Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 07:19   #1381
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
tradycyjnie wracam po weekendzie, wsio nadrobiłam, ale cytować już nie bardzo mam siłę; od piątku choroba mnie wzięła, gardło cholernie bolało i oczywiście Filip się zaraził, ale an szczęście tylko katar i pojedyncze kaszlnięcia, więc nie panikuję; już katar powoli przechodzi na szczęście

w piątek zabraliśmy go na cmentarz, bo było tak fajnie ciepło i na tyyyyle ludzi akurat na szefową musiałam się natknąć była ze swoją córeczką (9 ni młodsza od Fifka), ale kurde nawet jej nie mogłam zobaczyć, bo tylko oczy z wózka wystawały: kombinezon, czapa, kaptur, kocyk, osłonka na wózek i jeszcze mi mówi, że przed chwilą jej ściągnęła grubszy sweterek, bo chyba jednak za ciepło ubrała nie, no co ty

Wszystkiego co najlepsze dla Solenizantek spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
p.s Siostra tż jest w ciąży rodzina się powiększa :P
super, gratulacje dla siostry tż
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nie popisze jednak, bo sie pokomplikowalo i zaraz ide spac, skrobne tylko co u nas.
Nie moglam jakos za chiny ludowe odlozyc Amelki do lozeczka po zasnieciu na noc przy uu - sen gleboki niby, bo az buzia otwarta, ale po odlozeniu wielki placz i krecenie sie, przytulona zasypiala na nowo. Nagle mysle, ze cos jakas taka ciepla mi sie wydaje, idziemy po termometr a tam ponad 39 stopni! W zaleznosci od pomiaru roznie wychodzilo (termometr zblizeniowy o kant doopy ), w kazdym razie goraczka. Dzis zauwazylam ze jedna z gornych jedynek ktore widzialam juz jakis czas - wreszcie sie przebila, wiec to pewnie od zebow goraczka, w koncu idzie kolejna jedynka gorna, ale nie przebita jeszcze.

Spi bidusia teraz, czopek dostala. I ja zaraz tez ide, bo nie mam pojecia jaka noc.

Marsi: doczytalam co o metodzie piszesz (w sensie o waszej jej interpretacji), i to wydaje mi sie okej, po prostu manipulujecie lekko dobowym rytmem. W koncu dorosly rowniez moglby sobie tak rytm popsuc i potem musial troche popracowac nad zmiana.
U nas nigdy nie ma drzemek dluzszych niz 1.5h, wiec mi sie buzia usmiechnela jak piszesz ze wybudzacie, jesli spi dluzej niz 1.5h My mamy drzemke okolo 10, maks 11.30, ktora trwa 20-60 minut, przewaznie po pol godzinie Mala wstaje. Nastepna jest kolo 14-15, znowu jakies maksymalnie 40 minut, najczesciej 20-30 minut.
CZASEM jesli bardzo zmeczona to zasnie jeszcze kolo 17, na chwilke, ale tez nie dluzej niz 30 minut, najczesciej jednak nie spi juz od tej 14-15 do nocy. Spac idziemy, teraz po zmianie czasu - 19.30. O 19 jest kapiel, potem przechodzimy do sypialni, Mala je z uu i zasypia przy tym. Jesli nie zasnie to troche bujamy, lub nosimy w Tuli chwile. Najczesciej jednak zasnie przy uu.

Nie ma mowy zeby zasnela z nami na lozku : wlazi na nas, drapie, szczypie, wstaje, siada, raczkuje, siada, kladzie twarz na lozku na pare sekund, oczy trze, wydlubuje i..placze. Nie da rady jej polozyc w pozycji lezacej. W lozeczku to samo, natychmiast stoi.
Probowalam np. glaskac, tulic, bujac nawet w lezeniu na naszym wielkim lozku. Nie to jest jej wtedy potrzebne, nie daje rezultatu. Ewidentnie jest przeladowana bodzcami.
identycznie u nas a przetrzymanie ze spaniem powoduje jeszcze większy płacz
jak nocka? Jak Amelka?
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hejo Lasencje!!! ja juz nie spie od ok 4;> pobudek tysiące.. ale o 4 Amelka wstała i mega płakała!? nie, ona krzyczała, laski już nie wiem o co chodzi, czy to zęby, czy to brzuszek.. może 2in1.. wczoraj zjadła pół białka i żółtko.. może to to.. no ale te zęby też ją męczą.. ;/

ja już wyfewciowałam kuchnie, umyłam podlogi, wypiłam kawe i właśnie się ogarniam, o 7 mam autobus;> tzt mi zabrał autko.. ale ma mi podstawić pod super market dobrze, ze dwie pary kluczyków są;p No to ide się uczesać ;p buziaki
o 6 rano? To o której Ty wstałaś? ja póki co jem śniadanie
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Kolejna dobra noc za nami,dwie pobudki o 1 i o 6,6.40 wstaliśmy. Widzę że mała lepiej śpi ze mną,ale skoro noce nam się normują to będę próbować w łóżeczku cała noc .
Jesteśmy przykładem na to że złe noce nie są przepowiednia zębów. Otóż,od kilku nocy jest zdecydowanie lepiej i właśnie wczoraj wyszedł nam ząb! Prawa dolna jedyneczka!
Dzisiaj mamy wizytę u laryngologa

kciuki za wizytę
za zębolka, zobaczysz za chwilę przebije Wam się i drugi
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 07:26   #1382
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Lady byliśmy wczoraj na ip. Lekarz obstawia trzydniówka.

Gdyby nie choroba to bym się cieszyła, bo nie było dziś żadnej pobudki.
O 4 dałam lekarstwo bo znów temp wysoka.
A cycka przed chwila na śpiąco wsadzilam bo przecież nie jadła 12h, na szczęście pociągnęła ale śpi dalej.

Silver jak nocka u Ciebie ???

Fewciu super że z nockami już lepiej

Szaja a Ty jak się czujesz ??

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 07:28   #1383
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ezzo, może są dwie przyczyny- że nie jest wyciszony?ja tez wcześniej pozwalałam małemu szaleć a TZ odkąd go usypia stara się go pacyfikować i nie pozwala mu na wędrowaniu po łożku
druga sprawa jest taka,że jeśli dziecko bujamy, wozimy w wózku, nosimy na rękach,dajemy uu to on w pierwszym przebudzeniu ( a ma prawo się wybudzać bo dorosły także się wybudza w ciągu nocy) będzie szukać takiego stanu w jakim usnał

nie, ale miała dziwną minę, w stylu czy coś mi dolega

o jaaaa, nic u nas nadal cisza, zęboli nawet nie widać

taaa i wtyczki wkłada do kontaktu ale mimo to wszystko bada poprzez buzie
z tym,że z racji tego,że jest żarłokiem myślę,że ocenia co się nadaje do zeżarcia
Tak jak Blanka. Co jej dam to zje więc myślę że to władanie zabawek do buzi to w tym samym celu co Leo

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Zmykam spac powoli, ale chcialam Ci jeszcze Sylwietta napisac, ze jestes bardzo silna i madra kobieta, patrze z podziwem na Twoja postawe, domyslam sie, ze jest ci ch.o.lernie ciezko, a jednak głowę masz w gorze, naprawde szacun, niejedna konieta na rozdrożu moglaby wziac z ciebie przykład.

święte słowa!

Cytat:
ZGADZAM SIĘ !!! ja to bym pewnie nie dała rady...

o hohoh faktycznie zima idzie... ile macie stopni w sypialni? bo my 20 i to tak akurat zimniej chyba bym nie mogła.... chociaż w ciąży na bank było zimniej a mi goooorąco wtedy było

gratulacje!

Cytat:
ellmi, zdrowka

bokeh, o jaaaa, ale fajnie, gratulacje dla siostry TZ, zmykam spać, jak pomysle,że jutro do pracy to załamka

praca. Ja sobie uświadomiłam że za 4 tyg oddaje Niunie do żłobka

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ani razu się na cycusia nie obudziła
A jak na siłę dałam to wypycha i nie ciągnie ale butelki też nie chce ciągnąć

Jak teraz Mała ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 07:43   #1384
sylwietta1988
Zakorzenienie

heloł laseczki prąd nam wczoraj wyłaczyli

FEWCIU, bardzo sie ciesze, ze nocka ok i brawa za zebolka

MARSI- ja tez staram sie małego w ten sposob usypiac, a jak nie chce tak to biore go na rece, siadam sobie na łózku i on sie wtula i zasypia

BOKEH, fajno, bedzie wieksza rodzinka

CHARLIZZ, nie ma co... same przyjemnosci od rana

AGA, trzymam kciuki, zeby juz byłoz Zuzanką lepiej

LADY, jejusku, nawet sobie nie wypobrazam jak jestes padnieta....

ELLLMI, nie- raczej nie ubrała za ciepło

Dziewuszki kochane, juz mnie tak nie chwalcie bo sie rozpłacze zaraz

U nas noc z pierdyliardem pobudek, wiercił się, kręcił, rozkopywał... od 1 do 3 tradycyjnie juz bawitko odchodziło, pobudka na dzien o 6,30 aaaaa i nie jadl w nocy w ogóle dwa razy tylko pił

moje dziecie samo na bałyka człapie sobie po schodach z parteru na pietro asekurowane przez dziadka ofkors
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 07:43   #1385
pstryczek84
Zakorzenienie

hejs!

dziekuje(my) za zyczenia!

Cytat:
Muszę Wam powiedzieć coś zabawnego, przyszła do mnie ostatnio koleżanka z młodszą od Leosia córeczką, dziewczynka jeszcze nie raczkuje, mama położyla ją na podłogę i mowi- no popatrz ona tylko tyłkiem rusza a ja na to: no ruchy Dzejkoba jak nic, jej mina, bezcenna
dziewczyny, to chyba trzeba w jakiś podręcznik wpisać

jestem ZA!
acha i uwaga moje dziecko chodziiiiiiiiiii, nie krok, nie dwa ale leci przez pół pokoju i bach, smiesznie to wygląda bo ma jeszcze problem z równowagą mój kochany łobuziak
o jacIE!!!!! ale extra! ale masz juz kawalera...

Lady, pytasz o metodę związaną z książką i spaniem, u nas ZNACZĄCA poprawa była już po pierwszym dniu ale wiem,ze może być różnie 5 do 14 dni
dziś kolejna nocka przespana, tylko dwa razy w nocy mleko na śpiocha- przed północą i po 4, spał do 6.40, ja się cieszę jak cholera
schemat mamy prosty- wywaliliśmy wczesne drzemki, pierwsza jest między 10.30 ale nie pózniej usypiam niż do 11 a druga między 14.30- 15 i jeśli śpi dłużej niż 1,5 h to wybudzamy, zasypia wieczorem między 19.30 a 20
a jak wczesniej wygladaly wasze drzemki?
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Marsi brawa dla Leo za samodzielne kroki
Kurcze co do metody, ktora opisujesz, ze od kilku dni stosujecie, to u nas drzemki wlasnie tak wygladaja od dluzszego czasu, od wielu miesiecy spi 2 razy dziennie wlasnie o podobnych odzinach, od kilku tygodni nie daje soac dluzej niz to 1,5 godziny a to i tak nie ma przelozenia na jakosc naszych nocek

Dziewczyny, moj maly, nie wiem prawde mowiac od jakiego czasu ma podkrazone, czerwone oczy, przez caly dzien i chyba codzien, czy to moze byc objaw niedospania, czy efekt jakiegos innego problemu?
no wlasnie tego sie boje boje 7/ \/174+114690, (pozdro od Kuby )

hmmm. a moze to jakas alergia?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 07:55   #1386
nafiyqa
Zakorzenienie

Hej hej
U nas super nocka przeplata sie z beznadziejna.
I tak jest od kilkunastu dni.
Wczoraj jedna pobudka po 2 i spanie do 8.
Dzis pobudki co 2h.....

I o co tu chodzi?

Dodatkowo moj okopany brzuch+wydlubywanie oczu TZ
Chyba czas przerzucic bąbla do lozeczka...
Tam go TZ nie nakryje po same uszy, a i my chociaz nie bedziemy skopani.
O ile Kubeczek pospi tam dluzej niz 5min
Bedziemy dzis probowac.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:00   #1387
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć dziewczynki!
Zdrówka dla chorowitkow, oby się nie męczyły i szybciutko zdrowialy.
Współczuje wszystkim mamom tych pobudek w nocy,
u nas od września mały po przeniesieniu do łóżeczka śpi od godziny (albo mniej) do kilku i jest mega ryk- tylko uspokaja sie jak przeniosę go do nas-prawie pod razu wtedy zasypia.nie wiem co jes i czemu tak jest-wcześniej przeniosłam go ok.4-5 (czasem nawet 6 albo wogóle)bo zaczynał się kręcić. A teraz nie ma kręcenia-od razu płacz i koniec.a u nas zasypia prawie od razu, potem pobudek raczej nie mamy.
Dlatego współczuje Wam...ale i nie czemu u nas ten ryk....

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:05   #1388
misiaeel
Wtajemniczenie

hej
Hania ma temperaturę 38 biedna moja dałam czopek mam nadzieję, że trochę Jej się polepszy a noc z miliardem przebudzeń, popłakiwała sobie i zaraz usypiała

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
tradycyjnie wracam po weekendzie, wsio nadrobiłam, ale cytować już nie bardzo mam siłę; od piątku choroba mnie wzięła, gardło cholernie bolało i oczywiście Filip się zaraził, ale an szczęście tylko katar i pojedyncze kaszlnięcia, więc nie panikuję; już katar powoli przechodzi na szczęście

w piątek zabraliśmy go na cmentarz, bo było tak fajnie ciepło i na tyyyyle ludzi akurat na szefową musiałam się natknąć była ze swoją córeczką (9 ni młodsza od Fifka), ale kurde nawet jej nie mogłam zobaczyć, bo tylko oczy z wózka wystawały: kombinezon, czapa, kaptur, kocyk, osłonka na wózek i jeszcze mi mówi, że przed chwilą jej ściągnęła grubszy sweterek, bo chyba jednak za ciepło ubrała nie, no co ty

Wszystkiego co najlepsze dla Solenizantek spełnienia marzeń
łomatko nie no moim zdaniem niepotrzebnie ten kocyk wyjmowała

Cytat:
ZGADZAM SIĘ !!! ja to bym pewnie nie dała rady...

o hohoh faktycznie zima idzie... ile macie stopni w sypialni? bo my 20 i to tak akurat zimniej chyba bym nie mogła.... chociaż w ciąży na bank było zimniej a mi goooorąco wtedy było

gratulacje

Cytat:
Nie popisze jednak, bo sie pokomplikowalo i zaraz ide spac, skrobne tylko co u nas.
Nie moglam jakos za chiny ludowe odlozyc Amelki do lozeczka po zasnieciu na noc przy uu - sen gleboki niby, bo az buzia otwarta, ale po odlozeniu wielki placz i krecenie sie, przytulona zasypiala na nowo. Nagle mysle, ze cos jakas taka ciepla mi sie wydaje, idziemy po termometr a tam ponad 39 stopni! W zaleznosci od pomiaru roznie wychodzilo (termometr zblizeniowy o kant doopy ), w kazdym razie goraczka. Dzis zauwazylam ze jedna z gornych jedynek ktore widzialam juz jakis czas - wreszcie sie przebila, wiec to pewnie od zebow goraczka, w koncu idzie kolejna jedynka gorna, ale nie przebita jeszcze.

Spi bidusia teraz, czopek dostala. I ja zaraz tez ide, bo nie mam pojecia jaka noc.

Marsi: doczytalam co o metodzie piszesz (w sensie o waszej jej interpretacji), i to wydaje mi sie okej, po prostu manipulujecie lekko dobowym rytmem. W koncu dorosly rowniez moglby sobie tak rytm popsuc i potem musial troche popracowac nad zmiana.
U nas nigdy nie ma drzemek dluzszych niz 1.5h, wiec mi sie buzia usmiechnela jak piszesz ze wybudzacie, jesli spi dluzej niz 1.5h My mamy drzemke okolo 10, maks 11.30, ktora trwa 20-60 minut, przewaznie po pol godzinie Mala wstaje. Nastepna jest kolo 14-15, znowu jakies maksymalnie 40 minut, najczesciej 20-30 minut.
CZASEM jesli bardzo zmeczona to zasnie jeszcze kolo 17, na chwilke, ale tez nie dluzej niz 30 minut, najczesciej jednak nie spi juz od tej 14-15 do nocy. Spac idziemy, teraz po zmianie czasu - 19.30. O 19 jest kapiel, potem przechodzimy do sypialni, Mala je z uu i zasypia przy tym. Jesli nie zasnie to troche bujamy, lub nosimy w Tuli chwile. Najczesciej jednak zasnie przy uu.

Nie ma mowy zeby zasnela z nami na lozku : wlazi na nas, drapie, szczypie, wstaje, siada, raczkuje, siada, kladzie twarz na lozku na pare sekund, oczy trze, wydlubuje i..placze. Nie da rady jej polozyc w pozycji lezacej. W lozeczku to samo, natychmiast stoi.
Probowalam np. glaskac, tulic, bujac nawet w lezeniu na naszym wielkim lozku. Nie to jest jej wtedy potrzebne, nie daje rezultatu. Ewidentnie jest przeladowana bodzcami.
brawa za ząbka
też mam ten dotykowy termometr w domu i jest do

Cytat:
Podaliśmy Zuzi czopka i laski to co się działo po to masakra. Tak się darka, łzy leciały jak grochy, nic nie pomagało a co najgorsze że w ogóle nie zbił temp. a wyczytałam że powinno się odczekać.choć 4h i niestety musieliśmy podać wcześniej następne lekarstwo bo temp zaczęła dochodzić do 40 st.
Nigdy więcej czopków :banghead::banghead::bang head:

Cytat:
Ani razu się na cycusia nie obudziła
A jak na siłę dałam to wypycha i nie ciągnie ale butelki też nie chce ciągnąć

biedactwo m nadzieję, że to tylko ta 3dniówka

Cytat:
Dzień dobry! Kolejna dobra noc za nami,dwie pobudki o 1 i o 6,6.40 wstaliśmy. Widzę że mała lepiej śpi ze mną,ale skoro noce nam się normują to będę próbować w łóżeczku cała noc .
Jesteśmy przykładem na to że złe noce nie są przepowiednia zębów. Otóż,od kilku nocy jest zdecydowanie lepiej i właśnie wczoraj wyszedł nam ząb! Prawa dolna jedyneczka!
Dzisiaj mamy wizytę u laryngologa

Za chodzenie! Super!

U nas właśnie od tygodnia drzemki same się zrobiły tak jak piszesz,widać poprawę w nocy. Tyle że Blanka śpi dwa razy po pół godziny

My również!

brawa za ząbka
i kciuki za wizytę!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:07   #1389
Debrah
Zakorzenienie

Przy temp typu 37,5 podać ibum czy bez sensu?
Nadmienię że u nas tylko czopki, lekarstwa nie da sobie podać bo buzi, tak płacze wtedy, nienawidzi tego.

A nocka hm, pobudek dużoo, ale już bez gorączki, większość nocy z nami.
U nas gorsza jest ta druga połowa nocy. Jak idzie spać 19:30 - 20:00 to w łożeczku śpi do 2 powiedzmy ( ale w międzyczasie są 2-3 pobudki na przytulenie lub uu).
Po 2giej ląduje u nas ( u nas znaczy na mnie, przy uu). Jak zaśnie odkładam ją między nas, bo do łóżeczka nie ma sensu, budzi się co 15-30 minut i od nowa.
I tak do rana. Tylko, że wcześniej chociaż spałyśmy do tej 8;00 a teraz się poprzestawiało i ledwie 7 wybije i zaczynają się "zabawy mamusią" (dobrze czytacie , nie "z mamusią", tylko "mamusią" właśnie. Same wiecie
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:14   #1390
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Debrah nam lekarz kazał podawać dopiero jak temp 38 st jest !!!
Przy temp. 37.5 organizm może zacząć sam walczyć i może nie wzrosnąć. A lepiej dla organizmu jak sam zwalcza temp.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Misiael zdrówka dla Hani !!

My termometr dotykowy kupiliśmy w sobotę, bo tym pod pachę nie dawała sobie zmierzyć.
Wiadomo wynik zależy od tego w jakiej odległości trzymasz, ale zawsze jakaś średnia można wyciągnąć :p

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:14   #1391
nafiyqa
Zakorzenienie

Kurcze, ile dzieciaczkow z temperatura...
Zdrowka maluszki!!

Stary 2013-11-04, 08:21   #1392
e_vel
Wtajemniczenie

Hej nocka zadziwiająco dobra

dziękuję za wszystkie słowa wsparcia

Mam takie pytanie czy i czym zagęszczacie dzieciom mm? bo ja przy Karince to najpierw mąką kukurydzianą, a potem kaszką manną (gotowałam wodę z tym, studziłam i potem dosypywałam mm). Na noc jej dawałam. I teraz się zasanawiałam czy tak z Mają spróbować Co myślicie?
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:38   #1393
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aga jak Zuzinka? pojechaliscie jednak do lekarza???

Debrah, u nas identiko, babel nie zasnie sam, albo wozek, albo przy uu
Jak nocka? Goraczka spadla?

Bokeh, my mamy 17 18 st

Laski, mam dola, nie wiem o co chodzi z tym niespaniem w nocy, jestem tak zajechana ze po prostu szkoda gadac. Dzisiaj o 3 prosilam zeby byla juz 6, bo nie dam rady dalej z tymi pobudkami mam wrazenie, ze jest coraz gorzej.....
Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Lady podpisuje sie pod tym obiema rekami, i ja i moj tz co noc zerkajac na zegarek przy kolejnej entej pobudce prosze zeby bylo juz rano, jestem juz tak wypompowana, ze serio martwie sie, czy z tego niedospania ja czy moj maz nie popelnimy kiedys jakuegos bledu za kierownica ja nie rosze chyba o wiele, nie musi przesypiac calych nocy, ale niech skoncza sie te histerie i nieodkladalne noce kolejna sprawa, to to, ze mlody wazy juz ponad 10 kg, ciezko wytrzymac takie nocne maratony z takim klockiem na rekach

Marsi pozwol, ze pomecze cie jeszcze troszke, czy twoj maz codziennie usypia malego? W jakiej pozycji karmisz malego przed jego spaniem i gdzie? Ile czasu mija od kapieli do spania i czy po kapieli od razu idziecie do sypialni?

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Zdrowka duzo dla chorowitkow
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:38   #1394
Debrah
Zakorzenienie

Moja córka mnie rozbraja... staje mi często z tyłu, łapie się wózka z tyłu i stoi. Już wie, że jak chce, żebym ją na ręce wzięła to musi podejść na przód, łapie się czego się da, przechodzi, i dopiero jak jest blisko mnie, już z boku to wyciąga rączki, żeby ją podnieść
Stary 2013-11-04, 08:40   #1395
YellowSheep
Rozeznanie

Hej nadrobiłam w końcu.

Cytat:
mi sie podobal xlander xrun ale nie ejst do konca taki
jak chce...
Ja już w lato chciałam go kupić. W sumie jesteśmy już na niego zdecydowani, chyba nic innego nie jest w stanie mnie zadowolić no i latem przyda się do rolek. Jedyne co mnie martwi to że Oli woli jeździć jeszcze przodem do mnie a tam nie ma takiej możliwości.
Z takich trójkołowców w podobnej cenie są jeszcze fajne np. Schwinn ultra runner, albo bob ale one są dostępne za granicą, można zamówić na all ale przesyłka idzie ok. 4 tygodni. Któryś z nich waży 7,5 kg.

I wkurza mnie kolorystyka - różowy i szaro bury. Nie chcę szarego. Jest jeszcze niebieski ale trudno dostępny i droższy, a colorpacki też są średnio dostępne.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Moje dziecko zjadło dzisiaj budyń z żółtkiem i bananem. A wczoraj żółtko z ręki jadła, tylko połowę co prawda, ale zawsze coś.

Czekam i czekam na ten telefon, aż się pojawi w tym sklepie Orange, a już bym go chciała mieć u siebie - taka głupota, a cieszy.

Fewciu kochana, ja nie chcę nic mówić, ale czemu przejmujesz się dziewczyną, która wygląda na całkowitą wieśniarę? Wystarczy spojrzeć na jej zdjęcia profilowe, wcale jej się nie dziwię, że Ci zazdrości - ma czego. Wiadomo, że celowo Ci wbija szpilę, przydałby się jej chyba kop w dupsko.

☠☠☠łam.
Wcale nie głupota. Ja tam kocham miłością absolutną różne elektroniczne gadżety i muszę mieć wszystko na już, nie znoszę czekać i muszę przyznać że od telefonu to jestem wręcz uzależniona - Wizaz, fb, mail, ciągle coś tam mam do roboty czytałam na fb że zamówiłaś alcatela, daj znać jak się sprawuje

Szaja oczywiście ze są Oli tylko pełza od niedawna.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ezzo..jak dobrze pójdzie to w srode małż juz bez pancerza bedzie..no i zobaczymy jak sprawność w tym ręku będzie...mam nadzieję ze dobrze bo ja już mam dość...wszytsko robię sama...wszystko..bo czasem coś mi tam pomoże ale nie za wiele
Antonio za to wciąż ma kupowe problemy ale juz naprawdę nie wiem co mu szkodzi-bylo ok, a teraz już naprawdę na wszytsko uważam z jedzeniem, sliwke w sluku prawie je codziennie, co 2-3 dbi kompot ze sliwki wypiha, pije ponad 300ml dziennie-a nadal coś zatwardza(kaszke tez juz odstawilam).:co nfused:
Do tego znow nasilily sie suche plamy na cialku, zaczerwienily sie-i już jestem prawie pewna ze mamy AZS. Wcześniej Wam nie mówiłam bo to raz bylo delikatnie, i znikalo, teraz od ponad miesiąca się nasiliło i jest tych plam więcej-jestem wk....iona:banghead::bang head:
I to tyle u nas...a co Was?
Stóweczka dla wszystkich solenizantek...
A nie będzie to skaza? Te plamy + zaparcia mogą na to wskazywać. Jakie mleczko dajesz?

U nas z dobrych wiadomości - Oli robi papa i kosi kosi

Niestety cała reszta to już nic dobrego... Także nie będę smęcić. Ale naprawdę mam dość.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:45   #1396
LadyWhisper
Zakorzenienie

http://www.pudelek.pl/artykul/60534/...sseksualistow/

olosie mam kompleksy! Ta cała/y miss jest pierdyliard razy bardziej kobieca/y i ładniejsza/y niż ja haha

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:57   #1397
misiaeel
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak Hania ma stan podgorączkowy to mogę wyjść na spacer czy nie?

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-11-04, 08:58   #1398
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

no patrz, wątek ci to samo powiedział

a ja ciut lepiej, tzn. kaszlę, smarkam, ale gardło przechodzi

Cytat:

praca. Ja sobie uświadomiłam że za 4 tyg oddaje Niunie do żłobka

ojjjj

Cytat:
Przy temp typu 37,5 podać ibum czy bez sensu?
Nadmienię że u nas tylko czopki, lekarstwa nie da sobie podać bo buzi, tak płacze wtedy, nienawidzi tego.

A nocka hm, pobudek dużoo, ale już bez gorączki, większość nocy z nami.
U nas gorsza jest ta druga połowa nocy. Jak idzie spać 19:30 - 20:00 to w łożeczku śpi do 2 powiedzmy ( ale w międzyczasie są 2-3 pobudki na przytulenie lub uu).
Po 2giej ląduje u nas ( u nas znaczy na mnie, przy uu). Jak zaśnie odkładam ją między nas, bo do łóżeczka nie ma sensu, budzi się co 15-30 minut i od nowa.
I tak do rana. Tylko, że wcześniej chociaż spałyśmy do tej 8;00 a teraz się poprzestawiało i ledwie 7 wybije i zaczynają się "zabawy mamusią" (dobrze czytacie , nie "z mamusią", tylko "mamusią" właśnie. Same wiecie
nie podawaj
tzn. do 38 się nie powinno, no chyba, że jest płacz z bólu (przy grypie na przykład mogą mega mięśnie boleć, przy zębach to wiadomo)

Nooo znamy zabawy tatusiem też fajne, młoda w piątek tatusiowi ucho odgryzała

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej nocka zadziwiająco dobra

dziękuję za wszystkie słowa wsparcia

Mam takie pytanie czy i czym zagęszczacie dzieciom mm? bo ja przy Karince to najpierw mąką kukurydzianą, a potem kaszką manną (gotowałam wodę z tym, studziłam i potem dosypywałam mm). Na noc jej dawałam. I teraz się zasanawiałam czy tak z Mają spróbować Co myślicie?

kaszką jakąś ryżową zagęszczałam albo holle

Cytat:
Moja córka mnie rozbraja... staje mi często z tyłu, łapie się wózka z tyłu i stoi. Już wie, że jak chce, żebym ją na ręce wzięła to musi podejść na przód, łapie się czego się da, przechodzi, i dopiero jak jest blisko mnie, już z boku to wyciąga rączki, żeby ją podnieść
słodko

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
http://www.pudelek.pl/artykul/60534/...sseksualistow/

olosie mam kompleksy! Ta cała/y miss jest pierdyliard razy bardziej kobieca/y i ładniejsza/y niż ja haha
a co ty, mega męskie uszy ma
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:59   #1399
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Lady a tak pomyślalam,może to głupie,ale może piotrusiowi jest zimno w nocy? Sama nie wiem. Tak mi przyszło do głowy.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:00   #1400
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

za zyczenia dziękuje , Bartulo juz spiocha dawno ale jutro go ubuziakuje jak odpisywałam Marsi- powoli do przodu, bedzie juz tylko lepiej w chwilach zwątpeinia zaglądam do klubu i czytam wszytkie wasze słowa wsparcia i od razu mi przechodzi
tak trzymac

Cytat:

ta z dlugimi czarnymi wlosami?

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Wlasnie ja szukam jałowość faknej..grajaco-swiecacej zabawki-macie jakies fajne do polecenia?

wczoraj mlody dostal od siostry meza cos takiego, fajne bo jest ciche!!!!

http://allegro.pl/telefon-interaktyw...673018083.html
o kutfa, nawet nie pomysllamze to moze tyle kosztowac, a siorka w 2 liceum

Cytat:
Podaliśmy Zuzi czopka i laski to co się działo po to masakra. Tak się darka, łzy leciały jak grochy, nic nie pomagało a co najgorsze że w ogóle nie zbił temp. a wyczytałam że powinno się odczekać.choć 4h i niestety musieliśmy podać wcześniej następne lekarstwo bo temp zaczęła dochodzić do 40 st.
Nigdy więcej czopków :banghead::banghead::bang head:

biedulka, zdrowka!!!!

Stary 2013-11-04, 09:00   #1401
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Misia, jeśli przeziębieniowe to bym odpuściła, jeśli zębowe to bym szła.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:01   #1402
misiaeel
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43552593]Misia, jeśli przeziębieniowe to bym odpuściła, jeśli zębowe to bym szła.[/QUOTE]

no właśnie przeziębieniowe, więc siedzimy w domu
dzięki

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-11-04, 09:05   #1403
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

Gdyby nie choroba to bym się cieszyła, bo nie było dziś żadnej pobudki.
O 4 dałam lekarstwo bo znów temp wysoka.
A cycka przed chwila na śpiąco wsadzilam bo przecież nie jadła 12h, na szczęście pociągnęła ale śpi dalej.

Silver jak nocka u Ciebie ???

Fewciu super że z nockami już lepiej

zdrówka
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hej hej
U nas super nocka przeplata sie z beznadziejna.
I tak jest od kilkunastu dni.
Wczoraj jedna pobudka po 2 i spanie do 8.
Dzis pobudki co 2h.....

I o co tu chodzi?

Dodatkowo moj okopany brzuch+wydlubywanie oczu TZ
Chyba czas przerzucic bąbla do lozeczka...
Tam go TZ nie nakryje po same uszy, a i my chociaz nie bedziemy skopani.
O ile Kubeczek pospi tam dluzej niz 5min
Bedziemy dzis probowac.
kciuki za próbowanie
Cytat:
ojeju
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej nadrobiłam w końcu.

Ja już w lato chciałam go kupić. W sumie jesteśmy już na niego zdecydowani, chyba nic innego nie jest w stanie mnie zadowolić no i latem przyda się do rolek. Jedyne co mnie martwi to że Oli woli jeździć jeszcze przodem do mnie a tam nie ma takiej możliwości.
Z takich trójkołowców w podobnej cenie są jeszcze fajne np. Schwinn ultra runner, albo bob ale one są dostępne za granicą, można zamówić na all ale przesyłka idzie ok. 4 tygodni. Któryś z nich waży 7,5 kg.

I wkurza mnie kolorystyka - różowy i szaro bury. Nie chcę szarego. Jest jeszcze niebieski ale trudno dostępny i droższy, a colorpacki też są średnio dostępne.

Wcale nie głupota. Ja tam kocham miłością absolutną różne elektroniczne gadżety i muszę mieć wszystko na już, nie znoszę czekać i muszę przyznać że od telefonu to jestem wręcz uzależniona - Wizaz, fb, mail, ciągle coś tam mam do roboty czytałam na fb że zamówiłaś alcatela, daj znać jak się sprawuje

Szaja oczywiście ze są Oli tylko pełza od niedawna.

A nie będzie to skaza? Te plamy + zaparcia mogą na to wskazywać. Jakie mleczko dajesz?

U nas z dobrych wiadomości - Oli robi papa i kosi kosi

Niestety cała reszta to już nic dobrego... Także nie będę smęcić. Ale naprawdę mam dość.
Stary 2013-11-04, 09:08   #1404
gojka24
Zakorzenienie

hej dziewczyny... nadrabiam coście napisały przez weekend... Jeszcze 6 stron Ale to później, bo teraz muszę małej ubranka przejrzeć i zrobić koleżance listę, co trzeba kupić dla dziecka i co do szpitala zabrać

Chciałam przypomnieć, że dziś promocja w lidlu na pampersy
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:08   #1405
pstryczek84
Zakorzenienie

fewcia - powodzenia!
lady - tule!
misiael - zdrowka dla malej!
Yellow - brawa za papapaa kosikosi co sie dzieje?

Stary 2013-11-04, 09:09   #1406
nancykenator
Zakorzenienie

a ja sobie siedzę z kawką i ściągam mleczko, bo mi zaraz u rozerwie...
i tak sobie myślę, że muszę przemyśleć kwestię odstawienia
Stary 2013-11-04, 09:12   #1407
pstryczek84
Zakorzenienie

kurde, sis zabrala mi do Wawy tusz do rzes
wygladam jak pol doopy zza krzaka
mam nadzieje ze ten z Oriflame szybko dojdzie

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a ja sobie siedzę z kawką i ściągam mleczko, bo mi zaraz u rozerwie...
i tak sobie myślę, że muszę przemyśleć kwestię odstawienia
heh ja tez o tym mysle ale u mnie to moze na swieta, na ferie albo w ostatecznosci w wakacje musze miec wolne dni od pracy bo to raczej gladko u nas nie przejdzie

Stary 2013-11-04, 09:18   #1408
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
kurde, sis zabrala mi do Wawy tusz do rzes
wygladam jak pol doopy zza krzaka
mam nadzieje ze ten z Oriflame szybko dojdzie
Ale za to bedziesz miec swiatowy tusz jak juz odda

Stary 2013-11-04, 09:32   #1409
LadyWhisper
Zakorzenienie

Fewciu, jak podgrzewamy to bąbel w ogóle nie śpi

Nancy, czemu chcesz odstawiać???

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:35   #1410
Debrah
Zakorzenienie

Temp wzrosła do 38.2 - 38.4 (zależy jak mierzę), mała chciała spać ale nie mogła, palce w buzi.. dałam jednak ten czopek bo chyba ją zwyczajnie boli.. i czekam aż zadziała.
Jak szybko wchłania się czopek? Czasem po nim kupka zaraz idzie i wtedy nie wiadomo ile leku się wchłonęło. Biedna taka jest , zęby, tak myślę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości