|
|
#1381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
super, gratulacje dla siostry tż Cytat:
![]() jak nocka? Jak Amelka? Cytat:
ja póki co jem śniadanie ![]() Cytat:
![]() za zębolka, zobaczysz za chwilę przebije Wam się i drugi
|
||||
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Lady byliśmy wczoraj na ip. Lekarz obstawia trzydniówka.
Gdyby nie choroba to bym się cieszyła, bo nie było dziś żadnej pobudki. O 4 dałam lekarstwo bo znów temp wysoka. A cycka przed chwila na śpiąco wsadzilam bo przecież nie jadła 12h, na szczęście pociągnęła ale śpi dalej. Silver jak nocka u Ciebie ??? Fewciu super że z nockami już lepiej ![]() Szaja a Ty jak się czujesz ?? Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1383 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
święte słowa! Cytat:
gratulacje! ![]() Cytat:
praca. Ja sobie uświadomiłam że za 4 tyg oddaje Niunie do żłobka ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
heloł laseczki
![]() FEWCIU, bardzo sie ciesze, ze nocka ok i brawa za zebolka ![]() MARSI- ja tez staram sie małego w ten sposob usypiac, a jak nie chce tak to biore go na rece, siadam sobie na łózku i on sie wtula i zasypia BOKEH, fajno, bedzie wieksza rodzinka ![]() CHARLIZZ, nie ma co... same przyjemnosci od rana ![]() AGA, trzymam kciuki, zeby juz byłoz Zuzanką lepiej LADY, jejusku, nawet sobie nie wypobrazam jak jestes padnieta.... ELLLMI, nie- raczej nie ubrała za ciepło ![]() ![]() Dziewuszki kochane, juz mnie tak nie chwalcie bo sie rozpłacze zaraz ![]() ![]() U nas noc z pierdyliardem pobudek, wiercił się, kręcił, rozkopywał... od 1 do 3 tradycyjnie juz bawitko odchodziło, pobudka na dzien o 6,30 ![]() aaaaa i nie jadl w nocy w ogóle dwa razy tylko pił![]() moje dziecie samo na bałyka człapie sobie po schodach z parteru na pietro asekurowane przez dziadka ofkors
|
|
|
|
#1385 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejs!
dziekuje(my) za zyczenia! Cytat:
Cytat:
)hmmm. a moze to jakas alergia? |
||
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() U nas super nocka przeplata sie z beznadziejna. I tak jest od kilkunastu dni. Wczoraj jedna pobudka po 2 i spanie do 8. Dzis pobudki co 2h..... I o co tu chodzi? Dodatkowo moj okopany brzuch+wydlubywanie oczu TZ ![]() Chyba czas przerzucic bąbla do lozeczka... Tam go TZ nie nakryje po same uszy, a i my chociaz nie bedziemy skopani. O ile Kubeczek pospi tam dluzej niz 5min ![]() Bedziemy dzis probowac. |
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
Zdrówka dla chorowitkow, oby się nie męczyły i szybciutko zdrowialy. Współczuje wszystkim mamom tych pobudek w nocy, ![]() u nas od września mały po przeniesieniu do łóżeczka śpi od godziny (albo mniej) do kilku i jest mega ryk- tylko uspokaja sie jak przeniosę go do nas-prawie pod razu wtedy zasypia.nie wiem co jes i czemu tak jest-wcześniej przeniosłam go ok.4-5 (czasem nawet 6 albo wogóle)bo zaczynał się kręcić. A teraz nie ma kręcenia-od razu płacz i koniec.a u nas zasypia prawie od razu, potem pobudek raczej nie mamy. Dlatego współczuje Wam...ale i nie czemu u nas ten ryk.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1388 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Hania ma temperaturę 38 biedna moja dałam czopek mam nadzieję, że trochę Jej się polepszy a noc z miliardem przebudzeń, popłakiwała sobie i zaraz usypiała![]() Cytat:
nie no moim zdaniem niepotrzebnie ten kocyk wyjmowała![]() Cytat:
Cytat:
też mam ten dotykowy termometr w domu i jest do Cytat:
Cytat:
m nadzieję, że to tylko ta 3dniówkaCytat:
i kciuki za wizytę!
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Przy temp typu 37,5 podać ibum czy bez sensu?
Nadmienię że u nas tylko czopki, lekarstwa nie da sobie podać bo buzi, tak płacze wtedy, nienawidzi tego. A nocka hm, pobudek dużoo, ale już bez gorączki, większość nocy z nami. U nas gorsza jest ta druga połowa nocy. Jak idzie spać 19:30 - 20:00 to w łożeczku śpi do 2 powiedzmy ( ale w międzyczasie są 2-3 pobudki na przytulenie lub uu). Po 2giej ląduje u nas ( u nas znaczy na mnie, przy uu). Jak zaśnie odkładam ją między nas, bo do łóżeczka nie ma sensu, budzi się co 15-30 minut i od nowa. I tak do rana. Tylko, że wcześniej chociaż spałyśmy do tej 8;00 a teraz się poprzestawiało i ledwie 7 wybije i zaczynają się "zabawy mamusią" (dobrze czytacie , nie "z mamusią", tylko "mamusią" właśnie. Same wiecie
|
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah nam lekarz kazał podawać dopiero jak temp 38 st jest !!!
Przy temp. 37.5 organizm może zacząć sam walczyć i może nie wzrosnąć. A lepiej dla organizmu jak sam zwalcza temp. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Misiael zdrówka dla Hani !! My termometr dotykowy kupiliśmy w sobotę, bo tym pod pachę nie dawała sobie zmierzyć. Wiadomo wynik zależy od tego w jakiej odległości trzymasz, ale zawsze jakaś średnia można wyciągnąć :p Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1392 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
nocka zadziwiająco dobra ![]() dziękuję za wszystkie słowa wsparcia Mam takie pytanie czy i czym zagęszczacie dzieciom mm? bo ja przy Karince to najpierw mąką kukurydzianą, a potem kaszką manną (gotowałam wodę z tym, studziłam i potem dosypywałam mm). Na noc jej dawałam. I teraz się zasanawiałam czy tak z Mają spróbować Co myślicie?
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co noc zerkajac na zegarek przy kolejnej entej pobudce prosze zeby bylo juz rano, jestem juz tak wypompowana, ze serio martwie sie, czy z tego niedospania ja czy moj maz nie popelnimy kiedys jakuegos bledu za kierownica ja nie rosze chyba o wiele, nie musi przesypiac calych nocy, ale niech skoncza sie te histerie i nieodkladalne noce kolejna sprawa, to to, ze mlody wazy juz ponad 10 kg, ciezko wytrzymac takie nocne maratony z takim klockiem na rekach Marsi pozwol, ze pomecze cie jeszcze troszke, czy twoj maz codziennie usypia malego? W jakiej pozycji karmisz malego przed jego spaniem i gdzie? Ile czasu mija od kapieli do spania i czy po kapieli od razu idziecie do sypialni? ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Zdrowka duzo dla chorowitkow
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
Moja córka mnie rozbraja... staje mi często z tyłu, łapie się wózka z tyłu i stoi. Już wie, że jak chce, żebym ją na ręce wzięła to musi podejść na przód, łapie się czego się da, przechodzi, i dopiero jak jest blisko mnie, już z boku to wyciąga rączki, żeby ją podnieść
|
|
|
|
#1395 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej
Ja już w lato chciałam go kupić. W sumie jesteśmy już na niego zdecydowani, chyba nic innego nie jest w stanie mnie zadowolić no i latem przyda się do rolek. Jedyne co mnie martwi to że Oli woli jeździć jeszcze przodem do mnie a tam nie ma takiej możliwości. Z takich trójkołowców w podobnej cenie są jeszcze fajne np. Schwinn ultra runner, albo bob ale one są dostępne za granicą, można zamówić na all ale przesyłka idzie ok. 4 tygodni. Któryś z nich waży 7,5 kg. I wkurza mnie kolorystyka - różowy i szaro bury. Nie chcę szarego. Jest jeszcze niebieski ale trudno dostępny i droższy, a colorpacki też są średnio dostępne. Cytat:
i muszę przyznać że od telefonu to jestem wręcz uzależniona - Wizaz, fb, mail, ciągle coś tam mam do roboty czytałam na fb że zamówiłaś alcatela, daj znać jak się sprawuje ![]() Szaja oczywiście ze są Oli tylko pełza od niedawna. Cytat:
U nas z dobrych wiadomości - Oli robi papa i kosi kosi Niestety cała reszta to już nic dobrego... Także nie będę smęcić. Ale naprawdę mam dość. |
||
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.pudelek.pl/artykul/60534/...sseksualistow/
olosie mam kompleksy! Ta cała/y miss jest pierdyliard razy bardziej kobieca/y i ładniejsza/y niż ja haha
|
#1397 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak Hania ma stan podgorączkowy to mogę wyjść na spacer czy nie?
|
#1398 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a ja ciut lepiej, tzn. kaszlę, smarkam, ale gardło przechodzi ojjjj Cytat:
tzn. do 38 się nie powinno, no chyba, że jest płacz z bólu (przy grypie na przykład mogą mega mięśnie boleć, przy zębach to wiadomo) Nooo znamy zabawy tatusiem też fajne, młoda w piątek tatusiowi ucho odgryzała Cytat:
kaszką jakąś ryżową zagęszczałam albo holle Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Lady a tak pomyślalam,może to głupie,ale może piotrusiowi jest zimno w nocy? Sama nie wiem. Tak mi przyszło do głowy.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta z dlugimi czarnymi wlosami? Cytat:
http://allegro.pl/telefon-interaktyw...673018083.html o kutfa, nawet nie pomysllamze to moze tyle kosztowac, a siorka w 2 liceum ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1401 |
|
Konto usunięte
|
Misia, jeśli przeziębieniowe to bym odpuściła, jeśli zębowe to bym szła.
|
|
|
|
#1402 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43552593]Misia, jeśli przeziębieniowe to bym odpuściła, jeśli zębowe to bym szła.[/QUOTE]
no właśnie przeziębieniowe, więc siedzimy w domu ![]() dzięki
|
#1403 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny... nadrabiam coście napisały przez weekend... Jeszcze 6 stron
![]() Ale to później, bo teraz muszę małej ubranka przejrzeć i zrobić koleżance listę, co trzeba kupić dla dziecka i co do szpitala zabrać![]() ![]() Chciałam przypomnieć, że dziś promocja w lidlu na pampersy ![]()
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
fewcia - powodzenia!
lady - tule! misiael - zdrowka dla malej! Yellow - brawa za papapaa kosikosi co sie dzieje? |
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie siedzę z kawką i ściągam mleczko, bo mi zaraz u rozerwie...
i tak sobie myślę, że muszę przemyśleć kwestię odstawienia
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
kurde, sis zabrala mi do Wawy tusz do rzes
wygladam jak pol doopy zza krzaka mam nadzieje ze ten z Oriflame szybko dojdzie ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
musze miec wolne dni od pracy bo to raczej gladko u nas nie przejdzie
|
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu, jak podgrzewamy to bąbel w ogóle nie śpi
![]() Nancy, czemu chcesz odstawiać???
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Temp wzrosła do 38.2 - 38.4 (zależy jak mierzę), mała chciała spać ale nie mogła, palce w buzi.. dałam jednak ten czopek bo chyba ją zwyczajnie boli.. i czekam aż zadziała.
Jak szybko wchłania się czopek? Czasem po nim kupka zaraz idzie i wtedy nie wiadomo ile leku się wchłonęło. Biedna taka jest , zęby, tak myślę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

była ze swoją córeczką (9 ni młodsza od Fifka), ale kurde nawet jej nie mogłam zobaczyć, bo tylko oczy z wózka wystawały: kombinezon, czapa, kaptur, kocyk, osłonka na wózek i jeszcze mi mówi, że przed chwilą jej ściągnęła grubszy sweterek, bo chyba jednak za ciepło ubrała
nie, no co ty
rodzina się powiększa :P
), w kazdym razie goraczka. Dzis zauwazylam ze jedna z gornych jedynek ktore widzialam juz jakis czas - wreszcie sie przebila, wiec to pewnie od zebow goraczka, w koncu idzie kolejna jedynka gorna, ale nie przebita jeszcze.
dobrze, ze dwie pary kluczyków są;p No to ide się uczesać ;p buziaki
ja póki co jem śniadanie 

za zębolka, zobaczysz za chwilę przebije Wam się i drugi 

dwa razy tylko pił
asekurowane przez dziadka ofkors