|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
gosia - dobre
)Mam pytanie do wszystkich kociar, jak przyzwyczajałyście swoje koty do nowych mieszkań? My teraz wykańczamy nowe mieszkanie (łączę się w bólu dekoratorskim , za jakiś tydz - dwa chcemy się tam przeprowadzić i dzisiaj pierwszy raz (bo dopiero była taka możliwość po posprzątaniu) zabraliśmy tam Kota, żeby się zaczął przyzwyczajać. Niestety, bardzo źle to zniósł. Chodził tylko i miauczał. Niby wszystko zwiedził ale wrócił później do swojego transporterka, którego bardzo normalnie nie lubi, i tam siedział. Mieszkanie jest zupełnie nowe i teraz będziemy tam powoli przenosić nasze rzeczy (w tym kocie rzeczy, chodniczki itd.) i wstawiać rzeczy dla Małego, żeby też się powoli Kot do nich przyzwyczajał. Dlatego też planujemy trochę wcześniej przeprowadzkę, żeby Kot nie miał podwójnego stresu, jak przyjdzie nowy członek naszej rodziny. Teraz po powrocie do naszego obecnego mieszkania, Kot rozwalił się obok mnie na łóżku, także chyba trauma mu już przeszła ![]() I jeszcze jedna rzecz nie daje mi spokoju Od czego skrót to TZ na określenie facetów? Jakoś wszystkie skróty z forum ogarniam, a tu mam zagwostkę już od kilku dni
Edytowane przez Nettk_a Czas edycji: 2013-11-03 o 15:50 Powód: Nowa myśl ;) |
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(nie posądzam Was o złe zamiary zupełnie, wręcz odwrotnie, ale kot może mieć różne lęki).TZ moim zdaniem to skrót od Towarzysz Życia
|
|
|
|
|
#2374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, też się kiedyś nad tym głowiłam
|
|
|
|
|
#2375 |
|
Gang Iren
|
Mój się raczej szybko zaadoptował,nie był jakoś przestraszony,że jest w nowym miejscu.
|
#2376 |
|
Rozeznanie
|
Amberella, Milka-Pilka - ojciec na pewno nie jest zazdrosny o mojego tz. To na pewno nie. Po prostu to taki typ człowieka : cham, egoista i pustak. I tyle na jego temat- krótko i na temat. W ogóle moja rodzina to cięzki temat, ale nie na dzisiaj. Rodzina tz, w szczegolnosci tesciowa to wcale nie lepszy temat.
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#2377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... Za to tżta masz skarba, a kolejnego oczekujecie, więc bilans jest na plus . Nie denerwuj się zatem tylko odpoczywaj grzecznie
|
|
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Nettka ja co prawda mam psa, ale zabierany do nowego mieszkania przed przeprowadzka był bardzo nieszczęśliwy. Chodził tylko i piszczal.
Gdy w mieszkaniu pojawiły się nasze i jego rzeczy bez problemu uznał, ze to nowy dom.
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-11-03 o 16:15 |
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to od godziny siedzę w innym pokoju a moj facet nawey tego nie zauważył.... a potem sie zastanawia czemu jestem na niego wkurzona
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2380 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my mamy małego shih tzu i mysle,ze nie bedzie problemu,ze bedzie w domu małe dziecko. Moj Tż razem z synkiem byli na spacerze i zebrali liscie itp i robia sliczne rysunki ,wycinanki itp co do samopoczucia to tez czuje sie inaczej niz przed ciaza ale to zrozumiałe. Wszystko wrociło do normy po porodzie i mam nadzieje,ze teraz tez tak bedzie ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
ja bym sie cieszyła lubie pobyc sama czasem,obejrzec film z goraca czekolada,popłakac na nich albo posiedziec na necie... czasem lubie byc sama dla siebie ... moj za to ciagle by przebywał ze mna w 1 pokoju i nalepiej 24/7...
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
||
|
|
|
#2381 |
|
Zadomowienie
|
witam was kochane, wygląda na to że tak dawno się nie udzielałam az przeglapiłam część wątku no cóż chyba nie dam rady nadrobić :/
zapewne nikt mnie nie pamieta, teraz nam chwilę czasu więc was podczytam ![]() jeśli chodzi o mnie czuję się fatalnie, panicznie boję się porodu ;( przytyłam już 8,5kg co mnie załamuje....
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasami też tak lubię ale nie jak Tz pokazuje mi ze ważniejsza dla niego jest gra... bo zanim sobie poszłam uslyszalam ze nie pojedziemy do znajomych bo on "nie ma ochoty" to zrobilam focha i wyszłam. Zawsze mija pare minut i przychodzi sprawdzić czy juz mi przeszło ale teraz jest tak zajęty grą ze nawet tego nie zauważył Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2383 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie wszystkie,
Nie było mnie kilka dni i załamałam się ilością stron do nadrobienia... Nadrobiłam Was, ale nie mam szans na cytowanie, moja Mała ma się coraz lepiej, gardło już jej nawet nie boli, ale jest cały czas w domu, więc nie daję rady bardziej się w nasz wątek angażować. Pewnie dopiero w czwartek pójdzie do przedszkola, bo w środę mamy jeszcze poszpitalną kontrolę... Młody się w brzuchu rusza, ale skurcze są, więc próbuję leżeć, dobrze, że tż jest na zwolnieniu to mi pomaga. Witam wszystkie nowe mamusie i pozdrawiam Was wszystkie. Postaram się podczytywać na bieżąco.
|
#2384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() własnie zjadłam obiadek-piree ziemniaczane z zeberkami i buraczkami <3 ahh najadłam sie jak bąk.
|
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak jesy popołudnie wolne to on siedzi i gra ninstop juz 6 godzin. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-11-03 o 16:57 |
|
|
|
|
#2386 |
|
Zadomowienie
|
Ależ jestem w czarnej d...pie :/
Rozłożyłam się totalnie, kicham, prycham, gardło mnie boli i czuje się jak kupa g...wna. Do tego tak mnie bolą biodra, i cała lewa strona od naddupia po noge że ledwo chodze, trzymając sie ściany. Do tego wczoraj znajomi mieli zabrać psa. Juz kiedyś o tym pisałam, ze mam z nim problemy i zdecydowaliśmy się go oddać. Juz przyzwyczaiłam sie do tej myśli ale okazało sie że Nufi fatalnie zareagował na nową właścicielke, strasznie na nia szczekał, a ze ona miała 7 godzin z nim jechać pociagiem to sie nie zdecydowała bo sie bała że będzie tyle godzin szczekał i pasażerowie ja za to znienawdzą. I pies został u nas. Teraz ja w fatalnym stanie, w domu jeszcze zaziębiony synek, mąż jutro do pracy, na dworzu leje i ja nie wiem co ja mam zrobić. Nie jestem w stanie wyjść z szalejącym psem jak ledwo sama trzymam sie na nogach. |
|
|
|
#2387 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4222926 http://allegro.pl/listing/user/listi...12773&id=11763 http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=5927936 Tych sprzedawców polecamy Cytat:
?Zrobiłam tżtowi tort na urodziny Zaraz przyjedzie więc będzie niespodzianka ;D Zjemy go sami, a jest wielki Coś czuję, że wieczorem będę miała kolejne 5 kg na plusie
|
|
|
#2388 |
|
Gang Iren
|
Lidka współczuję!
Co do psa to czy nie da rady,żeby mąż wyszedł z nim przed pracą i po powrocie z pracy?
|
#2389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moj miał ze mna isc do banku juz 2tyg temu a spal do 12 wczoraj i dupa a teraz nzow pracuje i dopiero w czwartek pojdziemy... ale nie denerwuje sie-to nic nie da a szkoda mi małej...zastanawiam sie nad tym koszem http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html
|
|
|
|
#2390 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze masz jakiegoś znajomego licealiste, ktory za drobna opłata wyprowadzilby psa? A długofalowo moze skonsultujecie sie z jakimś behawiorystą? ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
Ja długo się nad takim zastanawiałam.
|
|
#2392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie przygarniecie psa czy kota powinno być bardzo przemyślaną decyzją, my kiedyś o tym rozmawialiśmy o tym i stwierdziliśmy że u nas pies odpada. No ale nie mogliśmy go wtedy tam zostawić na pewną śmierć. Długo go leczylismy zanim doszedł do siebie. Błędem było że nie znaleźliśmy mu rodziny jak był szczeniakiem, a teraz jest problem. Dość że brak warunków to pies jeszcze ma swój charakterek i nie nadaje sie do dzieci Edytowane przez lidkaa82 Czas edycji: 2013-11-03 o 17:23 |
|
|
|
|
#2393 |
|
Rozeznanie
|
widziałam takie w markecie po 25funtów... nie wiemy czy zdazymy pojsc na swoje do porodu ,jestesmy w 3 w 1 pokoju u tesciow i taki kosz rozwiazałby nasz problem miejsca na jakies 3 miesiace a do tego czasu znajidzemy juz swoje lokum.... tylko uslyszałam, od znajomej -cytuje-"Dla mnie to zbedne pudlo .... lepiej lezaczek kupic lepszy niz ta oolyske jak dla lalki"
moj TZ dzis znalazł na ulicy apple iphona s4 tu imprezowała cala ulica i ktos zgubił widocznie,patrzylismy na zdjecia ale nikogo nie kojarzymylidkaa82 a ogłoszenie np na tablica.pl itp , ze znalezliscie pieska i chcecie go oddac w dobre rece?
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-11-03 o 17:21 |
|
|
|
#2394 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś niestety bez cytowania, ale dostałam zapalenia żyły
|
|
|
|
#2395 |
|
Gang Iren
|
Też o tym myślałam,ale chyba wykorzystam gondolę od wózka też w domu zamiast kupować kosz.
|
#2396 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję. Moja teściowa ma zapalenie średnio 3-4 razy w roku.
|
|
|
#2398 | |
|
Gang Iren
|
Kurcze Lidka żal pieska,tym bardziej,że jest po przejściach biedak.
Nie dawaj go nikomu obcemu,nie wiadomo na kogo się trafi! On by musiał mieć dobry dom,kogo kto ma mnóstwo czasu. Może jakaś samotna starsza (ale na chodzie,koło 55-60) osoba dla której piesek stanie się przyjacielem? Ja ci powiem,że z moim kotem też ciągle są problemy i czasem strasznie mnie wkurza,ale w życiu bym go nie oddała,bo to nasz kot jaki by nie był. Cytat:
Ojej,to fatalnie. Oby szybko ci przeszło!
|
|
#2399 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że Wy staracie się żyć inaczej niż Wasi rodzice i z pewnością pewnych błędów popełniać nie będziecie. A podobieństwa (rodzinne) się przyciągają co oczywiście nie oznacza, że najłatwiejszy hehe ale staram się być świadoma i uważna, i nie powielać tych niefajnych schematów).Cytat:
![]() Cytat:
I choć chłopak był świetny to jakoś charakterologicznie nie pasowaliśmy do siebie. Jako przyjaciel jest super, czasem się widujemy i dyskutujemy cały dzień o wydarzeniach na świecie itd., ale jako mój TZ to się zupełnie nie sprawdzało. Z moim mężem mamy podobne upodobania i każde z nas lubi zajmować się swoimi sprawami (on ma swoją pracownię, jest muzykiem, a ja w naszej sypialni mam swoje biurko - generalnie sypialnia to mój pokój, w którym mam miejsce i przestrzeń na swoje zainteresowania). Ja to bardzo cenię. Cytat:
i głowa do góry, nie jesteś sama z tymi lękami ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2400 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jednak podobnie jak Gosia wykorzystam gondolę od wózka.Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

)
, za jakiś tydz - dwa chcemy się tam przeprowadzić i dzisiaj pierwszy raz (bo dopiero była taka możliwość po posprzątaniu) zabraliśmy tam Kota, żeby się zaczął przyzwyczajać. Niestety, bardzo źle to zniósł. Chodził tylko i miauczał. Niby wszystko zwiedził ale wrócił później do swojego transporterka, którego bardzo normalnie nie lubi, i tam siedział. Mieszkanie jest zupełnie nowe i teraz będziemy tam powoli przenosić nasze rzeczy (w tym kocie rzeczy, chodniczki itd.) i wstawiać rzeczy dla Małego, żeby też się powoli Kot do nich przyzwyczajał. Dlatego też planujemy trochę wcześniej przeprowadzkę, żeby Kot nie miał podwójnego stresu, jak przyjdzie nowy członek naszej rodziny. Teraz po powrocie do naszego obecnego mieszkania, Kot rozwalił się obok mnie na łóżku, także chyba trauma mu już przeszła
Jakoś wszystkie skróty z forum ogarniam, a tu mam zagwostkę już od kilku dni 

(nie posądzam Was o złe zamiary zupełnie, wręcz odwrotnie, ale kot może mieć różne lęki).

?
Współczuję. Moja teściowa ma zapalenie średnio 3-4 razy w roku.