Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 04:50   #211
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21

Co do alkoholu dla obsługi mam takie samo zdanie jak say-hello i czekoczekolada. My stawiamy alkohol obsłudze.
Gdy byliśmy słuchać naszego zespołu na weselu (a byliśmy tam 4h, od 22 do 2 w nocy) to pili, ale z umiarem, nie schlali sie, więc nie martwię sie tym. Po drugie ro znajomi mojego taty. Wierzę, że nie zrobią mu takiego świństwa i sie nie schleją. Mieli by taki opierdziel, że szok. I kierownik zespołu (on z nimi nie gra, tylko jest taką głową zespołu, podpisuje umowy, on kasuje za wesele i im płaci) na pewno by tak tego nie zostawił.
A kamerzysta i fotograf - wątpię, że będą pić. A jeśli tak to też sie nie martwię, bo to sprawdzeni ludzie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 06:01   #212
misia880
Zakorzenienie

u mnie obsluga wodki nie dostanie powody:
1. nikt nie jest sprawdzony po alkoholu. raz wypije 5 kielonow i jest super a raz 2 i pijany. wiec kategorycznie nie.
2. znajoma obsluga jeszcze gorzej, "no co Ty Wiesiek nie pijemy duzo" " no co ty kolegow nie znasz" a potem granie do kotleta.
3. mnie nikt w pracy piwa nie daje i nie mowi pij z umiarem xd
4. picie wodki oslabia organizm, i pozbawia koordynacji odpowiedniej..
5. biora nie male pieniadze - oczekuje profesjonalizmu.

picie wodki jak kazdego alko jest zdradliwe. dla mnie to ryzyko

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 06:19   #213
enzunio
BAN stały

Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM, cz. 21

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

Dobrze ze żyjesz a Tobie nie podobają się z łączonego złota? Powiem Ci, że ja też na początku byłam za żółtym ale jak pomierzyliśmy różne wzory to zaczęłam się przekonywać do tych łączonych (gdzie białego złota jest np 1/4)
Wiesz co... na początku chciałam tylko z łączonego złota, my już przymierzaliśmy chyba wszystko co się dało... Ale boję się, że za kilka lat będę żałowała, że wzięłam z łączonego... I tylko o to chodzi

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dziewczyny, a stawiacie alko na stole obsługi? co prawda oni są w pracy, ja w mojej pracy nie piję, ale nie mam wielkiego problemu gdyby napili się trochę. oczywiście trochę, czyli bez przesady chyba głupio byłoby mi nic nie postawić na ich stole.
Nienienie
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 07:08   #214
ParisParisienne
Rozeznanie

dzien dobry skarby tz mi szykuje kawke, a ja mam chwile na ploteczki. Postanowilam sobie, ze bede sie bardziej tutaj udzielac, bo przez ostatnie dwa watki przepadlam...

21klaudyna masz piekna sale! ja bym chyba postawila na zielen z biela

rozmawiacie o tym ile kosztuje jedzenie obslugi na weseleu. Wlasciciel mojej sali skwitowal to: damy im zjesc co wy zadecydujecie. jakie 50%? jakie 100%? to sie dogada, dajcie spokoj... nie mamy ich w umowie jako gosci. ale ten facet jest w ogole bardzo fajny. troche sie "zaprzyjaznil" z moimi rodzicami. ostatnio spotkali sie w sklepie i on sam do nich podeszdl sie przywitac

alko dala foto video i zespolu zadnego nie bedzie. moze na odchodne i damy w podziekowaniu, ale nie zeby w trakcie pili
misia masz absolutna racje. gdyby alkohol byl taki bezproblemowy, to by sie zawsze pilo w pracy, nie wazne jakiej. badz co badz oni biora za to wielka kase, wiec wymaga sie od nich profesjonalizmu i koncentracji.

co do laczonych obraczek: dziewczyny nie boicie sie, ze ta kolorawa czesc wam zczarnieje, albo cos sie z nia zrobi??? takie cuda w sumie nie wystepuja w naturze, wiec wszystko sie moze zdarzyc. Mi sie taka bizu podoba, ale na obraczke bym nie ryzykowala
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 07:34   #215
madzixx88
Zakorzenienie

hej

wstałam dziś o 6 pełna energii jutro wyjeżdzamy do tej hiszpanii i taka podjarana jestem naszykowałam jakieś ciuchy na wyjazd, tam 25 st to zabieram w miarę letnie ubrania

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Mój by najchętniej kupił w sieciówce typu H&M bo tylko tam mają takie typowe super slimy :P
Moim zdaniem to nie ma znaczenia, najważniejsze żeby idealnie leżał
hehe to tak jak mój na minionego sylwka sobie właśnie tam kupił taki super slim granatowy i wygląda w nim bosko idealny, jakby na niego szyty inna sprawa to to, że TŻ ma figurę modela(190cm/88kg) i w każdym garniturze się mega prezentuje..ale mu posłodziłam, dobrze, że tego nie widzi

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
u mnie obsluga wodki nie dostanie powody:
1. nikt nie jest sprawdzony po alkoholu. raz wypije 5 kielonow i jest super a raz 2 i pijany. wiec kategorycznie nie.
2. znajoma obsluga jeszcze gorzej, "no co Ty Wiesiek nie pijemy duzo" " no co ty kolegow nie znasz" a potem granie do kotleta.
3. mnie nikt w pracy piwa nie daje i nie mowi pij z umiarem xd
4. picie wodki oslabia organizm, i pozbawia koordynacji odpowiedniej..
5. biora nie male pieniadze - oczekuje profesjonalizmu.

picie wodki jak kazdego alko jest zdradliwe. dla mnie to ryzyko

popisuje się pod tym !!
myślimy tak samo
choć nasz zespół sam powiedział, że oni w pracy nie piją
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 07:36   #216
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
my płacimy 50% ceny za obsługę. to nas bardzo ratuje, bo w sumie sporo się uzbierało tej obsługi. aż 11 osób
Kurcze to faktycznie sporo!

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
My mamy do wyboru: albo 50% ale dostaną połowę tego co goście (i się skłanialiśmy ku tej wersji) albo 100% i dostają wszystko to co goście. Ale jest taki problem, że nasz fotograf i kamerzysta (jedna firma) w umowie zastrzegają sobie, że mają dostać posiłki w ilości takiej samej jak wszyscy goście weselni... Przecież nie zrobię tak, że im dam 100% a zespołowi po 50%. Więc pewnie będziemy musieli za wszystkich zapłacić 100%...
W umowie z zespołem też mamy taki zapis ale mimo wszystko mam nadzieję na jakiś rabat
Nie chce "oszczędzać" na gorących daniach dla nich, ale myślę że zimna płyta nie zejdzie u nich tak jak na pozostałych stołach.

Cytat:
dziewczyny, a stawiacie alko na stole obsługi? co prawda oni są w pracy, ja w mojej pracy nie piję, ale nie mam wielkiego problemu gdyby napili się trochę. oczywiście trochę, czyli bez przesady chyba głupio byłoby mi nic nie postawić na ich stole.
Myślę że postawimy 1-2 flaszki - w końcu są w pracy.

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Dextera uwielbiam, ale wolałabym, żeby ostatni sezon się nie wydarzył
Co d oDextera to ostani sezon nie powalił, a ostatni odcinek i zakończenie to już zupełna porażka jak dla mnie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Wiesz co... na początku chciałam tylko z łączonego złota, my już przymierzaliśmy chyba wszystko co się dało... Ale boję się, że za kilka lat będę żałowała, że wzięłam z łączonego... I tylko o to chodzi
Rozumiem. W sumie o tym nie pomyślałam, muszę popytać znajomych jak im się sprawują łączone.

Uciekam do pracy, bye bye!
Stary 2013-11-04, 07:53   #217
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
dzien dobry skarby tz mi szykuje kawke, a ja mam chwile na ploteczki. Postanowilam sobie, ze bede sie bardziej tutaj udzielac, bo przez ostatnie dwa watki przepadlam...

21klaudyna masz piekna sale! ja bym chyba postawila na zielen z biela

rozmawiacie o tym ile kosztuje jedzenie obslugi na weseleu. Wlasciciel mojej sali skwitowal to: damy im zjesc co wy zadecydujecie. jakie 50%? jakie 100%? to sie dogada, dajcie spokoj... nie mamy ich w umowie jako gosci. ale ten facet jest w ogole bardzo fajny. troche sie "zaprzyjaznil" z moimi rodzicami. ostatnio spotkali sie w sklepie i on sam do nich podeszdl sie przywitac

alko dala foto video i zespolu zadnego nie bedzie. moze na odchodne i damy w podziekowaniu, ale nie zeby w trakcie pili
misia masz absolutna racje. gdyby alkohol byl taki bezproblemowy, to by sie zawsze pilo w pracy, nie wazne jakiej. badz co badz oni biora za to wielka kase, wiec wymaga sie od nich profesjonalizmu i koncentracji.

co do laczonych obraczek: dziewczyny nie boicie sie, ze ta kolorawa czesc wam zczarnieje, albo cos sie z nia zrobi??? takie cuda w sumie nie wystepuja w naturze, wiec wszystko sie moze zdarzyc. Mi sie taka bizu podoba, ale na obraczke bym nie ryzykowala
Ale w sensie, że która kolorowa? Biała czy żółta? Czy łączenie? Ja się tego nie boję, bo ta cześć od oczka w pierścionku jest biała, reszta żółta, ja się boję, że to bedzie niemodne jak teraz te obrączki w greckie wzory, które były modne 10 lat temu, a teraz siara takie nosić :p

Wysłane z telefonu
Stary 2013-11-04, 07:59   #218
Dotka90
Zakorzenienie

Da mnie alko dla obslugi to nieporozumienie..
Ja nie pije w pracy, tak samo Tz i wszyscy normalni i odpowiedzialni ludzie. Tego samego wymagam od innych. Napic mozna sie byle kiedy.
Poza.tym skad moge wiedziec, ze beda pic z umiarem, a nie wpadna o polnocy pod stol?
Wodke dostana na koniec wesela, przy wyjsciu..moga sie napic w domu, a nie w pracy.
Zreszta jeden i drugi bedzie zapewne prowadzil ,wiec tez nie mam zamiaru pilnowac czy nie wsiedli pijani do auta.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:02   #219
justynkie
Wtajemniczenie

My nie stawiamy alkoholu dla obsługi. Ale pewnie damy im na koniec wódeczkę. Oni są w pracy, płacimy im za to. Równie dobrze trzeba by postawić dla kelnerów i całej obsługi restauracji...
My płacimy za obsługę 50% ceny, ale jedzenie dostają jak normalni goście. Wiadomo jednak, że nie zjedzą tyle bo jednak będą zajęci graniem czy robieniem zdjęć.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:05   #220
KasiaK_080290
Zadomowienie

witam po weekendzie
właśnie nadrobiła, zaszalałyście totalnie i lecę do pracy (dziś wyjątkowo na 9 a nie 8, więc miałam czas rano)

ezunio ja też się boję trochę tych łączonych, ale takie sobie wymarzyłam

co do wódki dla obsługi, nie zastanawiałam się nad tym jeszcze

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:19   #221
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Ale w sensie, że która kolorowa? Biała czy żółta? Czy łączenie? Ja się tego nie boję, bo ta cześć od oczka w pierścionku jest biała, reszta żółta, ja się boję, że to bedzie niemodne jak teraz te obrączki w greckie wzory, które były modne 10 lat temu, a teraz siara takie nosić :p

Wysłane z telefonu
w sensie obraczki inne niz zlote, klasyczne

hahah ale z tym greckimi wzorami dobrze powiedzialas wszystkie wzorki robia sie potem niemodne....

wiesz, jak jestes przekonana do takiego polaczenia, to czemu nie. To Ty masz sie w tym dobrze czuc. U mnie tez TZ nie chce zadnych "udziwnien" bo dla niego juz wystarczajace poswiecenie nosic zlota, prosta obraczke w sensie on nie uznaje zadnej bizuterii dla mezczyzn, nie podoba mu sie to, ale dla obraczki robi wyjatek
Stary 2013-11-04, 08:36   #222
velika
Winter is coming

Ja też jestem zdania, że obsługa nie powinna pić. Mi nikt drinków w pracy nie stawia, a nieraz bym chciała, zwłaszcza jak mnie jakiś klient wkurzy
Płacić za obsługę zamierzam 100%, mam 7 osób - 6 z zespołu plus foto.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:38   #223
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Da mnie alko dla obslugi to nieporozumienie..
Ja nie pije w pracy, tak samo Tz i wszyscy normalni i odpowiedzialni ludzie. Tego samego wymagam od innych. Napic mozna sie byle kiedy.
Poza.tym skad moge wiedziec, ze beda pic z umiarem, a nie wpadna o polnocy pod stol?
Wodke dostana na koniec wesela, przy wyjsciu..moga sie napic w domu, a nie w pracy.
Zreszta jeden i drugi bedzie zapewne prowadzil ,wiec tez nie mam zamiaru pilnowac czy nie wsiedli pijani do auta.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
A my mimo wszystko postawimy wódkę na stole obsługi w naszych rejonach często się chodzi do orkiestry wiec będziemy obserwować ich stan
Stary 2013-11-04, 08:39   #224
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
w sensie obraczki inne niz zlote, klasyczne

hahah ale z tym greckimi wzorami dobrze powiedzialas wszystkie wzorki robia sie potem niemodne....

wiesz, jak jestes przekonana do takiego polaczenia, to czemu nie. To Ty masz sie w tym dobrze czuc. U mnie tez TZ nie chce zadnych "udziwnien" bo dla niego juz wystarczajace poswiecenie nosic zlota, prosta obraczke w sensie on nie uznaje zadnej bizuterii dla mezczyzn, nie podoba mu sie to, ale dla obraczki robi wyjatek
No właśnie znalazłam swoje wymarzone i one sa tylko z żółtego... Ale Tz chce koniecznie z łączonego

Wysłane z telefonu
Stary 2013-11-04, 08:40   #225
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Co do alkoholu dla obsługi mam takie samo zdanie jak say-hello i czekoczekolada. My stawiamy alkohol obsłudze.
Gdy byliśmy słuchać naszego zespołu na weselu (a byliśmy tam 4h, od 22 do 2 w nocy) to pili, ale z umiarem, nie schlali sie, więc nie martwię sie tym. Po drugie ro znajomi mojego taty. Wierzę, że nie zrobią mu takiego świństwa i sie nie schleją. Mieli by taki opierdziel, że szok. I kierownik zespołu (on z nimi nie gra, tylko jest taką głową zespołu, podpisuje umowy, on kasuje za wesele i im płaci) na pewno by tak tego nie zostawił.
A kamerzysta i fotograf - wątpię, że będą pić. A jeśli tak to też sie nie martwię, bo to sprawdzeni ludzie.

popieramz resztąwydaje mi się, że takie niestawianie wódki/wina na stole obsługi może zostać odebrane jako brak zaufania z naszej strony do zespolu/ kamerzysty/ fotografa
Stary 2013-11-04, 08:44   #226
przezduzeem
Wtajemniczenie

Teraz zaczęłam się zastanawiać nad wódkę dla obsługi ale w moim przypadku sami będą musieli sie pilnować, bo jest ich tylko dwoje (fotograf+dj) i będą siedzieli przy stole razem z gośćmi, tylko że z brzegu, więc wódka będzie stała na "ich" stole.

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:46   #227
201605100
Konto usunięte

Cześć

My alkoholu obsłudze nie stawiamy - są w pracy a ja płacę (nie małe pieniądze) i wymagam dobrej jakości zdjęć/filmu/śpiewu a nie fałszu po kilku głębszych
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:48   #228
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez loneliness18 Pokaż wiadomość
popieramz resztąwydaje mi się, że takie niestawianie wódki/wina na stole obsługi może zostać odebrane jako brak zaufania z naszej strony do zespolu/ kamerzysty/ fotografa
ee jaki brak zaufania? Ci ludzie są w pracy. W pracy się nie pije, przynajmniej nie znam takiej, w której by można było sobie kielonka strzelić, żeby się lepiej pracowało.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:51   #229
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ale szczerze mówiąc mnie nie interesuje, czy oni to odbiorą jako brak zaufania, czy nie
To nie mój mąż, czy przyjaciółka, że muszą czuć, że im ufam, no bez przesady

Są W PRACY. W pracy się nie pije, takie moje zdanie.

A czy chciałabyś iść do lekarza, który wypił przed chwilą kilka kieliszków?
Albo żeby pijany mechanik naprawiał Ci auto?
Pijana krawcowa szyła sukienkę?

No właśnie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:52   #230
misia880
Zakorzenienie

no ale czy musimy ufac ludzia ktorych wynajmuje na raz do pracy? bez przesady.
a jak zauwazysz ze sa wstawieni to co zabierzesz im wodke ??
kazdy ma inny poglad. ale ta kwestie warto 1000 razy przemyslec

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:53   #231
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie znalazłam swoje wymarzone i one sa tylko z żółtego... Ale Tz chce koniecznie z łączonego

Wysłane z telefonu
to moze przekonaj go, ze to "niemeskie" tylko, zeby nie bylo zaraz klotni. Ja nie uwazam, ze to jest jakies "niemeskie". To jest wybor PM! Tylko, ze rozumiem enzuni, ze marza jej sie klasyczne zlote bym probowala wszelkich chwytow, zeby go przekonac

Cytat:
eee tam... jakie zaufanie... oni sa w pracy! co innego, gdyby Wam grali czy robili zjdecia za darmo - jako przyjaciele...
Oni nie sa na imprezie tylko pracuja! Owszem zjesc musza, potrzebuja sil, ale pic? A jak sie kamerzyscie zakreci w glowie i bedzie nie rowno nagrany film? ja bylam na weselach gdzie zespol "symbolicznie sie napil" przy toascie i to byla tragedia... glos po alko sie zmienia i potem nie milosiernie wyli mimo, ze "pijani nie byli"...

dla tych z wrazliwszym sluchem to moze byc nie do przejscia.
Stary 2013-11-04, 08:58   #232
justynkie
Wtajemniczenie

My mamy łącznie 6 osób z obsługi. Jeśli postawilibyśmy im pół litra na stól, to wypiliby symbolicznie po kielichu i na pewno nikt by się tym nie upił. Ale jaką mamy pewność, że nie skombinowaliby kolejnej butelki?
Lepiej więc nie stawiać im wódki wcale, a jeśli tak boicie się o to że zostaniecie źle odebrane, to miłym gestem będzie podarowanie po butelce po weselu.

Stary 2013-11-04, 09:20   #233
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
My mamy łącznie 6 osób z obsługi. Jeśli postawilibyśmy im pół litra na stól, to wypiliby symbolicznie po kielichu i na pewno nikt by się tym nie upił. Ale jaką mamy pewność, że nie skombinowaliby kolejnej butelki?
Lepiej więc nie stawiać im wódki wcale, a jeśli tak boicie się o to że zostaniecie źle odebrane, to miłym gestem będzie podarowanie po butelce po weselu.
dokładnie, apetyt rośnie w miarę jedzenia
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:20   #234
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku i widzę nowe twarze, które także chcę przywitać!
U mnie ostatnio gonitwa z czasem, więc do komputera prawie nie siadam. Plan na najbliższy czas - umówić się z cukierniczką i pójść dalej przymierzać suknie!

Ach i mogę cicho się pochwalić, że po 2,5 tyg. ćwiczeń moja waga spadła o 3 kg! (ważyłam się dzień przed @, więc muszę sprawdzić to za dwa, trzy dni jak będę po ) Dla mnie to wielki sukces, bo nigdy się nie odchudzałam jakoś mocno, bo nie miałam takiej potrzeby i to moje pierwsze kroki w tej dziedzinie

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:26   #235
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
U nas dzis 230 DNI!!!
A u nas dziś 299!

Co do alko - u nas DJ i fotografka nie dostaną alkoholu w trakcie wesela - posiłki owszem, ale nie alko. Po weselu damy im flachę i paczkę z ciastem. Oni dla nas pracują, a spożywanie alkoholu w trakcie pracy jest dalece niewskazane

Poza tym DJ na wstępie, jak z nami rozmawiał, powiedział, że w trakcie wesel jest abstynentem, bo przyjedzie ze sprzętem swoim samochodem - od razu tym u mnie zapunktował. Pamiętam wesela gdzie orkiestra "na bani" śpiewała i grała... tragedia.

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2013-11-04 o 09:28
Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:35   #236
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Ach i mogę cicho się pochwalić, że po 2,5 tyg. ćwiczeń moja waga spadła o 3 kg! (ważyłam się dzień przed @, więc muszę sprawdzić to za dwa, trzy dni jak będę po ) Dla mnie to wielki sukces, bo nigdy się nie odchudzałam jakoś mocno, bo nie miałam takiej potrzeby i to moje pierwsze kroki w tej dziedzinie
Gratulacje!!!

Stary 2013-11-04, 09:36   #237
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję!! moje wysiłki na ćwiczeniach niestety nie przynoszą rezultatów, bo nie potrafię się opanować i wpierdzielam bardzo dużo słodyczy.... jestem ostatnio przez to bardzo sfrustrowana, a i tak dalej je jem

powoli chyba mnie przekonujecie do tego, żeby nie stawiać u obsługi alko
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:40   #238
myboyismine
Zakorzenienie

hejj u mnie nic ostatnio się nie dzieje, na dniach będę dzwonić wkońcu do księdza ustalać godzinę, zostało jeszcze 7 miesięcy

u nas za obsługę płaci się normalnie jak za gości, zespół 5 osób+ fotograf. Fotograf to znajomy, to jeszcze luz ale na zespół trochę kasy pójdzie.
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:44   #239
enzunio
BAN stały

Cytat:
Witam się w nowym wątku i widzę nowe twarze, które także chcę przywitać!
U mnie ostatnio gonitwa z czasem, więc do komputera prawie nie siadam. Plan na najbliższy czas - umówić się z cukierniczką i pójść dalej przymierzać suknie!

Gratuluję!

Głupie pytanie: barmanowi też daje się miejsce przy stole dla obsługi, prawda?

Wysłane z telefonu
Stary 2013-11-04, 09:45   #240
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Dziękuję Kochane! Sama jestem z siebie dumna, aż chce się dalej chodzić na siłownie!
say powiem Ci, że i mnie często łapie ochota na słodkie. Dlatego mam zawsze schowaną czekoladę i wtedy biorę kostkę, dwie - to pomaga. A z innymi rarytasami się wstrzymuję, nawet herbatę, którą zawsze słodziłam piję z płaską 1 łyżeczką, co dla mnie to wiele

Co do alkoholu dla obsługi - teściu z moim tatą stwierdzili, że dostają i tak tyle kasy, że nie przychodzą po to aby się najeść i napić, a pracować. Stąd jesli im postawimy to koło północy, albo po 22. Najpierw niech zajmą się gośćmi

enzunio wydaje mi się, że u mojej siostry nie miał. Ale to tak 50/50...

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Edytowane przez Kishlaczkowa
Czas edycji: 2013-11-04 o 09:48
Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości