|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pracy też byliśmy zawsze razem w jednym pomieszczeniu. Więc 24h na dobę. Mąż zajmuje się swoimi sprawami, pisze sobie ciągle jakieś skrypty na kompie a ja dłubię na szydełku albo siedzę w papierach. Ale muszę siedzieć z nim w jednym pokoju. Mam pytanie - czy któraś z Was myślała nad zakupem takiej komody pielęgnacyjnej na kółeczkach? Byliśmy na SR w środę i strasznie nam się to spodobało. Stwierdziliśmy, że skoro tak niewiele wydaliśmy na meble dla maluchów to mamy wolne środki i zamiast przewijaka na komodę sprawimy sobie taką na kółeczkach co by można to było do łazienki przewozić na kąpanie. Nie za wielki widzę wybór - chodzi nam żeby to było takie szersze, żeby oprócz miękkiego przewijaka zmieściły się tam jeszcze kosmetyki. I w sumie tylko jeden producent chyba wchodzi w grę - Geuther. Słyszałyście może jakieś opinie na temat takich komód? http://allegro.pl/geuther-4844-na-ko...676275071.html
|
|
|
#2403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
milka-pilka dokładnie dlatego lubie pobyc sama-to nie oznacza,ze nie kocham Tz tylko ,ze potrzebuje czasem chwili tylko dla siebie ![]() Nemezis23 ja mysle,aby kosz wykorzystac zamiast łozeczka w 2-3 miesiacach zanim znajdziemy mieszkanie bo w 1 pokoju bedzie bardzo ciasno z normalnym łozeczkiem. A wole by spala w kosztu niz w gondoli. Gdybym miała miejsce na lozeczko tez bym pewnie tylko ogladała a nie kupiła. mezagasłyszałam,ze te komody sa superowe! sami o nich myslelismy,ale nie mamy miejsca az tyle
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz Edytowane przez lejdi_aga13 Czas edycji: 2013-11-03 o 17:49 |
|
|
|
|
#2405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2406 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może spróbuj porozmawiać, ale bez pretensji i zapytaj, kiedy będzie mu pasowało, żeby pojechać po te rzeczy, powiedz, że bardzo Ci na tym zależy. Fajnie by było, gdyby TZci sami wszystkiego się domyślali, ale bez konkretnej i rzeczowej komunikacji to chyba takich cudów nie ma Przynajmniej nie z moim TZtem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiadomo, że piesek w innym domu i z inną osobą na początku będzie tęsknił i płakał. Mój kot przez pierwszy tydzień w naszym domu (wzięliśmy go z domu tymczasowego) strasznie w nocy płakał. Przez tydzień nie spałam, a codziennie rano musiałam wstawać do pracy. Przyzwyczaił się |
|||||
|
|
|
#2407 |
|
Rozeznanie
|
milka-pilka patrzylismy ale po zdjeciach nikogo nie znamy... to jednak stolica , gigantyczne miasto i ciezko bedzie a wiadomo,ze duzo fakow sie odezwie... jeszcze nie wiemy co zrobic
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2409 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
Mój TZ też jakiś czas temu znalazł telefon i tak właśnie odszukał właściciela. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Reklama na wizażu jest płatna.
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zniosła dość poprawnie tylko na początku była ciekawa co się zmieniło i trochę bała się niektórych rzeczy (np mozaiki na wannie bo błyszczała i się mieniła) ale jej przeszło ![]() Najlepiej by było abyście kota przeprowadzili jak już wszystko będzie w nowym mieszkaniu- tak aby kot wszedł już na gotowe. Do tego dobrze jakby w mieszkaniu już były jego rzeczy typu legowisko, drapak, zabawki, znajome przedmioty znajomo pachnące itp
|
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie dawno byłoby po sprawie gdyby mój chłop chociaż na chwilę zainteresował sie swiatem obok telewizora...
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko jakieś opinie by się przydały tego konkretnie producenta a nigdzie nic nie znalazłam. Może Lolita by coś wiedziała a może zna też innych producentów.
|
|
#2415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
o cześć!!! co tam u Ciebie? czemu się źle czujesz? tylko z powodu lęku czy tez coś jeszcze nie tak? Jak tam dzieć?
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany to ładnie Cię rozłożyło.... współczuję. Łykaj czosnek, mleko z miodem i do wyrka bo musisz się wyleżeć. Nie masz wysypki? Mam nadzieję, że się bostonką nie zaraziłaś ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- a ma dziś urodziny?
|
|
|
#2418 |
|
Zadomowienie
|
fajna ta komoda/przewijak na kółkach
![]() Co do psiaka to może ogłoszenie o wyprowadzaniu jakieś i rozwiesic? Myślę, ze jakieś dziecko/młodzież chętnie pomoże żeby dorobić do kieszonkowego. Ustalić kwotę i płacić po każdym wprowadzeniu żeby mieli motywację (albo tygodniowo). Co do wagi to się nie przejmujcie. Moja siostra przytyła tylko 3kg do 30 tygodnia (bez ćwiczeń, diety,etc) a w lll trymestrze.. 15kg. Więc każdy organizm jest inny. Trzeba dobrze jeść i waga się nie przyjmować i myśleć, ze ten mały w nas człowieczek potrzebuje mieć mięciutko i przyjemnie (łożysko waży ok5-6kg) plus tłuszcz ktory zbiera się głównie w udach i biodrach. On musi tam być bo jest zapasem przy karmieniu ale też energia przy porodzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
a może skontaktuj się z jakimś schroniskiem lub lecznicą? Może pomogą kogoś znaleźć kto się zajmie psiakiem
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
He he
przez chwilę o tym myślałam :p No ale chciałam być tą mądrzejsza i poszłam zagadac... usłyszałam tylko olewcze "jeszcze chwilę" . To skoro tak mu dobrze przed tym tv to pierwszy raz odkąd jesteśmy razem wyeksmituje go na noc przed ten właśnie tv. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszukaj w książce numeru zapisanego jako DOM ICE czy coś takiego. Ja na początku roku zgubiłam telefon (pierwszy raz w życiu!!) i do tej pory nie mogę odżałować. Miałam tam sms-y ważne dla mnie i kontakty nie do odtworzenia niestety nikt go nie oddał a dałam ogłoszenia na różnych portalach i wywiesiłam tam gdzie zgubiłam
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
A co do psiaka to poszukaj fundacji zajmującej sie zwierzętami w twojej okolicy. Często mają wolontariuszy którzy mogliby poki co wyprowadzać psa a docelowo pomoga znaleźć dom dla ciapka.
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Krótki artykuł na temat wpływu smoczka na wymowę
http://czasdzieci.pl/ro_artykuly/id,19148a7.html ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2425 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się ile kupić pieluszek... planuję, że będą tylko do spraw roboczych typu karmienie, wycieranie buzi, na przewijak itp.
Uznałam, że kupię 5 flanelowych i 5 tetrowych. Jak myślicie- styknie?
|
|
#2427 |
|
Przyczajenie
|
Magnusia - ja mam dwa koty, przeprowadzaliśmy się w styczniu. Nie mogłam bez nich długo wytrzymać, więc przeprowadzałam je jeszcze na kartony itp. Pierwszego dnia był problem, bo schowały się pod łóżko i co chwila pokrzykiwały, ale ja byłam cały czas. Miałam wtedy dwa tygodnie urlopu i praktycznie na moment nie były same. Ważne jest to, żeby dać im chwilę na zapoznanie, potem je nakarmić i się z nimi pobawić, np. myszkami, albo taką pałeczką z dzwoneczkiem. Moje miały kilka godzin pod łóżkiem, ale potem zaczęło się zwiedzanie i tu wbrew pozorom te kartony pomogły
Wiadomo - koty zaczęły po nich skakać i niebawem zapomniały, że to nowe miejsce A, no i pierwszą noc pozwoliliśmy im spać z nami
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
I to jeszcze fajne (oczywiście to nie jest regułą, ja byłam karmiona sztucznie - jestem miesięcznym wcześniakiem - i mam poprawną artykulację, ale warto przeczytać)
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater Wydaje mi się, że to za mało, przynajmniej tych tetrowych. |
|
|
|
#2429 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mówiły też, że do karmienia warto dziecko odwinąć z rożka i zawinąć właśnie jedynie we flanelkę, która jest cieniutka i maluszek przez nią czuje bliskość i czuje się bezpiecznie. Cytat:
Cytat:
- szybkie mówienie - zadyszka po 1o zdaniach - wstawanie z pozycji leżącej - przydałyby się wyciągi takie do łapania i podciągania się na nich :P - wychodzenie z wanny ![]() - wyjście z basenu... Cytat:
Także wiem które wzorki pieluch dedykowane będą do karmienia, a które do wycierania obsranej pupci. Bo doszłam do wniosku, ze ceny mokrych chusteczek, ale i wacików tych dużych to się robi grubsza sprawa w skali miesięcznych zużyć, więc planuję tyłek podczas przebierania myć wodą i osuszać tetrą właśnie.[QUOTE=gosia261282;4353987 1] Cytat:
![]() Pewnie zjadła ze 2 hamburgery i 3 ziemniaczane placory co i tak jest sporą ilością, ale żeby brzmiało huczniej to przemnożyła porcję ...chociaż z drugiej strony kilka razy zdarzyło mi się zjeść podwójny obiad w tej ciąży i to taki właśnie po byku, 2 schabowe itp... ale to nie w standardzie, to w takie dni, kiedy włączało mi się mega ssanie... Cytat:
Nie ma co czekać, aż "coś" sprawi, że poczujesz się lepiej. Bądź Panią swojego nastroju. Wiem - trudne, ale nie niemożliwe. Nawet w ciąży Nawet "głupia" zasada na sztuczny uśmiech czasem działa, ktoś kiedyś powiedział, że zmuszenie siebie do uśmiechu (mimiki twarzy) i utrzymanie tej mimiki przez 10-20 sekund, niejako z automatu poprawia nastrój spróbuj może też tego wywietrz zęby w szczerym uśmiechu ![]() Cytat:
dla mojego TZ tez ZAWSZE oznacza to GRANIE... mój też gra od 12 do teraz, zrobił sobie jedynie przerwę na odgrzanie obiadku :p Ale dziś się go nie czepiam, był wczoraj ze mną na zakupach dzieciowych - 3 h. W efekcie wyprawkę mam już chyba kompletną, brakuje rzeczy aptecznych i wózka, który zamówię na ostatnią chwilę, żeby gwarancja nie przepadała niepotrzebnie. Także, że tak powiem, młody może się rodzić nie będę już zaskoczona i nie ziści się mój sen, że się urodził, obesrał po pachy, a ja nie miałam go w czym wykąpać.Jutro zaczynam 32 tydzień mam przeczucie, że w przeciągu najbliższych 6 zostanę mamcią.Cytat:
Cytat:
![]() Dobra, czepiam się, ale przyznam, że Twój tekst o jedzeniu dla dwóch a nie za 2óch też odebrałam tak jak perfuzja, jako cios w każdą, której waga nieco przekracza powszechnie przyjęta normę, a to zbyt duże uproszczenie. Czytałam Twoje sprostowanie i przyjmuję do wiadomości, jednak brzmiało to nie za fajnie. Cytat:
Mi po zgubieniu takiego sprzętu nawet nie zależałoby na samym urządzeniu, w sensie jego wartości rynkowej, żal byłoby mi moich prywatnych, gromadzonych w nim danych...
|
|
#2430 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecam młode ziemniaki z parowara. Nie obierać, tylko wyszorować, takie pyszne że ja same kartofle mogę wsuwać, i w takiej uparowanej formie wcale nie są tuczące, a ile witamin
Czy taka ostra nadwaga np. 30 kg nie powoduje przedwczesnych porodów?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

sent from iphone

I choć chłopak był świetny to jakoś charakterologicznie nie pasowaliśmy do siebie. Jako przyjaciel jest super, czasem się widujemy i dyskutujemy cały dzień o wydarzeniach na świecie itd., ale jako mój TZ to się zupełnie nie sprawdzało. Z moim mężem mamy podobne upodobania i każde z nas lubi zajmować się swoimi sprawami (on ma swoją pracownię, jest muzykiem, a ja w naszej sypialni mam swoje biurko - generalnie sypialnia to mój pokój, w którym mam miejsce i przestrzeń na swoje zainteresowania). Ja to bardzo cenię. 

Reklama na wizażu jest płatna.

16.06.2012 

niestety nikt go nie oddał a dałam ogłoszenia na różnych portalach i wywiesiłam tam gdzie zgubiłam