|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Haha u mnie czas wolny to sprzatanie, pranie i gotowanie
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Cycki mi się w miarę napełniły.
Ale ciagle sobie mówię, "moje dziecko się najada, mam fontannę mleka" i wizualizacja.
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie jem śniadanie
|
|
|
#1864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
TZ ma długi weekend synek grzeczny jak nigdy i pierwszy raz od porodu mogę powiedzieć że się nudzę hih ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1865 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej
w końcu znalazłam chwilkę, żeby się odezwać bo mam niezły armagedon z Tż. Chyba dopadł nas ten słynny kryzys- ale poważnie mam czasem ochotę spakować siebie, dziecko, psa i wrócić do PL żeby coś do niego dotarło- jedyne co mnie powstrzymało to brak paszportu Wiktorka Cytat:
mam nadzieje, że u mnie też to pomoże bo wczoraj darł się jakby go ktoś żywcem ze skóry obdzierał bez powodu. Zobaczymy jaki będzie jak się obudzi![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
z reguły daje mu pić jak np godzinę po jedzeniu udaje bardzo głodnego- wtedy wypija około 30-60 ml i udaje nam się zachować odstęp między karmieniami.
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Hej witam
moja mala spi to mam troche spokoju co tam u was slychac ? dawno mnie tu nie bylo. Za tydzien robimy chrzciny
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Odkad moje dziecko zaczelo spedzac dzien w bujaczku, zaczal spac tyle co noworodek :P Spi, je, kupa, spi, je kupa. Przychodzi godzina 20 i spac nie ma zmiaru
|
#1868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cześć Cytat:
bo wtedy też spróbuję![]() wiecie kto śpi na moich rękach i się nieświadomie uśmiecha przez sen? mój mały cud wiecie ze chyba nadal do mnie jeszcze dociera ze to już koniec ciąży i mały jest ze ,mną, jeszcze chwilę temu tak bardzo go oczekiwałam mam pyt. do połogu, niespełna 2 tyg. od porodu a ja zaczynam coraz bardziej krwawić?? dziś ze mnie leci ciurkiem krew czy to normalne?? wcześniej krwawiłam trochę słabiej.
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brydzia co do przepisow to ostatnio zrobilam pyszne risotto z kurczakiem, cukinia, dynia i selerem naciowym wczoraj jadlam makaron z krewetkami w sosie pomidorowym dzis rosol i pieczen z karczku z rozmarynie w piatek zrobilam krem z dyni z imbirem i rolade drobiowa ze szpinakiem i szparagami hmm. sznycle , gulasz bylu w minionym tygodniu spaghetti bolognesi itp. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Napisze Wam ciekawostkę.
Mam dwa komplety z hm, jeden z żabą, drugi z szopem w rozmiarze 62cm. Przyłożyłam je dzisiaj do siebie. Co się okazało... Że body z żaby są mniejsze niż te z szopa, a spodneki z szopa są mniejsza od tych z żaby. Trzeciego kompletu nie przykladałam bo jest tylko na 50 cm.
|
#1871 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na obiedzie u rodziców, tata zrobił takie choińskie bułeczki na parze z wieprzowiną w środku, które uwielbiam...a ja co jadłam?Kuraka
Cytat:
Cytat:
Moja też ma smoczki z TT, z Lovi, z Nuka, z Nuby i wszystkie lubi ![]() Cytat:
![]() Moja też uwielbia Kotki dwa, zawsze ma zaciesz ![]() Kciuki za Ewcię To ważą tyle samo z TusiąCytat:
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
rusałko nie wiem czy działa, ale po karminue sciagłam prawie 60 ml, a Kornel najedzony. Pij dużo !
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Motyl u nas w piąttek potrawka z kurczaka, dzisiaj kurczak, a jutro pierś
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
kurde.... Filip zaflegmiony i kaszle a teraz slysze ze mikołaj zaflegmiony ... matko już załączona panika i co robic? jechac do calodobowej przychodni czy jutro na spokojnie/??? Fi jak był maleńki nie chorował i nawet nie wiem co robić z takim bobaskiem w razie choróbska...
|
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cały czas jestem głodna
|
|
#1875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na mojego Olka wszystko w raczkach jest za duże Super TŻ chyba złapał jakiegoś wirusa co chwilę wymiotuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Nie potrafię się odnaleźć... Robię wszystko po omacku, nie wiem czy dobrze, czy Zuzce jest dobrze...
Pokarmu mam chyba sporo, czasem Zuzia się najada na 3-4 godziny, a czasem chce jeść co godzinę... Zwykle ciągnie 20-30 minut, a czasem przestaje po 10... Nie wiem co jesc, póki co niby żadnych problemów nie widać, a ja sie boję ryzykować... Nic nie wiem... ![]() Chyba jakiś baby blues mnie dopada... Przydałaby mi się jakkaś instrukcja...
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Moja córcia Emilka dziś skończyła miesiąc.
Już nie jest noworodkiem tylko niemowlaczkiem
|
#1878 |
|
Zadomowienie
|
heej,
ja wymiękam.... już nie wiem co robić ![]() mój Maluszek tak się męczy, a my razem z nim... na niczym nie może skupić uwagi, bo ciągle się pręży... bujaczek jest be, mata edukacyjna też... najlepsze są rączki mamusi, choć i te czasem zawodzą.... kompletnie nie mamy czasu na uśmieszki, zabawy, jakieś ćwiczenia na stymulację rozwoju Maluszka, bo ciągle płacz, albo stękanie a w przerwie 5 min drzemki, to nie chcę Go ruszać, żeby choć chwilkę odpocząłtak liczyłam na ten Nutramigen, a na razie kompletnie nie widzę poprawy choć przechodzimy na niego bardzo stopniowo i dopiero jedno karmienie podaliśmy z samego Nutramigenu, więc jeszcze jakaś iskierka nadziei we mnie siedzi... daję sobie jeszcze z 5 dni, a potem i tak nie wiem co robić, jak nie będzie lepiej i tu mam pyt do Inwersji: Wy tak od razu zmieniliście mleko ja tak z żadnym nie robiłam, zawsze pediatra mówił, żeby mieszać przez kilka dni z poprzednim :/Agravka - esputiconu podawałam jak na ulotce - 2 krople 2xdziennie ale doopa, nie działa |
|
|
|
#1879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
MATAL myślę że to dobra decyzja Wpadłam podzielić się super pomysłem na słodycze przy kp tż mi zrobił dwuskladnikowe ciastka. Szklanka płatków owsianych wymieszana z dwoma dojrzalymi rozgniecionymi bananami. 15 min 180 stopni. No pycha! Wychodzi z tego 12 ciasteczek mniej więcej i zjedliśmy zanim ostygly. Zrobiliśmy kolejną blache i dodaliśmy rodzynki i miód. No te wyszły słodziutkie myślę że cukrem pudrem można by troszkę oslodzic zamiast miodu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sobie radzicie? jak bioderka?
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() AGRAVKA pamiętam że chyba ty wstawiałaś zdjęcie twarzyczki z pytaniem o wysypke? Pamiętam dokładnie to zdjęcie i dzisiaj moja Nina coś takiego ma mozesz mi w skrócie napisać co ci poradziły dziewczyny bo nie mogę się doszukać na tel... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Motylku ty pisałaś że twoja Tusia od paru dni robi mniej kup. No moje dziecko też od dwóch dni zaprzestało produkcji w pampy. Aż mi dziwnie bo wcześniej miał narobione w każdy pamp, przynajmniej 8 razy na dobę a teraz skromnie raz a dzisiaj jeszcze nic. Więc pewnie układ pokarmowy dojrzewa.
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-11-03 o 18:27 |
|
|
|
|
#1884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten jest bardzo prpsty i smaczny 3marchewki, dwa srednie ziemniaki i okolo kilograma dyni (waga dyni sprzed obierania) to zalewam woda tak zeby woda zakryla warzywa., dotego trzy plasterki imbiru okolo 3mm, plaska lyzeczka soli to gotuje w parowarze, ale mozna normalnie i blenduje mozna troche dosolic wiecej, dac pieprzu, kurkumy Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1885 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja też nie przepada za tymi herbatkami, ale wypija okolo 40 ml na dzień to już jak dla mnie wystarczy Cytat:
za wizytę jutrzejszaCytat:
każde dziecko inne jest. Ja bym do jutra poczekala chyba że ma gorączkę? Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||||
|
|
|
#1886 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak czytam o waszych problemach z dietami przy kp, problemach brzuszkowych i tym podobne to szczerze wam współczuję. Aż głupio pisać że mnie to w większości ominęło.
|
|
|
|
#1887 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A próbowałas buteleczki Dr Browna? podobno bardzo dobre na kolki. Mojemu Olkowi pomaga czasem się uspokoic pieluszka tetrowa na główce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1888 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też jutro mamy pierwsze szczepienie. Ciekawe jak moje dziecko to zniesie |
|
|
|
|
#1889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
natomiast pieluszka na głowie doprowadza Wiktora do szału zamiast uspokajać ![]() Sent from my LT26i using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
A teraz w końcu mam chwilę czasu napisać co u nas
![]() W zeszła niedzielę chrzciny, wyszło wszystko super Impreza też udana, długo jakoś nie siedzieliśmy bo w sumie to 4godziny, torcik był piękny i pyszny. Ale ciągle ktoś nosił, bujal i trzymał na rękach, ale dzielna była i mię płakała praktycznie wcale. Prezentów dostała trochę, choć głównie kasa. Zdjęć jeszcze nie mam, będę mieć w tym tygodniu to wstawię do K. - którego to jeszcze nie miałam czasu ogarnąć ale A w końcu poszłam w sukience w kwiatki bo mój TZ bardzo chciał żebym ks ubrala. Ale założyłam do niej czerwony żakiet o tylko w tym poszłam bo było 20 stopni! A najlepsze bylo to, że Ala dzień przed chrzcinani to miała tak marudny dzień, że masakra. Ciągle na rękach ją nosiłam i chciała praktycznie co godzinę jeść, a ja mialaam jeszcze mase roboty. Ale jakiś ogarnęłam i modliła się o to żeby w dniu chrzcin byłaniej marudna o się udało uffff Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

i wizualizacja.

wkurza mnie strasznie, że takie mamuty jeszcze siedzą w przychodniach
już dawno się powinny wybrać na emerycisz
ale chyba spróbuję tego boboticu
u nas to ze smoczkami jest tak, że Ala ciumka wszystkie jak leci
i działa 

To ważą tyle samo z Tusią

jak sobie radzicie? jak bioderka?