Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-03, 15:45   #2371
Nettk_a
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

gosia - dobre )

Mam pytanie do wszystkich kociar, jak przyzwyczajałyście swoje koty do nowych mieszkań?

My teraz wykańczamy nowe mieszkanie (łączę się w bólu dekoratorskim , za jakiś tydz - dwa chcemy się tam przeprowadzić i dzisiaj pierwszy raz (bo dopiero była taka możliwość po posprzątaniu) zabraliśmy tam Kota, żeby się zaczął przyzwyczajać. Niestety, bardzo źle to zniósł. Chodził tylko i miauczał. Niby wszystko zwiedził ale wrócił później do swojego transporterka, którego bardzo normalnie nie lubi, i tam siedział. Mieszkanie jest zupełnie nowe i teraz będziemy tam powoli przenosić nasze rzeczy (w tym kocie rzeczy, chodniczki itd.) i wstawiać rzeczy dla Małego, żeby też się powoli Kot do nich przyzwyczajał. Dlatego też planujemy trochę wcześniej przeprowadzkę, żeby Kot nie miał podwójnego stresu, jak przyjdzie nowy członek naszej rodziny. Teraz po powrocie do naszego obecnego mieszkania, Kot rozwalił się obok mnie na łóżku, także chyba trauma mu już przeszła

I jeszcze jedna rzecz nie daje mi spokoju Od czego skrót to TZ na określenie facetów? Jakoś wszystkie skróty z forum ogarniam, a tu mam zagwostkę już od kilku dni

Edytowane przez Nettk_a
Czas edycji: 2013-11-03 o 15:50 Powód: Nowa myśl ;)
Nettk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 15:51   #2372
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość
gosia - dobre )

Mam pytanie do wszystkich kociar, jak przyzwyczajałyście swoje koty do nowych mieszkań?

My teraz wykańczamy nowe mieszkanie (łączę się w bólu dekoratorskim , za jakiś tydz - dwa chcemy się tam przeprowadzić i dzisiaj pierwszy raz (bo dopiero była taka możliwość po posprzątaniu) zabraliśmy tam Kota, żeby się zaczął przyzwyczajać. Niestety, bardzo źle to zniósł. Chodził tylko i miauczał. Niby wszystko zwiedził ale wrócił później do swojego transporterka, którego bardzo normalnie nie lubi, i tam siedział. Mieszkanie jest zupełnie nowe i teraz będziemy tam powoli przenosić nasze rzeczy (w tym kocie rzeczy, chodniczki itd.) i wstawiać rzeczy dla Małego, żeby też się powoli Kot do nich przyzwyczajał. Dlatego też planujemy trochę wcześniej przeprowadzkę, żeby Kot nie miał podwójnego stresu, jak przyjdzie nowy członek naszej rodziny. Teraz po powrocie do naszego obecnego mieszkania, Kot rozwalił się obok mnie na łóżku, także chyba trauma mu już przeszła
Jak będziecie mieli juz tam swoja rzeczy i będzie znajomo pachniec kotu bedzie latwiej... ważne żeby pokazać gdzie są miski,kuweta, itp

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-03, 15:54   #2373
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:

I jeszcze jedna rzecz nie daje mi spokoju Od czego skrót to TZ na określenie facetów? Jakoś wszystkie skróty z forum ogarniam, a tu mam zagwostkę już od kilku dni
Wydaje mi się, że gdy przeniesiecie wszystkie swoje rzeczy do nowego mieszkania, kocie dywaniki itd, będziecie Wy i Wasz zapach to kot szybko zaakceptuje nowe mieszkanie. W takim pustym to wiadomo, że się denerwował, bo nie wiedział, czy tam go przypadkiem nie zostawicie (nie posądzam Was o złe zamiary zupełnie, wręcz odwrotnie, ale kot może mieć różne lęki).

TZ moim zdaniem to skrót od Towarzysz Życia
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 15:55   #2374
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
TŻ = towarzysz życia , też się kiedyś nad tym głowiłam
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 16:00   #2375
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Mój się raczej szybko zaadoptował,nie był jakoś przestraszony,że jest w nowym miejscu.
Stary 2013-11-03, 16:07   #2376
katarzyniak
Rozeznanie

Amberella, Milka-Pilka - ojciec na pewno nie jest zazdrosny o mojego tz. To na pewno nie. Po prostu to taki typ człowieka : cham, egoista i pustak. I tyle na jego temat- krótko i na temat. W ogóle moja rodzina to cięzki temat, ale nie na dzisiaj. Rodzina tz, w szczegolnosci tesciowa to wcale nie lepszy temat.
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 16:12   #2377
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Amberella, Milka-Pilka - ojciec na pewno nie jest zazdrosny o mojego tz. To na pewno nie. Po prostu to taki typ człowieka : cham, egoista i pustak. I tyle na jego temat- krótko i na temat. W ogóle moja rodzina to cięzki temat, ale nie na dzisiaj. Rodzina tz, w szczegolnosci tesciowa to wcale nie lepszy temat.
No cóż ... Za to tżta masz skarba, a kolejnego oczekujecie, więc bilans jest na plus . Nie denerwuj się zatem tylko odpoczywaj grzecznie
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 16:13   #2378
perfuzja
Zakorzenienie

Nettka ja co prawda mam psa, ale zabierany do nowego mieszkania przed przeprowadzka był bardzo nieszczęśliwy. Chodził tylko i piszczal.
Gdy w mieszkaniu pojawiły się nasze i jego rzeczy bez problemu uznał, ze to nowy dom.

Edytowane przez perfuzja
Czas edycji: 2013-11-03 o 16:15
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 16:30   #2379
senira666
Zakorzenienie

W ogóle to od godziny siedzę w innym pokoju a moj facet nawey tego nie zauważył.... a potem sie zastanawia czemu jestem na niego wkurzona

Stary 2013-11-03, 16:38   #2380
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Czytam dosłownie. Przy drugim podkreśleniu, ze "jesz dla dwojga, a nie za dwoje " jako klucz do tak malego "przytycia" (bo Ty de facto schudlas) poczułam psztyczek w nos. Moze niesłusznie, ale tak to odebrałam.

Migotka trzymaj sie i nie daj podłym hormonom

Ja wlasnie wracam od mojej babci, jeszcze ze 150 km. I słowo daje, to ostatnia moja podróż w tej ciazy. Jeszcze 2 tygodnie temu jechalam samochodem bez żadnych problemów, a teraz kręce sie i nie moje znaleźć pozycji w ktorej mi wygodnie. Do tego pierwszy raz od początku ciazy spuchly mi ręce.
no ale to ze jem dla 2 a nie za 2 nie oznacza ze inne sie obzeraja..nie wiem skad takie wnioski -wogole nic nie ma 1 wspolnego z 2.....

my mamy małego shih tzu i mysle,ze nie bedzie problemu,ze bedzie w domu małe dziecko.

Moj Tż razem z synkiem byli na spacerze i zebrali liscie itp i robia sliczne rysunki ,wycinanki itp a ja mam chwilke dla siebie

co do samopoczucia to tez czuje sie inaczej niz przed ciaza ale to zrozumiałe. Wszystko wrociło do normy po porodzie i mam nadzieje,ze teraz tez tak bedzie

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
W ogóle to od godziny siedzę w innym pokoju a moj facet nawey tego nie zauważył.... a potem sie zastanawia czemu jestem na niego wkurzona

ja bym sie cieszyła lubie pobyc sama czasem,obejrzec film z goraca czekolada,popłakac na nich albo posiedziec na necie... czasem lubie byc sama dla siebie ... moj za to ciagle by przebywał ze mna w 1 pokoju i nalepiej 24/7...
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 16:43   #2381
agacia_cz
Zadomowienie

witam was kochane, wygląda na to że tak dawno się nie udzielałam az przeglapiłam część wątku no cóż chyba nie dam rady nadrobić :/
zapewne nikt mnie nie pamieta, teraz nam chwilę czasu więc was podczytam
jeśli chodzi o mnie czuję się fatalnie, panicznie boję się porodu ;(
przytyłam już 8,5kg co mnie załamuje....
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 16:43   #2382
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość

ja bym sie cieszyła lubie pobyc sama czasem,obejrzec film z goraca czekolada,popłakac na nich albo posiedziec na necie... czasem lubie byc sama dla siebie ... moj za to ciagle by przebywał ze mna w 1 pokoju i nalepiej 24/7...

Ja czasami też tak lubię ale nie jak Tz pokazuje mi ze ważniejsza dla niego jest gra... bo zanim sobie poszłam uslyszalam ze nie pojedziemy do znajomych bo on "nie ma ochoty" to zrobilam focha i wyszłam. Zawsze mija pare minut i przychodzi sprawdzić czy juz mi przeszło ale teraz jest tak zajęty grą ze nawet tego nie zauważył
Stary 2013-11-03, 16:43   #2383
EVI07
Raczkowanie

Witajcie wszystkie,
Nie było mnie kilka dni i załamałam się ilością stron do nadrobienia...

Nadrobiłam Was, ale nie mam szans na cytowanie, moja Mała ma się coraz lepiej, gardło już jej nawet nie boli, ale jest cały czas w domu, więc nie daję rady bardziej się w nasz wątek angażować. Pewnie dopiero w czwartek pójdzie do przedszkola, bo w środę mamy jeszcze poszpitalną kontrolę... Młody się w brzuchu rusza, ale skurcze są, więc próbuję leżeć, dobrze, że tż jest na zwolnieniu to mi pomaga.

Witam wszystkie nowe mamusie i pozdrawiam Was wszystkie. Postaram się podczytywać na bieżąco.
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 16:53   #2384
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Ja czasami też tak lubię ale nie jak Tz pokazuje mi ze ważniejsza dla niego jest gra... bo zanim sobie poszłam uslyszalam ze nie pojedziemy do znajomych bo on "nie ma ochoty" to zrobilam focha i wyszłam. Zawsze mija pare minut i przychodzi sprawdzić czy juz mi przeszło ale teraz jest tak zajęty grą ze nawet tego nie zauważył
spokojnie,faceci sa jak kobieta w ciazy. Czasem jak nie maja ochoty to trzeba ich zrozumiec. Tez potrzebuja,tak jak my,czasu dla siebie -dla duzego dziecka

własnie zjadłam obiadek-piree ziemniaczane z zeberkami i buraczkami <3 ahh najadłam sie jak bąk.

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-11-03, 16:55   #2385
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
spokojnie,faceci sa jak kobieta w ciazy. Czasem jak nie maja ochoty to trzeba ich zrozumiec. Tez potrzebuja,tak jak my,czasu dla siebie -dla duzego dziecka
Ja to rozumiem tylko ze Tz mi od 3 tygodni powtarzal ze jak będzie chwila to pojedziemy... i to mnie zdenerowalo.
A jak jesy popołudnie wolne to on siedzi i gra ninstop juz 6 godzin.

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2013-11-03 o 16:57
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 16:56   #2386
lidkaa82
Zadomowienie

Ależ jestem w czarnej d...pie :/
Rozłożyłam się totalnie, kicham, prycham, gardło mnie boli i czuje się jak kupa g...wna. Do tego tak mnie bolą biodra, i cała lewa strona od naddupia po noge że ledwo chodze, trzymając sie ściany.
Do tego wczoraj znajomi mieli zabrać psa. Juz kiedyś o tym pisałam, ze mam z nim problemy i zdecydowaliśmy się go oddać. Juz przyzwyczaiłam sie do tej myśli ale okazało sie że Nufi fatalnie zareagował na nową właścicielke, strasznie na nia szczekał, a ze ona miała 7 godzin z nim jechać pociagiem to sie nie zdecydowała bo sie bała że będzie tyle godzin szczekał i pasażerowie ja za to znienawdzą. I pies został u nas. Teraz ja w fatalnym stanie, w domu jeszcze zaziębiony synek, mąż jutro do pracy, na dworzu leje i ja nie wiem co ja mam zrobić. Nie jestem w stanie wyjść z szalejącym psem jak ledwo sama trzymam sie na nogach.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 17:02   #2387
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy myślicie już nad torbą do szpitala? Czy macie jakiegoś jednego sprawdzonego sprzedawcę na allegro u którego można zamówić wszystko za jednym razem? - chodzi mi o podkłady, majty itp.
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=17454731
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4222926
http://allegro.pl/listing/user/listi...12773&id=11763
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=5927936
Tych sprzedawców polecamy

Cytat:
Dzisiaj mielismy wizyte moich rodzicow. Nie wiem czemu, ale mają jakis taki styl bycia i zachowania ze jestem zestresowana:/
Oczywiscie tz zrobił herbate, ukroił jablecznika ktorego sam zrobił, wszyscy zjedli ciasto oprocz mojego ojca, 3 razy bylo proszone zeby zjadł, a jak tz wyszedł to powiedzial mi ze on nie bedzie jadł bo być może tz nie umył ręcę jak robił to ciasto . A pózniej za 10 minut zwyczajnie je sobie zjadł uprzednie komentując ze śmierdzi olejem.
Masakra. Nie mam do niego cierpliwosci, ale teraz jak mu coś powiem to mu w piety wejdzie. Oczywiscie nie mowilam o tym tz bo nie chce robic dymu z powodu jakiegos "głupka".
A to Twój tato taki czyścioch? Czy po prostu miał ochotę coś dowalić ?

Zrobiłam tżtowi tort na urodziny Zaraz przyjedzie więc będzie niespodzianka ;D Zjemy go sami, a jest wielki Coś czuję, że wieczorem będę miała kolejne 5 kg na plusie
Stary 2013-11-03, 17:03   #2388
gosia261282
Gang Iren

Lidka współczuję!
Co do psa to czy nie da rady,żeby mąż wyszedł z nim przed pracą i po powrocie z pracy?
Stary 2013-11-03, 17:06   #2389
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Ja to rozumiem tylko ze Tz mi od 3 tygodni powtarzal ze jak będzie chwila to pojedziemy... i to mnie zdenerowalo.
rozumiem... Tacy sa faceci moj miał ze mna isc do banku juz 2tyg temu a spal do 12 wczoraj i dupa a teraz nzow pracuje i dopiero w czwartek pojdziemy... ale nie denerwuje sie-to nic nie da a szkoda mi małej...

zastanawiam sie nad tym koszem

http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
Stary 2013-11-03, 17:10   #2390
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Lidka współczuję!
Co do psa to czy nie da rady,żeby mąż wyszedł z nim przed pracą i po powrocie z pracy?
No tak zrobimy, tylko że mąż wychodzi koło 5 rano i wraca o 16. Wynik tego taki że od 13 pewnie pies bedzie za mną chodził i piszczał, a ja osiwieje :/
Stary 2013-11-03, 17:12   #2391
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Ależ jestem w czarnej d...pie :/
Rozłożyłam się totalnie, kicham, prycham, gardło mnie boli i czuje się jak kupa g...wna. Do tego tak mnie bolą biodra, i cała lewa strona od naddupia po noge że ledwo chodze, trzymając sie ściany.
Do tego wczoraj znajomi mieli zabrać psa. Juz kiedyś o tym pisałam, ze mam z nim problemy i zdecydowaliśmy się go oddać. Juz przyzwyczaiłam sie do tej myśli ale okazało sie że Nufi fatalnie zareagował na nową właścicielke, strasznie na nia szczekał, a ze ona miała 7 godzin z nim jechać pociagiem to sie nie zdecydowała bo sie bała że będzie tyle godzin szczekał i pasażerowie ja za to znienawdzą. I pies został u nas. Teraz ja w fatalnym stanie, w domu jeszcze zaziębiony synek, mąż jutro do pracy, na dworzu leje i ja nie wiem co ja mam zrobić. Nie jestem w stanie wyjść z szalejącym psem jak ledwo sama trzymam sie na nogach.
Współczuje bardzo

Moze masz jakiegoś znajomego licealiste, ktory za drobna opłata wyprowadzilby psa?

A długofalowo moze skonsultujecie sie z jakimś behawiorystą?

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
rozumiem... Tacy sa faceci moj miał ze mna isc do banku juz 2tyg temu a spal do 12 wczoraj i dupa a teraz nzow pracuje i dopiero w czwartek pojdziemy... ale nie denerwuje sie-to nic nie da a szkoda mi małej...

zastanawiam sie nad tym koszem

http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html
Śliczne są

Ja długo się nad takim zastanawiałam.
Stary 2013-11-03, 17:18   #2392
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Współczuje bardzo

Moze masz jakiegoś znajomego licealiste, ktory za drobna opłata wyprowadzilby psa?

A długofalowo moze skonsultujecie sie z jakimś behawiorystą?

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Śliczne są

Niestety to nie jest moje rodzinne miasto więc nie znam tu nikogo ani nie mam nikogo z rodziny. Co do behawiorysty to rozważaliśmy tą opcje ale nie mamy na to teraz ani funduszy, ani czasu, ani formy (przynajmniej ja) poza tym to nie rozwiąże problemu z czasem kiedy ja będę z dwójką maluszków w domu, mąż w pracy, a pies musi wychodzic, spacerowac, nie o to chodzi zeby się męczył godzinami w domu. Przygarneliśmy go z podwórka, bo natkneliśmy sie na niego przypadkiem i był tak zapchlony że ledwo sie ruszał i tak u nas został, ale to nie był dobry pomysł. Nie mamy warunków ani czasu dla pieska. A jak wróce do pracy to będzie jeszcze gorzej.
Generalnie przygarniecie psa czy kota powinno być bardzo przemyślaną decyzją, my kiedyś o tym rozmawialiśmy o tym i stwierdziliśmy że u nas pies odpada. No ale nie mogliśmy go wtedy tam zostawić na pewną śmierć. Długo go leczylismy zanim doszedł do siebie. Błędem było że nie znaleźliśmy mu rodziny jak był szczeniakiem, a teraz jest problem. Dość że brak warunków to pies jeszcze ma swój charakterek i nie nadaje sie do dzieci

Edytowane przez lidkaa82
Czas edycji: 2013-11-03 o 17:23
Stary 2013-11-03, 17:20   #2393
lejdi_aga13
Rozeznanie

widziałam takie w markecie po 25funtów... nie wiemy czy zdazymy pojsc na swoje do porodu ,jestesmy w 3 w 1 pokoju u tesciow i taki kosz rozwiazałby nasz problem miejsca na jakies 3 miesiace a do tego czasu znajidzemy juz swoje lokum.... tylko uslyszałam, od znajomej -cytuje-"Dla mnie to zbedne pudlo .... lepiej lezaczek kupic lepszy niz ta oolyske jak dla lalki"

moj TZ dzis znalazł na ulicy apple iphona s4 tu imprezowała cala ulica i ktos zgubił widocznie,patrzylismy na zdjecia ale nikogo nie kojarzymy

lidkaa82 a ogłoszenie np na tablica.pl itp , ze znalezliscie pieska i chcecie go oddac w dobre rece?

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2013-11-03 o 17:21
Stary 2013-11-03, 17:21   #2394
forester
Zadomowienie

Ja dziś niestety bez cytowania, ale dostałam zapalenia żyły (żylaki) i tak mnie noga napier..., że siadłam pierwszy raz od rana zgrać sobie książki na kindla. nie wiem jak to się stało, ale wczoraj zaczął mnie mocniej boleć żylak, ale mogłam chodzić, wieczorem posmarowałam się jeszcze maścią, a rano już było tylko gorzej i gorzej. Jutro ruszam do rodzinnej po L4 i poradę co mam z tą nogą zrobić. Najgorszemu wrogowi nie życzę takiego bólu
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 17:22   #2395
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Śliczne są

Też o tym myślałam,ale chyba wykorzystam gondolę od wózka też w domu zamiast kupować kosz.
Stary 2013-11-03, 17:27   #2396
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
lidkaa82 a ogłoszenie np na tablica.pl itp , ze znalezliscie pieska i chcecie go oddac w dobre rece?
Wczoraj o tym myślałam ale jak weszłam na tablice i zobaczyłam ile jest ogłoszeń to dałam spokój bo pewnie takie ogłoszenie jest bez szans
Stary 2013-11-03, 17:28   #2397
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Ja dziś niestety bez cytowania, ale dostałam zapalenia żyły (żylaki) i tak mnie noga napier..., że siadłam pierwszy raz od rana zgrać sobie książki na kindla. nie wiem jak to się stało, ale wczoraj zaczął mnie mocniej boleć żylak, ale mogłam chodzić, wieczorem posmarowałam się jeszcze maścią, a rano już było tylko gorzej i gorzej. Jutro ruszam do rodzinnej po L4 i poradę co mam z tą nogą zrobić. Najgorszemu wrogowi nie życzę takiego bólu
Forester na zapalenie żyły to chyba tylko już zastrzyki z heparyny Współczuję. Moja teściowa ma zapalenie średnio 3-4 razy w roku.
Stary 2013-11-03, 17:28   #2398
gosia261282
Gang Iren

Kurcze Lidka żal pieska,tym bardziej,że jest po przejściach biedak.
Nie dawaj go nikomu obcemu,nie wiadomo na kogo się trafi!
On by musiał mieć dobry dom,kogo kto ma mnóstwo czasu. Może jakaś samotna starsza (ale na chodzie,koło 55-60) osoba dla której piesek stanie się przyjacielem?
Ja ci powiem,że z moim kotem też ciągle są problemy i czasem strasznie mnie wkurza,ale w życiu bym go nie oddała,bo to nasz kot jaki by nie był.

Cytat:

Ojej,to fatalnie.
Oby szybko ci przeszło!
Stary 2013-11-03, 17:33   #2399
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem
Najważniejsze, że Wy staracie się żyć inaczej niż Wasi rodzice i z pewnością pewnych błędów popełniać nie będziecie. A podobieństwa (rodzinne) się przyciągają To normalne, często nieświadomie "idziemy" do tego, co jest nam dobrze znane (np. ja wybrałam TZta z "ogonkiem" w sensie z byłą żoną i dzieckiem, bo sama jestem z rodziny rekonstruowanej i taki model rodziny nieświadomie wydawał mi się najbliższy co oczywiście nie oznacza, że najłatwiejszy hehe ale staram się być świadoma i uważna, i nie powielać tych niefajnych schematów).

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
No cóż ... Za to tżta masz skarba, a kolejnego oczekujecie, więc bilans jest na plus . Nie denerwuj się zatem tylko odpoczywaj grzecznie
Dokładnie Pięknie napisane

Cytat:
Kiedyś byłam w związku z taką osobą, która była bardzo absorbująca i chciała przebywać ze mną w 1 pokoju non-stop. Wytrzymaliśmy ze sobą 2 lata, a ja po zakończeniu związku miałam poczucie, że byliśmy razem 10 I choć chłopak był świetny to jakoś charakterologicznie nie pasowaliśmy do siebie. Jako przyjaciel jest super, czasem się widujemy i dyskutujemy cały dzień o wydarzeniach na świecie itd., ale jako mój TZ to się zupełnie nie sprawdzało. Z moim mężem mamy podobne upodobania i każde z nas lubi zajmować się swoimi sprawami (on ma swoją pracownię, jest muzykiem, a ja w naszej sypialni mam swoje biurko - generalnie sypialnia to mój pokój, w którym mam miejsce i przestrzeń na swoje zainteresowania). Ja to bardzo cenię.

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
witam was kochane, wygląda na to że tak dawno się nie udzielałam az przeglapiłam część wątku no cóż chyba nie dam rady nadrobić :/
zapewne nikt mnie nie pamieta, teraz nam chwilę czasu więc was podczytam
jeśli chodzi o mnie czuję się fatalnie, panicznie boję się porodu ;(
przytyłam już 8,5kg co mnie załamuje....
czytaj i udzielaj się, kiedy znajdziesz czas
i głowa do góry, nie jesteś sama z tymi lękami

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Witajcie wszystkie,
Nie było mnie kilka dni i załamałam się ilością stron do nadrobienia...

Nadrobiłam Was, ale nie mam szans na cytowanie, moja Mała ma się coraz lepiej, gardło już jej nawet nie boli, ale jest cały czas w domu, więc nie daję rady bardziej się w nasz wątek angażować. Pewnie dopiero w czwartek pójdzie do przedszkola, bo w środę mamy jeszcze poszpitalną kontrolę... Młody się w brzuchu rusza, ale skurcze są, więc próbuję leżeć, dobrze, że tż jest na zwolnieniu to mi pomaga.

Witam wszystkie nowe mamusie i pozdrawiam Was wszystkie. Postaram się podczytywać na bieżąco.
Mam nadzieję, że Twoja córeczka po operacji dobrze się miewa
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 17:37   #2400
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
A ja Ci się w ogóle nie dziwię i też bym była zła. Mój TŻ też potrafi spędzić mnóstwo czasu na graniu, ale jak tylko go poproszę, żebyśmy gdzieś pojechali albo o coś innego to nie robi żadnych problemów i zaraz wyłącza. Nie lubię jak ktoś nie ma umiaru w graniu...

Cytat:
Śliczny kosz jednak podobnie jak Gosia wykorzystam gondolę od wózka.

Cytat:
Ojej, współczuję bardzo, oby lekarz jutro coś pomógł...
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości