|
|
#512 |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar LI
Ja w sumie wszystko polecam
Może teraz popełnię bluźnierstwo, ale to trochę taki Cortazar w wydaniu japońskim. W każdym razie realizm magiczny w niezłym wydaniu, ciekawie egzotycznym przez tę Japonię właśnie. Może najlepiej zacząć od tych najbardziej znanych: Norwegian Wood, Kafka nad morzem... I albo łykniesz ten klimat albo nie
|
|
|
|
#513 | ||
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() zastanawiam się czy czasem bardziej mi na flakonie nie zależy niż na zapachu ![]() Cytat:
otwórz okno żeby chłodno miała widoczki
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
#514 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona była na Lanza, Fuerta i tera czeka na Teneryfę - tzn w przyszłym roku - jest zakochana po uszy w tych pustkowiach, czego ja akurat nie podzielam, zbyt kocham drzewa faktycznie mieliście pecha co do hotelu i żarła, albowiem moja Mam, o standardach czystości Red, zawsze była zachwycona. A ona znajdzie każdy szkopuł, KAŻDY. Nie daj bóg jakby trafiła sie jej brudna szklanka, afera na szczeblach ministerialnych gotowa. Cytat:
jaram sie flakonami, ale nie mogę sobie pozwolić na kupno setki tylko po to żeby latami na nią patrzeć, nie umiejąc zużyć ( choć kiedyś to zrobię jak bum cyk cyk , w sensie kupię do patrzenia, a nie zużyję) nieużywane miniatury Boudoir, Mauboussin i Diune u mnie stoją w charakterze home-dekorów - kocham na nie patrzeć i nie oddam ![]() odlewki są ohydne, ale takie życie marzy mi się półka Jo Malonów, Fabourg 24 nie no flakony to jest osobna jazda to w mojej skromnej opini sztuka bo pusty flakon już nieładny Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-11-03 o 22:54 |
||
|
|
|
#516 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Zresztą flakony i tak trzymam w skrzynce, nikt ich nie ogląda. Na dodatek jak mam za dużo dobrego zaczyna mnie to męczyć i robię wielką wyprzedaż. Fajnie byłoby znaleźć jakiś tani, niewycofany i łatwo dostępny signature scent
|
|
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
good one ![]() ileż to już razy tak mówiłam, ba nawet dziś tak samo twierdzę
|
|
|
|
|
#518 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Naiwnie wiążę wielkie nadzieje z Bangiem - rzekomo mocno pieprzny od początku do końca (to lubię, może się nawet nie wysłodzi ani nic), nieskomplikowany (to lubię), niezbyt popularny (bo każdy na niego fuja jakie to prostackie dno z żałosnym plakatem), tani (100 ml za 130 zł). Czegóż chcieć więcej. Ale jak znam życie to będzie okropny, zatęchły pieprz zmieszany z zielskiem albo milusimi sandałami. |
|
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no sama wciąż naiwnie szukam - wśród masówki właśnie, bo sięgam po cosie, które właśnie mają złą sławę, zbierają lincze ale mi sie moga podobać - testowałąm m.in. Ferdżi i Riri i nie zrażam się Ale i stare Kleiny z wieczorowo-słodkich, walczę ze sobą bo kusi mnie kupno Code pur homme dla się, tak go lubię, że chyba nei wytrzymam i sobie sprawię. Tylko czy aby słusznie .
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-11-03 o 23:33 |
|
|
|
|
#520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
podobne mam foty widoczków ![]() i mogłabym tam mieszkać może nie całe życie ale tak na jakiś czas Cytat:
Norwegian Wood w jeden dzień pochłonęłam
|
|||
|
|
|
#521 | |
|
Nindżopesz
|
Riri?
Cytat:
Poszukam w bibliotece.
|
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Panna Rihanna
![]() generalnie podchodzę do zapachów nie-nowych, kiedyś przez się ignorowanych, no i szukam wciąż tego czym pachła Pani w aptece, chyba właścicielka Wyglądała jak Bogna Sworowska i pachniałą luksusem Może to był jakiś sztampowiec, a ja kiedyś nie podchodziłam do sztampy, Dawidoffów, Ardenek i innych, wszystkim znanych zapachów.Klimat czystego prania, ale nie proszku, nieozonowy, niemelonowy, tylko taki jakiś trochę niebieski może? Nie kwśny jak cytrusy. Chyba bliski w klimacie Bvlgari BLV II EDP. O właśnie, Bvlgari, może przelecę ich stajnie, może to jakieś Cristalinki, omijane przez mnie nie wiedzieć czemu. Żeby nie było, to nie był żaden aj waj, nic niesamowitego, nie-z-tej-ziemi. Ot normalny ładny zapach. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-11-03 o 23:55 |
|
|
|
#523 |
|
To ja :)
|
Hejka
![]() No to powrót do rzeczywistości -jadę na jogę, z nadzieją na odzyskanie sprawności,coś po tym urlopie mi się plecy dają we znaki. No i okolice doopy, ale to już przez to, że wczoraj mnie pies pogryzł... No i wczoraj TUŻ PRZED PÓŁNOCĄ się zaczęło -szefowa zaczęła małżona smsami bombardować. W stylu, że ma być w pracy o 9 rano, bo są zaległości przez jego wyjazd... Nie mogę tu nic centralnego powiedzieć, więc się oddalam i życzę miłego dnia
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znad kawy powrót do pracy po czterech dniach też jest ciężki
|
|
|
|
|
#525 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#526 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ja szukam jak mi się przypomni tego piernika sprzed lat i dochodzę do wniosku, że chyba ciasto kroili bo takiego zapachu nie ma. Był niby słodki ale wytrawny i bardzo korzenny, te wszystkie BdM i Theoremy mogą się schować jako infantylne pierniczuszki. |
|
|
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
1. 2. ![]() Ty jesteś pewna,ze mąż nie jest współwlaścicielem ? Albo szefowa nie ma na niego ochoty przypadkiem a to jej glupi sposob na podryw? No wiesz...moze probuje go zlamać ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech życie jest ciężkie nie no obyśmy tylko takie problemy mieli chce mi się kanapki z humusem, a do mojego ukochanego lancz baru daleka droga i nieopłacalna - znakiem tego trzeba kręcić samemu
|
|
|
|
|
#529 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do fot mogłabym tam mieszkać I dzie moje najulubieńsze zdjęcie z kaktusem i Tobą? ![]() ![]() Cytat:
1Q84 - wszystkie 3 części, pierwsza najbardziej mi się podobała, druga i trzecia są już gorsze (wg mnie) i w ogóle zakończenie jak dla mnie przewidywalne i w ogóle to bym te książki trochę skróciła. Można przeczytać, ale nie trzeba, nie wiem czy Cię wciągną Do czegoś jeszcze robiłam podejście, ale nie dałam rady A, chyba Przygoda z Owcą to była ![]() Dobry ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
ale chyba musiały im te gwiazdki odpaść ![]() I jak już leżała w łożu to Jej otworzyłam na chwilę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2013-11-04 o 10:26 |
||||||
|
|
|
#530 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
Nieeee.... Kobita ma swoje lata, małżon mój z kolei żaden macho, raczej władzę poczuła... Na dodatek okazało się, że jej do tej pory nie ma ![]() A zdjęcie z kaktusamy jest na FB przeca z cyklu -klaśnie, nie klaśnie... Tak publicznie nie wklejam, obcy ludzie tu zaglądają, ja piszę paszkwile na firmę, instynkt zachowawczy...
|
|
#531 |
|
Nindżopesz
|
Cudownie, doszły kolejne próbki perfum i wszystko odrzuciłam
Czyli dzisiaj zaoszczędziłam jakieś 150 zł, dojdę do majątku.Doszło też Nu |
|
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ale me no likey Na innych lubię ten zapach, tzn chwalę zapach że piękny i dowiaduję się, że to ten ale chyba jednak jest "kobiecy" Ty szukasz pieprzu jak młynka ? |
|
|
|
|
#533 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ale spróbuję coś zmęczyć, może zacznę od Norwegian Wood coby się pozytywnie wzruszyć ![]() Cytat:
Sama już nie wiem czy młynkowego, Carbone chyba miał być takie a dla mnie to trauma i zupa warzywno-figowa. Bang miało być ostre i pieprzne że łojezu a toć to przyjemny letni świeżak, całkiem damski zresztą... Pieprzne jest wg mnie Nu w otwarciu, Black wąchany z korka i Bois d'Encens ale zbyt delikatne. Za to Hinoki coraz bardziej mi się podoba. |
||
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to zna? http://www.perfumeriaquality.pl/inde...ices-edt-100ml dla mnie był drewniany młynek z pieprzem mam nadzieje, że za zmianą nazwy nie poszła zmiana składu ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...#review-367892
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-11-04 o 12:53 |
|
|
|
|
#535 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#536 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
tak czytam te opowieści o targowiskach i piknikach na cmentarzach i nie wiem od czego to zależy, od regionu? wielkości miasta? u mnie (b-stok) czegoś takiego nie ma...
Cytat:
ale niebiesko Cytat:
Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
|
|
#537 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Winszuję ładnego urlopu. Mimo pehuff. Cytat:
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli poprostu taki koszmarny typ, współczuje.... Pokaż
|
|
|
|
|
#539 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
nie pokażę dokładnie tej mojej bo nie mogę znaleźć i nie pamiętam nazwy modelu, ale w stylu coś pomiędzy http://e-daag.com.pl/pl/c/Onyx/25 onyx 10 a 13... tylko czarna.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#540 | |
|
|
Cytat:
![]() A dzięki W sumie -fajnie było zobaczyć coś nowego. I nie chodzić do roboty, tylko czytać, czytać, czytać
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

dlatego trzymam schowane 

jaram sie flakonami, ale nie mogę sobie pozwolić na kupno setki tylko po to żeby latami na nią patrzeć, nie umiejąc zużyć ( choć kiedyś to zrobię jak bum cyk cyk 

Wyglądała jak Bogna Sworowska i pachniałą luksusem