Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-02, 14:24   #1201
laurka23
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Dziewczyny które z Was używają ten odciągacz katarek???
Trochę się tego boję
Pamiętasz jak kiedyś wstawiałam filmik z katarkiem jak Miśkowi odciągałam?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43527228]Neti, i takie:[/QUOTE]

Cudne, w netto miały być stopery do drzwi sówki, jakieś kocyki i inne takie. Czaiłam się na nie, ale nie doszłam do sklepu

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43527033]a ja wolę z Dorką spać, lepiej się wysypiam, nie ma bitwy o kołdrę
[/QUOTE]

No popatrz, a u mnie mąż się nie budzi 7 -8 razy na cyca i kołdrę ma osobną Z Miśkiem wcale się nie umiem wyspać.

Byliśmy u prababci Michałka, mamy teścia. Wyobraźcie sobie, że nie pochwalili się że nie przyszli na chrzest Misia. Czyżby wstyd?

Misiek ma drugą drzemkę, mąż też śpi ja idę czytać dalej.

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2013-11-02 o 14:25
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 14:40   #1202
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43529957]Tekst mojej koleżanki: jak otwieram swoją szafę, to nawet mole mi mówią, że nie mają co jeść [/QUOTE]
Zapamiętam i wykorzystam
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 14:46   #1203
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43529957]Tekst mojej koleżanki: jak otwieram swoją szafę, to nawet mole mi mówią, że nie mają co jeść [/QUOTE]

Zapomniałam się pochwalić, Miś wczoraj zjadł trochę pogniecionych ziemniaków, marchwi i mięsa z krupniku, sam otwierał buźkę na jeszcze Dziś dałam to samo i zjadł jeszcze więcej Oby już tak zostało
Stary 2013-11-02, 14:49   #1204
meneq
Zakorzenienie

marsi jak sie ramen udal? Opis brzmial bardzo smakowicie...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 15:29   #1205
nafiyqa
Zakorzenienie

laurko, swietne wiesci!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 15:58   #1206
BlackSanctum
Zakorzenienie

Moje dziecko zjadło dzisiaj budyń z żółtkiem i bananem. A wczoraj żółtko z ręki jadła, tylko połowę co prawda, ale zawsze coś.

Czekam i czekam na ten telefon, aż się pojawi w tym sklepie Orange, a już bym go chciała mieć u siebie - taka głupota, a cieszy.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Jak się wkurzylam z rana! "Koleżanka" zostawiła komentarz na fb pod moim linkiem z blogiem. Że błąd w nazwie. Co ją to obchodzi? Ona zawsze jak komentuje zdjęcie jakieś u mnie to najpierw niby fajne,ale...potem jakąś szpilka w tyłek! Mój tyłek. ona jest zazdrosna zwyczajnie. Ma córkę 2 tyg młodsza od Blanki i wszystko co ja robię to krytykuje! Bo ona ma już jedno starsze dziecko i wie lepiej. A mnie to strasznie denerwuje. A nie umiem się odgryźć. I jest mi smutno. Bo nawet jeśli jest błąd to nic jej do tego!
Fewciu kochana, ja nie chcę nic mówić, ale czemu przejmujesz się dziewczyną, która wygląda na całkowitą wieśniarę? Wystarczy spojrzeć na jej zdjęcia profilowe, wcale jej się nie dziwię, że Ci zazdrości - ma czego. Wiadomo, że celowo Ci wbija szpilę, przydałby się jej chyba kop w dupsko.

☠☠☠łam.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 16:19   #1207
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
my, polecamy
zobaczysz ze nie bedziesz zalowac
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ja też mam katarka i zdecydowanie udany zakup. Jedyna wada to wg mnie za szerokie te końcówki do noska bo Ewa ma mały nosek, ale można sobie z tym poradzić śmiało kupuj
Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Ja tez polecam "katarek", przy wszelkich katarach niezastąpiony! Na razie używamy go dla starszej córki, dla Wojtusia na szczęscie nie mieliśmy jeszcze takiej potrzeby. Super ściąga katar i dzięki temu infekcja nie rozszerza się. Kupiliśmy go dość późno, bo właśnie bałam sie, że ta siła ssania moze byc za duża, ale naprawdę nie ma sie czego obawiać. W zasadzie to nawet nie trzeba go dobrze do nosa przykladac a katar juz wyciągnięty Moja kuzynka używa go też dla siebie
Dziękuję Wam. Zdecydowałam że kupię "katarek"

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Jestem głodnaaaaaaa i chce mi się słodyczy ;( a jeszcze dziśjade do babci chyba i tam będzie tyle dobrego chyba se palne w łeP
Myśmy wczoraj byli u mojej babci. Ile było jedzeniaaaaaaaa
Stary 2013-11-02, 16:24   #1208
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Moje dziecko zjadło dzisiaj budyń z żółtkiem i bananem. A wczoraj żółtko z ręki jadła, tylko połowę co prawda, ale zawsze coś.

Czekam i czekam na ten telefon, aż się pojawi w tym sklepie Orange, a już bym go chciała mieć u siebie - taka głupota, a cieszy.

Fewciu kochana, ja nie chcę nic mówić, ale czemu przejmujesz się dziewczyną, która wygląda na całkowitą wieśniarę? Wystarczy spojrzeć na jej zdjęcia profilowe, wcale jej się nie dziwię, że Ci zazdrości - ma czego. Wiadomo, że celowo Ci wbija szpilę, przydałby się jej chyba kop w dupsko.
dla Oliwii!
taki telefon, jakie wymieniłaś, to żadna głupota, tylko porządny gadżet
Black Mi tez się chyba należy kop w dupsko
Najlepsze jest to, że Ona absolutnie ma możliwości, żeby chodzić ubraną jak Gwiazda filmowa, chyba nie przykłada do tego wagi, albo tak jak Bokeh chyba pisała - brak gustu
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 16:32   #1209
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Pstryczek na pewno zapoda Ci taką reklamę, że nie zdążysz przeczytać, a już go kupisz

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Pamiętasz jak kiedyś wstawiałam filmik z katarkiem jak Miśkowi odciągałam?
Nie pamiętam
Masz jeszcze gdzieś ten filmik??

Cytat:

Zapomniałam się pochwalić, Miś wczoraj zjadł trochę pogniecionych ziemniaków, marchwi i mięsa z krupniku, sam otwierał buźkę na jeszcze Dziś dałam to samo i zjadł jeszcze więcej Oby już tak zostało

Cytat:
Stary 2013-11-02, 17:03   #1210
nancykenator
Zakorzenienie

szklanko co do tych pasków jeszcze... jest wiele substancji, które wpływają na te odczynniki na paskach, dlatego powinno robić się zawsze osad moczu nie tylko ogólne badanie

cała co się dzieje?

Debrah to ja Ci przeszkodziłam jednak

Black jak robisz budyń?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 17:27   #1211
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
szklanko co do tych pasków jeszcze... jest wiele substancji, które wpływają na te odczynniki na paskach, dlatego powinno robić się zawsze osad moczu nie tylko ogólne badanie

cała co się dzieje?

Debrah to ja Ci przeszkodziłam jednak

Black jak robisz budyń?
Ee w czym?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 17:30   #1212
charlizz
Zadomowienie

Widzę jedzeniowych postępów ciąg dalszy
Dla odmiany - Ola ogłosiła strajk na łyżeczkę. Pije tylko mleko i sok. 3 dzień już

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 17:48   #1213
nafiyqa
Zakorzenienie

My dzis nocujemy u tesciow... A my z TZ korzystajac z okazji wychodzimy gdzies wieczorem po uspaniu Kuby.
Oby jutrzejszy dzien szybko minal

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 17:54   #1214
ezzo
Zadomowienie

Zdrowka dla chorowitkow

Debrah Laurko Insolitopodczytuje sobie wlasnie forum gazetowe i tam jest swiezy watek o cycowych dzieciach co im nie spieszno do normalnego jedzenia, przeczytalam z ciekawosci, ale zmtego co widac takie dzieciaczki to nie jest cos rzadkiego, kedna z mam poleca ksiazke, nie wiem czy znacie, przeklejam fragment jej postu:
"Jak na swój wiek waży sporo, więc je tyle ile potrzebuje. Moje dziecko do roku było w ok. 90% na piersi, żyje i ma się dobrze, a 12 kg to może na 2 lata będzie ważyć .
Przeczytaj książkę "Moje dziecko nie chce jeść" Gonzaleza i wyluzuj. Najlepiej przejdź na blw, dawaj dziecku to co sama jesz, odpadną Ci wtedy dwie rzeczy:
- przygotowywanie osobnych posiłków dla dziecka
- karmienie
Ty będziesz jadła swoje, syn swoje i nie będziesz się tak frustrować "
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 18:00   #1215
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:

Brawo dla Misia!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Rozumiem jak weekend z mężem?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 18:00   #1216
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ee w czym?

w przyjmowaniu gości
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
My dzis nocujemy u tesciow... A my z TZ korzystajac z okazji wychodzimy gdzies wieczorem po uspaniu Kuby.
Oby jutrzejszy dzien szybko minal
miłego wieczoru
Stary 2013-11-02, 18:14   #1217
BlackSanctum
Zakorzenienie

Fewciu, należy się, nie możesz się przejmować takimi osobami.

Nancy, z tego przepisu robiłam - http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...-miesiacu.html Tylko dodałam do tego banana i trochę kakao, żeby mała nie wyczuła ukrytego tam jajka.
Stary 2013-11-02, 18:27   #1218
ezzo
Zadomowienie

black co do tel. To ja mam iphona i o ile na poczatku ciezko bylo mi sie przyzwyczaic, tak teraz nie zamienilabym go na nic innego, zgrabny i prosty w obsludze, poza telefonowaniem uzywam duzo internetu w tel, pisze i odbieram maile, w tym fajna edycja dokumentow wordowskich, ale zeby je edytowac to chyba trzeba sciagnac jakas aplikacje, bo u mnie nie chodzi poza tym na iphonie nie chodzi flash, wiec nie wszystkie strony sie otwieraja. Moj tz jest samsungowy, on telefonu na androidzie nigdy nie zamienilby na ios, ale on lubi sobie czasem w gierki pograc, a tam nie ma problemu z zainstalowaniem takich rzeczy.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 18:53   #1219
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
tak, tak dodam jeszcze, że ta kuzynka jest lekarzem
Cytat:
i samo mięso tak jadł? to super! mój tylko wyczuje troche wiecej mięsa w zupie i juz odmawia jedzenia...

Mały już śpi na noc. Zwykle mamy 2 drzemki i z tej drugiej wstał dziś o godz 13 a potem juz odmawial spania, wiec nie dalo rady przetrzymać go ani minuty dluzej... A ja musze jeszcze łazienkę wysprzątać, a tak mi sie nie chceeee

velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 18:55   #1220
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
black co do tel. To ja mam iphona i o ile na poczatku ciezko bylo mi sie przyzwyczaic, tak teraz nie zamienilabym go na nic innego, zgrabny i prosty w obsludze, poza telefonowaniem uzywam duzo internetu w tel, pisze i odbieram maile, w tym fajna edycja dokumentow wordowskich, ale zeby je edytowac to chyba trzeba sciagnac jakas aplikacje, bo u mnie nie chodzi poza tym na iphonie nie chodzi flash, wiec nie wszystkie strony sie otwieraja. Moj tz jest samsungowy, on telefonu na androidzie nigdy nie zamienilby na ios, ale on lubi sobie czasem w gierki pograc, a tam nie ma problemu z zainstalowaniem takich rzeczy.
Generalnie w pojedynku Iphone 4 kontra Samsung Galaxy S III zdecydowanie zwycięża Samsung. Jest większy, wydajniejszy, ma lepszą baterię. Ma też bardzo dobry aparat, no i ogromny ekran. Jestem na niego zdecydowana, tylko wciąż czekam na dostępność, pewnie dopiero w poniedziałek będzie.
Stary 2013-11-02, 19:29   #1221
mala_19kw
Zakorzenienie

Mojemu synowi coś się poprzestawiało
Od trzech dni zasypia mi szybciej na noc.
Pierwszy raz usnął o 17'30 ,drugi raz o 16'00 a trzeci raz (dziś) o 17'20-być może się jeszcze obudzi ale wątpię.
I co najciekawsze (tylko żeby nie zapeszyć ) budzi się dopiero ok 5-6 na jedzenie
Mogłoby tak już pozostać
Ale to pewnie taki etap albo i skok ... I kiedyś minie

Black-brawa dla Oliwki za przełamanie się do żółtka

Silver,Aga-jak chorowitki nasze się mają?

Szajka-jak sie czujesz?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 19:30   #1222
Debrah
Zakorzenienie

Hmmm, czy ktoras ma taki problem, ze dziecko wlozone do fotelika do karmienia natychmiast robi sie spiace?;p wykacza mnie to z lekka, nie chce meczyc malej jedzeniem kiedy chce spac, ale trudno ustawic sobie pory posilkow i spania bo poza fotelikiem normalnie sie bawi, kiedy sie ja spacyfikuje i przestanie sie ruszac, raczkowac, wstawac - przypomina jej sie o zmeczeniu i jest wcieranie pozywienia w rzesy i wsadzanie brudnych paluchow do uszek oraz odmowa jedzenia po 2-3 lyzeczkach..

Nancy: nie nie, oni juz pojechali (znaczy poszli do moich rodzicow) jak dzwonilas, dziekujemy ze pamietalas o skarpetkach
Wtedy akurat szykowalismy sie z tz do batalii z dwojeczka ktora zrobila Amelka chwile przed twoim telefonem:P

Kurde, dziec spi od 17:45, myslalam ze wstanie po 20 minutach, a tu szok, niemozliwe ze to juz na noc;p
Stary 2013-11-02, 19:36   #1223
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Mała dzieki za troske
Zuzia cały dzień goraczkuje temp. ok 38 st. Jak coś spadnie to się cieszy, bawi, ale generalnie cały dzień marud. Dalej nie ma kataru ani kaszlu. Ciężko tak patrzeć jak się dziecko męczy
Zobaczymy jaka noc będzie

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-11-02 o 20:09
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 19:56   #1224
blogerka
Wtajemniczenie

marsi - dzieki chyba czytalam fragmenty tej ksiazki i pamietam jak nagle Borys zaczal mi usypiac sam niestety pobudek w nocy bylo i jest duzo, musze jeszcze raz ja przeczytac - tylko w dzien nie mam czasu, a wieczorami padam i mi sie nie chce ...
No i kwestia odzwyczajenia od butli w nocy .. chyba nie mam serca, bo to zawsze jedna butla wiecej, w dzien nie nadrobi.

fewcia - widzialam ta "kolezanke" na fb, tzn. jej komentarz. Ja strasznie takich "znajomych" nie lubię ilekroć widzę takie komentarze to mam ochotę też odpisać coś niemiłego. Olej ją.

silver, dziewczyny - kupiłam w aptece nurofen i nasivin/l (?)
mam nadzieję, ze pomoże. Jeśli Borysek czuje się tak koszmarnie jak ja kilka dni temu to , ale jest dzielny, naprawdę mimo złego samopoczucia bardzo grzecznie się zachowuje i jest taki kochany.
_____

Wiecie, ze jakis czas temu nauczyl sie bawic samochodzikami i potrafi sie jednym zajac kilkanascie minut? i sobie nim jezdzi po podlodze.
A i przyszedl szczeniakowy jezdzik, znalazlam aukcje za 130 zl i ... w zyciu bym nie dala za to 350 zl a tyle kosztowalo w askocie (marsi), nawet to 130 mi sie wydaje duzo. Ot, taka tam zabawka, tyle ze wieksza. Ale najlepsza byla rekacja Borysa, najpierw ja olewalam, pozniej zlapal sie raczki i doslonie biegl za nim tak sie ten piesek rozpedzil a jak juz sie zatrzymal przy scianie to chyba ze strachu sie rozplakal :| pozniej sie go bal, nastepnie ostroznie zaczal sie z nim zapoznawac no i teraz zaczyna go zaczepiac, ale jeszcze wiekszego zainteresowania nie wykazuje. Samochodziki sa lepsze

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Muszę kupić Darii maść majerankową, nasivin (bo już mi się kończy).
Mam w domu syropek nurofen więc chyba mogę jej podać na przeziębienie, tak??
Nie wiem co najlepiej na przeziębienie

Wlasnie taki zestaw w aptece kupilam dzisiaj.
Zdrowka dla darii

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Kurczę, ja ją od Niny dostałam w pdf, nawet kilka mamuś ją też miało. Michał jak miał 3 miesiące to nauczył się wg niej ładnie zasypiać sam, ale coś się porobiło i jest dupka. Trzeba wrócić do korzeni
Odkopuję i lecę czytać.
Ja tez dostalam ta ksiazke, ale nie czytalam jej, tylko tutaj Wasze wypowiedz i tez nagle odczulam wielka ulge, bo Borys zaczal zasypiac praktycznie sam po kapieli, i pamietam jak sie ze mnie tesciowa, tz i mam smialy (?) ze tak pilnuje rytmu dnia, drzemek itd itd .. ale pozniej same zdebialy jak Borys pod tym wzgledem chodzil jak zegarek no ale poza samymi drzemkami i usypianiem pozniejsze pobudki w nocy zawsze byly niezbyt ciekawe i nadal w tej kwestii nic sie nei zmienilo.

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

O to i ja sie pochwale jeszcze umiejetnosciami ... Borys juz od dawna pelzal jak szalony, trzeba bylo za nim biegac, a ostatnio na parapecie w urzedzie miasta nauczyl sie raczkowac a bylam pewna ze ominie ten etap bo juz prawie chodzi no ale nie... i teraz tak slodko szybko sobie czworakuje
Stary 2013-11-02, 19:57   #1225
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
laurko, swietne wiesci!!

Cytat:

Nie pamiętam
Masz jeszcze gdzieś ten filmik??

Zniknął już z youtube. Ja go skasowałam chyba, jurto sprawdzę, bo dziś nie mam już siły.

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

Zdrowka dla chorowitkow

Debrah Laurko Insolitopodczytuje sobie wlasnie forum gazetowe i tam jest swiezy watek o cycowych dzieciach co im nie spieszno do normalnego jedzenia, przeczytalam z ciekawosci, ale zmtego co widac takie dzieciaczki to nie jest cos rzadkiego, kedna z mam poleca ksiazke, nie wiem czy znacie, przeklejam fragment jej postu:
"Jak na swój wiek waży sporo, więc je tyle ile potrzebuje. Moje dziecko do roku było w ok. 90% na piersi, żyje i ma się dobrze, a 12 kg to może na 2 lata będzie ważyć .
Przeczytaj książkę "Moje dziecko nie chce jeść" Gonzaleza i wyluzuj. Najlepiej przejdź na blw, dawaj dziecku to co sama jesz, odpadną Ci wtedy dwie rzeczy:
- przygotowywanie osobnych posiłków dla dziecka
- karmienie
Ty będziesz jadła swoje, syn swoje i nie będziesz się tak frustrować "
Dziękuję kochana, właśnie widziałam tę książkę i się nad nią zastanawiałam

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
tak, tak dodam jeszcze, że ta kuzynka jest lekarzem

i samo mięso tak jadł? to super! mój tylko wyczuje troche wiecej mięsa w zupie i juz odmawia jedzenia...
Wszystko razem zgniecione widelcem Aż dziwne, bo w mleku nigdy nie czuł mięsa

Mały strasznie walczył, żeby nie spać w łóżeczku, mimo że cały czas u niego byłam tuliłam, głaskałam strasznie histerycznie krzyczał, ale bez łez. No i prawie zasnął przy cycu i lekko odpływającego udało się włożyć do łóżeczka, 10 minut temu. Oby jutro było łatwiej. Ja jestem wyczerpana tymi pobudkami co godzinę na pociumkanie sobie. Przez to mam coraz mniej cierpliwości i coraz gorzej się czuję. Serce mi się krajało, ale on nie umie inaczej zasnąć.
Stary 2013-11-02, 19:59   #1226
Kija80
Zadomowienie

Stwierdziłam że skoro wszystkie oglądają zbuntowanego to nie mogę być gorsza bo potem nie będę wiedziała o czym gadacie oglądam 3 odcinek na yt. Ależ ta chuda baba z końską gębą jest odpychająca, jak widzę jeszcze do tego tego starego łysego zbereźnika tatuńcia który się do niej próbuje dobierać to
I fajna była ta scenka w pierwszym odcinku jak Ivo pocałował Mili i jej powiedział że chciał sprawdzić czy jest kobietą a ta go kopnęła między nogi i odparowała że chciała się przekonać czy on jest mężczyzną
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-02, 20:02   #1227
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43527033]

Spokojnie.
Wyżej pisałam - u nas świetnie sprawdził się lipomal, on po 1rż (dupochron bo nie testowany na niemowlakach), lekarka pozwoliła i powiedziała, że po prostu patrzeć - jeśli jakaś wysypka to odstawić. Ale w sumie tam nie ma niczego z chemii, co by nie było dla niemowlaków też. Podaj przeciwzapalnie coś, może być w syropie, może być czopek tylko tu musisz sprawdzić jaka wielkość, bo różne dawki są, ja mam większe i kawałek odcinam po prostu. Do noska nasivin niemowlęcy lub euphorbium (ale to homeopatyk, nie wiem, czy wierzysz w skuteczność), pod nosek maść majerankowa - ułatwia oddychanie i leczy podrażnienia, w pokoju miska z wrzątkiem + kilkanaście kropli olbas oil ew. do spania na róg poduszki 3-4 krople, też ułatwią oddychanie.

-----------------
Neti urocza, prawda?

http://img96.imageshack.us/img96/4108/73x5.jpg[/QUOTE]

Dziekuje szaja, ja juz i tak wczesniej do apteki poszlam tutaj na wsi i farmaceutka polecila mi nurofen i ten nasivin wlasnie

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
O, idealnie napisane, mam to samo...
Takze pozostaje zacisnac zeby i dac rade

Zdrowka zycze

Co do spcaerowek z duzymi kolami - (o ile nie chcemy zabic kieszeni ) to chyba tylko trojkolowce wchodza w gre, prawda?

o ja tez szukam od miesiaca czegos i tez tylko duze kola, i trojkolowiec i jeszcze zeby malo wazyl i latwo sie skladal .. no i wtedy okazuje sie ze taki wozek kosztuje calkiem sporo

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
mi sie podobal xlander xrun ale nie ejst do konca taki
jak chce...

o .. to chyba szukamy podobnie
Stary 2013-11-02, 20:07   #1228
Debrah
Zakorzenienie

Nadal spi.

Czworakowanie jest super chociaz Amelcia coraz pewniej stawia kroczki przy czyms. Wystarczy, ze jedna racze polozy na czyms zeby sie wesprzec i idzie kroczkami. Przejdzie juz cala kanape + stolik naraz (na dlugosc). No i kurcze jestem strasznie zdziwiona, bo ona w ogole sie nie wywracala: ani jak siadla (moze raz czy dwa jak za szybko cos robila to stracila rownowage) ani jak wstala. Nigdy nie poleciala do tylu. Bezblednie szybko zalapala wyciaganie raczek zeby sie podeprzec, a teraz kuca zawodowo, powoli sie opuszcza, jedna raczka trzyma, kuca - i potrafi sie w takiej pozycji bawic, nie traci rownowagi. Dumna cholernie jestem, cos mi sie widzi, ze szybko bedzie chodzic.
Staje juz tez przy plaskich powierzchniach, np przy drzwiach, a tam nie ma nic "wystajacego" co mozna zlapac/uwiesic sie. Dzis miala zabawe, mieszkam na parterze, stala przy oknie (jak drzwi balkonowe) i obserwowala swiat tluczac raczkami w szybe. I taka smieszna jest..kocham ja strasznie

Jak bylismy u moich rodzicow a tam nowe osoby (4) + piesek to wyraznie sie bala, srednio chciala schodzic z rak Tz lub moich.
U kogos = niepewna mina, podkowka, placz.

Zauwazam juz coraz bardziej, jaka zwiazana jest z nami, ze mna. Nawet pod drzwiami od wc waruje i czeka az wyjde, niecierpliwi sie az w koncu wola "ma-ma", "mee-me"
Dzis jak wstala z drzemki to specjalnie natychmiast nie pobieglam tylko czekalam minutke, zeby sprawdzic czy uslysze "ma-ma" , czy to swiadome i do mnie - uslyszalam po chwili zniecierpliwienia
Uwielbiam moja corke, ze nie da sie tego slowami opisac, alez ja mialam smutne zycie bez dziecka <3
z Tz to samo zgodnie twierdzimy : tak wesolo jest w domu, codziennie nowy powod do swieczek w oczach ze szczescia
Stary 2013-11-02, 20:18   #1229
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nadal spi.

Czworakowanie jest super chociaz Amelcia coraz pewniej stawia kroczki przy czyms. Wystarczy, ze jedna racze polozy na czyms zeby sie wesprzec i idzie kroczkami. Przejdzie juz cala kanape + stolik naraz (na dlugosc). No i kurcze jestem strasznie zdziwiona, bo ona w ogole sie nie wywracala: ani jak siadla (moze raz czy dwa jak za szybko cos robila to stracila rownowage) ani jak wstala. Nigdy nie poleciala do tylu. Bezblednie szybko zalapala wyciaganie raczek zeby sie podeprzec, a teraz kuca zawodowo, powoli sie opuszcza, jedna raczka trzyma, kuca - i potrafi sie w takiej pozycji bawic, nie traci rownowagi. Dumna cholernie jestem, cos mi sie widzi, ze szybko bedzie chodzic.
Staje juz tez przy plaskich powierzchniach, np przy drzwiach, a tam nie ma nic "wystajacego" co mozna zlapac/uwiesic sie. Dzis miala zabawe, mieszkam na parterze, stala przy oknie (jak drzwi balkonowe) i obserwowala swiat tluczac raczkami w szybe. I taka smieszna jest..kocham ja strasznie
wypisz wymaluj Borys, on juz przy scianach swobodnie chodzi wzdluz pokoju, pozniej wynajduje sobie rozne elementy ktorych moze sie chwycic i sobie tez gdzies przechodzi. Rowniez potrai kucnac schylic sie po zabawki trzymajac sie jedna raczka i tez tak bardzi sprawnie mu idzie, nawet jak wlasnie zdarzylo mu sie upasc to myslalam ze bhede krzy6czec a ten cwaniak na ramie lecial, albo na tylek i tylko patrzyl na moja reakcje wiec tylko sie do niego usmiechalam zeby sie nie wystraszyl mojej miny
dlatego wlasnie wszyscy zdziwieni ze on nie siadal, ale ... Kilka dni temu jak juz pisalam zaczal czworakowac w jednej chwili i teraz biega na kolanach no i dwa razy dzisiaj juz usiadl, wiec mysle ze ta cala rehabilitacja wcale nam nie bedzie potrzebna a moja wizyta w poradni byla zbedna, bo tylko sie przeziebilam i jeszcze Borysa zarazilam.
Stary 2013-11-02, 20:23   #1230
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Fewciu, należy się, nie możesz się przejmować takimi osobami.

Nancy, z tego przepisu robiłam - http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...-miesiacu.html Tylko dodałam do tego banana i trochę kakao, żeby mała nie wyczuła ukrytego tam jajka.
dziękuję tylko szkoda, że ten budyń robi się na mm
Cytat:
Hmmm, czy ktoras ma taki problem, ze dziecko wlozone do fotelika do karmienia natychmiast robi sie spiace?;p wykacza mnie to z lekka, nie chce meczyc malej jedzeniem kiedy chce spac, ale trudno ustawic sobie pory posilkow i spania bo poza fotelikiem normalnie sie bawi, kiedy sie ja spacyfikuje i przestanie sie ruszac, raczkowac, wstawac - przypomina jej sie o zmeczeniu i jest wcieranie pozywienia w rzesy i wsadzanie brudnych paluchow do uszek oraz odmowa jedzenia po 2-3 lyzeczkach..

Nancy: nie nie, oni juz pojechali (znaczy poszli do moich rodzicow) jak dzwonilas, dziekujemy ze pamietalas o skarpetkach
Wtedy akurat szykowalismy sie z tz do batalii z dwojeczka ktora zrobila Amelka chwile przed twoim telefonem:P

Kurde, dziec spi od 17:45, myslalam ze wstanie po 20 minutach, a tu szok, niemozliwe ze to juz na noc;p
a może spróbuj karmić na kolanach? Albo po prostu jak siedzi np na kanapie?
Co do skarpetek to nie ma sprawy takie śliczne z kotkami powiedziałam tż, że kupię takie same (te z białym kotkiem i wstążeczkami) i będę ubierać w nie Kubę, jak go nie ma
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości