Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 09:13   #2551
marieee
Zadomowienie

GG do marieee
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
A to pierwsze słyszę... bo po tym preparacie mam i nawilżoną skórę i uelastycznioną i tak jak pisałam oprócz na piersiach to nie mam nigdzie, brzuch mnie nie swędzi, a powstałe likwiduje lub zmniejsza. Bez tego nie chciałabym ich widzieć.

Dzień dobry,
jestem głodna jak wilk, ale ale wybieram się na tą krzywą cukrową, więc jakoś muszę dać radę
kremu używałam na brzuch, zapominałam o udach.. i własnie na udach pojawiły sie nowe rozstępy. teraz smakuję wszystko, i łydki, i uda i brzuch oraz boczki

Dasz radę

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:19   #2552
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie wydaje mi się... sprzęty jednak są dokładne teraz,a już na tym etapie nie powinni przeoczyć drugiego dziecka. Tak myślę...
Czasem można czuć w dwóch różnych miejscach. Przecież z jednej strony może być nóżka,a z drugiej rączka.
też tak myślałam, ale to uderzenie w dole brzucha bywa na tyle mocne, że chyba trochę za mocne jak na taką malutką rączkę.

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:22   #2553
upadly_aniol00
Zakorzenienie

lady u mnie w brzuchu jeden maluch siedzi a również odczuwam porządne uderzenia w dwóch różnych miejscach i to nawet dość często
Stary 2013-11-04, 09:24   #2554
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
To ile tych genetycznych jest? Bo ja myślałam,że jedno...
Genetycznym zwykle jest nazywane usg w 13 tygodniu.
Potem są jeszcze 2 "duze" usg, w okolicy 20 tygodnia ("polowkowe") i w okolicy 32 tygodnia.
Niektórzy lekarze o wszystkim mówią per genetyczne, IMO niesłusznie.

A w ogole to szef mi wlasnie powiedział, ze w grudniu juz nie chce mnie widzieć w pracy, a przynajmniej nie na pełny etat

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

lady niezauwazanie bliźniaka na usg polowkowym jest bardzo, bardzo mało prawdopodobne. Ja tez czasem czuje ruchy w kilku miejscach na raz
Stary 2013-11-04, 09:28   #2555
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Genetycznym zwykle jest nazywane usg w 13 tygodniu.
Potem są jeszcze 2 "duze" usg, w okolicy 20 tygodnia ("polowkowe") i w okolicy 32 tygodnia.
Niektórzy lekarze o wszystkim mówią per genetyczne, IMO niesłusznie.

A w ogole to szef mi wlasnie powiedział, ze w grudniu juz nie chce mnie widzieć w pracy, a przynajmniej nie na pełny etat

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

lady niezauwazanie bliźniaka na usg polowkowym jest bardzo, bardzo mało prawdopodobne. Ja tez czasem czuje ruchy w kilku miejscach na raz
Mój poprzedni lekarz każde USG nazywał genetycznym
brawa dla szefa
Stary 2013-11-04, 09:32   #2556
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
ale znowu od dwóch tygodni męczy mnie myśl o bliźniakach, a to właśnie z powodu ruchów:
pierwszy raz dwa tygodnie temu jednocześnie poczułam kopnięcia w dwóch różnych miejscach brzucha: po lewej stronie u góry, niemal z boku brzucha i po prawej stronie u dołu, też prawie z boku.
po dwóch dniach jakoś o tym zapomniałam (choc czułam kopniaki w okolicy tych miejsc, ale już nie jednocześnie)
i od kilku dni, znowu kilka razy czułam jednoczesne kopanie w tych miejscach.
Wiesz, może Twoje maleństwo nasuwa jakąś srogą gimnastykę wyczynową i tyle? Jeden kopniak to mógł być szczery kopniak, a to co czułaś jak drugi kopniak to może po prostu łokieć? Może młode ma mocny biceps i tyle Jeśli mocno się martwisz/stresujesz, to po prostu idź prywatnie na USG żeby to wyjaśnić. Albo umów się do swojego lekarza na wizytę i mu o tym powiedz?
Połówkowe jest bardzo dokładnie, wydaje mi się że jest słaba szansa żeby nie zauważyli, ale lepiej żeby to sprawdzić niż żebyś miałą się martwić.

perfuzja pozazdrościć szefa

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-11-04 o 09:34
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:34   #2557
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
lady u mnie w brzuchu jeden maluch siedzi a również odczuwam porządne uderzenia w dwóch różnych miejscach i to nawet dość często
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
[/COLOR] lady niezauwazanie bliźniaka na usg polowkowym jest bardzo, bardzo mało prawdopodobne. Ja tez czasem czuje ruchy w kilku miejscach na raz
to nie wiem. byłam tym zdziwiona bo na trzy ciąże przydarzyło mi się to po raz pierwszy

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Wiesz, może Twoje maleństwo nasuwa jakąś srogą gimnastykę wyczynową i tyle? Jeden kopniak to mógł być szczery kopniak, a to co czułaś jak drugi kopniak to może po prostu łokieć? Może młode ma mocny biceps i tyle Jeśli mocno się martwisz/stresujesz, to po prostu idź prywatnie na USG żeby to wyjaśnić. Albo umów się do swojego lekarza na wizytę i mu o tym powiedz?
Połówkowe jest bardzo dokładnie, wydaje mi się że jest słaba szansa żeby nie zauważyli, ale lepiej żeby to sprawdzić niż żebyś miałą się martwić.
mojemu lekarzowi wspominałam o moich przeczuciach już w 16 tygodniu, powiedział, że zobaczymy na połówkowym. i tak jak ja już się uspokoiłam, to jemu nic nie wspominałam i tak na razie jesteśmy przy jednym dziecku
możliwe, że rośnie mi jakiś mały kulturysta w zasadzie ja też się nie oszczędzam teraz, choc powinnam. niestety przymus jest, że trzeba dźwigac.
następne usg za około 5-6 tygodni, więc jeśli mi obawy nie przejdą, chyba wybiorę się wcześniej

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Edytowane przez lady_kiss
Czas edycji: 2013-11-04 o 09:41
Stary 2013-11-04, 09:39   #2558
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalennas Pokaż wiadomość
Ja mam komode kapielowa z mothercare:
http://przewijak.pl/galeria/?komoda-...enka-przewijak
Dostalam używaną od bratowej, wygodne jest to ze ma i przewijak i wanienke
To do mnie nie przemawia, bo jak ja będę oporządzać jednego malucha na przewijaku to małż będzie kąpał drugiego. No i to chyba dość wąskie jest.

Cytat:
też tak myślałam, ale to uderzenie w dole brzucha bywa na tyle mocne, że chyba trochę za mocne jak na taką malutką rączkę.
Na takim etapie ciąży już się dwa nie ukryją. Ja przy bliźniakach czuję kopniaki w 4 miejscach na raz
Stary 2013-11-04, 09:39   #2559
upadly_aniol00
Zakorzenienie

lady może własnie dlatego , ze to 3 ciąża i masz teraz więcej miejsca w brzuchu dzięki czemu maleństwo ma większe pole do popisu
Stary 2013-11-04, 09:41   #2560
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
to nie wiem. byłam tym zdziwiona bo na trzy ciąże przydarzyło mi się to po raz pierwszy
To, że wcześniej tak nie było to nie znaczy, że teraz też nie będzie. Ciąże nie muszą przebiegać tak samo. Poza tym teraz po dwóch przebytych ciążach trzecią możesz czuć wyraźniej.
Stary 2013-11-04, 09:42   #2561
Akkma
Zadomowienie

O mamooo zostala mi jeszcze godzina czekania. Powoli robie sie glodna . Zaczelam czytac ksiazke, ale zauwazylam, ze trace na tym za duzo energii a pozatym nienawidze czytac na siedząco ;-) odbija mi sie przesłodzonym pączkiem :/ bleeee... boje sie wyniku

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-04 o 09:54
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:44   #2562
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Na takim etapie ciąży już się dwa nie ukryją. Ja przy bliźniakach czuję kopniaki w 4 miejscach na raz
o, to jeszcze lepiej

Cytat:
lady może własnie dlatego , ze to 3 ciąża i masz teraz więcej miejsca w brzuchu dzięki czemu maleństwo ma większe pole do popisu
całkiem możliwe

dzięki dziewczyny za rady i opinie dużo zdrówka dla bobasków, a dla Was cierpliwości

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-11-04, 09:45   #2563
Cicici
Rozeznanie

Ja siedze u lekarza po zwolnienie. . Dzidzia szaleje nie budzilam tz bo wykończony po całym tygodniu spi a czeka nas dzisiaj jeszcze wizyta w urzędzie skarbowym bo zmieniamy klasy podatkowe. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Miłego dnia dziewczynki
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:52   #2564
Le La
Zadomowienie

Dzien dobry

Obudzilam sie bez bolu pachwin, wiec mam nadzieje, ze juz tak zostanie, bo musze troche spraw pozalatwiac, a potem sie zabrac za porzadkowanie i wywalanie rzeczy z pokoju dla Aleksa

migotko jedna jednostka to naprawde nieduzo, wiec spokojnie. Zestresowalas sie i pewnie dlatego Ci skoczylo....

magnusia bardzo ladnie wygladasz, no i jakos nie widac tej wielkiej doopy

agoola wspolczuje sytuacji. Tez kiedys opiekowalam sie bardzo chorym dziadziusiem, bo mieszkal z nami i wiem jakie to jest ciezkie. Nie wiem jak teraz, ale wczesniej byla mozliwosc wizyt lekarza rejonowego i pielegniarki, moze u Ciebie tez cos takiego jest.

senira ale te chlopy to czasem bezmyslne sa Nie przejmuj sie, pewnie przemysli sprawe i Cie bedzie przepraszal jak wroci

Trzymam kciuki za Wasze wizyty i badania.

Milego dnia
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:53   #2565
tajeczka
Zadomowienie

hej
u mnie piękny słoneczny poranek
właśnie do mnie dotarło, że muszę kupić nową szafę/komodę, bo już w tym momencie nie mam gdzie chować ciuchów dla małej... Teściowa od swoich koleżanek dostaje tyle, że o Boże... dodatkowo moja matka już kupiła chyba z 5 wielkich siatek i przywiezie przed porodem...
a tu się okazuje, że do szpitala mi ciuszki tylko na wypis potrzebne
jutro ruszam na miasto szukać rzeczy dla siebie do porodu

Trzymam kciuki za badania/wyniki dzisiejsze
i poproszę o kciuki, bo o 15 mam usg 3d, stwierdziłam, że poszaleję i zapłacę, żeby w końcu zobaczyć jak to moje maleństwo wygląda, bo na 2d nic nie widzę
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:55   #2566
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
O mamooo zostala mi jeszcze godzina czekania. Powoli robie sie glodna . Zaczelam czytac ksiazke, ale zauwazylam, ze trace na tym za duzo energii a pozatym nie nawidze czytac na siedząco ;-) odbija mi sie przesłodzonym pączkiem :/ bleeee... boje sie wyniku
Cokolwiek byś nie robiła, w tej chwili nic nie zmienisz. Chyba że będziesz mocno sie denerwować, to sobie zaszkodzisz. Jeśli jesteś w jakiejś przychodni to może wyjdź na powietrze i przejdź się ze dwa razy wokół budynku? Może psychicznie lepiej się poczujesz jak przestaniesz czuć ten przychodniowy zapaszek

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ośmiornica w brzuchu
Stary 2013-11-04, 10:02   #2567
katarzyniak
Rozeznanie

Dzisiaj chyba nikt mnie nie pobije z różnorodnością śniadania
Zjadłam: jajecznice, kanapke z szynką, drugą z białym serem. Za godzine wypiłam szklanke soku z kiszonych ogórków, szklankę soku z buraków, 2 jabłka i 2 kostki czekolady . Za kolejne pół godzinki doszła słaba kawka rozpuszczalna z mlekiem. Czuję się najedzona i szczęśliwa
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-11-04 o 10:41
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 10:04   #2568
AgatkaL
Wtajemniczenie

Ja też czuję kopniaki w dwóch miejscach po przeciwnych stronach, więc to chyba normalne

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 10:05   #2569
mala098
Raczkowanie

Katharsist, najszczersze wyrazy współczucia...
Amberella, jak się czujesz? Nie powtórzylo się więcej nic niepokojącego mam nadzieję?
Agoola, trzymaj się Kochana, zawsze po deszczu przychodzi słońce.
Sadlaczyca, jak się miewasz? W szpitalu, czy już w domku?
Ejani, ja mam z tymi kulkami ze styropianu. Układam go układając się spać za sobą, leżąc na lewym boku. Kiedy przekręcam się na prawy, nie przekładam go, czeka w swojej pozycji, aż wrócę na lewy bok, więc nie szeleszczę. Choć sam z siebie, wiadomo, szeleści jak się go przekłada, ale jak już się uleży, to nie wydaje żadnych dzwięków.

U mnie nic nowego się nie dzieje, remont w trakcie, za miesiąc planują zakończyć. Na szczęście teraz z mężem już głównie odwiedzamy ikeę itp, a nie castoramę.

Miłego dnia Kochane!
Stary 2013-11-04, 10:13   #2570
SunShineDoll
Rozeznanie

Dzień dobry
Ja dziś pracowicie od samego rana przed 8 poszłam na zakupy do biedronki - mając nadzieję, że kolejek nie będzie oczywiście stałam..teraz ściągnęłam poszycie z kołyski i piorę, ale żeby było ciekawie to musiałam rozkręcić niektóre elementy SAMA ŚRUBOKRĘTEM i ciągle mówiłam do Róży "widzisz jaka mama zdolna, tu odkręci tu przykręci " mam nadzieję, że dziś przyjdzie półka nad szafkę zamawiałam już ponad tydzięn temu a dalej nie ma - niby w 24 h wysyłają...jak już kącik będzie skończony wstawię zdjęcia .

Zazdroszczę dziewczynom, które urządzają mieszkanko tego wybierania urządzania, my jedynie kupujemy nowe drzwi do pokoju i chyba dziś do castoramy pojadę - u mnie nie ma nic w okolicy żadnych sklepów z wyborem. A drzwi chcę białe z mlecznymi szkłami w staroangielskim stylu.

Miłego dnia !!!
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 10:19   #2571
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
pierwszy raz dwa tygodnie temu jednocześnie poczułam kopnięcia w dwóch różnych miejscach brzucha: po lewej stronie u góry, niemal z boku brzucha i po prawej stronie u dołu, też prawie z boku.
po dwóch dniach jakoś o tym zapomniałam (choc czułam kopniaki w okolicy tych miejsc, ale już nie jednocześnie)
i od kilku dni, znowu kilka razy czułam jednoczesne kopanie w tych miejscach.
Gdybym miała oszacować ilość płodów na podstawie ruchów, musiałabym powiedzieć, że mam w brzuchu pięcioraczki albo ośmiornicę
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 10:21   #2572
senira666
Zakorzenienie

a ja dzisiaj nie dosyć że w podłym nastroju to jeszcze kiepsko się czuję... boli mnie brzuch i żołądek i plecy do tego ... masakra jakaś...
Stary 2013-11-04, 10:21   #2573
ejani
Zadomowienie

Witam z rana, po wczorajszym wieczorze, kiedy udało się wszystko oprócz ciasta (mega zakalec, ale to żelek się wtrącił do robienia) spałam bez przerw (i całe szczęście, bo się kibel zapchał) a dziś os rana na nogach i teraz próbuję spać (przy akompaniamencie stukania robotników, więc średnio idzie)

Nadrobiłam Was, ale niezbyt pamiętam co miałam napisać

Agoola, bardzo Ci współczuję, moja babcia też w coraz gorszym stanie, choć na szczęście ma się nią kto zajmować, bo ja ledwo daję radę ją odwiedzać (przez emocje), a Ty biedaku jesteś z tym niemal sama! Ojca nie podsumuję- brak słów

Cytat:
Hej noworoczne mamusie
Piszę do Was z pewnym pytaniem, a w szczególności raczej do dziewczyn, które oczekują bliźniaków
sama mam termin na 10 luty.
może opowiem dokładniej z czym przychodzę.

powiem szczerze, że zgłupiałam. jak to jest u was z kopniakami maluchów?
Witaj, gdyby tak na to patrzeć, to ja bym miała trojaczki brzuszki zawsze są większe w każdej kolejnej ciąży, więc to o niczym nie świadczy, a i ruchy bardziej wyczuwalne. Zresztą moje dziecko i w 3-4 miejscach na raz czasem uderza, więc bardziej myślę, że to ośmiornica albo bokser? Wczoraj to mi aż brzuch przez chwilę falował od tego...

Iwantyoy, nóż się w kieszeni otwiera na takie historie, ale też fakt, że patrzyłam na wybór szpitala i pod tym względem i "mój" ma oddział neonatologii z II stopniem referencyjności a 5 minut dalej jest Centrum Zdrowia Dziecka z III, czyli najwyższym chyba, więc wiem, że co by się nie działo powinni się dobrze zająć

Lidka, trzymam kciuki, żeby się znalazło miejsce lub rozwiązanie dla pieska

Inne kciuki dla wszystkich potrzebujących

Co do rozstępów, to mi się wokół pępka pojawiają, ale znikają po oriflamowym, więc przy nim zostaję, ale do piersi kupiłam sobie palmersa, co miałam próbkę (drugi, w aptece a ten z allegro będę reklamować, bo śmierdzi zamiast pachnieć), bo znów swędzą (rosną?)
Gorzej, że przez to smarowanie brzucha, piersi itp zlekceważyłam trochę twarz i a propo dyskusji sprzed 2 dni wysypało mnie na buzi i zaczęła mi skóra schodzić- jak wąż!

To tyle, nie pamiętam, co jeszcze chciałam pisać...
Stary 2013-11-04, 10:30   #2574
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Dzisiaj chyba nikt mnie nie pobije z różnorodnością śniadania
Zjadłam: jajecznice, kanapke z szynką, drugą z białym serem. Za godzine wypiłam szklanke soku z kiszonych ogórków, szklankę soku z buraków, 2 jabłka i 2 kostki czekolady . czuję się najedzona
Ha ha ja no niezły mix
Stary 2013-11-04, 10:42   #2575
sweet_vintage
Rozeznanie

U mnie to samo - po ilości ruchów patrząc to Igor jest ośmiornicą

Mnie zaczęła piec skóra nad pępkiem, obawiam sie właśnie, ze to zwiastuje pojawienie sie rozstępów :/ smaruje kremem elancyl wieczorem i przed kąpielą olejkiem Claris, który wg mnie niemiłosiernie śmierdzi i w pierwszych 3 miesiącach w ogóle nie mogłam go nawet otworzyć, bo mi sie wszystko cofalo. Oby to smarowania pomogło....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 10:44   #2576
katarzyniak
Rozeznanie

Ejani, a jak liczy się te stopnie neonatologii??? I jak sprawdzić który stopień neonatologii ma dany szpital? I stopień rozumiem będzie lepszy od III?

Ja ciągle nie wiem który w szpital w "razie czego" wybrać w Łodzi/...?
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 10:52   #2577
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Ejani, a jak liczy się te stopnie neonatologii??? I jak sprawdzić który stopień neonatologii ma dany szpital? I stopień rozumiem będzie lepszy od III?

Ja ciągle nie wiem który w szpital w "razie czego" wybrać w Łodzi/...?
Na odwrót - III stopień to najwyższy z możliwych.
Zazwyczaj szpitale piszą na swoich stronach jaki maja stopień. Ale czy gdzie indziej mozna to sprawdzić to nie wiem.
Stary 2013-11-04, 11:10   #2578
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Dzieńdorby
z rana szlag jasny pieroński! Nosz..... co poniedziałek to samo ---> praca ---> stres ---> cukier. Nie ma szans, żeby się w mojej sytuacji całkiem od pracy oderwać, nie potrafię się nią nie stresować. Przekroczyłam o 1 jednostkę (norma 95 a ja mialam 96) ale jednak!

pięknie zaczyna się poniedziałek, a tyle postanowień miałam wczoraj
i radzę się tych postanowień trzymać, bo jak nie, to
Naprawdę samą siebie nakręcasz... tylko spokój Cię może uratować. I Twojego bobaska.

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Co do cukru to jednostka to juz chyba mało ważna a nie potrzebnie sie denerwujesz.
U mnie ciężki poranek...TZ poszedł do pracy a to pierwszy raz jak nie pogodzilismy sie przed spaniem. Jeżeli zdarzało nam sie kłócić to oboje chcieliśmy wszystko wyjaśnić. .. przykro mi bo jakas czuje sie przez to mniej ważna...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
spokojnie, dobrze, że wyszedł, gęsta atmosfera się rozluźni. Może on przemyśli, może i Ty... w zasadzie, na dobrą sprawę, nic strasznego nie zrobił, spędził w odmóżdżający sposób niedziele. Jeśli nie robi tego codziennie, to chyba żadne przestępstwo... też jest tylko człowiekiem.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:14   #2579
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ja co do rozstępów w ogóle się nie odzywam nie dosyć , że od początku smarowałam się to mam ich już sporawo . Najwięcej na boczkach ale i na brzuchu też do tego na brzuchu pojawiają się nowe . A teraz codziennie stosuję bio oli i :dupa: jestem zła na to . Do tego standardowo rozwyłam się jak zobaczyłam nowe rozstępy , mąż cały czas powtarza , że nie mam czym się przejmować bo jemu one nie przeszkadzają a sam też ma . No ale mi jakoś źle z tego powodu sądziłam , że mi nie wyjdą skoro się smaruję i mam trochę tego ciałka
Stary 2013-11-04, 11:25   #2580
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja co do rozstępów w ogóle się nie odzywam nie dosyć , że od początku smarowałam się to mam ich już sporawo . Najwięcej na boczkach ale i na brzuchu też do tego na brzuchu pojawiają się nowe . A teraz codziennie stosuję bio oli i :dupa: jestem zła na to . Do tego standardowo rozwyłam się jak zobaczyłam nowe rozstępy , mąż cały czas powtarza , że nie mam czym się przejmować bo jemu one nie przeszkadzają a sam też ma . No ale mi jakoś źle z tego powodu sądziłam , że mi nie wyjdą skoro się smaruję i mam trochę tego ciałka

Moze spróbuj smarowac sie czymś innym? Na przykład masłem karite?

Ale pamiętaj:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości