Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-04, 11:37   #2641
kasiab91
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

hope- Kochana mam taką nadzieję Smacznej kawki Ci życzę

Miałam isc zobaczyc czy mój dowód już jest do odbioru, ale jakoś się chyba zmęczyłam tym sprzątaniem i leń we mnie wlazł... Jutro sobie pójdę na spokojnie, bo dziś to nawet ogarniac mi się nie chce...
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:42   #2642
lolitka888
Rozeznanie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Mamusie właśnie Go poczułam!!!:j upi::lo ve:taki mały kopniaczek jak przyłożyłam ręke!

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-11-04 o 11:48
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:47   #2643
ilkas
BAN stały

Lolitka888 wyniki które podałaś odstają od normy, ale niewiele, więc myślę, że nie ma co się przejmować. Ja też często miałam coś powyżej lub poniżej normy, ale mało..i wtedy mój gin nie kazał się tym przejmować Hemoglobina też przecież w normie. Jeśli Cię martwi, że spadła to polecam soczki o których nie raz dziewczyny pisały i zaraz Ci się poprawi

Kasian oj tak, prawda - liczyć na nich mogę zawsze! Jak mi się dzidzia urodzi, to Emilka będzie w wieku Twojej Hani obecnie. Albo z miesiąc starsza z tego co wyliczyłam Więc powiedz mi kochana jak oceniasz stopień trudności w nadążaniu za córcią na chwilę obecną?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:47   #2644
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta witam się w 12 tygodniu

Weekend spędziło mi się w łóżeczku więc bez rewelacji ale od wczorajszego popołudnia męczyły mnie bóle w krzyżu, no i w końcu dogrzebałam się info na ten temat, że to właśnie "zbawienne" działanie hormonów, że poluźniają stawy jakoś coś w tym stylu i od tego wszystkie bóle w nocy spać nie mogłam, wierciłam się z boku na bok, śniły mi się jakieś głupie rzeczy i czułam, że brzuszek mam dziwnie napięty, ale wstałam i wszystko ok alleeee mam "problem" zbliżają się urodziny TŻta i mam tylko 5 dni na kupienie prezentu, a tu pojawiają się schody bo ja nie wiem co równie dobrze mogłabym pójść na łatwiznę i kupić mu butelkę rudej, blee , a wolałabym nie, poradzicie coś ?
Gratulacje 12 tygodnia
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:48   #2645
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Mamusie właśnie Go poczułam!!!:j upi::lo ve::lov e:taki mały kopniaczek jak przyłożyłam ręke!
wow Super wiadomość Ja już nie mogę się doczekać kopniaków...
Stary 2013-11-04, 11:48   #2646
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Mamusie właśnie Go poczułam!!!:j upi::lo ve::lov e:taki mały kopniaczek jak przyłożyłam ręke!
gratulacje, ale uczucie, prawda ?
Stary 2013-11-04, 11:49   #2647
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

lolitka - to zapytaj lekarki co np mogłabyś jeść żeby poprawić morfologię. Ja na 1 stronie wrzucam jakieś przepisy od dziewczyn i w ogole jakies pozyteczniejsze rzeczy ktore podajecie, wiec moze sproboj takiej buraczkowej kuracji
nie czytaj sama tylko zapytaj lekarza bo wujek google jak ci nagada to ci w pięty pójdzie !
jeszcze mi tego brakuje żeebyś i Ty się martwiła jak sobie wynajdziesz diagnozy od siedmiu boleści!

i wooow właśnie doczytałam co napisałaś! widzisz, dostałaś kopa od bejbika za czytanie!

Aldrin - to na zdjęciu tak jakby widać ale może mi się zdawało

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-11-04 o 11:53
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-04, 11:50   #2648
Nikii89
Zakorzenienie

Seleniti a czym się TŻ interesuje?? Szkoda że to początek ciąży , ja w poprzedniej jak TŻ miał urodziny byłam w 7m i zrobiłam sesje brzuszkową i dałam mu zdjęcia i płytę w prezencie Na brzuchu miałam napisane „wszystkiego najlepszego tato” Tż bardzo się ucieszył A najlepiej to robimy z TŻ tak że pytamy się siebie co chce dostać

Hope to też w sumie było dlatego że to był roczek chrześnicy i uwaga powinna być skupiona całkowicie na niej A po drugie jakoś mam wewnętrzną blokadę trochę, po tych przejściach na początku.

Wranes musisz myśleć pozytywnie i się nie stresować kochana wiem że łatwo się mówi/pisze , ale negatywne myśli w niczym Ci nie pomogą

Podobno na tą grzechotkę się dość długo czeka… szwagierka logowała się jakieś 1,5m temu i jeszcze jej nie dostała.

Kasian witaj w klubie u mnie też rano wybiło neta i dopiero teraz załączyli. Co do TZ to niestety ciągnie się to od dłuższego czasu, dlatego tak jak jedna z Was postanowiłam napisac mu list może przeczyta bo na rozmowę to on „nie ma czasu”.

Co do dostawki to bardzo fajna też nad nią myślałam. Chociaż u Nas chyba się nie przyda bo Oskar ciągle w ruchu, więc kupimy chyba tylko taką do stania w razie W

Lolitka gratuluję pierwszego kopniaczka Ja też już bym chciała poczuć :P
Stary 2013-11-04, 11:51   #2649
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamusie właśnie Go poczułam!!!:j upi::lo ve:taki mały kopniaczek jak przyłożyłam ręke!
Gratki
Zazdraszczam, ciekawa jestem jakie to uczucie :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:57   #2650
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
lolitka - ale fajnie, już nie mogę się doczekać tego uczucia
a te normy wyników to dla kobiet w ciąży masz czy dla "normalnych"?

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:00   #2651
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Wspaniałe uczucie prawda? A wyników nie masz złych, więc na razie się nie przejmuj. Ja mam hemoglobinę 10,4 to jest dopiero kiepsko i biorę na to żelazo
Moje Małe też daje o sobie znać

I zgadnijcie co mam dzisiaj na obiad......pomidorówkę z ryżem To chyba nasz ciążowy hit kulinarny na tym wątku.
A na deser....... http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html
Właśnie rośnie
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-04, 12:08   #2652
Seleniti
Zadomowienie

Nikii tak bardziej to motoryzacją, dlatego niedawno dostał zegarek, który na tarczy ma zegary przypominające te na desce rozdzielczej taki ala "binarny" dlatego teraz zastanawiam się co, bo miał go dostać na urodziny, a że był to zamówiłam wcześniej

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

lolitko zazdroszczę

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:11   #2653
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Właśnie rośnie
Ja uwielbiam przepisy z tej strony. Ostatnio w te wolne dni robiłam tą zupę http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...a/przepis.html pyszna wyszła

A dzisiaj mam na obiad nóżkę z kurczaka z wczorajszego obiadu..i to tyle Nawet nie mam czasu na nic więcej, bo jestem w pracy, a zaraz po mamy basen
Stary 2013-11-04, 12:24   #2654
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
madziuuula on niestety nie gra ale powiem Ci, że koleżanka po porodzie wzięła się właśnie za Zumbę z movem i jej to b. pomogło tylko mężulek się z niej śmiał, że nie ma dnia, żeby nie wszedł do pokoju, żeby ona nie machała rękami i nogami
E tam gadał tak a pewnie z przyjemnością patrzył na tańczący tyłeczek żony

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Madziuuula a ten starter move to są same kontrolery? dwa czy jeden? a ta taka kamerka to też potrzebna w tym zestawie? Wpisałam w wujka google i się połapać w tym nie mogę
Kontrolery i kamerkę bo narazie nic nie mamy, no prócz opaski A własnie nie wiem czy dwa, jeden mu styknie, bo ma taką grę do ćwiczeń właśnie, a jakby chciał grać z kolegą to niech sobie dokupi

Cytat:
Aaa, no i Madziula, pytałaś o zostawianie Emilki Tak, nam się zdarzyło już ją zostawić u moich rodziców w sumie z 5 razy odkąd się urodziła
No i właśnie my też teraz robimy to pod kątem porodu, bo Emilka na bank będzie musiała spędzić wtedy u dziadków przynajmniej 2 dni.
No my musimy zacząć przyzwyczajać, jakoś do tej pory nie było okazji a poza tym wcześniej to Tż sie bał On mnie zadziwia do żłobka proszę bardzo a do babci na noc nie, bo Olaf będzie tesknił

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Madziuula trochę Wam zeszło to pobieranie krwi, nie ma co

Dziewczyny współczuję przeziębień u dzieciaczków, wiem jak to jest, mojej nosa wyczyścić to jest dla niej ból jakby była obdzierana ze skóry żywcem normalnie

Dziewczyny w weekend się zastanawiałam nad tymi dostawkami do wózka itp i szukałam czegoś sensownego w necie, znalazłam coś takiego: http://www.buggypod.pl/ w sumie drogie, ale wydaje się praktycznie i pasowałoby do naszego Jedo muszę poszukać opinii w necie i pogadać z mężem. Jak się urodzi Bobo to Hanka będzie miała niecałe 21 miesięcy, więc trochę mało na samodzielne spacery jak my wychodzimy na tyle czasu nie wiem, muszę przemyśleć, tak czy siak rozwiązanie jest ciekawe
No zeszło nam U nas jak z katarem jest i z syropem, normalnie morduja ALe za to wydmuchuje już nosek
Wow to ty chcesz siedząca dostawkę? Ja myślę tylko o tej deskorolce, Olaf i tak woli łazić i chyba mu styknie...

Cytat:
Wow już kopie?? Super Ja czuję motylka tylko a właściwie aż
Co do morfologii to ładnie, ja poprzednio całą ciąże miałam 11,2-11,5 i dało rade

A wybraliśmy w weekend imiona Aż dziwne, ostatnio w 8 m-cu dopiero jak juz trza było - będzie Marlena albo Eryk Wiem, że Marlena to trudne imię, ale Tż się dobrze kojarzy mi się podoba, a dla Olisia może być np Lenka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:32   #2655
Nikii89
Zakorzenienie

Madziula bardzo ładne imiona My jeszcze z TŻ na ten temat nie rozmawialismy , poczekamy aż będziemy znali płeć. W sumie dla Oskara wybraliśmy jakieś 2-3 tyg przed porodem
Faktycznie dziwny ten TŻ do obcych pań tak , ale do bliskiej osoby to nie

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2013-11-04 o 12:34
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:36   #2656
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
I zgadnijcie co mam dzisiaj na obiad......pomidorówkę z ryżem To chyba nasz ciążowy hit kulinarny na tym wątku.
Właśnie rośnie
Jest i pomidorowa, ale dziś z kluchami !
O nie... to ciasto wygląda genialnie, mam ślinotok chyba zjem monitor !!!!

Ja dziś oddawałam krew na ten pakiet ginekologiczny i musiałam oddać do... 7 fiolek Szczęście, że pielęgniarka miała rewelacyjne wkłucie bo chyba bym zemdlała

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:39   #2657
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja dziś oddawałam krew na ten pakiet ginekologiczny i musiałam oddać do... 7 fiolek Szczęście, że pielęgniarka miała rewelacyjne wkłucie bo chyba bym zemdlała
podziwiam, mi kiedyś pobierali do 3 i miałam dosyć

Stary 2013-11-04, 12:39   #2658
adamklip
Raczkowanie

Cześć dziewczyny - za wami nie da się nadążyć serio Ale mam taki problem ide dziś do mojego gina więc coś powie. Od kilku dni zwłaszcza jak wychodzę na dwór i jest zimno na kolanach, łokciach, stopach, pupie policzkach wyskakują mi czerwone plamy które bardzo swędzą. Jak tylko wróce do domu wezmę ciepłą kąpiel lub opatule sie kocem swedzenie przechodzi. Nie wiem co to może byc przyczyną.
Stary 2013-11-04, 12:39   #2659
pomarancza24
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanie. Przy rejestracji na stronach dla dzieci np bebiprogram zaznaczałyście że chcecie dostawać nnewsletter Droga elektroniczna i poradnik ekspertów dla rodziców w formie przesyłki, czy to jest płatne?
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-04, 12:44   #2660
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
podziwiam, mi kiedyś pobierali do 3 i miałam dosyć
Chyba byłam w za dużym szoku ...

Mojego Tżta ostatnio natchnęło w Święto Zmarłych jak chodziliśmy po cmentarzu, czytał imiona z grobów i się zastanawiał nad imieniem ... Mnie się podoba np. Julian albo Antoni a dla dziewczynki Klementynka albo Natalia Jest tyle ślicznych imion...

Stary 2013-11-04, 12:45   #2661
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Mamusie właśnie Go poczułam!!!taki mały kopniaczek jak przyłożyłam ręke!
Wow gratuluję

Cytat:

Kasian oj tak, prawda - liczyć na nich mogę zawsze! Jak mi się dzidzia urodzi, to Emilka będzie w wieku Twojej Hani obecnie. Albo z miesiąc starsza z tego co wyliczyłam Więc powiedz mi kochana jak oceniasz stopień trudności w nadążaniu za córcią na chwilę obecną?
Wiesz co no powiem Ci, że lekko nie jest Hania jest bardzo absorbująca, nie umie za bardzo się sama bawić (ale to nie jej wina, tylko moja zapewne ), do tego ona nie chodzi tylko biega, na wszystko się wspina, każdy fotel, kanapę, krzesło, więc trzeba mieć oczy dookoła głowy wszelkie rośliny i wszystko co mogłoby ją zainteresować trzeba usunąć z zasięgu rączek, który mam wrażenie jest z dnia na dzień coraz to większy ale u Was będzie inaczej, bo na pewno będziesz stopniowo przyzwyczajać Milcię do odpowiednich zachowań, u nas na razie jedynaczka

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Kasian witaj w klubie u mnie też rano wybiło neta i dopiero teraz załączyli. Co do TZ to niestety ciągnie się to od dłuższego czasu, dlatego tak jak jedna z Was postanowiłam napisac mu list może przeczyta bo na rozmowę to on „nie ma czasu”.
Dobrze zrobiłaś, na pewno się dogadacie, nie mam wątpliwości najmniejszych

Cytat:
Właśnie rośnie
O ja, zazdroszczę pomidorówy mama nam zrobiła w weekend za to burakową, którą też uwielbiam, ale dzisiaj mamy kurczaka po królewsku z wczorajszego obiadu, też pycha, uwielbiam

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
No zeszło nam U nas jak z katarem jest i z syropem, normalnie morduja ALe za to wydmuchuje już nosek
Wow to ty chcesz siedząca dostawkę? Ja myślę tylko o tej deskorolce, Olaf i tak woli łazić i chyba mu styknie...

A wybraliśmy w weekend imiona Aż dziwne, ostatnio w 8 m-cu dopiero jak juz trza było - będzie Marlena albo Eryk Wiem, że Marlena to trudne imię, ale Tż się dobrze kojarzy mi się podoba, a dla Olisia może być np Lenka
No wiesz co ja właśnie nie wiem czy chcę siedzącą czy stojącą... Hania ma teraz 13 miesięcy, na razie nie wyobrażam sobie chodzenia z nią tylko i wyłącznie za rączkę, wiem, że przez kolejne pół roku się dużo pozmienia, ale tak czy siak jak ja chodzę na spacery dwu-trzygodzinne, bo tak lubię, to mi Hanka tyle nie ujdzie, więc jest opcja 1, że chodzimy na króciutkie spacery i opcja 2, że dostawka będzie siedząca my niestety mieszkamy tak daleko od "centrum", że dojście na najbliższy plac zabaw, poza tym malutkim przydomowym zajmuje minimum 40 minut no więc nawet jakbym chciała iść z maleństwem na spacer taki, na którym Hania ma się wybawić to i tak minimum 1,5 godziny zejdzie pieszo, także no coś muszę wymyślić.. Ewentualnie maluszek w chustę, a Hania w wózek, ale latem się możemy w tej chuście ugotować

Imiona bardzo fajne, moja znajoma ma Eryka i mówią na niego Rysiu było Eryś - Erysiu - Rysiu

My się ciągle zastanawiamy nad imieniem dla chłopca, nic mi nie pasuje, był wstępnie Jasiek, no ale jednak to najpopularniejsze ostatnio imię, więc to trochę przesada, co innego pierwsza trójka, no piątka, ale 1 miejsce to już nie wiem czy przejdzie
Pewnie poczekamy z decyzją na poznanie płci, bo może te rozkminy już nie będą wtedy potrzebne

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Madziula bardzo ładne imiona My jeszcze z TŻ na ten temat nie rozmawialismy , poczekamy aż będziemy znali płeć. W sumie dla Oskara wybraliśmy jakieś 2-3 tyg przed porodem
Faktycznie dziwny ten TŻ do obcych pań tak , ale do bliskiej osoby to nie
Jejku, my od początku mieliśmy wybrane imię Hania albo Julek i jak się potwierdziło, że Hania to Hania to od początku było mówione na dzidziusia po imieniu, nawet zaproszenie na ślub dostaliśmy od przyjaciół naszych dla Hani jak jeszcze Hania było w brzuchu
Teraz właśnie też już mój mąż mówi na bobo Antosia, więc sobie nie wyobrażam tak późno wybrać
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:49   #2662
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Mojego Tżta ostatnio natchnęło w Święto Zmarłych jak chodziliśmy po cmentarzu, czytał imiona z grobów i się zastanawiał nad imieniem ... Mnie się podoba np. Julian albo Antoni a dla dziewczynki Klementynka albo Natalia Jest tyle ślicznych imion...
głupio się przyznawać ale też to robiłam

Stary 2013-11-04, 12:55   #2663
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
a ja lekko się przeziębiłam... boli mnie gardło i trochę kaszlę...

Nikii, a może to nie kiepskie dni, tylko po prostu hormony dają o sobie znać i jesteś bardziej wrażliwa na wszystko?

Zamyślona, dziwi mnie, że ksiądz nie próbował z Tobą rozmawiać na ten temat... ale pomysł TŻ, że dziecko macie chore, bo nie chodziłaś do kościoła

Cytat:
alleeee mam "problem" zbliżają się urodziny TŻta i mam tylko 5 dni na kupienie prezentu, a tu pojawiają się schody bo ja nie wiem co równie dobrze mogłabym pójść na łatwiznę i kupić mu butelkę rudej, blee , a wolałabym nie, poradzicie coś ?
Mój interesuje się muzyką i jak nie mam pomysłu to mogę mu zawsze kupić jakąś płytę i jest wtedy mega szczęśliwy. Ale przed świętami, to mi sugeruje, że przydałby mu się zegarek, więc też problem mam z głowy.

Cytat:
jakie to musi być piękne uczucie
a w którym miejscu na brzuszku poczułaś tego kopniaka? Spróbujesz mi go zlokalizować? (ja dalej nie wiem, gdzie mam się wczuwać)

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:57   #2664
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Wow, super jakie to uczucie? nie mogę się doczekać moich kopniaków
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 12:57   #2665
ilkas
BAN stały

Madziuuula aa no tak Bo właśnie też zaczęłam się zastanawiać nad czymś do ps3..bo TŻ namiętnie gra..i gra..i gra..

Agaaga89 7 fiolek? Padłabym

Kasian86 omg, to mnie przeraziłaś hehe A kiedy Hania zaczęła chodzić?
A swoją drogą dziś jedziemy po jakiś zatyczki do kontaktów czy cokolwiek innego..bo od rana Mila zaczęła pchać tam paluchy.. I jak piszesz o tych kwiatkach, fotelach itd..to już oczami wyobraźni widzę ile rzeczy będzie musiało u nas zniknąć..
Stary 2013-11-04, 13:02   #2666
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
głupio się przyznawać ale też to robiłam
Hahaha !!! Ja też się dałam ostatecznie wciągnąć, stąd ten Antoni

Cytat:
A swoją drogą dziś jedziemy po jakiś zatyczki do kontaktów czy cokolwiek innego..bo od rana Mila zaczęła pchać tam paluchy.. I jak piszesz o tych kwiatkach, fotelach itd..to już oczami wyobraźni widzę ile rzeczy będzie musiało u nas zniknąć..
Wiesz co, po cichu Ci zazdroszczę, że będziesz miała taką małą różnicę między dzieciaczkami zawsze marzyłam o jak najmniejszej różnicy, no ale wyszło jak wyszło.. Super, Emilka będzie już fajniutka, roczniaki są genialne i akurat drugie

Stary 2013-11-04, 13:10   #2667
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Wspaniałe uczucie prawda? A wyników nie masz złych, więc na razie się nie przejmuj. Ja mam hemoglobinę 10,4 to jest dopiero kiepsko i biorę na to żelazo
Moje Małe też daje o sobie znać

Właśnie rośnie
pomidorki...mniam, ja szaleje za nimi
Stary 2013-11-04, 13:13   #2668
ilkas
BAN stały

Cytat:
Wiesz co, po cichu Ci zazdroszczę, że będziesz miała taką małą różnicę między dzieciaczkami zawsze marzyłam o jak najmniejszej różnicy, no ale wyszło jak wyszło.. Super, Emilka będzie już fajniutka, roczniaki są genialne i akurat drugie
No ja na początku to niestety wcale się nie cieszyłam Byłam przerażona tym faktem, że jak ja sobie poradzę. Teraz już jest o wiele lepiej. Tzn dalej się boję, mam sporo obaw jak poukładać niektóre rzeczy..ale już zaczęłam się cieszyć drugą dzidzią A właściwie są momenty gdzie wręcz nie mogę się doczekać porodu..tego jak drugie będzie wyglądało, czy będzie podobne teraz do mnie, jakie będzie, widoku dwójki dzieciaczków w domu Myślę, że jak już wyjdę z pieluch, nocnego wstawania, kaszek itd..to będę uważała, że to było najlepsze co mogło mnie spotkać - dwójka takich szkrabów z małą różnicą wieku

Aha, tylko mój mąż coraz częściej gada o trzecim I tak mnie to strasznie wkurza..tak jakbym ja nie miała nic do gadania.. wrrr
Stary 2013-11-04, 13:14   #2669
wranes
Raczkowanie

Cytat:
Super ja z niecierpliwością czekam chociaż na jakieś bulgotki, motylki lub jakieś inne smyrania
2011 - 16 tc ze szwem McDonalda
2013 - 13 tc, z taśmą założoną laparoskopowo w 13 tc
30.07.2013 r. - usunięta poprzednia taśma i założona nowa laparokopowo
09.12.2013 r. - Agnieszka 19 tc
wranes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 13:25   #2670
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
No ja na początku to niestety wcale się nie cieszyłam Byłam przerażona tym faktem, że jak ja sobie poradzę. Teraz już jest o wiele lepiej. Tzn dalej się boję, mam sporo obaw jak poukładać niektóre rzeczy..ale już zaczęłam się cieszyć drugą dzidzią A właściwie są momenty gdzie wręcz nie mogę się doczekać porodu..tego jak drugie będzie wyglądało, czy będzie podobne teraz do mnie, jakie będzie, widoku dwójki dzieciaczków w domu Myślę, że jak już wyjdę z pieluch, nocnego wstawania, kaszek itd..to będę uważała, że to było najlepsze co mogło mnie spotkać - dwójka takich szkrabów z małą różnicą wieku

Aha, tylko mój mąż coraz częściej gada o trzecim I tak mnie to strasznie wkurza..tak jakbym ja nie miała nic do gadania.. wrrr
Teraz może jesteś jeszcze przerażona, ale ja ze swojej perspektywy posiadania już 2,5 latka mówię Ci, że to świetna decyzja Wychowasz właściwie jedno przy drugim i kiedy inni (np.teraz i ja) będą musieli wracać do pieluch, wstawania w nocy, mleka, kaszek kiedy "odchowali" pierwsze dziecko, Ty już będziesz miała ten okres za sobą. Naprawdę dużo wygodniej jest to przechodzić "za jednym zamachem" no i maluszki może będą miały lepszy kontakt ze względu na mniejszą różnicę wieku i w rozwoju? Wszystkie sytuacje mają swoje plusy i minusy, i gdybym ja mogła zdecydować to też bym chciała jedno przy drugim

Jak Ci się szybko wychowa dwójka, to jeszcze zatęsknisz za tym słodkim okresem i dasz się namówić na trzecie!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości