|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43527228]Neti, i takie:[/QUOTE] Cudne, w netto miały być stopery do drzwi sówki, jakieś kocyki i inne takie. Czaiłam się na nie, ale nie doszłam do sklepu ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43527033]a ja wolę z Dorką spać, lepiej się wysypiam, nie ma bitwy o kołdrę [/QUOTE] No popatrz, a u mnie mąż się nie budzi 7 -8 razy na cyca i kołdrę ma osobną Z Miśkiem wcale się nie umiem wyspać.Byliśmy u prababci Michałka, mamy teścia. Wyobraźcie sobie, że nie pochwalili się że nie przyszli na chrzest Misia. Czyżby wstyd? Misiek ma drugą drzemkę, mąż też śpi ja idę czytać dalej.
Malowanie szafek kuchennych - metamorfoza kuchni za mniej niż 200 złotych Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2013-11-02 o 14:25 |
|
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43529957]Tekst mojej koleżanki: jak otwieram swoją szafę, to nawet mole mi mówią, że nie mają co jeść
Zapamiętam i wykorzystam
|
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43529957]Tekst mojej koleżanki: jak otwieram swoją szafę, to nawet mole mi mówią, że nie mają co jeść
Zapomniałam się pochwalić, Miś wczoraj zjadł trochę pogniecionych ziemniaków, marchwi i mięsa z krupniku, sam otwierał buźkę na jeszcze Dziś dałam to samo i zjadł jeszcze więcej
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
marsi jak sie ramen udal? Opis brzmial bardzo smakowicie...
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko zjadło dzisiaj budyń z żółtkiem i bananem.
Czekam i czekam na ten telefon, aż się pojawi w tym sklepie Orange, a już bym go chciała mieć u siebie - taka głupota, a cieszy. Cytat:
- ma czego. Wiadomo, że celowo Ci wbija szpilę, przydałby się jej chyba kop w dupsko. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43529957]Tekst mojej koleżanki: jak otwieram swoją szafę, to nawet mole mi mówią, że nie mają co jeść ☠☠☠łam. |
|
|
|
|
#1207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Oliwii! taki telefon, jakie wymieniłaś, to żadna głupota, tylko porządny gadżet ![]() Black Najlepsze jest to, że Ona absolutnie ma możliwości, żeby chodzić ubraną jak Gwiazda filmowa, chyba nie przykłada do tego wagi, albo tak jak Bokeh chyba pisała - brak gustu
|
|
|
|
|
#1209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43529957]Tekst mojej koleżanki: jak otwieram swoją szafę, to nawet mole mi mówią, że nie mają co jeść Cytat:
![]() Masz jeszcze gdzieś ten filmik?? Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
szklanko co do tych pasków jeszcze... jest wiele substancji, które wpływają na te odczynniki na paskach, dlatego powinno robić się zawsze osad moczu nie tylko ogólne badanie
cała co się dzieje? Debrah to ja Ci przeszkodziłam jednak ![]() Black jak robisz budyń? |
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Widzę jedzeniowych postępów ciąg dalszy
Dla odmiany - Ola ogłosiła strajk na łyżeczkę. Pije tylko mleko i sok. 3 dzień już ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
My dzis nocujemy u tesciow... A my z TZ korzystajac z okazji wychodzimy gdzies wieczorem po uspaniu Kuby.
Oby jutrzejszy dzien szybko minal
|
|
|
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
Zdrowka dla chorowitkow Debrah Laurko Insolitopodczytuje sobie wlasnie forum gazetowe i tam jest swiezy watek o cycowych dzieciach co im nie spieszno do normalnego jedzenia, przeczytalam z ciekawosci, ale zmtego co widac takie dzieciaczki to nie jest cos rzadkiego, kedna z mam poleca ksiazke, nie wiem czy znacie, przeklejam fragment jej postu: "Jak na swój wiek waży sporo, więc je tyle ile potrzebuje. Moje dziecko do roku było w ok. 90% na piersi, żyje i ma się dobrze, a 12 kg to może na 2 lata będzie ważyć . Przeczytaj książkę "Moje dziecko nie chce jeść" Gonzaleza i wyluzuj. Najlepiej przejdź na blw, dawaj dziecku to co sama jesz, odpadną Ci wtedy dwie rzeczy: - przygotowywanie osobnych posiłków dla dziecka - karmienie Ty będziesz jadła swoje, syn swoje i nie będziesz się tak frustrować " |
|
|
|
#1215 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak weekend z mężem?
|
||
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, należy się, nie możesz się przejmować takimi osobami.
Nancy, z tego przepisu robiłam - http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...-miesiacu.html Tylko dodałam do tego banana i trochę kakao, żeby mała nie wyczuła ukrytego tam jajka.
|
|
|
|
#1218 |
|
Zadomowienie
|
black co do tel. To ja mam iphona i o ile na poczatku ciezko bylo mi sie przyzwyczaic, tak teraz nie zamienilabym go na nic innego, zgrabny i prosty w obsludze, poza telefonowaniem uzywam duzo internetu w tel, pisze i odbieram maile, w tym fajna edycja dokumentow wordowskich, ale zeby je edytowac to chyba trzeba sciagnac jakas aplikacje, bo u mnie nie chodzi
poza tym na iphonie nie chodzi flash, wiec nie wszystkie strony sie otwieraja. Moj tz jest samsungowy, on telefonu na androidzie nigdy nie zamienilby na ios, ale on lubi sobie czasem w gierki pograc, a tam nie ma problemu z zainstalowaniem takich rzeczy.
|
|
|
|
#1219 | |
|
Zadomowienie
|
tak, tak
![]() Cytat:
mój tylko wyczuje troche wiecej mięsa w zupie i juz odmawia jedzenia...Mały już śpi na noc. Zwykle mamy 2 drzemki i z tej drugiej wstał dziś o godz 13 a potem juz odmawial spania, wiec nie dalo rady przetrzymać go ani minuty dluzej... A ja musze jeszcze łazienkę wysprzątać, a tak mi sie nie chceeee
|
|
|
|
|
#1220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem na niego zdecydowana, tylko wciąż czekam na dostępność, pewnie dopiero w poniedziałek będzie. |
|
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu synowi coś się poprzestawiało
Od trzech dni zasypia mi szybciej na noc. Pierwszy raz usnął o 17'30 ,drugi raz o 16'00 a trzeci raz (dziś) o 17'20-być może się jeszcze obudzi ale wątpię. I co najciekawsze (tylko żeby nie zapeszyć Mogłoby tak już pozostać ![]() Ale to pewnie taki etap albo i skok ... I kiedyś minie Black-brawa dla Oliwki za przełamanie się do żółtka![]() Silver,Aga-jak chorowitki nasze się mają? Szajka-jak sie czujesz?
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm, czy ktoras ma taki problem, ze dziecko wlozone do fotelika do karmienia natychmiast robi sie spiace?;p wykacza mnie to z lekka, nie chce meczyc malej jedzeniem kiedy chce spac, ale trudno ustawic sobie pory posilkow i spania bo poza fotelikiem normalnie sie bawi, kiedy sie ja spacyfikuje i przestanie sie ruszac, raczkowac, wstawac - przypomina jej sie o zmeczeniu i jest wcieranie pozywienia w rzesy i wsadzanie brudnych paluchow do uszek
Nancy: nie nie, oni juz pojechali (znaczy poszli do moich rodzicow) jak dzwonilas, dziekujemy ze pamietalas o skarpetkach ![]() Wtedy akurat szykowalismy sie z tz do batalii z dwojeczka ktora zrobila Amelka chwile przed twoim telefonem:P Kurde, dziec spi od 17:45, myslalam ze wstanie po 20 minutach, a tu szok, niemozliwe ze to juz na noc;p |
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Mała dzieki za troske
![]() Zuzia cały dzień goraczkuje temp. ok 38 st. Jak coś spadnie to się cieszy, bawi, ale generalnie cały dzień marud. Dalej nie ma kataru ani kaszlu. Ciężko tak patrzeć jak się dziecko męczy ![]() Zobaczymy jaka noc będzie ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-11-02 o 20:09 |
|
|
|
#1224 | ||
|
Wtajemniczenie
|
marsi - dzieki
chyba czytalam fragmenty tej ksiazki i pamietam jak nagle Borys zaczal mi usypiac sam niestety pobudek w nocy bylo i jest duzo, musze jeszcze raz ja przeczytac - tylko w dzien nie mam czasu, a wieczorami padam i mi sie nie chce ...No i kwestia odzwyczajenia od butli w nocy .. chyba nie mam serca, bo to zawsze jedna butla wiecej, w dzien nie nadrobi. fewcia - widzialam ta "kolezanke" na fb, tzn. jej komentarz. Ja strasznie takich "znajomych" nie lubię ilekroć widzę takie komentarze to mam ochotę też odpisać coś niemiłego. Olej ją. silver, dziewczyny - kupiłam w aptece nurofen i nasivin/l (?) mam nadzieję, ze pomoże. Jeśli Borysek czuje się tak koszmarnie jak ja kilka dni temu to , ale jest dzielny, naprawdę mimo złego samopoczucia bardzo grzecznie się zachowuje i jest taki kochany. _____ Wiecie, ze jakis czas temu nauczyl sie bawic samochodzikami i potrafi sie jednym zajac kilkanascie minut? i sobie nim jezdzi po podlodze. A i przyszedl szczeniakowy jezdzik, znalazlam aukcje za 130 zl i ... w zyciu bym nie dala za to 350 zl a tyle kosztowalo w askocie (marsi), nawet to 130 mi sie wydaje duzo. Ot, taka tam zabawka, tyle ze wieksza. Ale najlepsza byla rekacja Borysa, najpierw ja olewalam, pozniej zlapal sie raczki i doslonie biegl za nim tak sie ten piesek rozpedzil a jak juz sie zatrzymal przy scianie to chyba ze strachu sie rozplakal :| pozniej sie go bal, nastepnie ostroznie zaczal sie z nim zapoznawac no i teraz zaczyna go zaczepiac, ale jeszcze wiekszego zainteresowania nie wykazuje. Samochodziki sa lepsze ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Wlasnie taki zestaw w aptece kupilam dzisiaj. Zdrowka dla darii ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
no ale poza samymi drzemkami i usypianiem pozniejsze pobudki w nocy zawsze byly niezbyt ciekawe i nadal w tej kwestii nic sie nei zmienilo.---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- O to i ja sie pochwale jeszcze umiejetnosciami ... Borys juz od dawna pelzal jak szalony, trzeba bylo za nim biegac, a ostatnio na parapecie w urzedzie miasta nauczyl sie raczkowac a bylam pewna ze ominie ten etap bo juz prawie chodzi no ale nie... i teraz tak slodko szybko sobie czworakuje
|
|
#1225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zniknął już z youtube. Ja go skasowałam chyba, jurto sprawdzę, bo dziś nie mam już siły. Cytat:
Cytat:
Aż dziwne, bo w mleku nigdy nie czuł mięsa ![]() Mały strasznie walczył, żeby nie spać w łóżeczku, mimo że cały czas u niego byłam tuliłam, głaskałam strasznie histerycznie krzyczał, ale bez łez. No i prawie zasnął przy cycu i lekko odpływającego udało się włożyć do łóżeczka, 10 minut temu. Oby jutro było łatwiej. Ja jestem wyczerpana tymi pobudkami co godzinę na pociumkanie sobie. Przez to mam coraz mniej cierpliwości i coraz gorzej się czuję. Serce mi się krajało, ale on nie umie inaczej zasnąć.
|
|
#1226 |
|
Zadomowienie
|
Stwierdziłam że skoro wszystkie oglądają zbuntowanego to nie mogę być gorsza bo potem nie będę wiedziała o czym gadacie
oglądam 3 odcinek na yt. Ależ ta chuda baba z końską gębą jest odpychająca, jak widzę jeszcze do tego tego starego łysego zbereźnika tatuńcia który się do niej próbuje dobierać to ![]() I fajna była ta scenka w pierwszym odcinku jak Ivo pocałował Mili i jej powiedział że chciał sprawdzić czy jest kobietą a ta go kopnęła między nogi i odparowała że chciała się przekonać czy on jest mężczyzną
|
|
|
|
#1227 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43527033]
Spokojnie. Wyżej pisałam - u nas świetnie sprawdził się lipomal, on po 1rż (dupochron bo nie testowany na niemowlakach), lekarka pozwoliła i powiedziała, że po prostu patrzeć - jeśli jakaś wysypka to odstawić. Ale w sumie tam nie ma niczego z chemii, co by nie było dla niemowlaków też. Podaj przeciwzapalnie coś, może być w syropie, może być czopek tylko tu musisz sprawdzić jaka wielkość, bo różne dawki są, ja mam większe i kawałek odcinam po prostu. Do noska nasivin niemowlęcy lub euphorbium (ale to homeopatyk, nie wiem, czy wierzysz w skuteczność), pod nosek maść majerankowa - ułatwia oddychanie i leczy podrażnienia, w pokoju miska z wrzątkiem + kilkanaście kropli olbas oil ew. do spania na róg poduszki 3-4 krople, też ułatwią oddychanie. ----------------- Neti urocza, prawda?http://img96.imageshack.us/img96/4108/73x5.jpg[/QUOTE] Dziekuje szaja, ja juz i tak wczesniej do apteki poszlam tutaj na wsi i farmaceutka polecila mi nurofen i ten nasivin wlasnie ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
o ja tez szukam od miesiaca czegos i tez tylko duze kola, i trojkolowiec i jeszcze zeby malo wazyl i latwo sie skladal .. no i wtedy okazuje sie ze taki wozek kosztuje calkiem sporo ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- o .. to chyba szukamy podobnie
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Nadal spi.
Czworakowanie jest super Staje juz tez przy plaskich powierzchniach, np przy drzwiach, a tam nie ma nic "wystajacego" co mozna zlapac/uwiesic sie. Dzis miala zabawe, mieszkam na parterze, stala przy oknie (jak drzwi balkonowe) i obserwowala swiat tluczac raczkami w szybe. I taka smieszna jest..kocham ja strasznie Jak bylismy u moich rodzicow a tam nowe osoby (4) + piesek to wyraznie sie bala, srednio chciala schodzic z rak Tz lub moich. U kogos = niepewna mina, podkowka, placz. Zauwazam juz coraz bardziej, jaka zwiazana jest z nami, ze mna. Nawet pod drzwiami od wc waruje i czeka az wyjde, niecierpliwi sie az w koncu wola "ma-ma", "mee-me" Dzis jak wstala z drzemki to specjalnie natychmiast nie pobieglam tylko czekalam minutke, zeby sprawdzic czy uslysze "ma-ma" , czy to swiadome i do mnie - uslyszalam po chwili zniecierpliwienia Uwielbiam moja corke, ze nie da sie tego slowami opisac, alez ja mialam smutne zycie bez dziecka <3 z Tz to samo zgodnie twierdzimy : tak wesolo jest w domu, codziennie nowy powod do swieczek w oczach ze szczescia |
|
|
|
#1229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dlatego wlasnie wszyscy zdziwieni ze on nie siadal, ale ... Kilka dni temu jak juz pisalam zaczal czworakowac w jednej chwili i teraz biega na kolanach no i dwa razy dzisiaj juz usiadl, wiec mysle ze ta cala rehabilitacja wcale nam nie bedzie potrzebna a moja wizyta w poradni byla zbedna, bo tylko sie przeziebilam i jeszcze Borysa zarazilam.
|
|
#1230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do skarpetek to nie ma sprawy takie śliczne z kotkami
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

Wiadomo, że celowo Ci wbija szpilę, przydałby się jej chyba kop w dupsko. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, ale jest dzielny, naprawdę mimo złego samopoczucia bardzo grzecznie się zachowuje i jest taki kochany.