|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Strawberry-
za 3mce Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 03:05 ---------- Edit: za 4mce rzecz jasna (mam za grube palce ) ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#3812 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
DOMI też kiedyś o tym myślałam ale mam takie koleżanki z innego forum to już utrzymujemy kontakt chyba z 8 lat
więc kto wie ![]() DZOAN brawa dla silacza ENLEVEE mój też taki mostek robi jak leży CYNAMONKA fajna fotka do twarzy mu w blondzie ![]() A ja dalej padnieta TZ miał mi nad ranem trochę pomóc z Toskiem ale się okazało ze on nawet butli nie umie zrobić. Mały darł się pół godziny to wstałam a tz dopiero za mycie butli się brał. Zdecydowanie TZ musi więcej zajmować się małym ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- DOMI Antek śpi w pajacu i spiworku no głowie ma cienką czapeczke bo ma zimne uszka czasem ![]() Czasem zamiast spiworka jest przykryty kocykiem i kołderką z rozka Mamusia Antosia Edytowane przez Ghia Czas edycji: 2013-11-03 o 09:21 |
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
samanta
w poradnikach angielskich tez inaczej sie rozszerza diete niz od polskiej marchewki. bede o tym pisac na blogu niedlugo |
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Domi- serio w UK nie ma zadnych pieluch no name
A w tesco albo aldim nie maja ich brand. U mnie jest taki sklep Target i oni maja takie same jakosciowo jak te Pampers brand. Ja kupuje zrobione z roslin Baby ganic albo the sevenrh generation Widzialam tez ze huggis maja takie naturalne pieluszki. Pokusze sie i tez wyprobuje. Te baby ganic sa za grube chyba i srednio je lubie. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
to dynia piżmowa jak się nie mylę
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
hejooo
Witam sie i widze ze kallisto sie odezwala - Dominisia juz na FB wychwalilam. Trzymam kciuki za Dominisia i mamusie. Domcia nie poddawaj sie z tym odkladaniem do lozeczka, stopniowo, stopniowo i Sarcia zaskoczy i usnie tak jak w koszu. ![]() Wczoraj o 22 przyjechal maz i juz mam rozbity caly dzien teraz siedzi u siostry na gorze z Marysia, Aleks spi - wstaje o 6.30 i o 8.30 ma pierwsza drzemke. Ja pieke miesko na obiad. Pozniej musze zajsc do tesciowej i naszykowac stoly
|
#3817 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W sumie moi znajomi mieli ten sam problem ... dlatego ja nie kupowałam koszyczka tylko od razu do łóżeczka. Dziecko przyzwyczaja się i dlatego nowego miejsca moze nie polubic od razu. |
||||
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Domi- u nas marchewka jest uznana za sredni alergen.
Mam tez taka tabele co jest wysoce alergenne, co srednio a co jest okay. Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Domi - teraz Michaś śpi w pajacu i nakryty jest polarowym, cienkim kocykiem. Pod głową nie ma nic. Wcześniej spał w body z długim i w śpiworku, ale z niego wyrósł.
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry....dzien zaczety od mojego mleczka i tak dzis zostaje.....zobaczymy
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko chusteczki i takie majtki na basen dla dzieci |
|
|
|
|
#3823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu? Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 03:25 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ---------- Cytat:
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
#3824 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A w dzien w czym Sara spi? W koszyku czy w lozeczku? Moze juz w dzien sprobuj ja odkladac do lozeczka i sprobuj zrobic taki sam wystrój jak w koszyku. Czyli ten sam ochrajiacz to samo prześcieradelko nawet jak bedzie za male to je połóż. I ja bym nie prala na razie ani poscieli ani przescieradla niech mala czuje ten sam zapach co w kolysce. Cytat:
![]() Kryzys laktacyjny? Czy cos przegapilam? |
||
|
|
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
TWEED
za dziabanko![]() ROCKY zdrowia dla Laury TARI Mój to samo guganuiem. Tylko jesr "heej" albo "mi,mi,mi". DZOAN :brawo: dla Olusia za 13 tyg a dzisiaj za 3 miesiące! MISIACZKA . A Ty nie jesteś słaba! KALISTO super, że Dominik tak ładnie się rozwija DOMI. Pod materacem ma poduszkę antyrefluksowa, więc jest wyżej. Na materacu głównym jest podusia taka cieniutka. Przykryty delikatnym kocykiem. Jak w nocy ja się przykrywam kołdra to wtedy wymieni kocyk na lekka kołderke. I oczywiście pielucha na oczy. Ja od miesiąca kąpie Małego w dużej wannie. Plecki, brzuch kładę. A na samym początku też w krzesełku do kapania. U nas noc spokojna. Idę coś zjeść, bo ostatni posiłek zjadłam wczoraj o 18:00 i nawet głodna nie byłam, a teraz to aż mnie brzuch boli i na wymioty zbiera:banghead:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie nabrało sensu! 09.07.2011 Żona Edytowane przez Agrafka86 Czas edycji: 2013-11-03 o 09:33 |
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi a ja kupowalam tescowskie pieluchy i nawet bylam z nich zadowolons jeszcze tujursy z lidla sa w miare
tych z aldi nie testowalam jeszcze maja wlasna marke boots i dunnes stores ale tez nir testowane wiec sie nie wypowiem dla mnie huggisy to czyste zlo w postaci pieluch przy Xawim kupilam raz i wiecej tego grzechu nie popelnie bo walczylismy z odparzeniami po nich z miesiac
|
#3827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
ale na wyjscia i noc pampersy |
||
|
|
|
#3828 |
|
Rozeznanie
|
Pomierzylam moje 4 kiesieczne dziecko i taki mamy bilans
Waga: 6kg ( 25 centyl ) Wzrost: ok 63 cm ( 50 centyl ) Obwod główki: 41 cm Obwód klatki piersiowej: 42,5 cm Mam te dane wyslac do Tweed? Bo w sumie na pierwszej stronie sa dane z 3 miesiaca
|
|
|
|
#3829 |
|
Wtajemniczenie
|
strwberry przegapilas ze jestem na antybiotykach i lekarz zalecil zrobic test czy malemu nic nie bedzie po moim mleku...dzis juz testuje na calego bo wczoraj dostal tylko 4x moje a reszta mm
jak jutro go ne obsypie znaczy ze jest git
|
#3830 |
|
Rozeznanie
|
Ita a to czytala o tym durnym lekarzu tylko jakos tak wyleciało mi z głowy wybacz :róża: A jak sie czujesz? Jest troche lepiej?
|
|
|
|
#3831 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakiś czas temu też sobie pomyślałam o takim zjeździe.. Chyba bym się posrakała ze stresu i przejęcia Cytat:
.. na szczęście jej Mała wszystko przyjmuje dobrze, jak leci |
|||
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś miałam dwa karmienia, ale to o 5 w połowie położyłam się i na leżąco karmiłam bo głowa mi leciała i bałam się, że usnę na siedząco. Także, Alicja spała ze mną i cycem w buzi. Jak się przebudzała, zasysała i spała dalej! Co do rozszerzania diety to moja pediatra przy kp poradziła mi w 5 mcu (czyli jak bedzie miała tak 5,5 mca) rozszerzać o gluten, a dopiero w 7, czyli po skończeniu 6 mca zacząć od warzywek lub owoców. Jeżeli bym się opierała na słoiczkach to polecała np Hipp ma oznaczenie na słoiczkach literkę A tzn mało alergizujące. To znajoma rodziny więc nie naciąga mnie na hippa. Podała po prostu przykład. Co do wprowadzania produktów to mówiła, że najlepiej podawać przez 4-5 dni i dopiero następny produkt. Muszę pomyśleć jak rozszerzałam Małgosi.
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Domi- hmm ciekawe czemu nie sa juz dostepne.
Ja wyznaje taka teorie, ze powinno sie karmic dziecko tak w jakim kraju sie zyje. I ja wlasnie bede tak karmic mlodego jak tutaj karmia. Tylko narazie nie kumam kompletnie o co chodzi z ta ekspozycja na gluten i czy kaszka ryzowa ma gluten? Musze poczytac o tym bo "big day" zbliza sie wielkimi krokami i trzeba sie przygotowac. Czas szybko leci ![]() Super mi sie podoba ze bede mogla zrobic moja wlasna kaszke ryzowa. Dodam do niej banana i bedzie gites po domowemu ![]() Ja huggies nigdy nie uzylam nic dla malego. Kusza mnie te naturalne pieluszki. U nas wiem, ze kolezanka mowila, ze wipes to syf, a pampers brand pieluch nie lubie bo smierdza mi strasznie chemia. Lubie tylko ich wipes, ale mam wyrzuty sumienia, ze je kupuje gdyz od lat walcze z nie kupowaniem produktow robionych przez wielkie korporacje, ktore testuja na zwierzetach :/ Ostatnio kupilam wipes biodegradowalne i sa nawet spoko. Ciagle szukam jakis nowych produktow. Maly to dobrze znosi. Moze dlatego ze wszystko jest wolne od chemii i zapachow. Mlody u siebie w koncu. Czas spac. Jest 4wg starego czasu. Padam na twarz. Dobranocka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#3834 | ||
|
Zakorzenienie
|
u nas 3-4 karmienia włącznie z tym o pólnocy i o 7mej. Coraz lepiej rozumiem was dziewczyny. Czytałam, że to może być skok rozwojowy (fizyczny, dziecko ma moment że rośnie szybko) i moze trwac ok tygodnia zobaczymy czy się sprawdzi czy tak na stałe zostanie.
A co do wczorajszego dnia to zrobiliśmy sobie całodzienną wycieczkę. Było wprawdzie szaro buro i ponuro, ale pojechaliśmy do Gniewu. Oczywiście, jak dojechaliśmy zaczęło kropić i padać. Potem mżyło - co nie przeszkodziło nam i spacerowaliśmy 2h. Wracając do Gdańska odebrałam kalendarze ze zdjęciami Igiego (prezent dla dziadków pod choinkę) i pojechaliśmy na obiado-kolację do restauracji włoskiej, którą bardzo lubimy a wieki temu byliśmy. Gałganek bardzo grzeczny, rozglądał się zaciekawiony gdzie go rodzice wywieźli. A w Gniewie spał -:P Nadrabiając fotki: dzoan: nieestety, nie jestem fanką tego typu zdjęć. Wręcz budzą we mnie negatywne odczucia i kompletnie nie są zabawne. samanta: piłkarski alex boski! i jak śpi jest słodkikallisto: śliczny jest Dominiś ![]() cynamonkowa: hahahhaa piękna Adasia oliath: tort super!! Cytat:
Igi śpi w pajacu cienkim i pod spodem body na krótki i w śpiworku. Nie grzejemy w nocy, więc u nas jest dość chłodno. DOgrzewamy tylko na kąpiel. Pod główką ma klin. Cytat:
Najlepszego dla Tomusia!
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do glutenu to ryż nie ma glutenu (chyba). Jak wprowadzamy: podajemy go dziecku 1 raz dziennie np. w postacie 2-3g (pół łyżeczki) kaszy manny (przed podaniem można ją wymieszać z niewielką ilością ściągniętego mleka matki). Podobno są jakieś ciasteczka Hippa z glutenem, które można kawałeczek zmielić i zmieszać z mlekiem matki porada mojej pani dr)
|
|
#3836 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się w sumie zaczęłam martwić o jakieś napięcie, bo Mikołaj jak go noszę na leżąco to potrafi się zgiąć do siadu. No ale moze tak ma być...A jak ta kąpiel wygląda dokładnie?ile wody lejecie? ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
a z bączkami już lepiej- to chyba jednak po tej herbatce laktacyjnej.---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Kalisto- pewnie, że pamiętamy o Was ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Straw- jak tam zagęszczacz? |
||
|
|
|
#3837 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Nie wiem czy zdążę bo młody wstał z drzemki i tylko słyszę jak ciumka rączki a zaraz pewnie będzie ryk o jedzenie. Nocka ok, jedno karmienie przed 3, tylko potem koło 4 strasznie płakał przez sen wczoraj było to samo i nie wiem o co chodzi, dałam mu cycka ale przytulił sie tylko i po chwili zasnął mój szkrabek kochany.Misiaczka teściowa przeszła samą siebie Cytat:
Kciuki za chemioterapię mamy ![]() A Dominiś słodki, ślicznie wygląda i takie piekne ma usteczka zaglądaj do nas w miarę możliwości. Cytat:
U nas dokładnie to samo ![]() Cytat:
Cytat:
dla Olusia za piekny postępNajlepszego dla Olusia Cytat:
nie dotrzymałabym do rana.Cytat:
Cytat:
Domcia szkoda, że nie wyszło z łóżeczkiem, ale trening czyni mistrza i wierze że jakimś sposobem uda Ci się przeprowadzić Sarę do łóżeczka. A w dzień jak ma drzemki to w czym śpi??? też w koszyku?? Ja też się troche martwie jak to będzie jak będe chciała Adasia na noc przetransportować od nas z łóżka do jego łóżeczka, ale on w dzień drzemie własnie w łóżeczku więc pocieszam się, że może byc łatwiej ![]() A co do ubioru to my mamy w mieszkaniu ponad 23 stopnie, bez ogrzewania więc biorąc pod uwagę, ze Adaś śpi z nami w łóżku to ma tylko body z krótkim rękawem. Ale on generalnie nie lubi być za ciepło ubrany. Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-11-03 o 10:47 |
|||||||
|
|
|
#3838 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a ile kupilas zestawow pieluch kieszonkowych i wkladow? Cytat:
moj nigdy tak nie zasnął. ![]() Cytat:
Cytat:
super, że dobrze sie czuje po operacji i że wszystko z rozwojem w porządku Kciuki za chemię mamy Wiecie co... Ogłaszam że wygrywam z dzisiejszą nocką jako najgorszą ze wszystkich, mały budził sie CO GODZINE !!! jadl i spal dalej, ok 24 kupa i nie mogl 1,5 h zasnac, a potem znow co godzine... Wzielam go nawet do lozka, bez zmian. Juz nawet nie ma tej pierwszej dluzszej przerwy... Padam na pysk, jeszcze starszak chory, a tz wyjezdza w tygodniu wiec bede miala wszystko na glowie... Chyba sie powiesze.... ewidentnie dzisiaj mam kryzys i dzieci dzialaja mi na nerwy Mam ochote wyjsc, zamknac za soba drzwi i nie wracac!!!!!!
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-11-03 o 11:00 |
||||
|
|
|
#3839 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
U nas noc, jak zwykle świetna karmienie o 7, a potem jeszcze dosypianie i wsaliśmy o 9:30 ![]() Cytat:
Cytat:
dla mamy. Jak dasz radę zalądaj do nasz częśniej, a Dominiś sama słodycz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Napisz PW do Tweed ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3840 |
|
Konto usunięte
|
Kallisto Domiś słodki, podoba mi się jego czuprynka
![]() Nie jest Waszym dzieciom zimno w samych bodziakach? Artuś śpi w body, pajacu i śpiworku, a nad ranem nakrywam go jeszcze kocykiem, bo jest zimno... Elaine dzięki za pomysł na prezent
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

za 3mce 

12.06.2010
Piwo, wino, strzykawka i biała kreska..Spał po tym pięknie- 3 godziny .. także polecam

prosimy o wasze magiczne kciuki za udaną chemioterapię mamy
Tęsknimy i ściskamy Was mocno

a czemu?
to samo, ale nie pozwalam.
KCIUKI DLA ADASIA
. A Ty nie jesteś słaba!
Buziak dla Ciebie od Antosi
.. na szczęście jej Mała wszystko przyjmuje dobrze, jak leci