedynie odrobinę mniejszą, za sprawą odżywki..
chyba nie masz naturalnie kręconych włosów?
kiedyś spróbuje tej metody, chociaż mam dwie lewe ręce do fryzur więc wątpię, że mi to wyjdzie tak ładnie jak Tobie