|
|
#1411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Moje dziecko obudziło się o 9:10, bo TŻ chciał wstać na siku i ją tym obudził... 2 pobudki przez całą noc... Dobry wyniki, chciałabym, żeby każda nocka taka była...
Buziaki dla wszystkich chorutków, zarówno malutkich, jak i dorosłych - zdrowiejcie szybciutko, nikt nie lubi chorować. Cytat:
Biedactwo. Ale powiem Ci, że u nas czopki też gorzej działały - lekko zbijały temperaturę, ale nie tak dobrze, jak Ibum... Potem się okazało, że powinnam dawać większą dawkę - tak powiedział lekarz, jak poszłam sprawdzić, co się dzieje małej (też trzydniówka była) i kupiłam mocniejsze czopki, ale już nie miałam okazji użyć, bo mała nie miała więcej gorączki. Cytat:
A co do telefonu, to na pewno dam znać, ale czytałam dużo na internecie, zanim go zamówiłam, i ludzie są bardzo, bardzo zadowoleni - w przypadku tego telefonu nie płacisz za markę po prostu, a wydajność jest na poziomie Samsunga czy też Apple, tak pisali ludzie, którzy mieli do czynienia z SGS III np. Więc myślę, że będę z niego zadowolona, to jest tak naprawdę mały tablet, a nie telefon, a o to mi chodziło - żeby był duuuży. Nie mogę się doczekać.
|
||
|
|
|
#1412 |
|
Konto usunięte
|
Lady, to samo myślę co Fewcia, zimno? ALE może to być też alergia (nie musi dawać egzemy na skórze) i... utajony refluks!!!
I czytaj też tu: http://imid.med.pl/nauka/images/cmkp...rzenia_snu.pdf |
|
|
|
#1413 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Kurcze, tak czytam i tyle dzieciaczków chorych Jakaś kumulacja się zrobiła. Zdrowiejcie szybciutko i niech temp. już nie męczy Dla Mamuś i Tatusiów również szybkiego powrotu do zdrowia Lady, jak byliście wtedy na wakacjach to mały też miał takie ciężkie noce? Czy tam Wam lepiej przesypiał? Bo może to faktycznie kwestia temp, tak jak dziewczyny mówią? Współczuję Ci tych nocy i Tobie ezzo też... mam nadzieję, że w końcu się u Was polepszy. Dzisiaj promocja pampów w lidlu- ciekawe czy jutro jeszcze coś zostanie bo sie wybieramy do marketu zrobić Julkowe zapasy, bo się pokonczyło parę rzeczy.
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kapała Oliwke ?? Bo właśnie nie wiem czy jak ma gorączkę to kąpać ?? Bo już 2 dni nie kapiemy, zresztą wczoraj i tak by nie dał rady, bo tak płakała. . Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1415 |
|
Konto usunięte
|
Kąpać, to ulgę daje
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lady za kilka m-cy wracam do pracy, wiem, że jeszcze jest czas ale widzę, że Kubuś długo przyzwyczaja się do nowych sytuacji, on nie uśnie jak sobie trochę uu nie pociumka, rzadko kiedy zasypia stricte przy sysusiu ale musi on być w pogotowiu, żeby go uspokoić. No i w nocy koniecznie uu, a ja pewno wrócę do pracy na noce i wtedy tż sobie z nim nie da rady strasznie nie chcę odstawiać, ale wolę chyba teraz stopniowo niż za 3 m-ce na cito aż mi się płakać chce, bo on w ogóle nie chce butli i nie wiem, jak to zniesie ![]()
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś z Ola do pediatry idę, jeśli chodzi o kaszel to znaczna poprawa u nas, no ale niech ją osłucha, z reszta nie wiem jak długo mogę podawać ten syrop na własną rękę. No, mi lepiej ale leje się ze mnieeee, jak nie urok to...
Laski a te pampersy w Rossie w promo z kartą to ile sztuk? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki syrop podajesz na kaszel? ojej zdrówka dla Ciebie i dla Oli
Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-11-04 o 10:24 |
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, z racji tego, że ja kąpię małą co 2 dni, to kąpiel przypadła na dzień, kiedy gorączka już przeszła, więc... Ale nie zamierzałam nie kąpać, bo właśnie wszędzie czytałam, że kąpiel daje ulgę dziecku.
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też co 2 dni kąpiemy, więc w pierwszy dzień gorączki wypadał dzień bez kąpieli. A wczoraj jak pisałam wieczorem i tak nie dało rady by jej wykąpać bo płakała tak. Dziś ja wykapiemy, pewnie szybciej niż normalnie, co by wieczorem znów nie było histerii. Śpi moja bidulinka ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1422 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po weekendowo
![]() Dziękuję za miłe słowa o Blance Dzisiaj zaniosłam jej mocz i kupkę do labka mam nadzieję , że wyniki dadzą jakąś wskazówkę do tego jak wyleczyć te jej nieustające odparzenia ![]() Ale łapanie siuśków u biegającego na czterech nóżkach dziecka to trauma . Dziewczyny postanowiłam odkopać swoje dawne marzenia i idę dziś na ściankę wspinaczkową- zawsze o tym marzyłam ale nie miałam jakoś możliwości. Mam nadzieję że będzie fajnie. Mąż był wczoraj i mówił, że super sprawa. DO tego u nas jest blisko i prawie z darmo i cały sprzęcik dają więc żal nie skorzystać. Jestem mocno podeksyctowana ![]() Lady strasznie Ci współczuje tych nocek. A może Pietraszko ma jakąs piżamkę nie wygodną albo tak jak dziewczyny mówią, że zimno? Kurczę sama nie wiem oc by tu poradzić. Ale trzymam kciuki żeby szybciutko przyszły piękne nocki ![]() Fewciu gratuluję lepszych nocek i ząbka ! Dużo dużo zdrówka dla chorych dzieciaczków !!!! Marsi gratulacje dla Leo za chodzenie!! ![]() Yellow gratuluje nowych umiejetnosci
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja: wygooglowałaś przykładową prezentację, czy wiesz kto jest jej autorem?
Właśnie skończyłam czytać, i widzę w kilku miejscach przykładanie wagi do samodzielnego zasypiania dziecka, w poradach natomiast naukę samodzielnego zasypiania, ciekawa jestem źródeł. |
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43553164]Lady, to samo myślę co Fewcia, zimno? ALE może to być też alergia (nie musi dawać egzemy na skórze) i... utajony refluks!!!
I czytaj też tu: http://imid.med.pl/nauka/images/cmkp...rzenia_snu.pdf[/QUOTE] Ale się mądra poczułam Szaja przyznała mi rację ![]() ![]() Aga mam nadzieję że Zuzi szybko przejdzie. ![]() Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Nie krzyczeć tylko tu na mnie,ale dzisiaj mam dzień pt "nikt mnie nie kocha,nikt mnie nie lubi,do niczego się nie nadaje". Ale nie będę smęcić. Nie mogę się Napatrzeć na tego ząbka ![]() Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1425 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na str. imid'u wchodzisz w zakładkę po lewej NAUKA i tam wyszukujesz różne rzeczy. |
|
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
ZDROWIA DZIECIACZKI!!! I Mamuśki!
ZA NOWONABYTE UMIEJĘTNOŚCI za Adasia za postępy jedzeniowe Kija widzę że się nie zbuntowałaś i oglądasz Mili hehe fajnie Sylwuśki wszystkiego naj! Deli za ząbka Evel Przykro mi z powodu towarzysza, też takiego miałam kiedyś BTW w sobotę byłam w Borzęcinie... niedaleko? Ciebie i Hje? ![]() Marsi żeś pocisnęła koleżance dla Leosia Blogerko widzę że u Was jak u nas. Dawid wstaje góra 7 i chwilę po 8 już trze oczu i ziewa i ja go usypiam. Wczoraj i dziś spał po 20 minut rano. Chyba też mu przesunę tą drzemkę. I pasowałoby mi uciąć mu drzemkę ok 17. Bo jak śpi rano, to później po 13 i ok 17 a o 20 idzie spać. Teoretycznie, bo ostatnio szaleje po kąpieli, albo często się wybudza Sylwietta dla Bartulka LAdy bardzo Wam współczuję...TO są facety? Fewciu co do "koleżanki" to szczerze? Oglądając jej zdjęcia byłam przekonana że to jej córka a nie ona. A na jednym zdjęciu widać jej kozę w nosie, o! i za ząbka!Coż to się kuwa porobiło z tymi chorobami?! ![]() jeszcze dla Poli ![]() Ja kupiłam w rossie pampy 4+ i Dawid mi je dwa razy już przelał. Jade dzisiaj do tesco z ojcem po zapas bebilonu bo promo PODOBNO. Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2013-11-04 o 11:04 |
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
O, Lenova wlasnie mi przypomniala, ze mialam kupke Kuby do labu dac
![]() Gdzie ja mam glowe, w Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-11-04 o 11:02 |
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze tak odnośnie Adasia i Szkocji
http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news...ign=firefoxTen |
|
|
|
#1429 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podaję Fosidal. Cytat:
wiesz co, ja wczoraj Olę kąpałam, bo wychodzę z założenia, że jak sama choruje i się wykąpię, to mi lepiej, ale nie umyłam jej główki.. Cytat:
napisz potem jak było! koniecznie Cytat:
skup się na ząbku lepiej Też mi przyszło przez myśl, że może to temperatura Szaja no ale jak alergia czy utajony to możliwe, że objawia się to TYLKO w nocy? Bo Pietraszeńko w dzień chyba nie przysparza takich problemów?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane.
Dużo uścisków dla naszych chorowitków i zdrówka!!! ![]() Ale zimno w chałupie... Brr a nie mam jak napalić bo Oskar wisi mi na nodze i cały czas tylko mamm-ma![]() Nawet kawy jeszcze nie piłam i jestem nietomna Wiecie co... Wczoraj położyłam się spać jakoś po 21 bo lekko bolała mnie głowa. Obudziłam się o 23 (mąż się szamotał przed kompem i w ogóle) i ryczałam z bólu. Tak mi rozsadzało głowę że myślałam że nie dam rady. Wzięłam tabletki i siedziałam na fotelu bo nawet się położyć nie mogłam. A dziś rano mąż wstał z takim bólem głowy Elllmi- to kobietka zimę poczuła jak nic ![]() Oskar właśnie zjadł śniadanko- uwaga (pierwszy raz) 180 ml kaszki na gęsto
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak pisałam - jak podgrzewaliśmy to nie śpi w ogóle. Masakra była jak nam zaczęły grzać rury od grzejników (spółdzielnia włączyła grzanie) i temp skoczyła 3stopnie w górę. Od razu katar, kompletnie niespanie w nocy, ciężko było uspać. W wakacje też było ciężko ze snem, ale nie aż tak (budził się, ale przy uu odpływał. Bez krzyków). Ogółem nie śpi dłużej niż 2 godziny ciągiem. Zazwyczaj ok. godz ;] standard to pobudki co 30 min. Budzi się z krzykiem, zazwyczaj nie chce piersi. Biorę go wtedy na ręce przytulam i zasypia.
Tak teraz mi wpadło do głowy - może on w jakiś sposób chce odrzucić pierś tak całkiem? W dzień je tylko na śniadanko, w ciągu dnia nawet jak głodny to nie chce, wyrywa się albo bawi, ewentualnie zrobi 3 ciumki i się tuli. Nie wiem, szukam już nawet najmniej wiarygodnej przyczyny ![]() jak zobaczycie, co mi się zrobiło z włosami to padniecie. Zaraz wkleję fotę do klubu. Nie wiem, czy mi hormony wię stabilizują przez/dzięki @, czy co, ale masakra, próbowałam spacyfikować prostownicą i się nie da :P
|
#1433 |
|
Zadomowienie
|
Ściskam chore bidulki i niewyspane mamy też
![]() Aż mi głupio że u nas jak zwykle czyli pobudka o 9.50... Kupiłam ostatnio w rossie te super hiper wypasione białe pampki bo akurat wtedy normalne były poza promocją po 52.99 a białe na promo po 54.99 więc zafundowałam młodej. I już kilka razy obudziła się rano przesikana po szyję. W tych zwykłych tańszych tego nie było. Czy lew z fp przychodzi zwykłą przesyłką czy poleconą? Bo nie wiem czy się mam psychicznie nastawiać na wcześniejszą pobudkę przez listonosza
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę, Lady nie mam pomysłu o co może chodzić u Was.. a dużo czasu mija zanim Piotruś znowu zaśnie po pobudce?
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
fotka w k.
Debrah, nie, maks 5 min, chyba, że całkiem się rozbudzi/rozkrzyczy, to wtedy dłużej. I tutaj wkracza M., który tuli, ja zazwyczaj idę do wc, jak wracam, to bąbel śpi wtulony w tatusia ![]() Niby nic, bo co to jest 5 min, ale kurczę, 5 min co godz, półtorej? Przez prawie 10miesięcy? Wierzcie mi, że jestem zajechana coraz bardziej
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
Przebiła nam się.druga dolna jedynka
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas te pobudki trwaja trochę dłużej niż 5 minut, czy jak M. ulula mnałego, to daje mu się od razu za pierwszym razem odłożyć do łóżka czy łóżeczka? u nas rzadko, ale mojemu (też eM) i tak idzie to lepiej niż mi, ode mnie z rączek w nocy jest wręcz nieodkładalny.
|
|
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
byłam na chwilkę z młodym u teściowej i już mnie wkur.... normalnie, szlag mnie trafia, jak słyszę jak gdacze do Filipa: "...jaki ty jesteś ładny, jaki ty jesteś sliczniutki, jaką ty masz okrągłą i małą główkę, jaki ty masz śliczny mały nosek..." noż ku.wa, ile można, od porodu ma ten sam repertuar; i zawsze między to wplecie "jak tatuś"![]() Cytat:
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.

to masakra. Tak się darka, łzy leciały jak grochy, nic nie pomagało
Biedactwo.
i muszę przyznać że od telefonu to jestem wręcz uzależniona - Wizaz, fb, mail, ciągle coś tam mam do roboty 

bo sie wybieramy do marketu zrobić Julkowe zapasy, bo się pokonczyło parę rzeczy.

Szaja przyznała mi rację 
niedaleko? Ciebie i Hje? 

skup się na ząbku lepiej
i cały czas tylko mamm-ma
noż ku.wa, ile można, od porodu ma ten sam repertuar; i zawsze między to wplecie "jak tatuś"