Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-03, 21:24   #2491
The light
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Dziewczyny ktoras z Was zastanawiala sie nad tymi koszulami (i chyba nawet zamowila).

Jakie one są jakościowo?

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...642746995.html
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:26   #2492
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość
Iwantyou - cieszę się, że Twój Dominik jest pod dobrą opieką.

Ja pierwszy raz o wcześniejszych porodach usłyszałam w pracy przy okazji jednej ze spraw, gdzie niestety kobieta rodziła w 27 tc w szpitalu, w którym ja wybrałam na poród i dziecko ma duże problemy zdrowotne przez brak należytej opieki podczas porodu (niedotlenienie). Wcześniej zupełnie się tym nie interesowałam, bo wszystkie wyniki badań miałam prawidłowe. Dopiero po tej informacji z pracy, zapytałam mojego lekarza o przyczyny przedwczesnych porodów i czy mi się szyjka nie skraca i wtedy dopiero zrobił mi badanie usg transwaginalne (pierwsze od czasu stwierdzenia ciąży). Od tej pory mam nakaz leżenia, więc obawiam się, że taka ilość wcześniaków jest również spowodowana m.in. podejściem lekarzy do tych kwestii. Sprawdziłam przy okazji szpitale w Waw, które mają oddział intensywnej opieki noworodków. Mój lekarz uchodzi za bardzo dobrego (chodzę do niego na NFZ), bardzo ciężko się do niego dostać, ale widać, że czasami z pośpiechu nawet on może przeoczyć niektóre kwestie. Ja się obawiam, że gdyby nie moje pytania, to mogłabym przesadzić, nadal pracować, nie oszczędzać się i urodzić dużo przed terminem.
Wiele wczesniakow rodzi sie tak właściwie nie wiedzieć czemu. Moja ciaza i. Wielu innych mam z oddziału jest na to najlepszym dowodem.
Dobrze ze sa możliwości i chęci ludzi którzy mimo trudności starają sie robic wszystko by uratować takie maluchy.
Nie myslalam o tym wcześniej ale to ważne zeby szpital miał dobry oddział neonatologiczny.
Nie w kazdym mieście taki jest ale wtedy zawsze pozostaje opcja transportu lotniczego.
Boli ze czasem ma sie wrażenie ze Państwu nieoplaca sie ratowanie wczesniakow.
Dominik po urodzeniu trafił na najlepsze zespoły neonatologiczne i do końca życia bede za to wdzięczna. Choć jeśli chodzi o panią doktor ktora dostała go zaraz po wyjęciu to znam tylko jej głos i oczy bo była cała poobijana fartuchami to bede to pamietać do końca życia. Jak mówi " ma pani syna , jest skrajnym wczesniaczkiem , jego stan jest krytyczny ale walczy i oddycha samodzielnie. JAde go pokazać tacie bo pewnie umiera ze strachu na korytarzu"
Patrząc na te braki na oddziale i jednocześnie widząc nowe marmury w siedzibach NFZ niestety nóż sie w kieszeni otwiera.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:27   #2493
lejdi_aga13
Rozeznanie

co do grup krwii polecam :

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,5141240.html

Konflikt serologiczny może wystąpić tylko wtedy, gdy matka jest Rh-, ojciec Rh +, a dziecko odziedziczy po nim czynnik Rh.

zaznaczam,ze to wystepuje bardzo bardzo rzadko

Nie denerwujcie sie bo to zle wpłynie na dziecko. Lekarz na pewno by Was poinformował gdyby miał jakies podstawy do obaw a tymi nerwami mozecie tylko sobie zaszkodzic
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:30   #2494
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja dziś w Smyku macałam pieluchy flanelowe i musze powiedzieć że mają bardzo dobre. Mięciutkie, grube (nie prześwitują) - na prawdę fajbe. Kosztują 7,99 zł/sztukę i tak się zastanawiam czy dla 10 pieluch ryzykowac na all jakość bo różnica w cenie wyniesie pewnie ok 20 zł....
Te ze smyka są producenta Kieczmerscy Sp.j. PPHU
Dzięki za info Jesli są dobre jakościowo to pewnie nie warto ryzykować na All. W którym Smyku je macałaś?

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Wiele wczesniakow rodzi sie tak właściwie nie wiedzieć czemu. Moja ciaza i. Wielu innych mam z oddziału jest na to najlepszym dowodem.
Dobrze ze sa możliwości i chęci ludzi którzy mimo trudności starają sie robic wszystko by uratować takie maluchy.
Nie myslalam o tym wcześniej ale to ważne zeby szpital miał dobry oddział neonatologiczny.
Nie w kazdym mieście taki jest ale wtedy zawsze pozostaje opcja transportu lotniczego.
Boli ze czasem ma sie wrażenie ze Państwu nieoplaca sie ratowanie wczesniakow.
Dominik po urodzeniu trafił na najlepsze zespoły neonatologiczne i do końca życia bede za to wdzięczna. Choć jeśli chodzi o panią doktor ktora dostała go zaraz po wyjęciu to znam tylko jej głos i oczy bo była cała poobijana fartuchami to bede to pamietać do końca życia. Jak mówi " ma pani syna , jest skrajnym wczesniaczkiem , jego stan jest krytyczny ale walczy i oddycha samodzielnie. JAde go pokazać tacie bo pewnie umiera ze strachu na korytarzu"
Patrząc na te braki na oddziale i jednocześnie widząc nowe marmury w siedzibach NFZ niestety nóż sie w kieszeni otwiera.
Wzruszyłam się ...
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:31   #2495
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
najważniejsze to się dopasować

Ja miałam takiego od dawna o dziwo w ciąży mi jakoś nie rośnie, ale przed to regularnie go wyrywałam pęsetką.
ja proponuję go przyciąć, ale nie wyrywać z okolic sutków to chyba niezbyt bezpieczne

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Nie przeszkadza Ci jego zapach? Ja musze mieszać z innym olejkiem... inaczej musiałabym zaraz po posmarowaniu, zmywac :P
ja miałam ten olejek fur mama i zapach był sliczny ale przez pierwsze kilka dni tylko :P Zdecydowanie lepszy jest Hipp, choć może kupię i będę na zmianę używać, bo ten Rossmanowski ma też fajny skład i chyba bogatszy niż oliwka z Hipp.
Stary 2013-11-03, 21:31   #2496
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie- jak już się cholerstwo pojawiło to trudno- trzeba smarować aby następne nie wylazły a te co są aby się nie pogłębiały i bladły
Dziewczyny, jest taki krem z clarinsa, natłuszcza, ale też rozjaśnia powstale.. ja używam olejku clarins (kiedyś było na nim napisane, ze mogą kobiety w ciąży używać, teraz chyba napis zlikwidowali, bo ma rozmaryn w składzie) i właśnie ten krem, wyskoczyły mi dwa nowe rozstępy (bo starych mam masę niestety), byl sinawy, potraktowalam go tym kremem i ... Zniknął

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:32   #2497
agoola83
Raczkowanie

Hej Dziewczyny...Nie daję rady Was nadrabiać i chyba szybko tego nie zrobię ja mam teraz jeszcze gorsze czasy...chyba mnie Bozia pokarała za wcześniejsze narzekanie...Wcześniej mój mąż był w szpitalu, od 7 tygodni jest też babcia mężą w szpitalu z martwicą nogi, a teraz moja babcia jest w bardzo złym stanie i przestała chodzić, tzn. wywróciłą się i nie odbierała telefonu od 01.11 rana, popołudniu ściągneła mnie ciocia z grobów, wezwaliśmy Pogotowie, zbadali babcię i postawili diagnozę: odwodnienie, osłabienie, niewudolność krążenia mózgowego, bez zagrożenia życia......czekamy na jakieś miejsce dla niej na geriatrii. Mamy przy niej dyżury co noc, właśnie wróciłam do domu po 36h czuwania, najgorzej w nocy, co pół godziny szłam patrzeć i słuchać jej oddechu, nie wiem czemu bardzo, bardzo się boję śmierci sam na sam, już raz to przeżyłam, z moją śp. Mamą(tzn. byłam z Nią sam na sam przez kilka godzin po jej śmierci w naszym mieszkaniu)......a jesteśmy w zasadzie tylko we dwie z ciocia(siostrą babci), która sama chodzi o kulach i ma ponad 70 lat...mój ojciec przyjeżdża co drugi dzień babcię kąpać(80km), a zmieniamy jej pieluszki wspólnymi siłami, babcia do szczupłych osob nie należy...od jutra załatwiam opiekę, tata być może weźmie babcię do siebie do domu na jakiś czas...a w ogóle okropnie się z ojcem dziś pokłóciłam, on twierdzi, że wszystko jest moją winą, że nie przyszedł na moje wesele...kiedyś Wam o tym pisałam..?Ze z mojej winy moja macocha nie dotzrymała obietnicy i dom który wyremontowaliśmy sprzedali za naszymi plecami (myśmy zostali na lodzie z mężem rok temu, teraz zmuszeni jesteśmy mieszkać z teściami, nadal spłącamy kredyt za ten remont, też już Wam się kiedyś żaliłam).wiecie, nie widziałam ojca od ponad roku, taka sytuacja sprawiła, że się nie spotykaliśmy, byłam rozżalona, że mnie oszukali z żoną i nie byli nawet, pomimo zaproszenia, na moim weselu...dodam, że jestem jedynym dzieckiem mojego ojca, a moja mama umarła zaraz po mojej 18-tce śmiercią nagłą....tak się dziś rozhisteryzowałam rano, że do teraz chodzę i smarkam po kątach, ale już na szczęście się tak nie trzęsę...Gdybym mogłą, to bym sobie teraz zapodała dwa kieliszki martini i byłoby mi lżej....a teraz mam i tak wyrzuty sumienia co do małej Kruszynki, że ona też przeżywa te moje rozterki....Sorry, musiałam się wygadać....teraz spróbuję się położyć, bo już mi niedobrze ze zmęczenia....od 01.11. w zasadzie nie spałam...a teściowa z którą mieszkam nawet się nie spytała co słychać i gdzie byłam, tylko rzuciła "Cześć" i zniknęła za drzwiami jak już tu wróciłam...dobre....mój mąż mnie wspiera, ale czasem mi mało...:mu r::mu r::mu r::mu r:

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.

Edytowane przez agoola83
Czas edycji: 2013-11-03 o 21:34
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:34   #2498
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za info Jesli są dobre jakościowo to pewnie nie warto ryzykować na All. W którym Smyku je macałaś?

w Arkadii ale we wszystkich są takie same bo widziałam je tez w innych smykach

Iwantyou
-- wspaniała ta lekarka- oby więcej takich ludzi...
Stary 2013-11-03, 21:38   #2499
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktoras z Was zastanawiala sie nad tymi koszulami (i chyba nawet zamowila).

Jakie one są jakościowo?

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...642746995.html

Ja mam ich 3 (2x krótki, 1x na ramiączkach i szlafrok)...i są ok..kolory (koral, pomarańcz i żółty) wybrałam i są radosne, żywe, bawełna miękka w dotyku, nie za cienka, nie za gruba, jestem zadowolona

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
Stary 2013-11-03, 21:41   #2500
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
ja proponuję go przyciąć, ale nie wyrywać z okolic sutków to chyba niezbyt bezpieczne

ja miałam ten olejek fur mama i zapach był sliczny ale przez pierwsze kilka dni tylko :P Zdecydowanie lepszy jest Hipp, choć może kupię i będę na zmianę używać, bo ten Rossmanowski ma też fajny skład i chyba bogatszy niż oliwka z Hipp.
Możliwe, mi przed ciążą chyba to wyrywanie nie szkodziło. Zapytam przy okazji lekarza.

Hipp tez jest ok, ale właśnie jest "lżejszy". Dla mnie teraz okazał się za mało treściwy. Też go używałam. Skóra na moim brzuchu najlepiej sprawowała się po tym rossmannowskim. Oczywiście to kwestia indywidualna

Cytat:
w Arkadii ale we wszystkich są takie same bo widziałam je tez w innych smykach
Kurczę, to aj nie wiem jak się rozglądałam, że tych pieluch nie widziałam w tym Smyku Gapa ze mnie
Stary 2013-11-03, 21:41   #2501
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny...Nie daję rady Was nadrabiać i chyba szybko tego nie zrobię ja mam teraz jeszcze gorsze czasy...chyba mnie Bozia pokarała za wcześniejsze narzekanie..

jeju faktycznie Ci się na głowę posypało problemów.... nie denerwuj się bo to nic nie da Dla babci załatwcie jakąś opiekunkę, bo Ty nie możesz nie spać po 36h! Zachowanie Twojego ojca przemilczę bo nie znajduję słów na komentarz
Odpocznij, wyśpij się, zrelaksuj- po takich przeżyciach zawsze jest potem lepiej jak się coś sypie to z każdej strony ale potem jest samo dobro- poważnie
Stary 2013-11-03, 21:42   #2502
milka-pilka
Zakorzenienie

Agoola -
Stary 2013-11-03, 21:43   #2503
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Kurczę, to aj nie wiem jak się rozglądałam, że tych pieluch nie widziałam w tym Smyku Gapa ze mnie

one leżą tam gdzie smoczki, poduszki do karmienia itp- w Arkadii na końcu sklepu poskładane w kostkę i ułożone w stosiki
Stary 2013-11-03, 21:45   #2504
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dlatego przy konflikcie serologicznym dostaje sie zastrzyk w ciąży i zaraz po porodzie.moje dzieci odziedziczyly krew po ojcu,czyli 0RH+,ciekawe jaka będzie miał teraz mały.
Selena a jaki Ty masz rh?
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:49   #2505
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Adaś w opakowaniu 27tc 2dc
i gdzie to wielkie dupsko ?? Magnusia już nas więcej nie oszukuj, ja widzę fajna figurkę i ładny brzuszek
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:51   #2506
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
i gdzie to wielkie dupsko ?? Magnusia już nas więcej nie oszukuj, ja widzę fajna figurkę i ładny brzuszek

a dupsko jest- z tyłu się schowało
z tyłu koszmar - powaga a jak się bokiem ustawię to dupsko się chowa
Stary 2013-11-03, 22:01   #2507
isia4891
Zadomowienie

[QUOTE=iwantyou99;43548021]To ja opowiem jak to jest z ta krwią. Ja mam 0RH-. Po porodzie oznacza sie grupę krwi dziecka , wydaje mi sie ze to standard w tej chwili bez względu na grupę krwi mamy. U nas dodatkowo było to konieczne bo maz ma czynnik RH dodatni. Mały odziedziczył grupę krwi po mnie wiec podanie imunoglobuliny niebyło konieczne.
Dodatkowo dziecku pobiera sie krew z pietki i wykonuje sie tzw badanie bibulkowe. Sprawdzają wtedy czy maluch nie ma chorób wrodzonych np. Fenyloketonurii. Jeśli wynik jest ok to nic sie nie dzieje jeśli coś jest nie tak badanie sie powtarza i wtedy na adres domowy przychodzi informacja o tym zeby sie zgłosić ponownie na badania.

Nie dotyczy mnie konflikt, ale Ostatnio na szkole rodzenia jedna z dziewczyn mówiła że ma jakieś robione badania na poziom czegoś tam...co miesiąc ????
Stary 2013-11-03, 22:03   #2508
senira666
Zakorzenienie

Ja to chyba jakas dziwna jestem ale dla mnie rozmowa przerwana w połowie nie jest skończona... jak oznajmilam TZtowi ze śpi w salonie to sie słowem nie odezwał, poszedł i siad do kompa. i a mnie zarzuca ze przesadzam z pretensjami o dzisiaj. ..

Stary 2013-11-03, 22:09   #2509
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Hej Dziewczyny...Nie daję rady Was nadrabiać i chyba szybko tego nie zrobię ja mam teraz jeszcze gorsze czasy...chyba mnie Bozia pokarała za wcześniejsze narzekanie.
Współczuję przeżyć i zaistnialej sytuacji. Oby miejsce w szpitalu znalazło sie jak najszybciej. A dla was najlepiej będzie znaleźć jakas opiekunke bo sama nie powinnas babci dźwigać do zmiany pieluszek i musisz duzo odpoczywać, a nie tylko sie stresowac.

Edytowane przez Olcia_1983
Czas edycji: 2013-11-03 o 22:12
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 22:11   #2510
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczyny...Nie daję rady Was nadrabiać i chyba szybko tego nie zrobię ja mam teraz jeszcze gorsze czasy...chyba mnie Bozia pokarała za wcześniejsze narzekanie...Wcześniej mój mąż był w szpitalu, od 7 tygodni jest też babcia mężą w szpitalu z martwicą nogi, a teraz moja babcia jest w bardzo złym stanie i przestała chodzić, tzn. wywróciłą się i nie odbierała telefonu od 01.11 rana, popołudniu ściągneła mnie ciocia z grobów, wezwaliśmy Pogotowie, zbadali babcię i postawili diagnozę: odwodnienie, osłabienie, niewudolność krążenia mózgowego, bez zagrożenia życia......czekamy na jakieś miejsce dla niej na geriatrii. Mamy przy niej dyżury co noc, właśnie wróciłam do domu po 36h czuwania, najgorzej w nocy, co pół godziny szłam patrzeć i słuchać jej oddechu, nie wiem czemu bardzo, bardzo się boję śmierci sam na sam, już raz to przeżyłam, z moją śp. Mamą(tzn. byłam z Nią sam na sam przez kilka godzin po jej śmierci w naszym mieszkaniu)......a jesteśmy w zasadzie tylko we dwie z ciocia(siostrą babci), która sama chodzi o kulach i ma ponad 70 lat...mój ojciec przyjeżdża co drugi dzień babcię kąpać(80km), a zmieniamy jej pieluszki wspólnymi siłami, babcia do szczupłych osob nie należy...od jutra załatwiam opiekę, tata być może weźmie babcię do siebie do domu na jakiś czas...a w ogóle okropnie się z ojcem dziś pokłóciłam, on twierdzi, że wszystko jest moją winą, że nie przyszedł na moje wesele...kiedyś Wam o tym pisałam..?Ze z mojej winy moja macocha nie dotzrymała obietnicy i dom który wyremontowaliśmy sprzedali za naszymi plecami (myśmy zostali na lodzie z mężem rok temu, teraz zmuszeni jesteśmy mieszkać z teściami, nadal spłącamy kredyt za ten remont, też już Wam się kiedyś żaliłam).wiecie, nie widziałam ojca od ponad roku, taka sytuacja sprawiła, że się nie spotykaliśmy, byłam rozżalona, że mnie oszukali z żoną i nie byli nawet, pomimo zaproszenia, na moim weselu...dodam, że jestem jedynym dzieckiem mojego ojca, a moja mama umarła zaraz po mojej 18-tce śmiercią nagłą....tak się dziś rozhisteryzowałam rano, że do teraz chodzę i smarkam po kątach, ale już na szczęście się tak nie trzęsę...Gdybym mogłą, to bym sobie teraz zapodała dwa kieliszki martini i byłoby mi lżej....a teraz mam i tak wyrzuty sumienia co do małej Kruszynki, że ona też przeżywa te moje rozterki....Sorry, musiałam się wygadać....teraz spróbuję się położyć, bo już mi niedobrze ze zmęczenia....od 01.11. w zasadzie nie spałam...a teściowa z którą mieszkam nawet się nie spytała co słychać i gdzie byłam, tylko rzuciła "Cześć" i zniknęła za drzwiami jak już tu wróciłam...dobre....mój mąż mnie wspiera, ale czasem mi mało...:mu r::mu r::mu r::mu r:
Nie wiem co napisać.... ale w końcu będzie lepiej.

Stary 2013-11-03, 22:13   #2511
iwantyou99
Zadomowienie

[QUOTE=isia4891;43549881]
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
To ja opowiem jak to jest z ta krwią. Ja mam 0RH-. Po porodzie oznacza sie grupę krwi dziecka , wydaje mi sie ze to standard w tej chwili bez względu na grupę krwi mamy. U nas dodatkowo było to konieczne bo maz ma czynnik RH dodatni. Mały odziedziczył grupę krwi po mnie wiec podanie imunoglobuliny niebyło konieczne.
Dodatkowo dziecku pobiera sie krew z pietki i wykonuje sie tzw badanie bibulkowe. Sprawdzają wtedy czy maluch nie ma chorób wrodzonych np. Fenyloketonurii. Jeśli wynik jest ok to nic sie nie dzieje jeśli coś jest nie tak badanie sie powtarza i wtedy na adres domowy przychodzi informacja o tym zeby sie zgłosić ponownie na badania.

Nie dotyczy mnie konflikt, ale Ostatnio na szkole rodzenia jedna z dziewczyn mówiła że ma jakieś robione badania na poziom czegoś tam...co miesiąc ????
Hmm nie wiem co to moze byc. Moga oznaczać jeszcze poziom glukozy , gazometrie moze morfologie robic zeby sprawdzić czy jest ok , CRP tez moga badać jeśli podejrzenie jakiegoś stanu zapalonego jest.
Szczerze mowiac nie wiem jakie badania mozna robic co miesiąc przy zdrowym dziecku.

Stary 2013-11-03, 22:15   #2512
gosia261282
Gang Iren

Agoola rany ile ty musisz udźwignąć kobieto!
Jeszcze w twoim stanie... Życzę aby te wszystkie problemy jakoś sie rozwiązały jak najszybciej,żeby się wszystko ułożyło.
Trzymaj się
Stary 2013-11-03, 22:17   #2513
isia4891
Zadomowienie

Magnusia już nie wymyslaj ...bardzo ładnie wygladasz.
Mi bioderka i tyłek też urósł ale jeszcze 2 miesiące i wszystko wróci do normy. Celulit też mam straszny, i nad kolanami pełno dziur , uwielbiam latem chodzic w spódnicach i krótkich szortach , ale teraz chyba będę musiała polubić maxi spódnice :-((
Iwanty Kurde załamuja mnie te ceny leków...Kurde a my tu o celulicie ....☠☠☠☠☠☠☠y jakieś

Weekend imprezowy mi się zapowiada, dziś mamy urodziny, taty w sobotę 60, męża w niedzielę 30. Jutro jadę mamie odebrać kupon na zabiegi kosmetyczne, a tacie i mężowi torty zamówić i prezenty kupić
Stary 2013-11-03, 22:19   #2514
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Kochana pomysl tez o sobie i wypoczni!
A i zorientuj sie jak jest u Was z pielęgniarka środowiskowa one zdaje sie tez maja obowiązek pomagać w pielęgnacji jeśli jest taka potrzeba.
Ściskamy was mocniutko razem z moim okruszkiem.

Stary 2013-11-03, 22:19   #2515
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Ja juz od dawna mam rozstepy na piersiach, na poczatku nawet mi lzy polecialy, teraz juz sie przyzwyczailam do nich ale dalej sumiennie sie smaruje i melduje : rozstepy staja sie mniej widoczne! Jak dla mnie to pomimo ze juz cos jest powinnas kontynuowac
Masaż, masaż i jeszcze raz masaż. Rękawica na łapkę i masować. Mi piersi urosły z C na E, mam w rodzinie duże skłonności do rozstępów, codziennie masuję (a raczej TŻ masuje ) i jeszcze nic nie wyskoczyło! Głęboko wierzę że to przez te masaże

Cytat:
Adaś w opakowaniu 27tc 2dc
Piękny brzusio. Ja też ruchy dziecka czuję w sumie podobnie jak niestrawność, tyle że bardziej nieregularne są Jak jakieś bąki

iwantyou99 straszne co piszesz. Ale masz rację, człowiek tak naprawdę nie zastanawia się jak to wygląda. Jak o takich prozaicznych rzeczach się czyta, że w szpitalu brakuje ubranek dla wcześniaków czy płynów do kąpieli, to aż się oczy przeciera ze zdumienia. Wszystko będzie dobrze, innej opcji nie ma.

agoola83 weź głęboki oddech, zjedz coś dobrego, weź kąpiel, wyśpij się. Na niedobrych ludzi nic nie poradzisz, więc jedyna opcja to olać ich i tyle
Stary 2013-11-03, 22:22   #2516
agoola83
Raczkowanie

Dziękuję za dobre słowa...sam fakt, że zechciałyście to przeczytać i powiedziałyście kilka miłych słów naprawdę dużo mi daje...nie zmienia to faktu, że jestem strasznie płaczliwa w tej ciąży...i czytając Wasze posty oczy mi się znów pocą... chyba faktycznie się położę, mój Tż też już poległ, jesteśmy bardzo zmęczeni....ale...mój żołądek się odzywa, to dobry znak, bo od dwóch dni niewiele co przyjął...paradoksalnie zjadłam wczoraj....puszkę brzoskwiń co ją znalazłam u babci...nic innego nie dało rady...
Koniec marudzenia....:-*

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

I ja Was też bardzo ciepło ściskam, a szczególnie IWANTYOU99 i małego Dominika! Teraz to już w ogóle się wzruszyłam, choć pozytywniej jakoś...Na myśl o Okruszku....

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
Stary 2013-11-03, 22:27   #2517
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Mi pasuje Jest tłusty, długo się wchłania, ale nie wysusza.
Lubię jeszcze masło kakaowe, tylko muszę mieć więcej czasu na smarowanie, bo trzeba je przedtem rozgrzać w dłoni.
Mi już ta tłustość kosmetyków nie przeszkadza, ważne, by działały jak należy
Ja slyszalam same dobre rzeczy o oliwce z rossmanna, rezygnuje z Bubchen bo jakas rzadka, probowalam tez z Hippa i jak dla mnie super, teraz mam maslo z the body shop a potem pomysle

Magnusia super!!!

Gosia
popieram co do smoczka.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Agoola
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 22:32   #2518
gosia261282
Gang Iren

Zjadłam pół paczki ptasiego mleczka i taaaaak baaaardzo mi teraz niedobrze... o ja głupia. Ale było pyszne
Stary 2013-11-03, 22:50   #2519
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzięki kochana

Wiecie co od jakiegoś czasu jestem bardzo nerwowa.
Tzn nie że cały czas,ale jest OK,a w jednej chwili coś potrafi mnie wytracić z równowagi. To jest taki impuls i niestety ale nie zawsze potrafię nad tym zapanować. Dzisiaj nakrzyczałam na Wiki Strasznie mi smutno.
Gosia ja mam dokładnie tak samo... w jednej chwili potrafi się we mnie krew zagotować. W takiej sytuacji staram się wytrzymać choćby 20 sek nic nie mówiąc, ale przez ten czas czuję się jakby chciało mnie rozerwać od środka i po tym czasie emocje trochę opadają. Wtedy albo uznaję, że ok w sumie nic się nie stało albo jestem w stanie już w miarę spokojniej odpowiedzieć.

Cytat:
Napisane przez katharsist Pokaż wiadomość
Chciałam się przywitać i jednocześnie przeprosić i pożegnać przynajmniej na kilka... kilkanaście dni...
We wtorek zmarł mój tata, lat 49...
Bardzo mi przykro.... przyjmij najszczersze kondolencje... trzymaj się

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
No właśnie też rozważamy jakąś jasną podłogę, tylko nie wiem w jakim odcieniu do belek wenge będzie pasować, siedzę teraz i oglądam, muszę coś wybrać bo za tydz wypada długi weekend i mąż z asystą się umówili ze właśnie w tym czasie położą a potrzebujemy 83 m2 więc nie w każdym markecie mają taką ilość
Lolita ja mam w domu meble i drzwi w kolorze wenge, a podłogę jesion coś w tym stylu http://regiodom.pl/portal/wnetrze/po...-jesion-havana
To połączenie fajnie wygląda, bo nie jest ciemno. Na tych panelach nie widać tak bardzo plam czy zacieków po myciu.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Właśnie przejrzałam zdjęcia i to jest z trzech miesięcy po porodzie,gdzie w ciąży miałam+16 kg,nie widać tego po mnie,prawda?

Nie przejmujcie się dziewczyny!
Ale laski

agoola83 bardzo Ci współczuję... sama wiem co to znaczy, bo opiekowałam się właśnie tak babcią i samotną ciocią... wiem ile to kosztuje wysilku i trudu...
szczerze to chyba były najgorsze chwile w moim życiu... patrzenie jak cierpią i jak od nas odchodzą...
Sytauacja z ojcem to jakaś masakra.... trzymaj się

Nadrabiałam Was dziś caaaały dzień po nieobecności weekendowej
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 22:52   #2520
senira666
Zakorzenienie

Ja sie na dzisiaj zegnam i mam nadzieję ze mimo wkurzenia na Tzta uda mi sie zasnąć.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości