|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() No i brawa dla Tż że ogarnął ten sajgon ![]() Cytat:
Zdrówka dla starszaka Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3872 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Co tu tak jakos cicho? Zawsze jak ja mam czas to Was nie ma, a jak nie mam ani chwili wolnej to Wy spamujecie jak szalone potem ja nie mogę nadążyć z nadrabianiem bo jak jedną strone przeczytam to już kolejne są i w taki oto sposób nie jestem na bieżąco :pała:
|
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43539866]
Elaine dzięki za pomysł na prezent [/QUOTE]a proszę ) Pradziadkom dajemy większe ramki ze zdjęciem Gałganka. Cytat:
)) napisz cos więcej o sobie i swojej córeczcefajne dziewczyny )a ja rozszerzyłam swój blog o kategorię Jestem mamą:PPP
|
|
#3874 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Kallisto super, że wpadłaś do nas
też tęsknimy! DOminiś cudowny! ![]() Cytat:
2. tetrówkę - śpi na płasko 3. Bodziak z długim+śpiochy, lub bawełniany pajacyk Cytat:
za 4 miechy!Cytat:
za 3 miesiące! ![]() Cytat:
100 lat dla Lali! ![]() Cytat:
Cytat:
Napisz skąd jesteś, jak masz na imię, co robisz i co miałaś na obiad? Super ![]() My po kościółku, zakupach, pomyłam podłogi, bo wczoraj nie miałam czasu ani chęci. Odpoczywam ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Super! ja zamierzam mojego przebudować, może dziś Męża zmolestuję o to
|
||||||
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
elaine-blath
ja nie wiem jak dodawać komentarze na Twoim blogu, zaglądam tam i nie wiem jak dać znak, że byłam )ps: czekam na relacje z samosie! ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- kejt oby tylko mężuś nie zrobił Ci ładniejszego bloga od mojego bo będę zazdrosna:P |
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamper raz mi przeciekł, ale to dlatego, ze uparłam sie ze zuzyje do konca paczke, a one byly juz za male. |
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
A ja lubie Tojursy (czy jak to się pisze) z Lidla. Bardziej niż Dady.
|
#3878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Skylie: też mam wrażenie że 3 dady są jakieś słabsze... ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- hahah wygląda na to że zablokowane miałam dodawanie komentarzy:P dobra jestem. Powinno teraz być ok.
|
|
#3879 |
|
Konto usunięte
|
A w Dadach 3 coś zmienili, ten pasek z klejem jest ciemniejszy i cały ten pas do zapinania dłuższy i gorzej nam pasują :/ Może się skusimy na tę promocję Lidlową na pampki oryginalne.
Co łykać przy zawrotach głowy? Ostatnio często mi się zdarzają... |
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43545017]A w Dadach 3 coś zmienili, ten pasek z klejem jest ciemniejszy i cały ten pas do zapinania dłuższy i gorzej nam pasują :/ Może się skusimy na tę promocję Lidlową na pampki oryginalne.
Co łykać przy zawrotach głowy? Ostatnio często mi się zdarzają...[/QUOTE] weź te 3 są najgorsze, pas do zapinania jest tak dlugi ze mojego Michała prawie obkręcam. 2 sa za małe bo cisną nóżki, a 3 jakby za duże. Michałek ma okrąglutki brzusio, ale nie jakiś duży, za to ma solidne nogi
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-11-03 o 17:11 |
|
|
|
#3881 |
|
Zadomowienie
|
Hejooo
Kurcze dziewczyny wkradł się błąd, chodziło o ROZSZCZEP (podnieienia) nie PRZESZCZEP ![]() No teraz postaram się częściej wpadać Ale nadrabiać nie dam rady![]() W temacie spania: mój mały śpi w pajacu albo body z długim rękawem i śpiochach. Odkąd ma normalne krążenie to wiecznie mu gorąco więc śpi tylko pod kocykiem (tym z mikrofibry z Biedry). Dotąd miał pod główką tylko flanelkę i podniesiony nieco materac ale na oiomie nauczył się spać na poduszce i musiałam mu podłożyć W ogóle rozkopuje się strasznie i budzi w poprzek łóżeczka z wystającymi za szczebelki nóżkami dlatego muszę kupić mu śpiworek bo wiecznie poodkrywany
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze, żebym brzydszego nie miała, bo teraz to ja zazdroszczę
|
|
|
|
|
#3883 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
Podczytuje na raty ale nie mam jak się dziś wbić w rozmowę, bo Ptyś postanowił dziś nie spać w dzień Widziałam Dominiczka Kalisto- piękny chłopaczek Córeczki Meli cała mama- cuda malutkie Mała Antosia- słodziaczek Witam nową mamusię A co do pampków to przetestowaliśmy chyba już wszystkie i najlepsze są Tojoursy z Lidla na ptysiową dupinkę. No i muszę spadać do mojego śmierdziela. Puszcza takie bąki, że w łóżeczku smród jak u hipopotama w zoo
|
#3884 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak się rozmiarowo mają te lidlowskie pampki do biedronkowych??? bo kiedyś coś pisałyście, że chyba lidlowskie większe. Na Adasia dady 3 w sam raz, więc lidlowskie też 3???? bo w sumie to bym je wypróbowała
|
|
|
|
#3885 |
|
Konto usunięte
|
A ja przychodzę z dwoma pytaniami:
1. jak się mają Dady 3 do Pampersów 3? 2. jak wygląda badanie u neurologa/w poradni reh? Bo mnie mama nastraszyła :/ |
|
|
|
#3886 |
|
Wtajemniczenie
|
Toujours nie probowalam. Musze kiedys kupic. Narazie zostajemy przy pampkach tym bardziej ze fajne sa promocje
MELA- fajne masz dziewczynki
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
ech, a mój Fisiak znowu przeziębiony chyba ;(
Charczało mu rano w nosie/gardle? teraz pokasłuje. dałam mu wit.C do mleka, zobaczymy co dalej będzie... |
|
|
|
#3888 |
|
Wtajemniczenie
|
Pampki sa wieksze
Na drugie nie odpowiem bo nie bylam.
|
#3889 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A i przypomnij mi czy to Ty się zastanawiałaś nad nawilżaczem powietrza z allegro (taka żabka) kupiłaś może?? Bo mój padł i muszę coś zakupić [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43545884]A ja przychodzę z dwoma pytaniami: 1. jak się mają Dady 3 do Pampersów 3? 2. jak wygląda badanie u neurologa/w poradni reh? Bo mnie mama nastraszyła :/[/QUOTE] 1. Niestety Dad nie testowałam ale na Tosiową dupcię najlepsze są pampki 3 ale pomarańczowe. Są takie nie grube, chłonne i niedrogie 2. A badanie jest całkiem normalne jak u pediatry. Trzeba rozebrać maluszka i lekarz go "przejmuje" podnosi za rączki do siadu, bierze pod paszki i sprawdza odruch kroczenia, kładzie na brzuszku sprawdza podpór, pokazuje zabawki i sprawdza jak wodzi oczkami i główką za zabawką, sadza na ręce plecami do siebie i wychyla na boki sprawdzając jak trzyma główkę, nawiązuje kontakt wzrokowy, mówi do malucha i ocenia reakcje. Nic strasznego naprawdę Cytat:
Witam nową mamusię fajnie, że do nas dołączyłaś.A ja już nie wiem jak przestawić tego mojego urwisa. Chodzi spać o 17. Z jednej strony fajnie bo wieczór mam dla siebie, ale z drugiej budzi mi się o 4 i już jest wyspany. Chciałam go dziś przytrzymać dłużej to taką syrenę zrobił że masakra
|
|||
|
|
|
#3890 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43545884]A ja przychodzę z dwoma pytaniami: 1. jak się mają Dady 3 do Pampersów 3? 2. jak wygląda badanie u neurologa/w poradni reh? Bo mnie mama nastraszyła :/[/QUOTE] wg mnie dady sa bardziej chlonne od pampersow. Pampki wezsze i ciensze. Nam siuski uciekaly gora. Wizyty nie ma sie co bac. Podciagaja dziecko i obracaja w rozne strony. Do gory nogami tez stukaja mloteczkiem w kolana etc. moj nie plakal nawet.Cytat:
biedactwo. Moj pokasluje ale to od sliny. Tez daje wit.c tak profilaktycznie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3891 |
|
Wtajemniczenie
|
Obudzialabym Antosia ok 19 na kapiel i jedzenie. Troche sie wyspi i nie bedzie tragedi jak wybudzisz a z drugiej strony bedzie mial przerwe. Pewnie gdybys robila to systematycznie to moze sie przestawi.
To samo robie z Ola przy tej zmianie czasu. Godzinka przerwy w spaniu i niunia budzi sie o 7:30., a nie o 5
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-11-03 o 18:59 |
|
|
|
#3892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3893 |
|
Zadomowienie
|
Ghia w koncu nie kupilam bo sie naczytalam ze jak sie kranowy uzywa to potem ma sie wszedzie w domu osad z kamienia. Kazdy polecal mokre reczniki wiec sobie darowalam wynalazki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3894 |
|
Zadomowienie
|
Tari no patrz jakbyś mi z tym osadem nie powiedziała to bym się nie zjarzyła a dwa lata używałam
no ale może.
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
A wg mnie to Pampersy mają krótsze zapięcia w porównaniu z Dadą, co mi odpowiada.
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ghia bo zapomnialam napisac. Nam sie udalo przestawic. Przetrzymalam go raz i tak zostalo. Podzialalo rozbawienie wspolnym tancem i gilgotkami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3897 |
|
Wtajemniczenie
|
EDYTKA fajnie. Tylko, że te dzieci nie tylko śmieją się razem, ale razem również płaczą
![]() PERSE u nas wizyta neurologa to najpierw pytania o przebieg ciąży i poród. Później mierzenie głowy. Całego go bada. Odkręca na boki, na brzuch. Później łapie za rączki i ciągnie do siadu. Ogólnie badanie nie jest źle ( przynajmniej u tej neurolog) ale strasznie długo trwa i Mały się denerwuje. Przed badaniem doktorka dokładnie mówi co będzie robić. Hej. Mały wykapany i nakarmiony. Zobaczymy jak noc minie. Byliśmy na spacerze to deszcz nas złapał. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43545884]A ja przychodzę z dwoma pytaniami:
1. jak się mają Dady 3 do Pampersów 3? 2. jak wygląda badanie u neurologa/w poradni reh? Bo mnie mama nastraszyła :/[/QUOTE] Czym cie nastraszyla? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3899 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ślicznotki ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43545884]A ja przychodzę z dwoma pytaniami: 1. jak się mają Dady 3 do Pampersów 3? 2. jak wygląda badanie u neurologa/w poradni reh? Bo mnie mama nastraszyła :/[/QUOTE] Jeśli chodzi o wielkość to wydają mi się podobne, ale dosyć często muszę zmieniać dady i mają wg mnie strasznie szerokie paski i mi nachodzą na siebie. Pamków jeszcze nie używałam, jedynie sprawdzałam na więlkość 2. Do neurologa dopiero idziemu, ale w por. reh. małą poprzerzucała na różne strony, po podciągała za rączki pooglądała główkę, posprawdzała mięśnie szyjki, niec strasznego. Lila nawet nie zapłakała
|
|||
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

znajomi wyciągneli mnie na impreze halowen w domu u koleżanki, było całkiem fajnie wypiłam kilka drinków i wróciłam o 1 do domu, zastałam tż śpiącego z Szymkiem w łóżku i mega bałagan
ogarnełam chałupkę i wylałam wodę z wanienki, po czym przełożyłam Szymka do łóżeczka i poszłam pod prysznic, rano Tż mi opowiada jaki miał sajgon, Szymek płakał a on nie potrafił go uśpić, pies zrobił kupe na przedpokoju (czymś się struła bidula) a tż w nią wdepnął skarpetką 

KCIUKI DLA ADASIA

za 4 miechy!

.
i policzki mi sie zapadly
Dady 1 mialam z jakiegos pudelka i byly super ale 3 dla mnie to dramat 

W ogóle rozkopuje się strasznie i budzi w poprzek łóżeczka z wystającymi za szczebelki nóżkami
no ale może.