Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy :) cz. 11 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-03, 22:31   #1231
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90
Dot.: Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy :) cz. 11

Cytat:
Napisane przez Tysiaczek83 Pokaż wiadomość
A ja używam teraz Matrix Sleek i jestem baaardzo zadowolona,bo włoski są gładkie i miękkie,a że mi się puszą to dla nie super
Tez bylam zadowolona,moze czas wrocic do Matrixa
Stary 2013-11-03, 22:52   #1232
Tysiaczek83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
Tez bylam zadowolona,moze czas wrocic do Matrixa

Miłej nocki Dziewczynki...idę suszyć włoski i do łóżka,koniec spania do 10,jutro wracamy do przedszkola,więc Mama ma pobudkę o 6.30
Tysiaczek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 23:12   #1233
iloona79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Kachula, X6 jest tez 5cio osobowe, chyba za doplata wyjmowali tego asystenta podrozy i montowali inna kanape czy jakos tak. Trzeba dobrze poszukac to znajdzie sie tak wyposazone auto
O,widzę że i mi bliski temat się pojawił
Niestety Suva typowo 5-cio osobowego nie da rady kupić-ten co Ty Amorcio znalazłaś to taki ze standardową kanapą tylnią i 3moga z tyłu siedzieć, pod warunkiem,że choć jedna bez fotelika
Przy mojej trójce dzieci jestem niestety skazana na typowe autko rodzinne,zwany minivanem Wtedy każde może sedzieć swobodnie w swoim foteliku,a nawet może mieć własny isofix
W SUV-ach tego nie uświaczysz dlatego ciągle jeżdżę swoim starym fordem,bo ciężko mi się przesiąść do takiego "minibusa"

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ilovesleeping Pokaż wiadomość
Kasik to pat&rub to jest od Kingi Rusin dobrze mówię?

Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
Tak,to od Kingi Rusin-używała któraś coś z tego??

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez korolowa Pokaż wiadomość
a z plotek, własnie oglądałam zwiastun nowego filmu z Przybylską, na bank robiła biust (lub ma dublerke..ze zrobionym biustem) jak myślicie, w ogole się zastanawiam czy to jej ciało?

http://www.pudelek.tv/video/Przybyls...m-filmie-3693/
Temat Przybylskiej już kiedyś był-sama tę sprawą byłam zainteresowana i ponoć robiła cycki....niby w Poznaniu czy Wrocławiu ktoś ją nawet widział jak wychodziła z kliniki.
Cycki już pokazała rok temu w filmie Sęp-wyglądały zaje....iście

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiek78 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Mam mega stresiora nie umiem sobie znaleźć miejsca Dobrze, że jutro idę do pracy, to przynajmniej nie będę myśleć cały czas o operacji..
Dzisiaj to już wszystko przerabiałam, że się nie obudzę z narkozy, albo że mnie wybudzą, ale coś ze mną będzie nie tak.. i w końcu do tego, że cycki wyjdą mi za wysoko, za nisko, albo krzywe

Jejku, tak to napisałaś że i ja zaczęłam się stresować
Bedzie dobrze-głowa do góry!!
Ja jakoś jestem dziwnie spokojna i myśli mam teraz zajęte zupełnie czym innym,więc nie myślę nawet o rozmiarze,którgo ciągle nie wybrałam

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Miłej nocki
Dziewczyny skoro nie jestem już w wyliczance to czym mam nadal zajmować się nią?
Jak dla mnie możesz-tak ładnie Ci to ostatnio wyszło,bo chyba czcionkę zmieniłaś i tak równo było
Stary 2013-11-03, 23:18   #1234
call me baby
Rozeznanie

Ilovesleeping dziekuje :-***

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
16.05.2013 Doktor A.B ,implanty nagor 520 ml, anatomiczne, wawa
18.09 trzecie usta , prawie 1 ml
call me baby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:03   #1235
szann
Zakorzenienie

Witam się

Cytat:
Napisane przez yazmat Pokaż wiadomość
z fajnych youtubowych jest jeszcze tiffany rothe - trening na boczki jest super
Robiłam z Mel, z Tiffany .po.dwóch tygodniach najzwyczajniej mi się znudziło ciągle to samo. Chyba znowu zapisze się na silownie i fitness mogę polecić jeszcze ćwiczenia Miley Cyrus na nogi
Osobiście Ewka mnie wkurza, bo ona się nie męczy, nie sapie a nawet nie poci!!

Przytylo mi się znowu, źle się czuje :/ więc od wczoraj robię a6w, bo po niej miałam najlepsze efekty
No i trzeba ograniczyć piwko, chipsy i orzeszki.
Zaczynam robić codziennie masaż na uda bańką, nie wiem jak mogłam dopuścić do takiego cellulitu.
Jestem zła normalnie na siebie.
Wczoraj zrobiłam 108przysiadów i weidera, i leżę w łóżku, i wiecie jak się czuje ...
Brzuch mnie boli bardziej od tyłka, więc o zgrozo, będzie dym.
Muszę zrobić zdjęcia przed i po.

TYSIACZKU Będziemy Slim&Fit do wakacji! Może nawet ja z cyckami ;-moje marzenie to 53-54- ciekawe jak bede wyglądać, to tylko(?) 5kg.

Co do usg i wgl badań - jestem obciążona genetycznie, więc robię co pół roku. Nie zgodzę się na brca1, a po dzieciach na 35-40sobie wytnie wszystko i tyle.
Po hormonach miałam jeszcze.gorzej, teraz dużo ziół pije przed @ żeby mniej bolało i były mniej napięte, i działa i z całego serduszka polecam trochę natury, śmierdzą gorzej niż Yerba, ale po którymś kubku zaczęłam je lubić
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post52273277
jak zobrazować sobie i liczyć wymiary implantów.
szann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:21   #1236
201711291009
Konto usunięte

Szan ja też będę do wakacji slim&fit
Też muszę się zapisać na cos bo przytyłam i ten cellulit:banghead:
Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
201711291009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 08:42   #1237
AsieK8705
Raczkowanie

Wink Dot.: Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy :) cz. 11

Cześć Dziewczyny
Wracam na wizaż po ponad roku i po przebrnięciu przez kilkadziesiąt stron Waszych rozmów chciałabym się przywitać

Ostatnia moja aktywność była jeszcze w wątku:
Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Ale mam nadzieję, że pozwolicie wrócić zbłąkanej duszyczce
Przez ponad rok bardzo dużo się w moim życiu zmieniało i decyzja o zrobieniu biustu poszła na drugi plan, ale nigdy nie przepadła!
Teraz wracam zdeterminowana i zdecydowana, aczkolwiek nadal z małym cykorem;]
Widzę dużo nowych dziewczyn, które są już dawno "po" i aż mi wstyd, że tyle się nie odzywałam. Pewnie mnie tutaj nikt nie zna, albo nie pamięta;/

Mam do Was kochane bardzo ważne pytanie, bo chciałabym umówić się jak najszybciej na konsultacje (w Warszawie) bo mam najbliżej. Czy możecie mi napisać do jakich lekarzy warto pójść?
Zależy mi na tym, żeby zebrać kilka nazwisk, które są Wam już znane.
Wiem, że nie możecie pisać tego na forum, ale gdyby któraś zechciała mi w priv. napisać u kogo robiła, byłabym baaaaaaardzo wdzięczna
Chciałabym jak najszybciej wyglądać jak kobieta! Pomóżcie mi proszę

Całuję mocno i ściskam na dzień dobry

Dążę do perfekcji, robiąc to co kocham!
AsieK8705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:26   #1238
Matti
Zadomowienie

Cytat:
Ojjj ja również....
Od jutra zaczynam 3 treningi w tygodniu w poniedziałki 1h zumby i 1h aerobicu,wtorek abt i zumba po 1h oraz w czwartki abt i zumba po 1 h
Do wakacji mam nadzieję być ostrą dupką na wypasie hahahha
Ja biegam od tygodnia mam zapał ale sprawia mi to ogromną przyjemność, nie mogłam się doczekać, kiedy po operacji wrócę do "fikania" wystarczyło pobiegać 4 razy i czuć róznicę!

witam się z Wami po długim weekendzie

25.06.13 Dr K.P. W-wa, Allergan 290ml
Matti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:33   #1239
Kachuula
Zadomowienie

Hej dziewczynki
Słoneczko w Wawie aż nie chce się siedzieć w domciu , a ja tonę w papierach
Ilonka co do samochodu , mój jest suvem i ma 7 miejsc , jest ogromny. Na narty jechałam w 6 osób , paka założyłam na dach i git wszystko sie pomiesciło

Jutro aż trzy dziewczynki bedą miały swoje piękne cycunie , kobietki powodzenia jutro

Miłego dnia kochane
Kachuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:35   #1240
korolowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Matti Pokaż wiadomość
Ja biegam od tygodnia mam zapał ale sprawia mi to ogromną przyjemność, nie mogłam się doczekać, kiedy po operacji wrócę do "fikania" wystarczyło pobiegać 4 razy i czuć róznicę!

kurcze, ja przez operacje przytyłam - w sensie nie że to wina operacji, ale tego nieruszania się, potem obawy czy mogę się tak ruszać jak kiedyś, potem urlop jeden, drugi, do tego wakacje i ...jest masakra, brzuch jak nie mój, cellulit na dupsku i udach zadomowiony na dobre. zaczełam dermomasaż robić - mam nadzieje, ze pomoże, do tego ćwiczenia i dieta, ale z dietą cholerka ciężko! odstawiam mąke, mleko przez tydzień, potem znów kilka dni wracam do starych nawyków i tak w kółko, ajjjj, może wy mnie tu zmobilizujecie, chce zrzucić 4 kg
Stary 2013-11-04, 09:36   #1241
Kachuula
Zadomowienie

Cytat:

Witaj Matti
Powiedz mi proszę czy ty po operacji miałaś to odczucie słonia na klatce o którym dziewczynki piszą?
Stary 2013-11-04, 09:58   #1242
jennifer12
Raczkowanie

AsieK8705 a kiedy chcialabys zrobic operacje?

ja za 10 dni mam konsultacje, marze zeby zabieg odbyl sie w grudniu.... i cholera zaczelam sie zastanawiac nad anatomicznymi. Byłam bardziej skłonna do okrągłych ale pooglądałam w długi weekend chyba z 1000 zdjęc i boje się, że wyjdą piłki cholera chce isc do lekarza bardziej zdecydowana... !

bardzo fajna jest strona http://www.implantinfo.com/

a dziewczyny, wy wczesniej sprawdzałyscie tez anestezjologa, który byl przy op? to jest jeden z aspektow ktory najbardziej mnie przeraza

ps : faktycznie te piersi http://www.pudelek.pl/artykul/60537/...ki_duzo_zdjec/ są BOSKIE chętnie poszłabym do lekarza z ich zdjęciem ale chyba popuka się w czoło bo raczej takie cuda się nie da zrobic ale na 7 zdjęciu od góry wyglądają na takie okrągłe

Edytowane przez jennifer12
Czas edycji: 2013-11-04 o 10:00
jennifer12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 10:08   #1243
AsieK8705
Raczkowanie

Smile Dot.: Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy :) cz. 11

Cytat:
Napisane przez jennifer12 Pokaż wiadomość
AsieK8705 a kiedy chcialabys zrobic operacje?

Jak najszybciej!! marzy mi się grudzień - tak połowa (13,14,15), żeby wziąć tydzień urlopu a potem jeszcze w święta wydobrzeć. Łącznie bym miała 3 tyg. wolnego, to by było idealne! A wszystko jest bardzo na spontanie bo dopiero w zeszłym tygodniu dowiedziałam się, że muszę do końca roku wziąć tydzień urlopu. Cudnie byłoby połączyć te obie kwestie!! Ależ jestem nakręcona;]

ja za 10 dni mam konsultacje, marze zeby zabieg odbyl sie w grudniu.... i cholera zaczelam sie zastanawiac nad anatomicznymi. Byłam bardziej skłonna do okrągłych ale pooglądałam w długi weekend chyba z 1000 zdjęc i boje się, że wyjdą piłki cholera chce isc do lekarza bardziej zdecydowana... !

Mi też bardziej się podobają okrągłe, ale zobaczę co lekarz powie. Wolałabym mieć okrągłe, niż takie skocznie. Chociaż u mnie wyjściówka = niemal 0, więc to tylko moje gadanie... zobaczymy co będzie lepsze, żeby mi skóry nie pourywało od naciągnięcia Skoro teraz płasko jak deska tam jest!

bardzo fajna jest strona http://www.implantinfo.com/

a dziewczyny, wy wczesniej sprawdzałyscie tez anestezjologa, który byl przy op? to jest jeden z aspektow ktory najbardziej mnie przeraza

Ja też boję się tego usypiania całego... ale ciągle sobie powtarzam, że tyle dziewczyn robiło i było ok to i u mnie będzie !!!!

ps : faktycznie te piersi http://www.pudelek.pl/artykul/60537/...ki_duzo_zdjec/ są BOSKIE chętnie poszłabym do lekarza z ich zdjęciem ale chyba popuka się w czoło bo raczej takie cuda się nie da zrobic ale na 7 zdjęciu od góry wyglądają na takie okrągłe
Nie wiem czy dobrze odpisuję- w sensie czy odpowiadam na cytaty - zaraz się okaże. Bo daaawno tego nie robiłam;]
------
edit:
jednak źle odpisałam więc pokolorowałam moje odp;]

Edytowane przez AsieK8705
Czas edycji: 2013-11-04 o 10:09
Stary 2013-11-04, 10:17   #1244
jennifer12
Raczkowanie

to chcesz w tym samym czasie co ja!!
ostatnio pisalam do gabinetu mojego lekarza czas czekania u niego na zabieg to 6-8 tygodni ale mam nadzieje ze ten grudzien da rade, tez mialabym duzo czasu na odpoczynek....

jesli chodzi o narkoze to bardzo uspokoila mnie przyjaciolka - jej maz jest lekarzem ona sama pracuje w przychodni, sama tez kiedys miala operacje (ale inna ) wiec przekonala mnie ze nie jest to az tak niebezpieczne, oczywiscie wiadomo badania, zdrowy styl zycia itd. ostatnio przeczytalam ze niebezpieczne moga byc niewyleczone zeby jakies stany zapalne dlatego w tym tygodniu lece na przeglad dentystyczny bo 2 lata temu mialam okropnie popsuty zab prawie nie do uratowania a w gole mnie nie bolal!
jennifer12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 10:28   #1245
AsieK8705
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jennifer12 Pokaż wiadomość
to chcesz w tym samym czasie co ja!!
ostatnio pisalam do gabinetu mojego lekarza czas czekania u niego na zabieg to 6-8 tygodni ale mam nadzieje ze ten grudzien da rade, tez mialabym duzo czasu na odpoczynek....

jesli chodzi o narkoze to bardzo uspokoila mnie przyjaciolka - jej maz jest lekarzem ona sama pracuje w przychodni, sama tez kiedys miala operacje (ale inna ) wiec przekonala mnie ze nie jest to az tak niebezpieczne, oczywiscie wiadomo badania, zdrowy styl zycia itd. ostatnio przeczytalam ze niebezpieczne moga byc niewyleczone zeby jakies stany zapalne dlatego w tym tygodniu lece na przeglad dentystyczny bo 2 lata temu mialam okropnie popsuty zab prawie nie do uratowania a w gole mnie nie bolal!
Jeśli możesz to napisz mi na priv, do którego lekarza idziesz na te konsultacje?

Ja już się wstępnie umówiłam do dwóch: A.B. i J.S.
Zobaczymy co mi powiedzą nie mogę się doczekać!

Stary 2013-11-04, 10:41   #1246
kapetki
Raczkowanie

Cytat:
kurcze, ja przez operacje przytyłam - w sensie nie że to wina operacji, ale tego nieruszania się, potem obawy czy mogę się tak ruszać jak kiedyś, potem urlop jeden, drugi, do tego wakacje i ...jest masakra, brzuch jak nie mój, cellulit na dupsku i udach zadomowiony na dobre. zaczełam dermomasaż robić - mam nadzieje, ze pomoże, do tego ćwiczenia i dieta, ale z dietą cholerka ciężko! odstawiam mąke, mleko przez tydzień, potem znów kilka dni wracam do starych nawyków i tak w kółko, ajjjj, może wy mnie tu zmobilizujecie, chce zrzucić 4 kg
oj kochana mam o samo!
Przez to, że po operacji nie można nic robić brzuch mi urósł.
Od dzisiaj patrze na to co jem i kiedy jem ;p
środę jadę do lekarza na kontrolę po 2 miesiącach od operacji.
Mam nadzieję, że pozwoli mi iść już na siłownię i basen i nosic normalne staniki ;];]
Stary 2013-11-04, 10:45   #1247
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Dzień doberek ale zimno dzisiaj buuu
Stary 2013-11-04, 10:47   #1248
yazmat
Rozeznanie

ano ziiimno.. kurcze, ja też się boję, że się spasę przez te wymuszoną przerwę w jakiejkolwiek aktywności
yazmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 10:49   #1249
kapetki
Raczkowanie

Cytat:
Dzień doberek ale zimno dzisiaj buuu
hej ;* nom zimno brr
Stary 2013-11-04, 10:56   #1250
korolowa
Rozeznanie

kapetki, na siłownie ja poszłam po 6 tygodniach od operacji, na maszyny typu orbitrek, wiec po dwóch miesiącach już możesz śmigać!
Stary 2013-11-04, 11:05   #1251
kapetki
Raczkowanie

Cytat:
kapetki, na siłownie ja poszłam po 6 tygodniach od operacji, na maszyny typu orbitrek, wiec po dwóch miesiącach już możesz śmigać!
to świetna wiadomość
a na basen też mogę iść?
Stary 2013-11-04, 11:08   #1252
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez kapetki Pokaż wiadomość
hej ;* nom zimno brr

siedze w pracy i piję zieloną herbatę, najchętniej dodałabym rumu albo jakieś wysokoprocentowej nalewki mojego taty, wtedy rozgrzewa najbardziej tylko potem jak do domu wrócić

ja już się nie mogę doczekać basenu
Stary 2013-11-04, 11:17   #1253
kapetki
Raczkowanie

Cytat:

siedze w pracy i piję zieloną herbatę, najchętniej dodałabym rumu albo jakieś wysokoprocentowej nalewki mojego taty, wtedy rozgrzewa najbardziej tylko potem jak do domu wrócić

ja już się nie mogę doczekać basenu
ja narazie siedzę w domu ale niedługo uciekam na zajęcia
Nie pij star bo bd głupoty w pracy robiła
Stary 2013-11-04, 11:23   #1254
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
ja narazie siedzę w domu ale niedługo uciekam na zajęcia
Nie pij star bo bd głupoty w pracy robiła
e tam sama w biurze pracuje, najwyzej zastałby mnie ktoś tańczącą na biurku
Stary 2013-11-04, 12:08   #1255
szann
Zakorzenienie

Cytat:
e tam sama w biurze pracuje, najwyzej zastałby mnie ktoś tańczącą na biurku

Hahaha z cycami na wierzchu hahahaha
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post52273277
jak zobrazować sobie i liczyć wymiary implantów.
szann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:11   #1256
korolowa
Rozeznanie

Cytat:
to świetna wiadomość
a na basen też mogę iść?
wiem, że Amanina (już się nie udziela) była na basenie miesiąc po operacji, ja nie lubię basenów, w lipcu na urlopie pływałam i było cięzkoooooo! nie mogłam żabka płynąć bo zakres ruchu rąk był znikomy, ale już w sierpniu było lepiej.

o basen zapytaj jeszcze lekarza,ale nie powinno być problemów.
Stary 2013-11-04, 12:16   #1257
Matti
Zadomowienie

Cytat:
to świetna wiadomość
a na basen też mogę iść?
Ja biegać zaczełam dopiero teraz, po 4 m-cach, wczęsniej nie robiłam nic za bardzo jakieś obawy miałam. Byłam ze 3 razy na basenie jedynie.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Kachuula Pokaż wiadomość
Witaj Matti
Powiedz mi proszę czy ty po operacji miałaś to odczucie słonia na klatce o którym dziewczynki piszą?
tak miałam tak, jakby mi ktoś na klatce połozył z 10 kg

25.06.13 Dr K.P. W-wa, Allergan 290ml
Matti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:33   #1258
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez szann Pokaż wiadomość
Hahaha z cycami na wierzchu hahahaha
w sumie czemu nie
Stary 2013-11-04, 12:35   #1259
Kachuula
Zadomowienie

Cytat:
Ja biegać zaczełam dopiero teraz, po 4 m-cach, wczęsniej nie robiłam nic za bardzo jakieś obawy miałam. Byłam ze 3 razy na basenie jedynie.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

tak miałam tak, jakby mi ktoś na klatce połozył z 10 kg
A cieżko złapać oddech? Ja się właściwie oprócz narkozy obawiam tego ze wpadnę w panikę ze oddechu nie mozna złapać Czy w klinice czułaś duży ból po operacji i jak w domu to zniosłaś ? Zapewne leki przeciw bólowe dostanę takie same - co dstałaś? Zaczynam wariować
Stary 2013-11-04, 12:38   #1260
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez Kachuula Pokaż wiadomość
A cieżko złapać oddech? Ja się właściwie oprócz narkozy obawiam tego ze wpadnę w panikę ze oddechu nie mozna złapać Czy w klinice czułaś duży ból po operacji i jak w domu to zniosłaś ? Zapewne leki przeciw bólowe dostanę takie same - co dstałaś? Zaczynam wariować
Ja obudziłam się bardzo spokojnie, normalnie oddychałam w ogóle narkoze pozytywnie wspominam

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości