|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
hope- Kochana mam taką nadzieję
Miałam isc zobaczyc czy mój dowód już jest do odbioru, ale jakoś się chyba zmęczyłam tym sprzątaniem i leń we mnie wlazł... Jutro sobie pójdę na spokojnie, bo dziś to nawet ogarniac mi się nie chce...
|
#2642 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Mamusie właśnie Go poczułam!!!
Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-11-04 o 12:48 |
|
|
|
#2643 |
|
BAN stały
|
Lolitka888 wyniki które podałaś odstają od normy, ale niewiele, więc myślę, że nie ma co się przejmować. Ja też często miałam coś powyżej lub poniżej normy, ale mało..i wtedy mój gin nie kazał się tym przejmować
Hemoglobina też przecież w normie. Jeśli Cię martwi, że spadła to polecam soczki o których nie raz dziewczyny pisały i zaraz Ci się poprawi ![]() Kasian oj tak, prawda - liczyć na nich mogę zawsze! Jak mi się dzidzia urodzi, to Emilka będzie w wieku Twojej Hani obecnie. Albo z miesiąc starsza z tego co wyliczyłam Więc powiedz mi kochana jak oceniasz stopień trudności w nadążaniu za córcią na chwilę obecną?
|
|
|
|
#2644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2645 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2646 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2647 |
|
Wtajemniczenie
|
lolitka - to zapytaj lekarki co np mogłabyś jeść żeby poprawić morfologię. Ja na 1 stronie wrzucam jakieś przepisy od dziewczyn i w ogole jakies pozyteczniejsze rzeczy ktore podajecie, wiec moze sproboj takiej buraczkowej kuracji
![]() nie czytaj sama tylko zapytaj lekarza bo wujek google jak ci nagada to ci w pięty pójdzie ! jeszcze mi tego brakuje żeebyś i Ty się martwiła jak sobie wynajdziesz diagnozy od siedmiu boleści! ![]() i wooow właśnie doczytałam co napisałaś! widzisz, dostałaś kopa od bejbika za czytanie! ![]() Aldrin - to na zdjęciu tak jakby widać ale może mi się zdawało
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-04 o 12:53 |
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Seleniti a czym się TŻ interesuje?? Szkoda że to początek ciąży , ja w poprzedniej jak TŻ miał urodziny byłam w 7m i zrobiłam sesje brzuszkową i dałam mu zdjęcia i płytę w prezencie
Na brzuchu miałam napisane „wszystkiego najlepszego tato” Tż bardzo się ucieszył A najlepiej to robimy z TŻ tak że pytamy się siebie co chce dostać ![]() Hope to też w sumie było dlatego że to był roczek chrześnicy i uwaga powinna być skupiona całkowicie na niej A po drugie jakoś mam wewnętrzną blokadę trochę, po tych przejściach na początku. Wranes musisz myśleć pozytywnie i się nie stresować kochana wiem że łatwo się mówi/pisze , ale negatywne myśli w niczym Ci nie pomogą Podobno na tą grzechotkę się dość długo czeka… szwagierka logowała się jakieś 1,5m temu i jeszcze jej nie dostała. Kasian witaj w klubie u mnie też rano wybiło neta i dopiero teraz załączyli. Co do TZ to niestety ciągnie się to od dłuższego czasu, dlatego tak jak jedna z Was postanowiłam napisac mu list może przeczyta bo na rozmowę to on „nie ma czasu”. Co do dostawki to bardzo fajna też nad nią myślałam. Chociaż u Nas chyba się nie przyda bo Oskar ciągle w ruchu, więc kupimy chyba tylko taką do stania w razie W Lolitka gratuluję pierwszego kopniaczka Ja też już bym chciała poczuć :P
|
|
|
|
#2649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zazdraszczam, ciekawa jestem jakie to uczucie :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a te normy wyników to dla kobiet w ciąży masz czy dla "normalnych"?
|
|
#2651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jest dopiero kiepsko i biorę na to żelazoMoje Małe też daje o sobie znać I zgadnijcie co mam dzisiaj na obiad......pomidorówkę z ryżem To chyba nasz ciążowy hit kulinarny na tym wątku.A na deser....... http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html ![]() Właśnie rośnie
|
|
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
Nikii tak bardziej to motoryzacją, dlatego niedawno dostał zegarek, który na tarczy ma zegary przypominające te na desce rozdzielczej taki ala "binarny"
dlatego teraz zastanawiam się co, bo miał go dostać na urodziny, a że był to zamówiłam wcześniej ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- lolitko zazdroszczę
|
#2653 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A dzisiaj mam na obiad nóżkę z kurczaka z wczorajszego obiadu..i to tyle
|
|
|
|
|
#2654 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A własnie nie wiem czy dwa, jeden mu styknie, bo ma taką grę do ćwiczeń właśnie, a jakby chciał grać z kolegą to niech sobie dokupi ![]() Cytat:
On mnie zadziwia do żłobka proszę bardzo a do babci na noc nie, bo Olaf będzie tesknił ![]() Cytat:
ALe za to wydmuchuje już nosek Wow to ty chcesz siedząca dostawkę? Ja myślę tylko o tej deskorolce, Olaf i tak woli łazić i chyba mu styknie... Cytat:
Ja czuję motylka tylko a właściwie aż ![]() Co do morfologii to ładnie, ja poprzednio całą ciąże miałam 11,2-11,5 i dało rade ![]() A wybraliśmy w weekend imiona Aż dziwne, ostatnio w 8 m-cu dopiero jak juz trza było - będzie Marlena albo Eryk Wiem, że Marlena to trudne imię, ale Tż się dobrze kojarzy mi się podoba, a dla Olisia może być np Lenka
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula bardzo ładne imiona
My jeszcze z TŻ na ten temat nie rozmawialismy , poczekamy aż będziemy znali płeć. W sumie dla Oskara wybraliśmy jakieś 2-3 tyg przed porodem ![]() Faktycznie dziwny ten TŻ do obcych pań tak , ale do bliskiej osoby to nie
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2013-11-04 o 13:34 |
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!O nie... to ciasto wygląda genialnie, mam ślinotok ![]() chyba zjem monitor !!!!Ja dziś oddawałam krew na ten pakiet ginekologiczny i musiałam oddać do... 7 fiolek Szczęście, że pielęgniarka miała rewelacyjne wkłucie bo chyba bym zemdlała
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2658 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny - za wami nie da się nadążyć serio
Ale mam taki problem ide dziś do mojego gina więc coś powie. Od kilku dni zwłaszcza jak wychodzę na dwór i jest zimno na kolanach, łokciach, stopach, pupie policzkach wyskakują mi czerwone plamy które bardzo swędzą. Jak tylko wróce do domu wezmę ciepłą kąpiel lub opatule sie kocem swedzenie przechodzi. Nie wiem co to może byc przyczyną.
|
|
#2659 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie. Przy rejestracji na stronach dla dzieci np bebiprogram zaznaczałyście że chcecie dostawać nnewsletter Droga elektroniczna i poradnik ekspertów dla rodziców w formie przesyłki, czy to jest płatne?
|
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba byłam w za dużym szoku
Mojego Tżta ostatnio natchnęło w Święto Zmarłych jak chodziliśmy po cmentarzu, czytał imiona z grobów i się zastanawiał nad imieniem a dla dziewczynki Klementynka albo Natalia Jest tyle ślicznych imion...
|
#2661 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hania jest bardzo absorbująca, nie umie za bardzo się sama bawić (ale to nie jej wina, tylko moja zapewne ), do tego ona nie chodzi tylko biega, na wszystko się wspina, każdy fotel, kanapę, krzesło, więc trzeba mieć oczy dookoła głowy wszelkie rośliny i wszystko co mogłoby ją zainteresować trzeba usunąć z zasięgu rączek, który mam wrażenie jest z dnia na dzień coraz to większy ale u Was będzie inaczej, bo na pewno będziesz stopniowo przyzwyczajać Milcię do odpowiednich zachowań, u nas na razie jedynaczka ![]() Cytat:
Cytat:
mama nam zrobiła w weekend za to burakową, którą też uwielbiam, ale dzisiaj mamy kurczaka po królewsku z wczorajszego obiadu, też pycha, uwielbiam Cytat:
my niestety mieszkamy tak daleko od "centrum", że dojście na najbliższy plac zabaw, poza tym malutkim przydomowym zajmuje minimum 40 minut no więc nawet jakbym chciała iść z maleństwem na spacer taki, na którym Hania ma się wybawić to i tak minimum 1,5 godziny zejdzie pieszo, także no coś muszę wymyślić.. Ewentualnie maluszek w chustę, a Hania w wózek, ale latem się możemy w tej chuście ugotować ![]() Imiona bardzo fajne, moja znajoma ma Eryka i mówią na niego Rysiu było Eryś - Erysiu - Rysiu ![]() My się ciągle zastanawiamy nad imieniem dla chłopca, nic mi nie pasuje, był wstępnie Jasiek, no ale jednak to najpopularniejsze ostatnio imię, więc to trochę przesada, co innego pierwsza trójka, no piątka, ale 1 miejsce to już nie wiem czy przejdzie Pewnie poczekamy z decyzją na poznanie płci, bo może te rozkminy już nie będą wtedy potrzebne ![]() Cytat:
![]() Teraz właśnie też już mój mąż mówi na bobo Antosia, więc sobie nie wyobrażam tak późno wybrać
|
||||||
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głupio się przyznawać ale też to robiłam
|
|
#2663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() a ja lekko się przeziębiłam... boli mnie gardło i trochę kaszlę... Nikii, a może to nie kiepskie dni, tylko po prostu hormony dają o sobie znać i jesteś bardziej wrażliwa na wszystko? Zamyślona, dziwi mnie, że ksiądz nie próbował z Tobą rozmawiać na ten temat... ale pomysł TŻ, że dziecko macie chore, bo nie chodziłaś do kościoła Cytat:
Cytat:
jakie to musi być piękne uczucie a w którym miejscu na brzuszku poczułaś tego kopniaka? Spróbujesz mi go zlokalizować? (ja dalej nie wiem, gdzie mam się wczuwać)
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2664 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2665 |
|
BAN stały
|
Madziuuula aa no tak
Bo właśnie też zaczęłam się zastanawiać nad czymś do ps3..bo TŻ namiętnie gra..i gra..i gra.. Agaaga89 7 fiolek? Padłabym Kasian86 omg, to mnie przeraziłaś hehe A kiedy Hania zaczęła chodzić?A swoją drogą dziś jedziemy po jakiś zatyczki do kontaktów czy cokolwiek innego..bo od rana Mila zaczęła pchać tam paluchy.. I jak piszesz o tych kwiatkach, fotelach itd..to już oczami wyobraźni widzę ile rzeczy będzie musiało u nas zniknąć..
|
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha
Cytat:
zawsze marzyłam o jak najmniejszej różnicy, no ale wyszło jak wyszło.. Super, Emilka będzie już fajniutka, roczniaki są genialne
|
|
#2667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2668 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Byłam przerażona tym faktem, że jak ja sobie poradzę. Teraz już jest o wiele lepiej. Tzn dalej się boję, mam sporo obaw jak poukładać niektóre rzeczy..ale już zaczęłam się cieszyć drugą dzidzią A właściwie są momenty gdzie wręcz nie mogę się doczekać porodu..tego jak drugie będzie wyglądało, czy będzie podobne teraz do mnie , jakie będzie, widoku dwójki dzieciaczków w domu ![]() Aha, tylko mój mąż coraz częściej gada o trzecim I tak mnie to strasznie wkurza..tak jakbym ja nie miała nic do gadania.. wrrr |
|
|
|
|
#2669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2004 - 39/40 tc cesarskie cięcie 2009 - 14 tc 2010 - 15 tc z pessarem 2011 - 16 tc ze szwem McDonalda 2013 - 13 tc, z taśmą założoną laparoskopowo w 13 tc 30.07.2013 r. - usunięta poprzednia taśma i założona nowa laparokopowo 09.12.2013 r. - Agnieszka 19 tc |
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) będą musieli wracać do pieluch, wstawania w nocy, mleka, kaszek kiedy "odchowali" pierwsze dziecko, Ty już będziesz miała ten okres za sobą . Naprawdę dużo wygodniej jest to przechodzić "za jednym zamachem" no i maluszki może będą miały lepszy kontakt ze względu na mniejszą różnicę wieku i w rozwoju? Wszystkie sytuacje mają swoje plusy i minusy, i gdybym ja mogła zdecydować to też bym chciała jedno przy drugim ![]() Jak Ci się szybko wychowa dwójka, to jeszcze zatęsknisz za tym słodkim okresem i dasz się namówić na trzecie!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

Hemoglobina też przecież w normie. Jeśli Cię martwi, że spadła to polecam soczki o których nie raz dziewczyny pisały i zaraz Ci się poprawi
Więc powiedz mi kochana jak oceniasz stopień trudności w nadążaniu za córcią na chwilę obecną? 
i czułam, że brzuszek mam dziwnie napięty, ale wstałam i wszystko ok
równie dobrze mogłabym pójść na łatwiznę i kupić mu butelkę rudej, blee , a wolałabym nie, poradzicie coś ?
Super wiadomość 
wiem że łatwo się mówi/pisze , ale negatywne myśli w niczym Ci nie pomogą 
to jest dopiero kiepsko i biorę na to żelazo

głupio się przyznawać ale też to robiłam
jakie to musi być piękne uczucie
Byłam przerażona tym faktem, że jak ja sobie poradzę. Teraz już jest o wiele lepiej. Tzn dalej się boję, mam sporo obaw jak poukładać niektóre rzeczy..ale już zaczęłam się cieszyć drugą dzidzią
I tak mnie to strasznie wkurza..tak jakbym ja nie miała nic do gadania.. wrrr