Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-03, 19:25   #2431
selena85
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Kobietki która z Was ma tak jak ja grupę krwi 0 ?
Bo coś mi świta, że czytałam o tym, że noworodki kobiet z tą grupą krwi po porodzie są dodatkowo badane <?>

hmmmm <drapie sie po głowie>
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:28   #2432
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Wy się martwicie ile to już przytyłyście a ja na odwrót - mam doła, że jeść wszystkiego nie mogę przy tej cukrzycy ciążowej i od początku ciąży przytyłam 7 kg (obecnie jestem w 28 tc). Tak więc dieta cukrzycowa robi swoje.
Ja się w sumie martwię w drugą stronę - że za mało przytyłam. Jakieś 4 kg niecałe, a u mnie 24tc i brzucha już mi srogo widać. A żarcia sobie nie żałuję, co to to nie Położna Twierdzi że dzieć jest wymiarowo i wagowo totalnym średniaczkiem, ani duży ani mały, więc mam się nie martwić, ale jakoś tak mam wrażenie że za mało tych kg na plusie. Chociaż w sumie nic oprócz brzucha i piersi mi się urosło.
selena85 fajny avatar. Właśnie w takim pięknym zielonym kolorku kupiłam chustę i taki też chcę wózek

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Dobra już nie marudzę bo tak mogę gadać o tym i gadać i się jeszcze bardziej nakręcać.
Marudź ile wlezie, zdrowo się tak wygadać Lepiej żebyś nam marudziła niż TŻowi

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Przy Eryku przytyłam 16 kg,a po 9 miesiącach karmienia miałam 4 kg mniej niż przed ciążą bez diety i bez ćwiczeń.
Też tak chcę
Stary 2013-11-03, 19:35   #2433
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo coś mi świta, że czytałam o tym, że noworodki kobiet z tą grupą krwi po porodzie są dodatkowo badane <?>

O zerowej grupie (mam 0RH-) nikt nigdy mi nic nie mówił.my mamy konflikt +- i musze dostać 2x zastrzyk w dupke

Roane ja oprócz kg ciazowych zgubilam jeszcze 13 podczas karmienia

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2013-11-03 o 19:36
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:36   #2434
Cicici
Rozeznanie

Cytat:

Ja mam 0 rh + i tz tak samo ale nic mi nie wiadomo o dodatkoych badaniach..
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:40   #2435
magnusia
Zakorzenienie

Dziewczyny czy można stosować w ciąży takie balsamy antycellulitowe? coś mi się wydaje że nie ...
wychodząc z wanny spojrzałam na swoje uda koszmar- no tak mi się celina rzuciła na uda z przodu że szok. Moje kolana wyglądają paskudnie muszę coś w z tym zrobić bo jak tak dalej pójdzie to czeka mnie lato w długich gaciach
Stary 2013-11-03, 19:41   #2436
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Nettk_a -co do kota, ja ze swoją kotą jeździłam prawie pół roku między jednym miastem a drugim, i różnie się zachowywała. Czasem posikiwała itd.
Znajoma weterynarz doradziła, żeby jakąś szmatką "zdjąć" kotu zapach z okolic pyszczka(tam gdzie są wąsiki, i nad oczami - kot ocierając się o coś, zostawia swój zapach) i na wysokości kota, w nowym miejscu go "rozprowadzić" - "natrzeć" meble, itd.
Tak samo zrobiłam w przypadku zapoznania mojej kotki, z inną kotką. "natarłam" feromonami jedną i drugą ( co prawda póxniej musiałam użyć wędzonej ryby, ale pomogło )

Dziś byliśmy w Ikei ( korzystaliśmy z kasy uprzywilejowanej ) oraz sprawdzać ile zajmuje droga na porodówkę

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:41   #2437
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:

i ja mam zerówkę i także pierwsze słyszę o badaniach dodatkowych, za to dowiedziałam się ostatnio o jakimś teście bibułowym i przypomniało mi się, że miałam o tym poczytać co to, bo nie wiem, a ponoć się dzieciom robi po urodzeniu.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:41   #2438
Cicici
Rozeznanie

Selena znalazlam cos takiego tylko : Badania krwi noworodka
Tuż po porodzie pobiera się trochę krwi pępowinowej do różnych badań. Jeśli masz grupę krwi 0 lub ujemny czynnik Rh, trzeba oznaczyć grupę krwi dziecka. Może bowiem u niego wystąpić konflikt serologiczny, który ujawnia się podczas pierwszych dób życia. Lekarze sprawdzą również u maluszka poziom bilirubiny. Podwyższenie tej substancji we krwi świadczy właśnie o tym konflikcie, a także zakażeniu bakteryjnym. Dochodzi do niego, gdy wcześnie odpłyną wody płodowe. W takich przypadkach pobiera się wymaz do badania bakteriologicznego (ze skóry za uszkami lub z odbytu) i robi morfologię krwi. To pomoże dobrać antybiotyk.
Jeśli lekarze nie są pewni, czy serce maluszka pracuje prawidłowo, mogą mu zrobić dodatkowe badanie krwi. Za pomocą specjalnego aparatu sprawdza się, w jakim stopniu jest ona nasycona tlenem.
Stary 2013-11-03, 19:42   #2439
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
A mnie TZ zdenerwował.... okazało sie że mamy "wolne" popołudnie więc chciałam odwiedzić jego rodzinke bo maja dla nas rzeczy dla małej ale oczywiście nie pojedziemy bo mój chłop na konsoli sobie gra i "nie ma ochoty sie ruszać"....
Ja nie mam nic przeciw graniu bo wiem ze on to lubi ale nosz kurde on gra dzisiaj od 11 a jest prawie 16....
Znam ten ból tylko od drugiej strony. Zaczynasz grać i nim się zorientujesz, całe popołudnie poszło się "%&
Stary 2013-11-03, 19:42   #2440
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy można stosować w ciąży takie balsamy antycellulitowe? coś mi się wydaje że nie ...
wychodząc z wanny spojrzałam na swoje uda koszmar- no tak mi się celina rzuciła na uda z przodu że szok. Moje kolana wyglądają paskudnie muszę coś w z tym zrobić bo jak tak dalej pójdzie to czeka mnie lato w długich gaciach
W rossmanie jest specjalne narzędzie do masowania, ja takowego używam.... nawet po parę razy dziennie. Można tez dokupić z alterry olejek brzozowy, i masować.
Też jestem przerażona moimi udami

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-11-03, 19:44   #2441
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
moj TZ dzis znalazł na ulicy apple iphona s4 tu imprezowała cala ulica i ktos zgubił widocznie,patrzylismy na zdjecia ale nikogo nie kojarzymy
Zadzwoń pod któryś z numerów i powiedz że znalazłaś telefon albo zanieś go na policję
Z tego co się orientuje to każdego iphone idzie odnaleźć jeżeli właściciel zarejestrował go w serwisie, a przy zakupie pewnie to zrobił, teraz wystarczy że wejdzie na stronę apple i może zaktualizować jego miejsce.
Przynajmniej mój mąż tak ma, i to zadziałało
Stary 2013-11-03, 19:45   #2442
Olcia_1983
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny,

witam się po długim weekendzie. Wreszcie udało mi się nadrobić całe długie popołudnie mi to zajęło.

Cytat:
Napisane przez jaszczurka_2007 Pokaż wiadomość
Lubię wchodzić na to forum,ale zauważyłam ostatnio, że po przeczytaniu paru postów zaczynam się dołować jestem z 25 tygodniu i moja waga pokazuje 20 kg na plusie (gin twierdzi że tak zatrzymuję wodę i puchnę)..czuję się beznadziejnie
Nie ma się co martwić wagą, wszystkie dziewczyny obiecują, że wszystko się zgubi przy dziecku. Zwłaszcza, że u Ciebie to woda.. głowa do góry

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co do wagi to ja uważam , że porównywanie ile która z nas przytyła jest bez sensu, bo każda ma inna budowę i inną przemianę materii. Poza tym niektóre kobiety po prostu puchną, bo organizm zatrzymuje wodę i na to się raczej nic nie poradzi.
Jak leżałam w szpitalu, to leżała ze mną na sali dziewczyna, co miała już 20kg na + a uwierzcie mi jadła naprawdę niewiele, więc nie ma reguły.
Poza tym to podejrzewam, że przy dzieciach moment nam to spadnie, więc do lata będą z nas same laski

Cytat:
Właśnie przejrzałam zdjęcia i to jest z trzech miesięcy po porodzie,gdzie w ciąży miałam+16 kg,nie widać tego po mnie,prawda?

Nie przejmujcie się dziewczyny!
Ja też chce schudnąć po porodzie...wyglądasz super

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Tobw takim razie dzisiaj zaczęłam 3 trymestr: D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez jaszczurka_2007 Pokaż wiadomość
musimy pozytywnie dotrwać do końca
I to najważniejsze

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Dzisiaj mielismy wizyte moich rodzicow. Nie wiem czemu, ale mają jakis taki styl bycia i zachowania ze jestem zestresowana:/
Oczywiscie tz zrobił herbate, ukroił jablecznika ktorego sam zrobił, wszyscy zjedli ciasto oprocz mojego ojca, 3 razy bylo proszone zeby zjadł, a jak tz wyszedł to powiedzial mi ze on nie bedzie jadł bo być może tz nie umył ręcę jak robił to ciasto . A pózniej za 10 minut zwyczajnie je sobie zjadł uprzednie komentując ze śmierdzi olejem.
Masakra. Nie mam do niego cierpliwosci, ale teraz jak mu coś powiem to mu w piety wejdzie. Oczywiscie nie mowilam o tym tz bo nie chce robic dymu z powodu jakiegos "głupka".
Łatwo powiedzieć, ale staraj się nie przejmować i może da się go trochę unikać. Im mniej kontaktu z nim, tym mniej stresu i niepotrzebnych nerwów.

Cytat:
Coś dla kociar

http://demotywatory.pl/4231394/Wychowanie-kota

A mój kot dziś w nocy podarł na strzępy dwie rolki papieru toaletowego,wyglądało to jakby w kuchni (bo tam je przyniósł) spadł śnieg
Hi hi, moja kocica też uwielbia papier i ręczniki papierowe, ale chowam coby mi śnieg w domu nie padał

Cytat:
wchłonęłam talerz domowego babcinego żurku i zagryzłam dwiema mandarynkami. Za godzinę druga runda z bigosem
Jej po takiej ilości kwaśnych zgagę miałabym jak ta lala.

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Ja dziś niestety bez cytowania, ale dostałam zapalenia żyły (żylaki) i tak mnie noga napier..., że siadłam pierwszy raz od rana zgrać sobie książki na kindla. nie wiem jak to się stało, ale wczoraj zaczął mnie mocniej boleć żylak, ale mogłam chodzić, wieczorem posmarowałam się jeszcze maścią, a rano już było tylko gorzej i gorzej. Jutro ruszam do rodzinnej po L4 i poradę co mam z tą nogą zrobić. Najgorszemu wrogowi nie życzę takiego bólu

Resztę cytatów mi wcięło

A u mnie jak i u Migotki mega zły dzień. Na weekend pojechaliśmy do rodziców i atmosfera była nie tęga, bo najpierw TŻ nawytykał jednej mojej siorce co mu na sercu leżało. A dzisiaj rano drugiej, i ewakuowaliśmy się w trybie natychmiastowym. Cały dzień mam tak zje...y że szok. Co chwila chce mi się beczeć i aż się wewnątrz trzęse. Jakoś bardzo zła na TŻ nie jestem, bo w sumie należało im się ale czemu teraz kiedy ja jestem tak mega płaczliwa i rozstrojona..ehhh aż mnie nosi z nerwów..
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:47   #2443
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Można stosować te dla kobiet w ciąży. Ja mam z Perfekta antycellulitowy dla ciężarnych. I jeszcze z Tołpy.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Selena znalazlam cos takiego tylko : Badania krwi noworodka
Tuż po porodzie pobiera się trochę krwi pępowinowej do różnych badań. Jeśli masz grupę krwi 0 lub ujemny czynnik Rh, trzeba oznaczyć grupę krwi dziecka. Może bowiem u niego wystąpić konflikt serologiczny, który ujawnia się podczas pierwszych dób życia.
Ooo to właśnie o to mi dokładnie chodziło!
Stary 2013-11-03, 19:47   #2444
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
W rossmanie jest specjalne narzędzie do masowania, ja takowego używam.... nawet po parę razy dziennie. Można tez dokupić z alterry olejek brzozowy, i masować.
Też jestem przerażona moimi udami

a działa cos to urządzenie? pomogło Ci coś? masz jakiegos linka jak to wygląda?
Stary 2013-11-03, 19:48   #2445
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
selena85 fajny avatar. Właśnie w takim pięknym zielonym kolorku kupiłam chustę i taki też chcę wózek
Ja też mam fazę na taką zieleń - szczególnie jeżeli chodzi o dodatki, ozdoby do domu
Stary 2013-11-03, 19:50   #2446
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Witam wieczornie. Nadrobiłam Was ale nie mam siły na cytowanie. Całe teraz 3 dni spędziłam na leniuchowaniu, spa, maseczkowaniu, oglądaniu filmów i po prostu leżeniu - nawet nie wychodziłam z domu - chociaż szczerze mówiąc to leżenie i odpoczynek naprawdę mi pomogły

Powoli robię w domu przegląd rzeczy i wyłapuję te których na pewno nie będziemy chcieli brać do nowego mieszkania. Świetny doping do pozbycia się z domu "przydasiów"

Mąż właśnie pobiegł do sklepu po zestaw obowiązkowy na wieczór - pomarańcze i czekolada
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 19:55   #2447
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
a działa cos to urządzenie? pomogło Ci coś? masz jakiegos linka jak to wygląda?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...y-masazer.html
Coś takiego, tylko można sobie bardzo łatwo porobić siniaki na udach.
Ja tym jeżdżę od boczków, po tyłek aż do kolan i łydek tak mnie "obsypało".
Przed ciążą tez tego używałam, w połączeniu z olejkiem z Ziaji, i nie było go widać aż tak, teraz tez używam, a po ciąży będę łączyć z serum z Eveline. ( w pierwszych dwóch trymestrach przestałam, może dlatego "wyskoczył)
Oby do lata pomogło..

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Edytowane przez marieee
Czas edycji: 2013-11-03 o 19:57
Stary 2013-11-03, 19:57   #2448
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Kiedyś byłam w związku z taką osobą, która była bardzo absorbująca i chciała przebywać ze mną w 1 pokoju non-stop. Wytrzymaliśmy ze sobą 2 lata, a ja po zakończeniu związku miałam poczucie, że byliśmy razem 10 I choć chłopak był świetny to jakoś charakterologicznie nie pasowaliśmy do siebie. Jako przyjaciel jest super, czasem się widujemy i dyskutujemy cały dzień o wydarzeniach na świecie itd., ale jako mój TZ to się zupełnie nie sprawdzało. Z moim mężem mamy podobne upodobania i każde z nas lubi zajmować się swoimi sprawami (on ma swoją pracownię, jest muzykiem, a ja w naszej sypialni mam swoje biurko - generalnie sypialnia to mój pokój, w którym mam miejsce i przestrzeń na swoje zainteresowania). Ja to bardzo cenię.
Ja z TŻem jesteśmy właśnie takie przylepki, nawet jeśli robimy coś oddzielnie to raczej blisko siebie, na jednej kanapie, żeby się "stykać" jakimiś częściami ciała. Jakoś tak spokojniej się wtedy czuję, łatwiej mi się zrelaksować. Ale ciężko musi być ludziom którzy mają do tego totalnie różne podejście.
Cytat:
Ja jestem takim człowiekiem, który nie potrafi siedzieć sam. Jak mój mąż wychodził do drugiego pokoju to ja po 5 minutach lazłam za nim. Źle się czułam sama w pokoju. Teraz nawet nie ma możliwości wyjść bo mamy tu jeden pokoik W pracy też byliśmy zawsze razem w jednym pomieszczeniu. Więc 24h na dobę. Mąż zajmuje się swoimi sprawami, pisze sobie ciągle jakieś skrypty na kompie a ja dłubię na szydełku albo siedzę w papierach. Ale muszę siedzieć z nim w jednym pokoju.
Ooo, dokładnie tak samo mam

lejdi_aga13 też kupiłam kosz, dokładnie ten sam tylko z niebieską pościelą Wydaje się solidny, tylko jak dla mnie materac mógłby być grubszy. Ale już kombinujemy jakąś ekstra wkładkę do niego. Ale w sumie we wszystkich koszach które oglądałam materace nie były przesadnie grube.

Cytat:
uuuu to mi pachnie strzeleniem focha na chłopa
Czasem trzeba ze względów wychowawczych, żeby się nie rozbestwił. Ale nie za czesto, żeby się nie przyzwyczaił, bo wtedy foch straci swoją moc. Foch to znakomite narzędzie dyscypliny, ale trzeba z nią rozważnie
Stary 2013-11-03, 19:58   #2449
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Można stosować te dla kobiet w ciąży. Ja mam z Perfekta antycellulitowy dla ciężarnych. I jeszcze z Tołpy.

lecę jutro do rossmana w takim razie i się zabalsamuję jak Ramzes II w tych preparatach
Stary 2013-11-03, 19:59   #2450
selena85
Wtajemniczenie

Matko Boska! Ale szok
Właśnie zauważyłam, że mam włosa na otoczce sutka :0
Ma chyba ze 2 cm :0
Ja pitole, skąd on się wziął
Stary 2013-11-03, 20:03   #2451
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Czasem trzeba ze względów wychowawczych, żeby się nie rozbestwił. Ale nie za czesto, żeby się nie przyzwyczaił, bo wtedy foch straci swoją moc. Foch to znakomite narzędzie dyscypliny, ale trzeba z nią rozważnie

cóż za cudowny wykład i teoria

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Matko Boska! Ale szok

rany boskie nie strasz - łap za pęsetkę i ciach gada
daj spokój jeden się bujnął a tu taka panika
Stary 2013-11-03, 20:07   #2452
selena85
Wtajemniczenie

Wcześniej go nie było

Motyla noga, mam nadzieję, że do porodu nie zrobi się ich więcej, żebym nie miała czasami klaty bardziej owłosionej od męża
Stary 2013-11-03, 20:10   #2453
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba nie, ale przecież one chyba tak naprawdę nie mają żadnego kosmicznego efektu, no nie? Bardziej chodzi o masowanie? Wydaje mi się że codzienny masaż rękawicą plus dobre nawilżanie miałoby lepszy efekt. Jak smarujesz się po brzusiu czymś antyrozstępowym, może znacznij lecieć też po udach, dołożywszy do tego jakiś masaż?
Stary 2013-11-03, 20:10   #2454
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
na SR położne mówiły, że flanelki są świetne na pierwsze tygodnie życia, kiedy maluch nie koniecznie ma korzystać z podusi, i żeby mi się nie ulewało na prześcieradło, to właśnie kłaść główkę na flanelę. Tylko ma być duża i zawinięta z obu stron pod materacyk, czyli przynajmniej 80-100 cm długości powinna mieć, żeby się ją dało zawinąć.
Mówiły też, że do karmienia warto dziecko odwinąć z rożka i zawinąć właśnie jedynie we flanelkę, która jest cieniutka i maluszek przez nią czuje bliskość i czuje się bezpiecznie.
Przydatne porady Co do bliskości podczas karmienia to u nas położna mówiła podobnie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
ja kupiłam i białe i "obrazkowe" tetry. Bardziej dla rozróżnienia, które mają przeznaczenie "dupne", łóżeczkowe, które kuchenno-śliniakowe, które wyjściowe - w stylu właśnie lekarz, znajomi, coby się nie pomyliły z innymi. Białe też mam - do czynności uniwersalnych i kąpielowo - higienicznych Także wiem które wzorki pieluch dedykowane będą do karmienia, a które do wycierania obsranej pupci. Bo doszłam do wniosku, ze ceny mokrych chusteczek, ale i wacików tych dużych to się robi grubsza sprawa w skali miesięcznych zużyć, więc planuję tyłek podczas przebierania myć wodą i osuszać tetrą właśnie.
Ja już zamówiłam kilka kolorowych Motherhood (była promocja w Merlinie, niestety jak chciałam tu wkleić link o już widniała informacja o ich braku; nie wiem czy je otrzymam bo czas realizacji zamówienia to 21 dni…)
Dzisiaj pewnie zamówię trochę tych białych.
A co do mycia pupy po sikach i kupie to ja też będę się starała używać zwykłej wody i wacików lub po prostu myć pod kranem - TZ tak robił z pierwszą córką (oczywiście mocno trzymał), położna nie zdziwiła się tym pomysłem )

Cytat:
Ja się w sumie martwię w drugą stronę - że za mało przytyłam. Jakieś 4 kg niecałe, a u mnie 24tc i brzucha już mi srogo widać. A żarcia sobie nie żałuję, co to to nie Położna Twierdzi że dzieć jest wymiarowo i wagowo totalnym średniaczkiem, ani duży ani mały, więc mam się nie martwić, ale jakoś tak mam wrażenie że za mało tych kg na plusie. Chociaż w sumie nic oprócz brzucha i piersi mi się urosło.
Ja miałam podobnie Dopiero teraz widzę, że przybieram bardziej i miarowo na wadze (26 tc), także na pewno wszystko jest u Ciebie ok.

Cytat:
Chyba nie wszystkie można, myślę, że tych z kofeiną nie
Przypuszczam, że najlepsze będą te dla kobiet w ciąży.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:12   #2455
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Witam się po cmentarzowym maratonie Pogoda się popsuła, pada, mocno wieje i wygina drzewami i jestem meeeega zadowolona, że jestem już na L4 i zostanę jutro w łóżku kiedy wszyscy będą musieli wstać do pracy

Melduję, że pomimo codziennego smarowania obficie oliwką mokrego ciała po prysznicu wyskoczył na brzuchu pierwszy rozstęp... i tak się teraz zastanawiam, czy warto inwestować w jakiś specjalistyczny krem przeciw rozstępom czy dać sobie spokój i jak ktoś ma mieć rozstępy to i tak je będzie mieć

poza tym ogarnia mnie panika, że jeszcze nic nie mam... tak mi się przynajmniej wydaje. Zastanawiam się czy to jest sens już zbierać wszystkie produkty np. do pielęgnacji dziecka, pampersy - kiedy to wszystko z pozoru jest dostępne już, od ręki. Macie już pogromadzone czy macie zrobioną listę dokładnych produktów, które idzie zakupić przy zakupach w dowolnej drogerii/sklepie.
Stary 2013-11-03, 20:14   #2456
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z TŻem jesteśmy właśnie takie przylepki, nawet jeśli robimy coś oddzielnie to raczej blisko siebie, na jednej kanapie, żeby się "stykać" jakimiś częściami ciała. Jakoś tak spokojniej się wtedy czuję, łatwiej mi się zrelaksować. Ale ciężko musi być ludziom którzy mają do tego totalnie różne podejście.

Ooo, dokładnie tak samo mam
najważniejsze to się dopasować

Cytat:
Matko Boska! Ale szok
Ja miałam takiego od dawna o dziwo w ciąży mi jakoś nie rośnie, ale przed to regularnie go wyrywałam pęsetką.
Stary 2013-11-03, 20:15   #2457
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
No ja się dziwie gdzie ona to mieściła. Osobiście mam scisniety żołądek i jak zjem normalną porcje to już mi źle i mam wrażenie jakbym zjadła podwójnie. No ale może nie każdy tak ma. W pierwszej ciąży przytyłam 13 kg, teraz 29 tydzień i 6 kg na plusie, mam cichą nadzieję że nie przekrocze wagi z pierwszego razu, bo dla mnie to optymalnie było
Też mogę zjeść mniej, niż przed ciążą, bo żołądek jakiś taki mały mi się zrobił. Muszę jeść częściej i mniejsze porcje. Dziś męczyłam obiad, aż mąż mówi: "Adaś weź posuń dupkę i zrób miejsce dla tortilli."

Cytat:
Jestem, żyję - dzieciaki raczej też bo dają się we znaki.
Nie pisałam nic, bo ostatnie dni bardzo ciężkie były. A nie chciałam się na Was wyładowywać. Ciągle wszystko mnie wnerwia a że jestem w trakcie poszukiwania dywanów, oświetlenia i zasłonek i nic kompletnie mi się nie podoba to nerwy mam na wykończeniu. Ból pleców powoli schodzi, kaszel niestety się utrzymuje - już nawet się do niego przyzwyczaiłam. To chyba tyle u mnie. Jutro mam wizytę u mojej ginki. Będę ją molestować, żeby mi maluchy zmierzyła choć nastawiam się na to, że nie da rady i będę musiała czekać tydzień na to lepsze usg.
Dobrze, że u Was w porządku. A nami się nie przejmuj, forum przyjmie wszystko.

Cytat:
zastanawiam się ile kupić pieluszek... planuję, że będą tylko do spraw roboczych typu karmienie, wycieranie buzi, na przewijak itp.
Uznałam, że kupię 5 flanelowych i 5 tetrowych.
Jak myślicie- styknie?
Też nie wiem, ile będzie potrzebnych. Na razie mam 6 tetrowych i na pewno dokupię flanelowych. Ale dziewczyny pisały, że nawet do 30 się wykorzystuje przy dziecku.

Cytat:
Ja mam i nic o tym nie słyszałam.

Cytat:
Weź przestań, co ja mam powiedzieć: też +4kg, a już 32tc mi leci. I od kilku tygodni waga stoi w miejscu. A jem wszystko, na co mam ochotę, łącznie ze słodyczami. I położna powiedziała ostatnio, że brzuch rozmiarowo w porządku i Mały też wygląda na średniaka, więc się nie przejmuję, bo raczej mu niczego nie brakuje.

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
O zerowej grupie (mam 0RH-) nikt nigdy mi nic nie mówił.my mamy konflikt +- i musze dostać 2x zastrzyk w dupke

Roane ja oprócz kg ciazowych zgubilam jeszcze 13 podczas karmienia
Fajnie, może jest szansa, że wrócę do swojej wagi sprzed paru lat.

Właśnie zamówiłam laktator ręczny z Tommee Tippee, o połowę taniej, niż w sklepach, więc jestem zadowolona. Pewnie nie użyję za dużo, ale może się przydać.
Stary 2013-11-03, 20:15   #2458
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też mam fazę na taką zieleń - szczególnie jeżeli chodzi o dodatki, ozdoby do domu
Ja wnętrza raczej w drewnie i w beżach, i zielonego w sumie nie lubie ani w ciuchach, ani w niczym innym. Ale jakoś tak do chłopca wybitnie mi pasuje, a nie chcę wszystkiego na niebiesko i beżowo.

Cytat:
Matko Boska! Ale szok
Wyrósł? Wyrwij pinsetą. Będzie bolało jak cholera, ale nie jesteś w stanie wyobrazić sobie jak bardzo bo pewnie nigdy nie wyrywałaś z sutków więc blokady psychicznej nie bedzie. A jak już zaboli to będzie radość że nie trzeba tortury powtarzać

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-11-03 o 20:19
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:18   #2459
milka-pilka
Zakorzenienie

Ja jutro idę do Rossmanna po olejek Babydream fur Mama https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html
Ma bardzo dobry skład, dobrze nawilża i uelastycznia skórę, i ma świetną cenę
Stosuję teraz jakieś inne (między innymi jakiś wypasiony olejek Palmers - taki z dobrym składem) i zauważyłam, że są dużo gorsze. Wracam do rossmannowskiego.
Stary 2013-11-03, 20:20   #2460
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość

Melduję, że pomimo codziennego smarowania obficie oliwką mokrego ciała po prysznicu wyskoczył na brzuchu pierwszy rozstęp... i tak się teraz zastanawiam, czy warto inwestować w jakiś specjalistyczny krem przeciw rozstępom czy dać sobie spokój i jak ktoś ma mieć rozstępy to i tak je będzie mieć
Ja juz od dawna mam rozstepy na piersiach, na poczatku nawet mi lzy polecialy, teraz juz sie przyzwyczailam do nich ale dalej sumiennie sie smaruje i melduje : rozstepy staja sie mniej widoczne! Jak dla mnie to pomimo ze juz cos jest powinnas kontynuowac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości