|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV !
Wczoraj przyszła do mnie gazetka z Selgrosa i mają tam fajne sztuczne choinki które wyglądaja jak żywe
będą dostępne od 5listopada![]() tu masz link do gazetki http://www.selgros.pl/gazetki-promocyjne/nastepne choinki są w gazetce z ofertą przemysłową
Edytowane przez bella719 Czas edycji: 2013-11-03 o 10:31 |
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już zrobiłam swoją playlistę świąteczną Słucham a mój się śmieje:P
|
|
#513 | |||||
|
Zadomowienie
|
Też muszę iść na słodyczowy odwyk. Ale na razie zaczynam planować, co upiec na Święta
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja zrobię piernik staropolski, ale to raczej do domu. Muffinki będą fajne na prezenty. Można je zapakować do puszek czy pudełek, ale to dodatkowy koszt, jeśli chce się ładne kupić. Ale można obłożyć folią aluminiową zwykłe pudełeczka, potem je przewiązać wstążką lub przykleić kokardkę. Cytat:
Koniecznie muszę kupić. Kolekcjonowanie ściereczek to moja kolejna pasja.... Ciekawe czy są już w moim Tesco??? Cytat:
Zdrowiej, kochana! Dziewczyny, co roku mam dużą żywą choinkę do samego sufitu. I od zawsze mam koty. Nic się nie dzieje. Piją wodę spod choinki (najwyraźniej im smakuje ), bawią się łapiąc łapkami bombki, ale dotąd żadnej nie strąciły. Bombki są szklane, więc nie mogą w nie wsadzić pazurków. Na choinkę się nie wspinają. Nie wiem, jak będzie w tym roku, bo są dwa młode kociaki. Ale mam nadzieję, że dostosują się do zachowania swojej mamy. Z żywej choinki nie zrezygnuję |
|||||
|
|
|
#514 |
|
Zadomowienie
|
Ojjj mi też przydałby się odwyk słodyczowy, zdecydowanie ostatnio za dużo cukru w moim menu i dla samej siebie pasuje odstawić a raczej zrobić konkretny detox. Może jakieś wyzwanie ?
![]() Chyba tylko ja mam sztuczną choinkę ? ![]() Od zawsze taką mieliśmy i taka mi się właśnie podoba, dlatego jednak przy niej zostanę u mnie zawsze jest kolorowa, po prostu wszystkie kolory tęczy - mała tradycja ![]() Ja muszę kupić prezent TŻ, siostrze, szwagrowi, siostrzenicy, bratu mamie i tacie. Dla niektórych małe pomysły już mam ![]() A czy ktoś ma plany na sylwestra ? ![]() Sama zastanawiam się co upiec w tym roku na święta, pewnie będę szukać na moich wypiekach czegoś - najlepsza strona Kurcze wszyscy mają playlisty też zacznę pomału tworzyć Bella kurcze u mnie nie ma selgrosa, pierwsze słyszę o takim sklepie ![]() Marita mam zamiar Ci towarzyszyć przy tym '' banie '' chciałabym sobie przez cały listopad zrobić wyzwanie zerosłodyczowe ![]() http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-926D1...rta.htm?id=109 Od 12 W Lidlu będą fajne rzeczy, na pewno kilka kupię
|
#515 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
Witam was w ten niedzielny poranek. Oh pardon, południe
Właśnie wstałam ![]() Szyszki wyschły, stożek jest, klej na gorąco z ebaya przyfrunął. Dziś będę kleić choinę! :P |
|
|
|
#517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Koniecznie się pochwal !
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
praktycznie miesiac sie nie udzielałam na watku bo jakos mi uleciał przedświąteczny zapał ale znow pomału wraca
|
|
#519 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja o sylwestrze w ogóle nie myślałam jeszcze, zresztą mnie jakoś noworoczny szał nie chwyta. ![]() Cytat:
U mnie niebo pociemniało w przeciągu pół godziny i teraz to już w ogóle się zawiesiłam. Czekoladowy mikołaj z pewnością poprawiłby mi humor. Ewentualnie świąteczne ciasteczka.
|
|
#520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do odwyku słodyczowego - nie jem dużo słodyczy, ale czasami tak mnie coś napadnie, że nie mogę się powstrzymać Zjem coś dzisiaj (albo się nawżeram ) i do świąt postaram się nie jeść słodkości.
Ćwiczę z Ewą od 27.08.2012 Skalpel:24 Killer:8 Body Express:4 TURBO:16 SzokTrening: 6 Skalpel II: 17 Total Fitness/Total Fitness TCh: 7/2 Biegam od 09.08.2013 - 150 min Edytowane przez Emocja20 Czas edycji: 2013-11-03 o 14:18 |
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to już będzie druga- pierwszą wszamały(albo raczej poobgryzały) mi szczury/myszy w piwnicy przynajmniej tak tata mi powiedział ![]() znając życie to ten start odwyku będę przeciągać
|
|
|
#522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to ogólnie nie przepadam za balami sylwestrowymi i tańcami do rana więc mi taka forma odpoczynku bardziej odpowiada
|
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uważam, że taki wieczór z filmem i kolacją w domu można robić codziennie, a Sylwester jest tylko raz w roku. Jedna taka noc. Warto zrobić coś INNEGO
I wiadomo, że nie zawsze jest kasa na wyjazd, jakąś wytworną imprezę czy kolację, ale nie o to chodzi. Zawsze jest wyjście, można zorganizować przebieraną domówkę albo jeśli ktoś nie lubi imprez to może zaprosić tylko garstkę osób/par? Albo wyjść na Sylwestra do centrum miasta w którym mieszkacie, na pewno są jakieś koncerty. Możliwości jest mnóstwo, ale moim zdaniem warto tę noc w roku spędzić inaczej, uczcić to, że stary rok odchodzi i przychodzi nowe.Takie mam podejście, kilka razy spędzałam Sylwestra w domu i pewnie będą jeszcze takie gdy będę miała małe dziecko itd, ale to co innego. Teraz póki co, korzystam
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeśli chodzi o sylwestra to uważam, że to dzień jak każdy inny. Jeśli mam ochotę się wtedy bawić, wyjechać gdzieś czy jeszcze coś to to robię, jak nie to nie widzę problemu by zaszyć się w domu. I tak samo mam z innymi, ktoś chce się bawić to ok, nie chce to nie, żaden problem. Może ktoś ma ochotę np. na imprezę kilkanaście dni przed sylwestrem a w ten dzień akurat nie i jeśli nie to po co się zmuszać. Jestem bardzo tolernacyjna w tym temacie i u uważam, że niech każdy robi jak chce.
A funkcjonuje takie podejście w społeczeństwie, zwłaszcza wśród młodzieży, że jak się nie bawisz, nie masz planów to jakimś odmieńcem jest bo jak to tak Byłam w tesco, naoglądałam się tych świątecznych rzeczy, słodyczy ale jeszcze nic nie kupiłam
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
ja planów na sylwestra nie mam xD wiem tylko tyle, że spędzam je w Polsce
a co dokładnie to się okaże rano na pewno będę leciała samolotem Nimfa ile już u Ciebie ozdób w sklepach ja jeszcze niczego świątecznego nie spotkałam też muszę pomyśleć co z prezentami xD bo totalnie nie mam weny... |
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest jasne, jak w ogóle można być nietoleracyjnym w tym temacie? Nie ogarniam ![]() Napisałam tylko jak ja widzę tę noc i wiem, że czasem trzeba na temat spojrzeć inaczej, ale to była tylko moja opinia, moje zdanie. Do niczego nikogo zmuszać nie wolno ![]() A co do tesco - kuuuuuurna, no czy tylko u mnie nie ma dekoracji świątecznych?
|
|
#527 |
|
Wtajemniczenie
|
Przedwczoraj śniło mi się, że spadł śnieg i wszędzie było pięknie biało
![]() A co do sylwestra to ja mam nadzieję na wyjazd w góry w tym roku, ale nie wiem jak wyjdzie, bo kolega tylko o tym wspomniał, Jak się w tym roku nie uda to może w następnym, albo jeszcze następnym... O, a te majciochy -> http://www.ffmoda.com/pl/products/zi...na/ia32634653/ to kupię na prezent dla znajomej, która wiecznie narzeka, że święta to tylko kupa roboty
|
#528 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Od 16 ozdoby będą w Lidlu. ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() Ja bym na Twoim miejscu zmieniła bombki na plastikowe. Póki nic się nie dzieje, to jest ok, ale jak się któraś bombka rozbije i kociak się pokaleczy, nie będzie wesoło. A np. rany na opuszkach ciężko wyleczyć, kociak nie będzie mógł chodzić. Nie wspominając o oczach...
|
|
#529 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam dzisiaj kominek do wosków, w sklepie jak go zobaczyłam to od razu wzięłam, był ładny, tani i z dużą miseczka...ale teraz jak na niego patrzę to wydaje mi się za niski, bo ma tylko 9cm;/ Mam nadzieję, że woski będą się jednak łądnie palić...
|
|
|
|
#530 | ||
|
|
Cytat:
Nie wspominając , że poszłaś beze mnie ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
|
|
#531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie zeżarłam lody
W Almi Decor już choinki ubrane
|
#533 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio w Avonie widziałam fajne świąteczne akcesoria. Kubki, solniczka i pieprzniczka oraz zaparzacz o kształcie choinki są już u mnie
Wszystko kupione z wcześniejszej avonowej wyprzedaży, ale widzę, że w sprawie kubków przepłaciłam ![]()
|
|
|
|
#534 | |
|
|
Cytat:
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Serio? a ja słyszałam, że nie ma się co spodziewać wcześniej, niż za miesiąc...
|
|
#536 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko napisało wczoraj list do Mikołaja
Na szczęście w tym roku krótki i realny do spełnienia.Ja zaś - bardzo subtelnie i przypadkiem - otworzyłam strony z rzeczami, które chcę dostać Mnie też się śnieg marzy. Ale na razie za oknem leje. A póki co będę się wprowadzać w świąteczny nastrój, przygotowując rzeczy na kiermasz. Nie wiem tylko, co przygotować i w jakiej ilości ![]() Jak myślicie? |
|
|
|
#537 | |
|
Zadomowienie
|
Ja biedna nieszczęśliwa Lidla też u siebie nie uświadczę.. Jest tylko Biedronka, Polo i Lewiatan..
Sylwester raczej odpada, jak wszystko będzie ok to na pewno wyciągnę mojego chłopa na zabawę karnawałową..(po tegorocznej miałam siniaka na nodze ze dwa miesiące, za skarby świata nie mogłam się dziada pozbyć.Całą stopę miałam granatową. Pamiątka po obcasie jakiejś pani) ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
|
|
#538 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Jeśli masz zdolności plastyczne to może jakieś kartki albo bombki typu karczoch albo kudusama. Ewentualnie pierniczki ze sznureczkiem gotowe do powieszenia na choinkę..A co do ilości to nie mam pojęcia, to kiermasz szkolny czy coś większego??
|
|
#540 | |
|
Rozeznanie
|
Też dzisiaj widziałam
Wiedziałam, że w tym sklepie mają baaardzo drogie rzeczy więc sobie myślę, że choinka pewnie z 300zł bedzie kosztować Podeszłam sie zapytać, a Pani mówi, że 2 900zł ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Edytowane przez bella719 Czas edycji: 2013-11-03 o 20:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

Możemy razem szukać 
będą dostępne od 5listopada

) i do świąt postaram się nie jeść słodkości.

a co dokładnie to się okaże
Nie wspominając , że poszłaś beze mnie 
19.09.2015