|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() Póki co dzisiejszy też całkiem udany pomimo średniego wyspania. Już po zakupach - i sklepowych i internetowych. Większość prezentów mamy już kupione, nic tylko czekać na przesyłki. Generalnie dziewczyny od jutra rusza gazetka z zabawkami w Auchan i będzie można sporo fajnych rzeczy kupić w logicznych cenach. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No wlasnie ceny sa troche powalajace... chyba wiem jakie prezenty bedziemy zamawiac jesli lekarz da nam zielone swiatelko ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Hej!
Myślałam, że będę miała z 5 stron do nadrabiania a tu ledwie kilka postów. Byliśmy dzisiaj na zakupach, kupilam sobie kolczyki i chodzę taka happy ![]() Mąż dzisiaj się zaoferował, że robi pizzę na kolację także mam wypas ![]() Cytat:
Kocyki pewnie też eleganckie ![]() Oby Aliska szybko wyzdrowiała, doczytałam, że dzisiaj już lepiej. Cytat:
![]() ![]() U nas zupka krem z brokułów, piersi z kuraka w papryce, ryż i warzywka. Już zjedzone :P Cytat:
Współczuję nieprzespanych nocek i wszystkich niedogodności. Beatko fajnie, że tż się zajął małą a Ty trochę odespałaś. Zwariowane_serduszko odezwij się do nas co tam w szpitalu! Trzymam kcuki ![]() Na moje to Nemosek albo rodzi, albo już tuli swoją kruszynkę.
![]() |
#2883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej intetesuje sie rodzina TZ czy znajomi a nawet obcy ludzie niz moja najblizsza rodzina.. Uff poodkurzalam pomylam podlogi i jestem padnieta a zaraz trzeba isc obiad robic potem wezme ciepla kapiel moze mala zdecyduje po niej wyjsc i na koniem zmolestuje TZ ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
Trele no sny masz pierwsza klasa
![]() Lineczka, po co ją wykurzasz skoro jeszcze nie ma terminu? ![]() tez posprzątałam bo aż wstyd siedziec w takich warunkcha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Przede wszystkim gratuluję nowym mamusiom. Nie odzywam się często bo mam problemy z internetem, co nadrobię to mnie wywala. Jutro mam wizytę u lekarza ciekawe co powie. W sumie czuję się już ciężko i miewam bóle brzucha, kręgosłupa, czyli nic nowego. Mały dziś się rusza rzadko, przed chwilą mnie skopał, a tak cisza. Mam nadzieję że się dowiem jutro czegoś na temat terminu mojej cesarki. U mnie po remoncie w końcu posprzątane, i w końcu kupiłam komodę na rzeczy dziecka, wiec w końcu mogłam poskładać wszystkie rzeczy. Jutro po powrocie od lekarza może zabiorę się za pakowanie torby, bo jakoś mi to ciężko idzie. A u mnie ze spaniem też trochę problem jak się wybudzam do wc to potem mam problem żeby usnąć, a dziś padał deszcz i coś mi irytująco kapało na parapet. Doprowadzało mnie to do szału. |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I epiej pakuj torbę bo z reklamówką pójdziesz do szpitala ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do pobudki na siku t ja też potem nie mogę zasnąć, rzucam się jak kot flakiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz sie z tego ciesze , Majka wyszla wtedy kiedy byla gotowa , przez to pewnie poszlo w miare latwo I szybko. Ale pamietam jak w dzien terminu mialam juz tak dosc ze bylam zdolna prosic o CC . Takze rozumiem co czujecie bo ja chyba jeszcze bardziej narzekalam niz Wy wszystkie do kupy ![]() Cytat:
Silna z Ciebie babka I Twoj maz zapewne wie o tym jeszcze lepiej niz my , I nie czuje jakiegos parcia na to zeby Ci pomoc. Pewnie mysli ze to co robi to I tak juz wiele .. Moze zacznie mi zgrzedzic , jak juz musisz plakac rob to tak zeby widzial - moze zaskoczy? Ja mysle ze on nie na zlych intencji , nowoscia moze byc dla niego to ze Ty potrzebujesz jego pomocy. Krzewy przesadzalas w 9 mies ciazy z dwulatkiem na plecach a teraz nie dajesz rady z noworodkiem ? - moim zdaniem taki tok myslenia maja faceci , wiec jak mu nie wytlumaczysz na spokojnie ze nie masz juz sił to on dalej nie załapie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2889 |
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko śpi już 1.5 h
![]() ![]() ![]() A wogóle to impreza dziś Liwka ma miesiąc ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Tak sobie patrzę na pierwszą stronę i tytuł wątku to Listopadowo-grudniowe mamusie, a my rodzimy przez 5 miesięcy jak dobrze pójdzie i kilka dziewczyn się przeterminuje ![]() wrzesień, październik, listopad, grudzień i oczywiście styczeń ![]()
#2890 |
Wtajemniczenie
|
Witam po intensywnym weekendzie
![]() Uciekam czytać co się wydarzyło jak mnie nie było.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no mamy rozstrzał niezły ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Rozeznanie
|
ale wy dobrocie macie na obiadki chyba czas stworzyc osobny watek na przepisy
![]() ![]() Pojechałam do tego LIDLA po Pampersy....dobrze ze samochodem bo nie było ich jeszecze...niedobry ten mój LIDL ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
ale zleciało
![]() mój organizm chyba się oczyszcza, bo mnie przegoniło, a teraz mam mdłości jak w pierwszym trymestrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Zakorzenienie
|
Witamy z Majeczką z domku
![]() Dziś niunia ma miesiąc, na szczęście szybko zleciało ![]() Beatka - buziaki dla miesięcznej kruszynki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja dziś z mężem zdecydowałam się na bunga bunga, i mi nie było za fajnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Śliczna jest ![]()
![]() |
#2900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i gratuluje miesięcznicy ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No i jak tam bunga-bunga? Też się szybko odważyliście ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2904 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() boli mnie od kręgosłupa do pachwiny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2906 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko teraz trzeba będzie kombinować kiedy i jak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2907 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() De współczuję, ale oni chyba tak już mają, że dopóki nie powiesz, to się nie domyślą. Powiedz mu jak to wszystko wygląda z Twojej strony, bo on pewnie nawet nie kapnął się, że Tobie tego śniadania nie zrobił. Odnośnie spania, tu niestety ciężko się nie kapnąć, że potrzebujesz trochę snu i odpoczynku, ale też bym mu to uświadomiła dosadniej. Takie rady właściwie z d_py bo sama doskonale to wiesz, ale se napisałam i już ![]() A jeszcze przyszło mi do głowy, że może on specjalnie to robi, bo powiedziałaś, że pomocy jego rodziców nie potrzebujesz? I teraz chce Ci pokazać ![]() Nasturcja trzymaj się tam bidulko ![]() Nemosek odezwij się kobito, bo zaczniemy poszukiwania ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
Uff, udało mi się prawie cały wątek nadrobić, jeszcze tylko dwie strony
![]() ![]() A o perypetiach Lineczki to się czyta jak jakąś powieść sensacyjną ![]() ![]() Przede wszystkim dziękuję wszystkim za kciuki i gratulacje ![]() ![]() ![]() Jak doczytam to napiszę o porodzie i podejściu do pielęgnacji noworodków w Belgii ![]() Jutro muszę wyjść na ok. 4 godziny. Chodzi o to że karmię piersią, nawet dobrze to wychodzi, no i nie mamy ani laktatora ani butelki itp. Mała jada różnie, co 2-4 godziny. No ale TŻ wymyślił, że w związku z moim wyjściem muszę zostawić mleko. Załatwić te rzeczy to nie problem, no ale położna mówiła żeby nie brać się za laktator itp. jak kp mniej więcej wychodzi bo się zwiększa produkcja itp. no i poza tym ciągle słyszę że jak się zacznie podawać butelkę to dzieci już nie chcą chętnie pić z piersi itp. Więc boję się że mogą się zacząć problemy jak podamy mleko odciągnięte. Nie chcę wyjść na wyrodną matkę, bo gdybym wychodziła na dłużej to wiadomo że trzeba jakoś małą nakarmić, no ale te 4 godziny są tak na granicy, może wcale nie będzie głodna, więc już sama nie wiem co mam robić, co myślicie?
#2909 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Trele- co ile karmisz piersia?Moj jest ciezki do dobudzenia i odciagam pokarm pomiedzy karmieniami, bo on caly dzien spi.Wieczorem pewnie sie na chwile ozywi ale on wogole by sie nie zameldowal do jedzenia, jezeli bym go nie obudzila. Zniknie mi pokarm, jak tak bedzie jadl. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Rozeznanie
|
Melduje sie ze szpitala, obecnie leze pod ktg i jem kolacje
![]() ![]() ![]() ![]() Tz narazie jest ze mna i skacze przy mnie co mi sie bardzo podoba ![]() ![]() Czekam na obchod i moze wtedy cos sie dowiem ![]() Buziaki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.