|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
Jeju poradźcie mi co ja mam robić z tym moim leniem bo już nie wyrabiam.
Pamiętam, że z Filipem miałam to samo, ale z nim to mogłam leżeć całe dnie w wyrze i on mógł do woli wisieć a tu nie ma opcji. Mikołaj przystawiony do cyca je intensywnie 2 minuty, później kolejne 2 ciamka i przełyka co dłuższy czas a póżniej już tylko ciamka, albo w ogóle wypluwa. Odkładam go i od razu piąteczki do buzi, szukanie piersi po czym wielka awantura. I on tak może kilka godzin... Niby przybiera ok.. Próbowałam smoka- czasami. Próbowałam go odkładać za każdym razem konsekwentnie- bez efektu... Naciskam pierś , leci bezproblemu... on ładnie łapie... nie rozumiem Ktoś tak miał i znalazł sposób? Albo może u kogoś tak było i przeszło? Nie mogę go wiecznie karmić bo zaraz starszakowi odwala z nudów, przychodzi kładzie coś na małego. Zaczyna mu dokuczać, albo robić jakieś inne durnoty w domu... |
|
|
|
#1892 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Ja_ika brawa dla Emilki!
Tassia dzięki wieeelkie, w środę zrobię, tylko muszę zjeść te moje kuraki Kropla super,że chrzciny udane ![]() Poczytałam nowe info o Adasiu, strasznie mi przykro jak to maleństwo cierpi. Nigdy nie byłam tak podatna na takie informacje, dopóki nie urodziłam dziecka.To jest niewyobrażalne jakie to cierpienie dla rodziców... ![]() I w ogóle odstawiłam piguły...brałam 3 dni, ale przedyskutowaliśmy to z mężem i koniec. Nie wiemy dokładnie,czy to jednak nie jest szkodliwe dla dziecka. A poza tym mój mąż zawsze był przeciwny faszerowaniu się hormonami i mnie przekonał...
|
#1894 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę! Filip jak uśnie ok. 21 to najdalej obudził mi się o 1:30. Ale to był jednorazowy wybryk. Tak to po kąpaniu śpi 3-4h. A potem budzi się co 2h, 1h, a nawet co 30 min (ale wtedy nie na karmienie tylko bączki go męczą).Generalnie budzi mi się co najmniej 3 razy w ciągu nocy. Nie wiem kiedy mu się to zmieni, a ma już 7 tygodni...
|
|
#1895 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Matal,wrócę do diety, moja Ada.miała skaze i ja kpt, jadłam sporo koziego sera, najbardziej było mi szkoda słodyczy, przeszło jej po jakichś 8mies.byłaś u pediatry? Skacze chyba łatwo rozpoznać jak ktoś chociaż raz to widział...
Któraś dziś pytała o filtry do wody(przepraszam, wywaliło mi cytaty i nie pamiętam która) my mamy od 2 mies dzbanek brita- jesteśmy zadowoleni, projekt kranowe i pijemy Cytat:
Miód chyba nie bardzo przy kpt(coś mi się obilo o uszy) Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#1896 |
|
Wtajemniczenie
|
Cotynato niestety nie pomogę ale mocno ściskam
Kroplo gratuluję udanych chrzcin No moje dziecko ukąpane, nakarmione i właśnie lula na moich rękach. A przyzwyczaiłam Bartusia że po kąpaniu zamiast cycka dostaje moje mleczko w butelce i wypije ok 140 i śpi około czterech godzin. Cieszy mnie to bo wcześniej były to dwie godziny |
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i może też to, że dziś tylko na pepti jest. Na pewno jest DUUUUUŻO spokojniejsza, leży grzecznie w wózku zamiast wyć wniebogłosy...
|
|
|
#1898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
krzyk i zgrzytanie zebamj Cytat:
ja juz kiedys pisalam o tym moja kolezanka miala ten sam.problem i robi tak: jeden cyc, jak zaczyna ciamkac to drugi, jak zaczyna ciamkac to wraca do pierwszego karmi max 10 minut i mlody ma 3miesiace i 7 kg Cytat:
sama bralam hormony 7 lat ale nie wroce do nich tak dlugio jak bedzie sie dalo Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
cotka ja nie wiem,ale to narawdę dziwne
![]() Cytat:
tassia ja nigdy wcześniej nie brałam,ale boję się...
|
|
#1900 | ||
|
Zakorzenienie
|
bojatoja uśmiałam się z tej wody
a słyszałaś o czarcim zielu (ziele ostrożenia inaczej)?Karolina88w Motyl a jak wygląda ta sucha skórka? Takie placki suche? U nas to schodziło dopiero po kąpielach w emoliencie. Nic innego nie działało. Agusiamaskota zdrówka Diorisha trzymam ![]() ja sliczna corcia ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
gorgulek to była wcześniej wysypka,teraz są takie maleńkie kropki,że skórka jest chropowata i szorstka.już się łuszczy. kąpałam w emoliencie, a oliwką też posmarować?
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo zważyłam małego i od wczoraj + 40g więc sorry ale tym bardziej zgłupiałam bo ważony po wielkiej kupie i nie dostawał mm. Może zaszkodziło mu coś co wczoraj zjadłam i tak się to u nas objawia? Może to taki cycozwis jak Filip i musi minąć po prostu... W każdym razie jestem zmęczona tym i mam nadzieję że na dniach będzie lepiej. |
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zawsze zaczynalo sie wysypka a pozniej robily sie suche/szorstkie plamki. Ja kapalam w emulsji do kapieli emolium, tylko to dzialalo, dodatkowo staralam sie niczym nie smarowac.
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli to takie następstwo wysypki. Dzięki Ci wielkie
|
|
#1905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny czy wy odczuwacie jak napływa pokarm ?? Nasze wielkie małe JOŁ Mały przybrał ok. 250 g w tydzień, chyba ok prawda ??
|
|
#1906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem dziewczyny że miod uczula dlatego pisałam że pewnie cukier puder mógłby też być. Ja dałam miód i rodzynki bo wcześniej już jadłam i nic się nie działo. A co do ziaren to jem od początku bo mi w szpitalu powiedzieli że trzeba bo zdrowo normalnie chleb z ziarnami i owsiankę jem prawie codziennie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie ok śliczny ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1909 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hejo
Cytat:
mój też marudzi po wizytach na chatach, ale szybko przechodzi ![]() ja nieświadomie mam przy wózku czerwoną kokardkę bo mam przyczepionego lwa z fp a tam są właśnie czerwone kokardki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) i Mikiemu nic nie jest (tfu! tfu!) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale przeszło
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
witam zaplakana z Warszawy.
tesknie za Julia. ciezki rok przede mna z wielu wzgelow ale chyba nie ma sensu zebym opowialada. ciezko tez fizycznir juz nie umiem sie ruszyc a jutro to ja nie wiem jak ja na uniwerek pojde. bo dzis 9 h na sali baletowej mialam. po 13 miesiacach przerwy. a Julia od 15 placze i nic na nia dzialalo. juz lepiej ale wciaz nie spu. a ja wyrodna matja nic zrobic nie moge. a i chora jestem. no, to w sumie tyle.
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Miki też robi 1-2 kupki dziennie tylko, za to siura na potęgę
![]() Ladan a ona sama z D. zostaje?
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-03 o 21:37 |
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
no sam z siebie
no i aktywnie ciumka dłużej, a jak już nawet zaśnie to ładnie śpi w sumie to nie pamiętam kiedy mu przeszło z 2 tygodnie temu?
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bidulko.
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maly mial tradzik niemowlecy, z rad skorzystalam, mianowicie czesto przemywalam przegotowana woda (na waciku) po czym smarowalam emolium (emulsja do ciala), radzily mi tez kapac w emolium ale wystarczylo smarowanie.
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, walczę z młodą, żeby zasnęła w kołysce, korzystając, że i kupa była, i młoda spokojniejsza na tym pepti, a dopiero kilkanaście godzin je zjada... Ale walczy zawzięcie
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas ciężka noc. Mała budzi się od wczoraj co 1.5 maks 2h na jedzenie. Jedzenie z pionizacją (jak jej nie trzymam 20 min to od razu czkawka po jedzeniu i nierzadko ulewanie) zabiera nam około 30-40 min więc ja padam.. Kurcze, chciałabym mieć więcej siły bo serio tyle snu w nocy mi nie wystarcza. Tzn nie spie tak mało bo nadrabiam w dzien, ale takie czeste przerwy dają mi w kość. Czemu ona tak często się budzi na szamke? ![]() W dodatku chyba jakieś problemy z brzuszkiem ją dopadły bo nad ranem tak się pręzy i nóżkami macha i podkurcza i tak stęka i marudzi bidulka. Nie mam jak jej pomóc I tak dopóki kupki nie zrobi, a czasem to i 2h jej zajmie. Szczególnie nad ranem tak cierpi..Dodatkowo jak śpi to tak chrząka i wydaje dzwieki jakby się zadławiła od czasu do czasu - nawet i godzine po jedzeniu. Nie wiem co to? Może ma ten refluks dziecięcy bo i ta czkawka po jedzeniu? Sama już nie wiem. Jutro lekarz to bede pytac.. |
|
|
|
|
#1918 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś mieliśmy piekny dzień
![]() Ciekawe czy nie odbije się to teraz na nocy ![]() My też kąpiemy już w emolium, trzy pierwsze kąpiele były w hippie ale małemu skóra zaczęła schodzić płatami. Ja go jeszcze smaruję tym olejkiem ze słodkich migdałów. ![]() Cytat:
ja też bym czasem jakiegoś tłumacza chciała do tego mojego malucha, bo go nie rozumiem mam nadzieję że z czasem lepiej będziemy rozgryzać nasze maluchyCytat:
Cytat:
![]() mam taką ochotę na słodycze, a boję się cokolwiek zjeść. Składniki na twoje ciasteczka mam w domu więc jutro robię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja cały czas się martwię jak mój Jasio (tydzień temu we wtorek nie przybrał nic) mam nadzieję że w ten wtorek na ważeniu będzie ładny przyrost ![]() A my nosimy raczej ubranka 62, są trochę luźne, ale rozm. 56 jest taki na styk i ciężko nam się zakłada. Także wielu ubranek mój mały nie założy ![]() Cytat:
|
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Cytat:
Odliczasz dni do końca macierzyńskiego? Przerywasz i D. będzie kontynuował? |
||
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dźwięków mój też tak często charczy i chrumka, mam wrażenie że wtedy z trudem łapie powietrze ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- aa i testujemy pampki 2. Może moj maluch tak mocno przesikiwał bo 1 były na niego za małe
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

ja tak z żadnym nie robiłam, zawsze pediatra mówił, żeby mieszać przez kilka dni z poprzednim :/
a jeszcze wieczorem byłam mega słaba i mówię "Myszko pośpij chociaż 5h
" a ten zaszalał i pospał 7,5
Tak to po kąpaniu śpi 3-4h. A potem budzi się co 2h, 1h, a nawet co 30 min (ale wtedy nie na karmienie tylko bączki go męczą).

[/RIGHT]

) i Mikiemu nic nie jest (tfu! tfu!)
ale przeszło