|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Co do alkoholu dla obsługi mam takie samo zdanie jak say-hello i czekoczekolada. My stawiamy alkohol obsłudze.
Gdy byliśmy słuchać naszego zespołu na weselu (a byliśmy tam 4h, od 22 do 2 w nocy) to pili, ale z umiarem, nie schlali sie, więc nie martwię sie tym. Po drugie ro znajomi mojego taty. Wierzę, że nie zrobią mu takiego świństwa i sie nie schleją. Mieli by taki opierdziel, że szok. I kierownik zespołu (on z nimi nie gra, tylko jest taką głową zespołu, podpisuje umowy, on kasuje za wesele i im płaci) na pewno by tak tego nie zostawił. A kamerzysta i fotograf - wątpię, że będą pić. A jeśli tak to też sie nie martwię, bo to sprawdzeni ludzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie obsluga wodki nie dostanie powody:
1. nikt nie jest sprawdzony po alkoholu. raz wypije 5 kielonow i jest super a raz 2 i pijany. wiec kategorycznie nie. 2. znajoma obsluga jeszcze gorzej, "no co Ty Wiesiek nie pijemy duzo" " no co ty kolegow nie znasz" a potem granie do kotleta. 3. mnie nikt w pracy piwa nie daje i nie mowi pij z umiarem xd 4. picie wodki oslabia organizm, i pozbawia koordynacji odpowiedniej.. 5. biora nie male pieniadze - oczekuje profesjonalizmu. picie wodki jak kazdego alko jest zdradliwe. dla mnie to ryzyko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#213 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM, cz. 21
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry skarby
tz mi szykuje kawke, a ja mam chwile na ploteczki. Postanowilam sobie, ze bede sie bardziej tutaj udzielac, bo przez ostatnie dwa watki przepadlam... 21klaudyna masz piekna sale! ja bym chyba postawila na zielen z biela rozmawiacie o tym ile kosztuje jedzenie obslugi na weseleu. Wlasciciel mojej sali skwitowal to: damy im zjesc co wy zadecydujecie. jakie 50%? jakie 100%? to sie dogada, dajcie spokoj... nie mamy ich w umowie jako gosci. ale ten facet jest w ogole bardzo fajny. troche sie "zaprzyjaznil" z moimi rodzicami. ostatnio spotkali sie w sklepie i on sam do nich podeszdl sie przywitac ![]() alko dala foto video i zespolu zadnego nie bedzie. moze na odchodne i damy w podziekowaniu, ale nie zeby w trakcie pili misia masz absolutna racje. gdyby alkohol byl taki bezproblemowy, to by sie zawsze pilo w pracy, nie wazne jakiej. badz co badz oni biora za to wielka kase, wiec wymaga sie od nich profesjonalizmu i koncentracji. co do laczonych obraczek: dziewczyny nie boicie sie, ze ta kolorawa czesc wam zczarnieje, albo cos sie z nia zrobi??? takie cuda w sumie nie wystepuja w naturze, wiec wszystko sie moze zdarzyc. Mi sie taka bizu podoba, ale na obraczke bym nie ryzykowala |
|
|
|
#215 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
wstałam dziś o 6 pełna energii jutro wyjeżdzamy do tej hiszpanii i taka podjarana jestem ![]() naszykowałam jakieś ciuchy na wyjazd, tam 25 st to zabieram w miarę letnie ubrania ![]() Cytat:
na minionego sylwka sobie właśnie tam kupił taki super slim granatowy i wygląda w nim bosko inna sprawa to to, że TŻ ma figurę modela(190cm/88kg) i w każdym garniturze się mega prezentuje..ale mu posłodziłam, dobrze, że tego nie widzi Cytat:
popisuje się pod tym !! ![]() myślimy tak samo ![]() choć nasz zespół sam powiedział, że oni w pracy nie piją
|
|
#216 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie chce "oszczędzać" na gorących daniach dla nich, ale myślę że zimna płyta nie zejdzie u nich tak jak na pozostałych stołach. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Uciekam do pracy, bye bye!
|
|
#217 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Czy łączenie? Ja się tego nie boję, bo ta cześć od oczka w pierścionku jest biała, reszta żółta, ja się boję, że to bedzie niemodne jak teraz te obrączki w greckie wzory, które były modne 10 lat temu, a teraz siara takie nosić :pWysłane z telefonu |
|
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Da mnie alko dla obslugi to nieporozumienie..
Ja nie pije w pracy, tak samo Tz i wszyscy normalni i odpowiedzialni ludzie. Tego samego wymagam od innych. Napic mozna sie byle kiedy. Poza.tym skad moge wiedziec, ze beda pic z umiarem, a nie wpadna o polnocy pod stol? Wodke dostana na koniec wesela, przy wyjsciu..moga sie napic w domu, a nie w pracy. Zreszta jeden i drugi bedzie zapewne prowadzil ,wiec tez nie mam zamiaru pilnowac czy nie wsiedli pijani do auta. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
My nie stawiamy alkoholu dla obsługi. Ale pewnie damy im na koniec wódeczkę. Oni są w pracy, płacimy im za to. Równie dobrze trzeba by postawić dla kelnerów i całej obsługi restauracji...
My płacimy za obsługę 50% ceny, ale jedzenie dostają jak normalni goście. Wiadomo jednak, że nie zjedzą tyle bo jednak będą zajęci graniem czy robieniem zdjęć.
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
witam po weekendzie
właśnie nadrobiła, zaszalałyście totalnie i lecę do pracy (dziś wyjątkowo na 9 a nie 8, więc miałam czas rano)ezunio ja też się boję trochę tych łączonych, ale takie sobie wymarzyłam co do wódki dla obsługi, nie zastanawiałam się nad tym jeszcze
|
#221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hahah ale z tym greckimi wzorami dobrze powiedzialas wiesz, jak jestes przekonana do takiego polaczenia, to czemu nie. To Ty masz sie w tym dobrze czuc. U mnie tez TZ nie chce zadnych "udziwnien" bo dla niego juz wystarczajace poswiecenie nosic zlota, prosta obraczke w sensie on nie uznaje zadnej bizuterii dla mezczyzn, nie podoba mu sie to, ale dla obraczki robi wyjatek
|
|
|
|
|
#222 |
|
Winter is coming
|
Ja też jestem zdania, że obsługa nie powinna pić. Mi nikt drinków w pracy nie stawia, a nieraz bym chciała, zwłaszcza jak mnie jakiś klient wkurzy
![]() Płacić za obsługę zamierzam 100%, mam 7 osób - 6 z zespołu plus foto.
|
#223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w naszych rejonach często się chodzi do orkiestry wiec będziemy obserwować ich stan
|
|
|
#224 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
|
#225 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z resztąwydaje mi się, że takie niestawianie wódki/wina na stole obsługi może zostać odebrane jako brak zaufania z naszej strony do zespolu/ kamerzysty/ fotografa
|
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz zaczęłam się zastanawiać nad wódkę dla obsługi ale w moim przypadku sami będą musieli sie pilnować, bo jest ich tylko dwoje (fotograf+dj) i będą siedzieli przy stole razem z gośćmi, tylko że z brzegu, więc wódka będzie stała na "ich" stole.
|
#227 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
![]() My alkoholu obsłudze nie stawiamy - są w pracy a ja płacę (nie małe pieniądze) i wymagam dobrej jakości zdjęć/filmu/śpiewu a nie fałszu po kilku głębszych |
|
|
|
#228 |
|
Winter is coming
|
ee jaki brak zaufania? Ci ludzie są w pracy. W pracy się nie pije, przynajmniej nie znam takiej, w której by można było sobie kielonka strzelić, żeby się lepiej pracowało.
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To nie mój mąż, czy przyjaciółka, że muszą czuć, że im ufam, no bez przesady ![]() Są W PRACY. W pracy się nie pije, takie moje zdanie. A czy chciałabyś iść do lekarza, który wypił przed chwilą kilka kieliszków? Albo żeby pijany mechanik naprawiał Ci auto? Pijana krawcowa szyła sukienkę? No właśnie
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
no ale czy musimy ufac ludzia ktorych wynajmuje na raz do pracy? bez przesady.
a jak zauwazysz ze sa wstawieni to co zabierzesz im wodke ??kazdy ma inny poglad. ale ta kwestie warto 1000 razy przemyslec Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#231 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko, zeby nie bylo zaraz klotni. Ja nie uwazam, ze to jest jakies "niemeskie". To jest wybor PM! Tylko, ze rozumiem enzuni, ze marza jej sie klasyczne zlote bym probowala wszelkich chwytow, zeby go przekonac ![]() Cytat:
Oni nie sa na imprezie tylko pracuja! Owszem zjesc musza, potrzebuja sil, ale pic? A jak sie kamerzyscie zakreci w glowie i bedzie nie rowno nagrany film? ja bylam na weselach gdzie zespol "symbolicznie sie napil" przy toascie i to byla tragedia... glos po alko sie zmienia i potem nie milosiernie wyli mimo, ze "pijani nie byli"... dla tych z wrazliwszym sluchem to moze byc nie do przejscia. |
||
|
|
|
#232 |
|
Wtajemniczenie
|
My mamy łącznie 6 osób z obsługi. Jeśli postawilibyśmy im pół litra na stól, to wypiliby symbolicznie po kielichu i na pewno nikt by się tym nie upił. Ale jaką mamy pewność, że nie skombinowaliby kolejnej butelki?
Lepiej więc nie stawiać im wódki wcale, a jeśli tak boicie się o to że zostaniecie źle odebrane, to miłym gestem będzie podarowanie po butelce po weselu.
|
#233 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku i widzę nowe twarze, które także chcę przywitać!
U mnie ostatnio gonitwa z czasem, więc do komputera prawie nie siadam. Plan na najbliższy czas - umówić się z cukierniczką i pójść dalej przymierzać suknie! Ach i mogę cicho się pochwalić, że po 2,5 tyg. ćwiczeń moja waga spadła o 3 kg! (ważyłam się dzień przed @, więc muszę sprawdzić to za dwa, trzy dni jak będę po ) Dla mnie to wielki sukces, bo nigdy się nie odchudzałam jakoś mocno, bo nie miałam takiej potrzeby i to moje pierwsze kroki w tej dziedzinie
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
A u nas dziś 299!
Co do alko - u nas DJ i fotografka nie dostaną alkoholu w trakcie wesela - posiłki owszem, ale nie alko. Po weselu damy im flachę i paczkę z ciastem. Oni dla nas pracują, a spożywanie alkoholu w trakcie pracy jest dalece niewskazane ![]() Poza tym DJ na wstępie, jak z nami rozmawiał, powiedział, że w trakcie wesel jest abstynentem, bo przyjedzie ze sprzętem swoim samochodem - od razu tym u mnie zapunktował. Pamiętam wesela gdzie orkiestra "na bani" śpiewała i grała... tragedia.
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2013-11-04 o 09:28 |
|
|
|
#236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powoli chyba mnie przekonujecie do tego, żeby nie stawiać u obsługi alko
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
hejj
u nas za obsługę płaci się normalnie jak za gości, zespół 5 osób+ fotograf. Fotograf to znajomy, to jeszcze luz ale na zespół trochę kasy pójdzie. |
|
|
|
#239 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Głupie pytanie: barmanowi też daje się miejsce przy stole dla obsługi, prawda? Wysłane z telefonu |
|
|
|
|
#240 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Kochane!
Sama jestem z siebie dumna, aż chce się dalej chodzić na siłownie! ![]() say powiem Ci, że i mnie często łapie ochota na słodkie. Dlatego mam zawsze schowaną czekoladę i wtedy biorę kostkę, dwie - to pomaga. A z innymi rarytasami się wstrzymuję, nawet herbatę, którą zawsze słodziłam piję z płaską 1 łyżeczką, co dla mnie to wiele ![]() Co do alkoholu dla obsługi - teściu z moim tatą stwierdzili, że dostają i tak tyle kasy, że nie przychodzą po to aby się najeść i napić, a pracować. Stąd jesli im postawimy to koło północy, albo po 22. Najpierw niech zajmą się gośćmi ![]() enzunio wydaje mi się, że u mojej siostry nie miał. Ale to tak 50/50...
"Nie wierzę takim obrońcom przyrody, u których miłość do przyrody przeniknięta jest nienawiścią do człowieka." Edytowane przez Kishlaczkowa Czas edycji: 2013-11-04 o 09:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

Nasz ślub 16.08.2014 

a Tobie nie podobają się z łączonego złota? Powiem Ci, że ja też na początku byłam za żółtym ale jak pomierzyliśmy różne wzory to zaczęłam się przekonywać do tych łączonych (gdzie białego złota jest np 1/4) 

badz co badz oni biora za to wielka kase, wiec wymaga sie od nich profesjonalizmu i koncentracji. 
popisuje się pod tym !!