|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Aldrin - też myślę o płaszczu teraz, bo też ma kurtkę już zniszczoną. Jakbyś widziała coś fajnego w fajnej cenie to podrzuć foto
ostatnio przeglądałam allegro ale tam kupić to chyba za duże ryzyko. Nie widać jakości ani nie wiadomo czy będzie pasować... ech ciężki temat jednak będzie z tym ![]() janeczka - z tym fotelikiem to ludzie prowizorki odpieprzają nieraz byle tylko nie dostać mandatu, tak jakby o bezpieczeństwo już się nie bali. O zgrozo ! seleniti - edytowałam swojego posta dodając jeszcze kilka rzeczy, jak chcesz to zerknij.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-04 o 10:08 |
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Ja kiedyś mężowi zamówiłam marynarkę z kapturem właśnie z allegro i leżała idealnie, więc myśle aby teraz też kupić właśnie na allegro, bo u nas ceny powyżej 250 zł a tam nawet za 150 można kupić myślałam mniej więcej o czymś w tym stylu http://allegro.pl/enos-8856-meski-pl...653407055.html http://allegro.pl/enos-8856-meski-pl...653407055.html |
|
|
|
|
#2613 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() U mnie weekend minął na odpoczynku, spędzaniu czasu z rodziną i ogólnym lenistwie . Zaczęły się u mnie stresujące tygodnie ciąży, boję się żeby nic się nie wydarzyło złego, głowa ciągle pracuje choć ciągle sobie powtarzam, że teraz taśma utrzyma moją kruszynkę i nie pozwoli mi na kolejną stratę. Trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty.
2004 - 39/40 tc cesarskie cięcie 2009 - 14 tc 2010 - 15 tc z pessarem 2011 - 16 tc ze szwem McDonalda 2013 - 13 tc, z taśmą założoną laparoskopowo w 13 tc 30.07.2013 r. - usunięta poprzednia taśma i założona nowa laparokopowo 09.12.2013 r. - Agnieszka 19 tc |
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Seleniti - własnie hope napisała fajne pomysły
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
za Ciebie. Zobaczysz teraz wszystko się ułoży i nic się nie stanie!! Wiem, że wiele przeżyłaś, ale głowa do góry i będzie wszystko w jak najlepszym porządkuKto ma ochotę na kawkę ze mną?? Właśnie idę sobie zrobic i zjem do tego chałwę
Dziewczyna - 27.06.2006 Narzeczona - 24.01.2012 Żona- 10.08.2013 ![]() MAMA- 03.05.2014 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-11-04 o 10:22 |
|
|
|
|
#2615 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki hope
dlatego nie wiem co haha i hmm będę musiała zebrać swój rozleniwiony tyłek i polatać po sklepach a nóż widelec się na coś natknę
|
#2616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2004 - 39/40 tc cesarskie cięcie 2009 - 14 tc 2010 - 15 tc z pessarem 2011 - 16 tc ze szwem McDonalda 2013 - 13 tc, z taśmą założoną laparoskopowo w 13 tc 30.07.2013 r. - usunięta poprzednia taśma i założona nowa laparokopowo 09.12.2013 r. - Agnieszka 19 tc |
|
|
|
|
#2617 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój mąż urodziny już miał, miałam mu kupić portfeł ale chciał jakiegoś windowsa to mu się dołożyłam.
A teraz myślę o świętach, przeważnie sobie prezentów nie robimy bo wolimy dzieciakom pokupować najmłodszym ale myślę o bodach z napisem "super tata" czy coś takiego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie był listonosz i przyniósł mi te próbki z Johnson's Baby. Mają piękny zapach i są w buteleczkach 50 ml
i już się doczekac nie mogę kiedy ich użyję Wrzucam fotencję jak to wygląda ![]() No i czekam jeszcze na grzechotkę z fisher
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tą kawkę Pyszota.
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po jakim czasie Ci to przyszło? Ja czekam już 2 tygodnie i nic a większość po tygodniu wszystko dostają |
|
|
|
|
#2622 |
|
Rozeznanie
|
Co do prezentu dla TŻ, to mój ostatnio też dostał zegarek i portfel :P
ja mojemu często kupuję też gry planszowe (np. Puerto Rice, Agricola, Carcassonne). Są różne, np. ekonomiczne czy strategiczne... Można grać w 2 osoby lub też więcej mój mąż zawsze cieszy się z nowej planszówki
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O losie muszę w sypialni posprzątac Jest milion ciuchów, które leżą do ułożenia w szafkach... Hmmm...
Dziewczyna - 27.06.2006 Narzeczona - 24.01.2012 Żona- 10.08.2013 ![]() MAMA- 03.05.2014 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-11-04 o 10:59 |
|
|
|
|
#2624 | |||
|
Wtajemniczenie
|
DZIEŃ DOBRY poweekendowo. widzę że weekend u większości leniwy i deszczowy
moje dziecko od kilku dni nie chce spać w dzień, także trzeba wymyślać więcej zabaw, ale tym sposobem o 20tej już śpi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Da sie ocenic produkt bo sa wydajne. Ja tez to zamawiałam dla chrzesnicy. ;-) I miałam 3 albo 4 produkty, i krem na odparzenia zdziałał cuda - tak mowiła moja szwagierka..
|
||
|
|
|
#2626 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i niedługo jeszcze święta i trzeba wszystkim kupować. Nie cierpię tego, bo nigdy nie wiem co Teściom kupić ![]() Cytat:
Chałwaaaaaaaa Tylko dawno już nie był i nie mam , a ta polska paczkowana nie bardzo mi smakujeCytat:
![]() No właśnie ja też czekam na grzechotkę już 3 tygodnie. Któraś z dziewczyn pisała że ją dostała tylko nie pamiętam która
|
|
|
#2627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem też, że część nieszczęść to kwestia złych ludzkich wyborów. W mojej sytuacji nie miałam żadnego wpływu na to jakie będę mieć dziecko. A tym bardziej ono nie miało wpływu na swój los. Bo to że Bóg ludzi wystawia na próby to rozumiem. Jestem w stanie zrozumieć że na mnie coś spada, bo to próba albo konsekwencja mojego wyboru życiowego. Ale tragedii, które dotykają dzieci nie pojmuję. Cytat:
|
||
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Niedawno wróciłam z pobrania krwi, o 8 Tak wyszło, że młodziak 3 razy w nocy do nas przyszedł z kupą No i zanim wróciliśmy to 11 W dodatku młody ma katar kaszel i jeszcze zauważyłam jakies białe pękające błonki od środka ust nie mam pojęcia co to jutro pewnie do doktora ruszymy... Cytat:
![]() Seleniti mój ma urodziny 20 i ja mu kupuje starter move do PS3 Twój przypadkiem nie gra? Bo wchodza nowe sezony gier to tez bym mogła mu kupić, ale jestem praktyczniejsza, liczę że ja skorzystam po ciąży z jakiejś sportowej rozrywki na tym jego playstationZgadzam sie z tymi wózkami nie ma lekkich i stabilnych nawet za dużą kasę Więc szukam lekkiego, bo dostawka i tak bedzie do obecnej gondoli ![]() Mam burdelo po weekendzie jak zwykle, młodego w domu i muszę skombinowac klopsy bez jajek bo zapomnieliśmy kupić
|
|
#2629 |
|
Zadomowienie
|
madziuuula on niestety nie gra
ale powiem Ci, że koleżanka po porodzie wzięła się właśnie za Zumbę z movem i jej to b. pomogło
|
#2630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I ja również zgadzam się co do wózka. My mamy Tako Warrior - duży i solidny, idealny na nierówności na drogach. Ma dużą gondolę i spacerówka też ładna. My szybko się przesiedliśmy z gondoli do spacerówki, bo Misia nie chciała leżeć. Miała ok. 5 miesięcy i woziliśmy ją w pozycji półleżącej w spacerówce
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
To był głupi mój pomysł na robienie porządków w sypialni... 5 par spodni poszło do wora nie wspominając o spódniczkach i niektórych bluzkach... Odkładałam je z nadzieją, że w lato założę... Ciekawe jak będzie
![]()
|
#2632 |
|
BAN stały
|
Madziuuula a ten starter move to są same kontrolery? dwa czy jeden? a ta taka kamerka to też potrzebna w tym zestawie? Wpisałam w wujka google i się połapać w tym nie mogę
|
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny! Ja również spędziłam leniwy weekend. A dziś jestem nadal rozleniwiona
i z chęcią wróciłabym do łóżka - co zapewne uczynię po powrocie z pracy
|
#2634 |
|
BAN stały
|
Aaa, no i Madziula, pytałaś o zostawianie Emilki
Tak, nam się zdarzyło już ją zostawić u moich rodziców w sumie z 5 razy odkąd się urodziła Sami też tam czasem nocowaliśmy razem z nią, także ona bardzo dobrze się tam czuje. Ale już np u mojej teściowej byśmy jej samej nie zostawili I to nie dlatego, że mam coś do teściowej - broń boże Tylko tam jesteśmy rzadko, bo mieszkają 120 km od nas i mała ich aż tak dobrze nie kojarzy, więc bym się bała, że będzie płakać. No i właśnie my też teraz robimy to pod kątem porodu, bo Emilka na bank będzie musiała spędzić wtedy u dziadków przynajmniej 2 dni. |
|
|
|
#2635 |
|
Wtajemniczenie
|
aldrin - bardzo fajne!!! podobają mi się. tylko mam wrażenie że ten materiał łapie te wszystkie meszki?;/
wrarnes- kochana - wszystko będzie dobrze! nie możemy myśleć o stratach, zobacz, już jesteśmy tak daleko- musi być dobrze! ![]() kasiab- późnno doycztałam - idę zrobić tę kawkę bede sobie wyobrazac ze jeszcze ją macie ![]() a co do porządków - kochana ! ja też zakupiłam przed ciążą parę fajnych gaci, i zasmuciłam się kiedy zrobiły się za ciasne ne przejmuj się, będziemy mieć motywację, a z tego co widziałam to laska jesteś i taka filigranowa że pewnie wrócisz do figury raz dwa! ![]() zamyślona - nie zrozumiałaś mnie nawet w połowie, ale to nic Albo zamysł mój dotarł tylko w połowie. Krótko powiem: Twoje życie i to co Cie spotyka to nie tylko konsekwencja Twoich wyborów. Choroby które nas dotykają, czasy jakie mamy, to wszytko konsekwencja wielu lat, wielu czynów których dokonano w złej wierze, albo nie zważając na konsekwencje w ogóle. Każdy z nas boryka się z konsekwencjami wielu przemian, na które nie mamy wpływu. To, że dzieci rodzą się chore uważam również za konsekwencję tego samego. Bóg tu nie ma wiele do rzeczy. Dał nam w końcu wolną wolę, o którą sami się prosiliśmy przed wszystkimi wiekami. Nie wymagam od Ciebie refleksji, jeśli uważasz wynik swoich przemyśleń za słuszne, to niech tak będzie
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-04 o 12:29 |
|
|
|
#2636 |
|
Rozeznanie
|
Hope no zobaczymy czy Bączek się dobrze ułoży
![]() Właśnie wrócilam z wynikami badań i odetchnęłam z ulgą,bo cukier mam dobry. 77,40 przy normie(70,00-99,00)także uf uf,bo przy tej ilości słodyczy jakie zjadam to się już strasznie bałam.. Mocz też okej nie ma bakterii,glukozy,białka ani nicCo do morfologii to tutaj gorzej,bo dalej Hematokryt poniżej normy,czyli tak samo jak przy 1 badaniach.. teraz mam 34,0 (37,0-47,0), limfocyty mi się obniżyły i mam za mało - 17,9 (20,0-45,0) a za dużo neutrofile 73,8 (40,0-70,0) Zmartwiła mnie też bo na granicy mam hemoglobine 12,3 (12,0-16,0),Eozynofile 0,11 (0,10-0,50),bazofile 0,04 (0,00-0,10) nic ide poczytać o tych co mam złe.. |
|
|
|
#2637 |
|
Rozeznanie
|
oj dzis lepiej, juz nie wymiotowałam... ale kaszel za to sie pojawił, od rana ciągle pokasłuje...
u nas mówimy wszystkim, kogo spotkamy o ciąży - jakoś nie widzę sensu w ukrywaniu tego faktu, zresztą i tak niebawem bedzie widac ale też rozumiem, że możesz nie chcieć narazie nikomu powiedzieć |
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie, ja znowu od rana nie miałam Internetu
nie wiem co tu się dzieje ostatnio, zabierają człowiekowi dobro niezbędne do życia ![]() My dzisiaj pospałyśmy rekordowo do 7.30! Nikii cieszę się, że roczek udany Niegrzeczna, u nas właśnie było tak w rodzinie TŻta, że od razu komentarz, że to za wcześnie i że sobie sama nie dam rady Lolitko u mnie to twardnienie się trochę inaczej objawia, kulka to swoją drogą, a to jest taki bardziej skurcz, nie wiem jak to opisać. A powiedzieć lekarzowi możesz o wszystkim, na pewno nie weźmie Cię za głupka, przecież nie musimy się na wszystkim znać ![]() Paulka wszystko zależy od tego ile kasy chcecie dać. Bardzo dużo jest fajnych zabawek, jak pójdziesz to sklepu to na pewno wybierzecie Selenity ja mojemu w ostatnim czasie kupuję zawsze ciuchy które zresztą sam sobie wybiera ![]() Hope no ja naprawdę polecam tą bazę isofix, no tylko trzeba mieć w samochodzie ten system isofix, bo bez tego nie da się zamontować bazy Wranes trzymam za Ciebie kciuki Madziuula trochę Wam zeszło to pobieranie krwi, nie ma co ![]() Dziewczyny współczuję przeziębień u dzieciaczków, wiem jak to jest, mojej nosa wyczyścić to jest dla niej ból jakby była obdzierana ze skóry żywcem normalnie KasiuB ja też ostatnio robiłam porządki w szafie i tak odkładałam te sukienki i inne i się zastanawiałam czy w przyszłe lato się to przyda, szczerze to wątpię ![]() IIlkas fajnie macie z Twoimi rodzicami, zawsze można na nich liczyć na pewno ![]() Dziewczyny w weekend się zastanawiałam nad tymi dostawkami do wózka itp i szukałam czegoś sensownego w necie, znalazłam coś takiego: http://www.buggypod.pl/ w sumie drogie, ale wydaje się praktycznie i pasowałoby do naszego Jedo muszę poszukać opinii w necie i pogadać z mężem. Jak się urodzi Bobo to Hanka będzie miała niecałe 21 miesięcy, więc trochę mało na samodzielne spacery jak my wychodzimy na tyle czasu nie wiem, muszę przemyśleć, tak czy siak rozwiązanie jest ciekawe Edytowane przez kasian86 Czas edycji: 2013-11-04 o 12:36 |
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę dobrze poczytać i jak się zdecyduje to od razu Ci napisze jak się materiał sprawuje
|
|
|
|
|
#2640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Takie ładne słoneczko świeciło z rana a teraz niebo zachmurzone i będzie padać pewnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

ostatnio przeglądałam allegro ale tam kupić to chyba za duże ryzyko. Nie widać jakości ani nie wiadomo czy będzie pasować... ech ciężki temat jednak będzie z tym 

za wszystkie dzisiejsze wizyty.

dlatego nie wiem co haha i hmm będę musiała zebrać swój rozleniwiony tyłek i polatać po sklepach a nóż widelec się na coś natknę 

i już się doczekac nie mogę kiedy ich użyję
tą kawkę

Jest milion ciuchów, które leżą do ułożenia w szafkach... Hmmm...
równie dobrze mogłabym pójść na łatwiznę i kupić mu butelkę rudej, blee , a wolałabym nie, poradzicie coś ?
Chałwaaaaaaaa
, a ta polska paczkowana nie bardzo mi smakuje
i z chęcią wróciłabym do łóżka - co zapewne uczynię po powrocie z pracy
nie wiem co tu się dzieje ostatnio, zabierają człowiekowi dobro niezbędne do życia