|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Chyba sprawia wrażenie dużego bo on ma raptem 8 m2.
|
|
|
|
#4082 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
, nie na pupie), siusiak jest zawsze skierowany w dol ![]() Matimaj, witaj Cytat:
Dlatego teraz maltretuje Edzia calusami i przytulaskami, bo wkrotce bedzie ode mnie uciekal, bo to takie jest nie dla chlopakow, zwlaszcza przy kolegach
|
|
#4083 |
|
Rozeznanie
|
Oj starczy takiemu maluchowi
Ważne że w ogóle ma swój pokoik
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy ze spaceru.. tylko godzinka, bo tak przemarzłam.. paskudny zimny wiatr.. głodna jestem, a w lodówce pustki
|
|
|
|
#4085 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43554068]Jeju ale mi się nie chce iść na spacer :/ Ale wczoraj nie byłam, bo jak się wyszykowaliśmy to tak lunęło, Mały zasnął na mnie i oglądaliśmy powtórki na Ipli. A jutro reh, więc również nie będzie spaceru raczej. Wypadałoby więc iść... A Artur ZAWSZE ale to ZAWSZE po pierwszym odłożeniu do łóżeczka o 20 po godzinie z reguły się budzi i muszę go do-usypiać. Potem już śpi 2-3 godziny i w nocy też dłużej, oprócz rana - nad ranem też się budzi i idzie do mnie spać. Czy czyjeś dziecko robi podobnie? Bo mnie już TŻ straszy, że go to martwi, a ja nie wiem, co w tym martwiącego, po prostu ma godzinne spanie, rozbudza się, ale nie ma zabawy jak za dnia, tylko nazot lulu.[/QUOTE] Ja dzisiaj na spacer nie idę bo umyłam głowę, a że nie mam suszarki to muszę mi same wyschnąć i pewnie zejdzie do wieczora ![]() A co do spania to ja nie widze w tym nic niepokojącego Cytat:
za wymiary Kacperka i mebelki.Cytat:
![]() Cytat:
a teraz to już kawał chłopa....[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43554805] Ponawiam pytanie. Wiem, że z tym do lekarza, ale to jest ostatnia rzecz, na którą mam czas teraz, więc: zawroty głowy - jak można sobie pomóc? To jakaś anemia czy coś? Buraki i szpinak? Zrobię przy najbliższej okazji morfo, ale muszę się jakoś trzymać do tego czasu ![]() [/QUOTE] Mi sie kręci w głowie od urodzenia Adasia prawie codziennie. Morfologie mam dobra także nie wiem, może to hormony??? bo głodna i przemęczona jakoś strasznie tez nie chodzę ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
2000-2002 1.9tdi
|
|
|
|
#4087 |
|
Konto usunięte
|
Jak już przekonałam samą siebie do spaceru to zaczęło tak wiać.... No nic, wyjdę na balkon i obczaję tę pogodę.
Dzięki za odpowiedzi odnośnie zawrotów i spania-niespania
|
|
|
|
#4088 |
|
Wtajemniczenie
|
Na szybko po wizycie, bo mały już nie śpi... Otóż Surka chyba niestety trafiłaś
Prawdopodobnie to skaza. Dostaliśmy skierowanie do dermatologa dziecięcego, żeby to potwierdzić. Mamy też MM na receptę Bebilon Pepti i jakąś maść robioną. I u nas to już nie chrostki tylko zrobiła się taka plama czerwona, zgrubiona skóra. Naprawdę nieładnie to wygląda
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz dac jakies foto? Mój dostał takie plamy od kilku dni i od 2 ma jakas wysypke. Jutro lekarz..... Mój Tż ma skazę do teraz a ja miałam bardzo mocna.. Ja i tak już używam mleka bebilon comfort bo inaczej wił się jak wąż 24h/d Kochane czytam Was w miarę możliwości...ale moje dziecie jest takie mega marudne, że nie wiem co z Nim robić.. ![]() DZIŚ sobie zapisuje godzina po godzinie i będę analizować co się dzieje ![]() No i coś Mu się pozmieniało.. budzi się znowu o 12 na karmienie zamiast o 4 rano ![]() Dziewczyny, czy któraś z mam karmiących MM zauważyła, żeby dziecko jadło częściej?? Mój mały jest chwilami głodny co 2,5 h ![]() Za mało Mu daje? Jak dam więcej to mega ulewa...
|
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak taka patologia i jeszcze z żółtymi papierami, to nie ma co liczyć, że policja pomoże.. szkoda zdrowia i życia.. najlepiej sprzedać wszystko i w spokojnym miejscu zamieszkać.. ale domyślałam się, że jeszcze dochodzi aspekt sentymentalny jedyne pociesznie, że jak tacy chojracy, to może któregoś dnia sami się powybijają i będzie spokój a dziękuję, już lepiej dostał w sobotę 4 zastrzyki, dzisiaj rodzice pojadą go pokazać i może jeszcze coś dostanie na podtrzymanie działania i myślę, że już będzie ok..do następnego razu, bo mu się zdarza Cytat:
![]() Cytat:
wow ![]() czy to nie jest czas na kolejny skok? czyli dzisiaj dla Malucha
|
|||
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój wrocił do jedzenia jak w pierwsymm miesiącu: ok 19-19:30 ok 00:00 ok 5-5:30 (wiercenie się od 3-4 wiec ja już nie śpie )ok 8 Już mi ta ładnie spał Gdyby nie wysypka to bym diete rozszerzała ![]() Chociaż dostaje czasami kasze bezcukrowa 1 miarkę do mleka to wytrzyma max 3,5 h Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2013-11-04 o 12:57 |
|
|
|
|
#4095 |
|
Zadomowienie
|
W UK urodzilo sie najciezsze dziecko z waga 6.500g i 56cm
Cale szczescie, ze porod przez cc. Niezly klocek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co tam kobieta jadła?;p
|
|
|
|
|
#4097 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ale pospałam takie życie to ja mogę mięć![]() Misiolinka potem świrowała na macie i w końcu na niej usnęła. Przeniosłam ją do nas do łóżka i śpi nadal. My dzisiaj zostajemy w domu chyba że pogoda się zmieni. Nawet na balkon nie da rady bo deszcz pada a do tego silny wiatr zacina tak że mam cały balkon mokry mimo że jest zadaszony ![]() Zła jestem bo ostatnio spacery tylko do sklepu bo ciągle pada Cytat:
Moja córcia to też Majulka Cytat:
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde u nas Igi juz mega wysypany i idziemy w srode... ![]() pociesze cie ze do takiego trybu kilkoro naszych dzieci wrocilo... ja stawiam na wzrost:P
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heh wiec nie jestem sama,,, to chyba przez skoka ![]() Myślałam, że z czasem będzie więcej spania, a tu taka lipa |
|
|
|
|
#4101 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oby udało sie szybko zwalczyć wysypkę ![]() Cytat:
![]() Zabierzcie ode mnie te ciastka Cynamonowa co u Was? jak nasz ulubieniec Adaśko???
|
||
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Koocur, ja staram się pilnować tych 3 godzin przerwy między posiłkami, dlatego prowadzę zeszyt z notatkami. Ale u nas z tym nie ma problemu, mała czasem nawet zostawia. W dzień zazwyczaj dostaje co 3-4 godziny.
Jeśli u Ciebie chce częściej, dopajaj woda lub herbatka. Wiadomo, że nic się nie stanie, jeśli raz czy dwa razy dasz trochę wcześniej, ale żołądek musi mieć przerwę od trawienia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a dokładnie Tari potrzebuję na cito znaleźć zdjęcie twoje, a dokładnie Ptysia z poduszkami. Chcę je pokazać mężowi. Jak to szybko znaleźć, żeby nie przekopywać całego wątku? I który to był wątek
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety, ale wszystkim innym pluje i nie ma opcji, żeby popił...próbowałam wielu herbatek, wody itp. Łyżeczką tez próbowałam ![]() Baa nawet ja przeciwniczka dodałam cukru |
|
|
|
|
#4105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1787 |
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
A ja korzystając z pobytu u mamy idę jutro do fryzjera. Tutaj ścięcie włosów to jakieś 40 złotych, w Poznaniu przynajmniej 80 złotych. A nie widzę różnicy, bo włosy scinam na dość prosty sposób.
Za to kocham małe miejscowości. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4107 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mozna tak nagle dostac skazy? jutro idziemy na szczepienie to poprosze o skierowanie. boje sie ze to azs Cytat:
Cytat:
|
|
#4108 |
|
Rozeznanie
|
Witam
brawa dla Antosia za 4 miesiace!Moj.Mlody tez sika do gory,dol pieluszki suchy. Ja mam jeszcze wieksza schize,wymieniam w dzien pampka co 2 nawet 1.5h, w nocy juz teraz tylko jedna zmiana,ale jest ciezki jak kamien My na spacerku od kilku godzin,piekna sloneczna pogoda,nie wieje(co jest bardzo rzadkie zjawisko tutaj) ,ale zimno. Rano bylo 6 st tylko. Brrrr Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4109 |
|
Rozeznanie
|
Po drodze odwiedzilismy poczte
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4110 |
|
Rozeznanie
|
Przypomniałaś mi że mam w szafce ciastka... Teraz to muszę je zjeść bo nie przestanę o nich myśleć przez cały dzień
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

, nie na pupie), siusiak jest zawsze skierowany w dol 
KCIUKI DLA ADASIA
za wymiary Kacperka i mebelki.
ma być ponoć jutro po południu to zobaczymy

Prawdopodobnie to skaza. Dostaliśmy skierowanie do dermatologa dziecięcego, żeby to potwierdzić. Mamy też MM na receptę Bebilon Pepti i jakąś maść robioną. I u nas to już nie chrostki tylko zrobiła się taka plama czerwona, zgrubiona skóra. Naprawdę nieładnie to wygląda