|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
moj maz mnie "wzial" ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Aaaaa, Kallisto
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-11-03 o 11:16 |
|
|
|
|
#3842 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nikt nie chce byc sam, ale czasami lepiej byc samemu niz w toksycznycznym zwiazku Cytat:
![]() Cytat:
dla Dominiczka. slodziak malitki. dla mamy!Cytat:
Cytat:
Pieluch z Biedronki nie polecam. Smierdza, sa malo chlonne i trzeba czesto wymieniac. najgorsze ze wszystkiego ze skora jest cala maokra pod pielucha bo nie wchlania dobrze wilgoci.
|
|
#3843 |
|
Wtajemniczenie
|
Sto lat dla Tosi i Olka
|
#3844 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43539742]
Wiecie co... Ogłaszam że wygrywam z dzisiejszą nocką jako najgorszą ze wszystkich, mały budził sie CO GODZINE !!! jadl i spal dalej, ok 24 kupa i nie mogl 1,5 h zasnac, a potem znow co godzine... Wzielam go nawet do lozka, bez zmian. Juz nawet nie ma tej pierwszej dluzszej przerwy... Padam na pysk, jeszcze starszak chory, a tz wyjezdza w tygodniu wiec bede miala wszystko na glowie... Chyba sie powiesze.... ewidentnie dzisiaj mam kryzys i dzieci dzialaja mi na nerwy Mam ochote wyjsc, zamknac za soba drzwi i nie wracac!!!!!! [/QUOTE]Współczuje ciężkiej nocki Cytat:
Edytowane przez magolina Czas edycji: 2013-11-03 o 12:49 |
|
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialam Wam napisac, ze Lilo byla pelnoprawnym gosciem na imprezce Lali, choc torta nie dostala ani okruszynki
Na focie brak zdjec z prezentami - interaktywnym pieskiem lizacym i szczekajacym, mega zestawem chomikow zhu-zhu, maskotkami, karetą Barbie z koniem, puzzlami 300 el. i górą slodyczy ![]() Lala twierdzi, ze to byly najlepsze urodziny w jej zyciu ![]() A tak naprawde urodziny sa dzis, normalnie 10 minut temu minelo 6 lat
|
#3846 |
|
Zadomowienie
|
Oli fajna imprezka
i mi ochote na torta zrobiłaś ![]() Misiaczka widzę,że Twoja teściowa to ten sam "typ" co moja mama. Jak się jej nie traktuje jak królowej stworzeń wszekich to od razu wysnuwa daleko idące wnioski. Przez to z mim TŻtem jest tak skłócona że szkoda słów a i mnie ostatnio powiedziała, że się rodziny wyrzekłam bo chodzimy w niedziele na obiad do teściów Powiem Ci tylko, że takie osoby się nie zmienią a wiesz co jest najlepszym sposobem - nie dać się sprowokować. Jak moja mama wyjeżdża z jakąś teorią po prostu abo przytakuje albo obracam w żart albo odpowiadam coś zupełnie z innej bajki i wtedy ma wytrącone wszelkie argumenty z ręki i zazwyczaj głupia rozmowa się kończy. Strasznie męczące to jest wiem bo najmniejszy drobiazg urasta do rangi dramatu i wszystko traktuje jako jakiś spisek przeciwko niej, ale cóż niektórzy tak mają. Dlatego wiem, że to trudne ale staraj się nie dawać sprowokować. Jak zarzuciła Ci że kawy nie dostała trzeba było odpowiedzieć: A bo kawa taka niezdrowa, martwiłam się o mamy samopoczucie
|
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43539742]A
Padam na pysk, jeszcze starszak chory, a tz wyjezdza w tygodniu wiec bede miala wszystko na glowie... Chyba sie powiesze.... ewidentnie dzisiaj mam kryzys i dzieci dzialaja mi na nerwy Mam ochote wyjsc, zamknac za soba drzwi i nie wracac!!!!!! [/QUOTE]Zdrówka dla starszaka Może niech dzisiaj tż cię odciąży, żebyś miała siłę na samotny tydzień z dziećmi ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
TESIU, ja tez mam kryzys, ale taki fizyczny.
Musze koniecznie sie przebadac, zaklad, ze mam anemie na granicy przezycia .Jestem papierowo blada, wlosy przerzedzone, mam zawroty glowy, ataki sennosci takie, ze po prostu zasypiam - z glowa na stole, na siedzaco, wszystko jedno. Rece mi lataja jak w delirium. Mam mdlosci czesto bez powodu, bolą wszystkie miesnie. No masakra Jem i spie w miare normalnie, ale jestem tak slaba, ze ostatnio nie budze sie nawet kiedy Lilo wola - budzi mnie maz dopiero. Duzo zjechalam na wadze, wszystko ze mnie spada, nosze spodnie xs i policzki mi sie zapadly ![]() Eeeeech.
|
#3849 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jestem za zjazdem ale pewnie i tak nie wypali ![]() Jak dałam jej strzykawką przed kp i w trakcie to i tak ulała i nie za bardzo chciała to jeść. Myślisz że mogę odciągnąć troche swojego mleczka i wsypać ten zagęszczacz? A jak wsypałam do mm to w ogóle nie ulała Cytat:
Mała zasypia u siebie ale przy pierwszym karmieniu biorę ją do łóżka i tak śpimy![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43539742] Wiecie co... Ogłaszam że wygrywam z dzisiejszą nocką jako najgorszą ze wszystkich, mały budził sie CO GODZINE !!! jadl i spal dalej, ok 24 kupa i nie mogl 1,5 h zasnac, a potem znow co godzine... Wzielam go nawet do lozka, bez zmian. Juz nawet nie ma tej pierwszej dluzszej przerwy... Padam na pysk, jeszcze starszak chory, a tz wyjezdza w tygodniu wiec bede miala wszystko na glowie... Chyba sie powiesze.... ewidentnie dzisiaj mam kryzys i dzieci dzialaja mi na nerwy Mam ochote wyjsc, zamknac za soba drzwi i nie wracac!!!!!! [/QUOTE]![]() Cytat:
Cytat:
Jak dla mnie to tańszy odpowiednik premium care![]() Tosi też czasem pomaga złapanie za rączkę. Wtedy sie tak nie szarpie ![]() Idziemy na spacerek |
||||
|
|
|
#3850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet nie wspomnę jaki ja noszę, mogę oddać Ci z 5 kg ![]() A mój Michaś śpi w cienkim pajacyku, przykrywam go kocykiem, a ułożony jest na materacu i klinie. Wróciłam z Michałkiem z kościoła, byliśmy też na cmentarzu. Tż leży w łóżku chory, ma strasznie zawalone gardło, nos, no coś okropnego. Boję się żeby mały nie zachorował. 31 mielismy isc na szczepienie ale nam nie pasowalo, chce isc 5 ale jakies mam obawy, ze zaszczepie go a on zachoruje, bo sporo bakterii w domu
|
|
|
|
|
#3851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kilka razy po 30- 50 minut ((ona tylko w koszyku spi w nocy bedziemy probiwac powoli z lozeczkiem. ja co moja przykryje czyms to ona sie tak wierci, ze czasami nogi w gore da i cale nakrycie a jej glowie ![]() Cytat:
ja na kolanach o ciezko mi bylo tak dlugo sie schylac, ale dalysmy rade )Cytat:
|
|||
|
|
|
#3852 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wcześniej chorował Tż a Adaś jak na razie (odpukać) na szczęście zdrowy i też 5 mamy szczepienie, my na pneumo. Powiem pediatrze zobaczymy co będzie.Cytat:
|
||
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale się u nas rozpadało. Leje i leje. Dobrze, że do kościoła wybraliśmy się na nogach, to się Michaś troszkę przewietrzył. |
|
|
|
|
#3854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=strawberry162;43538 315]Antonina konczy dzis 4 miesiące! !! ![]() stawiamy karmi dla mamus i mleczko dla bobasowI generalnie teraz moge podawac sloiczki ktore sa po 4 miesiącu, nie? QUOTE] ![]() Oliath - Śliczny tort i Wszystkiego najlepszego dla córci. Mela - zdrówka Domi - wytrwałości wam życzę w nauce spania w łóżeczku Hej zabalowałam wczoraj znajomi wyciągneli mnie na impreze halowen w domu u koleżanki, było całkiem fajnie wypiłam kilka drinków i wróciłam o 1 do domu, zastałam tż śpiącego z Szymkiem w łóżku i mega bałagan ogarnełam chałupkę i wylałam wodę z wanienki, po czym przełożyłam Szymka do łóżeczka i poszłam pod prysznic, rano Tż mi opowiada jaki miał sajgon, Szymek płakał a on nie potrafił go uśpić, pies zrobił kupe na przedpokoju (czymś się struła bidula) a tż w nią wdepnął skarpetką Mój organizm tak się przestawił że wczoraj byłam na nogach 24 godziny i nie byłam zbytnio zmęczona, dziś spałam 3,5 godziny i też dobrze się czuję ciekawe ile to potrwa ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Kalisto - super że się odezwałaś wszyscy o ciebie pytają a Dominiczek śliczny chłopczyk ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Dziś spróbuję podać Szymkowi dynię z ziemniaczkiem z Hippa, miałam nie podawać słoiczków ale zdecydowałam że te pierwsze słoiczki będa kupne tak by spróbować czy Szymek załapie jedzenie czegokolwiek innego jak mleko a następinie będe wszystko sama przygotowywać. |
|
|
|
|
#3855 |
|
Raczkowanie
|
witam Was kochane, ja tu nowa na forum
czy mogę się przyłączyć??jestem szczęśliwą mamą 2,5 miesięcznej dziewczynki, urodziła się SN 17 sierpnia, waga 3800 wzrost 57 ![]() ![]() ![]() ![]() chętnie się przyłącze do Waszego wątku... mogę? ![]()
|
#3856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
napisz nam coś więcej o sobie i o swojej córeczce |
|
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath codziennie zalewaj 1 pokrojonego buraka wrzątkiem i codziennie szklankę wypijaj. Na anemię rewelacja. Bo jak nie to
![]() Dzoan między 7 a 9 mcem dziecko powinno jeść 1 x dziennie danie warzywno - mięsne 1-2 x w tyg, lub warzywno rybne.
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
sisters
|
#3859 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tesiu. ![]() idz do lekarza koniecznie, mi to wyglada na nadczynnosc tarczycy !!! Czesto tarczyca wariuje po ciązy wiec moze akurat... Tz mi pomaga, ale przed chwila tak mnie wkurzyl ze zaraz zbierze za wszystkich !!!
|
|
|
|
|
#3860 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dady 1 mialam z jakiegos pudelka i byly super ale 3 dla mnie to dramat zostajemy przy Pampersach STRAW- kciuk i pileucha dziala TESO- wspolczuje nocki. Mam nadzieje ze to jednorazowy wyskok mlodzina I zdrowka dla starszaka.DOMCIA- sprobuj polozyc ja w spiworku Starszaka rozklada choroba
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-11-03 o 14:29 |
||
|
|
|
#3861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za mamę! Dominiś śliczny Po kąpieli około 19 karmię małą i biorę ją na łokieć i kolana i siedzę z nią od poł godz do godziny w ciszy i po ciemku przy lapku lub przy tel, aż nie zaśnie dobrze. Potem przekładam ją do łóżeczka,ma tam płaską podusię i nakrywam ją kołderką lub jej kocykiem-w zależności od temperatury w domu. I zazwyczaj śpi do 6 w łóżeczku,ale jeśli się wierci,steka w nocy to biorę ją do siebie do łóżka i śpimy razem. Po karmieniu o 6 najczęściej jeszcze pośpimy razem w łóżku do następnego,o ile nie ma kupy z rana,albo o ile nie jest za bardzo rozbrykana.
|
|
#3862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dwie gwiazdeczki Tak moja Antosia sobie rozmawia podczas usypiania ![]() http://www.youtube.com/watch?v=EHy_pP2B7-U |
|
|
|
|
#3863 |
|
Raczkowanie
|
Myśle, że spokojeni możesz dodać do własnego mleka. Ja dawałam tak, że trochę strzykawką a potem myk smoka do buzi, żeby zassał i społknął wszystko. Czasem też troszkę ulał, ale duuuużo mniej niż bez.
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Zamelduje sie i czytam dalej. Kallisto, super, ze sie odzywasz. Fajnie, ze operacja sie udala, Dominiczek jest sliczny Oby przeszczep tez sie udal, nie wiem co to za przeszczep, ale nadrabiajac sie pewnie dowiem.Domcia, u nas noc kiepska. Edek nie mogl odbic i dlugo sie meczyl, przebudzal i wpadal w histerie, uspokajal go tylko cycek rzecz jasna. Przejadal sie i ulewal i tak w kolko W koncu zasnal. Spalam lacznie chyba 3h ![]() Co do pieluch - my mamy z Lidla (duza paczka, nie mala, bo sie roznia) i moge polecic Co do snu - Edziu spi albo w bodziaku z dlugim + spiochy albo w bodziaku z krotkim + pajac. Na to tylko kocyk z bawelny. Spi na plasko (na tetrze), ale wlasnie zamowilam mu specjalna poduszeczke aby nie glowka sie nie odksztalcala, bo noestety preferuje jedna tylko strone. Probowalam Edka przykrywac cieplej, zakladalam sleeping bag, zakladal welurowy pajac ale to wszystko go przegrzewalo i teraz spi lekko okryty i jest mu z tym dobrze ![]() Powodzenia w walce z kladzeniem do lozeczka My od poczatku kladlismy do lozeczka i Edziu sie przeciwko niemu nie buntuje.Czytam dalej co u Was ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3866 |
|
Zadomowienie
|
Witam witam Kaisto śliczny Dmininiczek
za mamęMisiaczka współczuje teściowej jkak bym miała taką też by nie była u mnie mile widziana
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie Kalisto, nic po Dominiczku nie widac ze jest chory. A o jaki przeszczep chodzi?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3868 |
|
Zadomowienie
|
Domciatko Sara śpi na rączkach a ty masz czas na wizaz podziwiam też bym chciała tak siedzieć, jak dajesz rady pisać 1 ręką. ja dukam tak powoli teraz bo antka własnie karmie i też mam z nim przeboje musze go kołysać z pół godziny zaśnie walnie dzemke 15 min budzi sie i znowu kołysanie
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- i sam nie zasnie a spiacy i sie drze jak nie wiem...a jak tylko go położę dzien do łrzeczka to się budzi nie zawsze ale się budzi ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- noi już się naspał a spał teraz 15 min t
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-11-03 o 15:18 |
|
|
|
#3869 |
|
Rozeznanie
|
Obejrzyjcie:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=dcP2mdnYbcw |
|
|
|
#3870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

moj maz mnie "wzial" 

wielkie

Tęsknimy i ściskamy Was mocno
dla Dominiczka. slodziak malitki.
)
[/QUOTE]

i policzki mi sie zapadly 

.. na szczęście jej Mała wszystko przyjmuje dobrze, jak leci