|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga część wątku na odchowalni będzie nosić tytuł: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,56% |
| Zmieniamy pieluchy, karmimy co chwilę, lecz na wizażu przyjemne są chwile |
|
6 | 15,38% |
| Za mało pokarmu, znów skok rozwojowy, a ja już nie mam do tego głowy |
|
3 | 7,69% |
| Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy |
|
19 | 48,72% |
| Naturalnie czy przez cięcie, każda mama ma już wzięcie |
|
5 | 12,82% |
| Głośno wrzeszczy mały ludzik, tak że i sąsiadów budzi |
|
1 | 2,56% |
| Piję mleczko, robię kupkę, już niedługo czas na zupkę |
|
4 | 10,26% |
| Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. I
hej
krew pobieraja z raczki, jesli nie idzie to z nozki. u nas ani z tego ani z tego nie poszlo, wiec wbijali sie w glowke i dopiero pobrali. ja tez najpierw przebieram, pozniej karmie. w ogole to moje dziecko dalo mi dzisiaj pospac i bylam w ogromnym szoku.. spalysmy do 12-stej w miedzy czasie tylko jedna pobudka na karmienie o 7 i dalej w kime
|
|
|
|
#2042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co mam zrobić... cyce już pełne, a młody śpi, pewnie za pół godziny sie obudzi.. Mam ściągnąć?? w pół godziny nie będę miala aż tyle pokarmu, żeby się najadł..
|
|
#2044 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2045 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u nas też przepuklina, ale chirurg sam przykleił i na zmianę też do lekarza jedziemy Cytat:
![]() może ściągnij tyle, żebyś poczuła ulgę? |
|||
|
|
|
#2046 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pojadę na pobieranie dzisiaj po 18 do szpitala, jak mąż wróci z pracy, bo chociaż jestem twarda to czuję że jakieś wsparcie będzie mi potrzebne
. Będę ryczeć jak mojemu Bartusiowi będą krew pobierać---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Passion a to jakieś specjalne plastry muszą być czy jak? Pytam bom zielona w tym temacie a z wrażenia zapomniałam spytać pediatry
|
|
#2047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do spania pomiędzy posiłkami- raczej nie ma "powinna" bo dzieci są różne i nie każde wg schematu funkcjonuje. Mój też chce często jeść, ostatnio mało co śpi dłużej niż 30min czy godzinkę. Zaraz włącza syrenę bo nalepsiej przy cycku mamy... A swoją drogą, może ona się dopomina co godzinę bo głodna jest? Poje to co łatwo leci, idzie spać i zaraz ją mały głodek męczy...? Miki dziś lepiej niż wczoraj ( odpukać). I oby tak pozostało. Nie ma co prawda szału, ale i masakry takiej jak wczoraj też nie ![]() Kciuki za przybieranie. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2013-11-04 o 14:14 |
||
|
|
|
#2048 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czy to normalne ze Igor ostatnio sie mocno slini ?
![]() Cytat:
my tez bylismy w poczekalni to te dzieci tam wrzeszczaly jakby je obdzierali ze skory... mowie do tz ze uciekamy :p A Igor nic... nie zrobilo to na nim wcale wrazenia :p Na cale szczescie... bo nie wiem jak przetrwam szczepienie ![]() Cytat:
Cytat:
moj tez charczy... szczegolnie w nocy :/ juz to tutaj pisalam... przez co potem schizuje czy go przeziebienie jakies nie bierze... a w przyszlym tygodniu szczepienie. Nawilzam nos marimerem... co jeszcze mozna robic ? Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my teraz znow sie karmimy ![]() przyszla paczka od rp pierwszy raz mnioe troche zawiodł... a poza tym kupilam kawke medeli laktacyjna i masakra fuuuuj
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to znów mam z piersiami. Wczoraj dostałam gorączki, a prawa pierś boli masakrycznie, nie mogę jej nawet dotknąć. Robiłam już okład z kapusty. Mam nadzieję, że to takie chwilowe tylko. A wczoraj poszłam spać już o 20.00, Filipa wykąpaliśmy po 18, bo dziecko moje przez tą zmianę godzin całkowicie rozregulowało się. |
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
obudził się jak tylko właczyłam laktator... chyba usłyszał.ze mu mleko kradną
|
#2053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też właśnie sobie siedzę i ściągam porcję na wieczór
|
|
|
#2054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam zniżke z newslettera a nie wiedziałam co mam kupić jak wpadłam na szybko.. Cytat:
Cytat:
Moje dziecko śpi od rana z przerwą na jedzenie odsypia noc... co będzie w nocy...
|
|
|
#2055 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas pani od razu z główki pobierała, pooglądała nóżki, rączki, ale ja jej powiedziałam że na głowie żyłę widzi, a tak młody się strasznie spłacze i nie wiadomo jaki rezultat pobierania będzie... Hubercik był bardzo dzielny tylko przy wkłuciu zapłakał, tata go trzymał, bo ja jakoś nie bardzo czułam się na siłach żeby na to patrzeć, na koniec pani skomplementowała mi chłopaków... że tacy fajni i przystojni i że mały do taty podobny- tz wyszedł z gabinetu cały rozpromieniony z przepukliną tez możemy sobie piątkę przybić, jutro o 10:45 idziemy do chirurga dziecięcego i zobaczymy co powie, mam nadzieję że od razu da plasterek... ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- ja tez sie dygałam kłaść młodego na brzuszku, moja sis która jest fizjoterapeutą przyjeżdża do nas często i mi pokazuje jak fajnie go układać, nosić |
||
|
|
|
#2056 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za rady, ale ja jej zakrapiam solą fizjologiczną kilka razy dziennie. Może ma to po mnie i mojej mamie, bo my mamy katar cały rok (oczywiście nie jakiś upierdliwy i non stop) i taka nasza uroda
Może nawilżacz pomoże![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas słońce,ale też wieje konkretnie...góry... dlatego małą weranduję dzisiaj. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czemu Cię zawiódł? Myślałam o zakupie tej kawki, dobrze,że mówisz ![]() Ja zrobiłam zamówienie w aptece Gemini, znowu 160 zł nie moje... Na ile Wam starcza ten Linomag zielony?Bo mam wrażenie,że za dużo mi go schodzi
|
|
#2057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piłam tez z Herbapolu ale po niej moje zęby stały się nadwrazliwe.---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Ojej nie wiem jak ja przeczytałam..wydawało mi sie ze piszesz o herbatce a Ty o kawce-przepraszam
|
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje cyce wiecznie puste w ogole to mielismy jechac na spacer...maly ubrany w wozku, ja ubrana a tu ni z tego ni z owego padac zaczelo, najpierw troszeczke a potem jak sie rozlalo to pada do teraz... maly wyjechal wozkiem na balkon a mamusia wziela sie za prasowanie...teraz niezapeszajac jeszcze spi wiec moze troche sie poudzielam bo nadrabiam glownie na komorce jak wisze na laktatorze ![]() ja nie wiem jak to jest, ale moj syn jak mial 2 tygodnie to potrafil nie raz przespac cala noc bez jedzenia, az sie martwilam ale polozna nie kazala mi budzic...a teraz od jakis 2 tyg czy wiecej dzien w dzien pobudka miedzy pare minut to 1 i po 5... jeszcze po tej 1 to zasypia w mig, ale o 5 to oczy jak 5 zl i opowiada :P jeszcze od paru dni upodobal sobie ta pore nocy na zrobienie kupy i zawsze wali mi ja na kolanach w trakcie karmienia ![]() apropo pampkow to ja sie zastanawiam nad przejsciem na 3...bo niby od 4 kg one sa a maly juz wazy pewnie przeszlo 5 kg bo tydzien temu jak go wazyla polozna to bylo prawie 5... uzywa ktoras z was juz 3?? moze by ich tak nie przesikiwal w nocy, zwlaszcza ze juz za niedlugo ma spac cala noc ![]() my tez juz powoli zegnamy rozmiar 56...i wlasnie nie wiem co robic z tymi wszystkimi rzeczami...o ile ciuchow nowych nie mam tak strasznie duzo bo wiekszosc jest po synie przyjaciolki i musze jej oddac bo planuja 2 dzidzi to zastanawiam sie co zrobic z wszystkimi wozkami, lezaczkami, matami kiedy juz Bartosz wyrosnie...chcemy drugie dziecko ale nie wiemy kiedy a magazynowac tego nie ma gdzie...a w ogole to malz mnie zabil tekstem ze jesli chcemy drugie to najlepiej teraz ale go wyprostowalam ze z 2 malych dzieci, sami tutaj nie damy sobie rady... nawet wyjsc na spacer bedzie ciezko jak jedno bedzie mialo 2 latka a drugie w wozku bedzie... wiec trzeba poczekac...
|
|
|
|
|
#2059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
bo trzeba czasem zrobic efekt krzywego chodnika i np. jezdzic eoz.iem po kablu jakims zeby podskakiwal co pewien czad. Testowane z powodzeniem na corce znajomych.
|
|
|
|
#2061 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje dziecko też ma widoczne żyły na główce więc może będą stamtąd pobierać. Obyśmy trafili na kompetentną pielęgniarkę . Ale zła jestem na to że w szpitalu nic na ten temat nie mówili. Tylko tyle że to żółtaczka fizjologiczna i samo zejdzie. Żadnych zaleceń ani kontroli. Dawno bym miała już to skontrolowane. A teraz czuję się jak wyrodna matka która zaniedbała własne dziecko
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2064 |
|
Wtajemniczenie
|
Samba ja jadę na trójkach ale dady i to od około ponad dwóch tyg. Bartosz ma aktualnie 5150. A przeszłam tak szybko bo też przesikiwał non stop dwójki pampersa. I teraz mam spokój.
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda mam jeszcze zapas 150 szt 3 ... napewno 4 sie niezmarnuja ![]() co do rozmiaru to my juz 62 wykańczamy - jak piore wyciagam na długość.. a nosimy już glownie 68. ja to co miałam pożyczone małe oddałam, to co sama kupiłam pożyczam koleżance- ubranka i ona ma mi oddać a ma termin na 01.01 ale widze jak się nieszczą w praniu to mi nie szkoda cos tam będzie dla drugiego a coś się dokupi (wiekszosc mam unisex) wóz zostaje dla drugiego, ale mamy 3.w 1 wiec troche posłuży, lezaczek tez do 18 kg, mata zostaje..
|
|
|
#2066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- [QUOTE=karolson;43558158]ja myśle nad zakupem 4 w Lidlu co prawda mam jeszcze zapas 150 szt 3 ... napewno 4 sie niezmarnuja ![]() co do rozmiaru to my juz 62 wykańczamy - jak piore wyciagam na długość.. a nosimy już glownie 68. ja to co miałam pożyczone małe oddałam, to co sama kupiłam pożyczam koleżance- ubranka i ona ma mi oddać a ma termin na 01.01 ale widze jak się nieszczą w praniu to mi nie szkoda cos tam będzie dla drugiego a coś się dokupi (wiekszosc mam unisex) wóz zostaje dla drugiego, ale mamy 3.w 1 wiec troche posłuży, lezaczek tez do 18 kg, mata zostaje..[QUOTE] ja własnie wysyłam tż do lidl apo te pampy ale 3 ...ciekawe czy jeszcze beda
|
|
|
|
|
#2067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaaa, Elenka waży 5300 g
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
moj dzieć spał na dworzu w kombinezonie grubym misiu i pod kocem, ale wystawił sobie 4 paluszki przez dziurke w łapce i ma lody... jakies cienkie rekawiczki mu zakupić czy nic mu niebedzie?? ten kombinezon ma łapki ale tez ma małą dziurke na dłoń a ze jeszcze ciut za duzy jest to tak wyszło..
|
|
#2069 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2070 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
U mnie hitem są komplety body kopertowe+spodenki, ciepłe, mięciutkie, nie rozwalają się w praniu.Nieco droższe, ale naprawdę super. http://www.hm.com/pl/product/10784?article=10784-A http://www.hm.com/pl/product/10782?article=10782-A Poza tym kombinezony dresowe i misiakowe na wyjścia. Mój mały też ma przepuklinę pępkową. Jak nie zejdzie za 2-3tyg to mamy iść na konsultację do chirurga.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

w miedzy czasie tylko jedna pobudka na karmienie o 7 i dalej w kime 
a przyszłam się wygadać bo nie wiem co z moją mała... jak wróciłyśmy ze szpitala to przez pierwsze dni jadła i spała i było ok a teraz ? od piątku jest problem chciałaby cały czas jesc do tego nic nie przybrała praktycznie bo moja ciocia połozna w sobote ją ważyła 

za siostrę 

[/RIGHT]

Może nawilżacz pomoże