Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 10:07   #2611
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Aldrin - też myślę o płaszczu teraz, bo też ma kurtkę już zniszczoną. Jakbyś widziała coś fajnego w fajnej cenie to podrzuć foto ostatnio przeglądałam allegro ale tam kupić to chyba za duże ryzyko. Nie widać jakości ani nie wiadomo czy będzie pasować... ech ciężki temat jednak będzie z tym

janeczka
- z tym fotelikiem to ludzie prowizorki odpieprzają nieraz byle tylko nie dostać mandatu, tak jakby o bezpieczeństwo już się nie bali. O zgrozo !

seleniti -
edytowałam swojego posta dodając jeszcze kilka rzeczy, jak chcesz to zerknij.

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-04 o 10:08
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 10:09   #2612
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Aldrin - też myślę o płaszczu teraz, bo też ma kurtkę już zniszczoną. Jakbyś widziała coś fajnego w fajnej cenie to podrzuć foto ostatnio przeglądałam allegro ale tam kupić to chyba za duże ryzyko. Nie widać jakości ani nie wiadomo czy będzie pasować... ech ciężki temat jednak będzie z tym

janeczka
- z tym fotelikiem to ludzie prowizorki odpieprzają nieraz byle tylko nie dostać mandatu, tak jakby o bezpieczeństwo już się nie bali. O zgrozo !

Ja kiedyś mężowi zamówiłam marynarkę z kapturem właśnie z allegro i leżała idealnie, więc myśle aby teraz też kupić właśnie na allegro, bo u nas ceny powyżej 250 zł a tam nawet za 150 można kupić

myślałam mniej więcej o czymś w tym stylu

http://allegro.pl/enos-8856-meski-pl...653407055.html

http://allegro.pl/enos-8856-meski-pl...653407055.html
Stary 2013-11-04, 10:16   #2613
wranes
Raczkowanie

Witajcie
U mnie weekend minął na odpoczynku, spędzaniu czasu z rodziną i ogólnym lenistwie .
Zaczęły się u mnie stresujące tygodnie ciąży, boję się żeby nic się nie wydarzyło złego, głowa ciągle pracuje choć ciągle sobie powtarzam, że teraz taśma utrzyma moją kruszynkę i nie pozwoli mi na kolejną stratę.

Trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty.
2011 - 16 tc ze szwem McDonalda
2013 - 13 tc, z taśmą założoną laparoskopowo w 13 tc
30.07.2013 r. - usunięta poprzednia taśma i założona nowa laparokopowo
09.12.2013 r. - Agnieszka 19 tc
wranes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 10:18   #2614
kasiab91
Zakorzenienie

Seleniti - własnie hope napisała fajne pomysły W tamtym roku na swięta mój dostał zegarek i fajny skórzany portfel. Był mega zadowolony. A w lato jakoś bez okazji dostał skórzany pasek też był szczęśliwy. Ja jakoś alkoholu nie kupuję, no ale u mnie to jakoś wytłumaczalne

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez wranes Pokaż wiadomość
Witajcie
U mnie weekend minął na odpoczynku, spędzaniu czasu z rodziną i ogólnym lenistwie .
Zaczęły się u mnie stresujące tygodnie ciąży, boję się żeby nic się nie wydarzyło złego, głowa ciągle pracuje choć ciągle sobie powtarzam, że teraz taśma utrzyma moją kruszynkę i nie pozwoli mi na kolejną stratę.

Trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty.
Ja 3mam za Ciebie. Zobaczysz teraz wszystko się ułoży i nic się nie stanie!! Wiem, że wiele przeżyłaś, ale głowa do góry i będzie wszystko w jak najlepszym porządku

Kto ma ochotę na kawkę ze mną?? Właśnie idę sobie zrobic i zjem do tego chałwę
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2013-11-04 o 10:22
kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 10:22   #2615
Seleniti
Zadomowienie

Dzięki hope portfel skórzany ma, chociaż mam schowany w szafce męski nowy oryginalny skórzany portfel z bursztynowej kolekcji Batyckiego, a co ja się będę produkować dam mu ten, przynajmniej zaoszczędzę zegarek już ode mnie dostał dlatego nie wiem co haha i hmm będę musiała zebrać swój rozleniwiony tyłek i polatać po sklepach a nóż widelec się na coś natknę

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 10:29   #2616
wranes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hejcia Mamusie

U mnie weekend zleciał na lenistwie.Byłam na basanie,choć troszkę mialam obawy,bo wiadomo,że można coś załapać,ale fajnie było popływać no i narazie wszystko jest okejPoźniej pojechaliśmy rodzinką do naszej ulubionej pizzerii mniaaaaaammmii
Pisałyście o twardniejącym brzuszku,ja nie wiem czy o to Wam chodzi,ale jak mam często tak,że jak się rano budze i położe się na plecach to czuje nad łonem taką kule twardą-czy to jest macica po prostu?
Ide dzisiaj do ginki i zastanawiam się czy jej powiedzieć o tym,czy głupka z siebie nie zrobie;p
Już się nie moge tak bajdełej doczekać tej wizyty.Ide na 16stą.Kurcze miesiąc czekania,nie wiedząc co tam się z Bąbelkiem dzieje..strasznie dużo czasu!Dziś po 12 jeszcze wyniki morfologii,moczu i cukru odebrać.

Gosiaczku3mam kciuki za dzisiejsze prenatalne
Dokładnie mam to samo, jak położę się na plecach, to właśnie czuję twarde podbrzusze i wydaje mi się, że to właśnie macica. Jak tylko się przekręcę na bok to już jest ok.
Stary 2013-11-04, 10:31   #2617
paulka0212
Wtajemniczenie

Mój mąż urodziny już miał, miałam mu kupić portfeł ale chciał jakiegoś windowsa to mu się dołożyłam.
A teraz myślę o świętach, przeważnie sobie prezentów nie robimy bo wolimy dzieciakom pokupować najmłodszym ale myślę o bodach z napisem "super tata" czy coś takiego.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 10:34   #2618
wranes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Seleniti - własnie hope napisała fajne pomysły W tamtym roku na swięta mój dostał zegarek i fajny skórzany portfel. Był mega zadowolony. A w lato jakoś bez okazji dostał skórzany pasek też był szczęśliwy. Ja jakoś alkoholu nie kupuję, no ale u mnie to jakoś wytłumaczalne

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Ja 3mam za Ciebie. Zobaczysz teraz wszystko się ułoży i nic się nie stanie!! Wiem, że wiele przeżyłaś, ale głowa do góry i będzie wszystko w jak najlepszym porządku

Dziękuję za dobre słowa . Ja się przyłączam do kawki, i już zjadłam 4 ptasie mleczka waniliowe..mmmmmmmmm pycha
Stary 2013-11-04, 10:46   #2619
kasiab91
Zakorzenienie

Właśnie był listonosz i przyniósł mi te próbki z Johnson's Baby. Mają piękny zapach i są w buteleczkach 50 ml i już się doczekac nie mogę kiedy ich użyję
Wrzucam fotencję jak to wygląda

No i czekam jeszcze na grzechotkę z fisher
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01183.jpg (32,1 KB, 14 załadowań)
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-04, 10:47   #2620
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za dobre słowa . Ja się przyłączam do kawki, i już zjadłam 4 ptasie mleczka waniliowe..mmmmmmmmm pycha
No to tą kawkę Pyszota.
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-04, 10:49   #2621
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie był listonosz i przyniósł mi te próbki z Johnson's Baby. Mają piękny zapach i są w buteleczkach 50 ml i już się doczekac nie mogę kiedy ich użyję

Po jakim czasie Ci to przyszło? Ja czekam już 2 tygodnie i nic a większość po tygodniu wszystko dostają
Stary 2013-11-04, 10:53   #2622
martuszka0
Rozeznanie

Co do prezentu dla TŻ, to mój ostatnio też dostał zegarek i portfel :P

ja mojemu często kupuję też gry planszowe (np. Puerto Rice, Agricola, Carcassonne). Są różne, np. ekonomiczne czy strategiczne... Można grać w 2 osoby lub też więcej mój mąż zawsze cieszy się z nowej planszówki
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 10:54   #2623
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Po jakim czasie Ci to przyszło? Ja czekam już 2 tygodnie i nic a większość po tygodniu wszystko dostają
Wiesz co kochana nie kojarzę kiedy się tam logowałam, ale myślę, że coś około 2,5 tygodnia No chyba tak jakoś będzie

O losie muszę w sypialni posprzątac Jest milion ciuchów, które leżą do ułożenia w szafkach... Hmmm...
MAMA- 03.05.2014

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2013-11-04 o 10:59
Stary 2013-11-04, 10:58   #2624
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

DZIEŃ DOBRY poweekendowo. widzę że weekend u większości leniwy i deszczowy
moje dziecko od kilku dni nie chce spać w dzień, także trzeba wymyślać więcej zabaw, ale tym sposobem o 20tej już śpi

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

A mam pytanie. Czy w 16 tc mozna lezec albo spac na brzuchu??? Nie zrobie krzywdy bablowi???
a
ja cały czas śpię na brzuchu jak na razie
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Cały ranek miałam problemy z netem , nocka też jako tako bo Oskar wczoraj się wyszalał na sam wieczór , tańcował jak szalony do piosenki "sokoły" i "bajobongo" a za to w nocy często się budził , marudził przez sen i pobudka na całego o 6.15.

u nas też tak jest, że jak Bartek ma nadmiar emocji wrażeń pod wieczór, to później w nocy przeżywa i śpi niespokojnie
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
No i z rana dostaliśmy zaproszenie do męża brata rodzonego na urodziny ich synków. Jeden skończy roczek a drugi (za 2 tygodnie ale robią razem impreze) 4 latka i nie wiem, zupełnie nie wiem co im kupić, tym bardziej że czterolatek jest chrześniakiem męża, chodzi już do przedszkola i sporo potrafi....

Może Wy mi coś doradzicie?
Dla roczniaka myślałam o jakiejś zabawce interaktywnej, a dla starszaka nie wiem zupełnie co?

dla 4 lata to może jakieś gry edukacyjne, a dla roczniaka jakąś zabawkę interaktywną albo książeczki

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:06   #2625
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
alleeee mam "problem" zbliżają się urodziny TŻta i mam tylko 5 dni na kupienie prezentu, a tu pojawiają się schody bo ja nie wiem co równie dobrze mogłabym pójść na łatwiznę i kupić mu butelkę rudej, blee , a wolałabym nie, poradzicie coś ?
A ja swojemu mam w planach kupic tylko nie wiem czy na mikołaja czy pod choinke - kamerke samochodowa - on w aucie spedza, wiekszosc swojego zycia
Cytat:

Oj te "probki" to wcale nie takie probki Da sie ocenic produkt bo sa wydajne. Ja tez to zamawiałam dla chrzesnicy. ;-) I miałam 3 albo 4 produkty, i krem na odparzenia zdziałał cuda - tak mowiła moja szwagierka..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:08   #2626
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta witam się w 12 tygodniu

Weekend spędziło mi się w łóżeczku więc bez rewelacji ale od wczorajszego popołudnia męczyły mnie bóle w krzyżu, no i w końcu dogrzebałam się info na ten temat, że to właśnie "zbawienne" działanie hormonów, że poluźniają stawy jakoś coś w tym stylu i od tego wszystkie bóle w nocy spać nie mogłam, wierciłam się z boku na bok, śniły mi się jakieś głupie rzeczy i czułam, że brzuszek mam dziwnie napięty, ale wstałam i wszystko ok alleeee mam "problem" zbliżają się urodziny TŻta i mam tylko 5 dni na kupienie prezentu, a tu pojawiają się schody bo ja nie wiem co równie dobrze mogłabym pójść na łatwiznę i kupić mu butelkę rudej, blee , a wolałabym nie, poradzicie coś ?
Ojj, ja zawsze mam straszny problem z prezentem dla Mężula Przeważnie kupuję mu coś do ubrania koszule, krawaty), bo tego to zawsze brakuje. Też się już zastanawiam bo mój ma urodziny za dwa tygodnie.
No i niedługo jeszcze święta i trzeba wszystkim kupować. Nie cierpię tego, bo nigdy nie wiem co Teściom kupić

Cytat:

Ja też mogę? Tylko ja przy herbatce piramidce Chałwaaaaaaaa Mężul często jeździ na Ukrainę i przywozi mi zawsze taki wielki 2 kg blok Tylko dawno już nie był i nie mam , a ta polska paczkowana nie bardzo mi smakuje

Cytat:
Ja mam ptasie mleczko kokosowe

Cytat:

No właśnie ja też czekam na grzechotkę już 3 tygodnie. Któraś z dziewczyn pisała że ją dostała tylko nie pamiętam która
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:11   #2627
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe;

zamyślona roztargniona
- Twoja refleksja na temat kościoła, aborcji, chorób dzieci jest wydaje mi się bardzo subiektywna, nie zamierzam się wdawać w temat ponieważ mimo iż też swoje w życiu przeszłam, to Boga o to nie obwinie. Przykładną katoliczką też nie jestem, ale wystawianie Boga na próby "jak istniejesz to czemu na to pozwalasz" "albo "jeśli istniejesz to mnie/go ocal" to w mojej opinii niestety próba dla nas, nie dla Boga, o czym nawet można poczytać w Biblii. Jezus też był wystawiany na próby. My mamy od Boga wiarę, ale mamy też wolną wolę. Do dosłownie wszystkiego. Niektórzy wykorzystali wolną wolę w złej wierze, stąd ludzie sami sobie zgotowali taki los, taki świat, gdzie niestety jest dużo cierpienia i zła. Nie mam zamiaru przekonywać cię do własnego zdania, masz prawo mieć swoje, piszę to jedynie żeby rzucić na to inne spojrzenie, do przemyślenia, nie do dyskusji, bo wiem że jest to temat rzeka i nie chce nikomu niczego tłumaczyć, narzucać itd. Powodzenia.
Ja rozumiem, jeżeli to ja miałabym być wystawiona na próbę. Ale czemu niewinne dziecko?
Rozumiem też, że część nieszczęść to kwestia złych ludzkich wyborów. W mojej sytuacji nie miałam żadnego wpływu na to jakie będę mieć dziecko. A tym bardziej ono nie miało wpływu na swój los.

Bo to że Bóg ludzi wystawia na próby to rozumiem. Jestem w stanie zrozumieć że na mnie coś spada, bo to próba albo konsekwencja mojego wyboru życiowego.
Ale tragedii, które dotykają dzieci nie pojmuję.

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
kiedyś ktoś mi powiedział, ze Bóg zsyła ciężkie rzeczy na silnych ludzi bo słabi niby tego krzyża by nie podnieśli. To nie jest moje zdanie, piszę to co mi ktoś powiedział, gdyż podobnie myślałam jak Ty.
No to mój syn będzie silny
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:20   #2628
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Dzieńdobry

Niedawno wróciłam z pobrania krwi, o 8 Tak wyszło, że młodziak 3 razy w nocy do nas przyszedł z kupą Więc do żłobka nie poszedł, Tż ma do czwartku wyjazdy o 6 więc bez sensu bym czekała i wzięłam młodego i poszliśmy. Ledwo tam usiedział godzinę. Ale ludzie to są, nikt sie nie zlituje nad kobieta w ciaży z małym dzieckiem
No i zanim wróciliśmy to 11
W dodatku młody ma katar kaszel i jeszcze zauważyłam jakies białe pękające błonki od środka ust nie mam pojęcia co to jutro pewnie do doktora ruszymy...

Cytat:

O ja mam jakies awizo o przesyłce nierejestrowanej może też coś przyszło

Seleniti mój ma urodziny 20 i ja mu kupuje starter move do PS3 Twój przypadkiem nie gra? Bo wchodza nowe sezony gier to tez bym mogła mu kupić, ale jestem praktyczniejsza, liczę że ja skorzystam po ciąży z jakiejś sportowej rozrywki na tym jego playstation

Zgadzam sie z tymi wózkami nie ma lekkich i stabilnych nawet za dużą kasę Więc szukam lekkiego, bo dostawka i tak bedzie do obecnej gondoli

Mam burdelo po weekendzie jak zwykle, młodego w domu i muszę skombinowac klopsy bez jajek bo zapomnieliśmy kupić

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:28   #2629
Seleniti
Zadomowienie

madziuuula on niestety nie gra ale powiem Ci, że koleżanka po porodzie wzięła się właśnie za Zumbę z movem i jej to b. pomogło tylko mężulek się z niej śmiał, że nie ma dnia, żeby nie wszedł do pokoju, żeby ona nie machała rękami i nogami

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:33   #2630
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Dzieńdobry

Niedawno wróciłam z pobrania krwi, o 8 Tak wyszło, że młodziak 3 razy w nocy do nas przyszedł z kupą Więc do żłobka nie poszedł, Tż ma do czwartku wyjazdy o 6 więc bez sensu bym czekała i wzięłam młodego i poszliśmy. Ledwo tam usiedział godzinę. Ale ludzie to są, nikt sie nie zlituje nad kobieta w ciaży z małym dzieckiem
No i zanim wróciliśmy to 11
W dodatku młody ma katar kaszel i jeszcze zauważyłam jakies białe pękające błonki od środka ust nie mam pojęcia co to jutro pewnie do doktora ruszymy...

Seleniti mój ma urodziny 20 i ja mu kupuje starter move do PS3 Twój przypadkiem nie gra? Bo wchodza nowe sezony gier to tez bym mogła mu kupić, ale jestem praktyczniejsza, liczę że ja skorzystam po ciąży z jakiejś sportowej rozrywki na tym jego playstation

Zgadzam sie z tymi wózkami nie ma lekkich i stabilnych nawet za dużą kasę Więc szukam lekkiego, bo dostawka i tak bedzie do obecnej gondoli

Mam burdelo po weekendzie jak zwykle, młodego w domu i muszę skombinowac klopsy bez jajek bo zapomnieliśmy kupić
Zdrówka dla Synka. U Nas też kaszel i mam nadzieję że się nie rozwinie

I ja również zgadzam się co do wózka. My mamy Tako Warrior - duży i solidny, idealny na nierówności na drogach. Ma dużą gondolę i spacerówka też ładna. My szybko się przesiedliśmy z gondoli do spacerówki, bo Misia nie chciała leżeć. Miała ok. 5 miesięcy i woziliśmy ją w pozycji półleżącej w spacerówce
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:44   #2631
kasiab91
Zakorzenienie

To był głupi mój pomysł na robienie porządków w sypialni... 5 par spodni poszło do wora nie wspominając o spódniczkach i niektórych bluzkach... Odkładałam je z nadzieją, że w lato założę... Ciekawe jak będzie
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-04, 11:52   #2632
ilkas
BAN stały

Madziuuula a ten starter move to są same kontrolery? dwa czy jeden? a ta taka kamerka to też potrzebna w tym zestawie? Wpisałam w wujka google i się połapać w tym nie mogę
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:02   #2633
carolyna86
Zakorzenienie

cześć dziewczyny! Ja również spędziłam leniwy weekend. A dziś jestem nadal rozleniwiona i z chęcią wróciłabym do łóżka - co zapewne uczynię po powrocie z pracy

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:12   #2634
ilkas
BAN stały

Aaa, no i Madziula, pytałaś o zostawianie Emilki Tak, nam się zdarzyło już ją zostawić u moich rodziców w sumie z 5 razy odkąd się urodziła Sami też tam czasem nocowaliśmy razem z nią, także ona bardzo dobrze się tam czuje.
Ale już np u mojej teściowej byśmy jej samej nie zostawili I to nie dlatego, że mam coś do teściowej - broń boże Tylko tam jesteśmy rzadko, bo mieszkają 120 km od nas i mała ich aż tak dobrze nie kojarzy, więc bym się bała, że będzie płakać.
No i właśnie my też teraz robimy to pod kątem porodu, bo Emilka na bank będzie musiała spędzić wtedy u dziadków przynajmniej 2 dni.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:28   #2635
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

aldrin - bardzo fajne!!! podobają mi się. tylko mam wrażenie że ten materiał łapie te wszystkie meszki?;/

wrarnes- kochana - wszystko będzie dobrze! nie możemy myśleć o stratach, zobacz, już jesteśmy tak daleko- musi być dobrze!

kasiab-
późnno doycztałam - idę zrobić tę kawkę bede sobie wyobrazac ze jeszcze ją macie

a co do porządków - kochana ! ja też zakupiłam przed ciążą parę fajnych gaci, i zasmuciłam się kiedy zrobiły się za ciasne ne przejmuj się, będziemy mieć motywację, a z tego co widziałam to laska jesteś i taka filigranowa że pewnie wrócisz do figury raz dwa!

zamyślona - nie zrozumiałaś mnie nawet w połowie, ale to nic Albo zamysł mój dotarł tylko w połowie. Krótko powiem: Twoje życie i to co Cie spotyka to nie tylko konsekwencja Twoich wyborów. Choroby które nas dotykają, czasy jakie mamy, to wszytko konsekwencja wielu lat, wielu czynów których dokonano w złej wierze, albo nie zważając na konsekwencje w ogóle. Każdy z nas boryka się z konsekwencjami wielu przemian, na które nie mamy wpływu. To, że dzieci rodzą się chore uważam również za konsekwencję tego samego. Bóg tu nie ma wiele do rzeczy. Dał nam w końcu wolną wolę, o którą sami się prosiliśmy przed wszystkimi wiekami.
Nie wymagam od Ciebie refleksji, jeśli uważasz wynik swoich przemyśleń za słuszne, to niech tak będzie

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-04 o 12:29
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:31   #2636
lolitka888
Rozeznanie

Hope no zobaczymy czy Bączek się dobrze ułoży

Właśnie wrócilam z wynikami badań i odetchnęłam z ulgą,bo cukier mam dobry. 77,40 przy normie(70,00-99,00)także uf uf,bo przy tej ilości słodyczy jakie zjadam to się już strasznie bałam..
Mocz też okejnie ma bakterii,glukozy,białka ani nic
Co do morfologii to tutaj gorzej,bo dalej Hematokryt poniżej normy,czyli tak samo jak przy 1 badaniach.. teraz mam 34,0 (37,0-47,0), limfocyty mi się obniżyły i mam za mało - 17,9 (20,0-45,0) a za dużo neutrofile 73,8 (40,0-70,0)
Zmartwiła mnie też bo na granicy mam hemoglobine 12,3 (12,0-16,0),Eozynofile 0,11 (0,10-0,50),bazofile 0,04 (0,00-0,10)
nic ide poczytać o tych co mam złe..
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:32   #2637
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Anulka to korzystaj jak możesz A jak tam przeszło już?
oj dzis lepiej, juz nie wymiotowałam... ale kaszel za to sie pojawił, od rana ciągle pokasłuje...
u nas mówimy wszystkim, kogo spotkamy o ciąży - jakoś nie widzę sensu w ukrywaniu tego faktu, zresztą i tak niebawem bedzie widac
ale też rozumiem, że możesz nie chcieć narazie nikomu powiedzieć
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:35   #2638
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie mamusie, ja znowu od rana nie miałam Internetu nie wiem co tu się dzieje ostatnio, zabierają człowiekowi dobro niezbędne do życia
My dzisiaj pospałyśmy rekordowo do 7.30!

Nikii cieszę się, że roczek udany i współczuję sytuacji z TŻ, ale na pewno to chwilowe

Niegrzeczna, u nas właśnie było tak w rodzinie TŻta, że od razu komentarz, że to za wcześnie i że sobie sama nie dam rady

Lolitko u mnie to twardnienie się trochę inaczej objawia, kulka to swoją drogą, a to jest taki bardziej skurcz, nie wiem jak to opisać. A powiedzieć lekarzowi możesz o wszystkim, na pewno nie weźmie Cię za głupka, przecież nie musimy się na wszystkim znać

Paulka wszystko zależy od tego ile kasy chcecie dać. Bardzo dużo jest fajnych zabawek, jak pójdziesz to sklepu to na pewno wybierzecie

Selenity ja mojemu w ostatnim czasie kupuję zawsze ciuchy które zresztą sam sobie wybiera

Hope no ja naprawdę polecam tą bazę isofix, no tylko trzeba mieć w samochodzie ten system isofix, bo bez tego nie da się zamontować bazy

Wranes trzymam za Ciebie kciuki

Madziuula trochę Wam zeszło to pobieranie krwi, nie ma co

Dziewczyny współczuję przeziębień u dzieciaczków, wiem jak to jest, mojej nosa wyczyścić to jest dla niej ból jakby była obdzierana ze skóry żywcem normalnie

KasiuB ja też ostatnio robiłam porządki w szafie i tak odkładałam te sukienki i inne i się zastanawiałam czy w przyszłe lato się to przyda, szczerze to wątpię

IIlkas fajnie macie z Twoimi rodzicami, zawsze można na nich liczyć na pewno my mieszkamy z moimi, więc się nie martwię jak to będzie z porodem i dniami zaraz po porodzie, bo moja mama na pewno wtedy weźmie wolne i zostanie z Hanulą. Tyle, że babcia jest fajna na godzinę, dwie, potem Hanula tęskni już za mamą, więc nie wiem do końca jak to będzie, no ale nasze dziewczyny będą jednak sporo starsze niż teraz, w tym wieku pół roku to jest kupa czasu w końcu

Dziewczyny w weekend się zastanawiałam nad tymi dostawkami do wózka itp i szukałam czegoś sensownego w necie, znalazłam coś takiego: http://www.buggypod.pl/ w sumie drogie, ale wydaje się praktycznie i pasowałoby do naszego Jedo muszę poszukać opinii w necie i pogadać z mężem. Jak się urodzi Bobo to Hanka będzie miała niecałe 21 miesięcy, więc trochę mało na samodzielne spacery jak my wychodzimy na tyle czasu nie wiem, muszę przemyśleć, tak czy siak rozwiązanie jest ciekawe

Edytowane przez kasian86
Czas edycji: 2013-11-04 o 12:36
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:35   #2639
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
aldrin - bardzo fajne!!! podobają mi się. tylko mam wrażenie że ten materiał łapie te wszystkie meszki?;/
Kurcze o tym nie pomyślałam muszę dobrze poczytać i jak się zdecyduje to od razu Ci napisze jak się materiał sprawuje
Stary 2013-11-04, 12:36   #2640
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
oj dzis lepiej, juz nie wymiotowałam... ale kaszel za to sie pojawił, od rana ciągle pokasłuje...
u nas mówimy wszystkim, kogo spotkamy o ciąży - jakoś nie widzę sensu w ukrywaniu tego faktu, zresztą i tak niebawem bedzie widac
ale też rozumiem, że możesz nie chcieć narazie nikomu powiedzieć
U Nas też już wszyscy wiedza, tzn rodzina i bliscy znajomi. Reszta sama zauważy

Takie ładne słoneczko świeciło z rana a teraz niebo zachmurzone i będzie padać pewnie.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości